Mainos

Eurooppalaiset cup-kilpailut kaudella 2024–2025

  • 920
  • 4

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Pistetään omaa ketjua pystyyn kun jo yksi ottelupäivä takana ja toinen aloitettu.

Bayern eilen 9-2 -voittoon ja Pool pyöritteli Milania miten halusi. Tänään Kairiselle maali ja Sparta Prahalle iso voitto.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aloitetaanpa Jatkoajan keskustelupalstalle uusi lukusarja: Yön Kärpän kolmoset. Tässä sarjassa pyrin käymään läpi jokaisen UCL-kierroksen jälkeen kolme toppia, kolme floppia ja kolme jokeria. Ensimmäisessä osiossa pyrin käymään läpi kierroksen onnistujat. Toisessa osiossa perustelen mitkä epäonnistuivat. Viimeisimmässä osiossa käyn läpi kierroksen puheenaiheita.

Topit:
1. Murskaava Bayern Munchen. Vincent Kompanyn debyytti UCL:ssä Bayern Munchen päävalmentajana ei olisi juurikaan voinut paremmin alkaa: Jopa yhdeksän maalia! Ilman kahden minuutin mustaa pätkää esitys olisi ollut täydelinen. Hyökkäys toimi loistavasti, pallo liikkui vakuuttavasti pelaajalta toiselle ja pelaajat olivat selkeästi vapautuneita. Harry Kanesta tuli neljän maalin myötä UCL-historian paras englantilainen maalintekijä. Kerrottakoot kuitenkin se, ettei vastustaja millään mittarilla vakuuttanut. Tämä joukkue testataan huomattavasti paremmin seuraavassa ottelussa, kun se kohtaa Aston Villan vieraissa.
2. Järeä Juventus. Ronaldon lähtemisen jälkeen suvantovaiheessa ollut Juventus palasi vuoden tauon jälkeen UCL:ään, ja meno näytti vakuuttavalta. Thiago Motan ryhmä laittoi melko nopeasti kanveesiin hollantilaiset. Melkoista reikäjuustoa tuo PSV:n puolustus näytti Juventuksen näyttävien hyökkäysten ansiosta. Kierroksen komein osuma nähtiin nuorelta turkkilaiselta Kenan Yildizilta. Juventuksen kauden ensimmäinen takaisku nähtiin kuitenkin tässä ottelussa, eikä nollaputki enää jatkunut. Seuraava ottelu onkin haastavampi, kun vastaan tulee RB Leipzig Saksassa.
3. Maalirikas Celtic. Ohhoh, tätä en olisi arvannut. Rehellisesti sanottuna en tätä ottelua juuri lainkaan vilkuillut, mutta vakuuttavat lukemat Celtic takoi. Tämä jengi on niitä, jotka taistelee juuri ja juuri siitä viimeisestä pudotuspelipaikasta, joka voidaan ratkaista jopa maalierolla. Tämän takia useamman maalin voitto teki Celticille todella hyvää!

Flopit:
1. Karmeaa Barcelona. Loistavan alun saanut Hansi Flickin projekti koki ensimmäisen kolauksen, kun kääpiövaltiosta haettiin nolla pistettä ja matkaan jäi yksi punainen kortti. Eric Garcia joutui Marc-Andre ter Stegenin virheen uhriksi, kun joutui (toki omaa typeryyttään) ottamaan jo ottelun alussa punaisen. Ottelu oli Barcelonalle toinen perättäinen UCL-ottelu, jossa se otti ensimmäisellä puoliajalla punaisen kortin. Sanomattakin selvää, että punainen kortti muutti pelin kuvaa, eikä Barcelona kyennyt enää rakentamaan peliä vakuuttavasti. Loistavana maalivahtina tunnettu ter Stegen pelasi heikon ottelun. Barcelona kuuluu niihin joukkueisiin, jotka aidosti taistelee suorasta neljännesvälieräpaikasta. Tämä tappio oli pieni kolaus näille haaveille.
2. Maaliton Bologna. Ihanaa ja viihdyttävää jalkapalloa viime kaudella pelannut Bologna jatkoi surkeaa virettään pelaamalla kotonaan maalittoman tasurin heikohkoa Shakhtar Donetskia vastaan. Paikkoja olisi ollut voittaa, mutta ei niistä mitään aikaiseksi saatu. Tappiokin olisi ollut mahdollinen, mikäli vieraiden Sudakov olisi onnistunut laittamaan pilkun sisään.
3. Heikko Milan. Toinen heikosti kautensa aloittanut italialainen joukkue AC Milan jatkoi sekin heikkoa virettään. Luulin jo, että milanolaisten parempi vaihe olisi alkanut edellisen 4-0 voiton jälkeen, mutta toisin kävi. Ainoat puhtaat paperit Milanilta saavat maalintekijä Pulisicin lisäksi maalivahti Mike Maignan, joka valitettavasti loukkaantui kesken ottelun. Liverpool oli ottelussa tutun vahva, ja tämä oli sille tärkeä voitto. Liverpoolile varmasti kelpaa paikka kahdeksan joukossa, ja tämä voitto oli vahva statement haaveelle.

Jokerit:
1. Suomalainen maalintekijä. Sparta Prahan Kaan Kairisesta tuli UCL-historian 13. suomalainen maalintekijä, kun joukkueensa voitti Salzburgin keskiviikkona lukemin 3-0. Viimeisin suomalainen maalintekijä on yli kahdeksan vuoden takaa, kun TsSKA:a edustanut Roman Eremenko teki maalin herkkuliigassa. Eniten maaleja on tehnyt tottakai Jari Litmanen, 23 maalia. Mikäli Kairinen tekisi vielä kaksi maalia lisää, olisi hän jo suomalaisten maalipörssissä kaikkien aikojen listalla sijalla 3. Siinä tavoitetta Kairiselle!
2. Serie A vs. Valioliiga. Kierroksen aikana pelattiin kolme ottelua, joissa kohtasivat italialainen ja englantilainen seurajoukkue. Liveseurannassa jouduin hieman ojentamaankin, että yksittäisistä otteluista ei kannata tehdä suurempia johtopäätöksiä sarjojen tasosta. Mikäli näin haluaa kuitenkin tehdä, niin tuloksena on yksi voitto Valioliigalle ja kaksi tasapeliä. Liverpool oli selkeästi parempi kuin Milan, Manchester City hallitsi Interiä, mutta ei saanut maalia ja tämän lisäksi Atalanta ei kyennyt ihan yllättämään Arsenalia, vaikka paikkoja siihen olisi ollut.
3. Kolmen päivän kierros. UCL:ssä nähtiin kahden päivän kierroksen sijaan kolmen päivän kierros! Hienoa viihdettä tämä olikin, kun jokaiselle päivälle löytyi loistavia ja mielenkiintoisia otteluita porrastettuna kahteen eri kellonaikaan. Ainakin tämä muutos oli mielestäni onnistunut. Loistavia ja tasaisia otteluita löytyi heti!
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toinen kierros ohi ja täten myös toinen osa Yön Kärpän kolmosia tuloillaan.

Topit:
1. Hurmoksellinen Lille. Voi pojat minkä esityksen tässä sarjassa pienen roolia näyttelevä Lille kotikentällään painoi! Loistava ottelu ja ansaitut kolme pistettä. Puolustus toimi loistavasti, Real Madrid ei lopun hyvin pientä kiriä lukuun ottamatta päässyt juuri paikoille. Prässi toimi loistavasti ja muoto pysyi paikoillaan. Erityisesti Tiago Santos pelasi todella loistavan ottelun.
2. Nouseva Juventus. Edelleen Juventus pääsee listallani tähän osaan! Kuten jo aiemmassa viestissä jo avasin, on Juventus ollut heikko 2020-luvulla UCL:ssä. Tällä kertaa pisteet haettiin keskisuuren kokoisessta RB Leipzigista heidän kotikentällään pelaten viimeiset 30 minuuttia alivoimalla. Kerrottakoot tosin sen, että RB Leipzig kuitenkin hallitsi enemmän ottelua ja ns. "olisi ansainnut voiton". Näin ei kuitenkaan käynyt ja Torinoon kolme pistettä.
3. Jämpti Arsenal. Melko heikon ottelun Atalantaa pelannut Arsenal otti avausvoiton UCL:ssä ja täysin ansaitusti! Miehet liikkuivat hienosti ja muodossa, puolustus oli rautaa Rayan avustuksella, vaikka PSG palloa enemmän pitikin. Muodon ulkopuolella kun PSG pallottelee, niin tämähän Arsenalille kelpaa. Todella köykäiseksi jäi PSG:n hyökkäyspeli.

Flopit:
1. Hengetön Real Madrid. Hallitsevan mestarin ensimmäinen tappio tälle kaudelle ansaitusti heikolla esityksellä. Pallo ei liikkunut juuri minnekään, ja jos liikkui niin syötöt menivät ohitse pahasti. Pitkillä palloilla se ei saanut juuri mitään aikaiseksi, kun Lillen puolustus oli rautaisessa kunnossa. Hyökkäyksessä eivät pääseet paikoille. Ainoastaan Lunin saa puhtaat paperit Real Madridin miehistöstä.
2. Taktisesti heikko Bayern Munchen. Junnu-Kompany vs. kokenut-Emery. Tämähän meni täysin Emeryn taskuun. Hän halusi pelata juuri tällaista jalkapalloa, ja sehän toimi loistavasti. Bayern näytti heikolta. Aston Villan pelaajamateriaalilla tuon parempaa esitystä ei UCL-jättiläistä vastaan olisi voinut tehdä. Loistava ottelu Aston Villalta.
3. Surkea Atletico Madrid. Ohhoh, nyt floppasi pahasti Portugalissa Atletico. Vaikka varsinaisesti huonoja pelaajia ei Benficalta löydykään, niin moinen ryöpytys oli nöyryyttävää ottaen huomioon Atleticon paremman pelaajamateriaalin. Olen palstalla monesti kertonut, kuinka maalierolla voi olla merkitystä sarjataulukossa. Molempien kannalta tällaiset murskalukemat vaikuttavat lopputulokseen.

Jokerit:
1. Suomalaiset onnistujat. Kaan Kairinen ja Lukas Hradecky, voi pojat! Kaan Kairinen teki kaikkien aikojen upeimman maalin UCL:ssä, piste. Huikea vapaapotku, suorastaan uskomaton. Sillä saatiin yksi ja ennen kaikkea tärkeä piste Saksasta. Saksassa onnistui myös Lukas Hradecky: Nollapeli UCL-jättiläistä vastaan on aina kova saavutus.
2. Maalijuhlat. Mikael "Mä haluun nähä maaleja" Forssell ainakin tykkää nykyisistä UCL-peleistä, kun maaleja syntyy tiuhaan tahtiin eri paikkakunnilla. Olen pohtinut jo monta kertaa palstalla, kuinka maalierolla on merkitystä lopussa. Ehkäpä myös joukkueet ovat tämän tajunneet, ja tämän takia kierroksella syntyi seuraavia tuloksia: 0-4, 5-0, 7-1, 4-0, 0-4 & 4-0.
3. Pienten pelejä. Minulle markkinoitiin uusi formaatti sillä, että nähdään enemmän isojen kohtaamisia jo alkusarjassa. Noh, samalla niitä pienten välisiä otteluita on myös enemmän. Miltä kuulostaa esimerkiksi seuraavat ottelut: Salzburg - Brest, Girona - Feyenoord, Sturm Graz - Club Brugge. Tuskinpa mitenkään erityisen mielenkiintoiselta, kun puhutaan UCL-alkusarjasta.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Mestarien liigan alkusarjan tämän hetken kolme parasta joukkuetta Englannista ja kaikissa pelannut James Milner. Sattumaako? En usko.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Uudet kolmoset tulille tältä viikolta.

Topit:
1. Lille. Kaksi ottelua Madridin jättiläisiä vastaan, kaksi voittoa maalierolla 4-1. Tällä kertaa sympaattinen ranskalaisseura kävi hakemassa Atletico Madridia vastaan kolme pistettä Madridissa, kun viime kierroksella se voitti kotonaan Real Madridin 1-0. Varsinaisesti ansaittu voitto ei välttämättä ollut, kun Atletico piti enemmän palloa, loi enemmän vaaratilanteita, mutta loistavan vastaiskupelaamisensa ansiosta Lille haki todella tärkeät kolme pistettä.
2. FC Barcelona. FC Barcelonalla on lukuisia surkeita muistoja Bayernia vastaan 2020-luvulla. Tällä kertaa se sai balsamia näihin haavoihin, kun upeasti valmennettu joukkue kaatoi Saksan jättiläisen vastustamattomasti kotonaan lukemin 4-1. Paljon olen joutunut päässäni kritisoimaan Raphinhaa, mutta tällä kertaa mies oli enemmän kuin mies paikallaan. Kenties uransa paras Barca-ottelu päättyi hattutemppuun. Barcelonasta voi kasvaa vielä suuri suosikki UCL:ään.
3. Voittamaton Brest. Yksi pienistä jatkaa tappioitta. Brest otti kotonaan todella kovan pisteen hallitsevaa Saksan mestaria Bayer Leverkusenia vastaan, ja tätä voi pitää isona pisteenä. Tai no, voitanee sanoa pikemminkin "kotona", koska Brestin oma stadion ei täytä UEFAn vaatimuksia ja tämän takia joukkue pelasi yli 100 kilometrin päässä omasta kotikentästään tämän ottelun. Silti mojova tulos kahden voiton alle, jotka tosin tulivat heikompia jengejä vastaan. Brest on tällä menolla menossa helposti pudotuspeleihin.

Flopit:
1. Bayern Munchen. Vinny Kompany on nyt peräkkäisissä UCL-otteluissa ottanut pahasti pataan aluksi Emeryltä ja nyt Flickiltä. Vaikka Bundesliigassa kulkeekin ihan kivasti, on joukkueen UCL-ottelut vähänkin isompia vastaan olleet heikkoja. Kun pelataan yksittäisiä otteluita cup-kilpailuissa, niin Kompany on ehdottomasti Bayernin heikoin lenkki, ja se näkyy pahasti juurikin UCL:ssä, jossa materiaalietua ei ole Saksan cup-otteluihin verrattuna. Huumorilla sanottuna voisi todeta, että Bayernin kannattaisi hankkia Tuchel takaisin valmentamaan UCL-ottelut Kompanyn hoitaessa Buli-pelit.
2. PSG. Ei tämä PSG:n pumppu oikein vakuuta. Vaikka viime kaudella joukkue pelasi loistavasti UCL:ssä yhteen, ja epäonnisen viimeistelyn takia hävisi Dortmundille, ei tämän kauden PSG ole millään tavalla vakuuttanut. Gironaa vastaan viime hetken maali kotona, täystappio Arsenalia vastaan kotona ja nyt tasuri PSV:tä vastaan kotona. Ennen kaikkea pelin laatu on ollut PSG:lle ongelma tällä kaudella. Ei näytä lähellekään mestarilta, mutta ei myös edes top 8 -jengiltä. Välikauttako se huutaa PSG:lle? Uskomatonta mutta totta, PSG on ollut so far heikoin Ranskan liigan joukkue UCL:ssä.
3. Juventuksen alamäki alkoi? Olen antanut Thiago Motalle ja Juventukselle kehuja UCL:ssä kahden ensimmäisen kierroksen perusteella. Tällä kertaa joukkue palasi heikkoon 2020-luvun tasoonsa, kun se hävisi Stuttgartille kotonaan nolosti. Juventuksesta on jotenkin vaikea ottaa selvää, onko se lintu vai kala. Pelin taso heittelee aivan liikaa.

Jokerit:
1. Vain kaksi täydellistä. Kovin paljon on pelattu ristiin, kun vain kaksi seuraa 32:sta on voittanut kaikki kolme ensimmäistä ottelua. Tämä on mielestäni yllätys, kun olisi luullut suurten olevan suuria alussa ja voittavan kaikki kolme. Näistäkin kahdesta Aston Villaa ei voi millään mittareilla sanoa suureksi siinä missä Liverpoolin voi. Hyvin on pullat uunissa näillä kahdella englantilaisella seuralla, matka kohti kahdeksan sakkia alkulohkossa on alkanut täydellisesti.
2. Epämediaseksikkäät alkuillan ottelut. Vaikka herkkuliigaa ei voi liialti moittia, on Suomen aikaan 19.45 alkaneet ottelut olleet mielestäni vähemmän kiinnostavia. Mielestäni olisi fiksumpaa laittaa sinnekin jättiläisten kohtaamisia, eikä vain pienempiä seuroja pelaamassa vastakkain. Näin saataisiin katsojaystävällisempi kokemus.
3. Finaaliparin uusinta lohkovaiheessa. UCL-historian ensimmäistä kertaa alkulohkossa nähtiin edellisen kauden finaaliparin kohtaaminen, kun Real Madrid ja Borussia Dortmund kohtasivat Madridissa. Dramaattinen oli myös tämä ottelu finaalin tapaan ja voittajaksi selviytyi niin ikään Real Madrid. Pudotuspeleissä on nähty useammankin kerran finaaliparien kohtaamisia, mutta tämä oli ensimmäinen laatuaan alkulohkossa. Näitä tullaan näkemään tulevaisuudessa varmaan enemmänkin uuden formaatin johdosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös