Everton FC 2011-12

  • 13 951
  • 76

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Uinuvan ex-suuruden taaperrus varsinkin kentän ulkopuolella näyttää jatkuvan. Lähdetään näin pessimistisellä linjalla heti liikkeelle. Mitäs kentän ulkopuolella nyt sitten on tapahtunut? Ei yhtään mitään, siinähän se ongelma. Goodisonin laajennussuunnitelmat tyssäsivät, muutto Kirkbyhyn kaatui, rahaa ei ole, tappiota tulee (maltillisesti tosin), uutta omistajaa ei löydy ja siirtomarkkinoilla ei tehdä sitten yhtään mitään. Ikävistä asioista ei sen enempää jaksa puhua joten totean että toivon todella hartaasti että a) uusi omistaja löytyisi ja b) uutta stadionia rakennettaisi yhdessä naapurin kanssa. Väitän että molemmat osapuolet hyötyisivät tästä. Ja kyllä malli toimii esim Milanossa joten ne pulinat voi jättää sikseen.

Merkittävimmät uutiset siirtomarkkinoilta ovat lähinnä ne että Yobon siirto Fenerbacheen kaatui Turkin sopupeliskandaaliin ja että Yakubua ei saatu myytyä. Ensinmainittu saattaa vielä lähteä, jälkimmäiseen en usko. Varsinkaan kun mies oli avauksessa(!) eilen kun harjoituskausi avattiin 1-4 voitolla Burysta. Maalintekijöinä Yak, Gueye x 2 ja Osman. Loppuun vielä ykkösjoukkueen (Evertonin sivujen mukaan) sopimustilanne, kattava paketti totutusti FF2:lta Louhikkokoskettajan erinomaisella alustuksella.

Maalivahdit:

Tim Howard (2014)
Jan Mucha (2013)

Puolustajat:

Tony Hibbert (2014)
Leighton Baines (2015)
Joseph Yobo (2014)
Sylvain Distin (2012)
Phil Jagielka (2014)
John Heitinga (2014)
Phil Neville (2012)
Shane Duffy (2012)
Shkodran Mustafi (2012)
Seamus Coleman (2015)

Keskikenttä:

Mikel Arteta (2015)
Tim Cahill (2014)
Leon Osman (2014)
Marouane Fellaini (2013)
Jack Rodwell (2015)
Diniyar Bilyaletdinov (2014)
Ross Barkley (2013)
Adam Forshaw (2012)
James Wallace (2012)

Hyökkääjät:

Louis Saha (2012)
Jermaine Beckford (2014)
Aiyegbeni Yakubu (2012)
Apostolos Vellios (2014)
Magaye Gueye (2015)
Victor Anichebe (2015)
Joao Silva (2013)
Jose Baxter (2012)
Conor McAleny (2012)
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Tänään eurosportilla klo. 20:30 tarjolla Werder Bremen - Everton, samalla voi katsastaa Evertonin uudet hankinnat.
 

TKH

Jäsen
Kauden avaus olisi sitten edessä tänään ja vastassa avauskierroksella murskatappion kokenut QPR. Everton on perinteisesti ollut umpisurkea kauden alkupuolella, mutta ehkäpä tällä kaudella ainakin avausottelusta irtoaisi voitto.

Joukkue ei ole muuttunut viime kaudesta käytännössä yhtään ja kovin kummosia vahvistuksia on aivan turha odottaa myöskään tulevaisuudessa. Lähtöpuolen huhuissa on kesän mittaan esiintynyt useampikin avainpelaaja, mutta onneksi avainpelaajat on onnistuttu pitämään. Viimeisimpien juttujen mukaan Yobo olisi viimeinkin saatu kaupattua Turkkiin, mutta Evertonin sivut ei asiaa ole ainakaan toistaiseksi vahvistanut. Myös Yak roikkuu edelleen joukkueessa, mutta tuskin miehelle on juurikaan peliaikaa luvassa. Tosin Evertonin hyökkäys käy lähinnä vitsistä, joten kyllä Yak sen puolesta hyvin sopii joukkueeseen.

Jotain positiivista sentään on siinä, että joukkueessa ei ole kuin yksi pelaaja, joka lienee sivussa useita kuukausia. Colemanin harjoitusottelussa kärsimä nilkkavamma oli paha ja miestä ei tulla näkemään kentällä kuukausiin, mahdollisesti puoleen vuoteen. Evertonin avauskokoonpano on edelleen ihan hyvä, mutta muutoin materiaali on niin kapea, ettei se kestä samanaikaisia loukkaantumisia tai avainpelaajien pitkäaikaisia poissaoloja.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Velkaa 45 miljonaa puntaa, johtoporras muppetteja, pelaajista myyty tammikuun jälkeen Vaughan, Pienaar ja Yobo. Saadaanko vahvistuksia? Ei. Entäs jos vielä myydään joku? Ilmeisesti ei. Jumalauta että Kenwright, Elstone ja Harris ovat kujalla, ei voi muuta sanoa.

Koska stadionasiasta ei kuulu mitään, seuran myynnistä ei mitään ja uusista pelaajista ei mitään toivon että Wenger nyt panikoi ja ostaa Jagielkan sillä 18 miljoonalla. Siitä menee muppetien tietäen yli puolet velkoihin mutta lyhenisivät sitten ainakin.

Jos Fellainille saadaan kesän aikana jatkosopimus niin sekin tuntuu jo voitolta. Olisi Ross Barkleyn lisäksi ainoa valopilkku tämän osalta. Näin se menestys (mikä?) on katoavaista.

Ai niin, on siellä tänään pelikin. Coleman on loukkaantunut, Billy pelikiellossa ja monet muut avainpelaajat puolikuntoisina. Tätä "riemua" QPR:ää vastaan saa oikein telkkarista seurata joten masokistit sohville. Everton tänään (4-4-1-1):

---------------Beckford--------------
---------------Cahill--------------
Osman----Rodwell-----Heitinga----Barkley
--Baines----Distin----Jagielka----Neville
----------------Howard----------------

Vaihdossa Mucha, Hibbert, Saha, Arteta, Fellaini, Anichebe ja Vellios.
 
Viimeksi muokattu:

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Ottelun jälkeen jäi vähän epäselväksi että kumpaako joukkuetta oli veikattu varmaksi putoajaksi, kummankaan joukkueen tämän päivän tasolla ei pitäisi pelata valioliigaa. Tämä taisi olla jopa Evertonilta huonoin avaus pitkään aikaan (Arsenalilta taidettiin ottaa joskus kunnolla turpaan avauksessa?) ja ne avauksetkin on olleet aika lailla poikkeuksetta huonoja monta vuotta putkeen.

Barkleylle anteeksianto yrittämisestä, muut nurkkaan häpeämään.
 

TKH

Jäsen
pelaajista myyty tammikuun jälkeen Vaughan, Pienaar ja Yobo.

Ei Yobo sitten lähtenyt vieläkään. Evertonin sivujen mukaan mies pelasi tänään reservien pelissä. Ei taida Everton saada miestä kaupattua tällä viikolla, ehkäpä sitten tammikuussa. Mainitaan nyt sekin, että Neville jatkoi vuodella sopimustaan.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Ei Yobo sitten lähtenyt vieläkään. Evertonin sivujen mukaan mies pelasi tänään reservien pelissä.
Yllättävää, Nigeriassa lehdistökin (tai ainakin yksi lehti) on jo uutisoinut miehen siirron Fenerbacheen. No, josko Jagielka olisikin se joka lähtisi niin kyllähän Yobo silloin kolmostopparina menisi.

Tuli muuten luettua tuo Blue Unionin haastattelu Bill Kenwrightin kanssa ja aika epätodellisen kuvan jätti. Mies on seuran toimitusjohtaja ja loppujen lopuksi aivan kujalla sekä nykymenosta että talouden ihan perusasioista.
 

TKH

Jäsen
Eilen kävi sitten pieni vilske siirtoikkunan viimeisten hetkien aikana. Arteta lähti Arsenaliin, Beckford Leicesteriin ja Yakubu Blackburniin. Everton sai siirroista rahaa kassaan noin £15m. Artetan siirron arvoksi on sanottu £10m, Beckfordin £3-4m ja Yakin £1,5m. Beckfordissa nyt ei menettänyt paljon mitään, Yakista puhumattamaan, mutta Artetan poistuminen nyt luonnollisesti tuntuu, vaikkei mies enää parina viime kautena ole kyllä parhaimmillaan ollut. Sinänsä ymmärrän Artetan myynnin, koska siitä sai vielä hyvän siirtokorvauksen ja miehen palkka oli korkea viime aikaisiin esityksiin nähden. Nyt kun Artetan ja Yakin kovat sopimukset ovat poissa palkkakuluista, niin sopisi toivoa, että Fellainin uusi sopimus ei jäisi ainakaan palkasta kiinni. Toivottavasti eilisistä siirtokorvauksista jäisi rahaa myös yhteen kunnon vahvistukseen tammikuun siirtoikkunalle. Tosin lainojen lyhennyksiin ja palkkoihin taitaa rahat mennä.

Pari pelaajaa oli sitten myös tulopuolella. Kesän ensimmäiset vahvistukset ovat Argentiinalainen hyökkääjä Denis Stracqualursi ja keskikenttällä viihtyvä hollantilainen Royston Drenthe. Kummatkin saapuivat vuoden lainalle, luonnollisesti. Drenthe vaikuttaa aika potentiaaliselta hankinnalta. Argentiinalainenkin on paukutellut mukavasti maaleja maan sarjassa, mutta sopeutuminen Valioliigaan jää nähtäväksi. Evertonin hyökkäys on niin heikko, että näyttöpaikkoja mies tulee ainakin saamaan.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Tapahtuipa sitten enemmän kun mitä oletin ja yön yli nukuttua täytyy olla todella tyytyväinen kaikin puolin. Eilisen plussat ja miinukset aloittaen hyvistä uutisista:

- Rahaa tuli 15 miljonaa puntaa jolla lainaa lyhennetään komeasti, muistaakseni reilut 11 miljoonaa oli sellaista joka piti/pitää/kannattaa maksaa pois ihan lähiaikoina
- Palkkasäästöjä tuli noin 5 miljoonaa puntaa vuodessa mikä antaa tulevaisuuteen hieman liikkumavaraa
- Yksikään "neljästä tärkeästä" (Howard, Baines, Jagielka, Fellaini) ei lähtenyt
- Loppujen lopuksi joukkue ei juurikaan heikentynyt mutta nuorentui kylläkin

Miinukset:

- Yobo jäi vielä joukkueeseen, tosin Turkin siirtoikkuna on ilmeisesti auki 5.9 asti?
- Molempien uusien hankintojen osalta on laina ilman osto-optiota (ainakin näin on julkistettu)
- Artetan lähtö antaa ikävän signaalin seuran uskottavuudesta, realisoituuko tämä riski nyt seuraavaksi Fellainin kohdalla?

Annan tässä vaiheessa arvosanaksi 9-. Arvosana nostaa 0,25 jos Yobo lähtee vielä Turkkiin ja 0,5 jos lisäksi Fellaini tekee jatkosopimuksen viimeistään marraskuun aikana. Jos molemmat realisoituvat ollaan 9½ mikä on erinomainen suoritus.

Välikausihan tästä valitettavasti on tulossa. Nyt olisikin tärkeää että esim Rodwellia ja Barkleyta oikeasti ajetaan sisälle. Jollei Fellaini tee uutta sopimusta niin tammikuussa lihoiksi, tämän jälkeen alkaa talous olla jo ihan ok mallilla. Ei se edelleenkään poista sitä perusongelmaa mutta korjaa esim nuo palkkavääristymät.
 

TKH

Jäsen
Baines ja Anichebe loukkaantuivat sitten maaottelutauon aikana. Bainesin reisivamman vakavuudesta ei ole vieläkään arvioita näkynyt, mutta Anichebe saattaa olla nivusvamman takia sivussa useamman kuukauden. Useiden loukkaantumisten takia luulisi, että lauantaina uudet miehet nähtäisiin jo kentällä. Baines kun on sivussa ja Evertonilla ei Bainesille kunnon korvaajaa ole, niin Drenthe saattaisi kai nousta suoraan avaukseenkin. Tosin kärkeenkään ei montaa vaihtoehtoa ole, joten luulisi että Stracqualursi pääsisi ainakin toisella puoliajalla jo vähän näyttämään osaamistaan.
 

TKH

Jäsen
Tänään vastassa olisi sitten Wigan. Pari kauden avauspeliä Everton oli paska, mutta Villaa vastaan nähtii jo aika hyvää peliä, vaikka vain risti olikin tuloksena. Mikäli tänään irtoaa voitto, niin ehkäpä tästä kaudesta jotain tulee. Positiivisia uutisia on kuulunut myös joukkueen terveystilanteesta. Saha ja Heitinga ovat pelikunnossa ja sivussa ei siis tällä hetkellä ole muita kuin Anichebe.

Kukahan tuo Blackburnin Yakubu muuten on, koska kyseessähän ei voi olla sama kaveri, joka vielä joku aika sitten oli Evertonin pelaaja. Noh, en ole peliä katsellut, joten ehkä sillä on vain käynyt hirveä munkki tänään.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Saha ja Heitinga ovat pelikunnossa ja sivussa ei siis tällä hetkellä ole muita kuin Anichebe.
Kyllä Saha on tänään edelleen sivussa ja Cahill aloittaa kärkenä. Muutenkin mennään samalla kokoonpanolla kuin Villaa vastaan. Eihän siinä muuten olisi mitään yllättävää mutta Neville jää penkille jo toisen ottelun peräkkäin. Kausikortti avaukseen ei näköjään enää ole voimassa.

Heitingan tilanne on taas mielenkiintoinen vaikka siellä nyt on pientä loukkaantumista pohjalla. Topparipariksi on sementoitu Distin-Jagielka ja nyt näyttää selkeästi siltä että keskikentän pohjalla peluutetaan kaksikkoa Rodwell-Fellaini. Onhan se nyt jotenkin outoa että Hollannin maajoukkueen avauksen vakiomiehelle ei näytä löytyvän paikkaa Evertonista.
 

TKH

Jäsen
Kyllä Saha on tänään edelleen sivussa ja Cahill aloittaa kärkenä. Muutenkin mennään samalla kokoonpanolla kuin Villaa vastaan.

Niin, Saha ei ole kokoonpanossa, mutta kyllä se joidenkin juttujen mukaan on jo terve. Eli sen ei siis pitäisi enää olla loukkaantuneena. Kokoonpano on sitten asia erikseen. Myös Gueye on jo terve ja pelasi kuulemma hyvän ottelun reserveissä. Palannee siis myös kokoonpanoon lähiaikoina. Nevillen istuminen vaihtopenkillä on kyllä hyvä juttu. Tosin mielellään näkisin Hibbonkin siellä tai kokoonpanon ulkopuolella, mutta kaikkea ei voi tunnetusti saada.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Niin, Saha ei ole kokoonpanossa, mutta kyllä se joidenkin juttujen mukaan on jo terve.
Jep, olet oikeassa, Saha on jätetty kokoonpanon ulkopuolelle koska ei ole Moyesin mielestä riittävässä kunnossa. Täytyy sanoa etten ihan ymmärrä mitä Moyes tällä hakee. Selkeästi "pakkaa" hämmennetään nyt ja onhan Moyes puhunut siitä että Cahillia tullaan käyttämään Aussien maajoukkueen tavoin kärkenä mutta hieman erikoinen päätös silti.
 

TKH

Jäsen
Hieno, tärkeä ja ansaittu voitto. Voiton lisäksi on hienoa nähdä, että Moyes on viime aikoina ruvennut viimeinkin tekemään vaihtoja ajoissa, eikä enää odota viimeiselle kymmenelle minuutille ja tee vaihtoja silloin, jos edes silloinkaan. Tänään jo aikaisessa vaiheessa vaihdosta sisään tulleet Vellios ja Drenthe kiittivät saamastaan vastuusta tekemällä Everton-uransa ensimmäiset maalit ja ratkaisemalla ottelun.

Vellios on ollut kahdessa viime ottelussa todella pirteä ilmestys. Kaksi kertaa vaihdosta sisään ja tuloksena yksi maali ja yksi todella lähellä maalia ollut tilanne. Vellioshan oli lähellä tehdä maalin jo Villaa vastaan. Tästä on hyvä jatkaa. Harmi vain kun kauden avausottelu oli niin surkea. Ilman sitä tilanne näyttäisi oikein hyvältä.
 

TKH

Jäsen
Marouane Fellaini has pledged his long-term future to Everton by signing a new five-year contract.
Fellaini Signs New Contract

Mitään muuta hyvää Evertonista ei viime aikoina ole kuulunutkaan. Ellei sitten laske seuran myyntiin liittyviä huhuja sellaisiksi. Mainitaan nyt vielä, että Billy on viimein kyllästynyt Moyesin peluutustyyliin ja ilmoittanut halukkuutensa vaihtaa maisemaa tammikuussa. Tämä ei ollut millään muotoa yllätys vaan täysin odotettavissa ollut ilmoitus, koska siinä määrin Moyesin epäsuosiossa Billy on ollut koko Evertonissa olonsa ajan.
 

TKH

Jäsen
Kukahan tuo Blackburnin Yakubu muuten on, koska kyseessähän ei voi olla sama kaveri, joka vielä joku aika sitten oli Evertonin pelaaja.

eh heh, Yak teki tänään 4 maalia. Miehen saldo Blackburnissa on 9 ottelua ja 9 valioliigamaalia. Evertonin kauden paras maalintekijä Vellios on tehnyt peräti kolme maalia.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Silti Yakubun myynti oli ainoa oikea ratkaisu vaikka kieltämättä ihmetyttää se että muumi takoo maaleja tuohon tahtiin. No, noinhan se ura alkoi Evertonissakin.

Fellainin jatkosopimus on ollut syksyn paras uutinen, Ross Barkleyn jatkosopimus lienee seuraava julkistettava. Tuohon vielä Distinin jatko niin tämä puoli olisi hyvällä mallilla. Miinuspuolelle vaikuttaa jäävän Nevillen jatkosopimus ensi kaudelle sekä Cahill joka on lähinnä varjo itsestään. Eikä noita Colemaninkaan esityksiä oikein parane kehua, parempaan pitää pystyä.

Muutenhan ei mitään uutta auringon alla. Saha on joka toisen ottelun poissa jonkun vamman takia ja kunnon kärkeähän tuo joukkue kaipaa. Ihan kuin näin olisi ollut joskus aiemminkin...
 

TKH

Jäsen
Barkley has agreed terms on a four-and-a-half year deal which keeps him at Goodison until the summer of 2016.
Blues Secure Barkley Deal

Everton have reached an agreement in principle to bring Landon Donovan back to the Club on a short-term loan from LA Galaxy. He would be eligible to play in Everton's game against Bolton Wanderers on 4 January, with the loan lasting until after the Merseyside derby at Anfield on 25 February.
Donovan To Return
 

TKH

Jäsen
Everton have completed the signing of midfielder Darron Gibson from Manchester United for an undisclosed fee. The 24-year-old Republic of Ireland international joins on a four-and-a-half year deal and becomes the Club’s second signing of the January transfer window following the loan acquisition of Landon Donovan from LA Galaxy at the start of the month.
Gibson Signs On
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Ehkä Gibsonin hankinta varmistaa sen ettei Nevilleä enää nähdä keskikentän keskustassa ja hyvä niin. Ei tämä tai Donovaninkaan hankinta tosin poista sitä tosiasiaa että kärkeä tarvittaisiin. Nykyisellä loukkaantumissumalla olisin tosin valmis laittamaan pääni pantiksi että Moyes vähillä rahoilla hankkii vahvistusta puolustukseen ennemmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös