Euron olut - where´s the p(o)int?
Ainakin Oulussa ja Rovaniemellä olen huomannut uuden villityksen, eli joka ilta yhdessä tai kahdessa ravintolassa saa olutta yhdellä eurolla 0,33 l tai 0,4 l. Alunperin ajattelin, että eipä se halpa kalja saa minua ko. teinipaikkoihin, mutta kuinkas ollakkaan...normaali baari-iltana menee se 60-70 euroa järjestään, ja sitten tuli vietettyä ilta tälläisessä halpapaikassa, lasku oli n.30e röökeineen ja kebab-annoksineen, kaljoihin uppos 10e + euron salmaria pari päälle .
Eli jos juon halpispaikassa 5 tuoppia illassa, se maksaa 5 euroa. Jos juon paremman tason yökerhossa 5* 0,6l tuoppia 6e kappale se maksaa 30e, nämä kun muuttaa tasavertaiseksi, ero on silti 20 euroa. Ravintoloiden suurin ero lienee ikäjakauma, ja naisten taso..suuntaan tahi toiseen. Ei siis puhuta aivan räkälöistä.
Miettiä voi, jos kerran viikossa ryyppäämässä, niin rahaa jää 1040 euroa vuodessa enemmän taskuun jos juo 5 tuoppia, ja mitä enemmän juot illassa, enemmän säästät (olettaen, että juomiskertojen määrät ja juomien määrä illan aikana eivät oleellisesti lisäänny). Humalatila lienee sama, kaikki toki eivät osaa kontrolloida juomistaan, se on selvä.
Miten ravintolat voivat olla kannattavia tälläisellä polkumyynnillä, herää kysymys kyllä. Katetuotot tälläinen hinnoittelu syö muiltakin tuotteilta ja siihen kun lisätään kiinteät kulut päälle, niin huh huh.
Selvennettäköön, että Oulussa nämä euron illat kiertävät eri baareissa, lukuunottamatta yhtä jossa on joka ilta euron ilta. Joku ravintola taas tarjoaa muitakin tuotteita, kuin vaan pelkästää olutta, eurolla.
Onko tilanne sama muualla hintojen suhteen?Miten tälläinen todella vaikuttaa juomisen lisääntymiseen?Ollakko kännissä vai eikö olla?Kas siinäpä vasta halpamainen ja hyvin positiivinen ongelma.
Ainakin Oulussa ja Rovaniemellä olen huomannut uuden villityksen, eli joka ilta yhdessä tai kahdessa ravintolassa saa olutta yhdellä eurolla 0,33 l tai 0,4 l. Alunperin ajattelin, että eipä se halpa kalja saa minua ko. teinipaikkoihin, mutta kuinkas ollakkaan...normaali baari-iltana menee se 60-70 euroa järjestään, ja sitten tuli vietettyä ilta tälläisessä halpapaikassa, lasku oli n.30e röökeineen ja kebab-annoksineen, kaljoihin uppos 10e + euron salmaria pari päälle .
Eli jos juon halpispaikassa 5 tuoppia illassa, se maksaa 5 euroa. Jos juon paremman tason yökerhossa 5* 0,6l tuoppia 6e kappale se maksaa 30e, nämä kun muuttaa tasavertaiseksi, ero on silti 20 euroa. Ravintoloiden suurin ero lienee ikäjakauma, ja naisten taso..suuntaan tahi toiseen. Ei siis puhuta aivan räkälöistä.
Miettiä voi, jos kerran viikossa ryyppäämässä, niin rahaa jää 1040 euroa vuodessa enemmän taskuun jos juo 5 tuoppia, ja mitä enemmän juot illassa, enemmän säästät (olettaen, että juomiskertojen määrät ja juomien määrä illan aikana eivät oleellisesti lisäänny). Humalatila lienee sama, kaikki toki eivät osaa kontrolloida juomistaan, se on selvä.
Miten ravintolat voivat olla kannattavia tälläisellä polkumyynnillä, herää kysymys kyllä. Katetuotot tälläinen hinnoittelu syö muiltakin tuotteilta ja siihen kun lisätään kiinteät kulut päälle, niin huh huh.
Selvennettäköön, että Oulussa nämä euron illat kiertävät eri baareissa, lukuunottamatta yhtä jossa on joka ilta euron ilta. Joku ravintola taas tarjoaa muitakin tuotteita, kuin vaan pelkästää olutta, eurolla.
Onko tilanne sama muualla hintojen suhteen?Miten tälläinen todella vaikuttaa juomisen lisääntymiseen?Ollakko kännissä vai eikö olla?Kas siinäpä vasta halpamainen ja hyvin positiivinen ongelma.
Viimeksi muokattu: