Europarlamenttivaalit 2024 – suuri tulosilta

  • 37 383
  • 629
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Mites ne silloin oli kun Persut teki ne pari ekaa jytkyään? 2011 edarivaaleissa taisi gallupit olla vähän viturallaan.
Perussuomalaisten osalta viimeisin gallup ennusti 15,4% kannatusta. Vaalitulos oli lopulta 19,1%. Eli 3,7% prosenttia heitti. Tämäniltaiset erot aivan eri maailmasta.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ei tässä mitassa kuitenkaan, aliarvioivat PS:n nousun, mutta nyt ei saatu oikeastaan mitään osviittaa VS:n jytkystä ja perussuomalaisten romahduksesta.
Menihän silloin toki samalla myös keskustan tulos aivan päin persettä. Ennen kello 20 asetelma oli se, että tuleeko pääministeriksi Kiviniemi vai Katainen, minuuttia myöhemmin olikin ihan toinen tunnelma.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: mjr

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei tässä mitassa kuitenkaan, aliarvioivat PS:n nousun, mutta nyt ei saatu oikeastaan mitään osviittaa VS:n jytkystä ja perussuomalaisten romahduksesta.
Onhan tuo tulos ihan uskomaton. En usko kenenkään ennakoineen persujen ja Vasemmistoliiton kannatusta tuonne ennakkoon.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Olen tyytyväinen, että Aaltola ja Toveri menivät läpi. Aaltola oli lähinnä kiusallinen tapaus pressavaaleissa mutta sopii tähän hommaan paremmin ja nykymaailman tilanteessa tuonne tarvitaan em. herrojen tapaisia edustajia. Itse äänestin Toveria.
Olen samaa mieltä molemmista. EU-myönteinen, yhtenäinen ja Ukrainaa tukeva politiikka on äärimmäisen tärkeää tässä maailman tilanteessa.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Vilhelm Junnila on jättänyt kravatin kokonaan pois. Aika hyvä veto. Pientä piilovittuilun makua.
 

Analyzer

Jäsen
Äänestysprosentti laski viime vaaleista ja oli surkean alhainen.

Siitä hyötyy eniten Kokoomus ja RKP.

Vassarit sai omansa liikkeelle valovoimaisen ehdokas/puheenjohtajansa avulla. Se riitti huimaan tulokseen äänestysprosentin jäädessä näin alhaiseksi.
 

Baldrick

Jäsen
Persuäänestäjillä varmaan pyhähousuille maito lorahtanut, eikä kehtaa rähjäisissä pieruverkkareissa mennä äänestyspaikalle.

Vasemmistoliiton tulos ei ole puolueen, vaan Li Anderssonin ansaittu menestys, sillä onhan hän luultavasti yksi kyvykkäimmistä poliitikoista tässä maassa, ellei se kyvykkäin. Harmillisesti vetää jotain puliveivareita mukanaan. Luotan kuitenkin Lin sanaan, että Wagenknechtin kanssa ei samassa porukassa ole, vaan hyppäävät Leftistä pois SD:hen.

Itse siis äänestin oikeistoa (Lib.), mutta ISO KÄSI Li Anderssonille, ansaitusti kansan suosikki, vaikka mielummin olisi Vihreä tai Demari.

Iso Leijona myös koko Suomen kansalle, että Persut palasivat ainakin näissä vaaleissa oikeaan suuntaan, eli pieneksi.

Lampaanperse sitten kaikille Heinäluoman äänestäjille. Suomettunut muinaisjäänne.
 

Analyzer

Jäsen
Halla-aho iltalehdelle:
– Olemme pystyneet edistämään hallituksessa tärkeitä asioita äänestäjillemme. En näe, että meillä on siinä suhteessa kovin paljoa korjattavaa.
– Kannattaa varmaan miettiä sitä, miten asioita viestitään julkisuuteen. Se on puolet yhtälöstä, Halla-aho kertoi.

Siinä Purralle kotiläksyt.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
No kyllähän kaikki sen tietävät että Persujen tappio johtuu siitä kun potkivat Vornasen ulos puolueesta. Kansa ei ole antanut sitä anteeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös