Erilaisista pelityyleistä ja juniorityöstä

  • 771
  • 3

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Katsoin parhaaksi uuden ketjun erilaisista pelityyleistä. Sitä kun tuossa JÄRKYTTÄVÄN pitkässä Jouni-ketjussa kun jo sivuttiin.

Ensimmäisenä haluaisin nostaa esiin Suhosen Chicagoon luoman pelityylin. Perinteisen punaniskakanukki dump&chase-tavan sijaan viedään kiekko alueelle ja pyritään mahdollisimman suureen kiekonhallintaan. Olihan siinä opettelemista mutta näyttihän tuo pikku hiljaa rupeavan sujumaan.

Tietenkin pelityyli valitaan joukkueen materiaalin mukaan tai pelaajat pelityylin mukaan. Minnesotahan tappaa pelin aivn täydellisesti. Joukkueellahan on trap-taktiikan mestari Jacques Lemaire. Mies joka valmensi Devilsin edelliseen mestaruuteen. Nyt mies on poissa ja pelityylikin on toinen.

Tasapainoisesta pelityylistä käy esimerkkinä Tsekin maajoukkue: taitavia pelaajia, joilta käy maalinteko mutta viisikko puolustus on kunnossa. Okei! Käyttävät träppiä mutta soi niillä oma pääkin tai ainakin paikkoja on vastustajallakin. Mutta suosisiko pieni kaukalo paremmin träppiä? Esimerkkinä juuri Minnesota joka sai Marionkin suuttumaan pelityylillään. Auttaisiko kaukalon pienimuotoinen leventäminen? Taitopelaajat saisivat lisää tilaa ja puolustaminenkin muuttuisi puujalkaisilta möhkäleiltä hieman. En tarkoita että aivan euro-mittoihin kaukaloita mutta pari metriä lisää leveyttä... No,pelkkää ajatusleikkiä tuo äskeinen.

Jokainen haluaa varmasti nähdä hyvää hyökkäävää peliä tyyliin Punakone tai Flying Frenchmen tai 80's Oilers tai 90-luvun alun Pens. Viimeksi NHL:n runkosarjassa maagiseen 100-pisteeseen pääsi 4 pelaajaa kaudella 95-96...korjatkaa jos olen väärässä. Sen jälkeen vähemmän.

Tietenkin jokainen haluaa pelata voittavassa joukkueessa. Pelityyli on osa joukkueen menestystekijää. Pelitavan muuttamisessa on kyse ajatusmaailman muuttamisesta. Juniorivalmennuksessa olisi päästävä eroon liiallisesta roolittamisesta ja korostettava enemmän taitoja. Tuotava peliin iloisuus. Loppuun haluan lainata Canadiensin entistä päävalmentajaa Mario Tremblayta: "Pojat, pitäkää hauskaa kaukalossa!" Tuon ajatuksen pitäisi olla mukana jokaisen juniorivalmentajan mukana.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Mielenkiintoinen huomio

Tuosta New Jerseyn aikanaan käyttämästä trapista tuli vaan mieleen että ne pelaajat jotka siihen aikaan olivat Devilsissa oppivat kyllä totaalisesti sen pelin. Chicagossa nykyisin oleva Steve Sullivan sanoi että hänellä on selkärangassa se systeemi, koska mies oli aikanaan Devilsin varaus ja pelasi sillä systeemillä. Toisaalta esim. Sullivania ei osaisi kuvitella pelaamaan sellaista kiekkoa. Liian luova yksilö sellaiseen peliin.

Onhan trap tehokas mutta tappavan tylsä peli-systeemi.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
piti vain sanomani, että tuo pelityyli kyllä upposi selkärankaan aika vaivalloisesti. Devils-perhe ei ollut onnellinen perhe Lemairen aikana ennen Stanley Cupia. Suollahan oli pieni sota käynnissä pelaajien ja koutsin kesken ja Lemaire syytti etenkin runkosarjassa Devilsejä kurittomiksi. Ja pääsi sitten 1995 kuitaamaan jotain ilkeää pelaajiaan kohtaan. Oliko peräti niin, että jossain vaiheessa nämä guerinit, brotenit, driverit ja muut mullikoivat pudotuspeleissäkin koutsiaan vastaan. Sitten kaudella 95/96 oteettiin runkosarjassa enemmän vapauksia hyvän olon tunteessa ja tiputtiin pleijareista.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Joutui Devils kuitenkin pelaamaan sitä systeemiä ja kyllä sen varmasti oppi aika tehokkaasti siinä ajassa, vaikkei olisi pitänytkään siitä. Loppujen lopuksihan siinä sitten tapahtui tämä vallankumous jossa Lemaire sai lähteä. Jälkeenpäin ajateltuna hyvä asia Devilsille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös