Erkki Liesmäki

  • 7 561
  • 22

Valkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olenko arvon jäsenet ainoa, joka kaipaa Ekiä takaisin TS:n lätkäosastoon? Nimittäin olen tässä kauden aikana pannut merkille, kuinka paljon vähemmän Turun Sanomat kirjoittaa Tepsistä muuten kuin matsikirjoitusten yhteydessä. Eki-sedän ollessa puikoissa juttua tuli kauden mittaan jos jonkinlaisista tapahtumista Palloseuran ympärillä, oli haastatteluja, huhuja ja kolumneja tms. Nyt mielestäni tarjonta on köyhtynyt huomattavasti ja pääasiassa jutut koskevat matseja. Esim. maanantaina julkaistu Alatalon 3 vuoden jatkosoppari olisi Ekin toimesta varmasti uutisoitu tiistain lehdessä, nyt asiasta ei ollut mitään ja aihetta sivuttiin tämän päivän matsijutun yhteydessä.
Muistan hyvin Ekin provosoivat matsiraportit ja muutenkin hyvin mustavalkoiset lasit jutussa kuin jutussa, mutta niin paikallisen aviisin toimittajan toisaalta kuuluukin, ainakin omasta mielestäni.

Mitäs mieltä te muut olette? Pressiboxi, osaat varmaan sanoa, missä Eki luuraa, onko eläkkeellä, sairaslomalla vai missä?

Lopuksi haluan kiittää Oloneuvosta siitä, että olet panoksellasi tavallaan korvannut Ekin poissaoloa, hankkimalla mm. haastatteluja pelaajilta ja johdolta. Näin olemme täällä palstalla ainakin olleet tietoisia Palloseuran kuulumisista. Olenkin omalta osaltani yrittänyt kasvattaa palstan tunnettavuutta kertomalla kiihkeistä keskusteluista, artikkeleista ja haastatteluista työkavereilleni ja tuttavilleni, jotka niinikään ovat valitelleet juttujen vähyyttä Jokivarren Kansassa...
 

pygmalion

Jäsen
Kyä näi o, eli ETT:tä on toisinaan jopa ikävä. Erkki-sedän huilatessa on nähdekseni tapahtunut seuraavaa:

1. Ennen niin ihanan värikkäästi aamun lehdessä uutisoidut Ruissalon kuulumiset ovat tätä nykyä pitkälti Palloseuran oman, edelleen hieman ontuvan, ja sattumanvaraisen tiedonvälityksen varassa. Tylsää.

2. TS:n matsi- ja lätkäuutisointi on vajonnut samaan harmaaseen keskinkertaisuuteen kuin suurin osa muustakin lätkäuutisoinnista. Nykyisin matseista kirjoittavat toimittajat ovat varmasti moitteettoman ammattitaitoisia ja muutenkin ihania ihmisiä, mutta samalla he ovat - palstalla suosittua termiä lainaten - täysin "HMV"-tasoa kirjoittajina. Tylsää.

Aivan kuten HIFK-fanikin näkee mielellään ylilyöntejä ja "brändin näköisiä" hahmoja (kunhan ei satu omalle kohdalle...) kaukalossa, minäkin lukisin mielelläni toisinaan aamutuimaan ETT:n ylilyöntejä, hutilaukauksia ja ylipäätään jonkin sorin näkemystä sisältäviä tekstejä. Siis jos vertailukohtana on TS:n tämän hetkinen turhanpäiväinen palstatilan tärvääminen. Eki on meidän näköinen mies.


Ai niin, Liesmäkihän on käsittääkseni virallisen selityksen mukaan edelleen sairaslomalla. Vamman laadusta ja loukkaantumisen kestosta liikkuu kylillä kovin erilaisia tulkintoja. Paranemisia Ekille.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tietenkään en Liesmäelle mitään sairaslomia tmv. toivo, mutta samalla voin todeta, että pätkääkään ei ole Ekiä ikävä. Olihan tilanne karmaiseva, kun maakunnan ykköslehden lätkätiedotus oli totaalisesti kritiikittömän huru-ukon monopoli.

Ja en ole myöskään pahoillani, vaikka TS ei enää niin innokkaasti lätkää uutisoikaan, sillä korvavia medioita löytyy yllin kyllin, usein jopa kyllästymiseen asti.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Viestin lähetti Valkku
Mitäs mieltä te muut olette? Pressiboxi, osaat varmaan sanoa, missä Eki luuraa, onko eläkkeellä, sairaslomalla vai missä?

Ekin piti viimeksi palata vuodenvaihteessa mutta vieläkään ei mitään tapahtunut. Itse maestroa en ole sitten syksyn nähnyt, joten ihan tarkkaa syytä huilin pituuteen en osaa sanoa. On käsittääkseni kärsinyt erilaisista fyysisistä oireista sekä TS:lle ach so niin tyypillisistä hiekkalaatikkoleikeistä. Lähipiirin mukaan ETT kuitenkin olisi jo omasta puolestaan 100% pelikunnossa.

Minustakin kaveri pitäisi ottaa pikaisesti takaisin mikäli tilanne sen sallii.

Ekin kirjoitustyyli on persoonallinen ja pitää sisällään aika suuren potentiaalisen virhemäärän varsinkin uutisoinneissa (kiitos avuliaitten pikku agenttien ja scouttien), mutta onhan mies silti karismaltaan ja kokemukseltaan aivan ylivoimainen kiekkokirjoittaja TS Urheilussa.

Jutut ovat aina erittäin viihdyttäviä vaikkakin niitä pitää osata lukea omalla tavallaan. Ihan kaikkea mitä huipputikissä oleva ETT hehkuttaa ei pidä purra nielemättä.

Mutta kuten sanottua, sata hyvää asiaa korvaa kolme-neljä huonoa mennen tullen. Jopa porilaisella. We want ETT back!!
 

Iso-Horst

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NY Islanders
Ei ole täälläkään ikävä Liesmäen sepustuksia. Mies on kyllä kiitettävän ahkera kirjoittaja, mutta määrä ei korvaa laatua.

Tuskin edes Pravda on kirjoittanut yhtä yksisilmäisesti kuin TS silloin, kun Eki-Setä on ollut puikoissa. Pelaajista kertovat taustajututkin ovat aina siirappisia puffeja, jotka saavat lukijan vaivaantuneeksi.

Lisäksi Liesmäellä on muutama suosikkivalmentaja ( Keinonen, Tamminen), joita hän jaksaa vuodesta toiseen ylistää, vaikka koko muu lätkää seuraava Suomi nauraa mokomille egopöhöstä kärsiville Eilisen Miehille.

Turku on sen verran iso kaupunki, että tännekin toivoisi laatuisaa kiekkoreportteria, joka ei ole nurkkapatriootti tai Palloseuran sylikoira. Esimerkiksi Aamulehti ja Hämeen Sanomat ovat hyviä lätkämedioita, joissa omatkin saavat huutia jos syytä ilmenee. Ainoan kerran, kun Liesmäki on uskaltanut kritisoida TPS:n tekemisiä oli viime kaudella, jolloin Palloseura oli Jalosen johdolla 10. sijalla ja peli sekaisin kuin Haminan kaupunki.

Minunkin puolestani kiitokset Oloneuvokselle, jonka ansiosta pysyy mukana esim. TPS:n sopimus- ja valmentajakuvioissa. Hienoa työtä Arvon Neuvos !

Osoitan amatöörimäisyyteni kysymällä: mistä lyhenne ETT ? Kiitän vastauksesta jo etukäteen.
 

kosh

Jäsen
Suosikkijoukkue
F2- sekä O-katsomo
Viestin lähetti Iso-Horst

Tuskin edes Pravda on kirjoittanut yhtä yksisilmäisesti kuin TS silloin, kun Eki-Setä on ollut puikoissa.

Osoitan amatöörimäisyyteni kysymällä: mistä lyhenne ETT ? Kiitän vastauksesta jo etukäteen.

Erkin TietoToimisto.
Itse kaipailen Ekiä takaisin, vaikkakin TS:n lukeminen jää kertaan-kahteen per viikko.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä nyky-TS saisi vähän värikkäämmin otteluista kirjoittaa. Erkki sentään yritti maustaa juttujansa. Muutenkin urheiluosa on kovin pliisu. Kuka vielä muistaa raflaavia otsikoita, joita Sinetti kirjoitteli juttuihinsa.
Sitä paitsi minulla on Ekin signeerama teos, jossa hän on tekijänä kolmen kiekkovalmentajan ohella. On siinä kahden muunkin tekijän nimikirjoitukset, kun kerran välttämättä sen nimensä halusivat kirjoittaa.
Ai niin, Eki takaisin ja heti.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Erkki voisi kirjoitella muut, kuin matsirapparit. Kaipailisin Jokivarrenkansaan vaikka aukeaman otteluennakot ja sammanlaiset rapparit. Kuviakin voisi olla enemmän. Saksassa ja muualla voi olla yli 10 sivun ennakot peleistä. Ei nyt aivan sellaista, mutta ennemmän juttua kuitenkin.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Viestin lähetti Iso-Horst
Lisäksi Liesmäellä on muutama suosikkivalmentaja ( Keinonen, Tamminen)

Ai Tamminen Eki-sedän suosikki? Kuinka väärässä voitkaan olla..

En lue kovinkaan säännöllisesti tätä "maailman ainoaa urheilulehteä, joka julkaisee kuolinilmoituksia" (tuokin lempinimi on muuten väärin, koska GDS), mutta olen ollut pariinkin kertaan paikalla, kun Eki-setä on haukkunut Tammisen pataluhaksi.
 

pygmalion

Jäsen
Viestin lähetti dude
En lue kovinkaan säännöllisesti tätä "maailman ainoaa urheilulehteä, joka julkaisee kuolinilmoituksia" (tuokin lempinimi on muuten väärin, koska GDS), mutta olen ollut pariinkin kertaan paikalla, kun Eki-setä on haukkunut Tammisen pataluhaksi.

Liesmäkihän tietysti juttelee suoraselkäiseen urheilutoimittajan tyyliin juuri sitä, mikä päivän tilanteessa ja promillelukemissa sopivalta tuntuu. Jonkun sortin fakta kuitenkin on, että Tamminen on ainakin aiemmin ollut paitsi usein nähty vieras ETT:n boksissa pelejä katsomassa, myös eräs Liesmäen parhaita "nimettömiä" lähteitä skuuppien väsäämisessä.

Paras Liesmäen lähteistä taitaa olla se vilpittömän hyväntahtoinen pelaaja-agentti, jonka suusta ETT:n tämänpäiväinen "paluujuttukin" lienee lähtöisin.

Kaikesta huolimatta, kiva nähdä, että Liesmäki on saanut itsensä kuntoon, ja "mestari" jatkaa vanhoin elkein kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan...
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Ei jymmärrä...

Viestin lähetti pygmalion
Kaikesta huolimatta, kiva nähdä, että Liesmäki on saanut itsensä kuntoon, ja "mestari" jatkaa vanhoin elkein kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan...

ETT on selkä, mutta willin huhun mukaan ei ensisijaisesti urheilutoimituksessa - vaan Tussarin sunnuntaisivuilla!

Pahoin pelkään, että tälläistä perin liberaalia uusiosijoittamista ymmärretään vain TS:n johdossa, joka ei koostune meistä kuolevaisista vaan kenties jopa universumin väkevimmistä voimista, kuten Extraviisut -ohjelmasta ja Sukankuluttaja -palstasta voimme havaita?

Tai siis minusta ainakaan tämä ei ole ihan skarpein tapa kunnioittaa lehden yhtä luetuinta kirjoittajaa viimeisen 20 vuoden ajalta?

Ja mitä kiekko- ja painonnostojutut tekevät muualla kuin urheilusivuilla? Ottaen vielä huomioon, että Liesmäki on kokemukseltaan ja suhdeverkostoltaan valovuosia muita TS:n kiekkotoimittajia edellä?

Vointeja Ekille, tässä asetelmassa sympatiat suuntautunevat vain ja ainoastaan Porin paholaiselle. Toivottavasti tämä kaikki on vain suurta väärinkäsitystä.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Re: Ei jymmärrä...

Viestin lähetti Pressiboxi
Ottaen vielä huomioon, että Liesmäki on kokemukseltaan ja suhdeverkostoltaan valovuosia muita TS:n kiekkotoimittajia edellä?

Mitäs tälle tunteita puolesta ja vastaan herättävälle legendalle nykyään kuuluu? Onko kyseessä pysyvä paitsio Tussarissa vai ainoastaan 5+20 poikittaisesta kynästä? Jokivarren Kansa kaipaa väriä urheilusivuilleen.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Re: Re: Ei jymmärrä...

Viestin lähetti Oloneuvos
Mitäs tälle tunteita puolesta ja vastaan herättävälle legendalle nykyään kuuluu? Onko kyseessä pysyvä paitsio Tussarissa vai ainoastaan 5+20 poikittaisesta kynästä? Jokivarren Kansa kaipaa väriä urheilusivuilleen.

Tussarista tuli ilmeisesti kenkää keväällä. En tiedä mitkä ETT:n jatkosuunnitelmat ovat. Luulisi ottajia olevan runsaasti linjalla Veikkaaja - Jääkiekkolehti - Urheilulehti, jos ovat vähänkään järjissään ja jos Iso E pystyy hillitsemään omaa toimintaansa.

TS:n tilanne on aika erikoinen lukijan kannalta, vanha lehden hengissäpitäjä, urheiluosasto, menee jatkuvasti alaspäin tälläisten järjestelyjen myötä. Toisaalta jos joku katsoi saman aviisin Pori Jazz - raportteja niin heikosti menee kulttuurissakin.
 
Viimeksi muokattu:

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Re: Re: Re: Ei jymmärrä...

Viestin lähetti Pressiboxi
Tussarista tuli ilmeisesti kenkää keväällä. En tiedä mitkä ETT:n jatkosuunnitelmat ovat. Luulisi ottajia olevan runsaasti linjalla Veikkaaja - Jääkiekkolehti - Urheilulehti, jos ovat vähänkään järjissään ja jos Iso E pystyy hillitsemään omaa toimintaansa.

TS:n tilanne on aika erikoinen lukijan kannalta, vanha lehden hengissäpitäjä, urheiluosasto, menee jatkuvasti alaspäin tälläisten järjestelyjen myötä. Toisaalta jos joku katsoi saman aviisin Pori Jazz - raportteja niin heikosti menee kulttuurissakin.

Juurikin näin, työsuhde on päättynyt, se kumman aloitteesta ei ole tiedossa. Taustat tunteville tämäkin lienee selvää. TS:ssa parasta urheilullista antia nykyisin edustaa enää formulaan liittyvät artikkelit, muu on luisumassa uhkaavasti normaalille "hesaritasolle".
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
TS:ssa parasta urheilullista antia nykyisin edustaa enää formulaan liittyvät artikkelit, muu on luisumassa uhkaavasti normaalille "hesaritasolle".

Valitettavan totta. Itsellenikin ko.aviisi tulee ja eipä paljon muuta enää löydy kuin yleisurheilua ja formulaa. Toivottavasti jääkiekkojuttuja ei olla alasajamassa liiaksi.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eki-setä ei halua lopettaa kirjoitteluaan eläkepäivilläänkään(?), vaan lataisee tämän päivän Ilta-Sanomien yleisönosastossa täyslaidallisen SM-liigan nykyisestä tasosta ja maksavan yleisön kusettamisesta. On tainnut huili tehdä Erkille hyvää, sillä nyt kirjoituksessa on paljon järkeäkin mukana. Taitaa olla ensimmäisiä kertoja, kun olen ETT:n kanssa samoilla linjoilla.

Toisaalta Eki voinee nyt kirjoitella ihan omana itsenään ilman työnantaj(ie)n asettamia rajoja.

Ei, en siltikään toivo Erkin comebackia tositoimiin.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Viestin lähetti Reverent
Eki-setä ei halua lopettaa kirjoitteluaan eläkepäivilläänkään(?), vaan lataisee tämän päivän Ilta-Sanomien yleisönosastossa täyslaidallisen SM-liigan nykyisestä tasosta ja maksavan yleisön kusettamisesta. On tainnut huili tehdä Erkille hyvää, sillä nyt kirjoituksessa on paljon järkeäkin mukana. Taitaa olla ensimmäisiä kertoja, kun olen ETT:n kanssa samoilla linjoilla.

Toisaalta Eki voinee nyt kirjoitella ihan omana itsenään ilman työnantaj(ie)n asettamia rajoja.


Joo, huomasin tuon kirjoituksen kun Ärrällä pikaisesti vilkaisin Iltistä. Tosin yhdessä asiassa Eki on yhtä pihalla kuin useimmat Jatkoajan kirjoittajat eli punaviivasäännön palauttamisessa SM-liigan toimesta. Siihen ei kannata ryhtyä jos IIHF ei sääntöä muuta myös.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Tietääkö joku mikä on sanataiteilija Liesmäen tilanne?

Ihan legendaarisia juttuja takavuosina Turkkarissa......

Kaipaan tällaisia persoonia, jotka nostaisivat takuulla lehtien lukijamääriä!
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Tietääkö joku mikä on legendaarisen Erkki Liesmäen tilanne.

Oli aikoinaan Suomen kovimpia lätkätoimittajia. Sana oli Ekillä hallussa lujasti.

Terveitä päiviä Ekille toivoen Jäävuorineuvos.....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös