Erikoisimmat urheilulajit

  • 24 721
  • 75

scholl

Jäsen
#28 kirjoitti:
Nyt alkoi itseäkin kiinnostamaan kun youtubesta katselin muutaman pätkän. Ja on muuten noiden muutaman pätkän perusteella astetta äijempi laji kuin lätkä, varsinkin tappelut ovat aika hurjan näköisiä. Harmi että seuraa ei kotikaupungista löydy, olisin voinut vaikka mennä kokeilemaan.

60minutes ohjelmassa oli joku aika sitten juttu siitä, että Duken lacrossejengin tyyppejä syytetään stripparin raiskauksesta. Syyttäjä oman vaalimenestyksensä toivossa syyttää pelaajia, jotka eivät liene tehneet mitään, mutta sinänsä osa niistä on niin teennäisiä perttejä, että koko laji kuvottaa.
 

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mikäs ihmeen laji se on nimeltään, jota on viime aikoina näytetty eurosportilla? Sitä pelataan sisällä sellaisella tasaisella vihreällä alustalla ja pyöritellään painotettuja palloja kohti pientä kohdepalloa (jack). Kun heittopallon vauhti hidastuu, niin se alkaa painotuksen takia kaartamaan ja kellahtaa lopuksi kyljelleen. Niin ja siellä pelialueen päässä on ditch, jonne ei sitten mielellään saa palloa paukuttaa... Pisteitä saa lähinnä jackiä olevista omista palloista, jotka ovat lähempänä kuin vastustajan paras pallo. Vähän siis petankki-tyyliin. Jotain brittien tai irkkujen mysteerejä tämä oli. Nimenkin olen vissiin kuullut joskus, mutta ei muista... :( Niin juu... Tuomari siinä välillä merkkaa jollain ihme värisuihkeella(?) palloja. En tiedä onko sillä joku muu funktio, kuin että merkattu on sillä hetkellä lähin pallo...?
 

Vimes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
SR kirjoitti:
Voisikohan kyseessä olla Sveitsistä lähtöisin oleva hornussen? Kuvailusi perusteella olen nähnyt saman ohjelman ja muistaakseni laji Sveitsin suunnalta.
Jep, näyttäisi juurikin tuolta. Alkuperämaa oli näköjään hakusessa.
 

Rocco

Jäsen
avatar kirjoitti:
Eiks LaCrosse ole virallisesti Kanadan kansallisurheilulaji? Vaikka jääkiekkoa moni siksi luulisikin.
Ainakin kesälajina on kansallislaji. Ilmeisesti jääkiekko on jossakin vaiheessa ympätty viralliseksi kansallistalvilajiksi.

Mutta kyllä, lacrosse on Kanadan kansallisurheilu.
 

scholl

Jäsen
Hockey patines on kyllä erikoinen urheilulaji kanssa. Jotenkin kuulostaa tyhmältä mennä sellaiset vanhanaikaiset rullaluistimet jalassa ja pelata palloa maahockeymailalla. Miksei perinteinen maahockey riittäisi. En tiedä onko Suomessa ko. lajia ollenkaan.
 

scholl

Jäsen
SR kirjoitti:
Lajin nimi on bowls. Lajilla on Suomessakin oma seuransa: http://www.bowls.fi/pages/etusivu.php


loistava sitaatti tuolta sivuilta:

"Englannin kuningas Henry VIII oli myös lajin harrastaja. Hän kuitenkin asetti pelille korkeat maksut, sekä kielsi lajin harjoittamisen köyhemmiltä kansalaisilta(an), toivoen heidän viettävän vähemmän aikaa pelaten ja keskittyvän ammattiensa harjoittamiseen"
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Romaniasta kajahtaa

Tässä on aika erikoinen laji - mutta jotain tuttua siinä kuitenkin on:


Oina
 

Stiivi

Jäsen
Norsupallo

Mielenkiintoinen jalkapalloa muistuttava peli näyttäisi olevan www.norsupallo.com sivujen perusteella.
MM-kisatkin näyttäisi olevan elokuussa Savonlinnassa. Pitää varmaan kokeilla, jos vaikka MM-kisoihin joukkueen kokoaisi.
 

d2uce

Jäsen
Hieno kilpailu on eittämättä myös Cooper's Hill Cheese-Rolling and Wake josta löytyy myös videokuvaa.

Eli Cooper's Hillin päältä laitetaan iso juusto kierimään alas ja kilpailijoiden tehtävänä on pyrkiä nappaamaan juusto kiinni. Tämä tosin on mahdotonta, joten voittaja on se, kuka on ensimmäisenä alhaalla. Palkintona on tämä kyseinen juusto.

scholl onkin maininnut jo Paton. Afganistanissa pelin nimi on Buzkashi ja pelivälineenä toimii vuohi. Muuten idea suurinpiirtein sama.

Mielestäni kuitenkin mahtavin laji on Eton Wall Game, jota on pelattu Englannissa Eton Collegessa jo yli 300 vuoden ajan.

Pelin yksinkertainen tarkoitus on saada pallo maalintekoalueelle ja tehdä maali (toisella joukkueella se on puutarhan ovi ja toisella puu). Palloa liikutetaan kasautumalla yhdeksi ryppääksi seinää vasten ja sentti kerrallaan palloa hinkataan kohti maalintekoaluetta. Jos pallo lipsahtaa ihmiskasan ulkopuolelle, potkaistaan se huitsin nevadaan josta joukkueet sitten hakevat sen ja sama hinkkaus seinällä alkaa. Viimeisin maali on tiettävästi tehty vuonna 1909. Hieno peli.

Loppuun vielä katsaus Kabbadin ihmeelliseen maailmaan. Eräänlainen outo sekoitus hippaa ja painia. Joukkueissa on 12 pelaajaa, 7kentällä ja 5 vaihdossa. Joukkue lähettää yhden ukon hipaksi vastustajan alueelle. Hänen tarkoituksenaan on henkeään pidättäen saada mahdollisimman monta vihulaista kiinni. Huijausyritysten välttämiseksi hipan on hoettava kokoajan "Kabbadia". Jos jäät kiinni, olet ulkona. Kun hippa vetää henkeä, vastustaja yrittää painia hipan mattoon ja hippa tietysti pyrkii takaisin omalle alueelleen turvaan. Hienoa, eikö?

Tosin täysin selvillä en ole Kabbadin kaikista säännöistä ja haluaisinkin hieman asiantuntijoilta lisäselvitystä asiaan.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Yksi video tästä "kiehtovasta" calcio storico pelistä. Voi heti kättelyssä sanoa ettei tässä tapahdu oikeastaan mitään, uhoamista, pullistelua ja yksi jannu pitää palloa selän takana. Voisi olla jalkapallohuligaaneille ihan omiaan tämä laji, oikein luvan kanssa saa rähistä eikä pallosta tarvitse paljon välittää.

http://www.youtube.com/watch?v=TU4V4YQTOh8&feature=related
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Sivuvaunumotocross

Tunteeko ketään lajin harrastajaa Salon seudulta?
Pitäisi löytää kuski ja pyörä yhteen tilaisuuteen. Laittakaa yv:tä niin saadaan homma etenemään!
 

scholl

Jäsen
Swamp Buggy Racing on melko erikoinen moottoriurheilulaji. Sitä harrastetaan ilmeisesti vain Naplesissä Floridassa. www.swampbuggy.com
Travel Channeliltä näin vähän sitä meininkiä. Nainen mestarina eli Amy Chesser.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Jenkeillä on kyllä kaikenlaisia redneck-lajeja, mutta ehkä kaikista erikoisin lienee Figure 8. Kyseessä siis autourheilulaji jossa ajetaan kahdeksikon muotoista rataa. Kyllä, keskellä on risteys, jossa sitten aina sattuu ja tapahtuu.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Niin, noita promopätkiähän löytyy mutta onko joku nähnyt tuota pelattavan ihan oikeasti? Siis jotain ihan virallista Leet-ottelua?

Viime viikolla näin, kun tuota pelattiin eli kyllä sitä joku pelaa ihan oikeasti.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Pyörätuolikolmiloikka.

Tami sanoisi tähän: Piste.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös