Mainos

Erik Nyström – vem fan är han?

  • 37 419
  • 136

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Nimi: Erik Nyström
Syntymäaika- ja paikka: 30.10.1993, Tukholma (SWE)
Pelipaikka: VLH / OLH
Pituus: 181cm
Paino: 80kg
Kätisyys: Left
NHL-varaus: Montréal Canadiensin kuudennen kierroksen varaus (#154) kesältä 2012.
Kasvattajaseura: Nacka HK
Nykyinen seura: Turun Palloseura

Ung Erik - Aika juniorina (Nacka HK, MODO Hockey) -> 2013

- Erik Nyströmin tarina on aikalailla tavallinen tavallista lahjakkaamman junioripelaajan kiekkotarina: Kiekkoura alkoi jo hyvin nuorena poikana Tukholmassa sijaitsevan Nackan läänin paikallisjoukkueessa, Nacka HK:ssa. Nacka, jonka juniorimyllyn tämän hetken helmet Nyströmin lisäksi ovat NHL-seura Ottawa Senatorsin organisaatioon kuuluva ruotsalaispuolustaja Andreas Englund sekä SHL:ssä Karlskrona HK:n takalinjoilla luutiva Robin Gartner, pelaa aikuisten tasolla Ruotsin I-divisioonassa eikä ole koskaan sen korkeammalla pelannutkaan, vaan viimeiset vuodet se on sahannut Ruotsin I- ja II-divisioonan välimaastoa. Onkin siis luonnollista, että seuran juniorimyllystä löytyvät helmet viedään käsistä jo varhain suurempien seurojen toimesta ja niin kävi myös Nyströmin kohdalla.

Nacka HK:ta Nyström edusti kuitenkin uskollisesti aina lähes 16-vuotiaaksi saakka, ja noina junioriaikojen pelivuosina Nyström ehti olla vuosia Nackan ikäkausijoukkueiden tähtipelaajana. Jos 12-vuotiaana Nyström paineli Resport Trophy -nimisessä nappulaturnauksessa mukavat tehopisteet 19+15=34 10 otteluun, voittaen varsin ylivoimaisesti turnauksen maali- ja pistepörssit ja tullen palkituksi varustevalmistaja Bauerin toimesta turnauksen arvokkaimpana pelaajana. Voitto oli vain yksi niistä monista joita Nyström nuorena Nackan riveissä saavutti, mutta toimii hyvänä esimerkkinä hänen junnu-urastaan: Nyström pystyi nousemaan esille tiukoissakin paikoissa nopeudellaan ja taidoillaan sekä loistamaan kovempiakin joukkueita vastaan pelatuissa otteluissa.

Jotain oli kuitenkin tehtävä mikäli jääkiekosta mieli tehdä ammatin itselleen ja tienata sillä leipääkin pöytää. Näinpä Nyström päätyi tekemään melko rohkean liikkeen ja jätti Tukholman 920 tuhannen asukkaan kaupungin pölyt taaksensa ja lähti Örnsköldsvikiin, pinta-alaltaan kuutisen kertaa pienempään ja asukasluvultaan vaatimattomat 35 kertaa suppeampaan kaupunkiin, pelaamaan ja opiskelemaan jääkiekkolukioon. Matkaa Örnsköldsvikistä sijaitsee Tukholmasta reippaat 500 kilometriä pohjoiseen päin ja sen paikallinen joukkue, MODO Hockeyklubb tunnetaan varsin nimekkäistä kasvateistaan kuten Peter Forsbergista, Sedinin veljeksistä sekä Markus Näslundista, noin muutaman nimen sanoakseni. Jääkiekkolukio onkin MODOn yksi ylpeydenaiheista ja sitä ovat kehuneet monet seuran kasvatit, jotka ovat siellä opiskelleet.

Kolmen MODOssa vietetyn vuotensa aikana Nyström paitsi suoritti lukionsa loppuun asti, myös nousi lopulta aina MODOn SHL-ryhmään ja pääsi viimeisenä vuonna pelaamaan 19 ottelua MODOn riveissä tehopistein 0+2 (-1, 0 PIM). Hän pystyi takomaan varsinkin B-nuorissa erinomaisia tehopisteitä, eikä A-nuorissakaan huonosti sujunut vaikka Nyström pisteissä mitattuna jäikin seuran kärkinuorille, jotka olivat suurimmalta osalta vuotta-kahta vanhempia kuin Nyström. Nyströmin lahjakkuus ja taidot huomattiin myös rapakon takana ja kesällä 2012 Nyströmin yksi unelmista täyttyi kun yksi maailman perinteikkäimmistä jääkiekkoseuroista, Montréal Canadiens, varasi ruotsalaishyökkääjän NHL:n varaustilaisuuden kuudennella kierroksella numerolla 154.

SHL-liigan debyyttikautensa aikana Nyström myös nousi mukaan Ruotsin juniorimaajoukkuerinkiin ja sijoittui Ruotsin U19-maajoukkueen kauden pistepörssissä kolmanneksi tehtailtuaan seitsemässä (7) ottelussa tehopisteet 2+6=8. Edelle pääsivät ainoastaan Columbus Blue Jacketsissa nykyään pelaava William Karlsson (7. 5+4=9) sekä Nashville Predatorsissa uraansa rakentava Viktor Arvidsson (6. 4+4=8).

Seuraava kausi (2012/13) alkoi Nyströmin osalta jälleen MODOn A-nuorissa, mutta melko nopeasti kävi selville, että tuo ei ollut oikea sarjataso Nyströmille ja 22. marraskuuta Nyström siirrettiinkin lainasopimuksella Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneeseen Karlskrona HK:n riveihin. Loppukausi Karlskronassa sujui pelin saloja opetellessa ja aikuisten vauhtiin totutellessa. Lahjakas ja taitava Nyström pelasi kuitenkin varsin mukiinmenevästi Allsvenskanin tulokaskautensa ja iski 23 runkosarjan ottelussa tehopisteet 5+6=11 (-3, 4 PIM). Ei kovin huono saldo 19-vuotiaalta pelaajalta, joka oli ennen tuota pelannut urallaan sen 19 ottelua aikuisten parissa. Nyströmin onnistumista korostaa myös se, että tuolla kaudella lopulta Allsvenskanin karsintasarjaan päätyneen Karlskronan paras pistemies, suomalaispuolustaja Mikael Kurki, teki 51 ottelussa ainoastaan 20 (5+15) tehopistettä. Pistekeskiarvoltaan Nyström oli Karlskronan kolmanneksi tehokkain pelaaja tehden keskinmäärin 0,48 pistettä ottelua kohden. Tehokkaampia yli 10 ottelua pelanneita olivat ainoastaan Ranskan maajoukkueen monivuotinen luottopuolustaja Kevin Hecquefeuille (24. 4+15=19), lainavisiitillä Röglen riveistä pyörähtänyt Nils Bergström (18. 3+6=9) sekä nykyisin Carolina Hurricanesin organisaatiossa vaikuttava Lucas Wallmark (16. 5+5=10, 17-vuotiaana). Taakse pistekeskiarvoissa jäivät kuitenkin ihan vakuuttavasti mm. ex-TPS Kent McDonell (38. 6+10=16), Tanskan maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Jesper Jensen (42. 7+12=19) sekä toinen ex-TPS, Hurja-Hannes Hyvönen (10. 1+2=3), joka oli kuitenkin vielä vuotta aiemmin iskenyt SHL:ssä 10 maalia ja 19 tehopistettä Färjestadin paidassa.
Kauden aikana Nyström pääsi myös osallistumaan muutamalle Ruotsin U20-maajoukkueen turnaukselle, mutta MM-kisoihin asti Nyström ei tuosta kivikovasta porukasta (mukana mm. Viktor Arvidsson, Filip Forsberg, William Karlsson, Elias Lindholm, Alexander Wennberg, Victor Rask sekä Rickard Rakell) selvinnyt..
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Kausi 2013/14, På väg - Hamilton Bulldogs (AHL), Medveščak Zagreb (KHL)

- Kesällä 2013 Nyström osallistui Montréal Canadiensin järjestämälle tulokasleirille ja pelasi siinä määrin vakuuttavasti, että Montréalin farmiseurana toiminut Hamilton halusi tarjota 20-vuotta syksyllä täyttävälle nuorukaiselle 25 ottelun try-out sopimusta. Sopimus solmittiin ja Nyström pääsi aloittamaan kautensa AHL:ssä, mutta ongelmitta matka mantereen toisella puolella ei sujunut. Nopeasti kävi ilmi, että kasvukipuja nähtäisiin ja tulisi viemään Nyströmiltä aikaa tottua P-Amerikkalaiseen pelityyliin ja pieneen kaukaloon. Valonpilkahduksia nähtiin ja Nyström keräsi kehujakin otteistaan farmissa, mutta syystä tai toisesta Nyström ei lopulta ollut halukas tuota polkua käymään kunnolla läpi.

Tällöin mukaan astui Medveščak Zagreb, juuri KHL:ään liittynyt ja nyttemmin sarjapaikastaan luopunut seura Sloveniasta. Zagreb astui kuvioon mukaan jo hyvissä ajoin ja tarjosi Nyströmille sopimusta joka alkaisi kunhan tämän try-out Hamiltonissa päättyisi. Nyström ja Hamilton kuitenkin sopivat sopimuksen ennenaikaisesta päättymisestä ja näinpä 25. marraskuuta ilmoille raikasi uutinen, jossa ilmoitettiin Nyströmin siirtyvän Medveščakin riveihin loppukauden mittaisella sopimuksella välittömästi. Nyströmin saldoksi Hamiltonissa jäi lopulta 17 ottelua, joissa hän ehti kasata viisi (1+4) tehopistettä. Ainoan maalinsa Hamiltonin riveissä Nyström iski ottelussa Texas Starsia vastaan 19. päivä marraskuuta.. Maalissa Texasilla pelasi Josh Robinson ja suomalaisille tutuista kenttäpelaajista Texasia edustivat tuolloin Jyrki Jokipakka, Mike Hedden sekä John Klingberg.

Siirto Medveščakin riveihin osoittautui lopulta kaikkea muuta kuin onnistuneeksi valinnaksi. Ensinnäkin KHL-tulokkaalla oli kasassa todella laaja pelaajanippu ja yhteensä 32 kenttäpelaajaa kirjautti tilillensä otteluita tuona kautena. Laitahyökkääjän pelipaikasta mukana kilpailussa olivat nimet kuten Jonathan Cheechoo, Charles Linglet, Matt Ellison, Matt Murley, Mike Glumac, Mike Iggulden, Ryan Vesce, Böyd Gordon sekä Hugh Jessiman. Siinä on hyvä lähteä hädintuskin 21-vuotiaana kilpailemaan noita herroja vastaan, mutta ei kun matkaan vain.

Hyvin pian kävi selväksi, että Nyströmille ei todellakaan kaavailtu paikkaa tuloskentällisissä taikka ylipäänsä ratkaisijan roolissa. Nyt seuraa pieni varoitus siitä, että KHL:n säännöt eivät ole sivullekirjoittaneella ihan täydellisesti tiedossa, varsinkaan noilta vuosilta, mutta sen mitä netistä sain selvitettyä, homma meni näin: KHL-joukkueet saivat ilmoittaa otteluunsa 2 maalivahtia ja 17 kenttäpelaajaa (eli esim. 6 puolustajaa ja 11 hyökkääjää tai 8 puolustajaa ja 9 hyökkääjää). Tämän määrän lisäksi heillä sai olla rosteria täydentämässä maksimissaan kaksi (2) alle 22-vuotiasta pelaajaa; Medveščakin tapauksessa heillä oli jo ennestään Patrick Björkstrand pelaamassa sekä kakkosvahtina toimi myöhemmin mm. HPK:ssakin try-outilla pyörähtänyt Andrej Vasiljevic. Nyströmin hankinnan myötä Medveščak sai pelaavaan kokoonpanoon kuitenkin kenttäpelaajista yhden "ylimääräisen" hyökkääjän ja se rooli Nyströmillä myös Medveščakin riveissä oli: Olla se hyökkääjä, joka pelaa nelosketjun pienet minuutit pelityylin ollessa "nolla-nollaa" ja olla se hyökkääjä, joka ensimmäisenä siirretään sivuun mikäli tarve vaatiin. Hyvin kuvaavaa oli se, että ensimmäisen kosketuksensa uuden seuran väreissä kentällä Nyström sai vasta joulukuun 27. päivä kun hän pääsi kentälle kotiottelussa Moskovan Dynamoa vastaan, keräten peliajakseen 7 minuuttia ja 33 sekuntia. Se olikin suurin luotto Medveščakin riveissä Nyströmille: Vain kerran tuon jälkeen hän keräsi sekunnilleen saman peliajan, muutan peliajat huitelivat tupinpurennasta 4-6 minuuttiin kentällä. Loppukaudesta ja pudotuspeleissä peliaika pysytteli pääasiassa nollan ja kahden minuutin välimaastossa.

Vuolaasti Nyström kuitenkin jaksoi jakaa kehuja Zagrebille ja kehui kokemuksen olleen ikimuistoinen, mitä se varmasti olikin: Medveščakissa oli keikkobuumi päällä ja KHL-tulokas selvisi sensaatiomaisesti pudotuspeleihin heti ensimmäisellä KHL-kaudellaan. 6 500 henkeä vetävä Dom Sportova oli useampana iltana ääriään myöten täynnä ja meininki oli erittäin fanaattinen. Lisäksi Kroatia ei varmasti ole mikään huonoin vaihtoehto nuorelle, joka haluaa nähdä maailmaa. Kehityksen ja tulevaisuuden kannalta Nyström kuitenkin olisi voinut varmasti tehdä paljon järkevämmänkin ratkaisun kuin lähteä puremaan tuppea KHL:ään, mutta tehty mikä tehty.

Loppujen lopuksi Nyströmin saldoksi Medveščak Zagrebin riveissä jäi 20 ottelua runkosarjassa tehopistein 0+1=1 (-1, 0 PIM) ja kolme (3) ottelua pudotuspeleissä nollatehoin (0+0=0, -1, 0 PIM). Zagrebin KHL-kauden jälkeen Nyström lähetettiin yhdessä mm. puolustaja Mark Katicin, kanukki-kroatialaisten Nathan Perkovichin ja Alan Letangin sekä nuorten Ryan O'Connorin ja Marko Sakicin seurana tahkoamaan Kroatian oman Liigan pudotuspelejä Zagrebin kakkosjoukkueen riveissä. Eikä se nyt kovin huonosti mennyt Nyströmiltä; kahteen pudotuspeliotteluun tehopisteet 3+4=7 ja kolmas sija sisäisestä pudotuspelien pistepörssistä, edellään vain Katic (4. 9+7=16) sekä Perkovich (4. 6+7=13). KHL:stä ei irronnut mestaruutta meriittilistalle, mutta Kroatian Liigan mestaruuspokaalia sentään Nyström pääsi kumppaneidensa kanssa nostelemaan.

Kausi 2014/15, Retur i hemma - Djurgårdens IF (SHL), IK Oskarhamn (Allsvenskan), Timrå IK (Allsvenskan)

- Kiekkokiertolaisen elämä ulkomailla sai jäädä tältä erää yhden kauden mittaiseksi ranskalaiseksi visiitiksi Kanadassa ja Sloveniassa. KHL-kauden loputtua Nyströmin pöydällä oli useampikin tarjous odottamassa vastausta, vaikka kausi olikin sujunut varsin ailahdellen. Potentiaalinen ruotsalaispeluri kuitenkin kiinnosti kotimaassaan yhä edelleen, mutta sopimustarjousten keskeltä yksi seura nousi heti kättelyssä ylitse muiden: Tarjous oman kaupungin ylpeydeltä, Djurgårdensilta. Mikä voisi olla sen parempi paikka pelata kun juuri takaisin pääsarjatasolle noussut joukkue omasta kotikaupungista? Eipä juuri mikään ja näinpä 9. huhtikuuta Nyström kirjoitutti Djurgårdens IF:n kanssa kaksivuotisen pelaajasopimuksen.

Kuten jo tuli mainittua, olivat "Eläintarhalaiset" nousseet muutaman Allsvenskanissa vietetyn sapattivuoden jälkeen takaisin SHL:ään ja buumi oli kova. Joukkueen kasauksessa buumi näkyi ja kevään ja kesän aikana joukkueeseen kiinnitettiin mm. Stanley Cupin Detroitissa vuonna 2008 pokannut ja Triple Gold Clubiin tätä myötä päässyt Mikael "Silmäväli" Samuelsson, Luleåssa statistin rooliin jämähtänyt, mutta aiemmin Kanadan junnusarjoissa ja Allsvenskanissa vakuuttavia tehoja iskenyt venäläistaituri Vyacheslav Trukhno, Malmössä vuosikausia luottohyökkääjänä toiminut Robin Alvarez sekä Luleån paidassa Ruotsin maajoukkuerinkiinkin noussut Sebastian Lauritzen. Lisäksi seurasta löytyivät hyökkäyksestä jo entuudestaan sellaiset nimet kuten Michael Holmqvist, Joakim Eriksson, Steve Saviano sekä huippulupaava Marcus Sörensen. Vaikka jälkikäteen onkin kovin helppoa viisastella ja katsella tilastoista, että "eipä sillä joukkueella kovin hyvin lopulta luistanut", niin olihan se ennen kauden alkua kuitenkin paperilla varsin mielenkiintoinen koostumus.

Kilpailutilanne seurassa oli kova eikä Nyströmillä lopulta riittäneet paukut pelipaikan nappaamiseen itsellensä. Djurgårdenin päävalmentajana toiminut kokenut kehäkettu Hans Särkijärvi ei nähnyt Nyströmiä pelaamassa ykkösjoukkueen pelaajistossa ja näinpä kauden ensimmäinen lainasopimus nähtiin elokuussa, kun Erik Nyström matkasi Timrå IK:n riveihin pelaamaan kahta harjoitusottelua. Timrå kärsi tuolloin pienimuotoisesta loukkaantumissumasta ja he tarvitsivat pelaajia joukkueeseen, mutta toisaalta Timrå oli jo aiemmin ollut Nyströmin perässä ja halusivat saada tämän kokeiluun riveihinsä.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Harjoitusotteluiden jälkeen Nyström palasi palkanmaksajansa leiviin, mutta ääni kellossa ei juuri muuttunut: Nyström pääsi pelaamaan kolmessa CHL-liigan ottelussa Djurgårdenin paidassa keräten tilillensä syöttöpisteen, mutta SHL-peleihin hänellä ei ollut mitään asiaa. Otteluiden seuraaminen katsomosta käsin ei palvellut kuitenkaan seuraa eikä sen paremmin pelaajaa itseäkään, joten siirtäminen lainalle tulisi jälleen kyseeseen.
Tässä kohtaa kuvioihin astui 24. syyskuuta mukaan IK Oskarhamn, joka kärsi loukkaantumisista ja tarvitsi kipeästi paikkaajia riveihinsä. Djurgårdens tarjosi Nyströmiä lainalle "toistaiseksi voimassa olevalla" sopimuksella ja näinpä Nyström, 21, siirtyi 350 kilometriä Ruotsin rannikkoa pitkin etelään. Ensisijaiseksi sopimuksen päättymisajankohdaksi oltiin sovittu joulu, jonka jälkeen osapuolet olisivat katsoneet tilannetta uudestaan. Pettymys oli varmasti kova, sillä Nyström oli odottanut erittäin kovasti pääsevänsä pelaamaan Djurgårdensin paidassa ja nyt se unelma oli jälleen kauempana. Pudotus pääsarjatason joukkueesta lähinnä Allsvenskanin häntäpäässä viihtyneeseen Oskarhamniin on aika tyly eikä nuorkainenkaan sitä välttämättä osaa aina käsitellä. Näin kävi Nyströminkin kohdalla, sillä nuorukainen ei ehtinyt pelata Oskarhmanin riveissä kuin viiden ottelun verran tehopistein 0+3=3, ennen kuin Oskarhamn purki lainasopimuksen ennenaikaisesti 10. lokakuuta. Oskarhamnin urheilutoimenjohtajana toiminut Roger Jönsson kommentoi tuolloin, että heillä oli Nyströmin kanssa sosiaalisia ongelmia, että "se ei toiminut sosiaalisesti".

Paluu Djurgårdensin riveihin ei tuonut tilille taaskaan vaihdon vaihtoa SHL:ssä ja nuorukaisen matka jatkuikin 22. lokakuuta harjoituskaudelta tutun Timrån riveihin. Timrån toimitusjohtajana tuolla kaudella toiminut Kent Norberg kommentoi Nyströmin paluun yhteydessä seuraavasti: "Se mitä näimme Erikiltä harjoituskaudella, oli todella lupaavaa ja se, että hän haluaa tulla takaisin tänne on riemastuttavaa. Hän on taitava hyökkääjä sekä taitava luistelija, joka pystyy luomaan vaarallisia paikkoja vastustajan maalille ja josta hyödymme suuresti.".
Virallisesti siirto Timråhon kulki termillä "lainasopimus", mutta epävirallisesti Djurgårdenin kanssa tehty kaksivuotinen sopimus siirtyi jo tuolloin Timrån haltuun eikä Djurgårdenissa nähty käyttöä Nyströmille. Iso töyssy nuoren pelaajan tiessä ja pelituntumakin oli kovin vähäinen, joten loppukausi Timråssa meni pitkälti pelaillessa tuntumaa hakien sekä harjoitellessa. Kauden saldoksi Timråssa jäi 26 ottelua tehopistein 2+3=5 (-3, 4 PIM). Eipä tullut vieläkään sitä läpimurtoa miesten tasolla.

Huomioitavaa (sivullekirjoittaneen mielestä) on kuitenkin se, että Nyström selkeästi tarvitsi johtamistaitoisen ja karismaattisen johtajan itselleen, jotta hän pystyi asennoitumaan pelaamiseen. Oskarhamnissa homma ei lähtenyt (tuolloin) 35-vuotiaan Fredrik Söderströmin alaisuudessa kulkemaan, mutta Timrån penkin takana seissyt Roger Forsberg, (tuolloin) 47-vuotta, ei kokenut kuitenkaan minkäänlaista ongelmaa Nyströmin kanssa ja jaksoi estoitta nostaa esille nuorukaisen potentiaalia kiekkoilijana.

Kausi 2015/16, Adjö Stockholm! Hejsan Malmö! - IK Pantern (Allsvenskan)

- Kausi 2015/16 tulisi olemaan monellakin tapaa vedenjakajana Nyströmin uralla. 22-vuotias ruotsalaishyökkääjä kun tiedettiin potentiaaliseksi pelaajaksi, mutta toistaiseksi tuo potentiaali oli pystytty realisoimaan ainoastaan junnuissa sekä kolme vuotta taaksepäin Karlskronan riveissä. Monen papereissa Nyström oli varmasti jo merkitty menetetyksi lupaukseksi, mutta toisaalta häneen riitti myös uskoa.

23. heinäkuuta 2015 Djurgårdens IF sekä Erik Nyström purkivat yhteistuumin virallisesti viime kesänä solmitun kaksivuotisen sopimuksensa ja samassa yhteydessä ilmoitettiin Nyströmin siirtyvän Allsvenskaniin vast'ikään nousseen IK Panternin riveihin. Nyström itse perusteli seuravalintaansa sillä, että hän halusi seuraan, jossa vastuuta olisi luvassa ja jossa hänen on oikeasti mahdollista nousta tähtistatuksen omaavaksi pelaajaksi. Djurgårdenin urheilutoimenjohtajana toiminut Joakim Eriksson puolestaan perusteli sopimuksen purkua sillä, että Djurgårdens ei olisi pystynyt lupaamaan Nyströmille ykkösjoukkueen riveistä sitä peliaikaa, jota tämä tarvitsisi kehittyäkseen urallaan pelaajana. UTJ Eriksson totesi myös, että on Nyströmin itsensä kannalta tärkeää, että hän löysi itsellensä uuden ympäristön, joka saattaisi sopia hänelle paremmin.

IK Pantern oli vuosikausia ollut Malmön alueen kakkosjoukkue, joka tarpoi Ruotsin I-divisioonassa tasaista keskikastia. Menestys ja glooria eivät olleet siunanneet seuraa läsnäolollaan ennen kuin seura palkkasi riveihinsä kaudeksi 2014/15 Stephen Lundhin johtamaan joukkoja. Päävalmentajaksi saapunut Lundh omasi hyvämittaisen pelaajauran (mm. 10 kautta Ruotsin silloista I-divisioonaa eli toiseksi korkeinta sarjatasoa) ja oli erittäin meritoitunut ja kokenut valmentajana. Olihan Lundh ehtinyt urallansa toimia päävalmentajana Elitserienissä mm. Djurgårdenissa (1997/98), Malmössä (1998/01) sekä Frölundassa (2006/07). Lisäksi tililtä löytyi muutama kausi Malmön toimitusjohtajana, muutama kausi Ruotsin maajoukkueen apuvalmentajana, kolme kautta Ruotsin alle 18-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana sekä kokemusta Itävalloissa valmentamisesta. Tilille oli ehtinyt napsua muutama Euroopan Mestaruus, muutama Ruotsin mestaruus, MM-kisojen pronssimitali ja U18-vuotiaiden MM-kisojen hopeaakin.
IK Pantern halusi Lundhin avulla ottaa sen seuraavan askeleen ja nousta nyt ainakin aluksi I-divisioonan kärkikastiin mukaan. Lundh kuitenkin pystyi vielä parempaan ja sensaatiomaisesti nosti IK Panternin aina Allsvenskaniin asti.

IK Pantern ja etenkin Stephen Lundh olivat juuri sitä mitä Nyström oli uralleen juuri tuohon hetkeen kaivannut. Valmentaja, jolta irtosi luottoa ja joka uskoi pelaajan kykyihin sekä seura, jossa sitä vastuuta pystyttiin antamaan. Harjoituskaudesta alkaen Nyström esitti pirteitä otteita ja esimerkiksi Elokuussa Champions Hockey Leagueen valmistautunut Malmö kutsui hyökkääjäkolmikon Allsvenskanista testeihinsä; Testijaksolle matkasivat Fredrik Händemark, Kristoffer Wikner sekä Nyström. Sopimukseen asti eivät testileirit johtaneet, toisaalta Nyström oli aiemmin korostanut haluavansa pelata Allsvenskanissa kauden suurella vastuulla ja lyövänsä läpi, joten tuskinpa nuorukainen olisi jämärooliin enää lähtenytkään.
Lundh ei ollut ainoa joka uskoi Nyströmin kykyihin, sillä esimerkiksi Hockeysverige -sivuston Allsvenskan-blogisti Mikael Mjörnberg odotti Nyströmistä IK Panternin läpimurtopelaajaa. Mjörnberg kirjoitti Nyströmistä ennen kauden alkua seuraavasti: "Nyström on ollut potentiaalinen pelaaja, mutta ei ole pystynyt realisoimaan potentiaaliaan kentällä. Moni odotti sen tapahtuvan kun hän siirtyi kaudella 2012/13 Karlskronan joukkueeseen, mutta lopullinen läpimurtoa antoi odottaa itseään. Oikealla roolilla Panternissa hän voisi sen tehdä.".

Ja läpimurtohan se kausi olikin kaikilla mittareilla mitattuna. Nyström pelasi Panternin riveissä 48 runkosarjan ottelua ja iski niissä tehopisteet 18+19=37 (+23, 18 PIM). Nyström oli joukkueensa kärkipelaaja maaleissa, syötöissä, tehopisteissä sekä tehotilastossa - Varsin selkeästi. Ainoa, joka pystyi Nyströmiä haastamaan tilastoissa oli ketjukaverina pelannut Pontus Netterberg (nyk. Vaxjö Lakers, SHL) joka takoi 52 ottelussa tehopisteet 16+16=32 (+13, 46 PIM). Kukaan muu Panternista ei yltänyt edes 10 maalin rajapyykkiin kauden aikana ja koko joukkueesta Nyströmin lisäksi ainoastaan hyökkääjät Jakob Karlsson (+13), Kim Johansson (+10), Netterberg (+13) sekä puolustajat Emil Carnestad (+17) ja Anton Blomqvist (+14) ylsivät tehotilastossa kymmenlukuun tai sen yläpuolelle. Myös koko Liigan tilastoissa Nyström pärjäsi varsin mukavasti: Maalipörssissä hän oli kauden jälkeen sijalla 12., pistepörssissä sijalla 13. ja tehotilastossa toisena hei AIK:n Christian Sandbergin (+24) jälkeen. Ei yhtään pöllömmin Nyströmiltä ja IK Panternilta, joka sijoittui tulokaskaudellaan heti viidenneksi sarjassa.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Kausi 2016/17, Resa till Göteborg och tillbaka - Frölunda Indians HC (SHL), IK Pantern (Allsvenskan)

- Keväällä 2016 Nyström oli aivan uudessa tilanteessa: Hän on lyönyt läpi Miesten tasolla, vaikkakin "vain" Allsvenskanissa, ja olit pystynyt nostamaan itsensä esille otsikoihin. Kausi IK Panternissa oli ollut loistava ja hän oli kehittynyt pelaajana paljon. Mitä pidemmälle kausi 2015/16 meni, sitä selvemmäksi kävi myös se, että Nyström on haluttu pelaaja Ruotsissa.
Ja näinhän se olikin. Esimerkiksi MODO Hockey oli kiivaasti Nyströmin kintereillä ja yritti viimeiseen asti saada tätä palaamaan takaisin Örnsköldsvikiin. Pöydällä oli nippu myös muita tarjouksia, mutta yksi niistä nousi esille erityisesti: Tarjous juuri SHL:n mestaruuden voittaneelta Frölundalta. Frölunda oli tarjonnut Nyströmille kaksivuotista sopimusta ja pian huhut alkoivatkin liikkumaan Nyströmin siirrosta mestarin riveihin. Toukokuun 10. päivä vuonna 2016 se kaikki myös kävi toteen kun Frölunda ilmoitti kotisivuillaan hankkineensa riveihinsä Nyströmin. Frölundan toimitusjohtaja Fredrik Sjöström totesi seuran tiedotteessa, että: "Erik otti isoja askelia Panternin riveissä viime kaudella ja näemme hänessä paljon potentiaalia kehittyä vielä entisestään.". Vain muutamia päiviä aikaisemmin IK Panternin toimitusjohtaja Joakim Tillgren oli kommentoinut Hockeysverigelle: "Olen ymmärtänyt, että hän lähtee SHL:ään muutaman päivän kuluessa. Surullista on, että tämä tulee hieman myöhässä, sillä olen joutunut kieltäytymään muutaman pelaajan palveluksista pitääkseni hänet täällä.".

Nyströmin lähtöä Frölundan riveihin ja IK Panternin jättämistä vauhdittivat osaltaan myös seurassa tapahtuneet muutokset. Stephen Lundh palkattiin HV71:sen apuvalmentajaksi ja esimerkiksi joukkueen kauden 2015/16 kymmenestä parhaasta pistemiehestä puolet oli lähdössä pois, mukaanlukien Nyströmin "tutkaparina" toiminut Pontus Netterberg. Lisäksi mahdollisuus pelata Frölundan kivikovassa joukkueessa, hallitsevan mestarin riveissä, varmasti houkutteli.

Potentiaalia Nyström varmasti omasikin ja sai arvokkaan kesän harjoittelun suhteen Frölundan kivenkovassa organisaatiossa, mutta eipä Nyström tainnut ikinä kunnolla kuulua ainakaan päävalmentaja Roger Rönnbergin suunnitelmiin. Se on todella hankala paikka nuorelle lähteä haastamaan pelipaikkaa sellaisilta pelaajilta kuten Patrik Carlsson, Robin Figren, Carl Grundström, Simon Hjalmarsson, Anton Karlsson, Victor Olofsson, Mats Rosseli Olsen, Casey Wellman.. Heistä Hjalmarsson sekä Wellman hankittiin KHL:stä, Figren, Karlsson, Rosseli Olsen sekä Carlsson puolestaan olivat jo juurruttaneet oman roolinsa joukkueeseen ja Grundström sekä Olofsson olivat huippulupauksia, jotka oli käyty ryöstökalastamassa MODOsta ja jotka olivat kumpainenkin jo päässeet pelaamaan enemmän tai vähemmän SHL:ssä, Olofssonilla esimerkiksi alla oli 29 tehopisteen kausi MODOssa.
Selityksiä tai ei, aika tekemätön paikka pelaajalle ohittaa näitä herroja - Varsinkaan kun sitä vastuuta ei tullut edes pelikentällä. Nyström pääsi pelaamaan Frölundan riveissä yhdessä CHL-liigan ottelussa sekä kasassa harjoitusotteluita, muuten ottelut aikuisissa jäivät nollille ja Nyström joutui jälleen tyytymään katsomaan otteluita katsomosta käsin. Kävi hän toki kertaalleen pelaamassa yli-ikäisenä pelaajana Frölundan A-nuorten mukana, mikä varmasti oli mielialaa kohottava kokemus pelaajalle, joka vasta oli tehnyt läpimurtonsa ja astunut askeleen lähemmäs kohti unelmaansa. Voihan se olla, että erään Kristian Vesalaisen töksäytyksissä Frölundan valmennuspolitiikkaa kohtaan olisikin jotain pientä totuuden siementä..?

12. Syyskuuta IK Pantern saapui Nyströmin avuksi, tai toisinpäin. Seura uutisoi, että se on hankkinut Frölundasta riveihinsä vanhan tutun Nyströmin, joka tulee auttamaan seuraa loukkaantumisten keskellä. "Olemme erittäin kiitollisia Frölundalle heidän avustaan tässä tilanteessa. Meillä on useita pelaajia loukkaantuneena tällä hetkellä ja otamme hänet (Nyström) tänne ottelu kerrallaan ja Frölunda päättää, koska hän palaa takaisin." totesi Panternin TJ Joakim Tillberg tuolloin.
Ja iloa Nyström Panternille tosiaan toikin - Sen lyhyen aikaa. Uudeksi päävalmentajaksi noussut Håkan Åhlund ei peluuttanut Nyströmiä kärkiketjuissa, vaan pelipaikka löytyi kolmosketjun laidalta, jossa keskellä töitä teki Dennis Svensson ja toinen laituri vaihteli likipitäen otteluittain. Ylivoima-aikaa Nyström sentään sai. Nyström ehti iskemään runkosarjan kolmessa ensimmäisessä ottelussa tehopisteet 0+4 ja kaikki näytti hyvältä, kunnes tuli painajaismainen ottelu Timråa vastaan 23. syyskuuta. Se ei pelkästään riittänyt, että Timrå pieksi IK Panternin lukemin 7-1, vaan Pantern myös menetti Nyströmin sairastuvalle tuossa ottelussa - Nyström loukkasi polvensa pelitilanteessa ja olisi ensimmäisten arvioiden mukaan 6-8 viikkoa poissa pelikentiltä.

Frölunda kutsui Nyströmin takaisin riveihinsä tämän loukkaannuttua ja Nyström kuntoutti itseään Frölundan valvonnassa polvivammastaan. Marraskuun 4. päivänä kuitenkin Frölundalta tuli ikäänkuin viimeinen epävirallinen viesti, että Nyströmin varaan ei paljoa enää lasketa: Seura nimittäin ilmoitti hankkineensa NHL:ssäkin pelanneen suomalaislaituri Sean Bergenheimin riveihinsä. Jälleen yksi uusi kilpailija peliajasta ja vaikka alkukausi olikin sujunut vahvasti Panternissa, oli selvää, että Nyström ei enää ainakaan tällä kaudella pukisi Frölundan paitaa päällensä.
Marraskuun 11. päivänä Hockeysverige uutisoi, että IK pantern lainaa Nyströmin riveihinsä loppukauden mittaisella sopimuksella. Tuolloin Nyströmin viimeisestä ottelusta oli kulunut seitsemän viikkoa aikaa ja tiedotteessa IKP:n TJ Tillberg totesi, että Nyström on päässyt kuitenkin harjoittelemaan Frölundan kanssa jo kahden viikon ajan.

Peleihin Nyström palasi marraskuun 16. päivänä kotiottelussa Moraa vastaan, pelipaikkana jälleen kolmosketjun laita ja jälleen uusien pelikavereiden kanssa. Sama tahti jatkui käytännössä koko kauden ja pelipaikka vaihteli aina ykkösketjun laidasta kolmosketjun laitaan. Ilmeisesti joulutauon aikana Nyström loukkaantui jälleen, lievemmin tällä kertaa ja oli peleistä poissa muutaman viikon ajan joka jälleen söi ottelumääriä ja pelituntumaa häneltä.

Kausi 2016/17 ei lopulta ollut aivan sitä mitä Nyström saattoi kesällä 2016 odottaa: Pelipaikka hallitsevan mestarin kokoonpanosta vaihtui paluuseen vanhoihin maisemiin ja (ainakin pieneen) pettymykseen, mutta toisaalta tuttuun ja turvalliseen, vaikkakin uudistuneeseen, ympäristöön. Vaikka kausi oli rikkonainen muutaman loukkaantumisen vuoksi, oli Nyström kuitenkin jälleen IK Panternin tärkeimpiä ratkaisijoita. 33 ottelua, tehopisteet 5+14=19, tehotilasto jälleen plussalla reippaasti (+9). Maaleja ei tullut edelliskauden tahtiin, mutta toisaalta syöttötilastossa Nyström oli koko joukkueensa toiseksi tehokkain, vaikka muut kärkimiehet olivat pelanneet 12-19 ottelua häntä enemmän ja koko joukkueen tehokkain syöttelijä, Sebastian Dyk (46 o) keräsi vain yhden syötön enemmän. Pistekeskiarvossa oli juurikin Dykin (46. 12+15=27, PPG 0.59) jälkeen heti toisena keräten keskimäärin 0.58 pistettä ottelua kohden. Myös Allsvenskanin jatkopeleissä Nyström pystyi pitämään korkean tasonsa, siinä missä moni seuran kärkipelaajista oli aivan yössä.

Kausi 2017/18, "TPS kändes tidigt som nummer ett för min del" - Turun Palloseura (Liiga)

- Palataampa lähemmäs nykyhetkeä. Eletään huhtikuun 19. päivää ja ilmoille kajahtaa Ruotsista; "Ännu en Frölundaspelare till Finland" (Suom. "Jälleen yksi Frölundapelaaja Suomeen") kirjoittaa Johan "MrMadhawk" Svensson. Frölundan kanssa kesällä 2016 kaksivuotisen sopimuksen kirjoittanut Erik Nyström on tulossa Suomeen ja Turun Palloseuraan. Kuka? Miksi? Täh?

3.5.2017 huhut käyvät toteen kun Turun Palloseura pitää "mustavalkoisen massiivisen" ja julkistaa tulevan kauden joukkueensa, jossa mukana komeilee myös #24 Nyström. Erik Nyström todella saapuu Turkuun yksivuotisella sopimuksella. TPS:n toimesta kerrotaan, että Nyströmiä on "scoutattu" jo pidemmän aikaa ja että hänet todella haluttiin tänne. Vääräleuat virnuilevat, suurin osa ihmettelee - Kuka? Miksi? Täh?
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Julkistustilaisuudessa Nyström ja toinen uusi TPS-tulokas, Lucas Ekeståhl-Jonsson (joka on Nyströmin tavoin Tukholman poikia), ovat varsin jännittyneitä ja haastattelutilaisuudessa suusta tulee lähinnä sitä ainaista hokijargonia, joita kuullaan jokaisen uuden pelaajan suusta ensimmäisessä videohaastattelussa. Tylsää. Sen sijaan Kiekkoareena on pystynyt rakentamaan mukavan kokonaisuuden kummastakin herrasta - Kokonaisuuden josta alkaa selviämään edes hieman paremmin minkälaisia ovat herrat Nyström & E-J. Tässä kohtaa teksti tulee menemään hieman enemmän Me-muotoon, koska Kiekkoareenan haastattelussa ollaan puhutettu molempia. Laiskana miehenä, joka ei osaa kirjoittaa tuon taivaallista, tyydyn laittamaan nyt QUOTE-lainausten sisään jutusta poimimiani kommentteja herroilta:

Ekeståhl Jonsson ja Nyström yrittävät uudelle tasolle Turussa - Kiekkoareena

Ekeståhl Jonsson on pysytellyt kotimaisemissa koko uransa. Taustalla on pari juniorivuotta Modon riveissä tunnin ajomatkan päässä Uumajasta, mutta sen kauemmas jääkiekko ei ole vielä puolustajaa kuljettanut.

Nyströmin tilanne on toinen, sillä laituri on vaihtanut ikäänsä nähden maisemaa useasti. Tukholmasta tie vei ensin niinikään Modoon ja sieltä lainapestillä Karlskronaan. Kesällä 2012 irtosi kuudennen kierroksen NHL-varaus Montrealiin, jonka organisaatiossa Nyström kokeili hetken siipiään kaudella 2013–14. Matka jatkui pikatahtia KHL:n Medvescak Zagrebiin.

Ura ei varsinaisesti urjennut Kroatiassakaan, joten kaudeksi 2014–15 Nyström siirtyi Allsvenskaniin Oskarshamnin ja Timrån riveihin. Viimeiset kaksi kautta Nyström on iskenyt kovia tehoja Malmössä IK Panternin paidassa.

– En oikein tiedä, mistä jatkuva muuttaminen johtuu. NHL-varauksen jälkeen lähdin kokeilemaan Pohjois-Amerikkaan, mutten oikein lyönyt läpi. Sen jälkeen olen vain aina yrittänyt pelata korkeimmalla mahdollisella tasolla, mutta peliaikaa ei oikein tullut KHL:ssäkään. Sitten palasin Ruotsiin peliajan perässä. Siinä ei ollut kyse sen kummemmasta, Nyström ruotii.

Viime kaudella Nyström oli Frölundan sopimuspelaaja. SHL-ovi oli raollaan, mutta huono onni puuttui peliin.

– Loukkasin polven alkukaudesta ja olin sivussa kuusi viikkoa. Tarkoitus oli kyllä pelata Frölundassa, mutta kuntoutumisen jälkeen menin lainalle Panterniin saadakseni jääaikaa, Nyström kertoo.

– Turku on hyvä askel urallani. Olisin voinut jäädä Ruotsiinkin, mutta kahdella viime kaudella tilanteeni on ollut sellainen, että Ruotsista lähtö tuntui paremmalta idealta. Kahden Allsvenskan-kauden jälkeen Suomen liigassa pelaaminen on askel eteenpäin.
...
– Olen hyökkäävä, nopea luistelija ja hyvä mailankäsittelijä, mieluiten vasempana laiturina hääräävä Nyström lisää.
...
– Joukkueessa tuntuu olevan hyvä sekoitus nuoria ja vanhempia pelaajia. Kaupunkiin en ole ehtinyt parissa päivässä kauheasti tutustua, mutta näkemäni perusteella Turku näyttää mukavalta paikalta. Kaupunki vaikuttaa aika ruotsalaistyyppiseltä, Nyström komppaa.

– Sopeutuminen on varmasti helpompaa, kun olen jo ennestään muuttanut niin usein. Samalla olen tietysti kasvanut itsekin. Nuorempana muuttaminen tuntui raskaalta, nyt se sujuu jo paljon helpommin, Nyström tiivistää.

Sopeutumista auttanee sekin, että pelaajilla on yhteistä historiaa Modon junioreista. Nyström on kolme vuotta Ekeståhl Jonssonia vanhempi, joten miehet pelasivat pääosin eri ikäluokissa. TPS:n vahvistukset tuntevat silti toisensa ja ovat pelanneet myös joitakin otteluita yhdessä.

– Lucas on samassa tilanteessa kuin minä, joten on hienoa, että hänkin on täällä, Nyström kiittelee.

Talon tavoille opettaa varmasti myös maanmies Henrik Tallinder, joka teki TPS-kannattajien iloksi yksivuotisen jatkosopimuksen.

– Henrikhän on legenda. En voi sanoa, että hän olisi ollut päätöksessäni ihan ratkaiseva tekijä, mutta tottakai on todella hienoa, että hän on täällä. Uskon, että tulen oppimaan häneltä paljon, Tallinderin tavoin pakkina pelaava Ekeståhl Jonsson summaa.

– Tottakai Henrikistä on paljon apua. Hän auttaa sopeutumaan joukkueeseen ja tietää, miten käytännön asiat toimivat. Se tekee kaikesta paljon helpompaa, Nyström lisää.

Ekeståhl Jonsson lienee turvassa myös pitkässä juoksussa, mutta tukholmalaisten keskinäisiltä riidoilta TPS-kopissa ei välttämättä vältytä. Djurgårdenia kannattava Nyström tiedostaa sen itsekin.

– Tiedän kyllä, että Henrik on AIK:n miehiä. Se on kieltämättä hankala tilanne. Yritetään ottaa iisisti

Oma arvio ja odotukset

- Kun nyt on saanut opiskella rauhassa enemmän herrasta nimeltä Erik Nyström, ei oikein tiedä onkohan se nyt lintu vai kala, onnistunut ohjuskokeilu vai suutari? Selvääkin selvempää on, että herrassa pihisee potentiaalia pinnan alla, jota ollaan vasta päästy raaputtelemaan pinnan alta esiin. Kyseessä on selvästi pelaaja, joka rakastaa kiekon kanssa pelaamista ja on parhaimmillaan silloin kun huomaa, että ympärillä olevat henkilöt osoittavat luottoa häntä kohtaan. Halu olla vastuunkantajana ja ratkaisijana kaukalossa, hyvä. Tietynlainen tuittupäisyys tukalissa tilanteissa, ei niin hyvä.

Se kuitenkin mistä olen vakuuttunut entistä enemmän tätä tekstiä varten opiskellessani on, että lähtökohtaisesti ominaisuuksiltaan Nyström on juuri oikeanlainen palanen TPS:ään ja Liigaan: Luisteluvoimainen ja taitava pelaaja, joka on saanut kehitettyä myös tuota puolustuspelaamistaan oikein mallikkaisiin uomiin siinä määrin missä laiturin nyt puolustaa tarvitsee. Laukaus ei ole liiemmin kehuja kerännyt uralla, mutta toisaalta nuo laukaukseen kohdistuneet kritiikit ovat vuosien takaisista haastatteluista ja uutisoinneista poimittuja, joten viimeisintä tietoa Nyströmin laukauksen kunnosta ei ole 100% faktana heittää - Sen osoittakoon sitten harjoituskausi. Ja onpahan tuossa koko kesä aikaa treenatakkin sitä, jos niikseen tulee. Sieltä on kuitenkin tulossa muuan Patrik Laine harjoittelemaan taas Hanski Rautalan oppeihin Turkuun, joten "Nysse" vaan hakemaan Laineelta muutamia vinkkejä siihen miten lauotaan.

Vaikka koko tämä "tutkimusprojekti" onkin nostanut esille myös ne Nyströmin puutteet ja uralla tapahtuneet epäonnistumiset, on se myös nostanut esille ne monet onnistumiset ja saanut tajuamaan paremmin sen potentiaalin mikä herrassa on. Uraa selvitellessä ja haastatteluita lukiessa on myös ollut ilo huomata herran henkinen kasvu. Vaikka esimerkiksi viime kauden putoaminen Frölundasta vitutti varmasti ja söi miestä, herra käsitteli sen lopulta hyvinkin ammattimaisesti, myönsi avoimesti harmistuksensa, mutta lähti silti hartiavoimin paiskimaan hommia jälleen sarjaporrasta alemmas ja antoi kaikkensa Panternin riveissä, vaikka joukkue olikin ollut kovien muutosten kourissa.

Nyström selvästi vain tarvitsee juuri oikeanlaisen ympäristön onnistumiseensa, ja se asettaakin juuri omanlaiset haasteensa Turun Palloseurassa onnistumiseen. Vastuuta on kuitenkin luvassa ja luvassa on myös täysin uusi alku Nyströmin uralla. Alku uudessa paikassa ja uusien pelikavereiden keskuudessa. Nyström ei ole ollut parhaimmillaan mikäli organisaatiossa ei ole ollut johtajuutta tarjolla, henkilöstössä tai pelaajistossa. Henkilöä, joka pitää hänen jalat maassa ja pistää ruotuun mikäli homma meinaa lässähtää. Turun Palloseurassa näitä henkilöitä on, vaikka uusi päävalmentaja Kaskinen ei mikään tunnettu johtaja olekkaan. Kuitenkin kun organisaatiossa viilettävät sellaiset nimet kuten Saku Koivu, Sami Salo, Kimmo Rintanen, Henrik Tallinder, Eric Perrin sekä Tomi Kallio niin on sanomattakin selvää, että niitä johtajia on pelin jokaisella osa-alueella ja Nyström varmasti saa juuri niitä oppeja joita tarvitsee onnistumiseensa.

Miksi tämä teksti?

Ylle olen kirjoitellut Nyströmin pelaajaurasta sen minkä olen saanut siitä kaivettua esille. Jotain on varmasti jäänyt löytämättä, osaa en ole osannut etsiä, mutta parhaani mukaan yritin tuohon noita käänteitä ja väänteitä kirjoitella. Syy, miksi ketjun avaan ja miksi halusin avata Nyströmin pelaajauraa näinkin tarkasti on se, että haluan itsekkin saada vastaukset noihin kolmeen kuka-miksi-täh -kysymykseen. Kuka on Erik Nyström? Miksi hänet hankittiin? Mitä hän meille voi tuoda? Onko tyhjä arpa ennen ensimmäistäkään luistimenpiirtoa, vai voiko hänessä todella olla potentiaalia täyttämään Erik Thorellin jättämät saapikkaat edes osittain?

Liekki Nyströmiä kohtaan (terve man-crush) syttyi jossain tänne huhuilun ja siirron varmistuksen välissä, eikä se ole sammunut. Edelleen odotan herralta paljon ja uskon, että herra saadaan meillä onnistumaan.

Toivottavasti teksti avasi kuvaa pelaajasta myös muiden silmiin hieman enemmän, tai ainakin vastasi joihinkin kysymyksiin. Oli tekstistä saatu kuva Nyströmistä sitten positiivinen tai negatiivinen.

Lopuksi,

Välkommen till Åbo #24 Erik Nyström!
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En ole mikään lukemisen ystävä (joku saattaa miettiä miksi sitten olen tällä palstalla), mutta kyllä ton tekstin jaksoi lukea läpi. Hyvää duunia!
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Liekki Nyströmiä kohtaan (terve man-crush) syttyi jossain tänne huhuilun ja siirron varmistuksen välissä, eikä se ole sammunut. Edelleen odotan herralta paljon ja uskon, että herra saadaan meillä onnistumaan.

Toivottavasti teksti avasi kuvaa pelaajasta myös muiden silmiin hieman enemmän, tai ainakin vastasi joihinkin kysymyksiin. Oli tekstistä saatu kuva Nyströmistä sitten positiivinen tai negatiivinen.

Todella hienoa taustoitusta ja salapoliisin työtä. Kiitoksia tästä!

Vaikka tekstiä oli romaanillinen, niin jaksoi lukea alusta loppuun kun kyse on itselle pelkästään tilastojen ja muutaman nettijutun verran tutusta pelaajasta.

Tuossa tekstissä on vastauksia mutta herää kyllä kysymyksiäkin.

Todella erikoista että on lähes joka kerta hankittu joukkueeseen jossa ei ole saanut roolia. Eli lähtökohtaisesti tilannekartoitus on mennyt pieleen Nyströmiltä ja taustajoukoilta tai sitten ei ole vastannut odotuksiin joita ostavalla seuralla on.

Tai sitten taustalla on jotain Jesse Niinimäkeilyä (lue: huonoa harjoittelua/motivaatiota), johon en kyllä tuosta tekstistä saa viitteitä (ts. ei kovin todennäköistä).
Vähän karuahan se olisi, jos täällä nyt hankittaisiin kesän aikana pari nimekästä laituria Kallion jatkon lisäksi. Sopisi tuohon jatkokertomuksena, että ei lopulta saanut valmennukselta odotettua vastuuta.

Itse uskon että mies korvaa kokoonpanossa Thorellin eli lähtökohtaisesti paikka on kärkiketjuissa. Se että korvaako mies Thorellin tuloksellisesti onkin jo paljon kyseenalaisempi juttu. Toivotaan onnistumista, johon mun kirjoissa riittäisi vähän laihempikin pistesaalis kuin Thorellilla, jos joukkue on muuten tasapainossa ja myötätuulessa. Ominaisuudet tosiaan kuulostavat hyviltä nykylätkään.

Mutta lähtökohtaisesti siis ollaan edelleen siinä arpa -tilanteessa, ilman negatiivista latausta (omalta osaltani). FutureHockeyllä tässä kovasti positiiviset odotukset, moni odottaa mitä tuleman pitää ja osa saattaa pitää lähtökohtaisesti paskana hankintana. Kaikki kuitenkin pohjimmiltaan lähtee tästä, että varmaa on vain se että Nyström pelaa ensi kaudella meillä ja tulos jää nähtäväksi.

Ei muutakuin tervetuloa ja katsotaan mihin rahkeet riittää.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
En ole mikään lukemisen ystävä (joku saattaa miettiä miksi sitten olen tällä palstalla), mutta kyllä ton tekstin jaksoi lukea läpi. Hyvää duunia!
Ihan huikeaa toimintaa @FutureHockey. Kiitos tästä.
Kiitos @FutureHockey! Erittäin mielenkiintoista luettavaa ja kiva se on aina lukea Tepsin pelaajasta. Miksi ei TPS itse ole tehnyt tälläistä? Saisi vielä enemmän miehen omia kommenttejakin.
Todella hienoa taustoitusta ja salapoliisin työtä. Kiitoksia tästä!

Vaikka tekstiä oli romaanillinen, niin jaksoi lukea alusta loppuun kun kyse on itselle pelkästään tilastojen ja muutaman nettijutun verran tutusta pelaajasta.

Kiitos palautteista, mukava kuulla että teksti kelpasi.

Tuossa tekstissä on vastauksia mutta herää kyllä kysymyksiäkin.

Todella erikoista että on lähes joka kerta hankittu joukkueeseen jossa ei ole saanut roolia. Eli lähtökohtaisesti tilannekartoitus on mennyt pieleen Nyströmiltä ja taustajoukoilta tai sitten ei ole vastannut odotuksiin joita ostavalla seuralla on.

Tai sitten taustalla on jotain Jesse Niinimäkeilyä (lue: huonoa harjoittelua/motivaatiota), johon en kyllä tuosta tekstistä saa viitteitä (ts. ei kovin todennäköistä).
Vähän karuahan se olisi, jos täällä nyt hankittaisiin kesän aikana pari nimekästä laituria Kallion jatkon lisäksi. Sopisi tuohon jatkokertomuksena, että ei lopulta saanut valmennukselta odotettua vastuuta.
Samat kysymykset ne itsellenikin heräsi tuota tehdessä. Omalla tavallaan jopa surullisen hauskaa, että herra on päätynyt noihin isoihin seuroihin eikä ole saanut niissä oikein kunnon mahdollisuuttakaan niissä. Uuno Niinimäkeilyyn en usko minäkään, sen verran ovat jannua eri tahot hehkuttaneet eikä oikein mistään ole mitään kuulunut, että olisi motivaatiopulaa harjoittelusta, pikemminkin päinvastoin. Sen sijaan luulen, että kyse on enemmänkin vähän turhan ylenpalttisesta itseluottamuksesta ja seikkailunhalusta (ainakin Zagrebin kohdalla, sillä sen aikaisista haastatteluista sai nimenomaan sen kuvan, että meni sinne avoimin mielin kiekkoseikkailulle) eli haluaa asettaa itsellensä maksimaaliset tavoitteet ja rajat joita saavuttaa, vaikka ne eivät sillä hetkellä millään tavalla realistisia olisikaan. Jos nyt jälkikäteen mietitään niin kuten yllä totesikin; Oliko Nyströmillä kuitenkaan ihan oikeasti paikkaa sijattuna esimerkiksi Frölundassa tai Zagrebissa? Aina pitää olla tavoitteita ja ainahan hokijannun pitää mennä uuteen paikkaan ottamaan se peliaika- ja paikka itsellensä, mutta jos olet hädintuskin junnuiästä selvinnyt pelaaja ja vastassa on iso kasa jo vuosia ammatikseen korkealla tasolla pelanneita, niin kyllä siinä aika työn saa tehdä. Tilanne voisi olla ihan toinen jos Nyström olisi jaksanut nöyrästi vaikka vetää tuon try-outin loppuun Hamiltonissa ja tehdä loppukauden sopimuksen sinne (mikäli siis olisivat tarjonneet sitä) tai jos olisikin mennyt Frölundan sijasta MODOn riveihin. Se on kuitenkin turhaa jossittelua.

Lisäksi uskon noissa "huonoissa" seuravalinnoissa olevan lisäksi yksi suuri syy mikä nyt on ihan luonnollinen ja minkä vuoksi tuossa lajissa töitä tehdään: Raha. Todennäköisesti kuitenkin Frölundasta ja Zagrebista on saanut ihan mukavasti sitä rahaa, vaikka mitään miljoonasopimuksia ei tietenkään ole saanut. Kuitenkin näiden seurojen maksukyky nyt on ihan toista luokkaa kun AHL:ssä tahkoavan Hamiltonin tai MODOn maksukyky. Agentillehan tämä sopii ja jos on yhtään ahneempi agentti, ei varmasti osaa aina erottaa pelaajalleen sitä parasta vaihtoehtoa..

TPS sen sijaan tuntuu järkevältä vaihtoehdolta kaikin puolin Nyströmille, kuten sanoinkin. Tekstin ei ollut tarkoitus kuulostaa miltään romanttiselta haihatukselta uutta pelaajaa kohtaan, vaan käydä läpi hänen uraansa. Sen jo sanoinkin, että pelaajasta pidän ja odotan häneltä paljon, mutta kyllähän ihan yhtälailla niitä huoliakin herätti kun noita kaikkia tekstejä lueskelin. Eniten huolettaa ainakin itseäni tuo asennepuoli, vaikka mistään kusipäästä ei pitäisikään olla kysymys. Kyseessä on kuitenkin ilmeisesti varsin temperamenttinen ja kunnianhimoinen kaveri, joka elää peliajasta, joten jos jossain kohtaa käykin Spinat ja kaukalon hölmöilyiden takia joutuu puremaan tuppea niin miten kypsästi pystyy käsittelemään asian vai lässähtääkö homma siinä kohtaa?
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Naurettavan kova viesti, siis pelkässä positiivisessa mielessä. En tiedä miksi käytin tuota naurettava-termiä, mutta oli jotenkin sopiva.

Vuoden ketjunavaus, kevyesti.

Eskola, siinä ois sulle työntekijä. Varmaan lähtis ihan keikkatyöläisenäkin.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Hattu pois FH:lle, todella antaumuksella rustailtua tekstiä. Nosti kyllä odotukset pelaajaa kohtaan isosti, vaikka toki vasta loka-marraskuussa osataan arvioida onko Nyströmistä Thorelliksi vai osoittautuuko varsin erityyppiseksi rooliltaan jopa. Ei se neloseen kiekkoja syömään tullut, se on varma.
 
Nyströmin kannattaa pitää verhot kiinni kotonaan eikä juoda tuntemattomien tarjoamia drinkkejä fortessa. Intohimon ja pakkomielteen raja on häilyvä.

Varmaan parhaita viestejä jatkoajan historiassa
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
HPK löysi myös pelaajan Allsvenskanista, mutta sillä erolla, että uskalsi (tai osasi) tehdä suoraan kahden vuoden paperin... Näiden @FutureHockey n hienojen selvitysten ja tilastojen valossa en olisi pitänyt ollenkaan typeränä toimia samoin. Tehdäänkö täällä jälleen pohjatyö jollekin toiselle seuralle (lue IFK)?
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näiden @FutureHockey n hienojen selvitysten ja tilastojen valossa en olisi pitänyt ollenkaan typeränä toimia samoin. Tehdäänkö täällä jälleen pohjatyö jollekin toiselle seuralle (lue IFK)?
Nyströmillä on loukkaantumisestaan johtuen rikkonainen kausi alla, minkä vuoksi minusta oli järkevää tehdä hänen kanssaan tässä vaiheessa vain yhden vuoden mittainen sopimus. Harjoituskaudella pääsee jo aika lailla hyvin näkemään, miten hän sopeutuu joukkueeseen ja millaista lisäarvoa hän joukkueelle tuottaa. Thorell on tästä hyvä esimerkki: hän osoitti jo harjoituskaudella, ettei hän kuulu kolmosketjuun vaan ratkaisijaksi kärkiketjuihin. Nyströmiin kohdistuu paljon odotuksia. Jos edeltäjäänsä vertaa, niin hänellä on jotakuinkin noin 20 maalin saappaat täytettävänä. Se ei ole helppo tehtävä. Nuorena ollut paljon potentiaalia, jota ei ole aikaisemmin oikein kunnolla vielä päästy tehoina ulosmittaamaan. Tarjolla on meillä iso rooli ja rutkasti vastuuta, jos pystyy sen peliesityksillään ottamaan vastaan.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Muistaakseni Thorell pääsi heti alussa hyvin peliin sisälle. Ei tyytynyt katsomaan kaukalossa sivusta. Nyströmiltä odotan myös aktiivisuutta. Mikään arkailu ei käy laatuun.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyströmiltä odotan myös aktiivisuutta. Mikään arkailu ei käy laatuun.
Nyström on saamieni tietojen mukaan hyvä jalalla ja taitava käsittelemään kiekkoa. Tässä suhteessa hän muistuttaa aika lailla Thorellia. Siinä on myös ainekset tehdä tulosta. Kiekkoa pitää pystyä rohkeasti pitämään jos syöttöpaikkaa ei heti löydy. Thorell oli heti alusta pitäen oivaltanut tämän. Harhasyöttöjä ei häneltä harjoituspeleissäkään juuri nähnyt.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä odotuksia jengillä tähän mieheen?

Ei mitään kovin loistokkaita esityksiä ole nähty CHL:ssa. Uutta Thorellia haettiin, tällä hetkellä tuntuu, että sellaista ei saatu. Roolia on alkuun tarjolla, joten ei nyt vielä kuitenkaan dumata.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Viime pelissä mies ajoi maalille jo muutamaan otteeseen mutta kieltämättä hieman pehmeää on, mutta itsekään en heitä kirvestä kaivoon. Ketju jossa mies on pelannut, ei ole oikein vielä toiminut. Katsotaan kun koostumukset alkaa vakiintua, sillä Palmun kanssa miehen peli säilyi ainakin pitsin perusteella paljon paremmin. Uskoisinkin palmun ottavan tuon Ekin paikan kauden alkaessa ja miehen palatessa.
 

The Priest

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Turku
Pitsiturnauksessa oli todella hyvä Palmun kanssa samassa ketjussa.
Tosiaan nyt kun Nyström on pelannut Perrinin kanssa, niin Ekin luisteluvauhti ei millään riitä Nyströmin kanssa yhteen.
Sen on nähnyt ihan selkeästi.

Toivottavasti valmennustiimi on nähnyt tämän myös ja laittaa Palmun sekä Nyströmin samaan ketjuun.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä odotuksia jengillä tähän mieheen?

Ei mitään kovin loistokkaita esityksiä ole nähty CHL:ssa. Uutta Thorellia haettiin, tällä hetkellä tuntuu, että sellaista ei saatu. Roolia on alkuun tarjolla, joten ei nyt vielä kuitenkaan dumata.

Kaikki harjoitus pelit nähneenä ja Nyströmia tarkastasti seuranneena, en ole lainkaan huolestunut. Olen jopa innostunut. En kyllä itsekään usko että tulee Thorellin maalimääriä iskemään mutta siihen nyt ei välttämättä ketään pysty. Kunhan löydetään oikeat ketjukaverit niin uskon että hyvä tulee. Jäähyjä tulee varmasti hankkimaan vastustajalle, sen lisäksi on viihdyttävä pelaaja joita ei liigassa eikä tepsissä ole koskaan liikaa.
 

Emu1

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä odotuksia jengillä tähän mieheen?

Ei mitään kovin loistokkaita esityksiä ole nähty CHL:ssa. Uutta Thorellia haettiin, tällä hetkellä tuntuu, että sellaista ei saatu. Roolia on alkuun tarjolla, joten ei nyt vielä kuitenkaan dumata.
Nyströmistä ei ehkä ole Thorellin korvaajaksi mutta Petrus Palmusta on! Semmonen kutina on itsellä että Palmu tulee olemaan liigan Top-10 hyökkääjä tulevalla kaudella jos ei loukkaantumisia tule paljon.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Onko niin että Nyström ei ole vielä pelannut Filppulan laidalla? Käsittääkseni näin on. Nimittäin löisin viime kauden tutkaparin Lindsten-Virta taas yhteen ja jos Nyströmiä halutaan välttämättä peluuttaa kärkiketjuissa niin siinä tapauksessa Filppulan viekkuun. Jotenkin kuvittelen Nyströmin olevan enemmän viimeistelijä ja Lindstenin peliä tekevä laituri ja tämän takia tekisin em. vaihdon. Tällä vaihdolla löytyy yhteinen kieli myös kirjaimellisesti... Filari ja Tomppa sönköttävät varmaan ruotsia hyvin, toisin kuin Virta ja Palmu.

Siis:

Nyström - Filppula - Kallio
Lindsten - Virta - Palmu
Pikkarainen - Perrin - Karvonen/Nurmi
Taavitsainen - Virtanen - Nieminen/Väyrynen
 
Viimeksi muokattu:

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Vielä ei Uusivirran Erkki ole pahemmin säväyttänyt. Toivottavasti tahti muuttuisi Liigassa. Thorell oli vuosi sitten alusta alkaen hyvin messissä, toisin kuin vaikka eilisessä CHL-pelissä. En ole ollenkaan varma, millainen vahvistus hän on IFK:lle.

Oli sitten sentterinä Filppula, Perrin tai Virta niin syöttöjä luulisi napsuvan lapaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös