Esko Nikkari kuollut

  • 12 431
  • 46

papa durdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
"Pikkuvauvat ei o viä kokonansa täälä, siks ne näköö enkeliä."
-Pieni pyhiinvaellus

Kiitos Esko, kun puhuit puolestamme. Enkeleitä matkallesi!
 

The Rock

Jäsen
Suuri osa suomalaista näyttelijäperinnettä poistui Esko Nikkarin kuoleman myötä. Monen monta huippuroolisuoritusta uransa aikana vetänyt pohojalaane perusjätkä jää minulle parhaiten mieleen loistavista rooleistaan mm. Pohjanmaa ja Rentun Ruusu -elokuvista. Lepää rauhassa Esko Nikkari.

Hakalan veljeksistä on enää puolet jäljellä, Nikkarin liittyessä Vesa Mäkelän rinnalle tuonpuoleisen näyttelijäkaartiin.

"Mekö... älä ny hullujas puhu, mistä meillä sellaset pyssyt olis tullu? Äläs ny ku mä oikein mietin ni tais sieltä jotakin räiskettäkin kuulua... mitähän se oikeen mahtoo olla... nii Lummuka isännät varmaan ampu kantopommia."
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Harvoinpa kirjoittelen näihin RIP-ketjuihin, mutta nyt on aihetta. Ehdottomasti yksi kaikkien aikojen suomalaisia näyttelijöitä, jos ei jopa se ykkönen. Nyt harmittaa, että tuli vähän aikaa sitten poistettua nauhalta Ylen tässä viimeisen vuoden sisällä tullut dokumentti Nikkarista. Jokohan kohta uusitaan.

Ei voi mitään. Toista Nikkaria ei tule.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Kyllä piti taas tähänkin päivään saada yksi todella surullinen uutinen. Tämä äijä oli kyllä yksi ruoskan idoleista jos kuka. Eskon tulkinta Esson mainoksissakin on aivan loistava. Äijän tapa tulkita asioita oli vaan niin mahtava. Lepää rauhassa Esko. Olit ja tulet aina olemaan yksi Suomalaisen elokuva- ja teatterimaailman yksi suurimmista nimistä.

"Se on noita rusinnoilla raiskattuja sweamamman poikia"
 

kovalev

Jäsen
...Te ette poijat tiärä sotimisesta mitään. Ensimmäisenähän se pitää nuotio laittaa.
- Herrat voi suuttua...
- Häh, niitäkö sä pelkäät ? Pelkää sitten vasta, kun kuularuiskut laulaa äläkä omia herroja tai pientä valkiaa. M`oon sentään vilappulan rintaman nähny miäs.

Toista ei tule.
 
Suosikkijoukkue
Espoon Tennisseura, Fc Könsikäs
Mainosten puolelta mieleen tulee myös salkkareiden pokerimestarille sanottu kuolematon lause "tervetuloa takaasin". Kaikki meni isun perintöä myöten.
 

Hyytiäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa & Ottawa
kopo kirjoitti:
Pahus, näitä omia idoleja kuolee liian tiuhaan. Gösta, Juice ja nyt tämä äijien äijä, ilmaisun mestari, pohjalaisuuden ruumiillistuma. Ei hyvä. Lepää rauhassa, Esko. Pitäkää toisen näyttelijämestarin eli Matti Pellonpään kanssa kekkerit pilven raunalla.

PS. Jos joku ei ole vielä nähnyt Pohjanmaa-elokuvaa niin katsokaa viimeistään nyt. Se poliisikuulustelukohtaus ennen kaikkea...

Kauno Saario
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
TIVOLI!

Hieno mies poissa, jälkeä tuli tehtyä siellä täällä, jopa Irwin-leffassa, jota Nikkari ja Suosalo pitivät kaksistaan pystyssä. Ei huono. RIP.
 

Tilatiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Metaani CH
Lopetin vanhenemisen pelkäämisen jokunen vuosi sitten päättämällä, että minusta tulee samanmoinen äijä kuin Nikkarista. Istuskelen maitolaiturilla seisahtuneena kesäpäivän hetkenä, juon pilsneriä ja horisen omiani.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
mice kirjoitti:
Nyt harmittaa, että tuli vähän aikaa sitten poistettua nauhalta Ylen tässä viimeisen vuoden sisällä tullut dokumentti Nikkarista. Jokohan kohta uusitaan.

Kyseinen dokkari oli nimeltään "Esko Nikkari, köyhänmiehen Marlon Brando" - totta ainakin toinen puoli. Enkä yhtään ihmettelisi jos kyseinen dokumentti tulisi tässä aivan piakkoin televisiosta uudelleen - kunnioitukseksi.

Minulle Nikkari on erityisesti jäänyt mieleen Talvisodasta. Hieno näyttelijä kaikkiaan!

vlad.
 

H-katsomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko 2004-2005, Napoli
vlad kirjoitti:
Enkä yhtään ihmettelisi jos kyseinen dokumentti tulisi tässä aivan piakkoin televisiosta uudelleen - kunnioitukseksi.

Eilinen pääuutislähetys lupaili dokumenttia näytettäväksi heti joulun jälkeen, olisiko ollut tiistaina?
 

komisario

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ray Bourque, Man Utd
Erittäin hyvä näyttelijä. Etenkin Talvisota, Rentunruusu sekä Kulkuri ja joutsen jäänyt päällimmäisenä mieleen. Eipä tällaisia näyttelijöitä enää juurikaan ole eikä varmasti tulekkaan.
 

Roomie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, St. Louis Blues
Hieno näyttelijä poistui joukostamme. Vastaavan lajityypin edustajia taitaa enää olla Kalevi Haapoja.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Roomie kirjoitti:
Hieno näyttelijä poistui joukostamme. Vastaavan lajityypin edustajia taitaa enää olla Kalevi Haapoja.

Kyllä näin on. Molemmat onnistuivat tulkitsemaan suomalaista ja varsinkin pohjalaista miestä sortumatta ylinäyttelemiseen. Tai tulkita on väärä sana, käytännössä itseäänhän he ovat useimmiten esittäneet.
 

Zuppana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Jokerit
papa durdin kirjoitti:
Enkeleitä matkallesi!

Todellakin, pitäkää Hänestä kiinni!

Täytyy sanoa, että nyt menee suomalaista taitelijaa! Just päässyt Juicesta yli niin sitten Esko! Nikkari on huikea Kivenpyörittäjän kylässä, kiitos muistakin ikimuistoisista suorituksista!
Talvisota -elokuvassa myös lyhyt, mutta vaikuttava suoritus.
 

RCY#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Dallas Stars, Habs, Liverpool, Suomi
Näin on tosiaan yksi todella hieno taiteilija poissa. Nikkarin suoritukset useissa elokuvissa olivat vailla vertaa ja vaikka rooli oli pienikin, hänen letkautuksensa jäivät pääsääntöisesti kohtauksina muistiin eri elokuvista. Mieleen tulee esim. Väiski (konkari rekkakuski Rentun ruusussa) tivoleineen ja poliisin höynättämisineen. Siinä oli huikea hahmo ja Nikkari osasi luoda tähän henkilöön juuri sen tarvittavan hengen, mitä se vaati. R.I.P. Esko Nikkari.

Täytyypä pistää tilaukseen muutamia pätkiä, joissa Esko laittaa parastaan.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hieno mies todellakin. Itse muistan parhaiten Pekko-elokuvista sekä Rentun Ruususta ja etenkin siitä susikrapula-jutusta ;)

Ikävä jää. Ei vastaavanlaisia näyttelijöitä enää Suomessa liikaa ole.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Nikkarin ilmestys tiesi odottaa aina jotain legendaarista; joko riipaisevaa tai humoristista. Tai sekä että. Talvisodan repliikki on klassikko, saunakohtaus Kulkurissa ja Joutsenessa jäänyt myös mieleen.

No...näillä mennään.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Nikkari oli todellinen suomalaisen miehen tulkki. Ei niin kaunis, pikemminkin muuta mutta helvetin hyvä ja aito näyttelijä.

HYvät menee ensin, näin se vain on. HYvää viimeistä matkaa Eskolle!
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Esko Nikkari Kari Hotakaisen kuunnelmassa Tulisuihku Yle Radio 1 -kanavalla nyt.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
MS kirjoitti:
Esko Nikkari Kari Hotakaisen kuunnelmassa Tulisuihku Yle Radio 1 -kanavalla nyt.

Ja olikin mielenkiintoinen kuunnelma, kannatti olla radion äärellä; mm. Jukka Sipilä mukana Eskon lisäksi. Herra Kakko vie sormen jos et tunne Veijo Meren tuotantoa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös