Erityisesti Liigafaneille

  • 6 302
  • 37

Invincible

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Viestin lähetti Kullervo
Tähän mennessä ei kai satsauksista voida puhua oikein minkään joukkueen kohdalla. Tämän kauden suurin budjetti oli Kalpalla 810 000 €, josta pelaajakuluja 415 000 €. Jukreiden osalta luvut ovat 495 000 € ja 250 000 €. Pelaajakulujen keskiarvo Mestiksessä pyörii noin 200 000 €:ssa/joukkue. Liigaan verrattuna erot ovat melkoiset. Mielenkiintoista nähdä vastaavat luvut ensi kaudella kun on jonkinlaista panosta mukana. Virallisestihan Jukurit on ilmoittanut olevansa kiinnostunut noususta, mutta onko siihen resurseeja niin se epäilyttää ainakin minua.

Kullervolle hieman kuittausta. Off-topiciahan tämä on, mutta pakko hieman muuttaa asiaa..

KalPan budjetti on tällä hetkellä yli miljoona euroa ja Jukureiden vastaava on n. 800 000 - 900 000 euroa.

Nuo pelaajakulut lienevät suht. oikeat.


Tieto on tullut erittäin varmasta lähteestä, hota en paljasta, mutta sen voin sanoa, että kuuluu Jukureiden organisaatioon.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Viestin lähetti ervatsalo

Designerille tiedoksi, että kaikki telkkarit saattavat joskus palaa, etenkin sellaiset 32-tuumaiset.

Mutta jos se onkin palamaton Finlux?


Asiaan.
Ainakin finaalit olivat todella viihdyttävää kiekkoa. Kalpan peli viehetti enemmän (onneksi siis voittivat) koska se oli enemmän taitokiekkoa, kun Jukurit oli enemmän "joukkue". Jukureista huomasi rungon olleen sama jo pitenmpään (kait se on ollut?)

Hyvää peliä. Mestis on aivan liian aliarvostettu. En ymmärrä miksi matseissa käy niin vähän väkeä. Ei se Liiga paikka sitä peliä paranna, ja itseasiassa Liigaan tulevan joukkeen kannattajia ei enään hemmotella voitoilla, vaan pääasiassa turpaan tulee. No Finaaleissa oli hienosti väkeä. Kuopiossa ihmetytti se, että ei ole numeroituja paikkoja? Miten tuollainen on mahdollista nykypäivänä tuon tason organisaatiossa? Makkaranmyynti kärsii, kun porukka ei uskalla lähteä paikaltaan. Ei tuollaista saa olla edes Mestis tasolla. Jos kunta ei hoida, niin äkkiä ne junnut kävis tarrat penkkeihin liimaamassa.

Urheilukanavan lähetykset saavat kyllä pisteet kokokauden ajalta. Asiantuntia huomaa ketjumuutokset ja analysoi peliä (vrt. Juti maikkarilla :-D) ja selostaja osaa hehkuttaa oikein (Vertaa Anu,joka hehkutta kun kiekko putoaa jäähän ja unohtaa sen sitten)
Jäähykellon kustannus olisi mikä? Ei mikään. Jos videopöytään saa tuon ottelukellon, saa siihen myös jäähykellon. Jos hallien virallisesta ajasta tuota ei saa (esim käsiajanotto) niin voisihan sitä nyt ihan "manuaalisestikkin" pyörittää. Eli laittaa päälle kun jäähy alkaa jne. Tai sitten tuo kellografiikka on ostettu ja kaupassa ei mainittu jäähykelloa, josta tekevä virma haluaa lisää fyffee...No joku on mokannut joka tapauksessa.

Bueno
 
Viimeksi muokattu:

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Tarinankertoja: "Mestis on aivan liian aliarvostettu. En ymmärrä miksi matseissa käy niin vähän väkeä."

Siksi, että mes... divaria seuraavat jääkiekosta kiinnostuneet ihmiset, kun taas liiga kerää enemmän tavallista populaa katsojikseen.
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Invincible
Kullervolle hieman kuittausta. Off-topiciahan tämä on, mutta pakko hieman muuttaa asiaa..

KalPan budjetti on tällä hetkellä yli miljoona euroa ja Jukureiden vastaava on n. 800 000 - 900 000 euroa.

Nuo pelaajakulut lienevät suht. oikeat.


Tieto on tullut erittäin varmasta lähteestä, hota en paljasta, mutta sen voin sanoa, että kuuluu Jukureiden organisaatioon.
Nämä minun luvuthan olivat ennen kauden alkua ilmoitetut. Se mitä ne todellisuudessa ovat onkin toinen juttu. Pääpointti viestissäni oli, että Jukureiden pitäisi pystyä hankkimaan pätäkkää melko paljon enemmän pystyäkseen pidempiaikaiseen pelaamiseen liigassa.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Kuopiossa ihmetytti se, että ei ole numeroituja paikkoja? Miten tuollainen on mahdollista nykypäivänä tuon tason organisaatiossa? Makkaranmyynti kärsii, kun porukka ei uskalla lähteä paikaltaan. Ei tuollaista saa olla edes Mestis tasolla. Jos kunta ei hoida, niin äkkiä ne junnut kävis tarrat penkkeihin liimaamassa.

Tämä johtui siitä, että Kuopiossa ei ole liigakausien jälkeen tainnut olla yli 2000 katsojaa hallissa. Koko kauden (mukaan lukien puolivälierät ja välierät) istumapaikkoja on ollut kaikille, joten finaalien yleisöryntäys taisi olla seuralle melkoinen yllätys. Toki tuossa viimeisessä Kuopiossa pelatussa finaalissa ne paikkaliput olisi voinut olla, mutta taisi ottelu tulla liian aikaisin vastaan (ei ollut aikaa isoille muutoksille).

Laitanpa vielä oman lusikkani tuohon budjettisoppaan. Tämän aamun Savon Sanomissa KalPan toimitusjohtaja Arto Sirviö kertoo, että KalPan budjetti tähän kauteen oli 810 000€, joka kattoi myös A-junnujen kulut. Pelaajabudjetti oli Sirviön mukaan n. 180 000€.
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Viestin lähetti Tarinankertoja
Hyvää peliä. Mestis on aivan liian aliarvostettu. En ymmärrä miksi matseissa käy niin vähän väkeä. Ei se Liiga paikka sitä peliä paranna, ja itseasiassa Liigaan tulevan joukkeen kannattajia ei enään hemmotella voitoilla, vaan pääasiassa turpaan tulee.

Suuri yleisö toteaa yksinkertaisesti ettei "mutasarjan kiekko" kiinnosta. Tämä on valitettavaa mutta totta. Mestistä seuraa jääkiekosta pitävä yleisö ja tosifanit. Siinä mielessä valitettavaa koska mestis kiekko on erittäin viihdyttävää peliä verratuna useaan liigamatsiin. Pelit on enemmän "hurlumhei" kiekkoa eikä sitä tarkkaa ja orjallista oman pelitavan noudattamista.

Moni "tavallinen" katsoja odottaa, että pelin taso nousee huimasti tai pelin viihdearvo jotenkin paranee siitä jos joukkue nousisi liigaan. Itse en pidä sitä mitenkään selvänä, tosin olisihan se eri asia jos esim. Kalevankankaalle luistelisi Jukureita vastaan esim. HIFK.

Siinä tarinankertoja on oikeassa, että sarja todellakin on aliarvostettu. Monen tännekin kirjoittavan liigafanin kirjoituksista se paistaa aika selvästi läpi.
 
Urheilukanavalta seurasin finaaleita jonkin verran (vaimo ei antanut kamalasti katsoa) ja ainakin näkemieni erien perusteella Mestiksessä pelataan oikein hyvää kiekkoa. Vauhtia ja tilanteita riitti ja kohtuullisesti taitoa ja taktista silmääkin oli mukana. Kahvausta ja peruuttelua näin kiitettävän vähän.

Noiden matsien perusteella on tietty mahdotonta antaa mitään syväanalyysiä. En osaa sanoa, millaisia ovat KalPan ja sarjajumbon väännöt joskus marraskuussa. Mutta eipä se peli liigassakaan aina mitään suurta urheilujuhlaa ole.

Mestiksessä ollaan perusasioiden äärellä. Sama tilanne tulisi palauttaa myös ylimmälle sarjatasolle.
 

snumi

Jäsen
Pelit ovat siksi tapahtumarikkaita, että taitotaso on alhaisempi: vastustajan virheet tuo paikkoja. Liigaan näillä eväillä ei liene asiaa, mutta hyvää viihdettä sinänsä, jos lipun hinta kohtuullinen.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Hinnoista voinee mainita esimerkiksi Jukureiden kausikortin runkosarjaotteluihin. 170 eurolla (ensi kaudella tosin 190) näki 23 ottelua pehmustetulta tuolilta, lisäksi kausikorttilaisille oli varattu hallista vielä oma kahvio. Yksittäiset otteluliput 10 euroa istumaan ja 7 päätykatsomoihin.

10 euroa istumapaikasta lienee ihan näppituntumalta jonkunlainen keskihinta, joten hintaansa nähden Mestis tarjoaa todella hyvää kiekkoviihdettä. Liigan kahvakiekosta ja peruuttelusta en viitsisi kovin montaa kertaa pulittaa 16 euroa, ellei JYPiä olisi olemassa.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Kaikki kunnia mestikselle, Itsekin olisin takuulla käynyt matseja katsomassa mikäli hokki ei olisi "vahingossa" noussut ohi kiekko-oulun sinne pari vuotta sitten.

Kyllähän se liigan ja mestiksen ero kuitenkin nähtiin, kun katsoin kalpan ja jukureiden välistä vääntöä ja vertasin sitä liigan pleijareihin. Mestispelit olivat oikein mainiota viihdettä ei siinä mitään, mutta kyllä liigan itensiteetti, vauhti ja taito ovat vielä ihan eri aaltopituudella. Niin pitääkin olla, muutenhan mestiksen ja liigan voi sulattaa jättisarjaksi.
 

Kenu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
Ihmetyttää mielipiteet että Mestis-ottelut olisivat jotenkin hitaampia - en sitten tidä voisiko johtua jotenkin televisoinnista(?) :)
Ainakin paikan päällä tuntuu että vauhtia on jopa enemmän.

Mestistä nähneenä liigakiekko näytti aika laiskalta kolmessa viime matsissa mitä olen areenassa nähnyt (Jokerit - Blues, Jokerit - HPK ja Jokerit - Pelicans). Mestiksessä ainakin tuntuvat karvaavan korkeammalta.

Liigakiekko on toki hyvää kiekkoa sekin, mutta itse olen siirtynyt nykyään enemmänkin Mestiksen seuraamiseen. Tietysti matsit tuntuvat jännemmiltä myös siksi kun on koko sydämellä mukana.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Nostetaanpa ketju ylös. Kaksi peliä on tullut Urheilukanavalta (Sport - Hermes, KooKoo - Jukurit). Minkälainen kuva on jäänyt liigakiekkoon tottuneille? Surkeaa sähläämistä vai jopa jääkiekkoa muistuttavaa pelaamista?
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
pekutti kirjoitti:
Surkeaa sähläämistä vai jopa jääkiekkoa muistuttavaa pelaamista?
Hyvää peliähän siellä pyörii. Viihdearvoltaan nostaisin monia liigaotteluitakin korkeammalle, koska pelissä sattuu ja tapahtuu aivan yllättäviä asioita. Pidän siitä että pelitapa ei paista orjallisesti noudatettavina kuvioina ja jatkuvasti oman maalin taakse pelattuina kiekkoina ja sen jälkeen pusketaan viisikkopuolustukseen ja sama kuvio toisinpäin.

Aktiivista, hyökkäysvoittoista peliä, ratkaisuja jollaisia liigassa ei välttämättä olisi osannut odottaa, joitakin helppoja virheitä mutta myös hienoja suorituksia harhautusten muodossa. "Hyvä" pelaaja erottuu mielestäni selkeämmin joukkueessa ja tällä on tilaa tehdä liikkeitään. Katson ehdottomasti toistekin.

Tiettyä kriittisyyttä pelin katsomiseen toi juuri aikaisemmin katsottu tallenne yön Canucks - Sharks -ottelusta ja pällimmäisenä oikeastaan mieleen jäi vapaampi pelaaminen, eli huippuosaajat toistavat omia kuvioitaan ja pyrkivät rakentamaan maalitilanteita, Mestis-pelissä taas pelailtiin enemmän tilanteen ja yksilöratkaisujen mukaan josta sitten paikkoja avautui.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös