ESPN Fantasy Hockey – Jatkoajan liiga 2022–2023

  • 12 543
  • 298

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Otaniemi Oxen 2022-23

Ehlers-Zibanejad-Kucherov
Verhaeghe-Bergeron-Tuch
Skinner-Zegras-DeBrusk
Iafallo-D. Strome-Anderson
Wright, Monahan

Weegar-Provorov
Parayko-Romanov
Gudbranson-Roy
Carlo-Jiricek

Campbell
Knight
Stolarz

Perinteinen Oxen eli maalivahtiosasto jäi taas kerran vajaaksi. Skinner piti ottaa Campbellin pariksi, mutta Ilotalo veti välistä muutamaa vuoroa ennen kuin oli omilla listoilla varattavaksi merkittynä.

Hyökkäyksessä on laajuutta, mutta kärki on tylsähkö. Toki Kucherov on kunnossa ollessaan liigan eliittiä, mutta pystyneekö pelaamaan ehjää kautta.

Pakisto on liigan huonoimman pakin Weegarin johdolla yllättävänkin hyvä. Toki mitään pisteiloittelua ei ole luvassa, mutta kovuutta sitäkin enemmän.

Muutama mielenkiintoinen nuori (Zegras, Wright, Knight, Jiricek) sekä kokeneempi reklamaatioprojekti (Monahan, Strome, DeBrusk, Iafallo) löytyy riveistä, joten potentiaalia on koviinkin suorituksiin (tai sarjajumboksi jos koko kööri epäonnistuu).
 

Miqlis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Team Kultakiitäjät 2022-23

Noniin ensimmäistä kertaa draftissa mukana ja tällainen joukkue sieltä lopulta muotoutui. Mielenkiinnolla odotetaan, mitä kausi tuo tullessaan.

Bunting - Point - Pastrnak
Hagel - Johanssen - W.Nylander
Lee - Newhook - Schmaltz
Nyquist - Tomasino - Kase
Parise / Fast / Sheary

Hedman - Rielly
DeAngelo - Fowler
Brodie - Goligoski
Foote / Sandin

Oettinger
Mrazek
 

Fingerpori

Jäsen
Suosikkijoukkue
kärpät
Drafti meni täysin mutu pohjalta nelospaikalta.
Maalivahdeissa jäin selvästi telineisiin mutta jotain sinnekin osastolle sai raavittua kasaan. Kovuutta pitäis olla riittävästi kunhan pisteitä sais raavittua riittävästi kasaan.

2 rivinen AJ dessu vuosimallia 22-23
Draisitl - Eichel - Batherson
Buchnevic - Bennet- Blais
Rakell - Kotkaniemi- Jarvis
Killorn - Laughton - Perry
Johnson
Dube

Hughes - OEL
Slavin - Miller
Muzzin - Hakanpää
Zaitsev

Swayman
Francouz
Gustafsson
Wedgewood
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Takuuvarmat 40-50 pisteen Eberle ja van Riemsdyk saatavilla, ensisijainen tarve pakille. Toki vapaistakin löytyisi jotain mutta yritetään näin.
 

ReiskaJones

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Drafri oli tällä kertaa melkoista taistelua yhteysongelmien kanssa. Listatkin jäivät tekemättä viikonlopun yllätysohjelman vuoksi. Eipä kai siitä lähtökohdat enää paljoa parane. Maalivahtiosasto näyttää suorastaan surkealta. Jospa nuo tarvittavat startit saisi kuitenkin kasaan, ettei ilmaiseksi mene kaikki kategoriat joka viikko. Puolustus vaikuttaa ihan hyvältä ja siellä on ainakin tarpeeksi porukkaa (9 pakkia tuli varattua). Hyökkäys on myös ihan ok, vaikkakin ehkä hieman yksiulotteinen.

Vuoden 2022-2023 Jortikka näyttää seuraavalta:

Palat - Hintz - Pavelski
Saad - Giroux - Boeser
Mikheyev - Copp - Garland
Lundeström - Cozens - Zadina

Makar - Heiskanen
Pionk - Giordano
Pesce - Holl
Whitecloud - Zadorov
Lindgren

Gibson
Reimer
Montembeault
 

Romppanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Jokerit, Inter Milan, RoPS
Arvontakone heitti Rangersin tällä kertaa sijalle 14. ja tuumasin siinä heti työkaverille, että toiveissa olisi saada omassa kenttäpelaajarankingissa sijalla 9. oleva Barkov ja Sashahan sieltä mulle tipahti! Viiden ensimmäisen kenttäpelaajan jälkeen tuntui, että taidon kustannuksella kovuus jää täysin puuttumaan, mutta sitä yritettiin sitten paikata muutamilla täsmänostoilla ns. jokapaikan osaajien sijaan. Tämä + suomalaisten määrä (4!!) olivat jotain sellaista, mitä en kyllä muista 15 vuoden draftihistorian aikana koskaan tehneeni eli hieman perinteistä poikkeavalla rosterilla lähdetään kauteen.

Aluksi oli hieman valju kuva porukasta, mutta jotenkin vaan maku paranee, mitä enemmän joukkuetta katselee! Maalivahtiosasto jäi kapeaksi, mutta katsellaan miten se lähtee sujumaan ja tehdään sitten muutoksia, jos tarvetta ilmenee.

Nuppulinna Rangers lähtee kohentelemaan viime vuoden floppia seuraavalla kokoonpanolla:

Granlund - Barkov - Bertuzzi
Paul - Aho - Konecny
Tatar - Malkin - Jeannot
Järnkrok - Danault - Compher
Mittelstadt - Acciari -

Ekblad - Werenski
Wideman - Durzi
Murphy - Gudas
Jokiharju - Hamonic

Talbot
Greiss

IR: Marchand

Rutkasti tuuria ja loppuun saakka kestävää peli-intoa kaikille!
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noniin, drafti meni tosiaan itseltä häämatkan takia vähän heikolla valmistautumisella ja puhelimella autossa istuen, muutama viimeinen kierros vieläpä "ääniohjauksella" ratin takaa vaimon hoitaessa valinnat. Mutta tämmöistä saatiin kasaan:

Läski Byfuglien 2022-2023

Brady Tkachuk - J.T. Miller - Alexis Lafreniere
Brayden Schenn - Mark Scheifele - Connor Brown
Marcus Foligno - Joel Eriksson Ek - Joel Farabee
Frank Vatrano - Pius Suter - Denis Gurianov
Alexander Holtz - Connor McMichael - Filip Chytil

Dougie Hamilton - Josh Morrissey
Vince Dunn - Brayden McNabb
Brandon Montour - Nick Leddy
Matt Grzelcyk (IR)

Juuse Saros
Anton Forsberg
Mackenzie Blackwood

Viime kaudelta jatkosopparin kouraan saivat Brayden Schenn ja Dougie Hamilton, muuten joukkue meni uusiksi.

Taktiikkana tälle vuodelle oli kasata tehopisteiden kustannuksella mahdollisimman monipuolinen nippu hyvillä maalivahdeilla höystettynä. Ensivaikutelma draftin jälkeen on ihan positiivinen, puolustus on toki ohut ja hyökkääjistö sen verran puukätinen, että tehopisteiden osalta kategoriavoitot vaativat suonenvetoja, mutta kovuutta ja aloitusvoittoja pitäisi olla mukavasti. Maalivahdeissa voi hyvällä tuurilla olla rosterissa kolme ykkösvahtia, mutta yhdellä ykkösellä ja kahdella kakkosvahdillakin pärjätään.

Hyökkäyksessäkin potentiaalia pisteidenkin tekoon on, jos kaikki natsaa kohdilleen. Potentiaalisia tasonnostajia hyvien ketjukaverien rinnalla löytyy erityisesti oikealta laidalta (Lafreniere, Brown, Gurianov), ja jos Holtz onnistuisi pelaamaan itselleen pelipaikan Hughesin laidalle...

Osallistumismaksut oli pikaisella vilkaisulla tulleet perille lähes kaikilta. Pari taisi vielä puuttua, tsekkailen tänään illalla ja muistuttelen asianosaisia.
 
Viimeksi muokattu:
Jahas,

Ilotalo lähti muhkealla vartin valmisteluilla viimeiseltä vuorolta soitellen sotaan ja pannukakkuhan siitä tuli. Kesken draftinkaan ei ollut välillä mitään hajua mitä ottais vaikka oma vuoro läheni jo uhkaavasti. Kruununa sekoilulle pari autopickiä ja Reinhart mukaan olisko ollu vitoskiekalla. Hyvä pelimieshän se on, mutta ei kyllä tuon kierroksen arvoinen.

Aika hyvin ovat omat tuntemukset vastannut aina lopullista sijoitusta, mutta tällä kertaa toivon, että tämä ei toteutuisikaan.

Ilotalo:

Gaudreau - Crosby - Laine
R.Smith - Suzuki - Reinhart
Zucker - Toews - Oshie
Hoffman - Rossi - Hyman
Yamamoto -Silfverberg - Slafkowsky

Barrie - Krug
Schenn - Fehervary
Oleksiak -Anderson

Jarry
Skinner
Lankinen

Pakki- ja maalivahtikalusto liian ohkanen. Täytyy toivoa, että Jarry pelaa hyvin, Skinner saisi mukavasti peliaikaa ja Lankinenkin pääsisi joskus koittamaan. Sillä reseptillä voisi joskus saada startit täyteen ja joskus jopa voittaakkin sieltä kategorioita.

Krugin ja Barrien otin aika myöhäisessä vaiheessa ja tämän jälkeen olikin lähes kaikki pisteitä tekevät pakit jo menneet joten ajattelin vain unohtaa asian hetkeksi ja ottaa loppukierroksilla pelkästään väkivaltaa pakkien muodossa.

Hyökkääjiin olen jollain tapaa tyytyväinen, mutta balanssi osittain tästäkin nipusta kadoksissa. Laitureita on vaikka mökille asti vietäväksi.

Eipä siinä, valitusvirrestä huolimatta tämä on joka vuosi mukavaa touhua ja antaa hyvän extramausteen änärin seuraamiseen. Olen valmis tekemään heti kauppaa. Laitureita kaupan ja toivotaan puolustajaa tai jopa jonku sortin maalivahtia. Yksi ehdotus tulikin jo, mutta siinä olisi minulta lähtenyt pakki, niin ei voinut hyväksyä.

Tsemppiä kaikille.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Sinne rupesikin heti treidiehdotuksia paukkumaan. Mitenkäs se menikään noiden treidien suhteen oliko niistä aktiivisemmin puitu tuolla discordin puolella? Oon vähän laiska sen suhteen kun tulee käytettyä niin hajanaisesti muuten.

Yleisesti voisi todeta että otin 4 maalivahtia mutta jos nämä pyörähtää jollain hässäkällä kahdeksi duoksi niin ehdotuksia otetaan vastaan. Pakottavaa tarvetta ei kuitenkaan ole. Halak ja DeSmith kahlannee voittavia startteja silloin kun pääsevät putkien väliin. Allen ja Vanecek raapii sitten minuutteja ja päästää maaleja. :D
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
ESPN Fantasy hockey drafti on taas ajankohtainen ja uudet managerit tervetulleita mukaan 20e panoksella kisaan. Viikon sisällä olisi tarkoitus järjestää varaustilaisuus ja kausi kestää runkosarjan viimeiselle viikolle.
Facebookissa ryhmä jossa sovitaan draftin ajankohta jne. Täältä jatkiksen sivuilta suurin osa kisailijoista ryhmässä ja olisiko joku 10 tiimiä per kausi ollut mukana useamman vuoden ajan jo. Automaattisella draftauksellakin voitettu joten kynnys kokeiluun pitäisi olla pieni. YV:llä viestiä jos innostuu aiheesta tai jotain kysyttävää.
Simppeli formaatti eli viikon mätsupissa on hyökkääjiä, puolustajia, utility ja molari. Roster freeze aina ma kierroksen alettua. Runkosarjan jälkeen playoffsit ja palkinnot sitten kolmelle parhaalle managerille.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Vielä eiliseen:
Herättelin toiveita Makarista mutta eipä valunut 18. asti. Ahon ja Ziban suhteen sama, nämä menivät pienellä marginaalilla toisiin joukkueisiin. Seuraavaksi Hamilton vietiin nenän edestä, Burns-Hamilton oli toiveissa saada ykköspariksi. Sitten tutkailin vapaita senttereitä ja tarkoitus oli varata O'Reilly-Kuznetsov pari (tai ainakin toinen). Ajatukset siirtyi näitä seuraaviin varauksiin ja ote herpaantui, unohdin tuon kaksikon ja mukaan Kopitar plus Couture. Dumba/Karlsson oli tarkoitus ottaa seuraavilla pikeillä mutta taas suunnitelmat uusiksi..Fehervarya pidin jemmassa myöhemmille kiekoille, no eipä tarttunut haaviin vaan viivyttelin liian kauan. Muun muassa tällaista eilen!
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sinne rupesikin heti treidiehdotuksia paukkumaan. Mitenkäs se menikään noiden treidien suhteen oliko niistä aktiivisemmin puitu tuolla discordin puolella? Oon vähän laiska sen suhteen kun tulee käytettyä niin hajanaisesti muuten.

Aika vähäistä ollut discordin puolella huhuilu.

Pientä kauppatynkää ollut mutta ei ole mennyt vielä maaliin saakka. Lähinnä vastannut muiden kyselyihin eli Nate Schmidtiä tarjonnut pakkitarpeeseen.

Muuten ei vielä ole viitsinyt hämmentää kun ei oikein edes tiedä mitä kaipailee. Kai mulla RW-jätkät on vähän vähissä.

En ole tietokonetta jaksanut tänään avata,mutta ainakin app-puoli vähän vaiheessa. Ei näy (ainakaan mulla) pelejä. Vähän hankalampaa rukata kokoonpanoja.
 

Ralph

Jäsen
Osallistumismaksut kaikilla ok. Voitonjako jäi vielä avoimeksi, olisiko se 100-100 vai mitä tuumaa @Ralph ?
Tästä voi vielä vaikka yleisen äänestyksen laittaa pystyyn, kun kausikaan ei ole vielä alkanut. Mun mielestä runkosarjaa pitäisi vähän enemmän painottaa, koska se on paljon pidempi ja vaativampi osuus. Toisaalta pudotuspeleihin ei edes pääse ellei ole runkosarjassa hyvä. Itse lähtisin vaikka 120-80-jaolla runkosarjan hyväksi, mutta 100-100 käy kyllä myös.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Oma mielipide taas on se, että voitosta tässä pelataan. Ja voittaja on, kuten NHL:ssä yleensäkin, se joka voittaa vikan matsin. Siksi ehkä hieman ihmettelen jos runkosarjan voittaja nettoisi enemmän. Sotii vähän omaa ajatusmaailmaa vastaan. Ja mielestäni myös pelin idean vastaista.

Kyllähän Presidents’ Trophyn voittaminenkin on kova homma NHL:ssä. Tarttee enemmän voittoja kuin pudotuspeleissä, jossa riittää "vain" 16, ja voi jopa hävitä samalla aikavälillä 12. Silti kai Stanley Cup on se tärkein juttu mistä pelataan.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Kumpaakaan noista harvemmin voitetaan pelkästään tuurilla. En tiedä kumpaa pitäisi sitten painottaa enemmän vai olisiko se 50-50.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Samaa mieltä Tomben kanssa et vähintään fiftyfifty ellei jopa painotus pleijarien voitolle. Runkosarja on pidempi suoritus mut sillä pedataan myös jatkopeliasetelmia.

Runkosarjan voittotaistosta tippuminen ei niin paljon kirpaise jos pääpotti ja mahkut siihen edelleen odottaa lopussa.

Lopussa on kuitenkin mukana parhaat, siellä ei anneta throwaway voittoja kuten valitettavasti runkosarjassa tapahtuu ja kahden viikon matchup eliminoi onnea yhtälöstä muutenkin. Kauden voittajaksi merkataan myös pleijarien voittaja.

Ainoa miinus on oikeastaan tuo ajankohta runkosarjan loppuun mut eikös nyt sitäkin otettu viikko ihan lopusta taaksepäin?
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Heitetääs vielä lopullinen rosteri ja arvosanat:

Panarin (9) - Hertl (9-) - Buchnevich (10-)
Hall (8) - Couture (9-) - Atkinson (9+)
Lee (7) - Benn (8) - Fiala (9)
Gurianov (6+) - Danault (8+) - Wahlström (7)
Dvorak vempassa lähes aina joten en noteeraa.

Doughty (9-) - Faulk (8+)
Spurgeon (8) - Ekman-Larsson (7)
Ristolainen (7) - Fehervary (8+)
Dunn (7+)

Vanecek (8+) - Samsonov (7)
Lehner (7-) - Montembeault (7)

FA-ukot Hayes, Glendening, White, Lucic

Tuo Oxenin kanssa tehty kauppa Keller-Husso ---> Danault-Janmark oli kyllä lopulta täysi katastrofi Husson takia, olisi ehkä ollut ratkaiseva tekijä kautta ajatellen.
Aika tasapaksu ja väritön pappajoukkue tuli käsiin. Varausvuorosta johtuen kaksi ekaa pickiä meni maalivahteihin ja puolustus jäi heikoksi koska itselle mieluiset pelaajat menivät kovalla prosentilla edestä. Kauppoja puolustajiin/kakkosveskoihin saa lähetellä.

Northern Lights:
Svechinov-Pettersson-Stone
Benn-Kopitar-Zuccarello
Eberle-Couture-Necas
Dadonov-Karlsson-Kessel
Gregor-Faksa-van Riemsdyk

Burns-Klingberg
Pulock-Marino
Brannstrom-Mayfield

Fleury-Sorokin
IR Cirelli, Hague
Viime kauden joukkueeseen verrattuna keskikaista on vahvempi ja laajempi. Laiturit menevät aika tasan, ehkä tämän kauden joukkueessa on enemmän tasaisuutta ja kovuutta. Pakisto on ennakkoon heikompi, maalivahdit puolestaan huomattavasti paremmat kuin edelliskaudella. Mielenkiinnolla odotan tulevaa!
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tästä voi vielä vaikka yleisen äänestyksen laittaa pystyyn, kun kausikaan ei ole vielä alkanut. Mun mielestä runkosarjaa pitäisi vähän enemmän painottaa, koska se on paljon pidempi ja vaativampi osuus. Toisaalta pudotuspeleihin ei edes pääse ellei ole runkosarjassa hyvä. Itse lähtisin vaikka 120-80-jaolla runkosarjan hyväksi, mutta 100-100 käy kyllä myös.
Siitäpä äänestämään:


Laitoin nuo vaihtoehdot mitä eniten pyöritelty, sekä lisäksi "muu"-vaihtoehdon, eli saa ehdottaa omaakin.

Oma mielipiteeni on sama kuin mitä @Tombe76 ja @Boogey yllä kirjoittivat, eli joko fiftyfifty tai isompi potti mestarille.

Ja tähän asti siis menty 80€ runkkarin voittajalle ja 100€ mestarille.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Muutamat kaipaili vahvistusta pakistoonsa. Minulta voisi liikahtaa Jared Spurgeon. Vastineena olisi tarkoitus saada vahvistusta hyökkäykseen. Saa myös yllättää molarilla.

Myös kombo erityylinen pakki ja pienempi upgrade hyökkääjään mahdollinen. Ennakkoon jumbojengien miinukset ei välttämättä innosta.

Yhden ehdotuksen heitinkin, mut ei ollut enää ymmärrettävästi niin houkutteleva waiver lisäysten jälkeen ja määrällisiä pakkeja ei enää tarpeen :)

Pakottavaa treidi intoa ei ole, mut mielellään kuulee tarjouksia.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Propsit komissaarille tuon treidin ensimmäisen tehdyn treidin torppaamisesta.

Ettei nyt lähtis ihan tangentille tää touhu heti alusta.

Juu samaa kommentoin tuonne Discordin puolellekin. Hyvin hoidettu ja mun puolesta saa ottaa roolia enemmänkin jos meinaa tulla näitä "hieman kyseenalaisia" kauppoja.

Ja ainahan voi hylätyn kaupan osapuolet tulla perustelemaan uudestaan miksi se kauppa olisi kuulunut hyväksyä. Jos joku menee hylkyyn. Tossa tänään tapahtuneesta en kyllä löytänyt yhtään syytä. Varsinkin kun 0 peliä kautta takana.
 
Tossa tänään tapahtuneesta en kyllä löytänyt yhtään syytä. Varsinkin kun 0 peliä kautta takana.

Samaa mieltä. Jos 9. kierroksella varattu hyökkääjä vaihtuu 4. kierroksella varattuun hyökkääjään ja samaan pakettiin lyödään vielä 15. kierroksella varattu ihan kelpo puolustaja, niin eihän tuossa mitään tolkkua ole.

Olisi ollut edes noin, että se puolustaja olisi kompensoimassa tuota treidissä liikkuvien hyökkääjien eroa, mutta olikin päinvastoin. Olisi mukava kuulla taustoja tämän treidin takaa.
 

Jonte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Detroit Red Wings
Omalta osaltani homma meni näin, eilen illalla tuli inboxiin tuo kyseinen ehdotus. Tämän jälkeen laitoin komissaarille (Linjatuomarille) viestiä ja kyselin et mikä homman nimi on että enhän mä nyt tämmöstä treidiä voi tehdä ihan jo reilun pelin kannalta ja kun rahaakin on kiinni. Hyväksyin pelin puolella jos nyt olisikin ihan täydessä ymmärryksessä tehty ehdotus ja Linjatuomarille laittamassa viestissä laitoin, että omasta puolesta ei haittaa vaikka torppaisivatkin treidin, en kyllä minäkään kyseisessä treidissä paljon plussia vastapuolelle löytänyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös