Espoo Unitedin tulevaisuuden näkymät

  • 405 340
  • 1 496

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Kyllä päätöksiä pitäisi pystyä arvioimaan ensikäden tiedon pohjalta. Mitä enemmän välikäsiä aina on niin sitä vaikeampaan halutun lopputuloksen saaminen on, näin näppituntumalta ja yleisesti. Salonojan toiminta ei herätä tällä hetkellä mittään luottamusta, joten neuvot / Salonojan valinta sen suhteen oli huono (tietämättä enemenpää kokonaiskuvaa). Salonojalla on kuitenkin päävastuu koko toiminnasta omistajana ja jos häntä ei kiinnosta, niin ei tulevaisuus näytä kovin hyvältä. Salonojan pitäisi perehtyä toimintaan sen juuria myöten. Ei miljonäärikään voi loputtomasti ulkoistaa kaikkea muille, jos luottohenkilöt eivät halua kantaa vastuuta.


Taitaa Salonojan tavoitteena olla, kuten hän itsekin on vaatinut, että United nostettaisiin kauden päätteeksi kabinettipäätöksellä Liigaan. Toivottavasti kuitenkaan sellaisia päätöksiä ei enää koskaan tehdä Suomen jääkiekkoilussa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Voiko olla ollenkaan niin, että junnutoiminta seuralle voisi tulla toisesta kapungista?
En kyllä usko. Muistaakseni Unitedin mestispaikkaa perusteltiin jotenkin sillä että haluttiin tukea espoolaista jääkiekkoa ja pitää se kiekkokartallla.

Mutta vaikka se olisi sitten mahdollista että United pystyisi ottamaan esim. Jokerien junnut junnojoukkuekseen, niin näkisin että se ois vain hidastettu itsemurha Unitedille. Ymmärtääkseni suurinta osaa United-faneista on tossa touhussa motivoinut se että voivat tukea paikallista seuraa ja katsoa espoolaista lätkää. Se että Unitedin ja BJR:n välit on menny poikki on varmaan jo sinäänsä heikentämään noiden ihmisten motivaatiota hallille raahautumiseen, mutta varmasti se heikkenee vielä enemmän jos espoolaiset pojat korvatas joillain Jokerien ja/tai Hifkin junnuilla.

Tässä kyllä sitten huomaa miksi monilajiset seurat ei vältämättä ole hyvä juttu. Koris-United on kai hoitanut hommansa ihan hyvin, mutta nyt United seurana on kerännyt nagatiivista julkisuutta lätkä puolen takia. Ja jos toi lätkäpuoli menee konkkaan/katoaa kartalta niin mikä on sitten koris-Unitedin kohtalo? Jos on samaa yksikköä niin kai sielläkin on sitten konkka edessä, ja se on sitten todella paska juttu espoolaisella koripallolle. Siksi vois kuvitella että tällaiset jutut mitä tässä on nähty ei nyt hirveesti motvio yhtäkään espoolaista fudisjengiä liittymään United brändin alle. Jos toi Salonojan visio monilajisesta seurasta ei nyt ole ihan täysin kuollut ja kuopattu niin ainakin heikossa hapessa se nyt on.
 

Kapo

Jäsen
Erikoiselta tuntuu ajatus että suomalaisesta urheiluskenestä löytyisi vielä joku joka Jussin kelkkaan vapaahetoisesti hyppää. Vuodessa meni miljoona euroa ja vastineeksi ei taaskaan saatu muuta kuin kaaosta, huonoa mainetta ja paskaa julkisuutta.
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juniorijääkiekko
Eikös tuo ole jo ihan siedettävä lukema? Jos tietyissä jengeissä jo suurin piirtein D-junnuista, viimeistään C, lähtien valitaan aina kevällää try outin kautta parhaat jätkät rinkiin, niin ei siinä lopulta A-junnuissa asti montaa G-junnuista aloittanutta "omaa" poikaa ole. Tätä pohjaa vasten en ihmettele yhtään tuota kuviota. Ja eikös se BJR/Blues tuossa kohtaa jo tarkoita edustusjoukkuetta, jolloin luonnollisesti kaikki parhaat pelaajta on sieltä sateenvarjon alta nostettu siihen jengiin, kuten tietenkin myös jo C:ssä ja B:ssäkin. Ja seuraava kategoria pelaa Blues Akatemiassa.

Joo, juurikin näin. "Blues" on nimenomaan ollut se edustusjoukkue (sekä akatemia) ja BJR on tavallaan vain yksi "pikkujunnukasvattajaseura" EKS:n ja EPS:n tapaan, vaikka edustusjoukkueet taitavat olla jotenkin BJR:n alla. Näinhän sen pitäisi Espoossa mennäkin plus toki GrIFK voisi myös olla tässä mukana, mutta siellä taidetaan olla sen verran omatoimisia, ettei tällaisesta ole puhettakaan. Ellei sitten GrIFK ole Unitedin seuraava junnuorganisaatio?
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sen verran voin 100% varmuudella sanoa, että Jokereiden junnut eivät ole lähdössä mihinkään kattojärjestön alta, sen verta avokätistä tukea Jokerit RY (eli juniorit) saavat edarin puolelta. Ja ilmeisesti sitä tukea annetaan jo sen takia, että on pohja minkä päälle rakentaa KHL-seikkailun jälkeen.

Muuten en osaa tähän EU:n saagaan ottaa kantaa.
 

Tonnikala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Erikoiselta tuntuu ajatus että suomalaisesta urheiluskenestä löytyisi vielä joku joka Jussin kelkkaan vapaahetoisesti hyppää. Vuodessa meni miljoona euroa ja vastineeksi ei taaskaan saatu muuta kuin kaaosta, huonoa mainetta ja paskaa julkisuutta.

Kaipa se riippuu ihan värilaseista. Mielestäni sillä saatiin vuosi viihdyttävää Mestiskiekkoa eli hyvää viihdettä ja ottelutapahtumia joissa viihtyi viikosta toiseen ja kauden päätteeksi pronssi mitali. On helppo tarttua kaikkeen negatiiviseen ja unohtaa kaikki positiivinen ja ne todelliset kohteet mihin nuo rahat ovat menneet. Kaikki on suhteellista, uskon myös, että mikäli hommassa tapahtuu ryhtiliike oli sen aloittajana Aro/BJR/EU tai joku muu, niin aikanaan nämä asiat unohtuvat, ainakin osittain. Tällä hetkellä tämä soppa tuntuu ehkä maailman isoimmalta jutulta varsinkin kun kausi on kesken.

Itse toivon edelleen sitä, että saadaan joku järkiratkaisu tähän. BJR voisi perustaa divarijengin ja (mestis-)EU jatkaa vaikka väliaikaisena seurana jonka BJR sitten syö kun on sen aika. Tai jotain sinnepäin. Tai sitten meillä voi parhaimmassa tapauksessa olla vaikka kaksi joukkuetta tässä kaupungissa...

Edit: Lisäksi tuohon EU:n positiivisiin saavutuksiin voi varmaan lukea EU:n naisten mitalin ja Miesten korisjoukkueen nousun koriksen pääsarjaan. Naisten koriksesta en muista valitettavasti kauden lopputulosta.
 
Viimeksi muokattu:

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sen verran voin 100% varmuudella sanoa, että Jokereiden junnut eivät ole lähdössä mihinkään kattojärjestön alta...

Joo varmasti onkin täysin mahdoton kuvio kaikkinensa, mutta tulipahan nyt näitä mahdottomiakin skenaarioita pohdittua, kun tuntuu olevan muutenkin mahdoton case.

Grani on tietenkin jo kokonaan eri juttunsa, mutta miksi musta tuntuu, ettei tuo seura ja yhteisö ole halukas mihinkään tällaisiin EU-juttuihin?!

Mutta joo, maanantaina vyyhti alkaa toivottavasti purkautumaan ja selkitymään, kun liitto käsittelee lisenssin kohtaloa. Voihan se päätös tietenkin tiistaille venyä, mutta Antilahan lupasi nopeaa päätöstä. Ja sen ymmärtää. Jos EU ei jostain käsittämättömästä syystä saisikaan lisenssiä, niin siinä on liitolla hommia mm. sarjaohjelman uusimisessa ja karsintojen miettimisessä. Voi voi, voivat joutua heinäkuussa hommiin!
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Erikoiselta tuntuu ajatus että suomalaisesta urheiluskenestä löytyisi vielä joku joka Jussin kelkkaan vapaahetoisesti hyppää.
Mutta niin kauan kun Salonoja omistaa ton hallin niin aika pakko sen tahon joka miesten edustuslätkää haluaa pyörittää on Jussin kanssaan yhteistyötä tehtävä.

Ellei sitten GrIFK ole Unitedin seuraava junnuorganisaatio?
Eiks toi GrIFK tee yhteistyötä HIFK:in kanssa. Muistan että joskus niilläkin oli kasvattajaseura viiri Espoon Areenan katossa, mutta sitten se sieltä katosi. Nybondas taisi olla silloin GrIFK:n touhuissa jollakin tavalla mukana kun sen poika pelasi niiden junnuissa.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eiks toi GrIFK tee yhteistyötä HIFK:in kanssa.

Tämä näyttää olevan totta. Granin sivuilla lukee, että i samarbete IFKjrs, Salamat, HJK, Sipoon Wolf, Kiekko-Tiikerit. Eli nuo jengit ovat näköjään IFK:n sateenvarjon alla. Salapolisiityö tuottaa tuloksia. Tämäkin saatiin sitten karsittua pois mahdollisena kohteena.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Ensi viikolla sitten vissiin tiedetään paljonkin lisää. Mikäli EU:lla on vielä sarjapaikka, on liitossa tosiaan muuta tietoa kuin se, mitä lööpeistä luetaan. Saamieni tietojen mukaan on kuitenkin hyvin epätodennäköistä, että Espoossa Mestistä tulevalla kaudella pelattaisiin. Hyvällä säkällä Salonoja katoaisi samalla oven avauksella.

Salonojattoman Kiekko-Espoon paluuta odotellessa..
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tähtiin asti ei (onneksi) heti kurkotella vaan lähdetään alemmista sarjoista pikkuhiljaa rakentamaan. Luonnollisesti halua jatkaa espoolaisen kiekon perinteitä on, mutta kestävämmälle pohjalle rakentaen. Varmasti tuohon työhön kaivataan kaikkien halukkaiden panostakin sitten aikanaan...
Tämä minua aidosti kiinnostaa. Mikä on tuo kestävä pohja, joka syntyy kun pikku hiljaa rakennetaan? Taatusti silloin saa isomman fanipohjan, mutta miten se auttaa siinä vaiheessa, kun joukkueen pitäisi siirtyä isompiin ympyröihin ja isompiin palkkapusseihin? Ja tuskin se fanipohja hirveän isoksi pääsee kasvamaan noissa alemmissa sarjoissa sellaisessa kaupungissa kuin Espoo, jossa ihmisille on kuitenkin melko paljon vaihtoehtoja vapaa-ajalleen. Valitsisiko tuore espoolaisnuori fanituksensa kohteeksi suomi-sarjassa kitkuttavan espoolaisjoukkueen enemmin, kuin Hifkin tai Jokerit, joissa pelaa kuitenkin niitä nuorille tuttuja nimekkäitä pelaajia ja esikuvia? Vai alkaako seuraamaan NHL:ää? Väitän, että moni tekee juuri teini-iässä sen päätöksen mille joukkueelle se sydän sykkii, ja jos uusi yhteisöllinen espoolaisjoukkue kitkuttaisi vuosia pienellä budjetilla esimerkiksi suomisarjassa, menettäisimme taas naapurikaupunkiin potentiaalista faniainesta.

Ja eikö Kiekko-Espoossa aikoinaan rakennettu tämä kestävä pohja, mutta se ei oikein koskaan onnistunut kasvamaan liigamitat täyttäväksi joukkueeksi. Käsittääkseni talousongelmat oli syy miksi alunperin hakeuduttiin Salonojan apuun. Pienellä hallilla kitkuttelu mahdollisti keveämmän budjetin, mutta koska liiga ei pitänyt pientä hallia enää liigakelpoisena, tiedettiin edessä olevan pakosti siirtyminen isompiin menoihin. Kiekko-Espoo olisi kaatunut siinä vuosituhannen vaihteessa ilman syvää kukkaroa. Ovatko ajat muuttuneet suopeammaksi yhteisöpohjaisille joukkueille?

No sitten on ne sponsorit. Äkkiseltään sitä ajattelisi, että kun alettaisiin hissukseen pohjilta, niin on helpompi rakentaa ajan kanssa myös sitä kestävää sponsoripohjaa. Pisaroista koostuu meri, ja niin edelleen. Mutta alemmalla sarjatasolla liikkuu yleensä myös ne alemman tason sponsorit, joita ne pari osa-aikaista jamppaa toimistolla muiden hommiensa ohella kykenee ehkä hommaamaan. Ja kun joukkue siirtyy ylemmälle sarjatasolle, tarvitaan isompaa panostustakin, jolloin jonkun Pietikäisen koruliike ei saakaan enää nimeään pelipaitaan samalla summalla, ja usein siirtyy isompien vonkaleiden alta pois.

Mutta tämä on tosiaan aika yksinkertaista ja pintapuolista ajattelua. Olisi tietenkin kiva jos espoossa kyettäisiin pyörittämään edustustason lätkäjoukkuetta ilman rahamiehiä, mutta itselleni sen näkeminen on vain hankalaa. Auttakaa ihmeessä jos näkemyksessäni on olennaisesti vikaa... Ja toivottavasti on.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ja eikö Kiekko-Espoossa aikoinaan rakennettu tämä kestävä pohja, mutta se ei oikein koskaan onnistunut kasvamaan liigamitat täyttäväksi joukkueeksi. Käsittääkseni talousongelmat oli syy miksi alunperin hakeuduttiin Salonojan apuun. Pienellä hallilla kitkuttelu mahdollisti keveämmän budjetin, mutta koska liiga ei pitänyt pientä hallia enää liigakelpoisena, tiedettiin edessä olevan pakosti siirtyminen isompiin menoihin. Kiekko-Espoo olisi kaatunut siinä vuosituhannen vaihteessa ilman syvää kukkaroa. Ovatko ajat muuttuneet suopeammaksi yhteisöpohjaisille joukkueille?

Sitä ei voi tietää, miten Kiekko-Espoolle olisi käynyt, jos kaupunki olisi rakentanut 90-luvun alkupuolella Liiganousun jälkeen kunnallisen jäähallin Tapiolaan. Tämä jäi muistaakseni valtuustossa yhden äänen päähän. Jos tämä olisi tapahtunut silloin, olosuhteet olisi vastannut käytännössä hyvin pitkälti sitä, mikä monella joukkueella Liigassa on.

Kiekko-Espoon talouteen ei saanut aikanaan riittävää puskuria, koska Matinkylä oli auttamatta liian pieni. Kulut hallin käytöstä oli luonnollisesti pienet, mutta kyllä senkin remontointiin rahaa meni. Lähes joka kesä tuli jotain pientä lisää. Ja kun areena saatiin, se oli auttamatta liian iso ja kallis ylläpidettävä - vielä kun alkuvuosi jouduttiin pelaamaan evakossa Helsingin jäähallissa.

Mutta näiden jossittelu on ihan turhaa. koska ei sitä pysty millään mallintamaan, mikä lopputulema olisi ollut, jos Espoossa olisi ollut olosuhteet kohdillaan esimerkiksi jo toiselle Kiekko-Espoon liigakaudelle.

Itse uskon, että areena-konseptilla on mahdollisuus menestyä myös, mutta se käytännössä vaatii sitä, että areenan käyttöaste nousee merkittävästi (mikä vaatii oikeasti sekä kovaa myyntityötä että areenan nykyaikaistamista/remonttia). Ja se vaatii myös sen, että joukkueen tulovirran pitää koostua muustakin kuin kumppanien rahoista ja lipputuloista. Oheismyynnistä on pakko saada merkittävä siivu, keinolla millä hyvänsä. Ja ei siihen kylkeen Rauman tapaan ole mahdotonta kehittää muutakin toimintaa, kunhan vaan toimijat ovat oikeasti käärineet hihat ja kokonaisuudesta rakennetaan järkevä. Tärkeintä on kuitenkin se, että kaupunkiin rakentuisi se "meidän kaikkien oma juttu".
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tärkeintä on kuitenkin se, että kaupunkiin rakentuisi se "meidän kaikkien oma juttu".
Juurikin näin. Itselleni on ihan sama mitä kautta se rakentuisi, kuten varmaan monelle muullekin. En vain näe mitään positiivista alemmissa sarjoissa kytemisessä. Menetämme vain ikäluokkia muihin katsomoihin. Ja jotta organisaatio voisi oppia jotain tulevaa varten, niin se mestis on melkein alin taso, missä sitä voi konkreettisesti saada. Suomisarjassa ei raha liiku siihen malliin, että toimistoa voisi pyörittää ammattimaisella tasolla, jollainen on ylemmillä tasoilla tarpeen.

Sitä ei voi tietää, miten Kiekko-Espoolle olisi käynyt, jos kaupunki olisi rakentanut 90-luvun alkupuolella Liiganousun jälkeen kunnallisen jäähallin Tapiolaan. Tämä jäi muistaakseni valtuustossa yhden äänen päähän. Jos tämä olisi tapahtunut silloin, olosuhteet olisi vastannut käytännössä hyvin pitkälti sitä, mikä monella joukkueella Liigassa on.
Totta. Yrjö Rossia tuli aikoinaan manattua, ja Matinkylään oli aina hankala tulla fanittamaan. Se oli melkoinen pullonkaula, jos autolla aikoi tulla paikalle. Olisiko Kiekko-Espoo buumi aikoinaan tarttunut useampiin parempien yhteyksien ansiosta? 90-luvulla oli rauta kuuma, siksi kai niin moni ajattelee niitä aikoja ja suree menetettyjä mahdollisuuksia. Voi myös spekuloida sillä miten Bluesin kannatus olisi muuttunut jos nykyinen halli olisi rakennettu esimerkiksi Leppävaaran seudulle, joka on koko Espoon näkökulmasta paljon keskeisemmällä ja helpommalla paikalla, kuin Tapiolan seutu.
 

Tonnikala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Totta. Yrjö Rossia tuli aikoinaan manattua, ja Matinkylään oli aina hankala tulla fanittamaan. Se oli melkoinen pullonkaula, jos autolla aikoi tulla paikalle. Olisiko Kiekko-Espoo buumi aikoinaan tarttunut useampiin parempien yhteyksien ansiosta? 90-luvulla oli rauta kuuma, siksi kai niin moni ajattelee niitä aikoja ja suree menetettyjä mahdollisuuksia. Voi myös spekuloida sillä miten Bluesin kannatus olisi muuttunut jos nykyinen halli olisi rakennettu esimerkiksi Leppävaaran seudulle, joka on koko Espoon näkökulmasta paljon keskeisemmällä ja helpommalla paikalla, kuin Tapiolan seutu.

Tämä on hallin sijainti on mielestäni kyllä aika hyvä nykyisellään, ainakin Espoon keskeisiä lokaatioita ajatellen. Nopeasti kun katsoo sijaintia niin junaradan pohjoispuolella asuu noin 115 000 asukasta kun taas eteläpuolella 129 000 asukasta siksi lokaation tuossa välissä on ihan hyvä. Lisäksi Tapiola on lähempänä Leppävaaraa ja Helsinkiä kuin esimerkiksi Matinkylä. Nykyään tuota Mankkaata halkovaa tietä pitkin pääsee Leppävaaraan autolla alle viidessä minuutissa. Toki kaikilla on tästä oma mielipide kyllä. Mikäli halli olisi Leppävaarassa niin se olisi kaukana 51 000 Espoonlahtelaisesta taas. Nyt he pääsevät nopeasti länsiväylää pitkin hallille.

PS. Ja ainainen baarikeskustelu on mielenkiintoista kun Tapiolaan tai Gallowsbirdiin kävelee nopeasti hallilta jopa talvella jos ei raaski bussilippujen kanssa sählätä.
 
Viimeksi muokattu:

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tämä on hallin sijainti on mielestäni kyllä aika hyvä nykyisellään, ainakin Espoon keskeisiä lokaatioita ajatellen.
Espoo on petrannut julkista liikennettä niin hyvin, ettei Tapiolakaan enää niin kaukana ole. Ei enää aikoihin. Mutta itse asuin nuoruuteni junaradan ja kehä 3:n välissä, ja nopeimmin pääsin aikoinaan julkisilla matsia katsomaan, kun joukkue oli evakossa naapurikaupungin nordiksella. Sinne rusautti yhdellä bussilla 35 minuuttia. Pellolle ja varsinkin Matinkylään meni aikoinaan kauemmin (kahdella bussilla). Joten spekuloin tässä vain, että oliko matka julkisilla aikoinaan osa syy sille, ettei isommat kannattajamassat aikoinaan löytäneet hallille?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itse en espoolahtelaisena olisi todellakaan käynyt jossain Leppävaarassa peleissä. Se on täysin irrallaan etelä-Espoosta, jossa kuitenkin se suurin yleisöpotentiaali on.

No, turha näitä enää miettiä. Halli rakennettiin melkein 20 vuotta sitten ja se on siellä missä se on. Espoon ongelma on se, ettei kyseessä ole oikea kaupunki vaan kokoelma lähiöitä. Kun kaikki lähiöt ovat tasaveroisia toistensa kanssa (kaikissa on lähiötyyliin ostari samoilla liikkeillä), ei kunnassa ole keskustaa jonne kaikkien suunta muutenkin ohjautuisi. On aika eri asia kun halli on pienemmillä paikkakunnilla keskustan tuntumassa ja seutu on kaikille tuttua. Espoossa näin ei ole eikä tule olemaan.
 

Tonnikala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
No, turha näitä enää miettiä. Halli rakennettiin melkein 20 vuotta sitten ja se on siellä missä se on. Espoon ongelma on se, ettei kyseessä ole oikea kaupunki vaan kokoelma lähiöitä. Kun kaikki lähiöt ovat tasaveroisia toistensa kanssa (kaikissa on lähiötyyliin ostari samoilla liikkeillä), ei kunnassa ole keskustaa jonne kaikkien suunta muutenkin ohjautuisi. On aika eri asia kun halli on pienemmillä paikkakunnilla keskustan tuntumassa ja seutu on kaikille tuttua. Espoossa näin ei ole eikä tule olemaan.

Näinhän se on. Kyse lienee myös hieman kulttuurieroissa. Ihan mutulla väittäisin, että maakunnissa on tavallisempaa liikkua autolla pitkiä matkoja, joten iso osa katsojistakaan eivät asu ihan keskustassa ja tulevat heidän lähiöstä/"maalta" peleihin. Espoossa taas pitkiä automatkoja harmitellaan, vaikka suhteessa saattavatkin olla lyhyempiä. Mielestäni varsinkin autolla pääsee täällä oikeastaan kaikkialle Espoon kehäIII sisällä 20 min aikana (ellei ole aamuruuhkassa). Mielestäni kuitenkin Kehä III etelänpuoleinen Espoo, jossa asuu mutulla 90% ihmisistä on kuitenkin suhteellisen kompakti ja julkinenkin liikenne parempaa (tai ainakin halvempaa ja tavoittaa suuremman alueen) kuin suurimmassa osassa Suomea.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Onko Espoosta kannattelemaan joukkuetta pääkaupunkiseudulla, kun täällä on jo kaksi, eri pääsarjoissa pelaavaa joukkuetta? Heitin tätä jo viimekin vuonna, puoliläpällä, mutta pitäisikö teidän vaan rohkeasti yrittää seuraavaksi ottaa koko Uusimaa haltuun? Meinaa kilpailussa Helsinki vs. Espoo, Espoo jää aina pienemmäksi alueeksi (mittarina potenttiaaliset kuluttajat), mutta jos te tosiaan saisitte synnytettyä vastakkainasettelun, jossa koko Uusimaa vs. Helsinki, niin tilanne voisi olla jo toinen. Jos se saataisiin myytyä oikein asiakkaille, niin kannattajia voisi olla Hangosta Loviisaan ja Porvoosta Hyvinkäälle. Ja siinä tilanteessa myös tulisi se helpotus, ettei joukkueen kohtalo kulkisi niin tiukasti, käsikädessä Salonojan omistaman hallin kanssa. Mestiksessäkin se noin 30 kotipeliä voisi jakaa kolmeen osaan. Noin 10 matsia Espoossa, noin 10 matsia Tikkurilassa ja noin 10 matsia Helsingissä tai vaihtoehtoisesti muualla Uudellamaalla. Uusimaa United -> UU, Uusimaa Blues -> UBLU, Uusimaa kiekko -> UKI tai UUKI...
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juurikin näin. Itselleni on ihan sama mitä kautta se rakentuisi, kuten varmaan monelle muullekin. En vain näe mitään positiivista alemmissa sarjoissa kytemisessä. Menetämme vain ikäluokkia muihin katsomoihin. Ja jotta organisaatio voisi oppia jotain tulevaa varten, niin se mestis on melkein alin taso, missä sitä voi konkreettisesti saada. Suomisarjassa ei raha liiku siihen malliin, että toimistoa voisi pyörittää ammattimaisella tasolla, jollainen on ylemmillä tasoilla tarpeen.

Toisaalta sitä rahaa ei kyllä oikein lätkässä liiku muutenkaan liigan ulkopuolella nykyään, varmaan EU mahdollisen konkurssin myötä mestiksen näkyvyys kuihtuu entisestään. Suomisarjasta tai jopa vaikka 4 divarista ponnistaen kulutkin on paljon pienemmät ja ehkä ihmisiin saa valjastettua sitten sen tietyn talkoohengen kun tehdään oikeasti hommia nousujen suhteen ja aloitetaan tyhjästä. Joskus se yhteisöllisyysvaati sit että joutuu aloittamaan ihan ruohonjuuritasolta. "tää on meidän juttu" meininki saattaisi nousujen avulla varsinkin alkaa muodostua ja pikkuhiljaa siteitä joukkuetta kohtaan. Esimerkiksi hokkilla taitaa olla nyt kolmekertaa pienemmät kulut Suomisarjassa kun mitä oli mestiksessä, tottakai sitä rahaa ja näkyvyyttä liikkuu vähemmän myös, mutta ehkä se antaa myös mahdollisuuden siihen "omavaraisuuteen" jos enemmän eletään kädestä suuhun meiningillä.
 

Animal

Jäsen
Heitin tätä jo viimekin vuonna, puoliläpällä, mutta pitäisikö teidän vaan rohkeasti yrittää seuraavaksi ottaa koko Uusimaa haltuun? Meinaa kilpailussa Helsinki vs. Espoo, Espoo jää aina pienemmäksi alueeksi (mittarina potenttiaaliset kuluttajat), mutta jos te tosiaan saisitte synnytettyä vastakkainasettelun, jossa koko Uusimaa vs. Helsinki, niin tilanne voisi olla jo toinen. Jos se saataisiin myytyä oikein asiakkaille, niin kannattajia voisi olla Hangosta Loviisaan ja Porvoosta Hyvinkäälle. Ja siinä tilanteessa myös tulisi se helpotus, ettei joukkueen kohtalo kulkisi niin tiukasti, käsikädessä Salonojan omistaman hallin kanssa. Mestiksessäkin se noin 30 kotipeliä voisi jakaa kolmeen osaan. Noin 10 matsia Espoossa, noin 10 matsia Tikkurilassa ja noin 10 matsia Helsingissä tai vaihtoehtoisesti muualla Uudellamaalla. Uusimaa United -> UU, Uusimaa Blues -> UBLU, Uusimaa kiekko -> UKI tai UUKI...

En haluaisi olla ilkeä, mutta tyrmään tämän viestisi.

Ensinnäkin, jos Suomen kolmanneksi suurimmassa kaupungissa ei pystytä pyörittämään itsessään Liiga- tai edes Mestis -kiekkoa ja jossain about 30-40 000 asukkaan Raumalla ja Mikkelissä pystytään, on vika toiminnan pyörittäjissä ei missään ympäristö- tai olosuhdetekijöissä. Espoossa on halli, faniklubi, ihmisiä ja helvetisti yrityksiä eli rahaa. Kaikki selitykset hallin huonosta sijainnista yms. ovat tekosyitä. Samalla tavalla ne hallit monessa muussa liigakaupungissa on urheilupuistoissa kaupungin laitamilla.

Mitä tulee mainitsemaasi Uudenmaan haltuunottoon niin se on huomattavasti vielä vaikeampaa kuin Espoon haltuunotto. Porvoo ja Loviisa on IFK:n tukialuetta, pääradanvarsi pääkaunkiseudun seurojen ja Hyvinkäällä ja Nurmijärvellä lusikkansa soppaan työntää myös HPK.

Mitä tulee tuohon kotipelien pelaamiseen eri kotihalleissa, niin Pohjois-Amerikassa noita kiertolaisjoukkueita on aina välillä kokeiltu ja niiden taru harvemmin on kestänyt kautta pitempään. Itse aloittaisin siitä, että Unitedin vetäjänä peluuttaisin treenipelit hyvin halvoilla pääsylipuilla tai ilmaiseksi näissä Espoon pienemmissä halleissa ja panostaisin kunnolla niiden otteluiden markkinointiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös