ESPN Fantasy Hockey – Jatkoajan liiga 2021–2022

  • 21 121
  • 556

Ralph

Jäsen
- Aikaisemmin meillä oli kahden IR-pelaajan raja, mutta nostettiin kolmeen, kun alkoi tulemaan koronapoissaoloja. Nyt voidaan kyllä palata takaisin kahteen.

- Kahden tai kolmen startin minimin sijaan itse olisin halunnut jonkun peliminuuttimäärän, esimerkiksi vähintään sata pelattua minuuttia maalivahdeilla viikossa. Valitettavasti tähän ei ESPN pysty ja rajoituksen voi tehdä pelkästään starttien osalta. Minä kannatan sitä, että tiputetaan se kahteen.

- Samoin maalivahtien maksimimäärän voisi tiputtaa kolmeen per rosteri ja ehkä siten saadaan tasaisempia maalivahtiosastoja joukkueille.
 
Hyvää pohdiskelua ylempänä. Mietin, että jos tuntuu, ettei vapaille jää riittävästi laatua, niin voisiko sen peliaika-kategorian pudottaa kokonaan pois? Tällöin olisi luultavasti matalampi kynnys nostaa vapailta enemmän niitä potentiaalisia nelosketjun pelaajiakin. Nyt sellaiset jää nostamatta, sillä pienen peliajan pelossa niitä ei uskalleta nostaa.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Tuo ATOI tiputtaminen mahdollistaisi tosiaan roolipelaajien tehokkaamman käytön. Jos yrittää PIM möröllä sitä yhtä kategoriaa voittaa ni ei tarvii miettiä häviääkö siinä samalla toisen.

Voisiko tämän sitten yhdistää siihen molarien starttikategorian tiputtamiseen jolloin pysyisi kuitenkin lähelle nykyistä tasapainoa kenttäpelaajat/mv välillä?
 

Spidy#29

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Falcons, Nhl
- Aikaisemmin meillä oli kahden IR-pelaajan raja, mutta nostettiin kolmeen, kun alkoi tulemaan koronapoissaoloja. Nyt voidaan kyllä palata takaisin kahteen.

- Kahden tai kolmen startin minimin sijaan itse olisin halunnut jonkun peliminuuttimäärän, esimerkiksi vähintään sata pelattua minuuttia maalivahdeilla viikossa. Valitettavasti tähän ei ESPN pysty ja rajoituksen voi tehdä pelkästään starttien osalta. Minä kannatan sitä, että tiputetaan se kahteen.

- Samoin maalivahtien maksimimäärän voisi tiputtaa kolmeen per rosteri ja ehkä siten saadaan tasaisempia maalivahtiosastoja joukkueille.
Kannatetaan kaikkia näitä sekä myös ehdotusta tuon ATOI-kategorian poistosta.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
GS-kategoria toisaalta olisi hyvä pitää koska tällä pystytään hieman estämään sitä totaalista maalivahtien penkitystä ns. kahden varman pelin jälkeen.
 

jjoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Mä en oikein näe tätä yhtälöä, että maalivahtien rajoittaminen kolmeen paikkaan laskisi niiden arvoa. Ainakin omissa silmissä sehän vaan nostaa käytännössä erityisesti kärkimaalivahtien arvoa, kun pakko saada se hyvä maalivahti kun ei voi niin hyvin enää kompensoida hyvää paljon pelaavaa maalivahtia useammalla kakkosmaalivahdilla tai 50-50 pelaavalla maalivahdilla. Eli tällä rajoituksella rajattaisiin vaan mahdollisia eri taktiikoita.

Peliajan poistamista perustellaan sillä, että roolipelaajille tulee enemmän merkitystä. Toisaalta taas tuolla on paljon pelaajia, varsinkin puolustajia, joiden suurin anti on tuo ATOI. Se tekisi taas käytännössä niistä hyödyttömiä. Mun mielestä ATOI on ihan hyvä tasapainottava kategoria, mikä tekee sen että on mahdollisuuksia erilaisiin taktiikoihin ja tekee sen, että kaikkea ei voi saada. Jos haluat paljon taklauksia tai rangaistusminuutteja, niin joudut ehkä uhraamaan ATOI:sta. Jos taas haluat pärjätä ATOI:ssa, niin joudut usein tinkimään jostain muusta kategoriasta.

Starttimäärän pudottamiselle kahteen peukkua, ja omasta mielestä voisi myös tuota pelaajien kokonaismäärää miettiä kuten aiemmin ehdotettiin. Esimerkiksi yhden tai kahden vaihtopelaajan poistaminen tai esimerkiksi yhden vaihtopelaajan ja yhden utility hyökkääjän (F-paikka) poistaminen kokoonpanosta kävisi itselle. Tämä kompensoisi vähän sitä pelaajamäärää mitä kaksi uutta joukkuetta vie. Vaihtopelaajapaikkojen väheneminen myös vaikuttaisi maalivahteihin, että pitäisi entistä enemmän miettiä sitä että montako paikkaa niistä vähäisistä käyttäisi maalivahteihin ja monta kenttäpelaajiin.
 

Paarma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Oilers
Mä en oikein näe tätä yhtälöä, että maalivahtien rajoittaminen kolmeen paikkaan laskisi niiden arvoa
Tällä maksimimäärän tiputtamisella en näe 20 joukkuen sarjassa suurempaa riskiä, koska jos lasketaan kaikki NHL:n ykkös ja kakkosveskarit yhteen, saadaan määräksi 64, ja tuolla 3 maalivahdin rajoituksella saataisiin 60 tähän Liigaan. Eli käytännössä kaikki varataan. En usko että kategorioihinkaan tarvitsisi suuremmin kajota. 2 starttia kohtuullisin vaihtoehto imo.

Ite ajattelen sen niin, että 4 maalivahtia voisi saada aikaan suuret tasoerot ja lumierät, jos edes muutamalla joukkueella olisi vaikka 3 ykkösveskaria. Sitten pitäisi miettiä enemmänkin noita muita maalivahti kategorioita. Tai jos mentäisiin kuten ennen, lähtisin maalivahdit edellä draftiin.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
starttimäärän pudottamiselle kahteen peukkua, ja omasta mielestä voisi myös tuota pelaajien kokonaismäärää miettiä kuten aiemmin ehdotettiin. Esimerkiksi yhden tai kahden vaihtopelaajan poistaminen tai esimerkiksi yhden vaihtopelaajan ja yhden utility hyökkääjän (F-paikka) poistaminen kokoonpanosta kävisi itselle. Tämä kompensoisi vähän sitä pelaajamäärää mitä kaksi uutta joukkuetta vie. Vaihtopelaajapaikkojen väheneminen myös vaikuttaisi maalivahteihin, että pitäisi entistä enemmän miettiä sitä että montako paikkaa niistä vähäisistä käyttäisi maalivahteihin ja monta kenttäpelaajiin.

Samoilla linjoilla.

Jos vaihtopelaajia on vähemmän niin toki sitä miettii pitääkö rosterissa 4 maalivahtia, joista mahdollisesti 1-2 ehkä saa jonkun startin. Ja varsinkin jos/kun starttimäärä laskettu kahteen.

... samalla kun vastustajalla on 2 vahtia jengissään ja 2 kenttäpelaajaa enemmän.

ATOI myös ihan ok kategoria. Toki myönnän että itsekin skipannut 10-13min miehet jengistä. Toisaalta ottanut jotain pakkeja, jolla ei sitten muuhun kategoriaan käyttöä olekaan. Eli jos vaihtelua halutaan niin sitten otetaan ATOI pois mutta mun puolesta sen voisi säilyttääkin.
 
Kaikki esitetyt muutokset vaikuttavat olevan lopulta melko kosmeettisia. Melkein tekisi mieleni sanoa, että älä korjaa sitä mikä ei ole rikki.

Tai sitten pyöräytetään koko homma ihan uusiksi ja siirrytään auction-draftiin. Se vasta viihdyttävää olisi!
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Aika paljon on ehdoteltu kaikenlaista sekä maalivahteihin että kenttäpelaajiin liittyen. Juurisyyt mahdollisten muutosten tekemiseen olivat maalivahtien kohdalla niiden yliarvostus draftissa, ja kenttäpelaajien kohdalla joukkuemäärän kasvatuksen myötä hyvin tyhjäksi jäävä vapaiden pelaajien lista.

Jos lähdetään liikkeelle kenttäpelaajaongelmasta, niin siihen tepsii parhaiten täällä jo ehdotettukin pelipaikkojen vähentäminen. Tämä voidaan tehdä joko vaihtopenkiltä, pelaavasta kokoonpanosta, tai molemmista. Koska pelaava rosteri (18+2) on tällä hetkellä samansuuruinen kuin oikealla joukkueella, tekisin itse mieluummin niin että vaihtopenkkiläisten määrää pudotetaan kuudesta neljään, jolloin kahden lisäjoukkueen tarvitsema ~40 kenttäpelaajaa kompensoituu. Lisäksi jos ESPN siihen taipuu, muuttaisin yhden F-paikan minkä tahansa kenttäpelaajan paikaksi. Tämä toisi mahdollisuuden peluuttaa halutessaan yhtä ekstrapakkia.

Kenttäpelaajien kategorioihin en lähtisi koskemaan, koska nykyinen setti mahdollistaa melko paljon erilaisia strategioita. Ehdotettu peliajan pudottaminen pois toki antaisi lisäarvoa nelosketjun pelureille, mutta toisaalta kakkos- ja kolmosparin pakkien arvo samalla tippuisi, joten nettovaikutus olisi +/- 0.

Maalivahtien suhteen tilanne on hieman kimurantimpi. Jos tarvittavien starttien tai rosteripaikkojen määrää tiputetaan, se vain lisää (ykkös)molarien arvostusta, joka on jo nykyisellään liian korkealla. Maalivahtien suhteellista merkitystä joukkueelle pystyy minusta vähentämään ainoastaan tiputtamalla molarikategorioiden määrää. Olen edelleen sitä mieltä kuin tästä edellisellä kerralla keskustellessa, että paras ratkaisu olisi tiputtaa startit pois arvosteltavista kategorioista. Tämä alentaisi huonompien (tai huonojen joukkueiden) ykkösveskojen arvoa suhteessa parempiin, kun maalivahdin peliesitykset vaikuttaisivat enemmän hänen fantasy-arvoonsa. Tällöin kynnys varata lähtökohtaisesti huonoilla statseilla pelaava maalivahti olisi korkeampi, ja huippuveskojen osalta näppejään nuolemaan jääneet joukkueet voisivat varata heitä myöhemmin saadakseen vaadittavat startit.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Aika monesti tuo GS-kategoria on tupannut menemään tasan koska rostereissa on lähtökohtaisesti se kaksi ykköstä (ja monesti myös saman joukkueen kakkoset). Mielestäni tämä esillä ollut kiintiön lasku ja vaadittavien starttien määrä
a) Olisi lopulta verrattain pieni muutos jolla kumminkin taattaisiin se että kaikki saisivat startit kasaan.
b) Pienellä taktikoinnilla myös ennakkoon heikommilla vahdeilla voisi taistella useammasta kategoriasta.
c) Nähtäisiin todennäköisesti edellisvuosista poikkeavia draft-strategioita.

Omissa silmissäni tuo monesti tasan päättyvä GS ei juurikaan muuta maalivahtien arvostusta ja olisi oikeastaan vain yksi stressitekijä vähempänä. Suurempi kiusaus olisi tuolla alennetulla kiintiöllä varailla kenttäpelaajia koska aika varmasti kahteen starttiin vaadittavan kolmikon saisi kasaan.

Ymmärrän toki myös @Frostburn :in ja @jjoni :n näkemykset.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Itsellä ei tästä ESPN:n versiosta niin suurta kokemusta ole ja vertailu käykin vahvasti Yahoon vastaavaan, niin ihmetytti kenttäpelaajien lukumäärä.
Jos nyt ymmärsin oikein, niin nykyisellään määrät on 3xF, 3xC, 3xRW, 3xLW, 6xD + 6xBench & 2-4mv.

Yahoon vastaava: 2xC, 2xRW, 2xLW, 4xD +4xBench & 2mv

18 + 2 pelikierroksella pelaavilla on tuo suurempi rosteri toki tarpeen ja looginen, mutta siitä huolimatta yhdyn edellisten kirjoittajien mainitsemaan parin kenttäpelaajan tiputukseen rosterista.

Maalivahtikategorioissa ei muuten ole suurempia eroja paitsi GS puuttuu Yahoosta (minimi 3. starttia kyllä on mukana muuten). Tuo ehdotettu 3:sta startista kahteen minimi vaikuttaisi järkevältä tosiaan tällä pelaajamäärällä, sekä maksimimäärä 3 molaria.

Kenttäpelaajakategorioissa sitten onkin eroavaisuuksia. Tykkään kyllä, että esimerkiksi blokit olisi tässä liigassa mukana. Aloitusprosenteista sitten niin ja näin, mutta ymmärrän myös miksi nekin mukana ovat.

Eikös tuo "Utility" olisi sekä hyökkääjä ja puolustaja vai olenko väärässä? Kun tuossa väläyteltiin yhden F:n mahdollisuutta vaihtaa 7. pakkiin.

Tässä nyt amatöörin ensihuomiot kaikessa sekavuudessaan. Toki teillä muilla paremmin kokemusta mikä toimii ja missä voi ongelmia olla, niin siten sillä mennään, kun paremmaksi näette.
 
@Knatterton kyllähän noita pystyy niin ESPN:ssä kuin Yahoossa säätelemään mielensä mukaan. Siis kategoriat, rosterin koko jne.

Itse olen ollut liigoissa, joissa mennään pienemmällä rosterikoolla ja pienemmällä joukkuemäärällä. Silloin kaikilla on sitten rosterit priimaa ja vapailla roikkuu jatkuvasti 60 pinnan hyökkääjiä tai keskitason ykkösmolareita. On sekin vaihtoehto, mutta tämä meidän liiga on profiloitunut aina varsin isojen rosterien liigaksi ja kyllä sille ihan tilausta on. Tekee ainakin sen, että jokainen nosto on harkittava huolella ja alkukaudesta voi käydä hieman uhkapeliä sillä pitääkö sen huippuprospectin joukkueessa kauden alla vai heittääkö menemään. Ja niin edelleen.

Kyllä joukkuemäärän kasvaessa 18 -> 20 rosterikoon pienentämiselle on perustelunsa. Tämä siksi, että pelaajia olisi yhä suunnilleen sama määrä kiinnitettyinä joukkueisiin ja näin ollen vapaiden pelaajien pooli about samaa kuin aiempinakin kausina.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
No näinhän tuo toki on. Pisti vain silmään, kun ei ole vielä moiseen rosterikokoon tottunut. Sitten kun heti alkuun on pelipaikkana pelkkä F tarkan pelipaikan sijaan, niin meni tovi tajuta, mitä on haettu. Eikä tosiaan mitään isoa rosteria vastaan - joutuu ja saa tosiaan vähän haeskella myös "roolipelaajia".

Vapaiden pelaajien poolissa soisi kuitenkin tosiaan jotain olevan. Varsinkin tilanteessa, jos p*ska osumassa tuulettimeen loukkaantumisten kautta, niin ei homma ihan heti kokonaisuudessaan kaadu siihen.
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mites muuten tehdään voitonjaon suhteen nyt, kun on 20 jengiä?

Viime vuosinahan tainnut olla 80€ runkosarjan voittajalle ja 100€ mestarille.

90/110, 100/100 vai 80/120?

Itse olen aika huonosti tavoitettavissa keskiviikkoillasta draftin alkuun asti, eli en varmaankaan ehdi ennen draftia tarkastaa ketkä ovat panoksen maksaneet. Mutta oottepa te aina ennenkin ne hoitaneet. Jos joltain on maksutiedot hukkuneet, niin laittakaa YV. Pistän uusille maksuohjeet pikapuoliin.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Jännitys kasvaa hiljalleen ja draftiin aikaa reilu viikko. Miten noiden muutosten kanssa, ilmeisesti IR-paikkoja pudotetaan samoin kuin kenttäpelajien BN paikkoja (?).
 

Ralph

Jäsen
Rosterikoko on nyt 25 pelaajaa ja kaksi IR-paikkaa. Onko jollain jotain sitä vastaan? Hyvä olisi viikon alussa saada lopulliset säännöt sovittua, niin jokainen pääsee valmistautumaan sunnuntain draftiin haluamallaan tavalla.
 

jjoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Voitonjaoista 100/100 tai Fingerporin ehdotus kuulostaa parhailta, mutta kaikki käy. Osallistumismaksu myös nyt maksettu.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Passaa tuo Fingerporin ehdottama voitonjako. Miten päätetään se maalivahti kuvio, kannatan 2 GS/kolmen kiintiötä mutta kaikki käy, myös se että jatketaan vanhaan malliin.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Nää ehdotukset on vähän hajonneet pitkin ketjua. Oisko ideaa tehdä pikainen doodle tai poll täällä jos hyvin taipuu. Eli esim voitonjaolle ja sääntömuutoksille olisi pari vaihtoehtoa ja sit vaan äänet pinoon ja sillä eteenpäin?
 

jjoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Itse en kyllä kannata, että tässä vaiheessa alle viikko ennen draftia aletaan enää sääntöjä veivaamaan. Itse tuli jo jonkinlaisia valmisteluja tehtyä draftiin jo ja olin ainakin siinä käsityksessä että nuo on ne sääntömuutokset mitä aiemmin ilmoitettiin komissaarin toimesta, ellei eriäviä mielpiteitä tule. Varsinkaan kun tuosta asiasta ei aiemminkaan mitään yhteistä selvää näkemystä ollut, niin vaikea nähdä että se yhtenäinen päätös kovin nopeasti syntyisi nyttenkään.
 
Viimeksi muokattu:

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Ei kai noissa ehdotuksissa kuitenkaan mitään kovin dramaattista muutosta missään vaiheessa ehdotettu? Joka suuremmin heijastuisi draftiinkin asti.

Mut siis mun puolesta käy kyl hyvin et noilla pikkuviilailuilla mennään. Siinä tapauksessa voisiko pyytää yhden koosteviestin jossa ne muuttuneet asiat viimekaudesta? Päätetyn voitonjaon ohella. Helpottaa kun kaikki samassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös