Mainos

Entäs lapset? Keskustelua Liigan ottelutapahtumasta perheen/lasten kanssa käydessä

  • 6 993
  • 16

Toimitus

Jäsen
Käytkö Liigan peleissä perheenä/lasten kanssa? Jatkoajan verkkolehti etsii sinun kommenttejasi Liigan ottelutapahtumista perheen näkökulmasta kertovaan juttuun. Anna palaa! Vastaa allaoleviin kahteen kysymykseen vapaamuotoisesti. Sitaattejasi voidaan käyttää aiheesta kertovassa jutussa tulevalla viikolla. Kysymykset:

1) Mikä ottelutapahtumissa on mielestäsi hyvää ja mikä huonoa perheenä käymisen kannalta?

2) Mitä perheen kannalta tärkeää mielestäsi puuttuu?

Koska olemme keskustelupalstalla, niin keskustelun ei varmaan tarvitse kuolla tämän jutun viikolla julkaisun jälkeen. Settiin tulee myös Liiga-seurojen kommentteja asiasta, ja otimme myös selvää myös montako "markkaa" perheen vieminen matsiin maksaa. Kokeilemme kuitenkin nyt tällaista kanavaa jutunteon avustamiseksi.

Jutusta tulee mieleen jonkin sortin markkinointipläjäys, mutta todellisuudessa homma lähti liikkeelle ihan vain siitä, kun toisen juttumme kommenteissa yksittäiset henkilöt arvioivat perheen käyttämisen maksavan "satasia". Ihan niin paljon ei kuitenkaan lippuihin ja pariin nakkimukiin helposti saa käytettyä rahaa, vaikka ilmaista touhu ei tietenkään ole. Otimme siis asiasta selvää!

Niin ja saahan tänne kertoa näkemyksiään vaikka ei olisi itse perheellinen. Haluaisitko kenties selkeästi katsomonosat erikseen esimerkiksi olutta nauttiville aikuisille ja perheille? Onko vieruskaverilla väliä?

Terveisin

Antti Wennström
Päätoimittaja
Jatkoajan toimitus
 
Suosikkijoukkue
TPS
Eikö yhtään kommenttia? No jopas. Luulisi että palstalla on yksi jos toinenkin perheellinen.

Mutta: itse en käy perheen (kaksi aikuista ja pikkulapsi, kohta vauva siihen päälle) kanssa peleissä lainkaan, enkä ole aikeissa käydä. Syitä on muutama:

1) suosikkijoukkueeni on Turussa, itse asun Helsingissä. HIFK ei kiinnosta kuin jos TPS on vieraana, siis esim viime kaudella Liigan osalta mua "kiinnostavia" Helsingissä pelattuja otteluita oli kaksi. Maajoukkuematsit tai KHL-pelit eivät nekään juuri kiinnosta.

2) Silloin harvoin kun Turussa käydään perheen porukalla, valitaan muita ajanviettotapoja kuin jääkiekko-ottelu, koska ottelut vievät kulkemisineen tosi paljon aikaa, ja koska puoliso keksii heittämällä kymmenen mieluisampaa ajanviettotapaa kuin jääkiekko-ottelu. Kun ollaan yhteistä aikaa kotiseuduilla viettämässä, tehdään asioita jotka ovat kaikista kivoja, helppoja ja huolettomia.

3) Jääkiekko-ottelua ajattelen pienenä pakona arjesta. Omana daddy-timena, johon voi mennä IFK-henkisen lankomiehen kanssa, vaihtaa kuulumiset ajan kanssa ja juoda pari olutta.

4) Jääkiekko-otteluiden ilmapiiri ei ole sellainen, johon halua pikkulapsen haluaisi viedä. Kovaäänisiä aikuisia isossa hallissa + kaljaa + aggressiivinen yleisfiilis pelissä + arvaamattomuus (sekä yleisön että kaukalon tapahtumien) on huono yhdistelmä hälystä stressaantuvan lapsen kanssa. En myöskään halua opettaa pikkulapselle kulttuuria, jossa esim tappeleminen, vittusaatananhuutelu tai yleinen öykkäröinti on viihdepuolessa ookoo.

Rahakysymys tämä ei meidänä perheessä ole, eikä kysymys siitä, ettäkö otteluissa/hallissa ei olisi tarpeeksi viihdettä lapsille. Vaan siitä, että meidän poppoolle kaikin tavoin helpompi näin.
 

Strongbow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko Rauma
Eikö yhtään kommenttia? No jopas. Luulisi että palstalla on yksi jos toinenkin perheellinen.

4) Jääkiekko-otteluiden ilmapiiri ei ole sellainen, johon halua pikkulapsen haluaisi viedä. Kovaäänisiä aikuisia isossa hallissa + kaljaa + aggressiivinen yleisfiilis pelissä + arvaamattomuus (sekä yleisön että kaukalon tapahtumien) on huono yhdistelmä hälystä stressaantuvan lapsen kanssa. En myöskään halua opettaa pikkulapselle kulttuuria, jossa esim tappeleminen, vittusaatananhuutelu tai yleinen öykkäröinti on viihdepuolessa ookoo.

Kyllä täällä varmasti on.

Olen osittain samaa mieltä. Oman 4-v pojan kanssa käynyt kerran pelissä. Ei se tahdo jaksaa olla koko peliä. Toi vittusaatanan -huutelu on eri asia. Meillä on ainakin muksu aina kuullut kiroilua kaduilla ja toreilla, eikä ala sitä toistamaan. Johtunee siitä, että vanhemmat ei tee kovin ioa asiaa, jos joku sattuu sanomaan ns. ruman sanan. Paljon lasten kiroilu on mielestäni vanhemmista kiinni.
 

Yeap

Jäsen
Sama havainto että alle eskari-ikäinen ei jaksa kiinnostua pelistä. tai jos kiinnostaa niin klo 20 jälkeen jo alkaa väsymään. Varsinkaan nelivuotias harvoin muistaa ekaluokalla olleensa nelivuotiaana edes pelissä eli se siitä kokemuksien kartuttamisesta. Kiroilun lapset oppii jokatapauksessa muualta kuin jäähalleista. Lapsille suurin elämys on varmaankin sen karkkipussin saaminen kuin se itse peli. Tuollainen yli 10-vuotias joka itsekin pelaa jääkiekkoa, niin osaa jo käydä peleissä kavereiden kanssa ilman sitä karkkipussia ja katsoa ja tarkkailla peliä sekä osaa jo tunnistaa pelaajat nimeltä, ja varmaan jo idoleita löytyy kentältä.

Vaikka itsekin olen käynyt pelejä katsomassa jo alle kouluikäisestä saakka säännöllisesti niin mieleen on jäänyt pelit noin 10-ikävuodesta ylöspäin. Kiroilua en nyt kuitenkaan jäähallisa ole oppinut. Öykkäröintiä näkee kyllä ihan muuallakin ja paljon enemmän. Toki lasten kanssa sitä öykkäröintiä voi välttää käymällä arkipäivien peleissä viikonloppuepelien sijaan. Aggressiivinen peli, joo, mutta varmaan välitunneilla yleisesti tapahtuu agressiivisempaakin käytöstä.

Kaikenkaikkiaan alle kouluikäisen kanssa on parempi käydä katsomassa A- tai B-junnujen pelejä (ja miksei myös vielä nuorempien). Sieltä varmaan saa myös sen karkkipussin, öykkäröintiä ei ole ja peli on kaikinpuolin viihdyttävää. Pelit (lukuunottamatta A-junnuja) on ilmaisia, joten ei haittaa sikäli jos puolet pelistä jää katsomatta. Sitten kun lapsi on jo koulutiensä aloittanut, on liigapelit jo hyvä vaihtoehto. Kokeilemalla se selviää.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Juuri viikonloppuna kävin 5-vuotiaan tyttäreni kanssa katsomassa TPS-Lukko peliä ihan tyttären omasta toiveesta. Itse peliin hän ei vielä tuon ikäisenä kauhean intensiivisesti keskity vaan päähuomio hänellä on kaikessa muussa mitä hallilla näkyy ja tapahtuu. Lauantain pelissä suurimman huomion häneltä ottivat TPS:n uusi maskotti Jore-karhu? sekä Silja Linen hyljemaskotti. Lisäksi painavia asioita tapahtumassa olivat popparit sekä pillimehut.
Ja vaikka hänen mielenkiintonsa ei vielä peliä kohtaan suurta olekkaan, niin siitä huolimatta hän kysyi jo sunnuntaiaamuna että milloin mennään seuraavan kerran jääkiekko-otteluun. Eli matsissa käyminen ajoi asiansa hänen kohdallaan joka tapauksessa.
Ja huomiona tuosta lauantain pelistä, että alkamisaika oli klo 18:30, niin siitä huolimatta emme törmänneet öykkäröiviin katsojiin ollenkaan. Vaikka luulisi että tuollainen ajankohta olisi otollinen moiseen. Kaikinpuolin onnistunut ottelu meidän osalta.
 

Puupaavola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
Moro,tässä omia ajatuksia.

1) Mikä ottelutapahtumissa on mielestäsi hyvää ja mikä huonoa perheenä käymisen kannalta?

Käyn lasten kanssa peleissä, usein perhelipulla joka tiputtaa kokonaishintaa huomattavasti. Riippuen monta lasta pelissä on niin noin 60-80€ ovat kustannukset per peli.Arvokastahan tuo on, joten joka peliin ei ole mahd. mennä.

Lapset jaksavat seurata (huom. tytötkin) peliä, koska ovat saaneet veren perintönä innostuksen oman kotikaupungin seuraan. Totta kai karkit, popparit yms. vaikuttavat asiaan, mutta niiden pienellä avustuksella omat lapset ovat alkaneet seuraamaan myös itse peliä ja kannustavat mukana OMAA joukkuettaan. Myös perhepäivä oli mielestäni todella onnistunut ja kiva tapahtuma. Omat muksut tykkäsivät ja jopa neidit kävivät lämimässä tutkaan yms. Noh, katsojien "öykkäröinti" kuuluu katsomokulttuuriin (hyvässä ja pahassa), samalla tavalla kuin olut kuuluu kesäsaunaan. Jos lapsille puhuu asiasta avoimesti niin kyllä ne yllättävän paljon ymmärtävät, hyväksyä ei tarvitse eikä pidä.


2) Mitä perheen kannalta tärkeää mielestäsi puuttuu?

- lastenlippu istumapaikoille, esim. runkosarjan peleissä.
-lapsia voitaisiin huomioida käytävillä enemmän esim. erätauoilla.
- 18.30 alkavat pelit ovat mahdottomia, päivästä riippumatta. Kello 17 ok.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tyttäreni oli 6v kun halusi tulla ensimmäistä kertaa mukaani pelejä katsomaan. Aluksi huomio kiinnittyi tietysti kaikkeen muuhuun kun itse otteluun, mutta sääntöjen ja pelaajien tullessa tutuksi alkoi jääkiekko itsessään kiinnostamaan. Toki koko fanikarderobi pitää olla päällä ja vieraalla paikkakunnalla kun asutaan, niin oman joukkueen esille tuominen on hirveän tärkeää myös vapaa-ajalla. Mitään sirkushuveja en tytölleni tarjoa, kokis ja poppari riittävät hyvin toisella erätauolla. Mitä enemmän muksut pääsee itse osalliseksi sen enemmän se kiinnostaa. Pelaajien tapaaminen käytävillä ja nimmareiden metsästys on kivaa. Niitä vaalitaan kotona kuin suurta aarretta. Otteluissa käyminen on aika kallista jo pelkkien lippujen kannalta. Myös parkkimaksut jossain kaupungeissa on ihan älyttömiä. Kaikista hintavimpia keskiviivan paikkoja ei viitsi ostaa niin näkyvyys on välillä huono, joku leveäharteinen mies edessä vielä niin koko peliä ei näe. Juopuneiden huutelut ja kiroilut ei sen liiemmin mitään traumoja ole jättänyt, mihinkään käytävätappeluihinkaan ei olla törmätty.


Sunnuntain perhepelit on hyviä ja perheliput/lastenlippujen hinnat saisi herkemmin lähtemään hallille. Sanoinko jo, että kahvi ja popparit on sikakalliita?

Jostain ö- katsomon yläosasta voisi aina lohkaista muutaman penkkirivin lapsien kanssa tuleville, olisi ainakin jonkinlainen näkyyvyys kentälle taattu.

Muutaman kerran faniporukan mukana, omalla kyydillä, oltu ja käytäntönä ollut että vierasporukka päästetään kun muu halli on tyhjentynyt. Mielestäni sen lapsiperheen voisi sieltä päästää vessaan ja kotimatkalle ajoissa.

Arkena ei niin väliksi, mutta viikonloppupeleissä voisi olla lapsille erätaukoaktiviteettiä, piirustuskilpailua ja arvontaa ja tosiaan niitä pelaajien pongaamisia.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Olen muutamia kertoja käynyt kahden lapseni kanssa peleissä, lähinnä pääkaupunkiseudulla ja Hämeenlinnassa. Useamminkin kävisin, mutta itse kun kannatan HPK:ta, niin pelkästään jo siirtyminen Hämeenlinnaan maksaa tarpeeksi, siihen päälle kun lykätään halleissa tarjoiltavien tuotteiden hinta, niin köyhänä ei juhlita. Nykyään, kun nämä vanhemmat lapseni ovat ottaneet oman suosikkijoukkueen, joka on Tappara, niin ei tule käytyä lasten kanssa enää lainkaan Helsingissä peleissä ja kuten jo mainitsin, Hämeenlinnaan (tai Tampereelle) meno-paluu maksaa jo liikaa. Bensat, liput ja syötävät, niin ei satasella pärjää. Ne harvat kerrat, kun olen peleissä lasteni kanssa käyneet, ovat olleet alennushintaisia pelejä.
Eli tarvitaan erilaisia perhelippuja, ei pelkästään sitä normia 2 aikuista + kaksi lasta. Meillä on tällä haavaa 2 aikuista ja 3 lasta ja tulevaisuudesta ei vielä tiedä, ja peleissä meillä on taas käynyt ryhmä 1 aikuinen ja 2 lasta. Perhelippuihin voisi kuulua vielä joku pikkuinen bonus, tyyliin pienet popparit. Erätauot on niin lyhkäsiä, että ne menee vessajonossa.
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
Laitetaan nyt näkemyksiä näihin kysymyksiin niin perheen kannalta kuin ihan vanhan katsojan kannalta.


Arkena ei niin väliksi, mutta viikonloppupeleissä voisi olla lapsille erätaukoaktiviteettiä, piirustuskilpailua ja arvontaa ja tosiaan niitä pelaajien pongaamisia.

Tämä ehkä on se syy, ettei ne lapset oikein viihdy jääkiekkopelissä. Ottelutapahtuma on se, jota itsekin näillä keinoilla ehkä haluaisin.
Jokunen vuosi sitten kävin SKA:n pelissä ja siellä esimerkiksi cheereleaderit tekivät poskimaalauksia (no tietysti niillä tarroilla), jotta lapset saivat SKA:n logon poskeen ennen peliä. Ainakin venäläisiä lapsia oli ihan jonoksi asti.

Eikä pelkästään alle 10-vuotiaiden lasten näkökulmasta vaan ihan ottelutapahtuman, olisi jonkilaiset erätaukokilpailut paikallaan. On se sitten laukaisukilpailua tai vastaavaa. Ja laukaisukilpailulla en tarkoita mitään hassuttelua, jossa muutama pääsee jäälle kaikkien naurettavaksi, vaan jonnekin hallin käytäville laukaisukilpailu. Onko helpompi järjestää kovuuskilpailu vai jokin pallolla suoritettava tarkkuuskilpailu on seurojen asia miettiä. Tottakai laittakaa nyt seurat ihmeessä 5e osallistumishinnaksi, niin saatte sen paikan pysymään tyhjänä. Eurolla sisään ja joku hassunhauskapalkinto kärkikolmikolle... Pelkkä voittokin on jo palkinto, joten jokin konkreettinen palkinto esimerkiksi lippis on jo lottovoitto!

Kuka järjestämään mahdollisia kilpailuja ja aktiviteetteja? Itse äänestän cheerleadereita. He voivat tehdä muutakin kuin heilua portailla.

Allekirjoitan myös aikaisempien kirjoittajien näkemykset erillisestä katsomonosasta. Ärsyttävää on olla lapsen kanssa ja takana viljellään vittua huolella jokaisessa lauseessa. Ärsyttävää on myös olla ilman lapsia ja kuunnella sitä kitinää, kun karkkipussi loppui jo ennen ekaa mainoskatkoa. Seurojen näkökulmasta on kenties helpompaa rajata K18-alue kuin rajata "tervetuloa lapset" -alue. Joten ehkä jonkinsortin K18-alue voisi olla hyvä.

Mitä perheen kannalta tärkeää puuttuu? Ehkä suurin puute on tapahtuman puute. Lätkäpeli on Suomessa lätkäpeli ja sitä tulee katsomaan ihmisiä. Rannisto puhui vuosi sitten, kuinka SM-liiga pyrkii rakentamaan otteluista tapahtumia, joihin tullaan eläytymään. Vieläkin odotan tällaista tapahtumaa, jossa peli on keskiössä, mutta joka tarjoaa elämyksen. Jos vertaa televisiota ja paikan päälle raahautumista mielestäni selkein ero on tällä hetkellä, että televisiossa saadaan asiantuntijakommentteja (joojoo, Kölli ei ole asiantuntija, mutta parempi kun jääkone pyörimässä jäällä) ja hallilla ei. Seuroilla on käytössä screenit, jossa voisi hyvin ennen peliä näyttää lyhyesti valmentajien mietteet ennen ottelua tai vastaavaa. Jonkinlaisia highlighteja kuluneelta viikolta, pelaajien kuulumisia... Mitä tahansa, joka lataisi katsojat peliin. SaiPan peleissä vakiona on Saipan pelaajien vaihtuvat kuvat ja välillä ollut joku muutaman vuoden takainen highlight, joka on aina muuten sama pätkä. Laittakaa nyt erätauolla vaikka tilastoja suoraan Liigan kotisivuilta sinne, jos ei muuhun pysty!

Digitalisaatio valtaa Suomea, muttei Liigaa. Ehkä Liigalla on mennyt liian hyvin, ettei tarvitse palvella vanhoja asiakkaita eikä yrittää saada perheitä liikkeelle, jotta kasvaisi uusia katsojia.
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toistetaan nyt sen verran, että tosiaan 18.30 arkisin on liian myöhä mennä peliin. Peli loppuu ehkä 20.45, menee ainaki 20 minsaa, että pääsee parkkikselta pois ja siitä sitte kotiin. Ja niitä pelaajiaki joskus lapset haluais jäädä odottaan.

Sen verran on täytyny säästää, että karkit ja pillimehut on monesti tuotu kaupasta taskuissa. Kiitos järkkäreille, ne on menny läpi turvatarkastuksesta.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Toistetaan nyt sen verran, että tosiaan 18.30 arkisin on liian myöhä mennä peliin. Peli loppuu ehkä 20.45, menee ainaki 20 minsaa, että pääsee parkkikselta pois ja siitä sitte kotiin. Ja niitä pelaajiaki joskus lapset haluais jäädä odottaan.

Sen verran on täytyny säästää, että karkit ja pillimehut on monesti tuotu kaupasta taskuissa. Kiitos järkkäreille, ne on menny läpi turvatarkastuksesta.
No onko paha, jos lapset pehkussa vaikka 22.30?

Offtopickina itsellä ei ollut ikinä ongelmaa oli peli mihin aikaan tahansa, kun ei ennen kahtatoista vaan pystynyt menemään nukkumaan, kuten näköjään ei nytkään.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
No onko paha, jos lapset pehkussa vaikka 22.30?

Offtopickina itsellä ei ollut ikinä ongelmaa oli peli mihin aikaan tahansa, kun ei ennen kahtatoista vaan pystynyt menemään nukkumaan, kuten näköjään ei nytkään.
Tässä tietysti vaikuttaa se minkä ikäisiä lapset ovat mutta jos pk-seudulle mennän ja peli on nordiksella eikä ihan siinä töölöössä/eltsussa asu niin tuo 22.30 on lähempänä sitä aikaa kun on kotona. Ja moni kun ei kykene heti kotiin päästyään rauhoittumaan ja nukahtamaan vaan ne yleiset iltapuuhat ottaa aikansa.
 

Toimitus

Jäsen
Kiitos tähän mennessä vastanneille. Lainasin reilusti kommenttejanne kainalojuttuun: Näin kommentoivat katsojat kokemuksiaan liigapeleistä lasten kanssa - LIIGA - 07.10.2016 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Varsinainen pääartikkeli sisältää vertailut 2+2-kokoisen porukan viemisestä jokaiselle liigapaikkakunnalle. Mestarijoukkue vetää hinnoissa parhaan tarjouksen kehiin! Mitä mieltä olette? Entäs lapset? Liiga-otteluiden kalleus ja palvelut vertailussa - LIIGA - 07.10.2016 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Settiin mahtui myös tosielämästä ja joistain täälläkin nähdyistä kommenteista inspiroituneena perjantaipakina: Lätkäpelissä aikuisen palkitsevat kalja ja kiekko, lapsen tikkari ja kiva maskotti - LIIGA - 07.10.2016 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Terveisin

Antti Wennström
Päätoimittaja
Jatkoajan toimitus
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No onko paha, jos lapset pehkussa vaikka 22.30?

Offtopickina itsellä ei ollut ikinä ongelmaa oli peli mihin aikaan tahansa, kun ei ennen kahtatoista vaan pystynyt menemään nukkumaan, kuten näköjään ei nytkään.
Nyt vasta huomasin tän kysymyksen, mutta suora vastaus: Kyllä. Jos ekaluokkalainen ja päikkyyn vietävä 6 vuotias täytyy saada aamulla seittemän aikaan sängystä ylös, toi 22.30 on puoltoista tuntia liian myöhä. Yheksältä tarvii saada jo melkeen nukahtaan, jos haluaa vähäkään säilyttää hermoja aamulla, ku itteäki väsyttää. Meikä kyllä ittekki valvoo joka ilta siihen 12 asti, ettei se omaa elämää haittaa, mutta umpiväsyneet lapset sängystä väkisin ylös... Sitä mää en kaipaa.
 

Mastokaupunki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eipä kyllä usein kokoperheen voimin lätkämatsissa käydä. Se on 25 € per lippu + joku lihapiirakka kioskista niin on helposti yli 100 € reissu.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Nyt vasta huomasin tän kysymyksen, mutta suora vastaus: Kyllä. Jos ekaluokkalainen ja päikkyyn vietävä 6 vuotias täytyy saada aamulla seittemän aikaan sängystä ylös, toi 22.30 on puoltoista tuntia liian myöhä. Yheksältä tarvii saada jo melkeen nukahtaan, jos haluaa vähäkään säilyttää hermoja aamulla, ku itteäki väsyttää. Meikä kyllä ittekki valvoo joka ilta siihen 12 asti, ettei se omaa elämää haittaa, mutta umpiväsyneet lapset sängystä väkisin ylös... Sitä mää en kaipaa.
Mut sitten on turha mennä arkipeleihin. Suurempi osa yleisöstä ei oikein pääse aikaisemmin hallille, ehkä joku tasan 18 onnistuu ja varsinkin jos hallille on matkaa vaikkapa 50 kilometriä matkaan tarvitsisi päästä jo kello 17 aikaan ja silti voi tulla kiire.

Jos lapset eivät voi joskus valvoa yli yhdeksään on silloin varmaan parempi että käy ainoastaan viikonloppupeleissä, jotka alkavat poikkeuksia lukuunottamatta kello 17.
 

gifusisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä oli mielenkiintoinen ketju, mutta jos voin ehdottaa jatkoa, niin miten ois junnulätkä? Kuinka paljon voi/pitäisi vanhempien ohjata lapsensa tekemistä? Missä menee raja pakottamisen ja kannustamisen välillä?

Itse aiheeseen sen verran, että en ainakaan vielä ole valmis viemään lapsiani peleihin, johtuen todella törkeästä kielenkäytöstä katsomossa. Selitä sitä nyt pienelle ihmisen alulle. Mennään sitten, kun uskon että lapseni jotenkin ymmärtää sellaista käyttäytymistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös