Ensiesiintymisesi kiekkokatsomossa

  • 3 960
  • 52

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Ei niin mitään muistikuvia mikä oli pienen Mechalon ensimmäinen, mutta yksi ikimuistoisimpia oli se Blues-Tappara seitsemäs puolivälierä kun Caloun räjäytti hallin tasoittamalla pelin reilu minuutti ennen summeria. No, se kausi päättyi miten päättyi mutta se oli yksi ikimuistoisimmista.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Piti oikein tarkistaa wikipediasta, mutta kyllä se valitettavasti oli 3-2 -jatkoaikatappioon päättynyt SM-liigan välierämatsi Tappara - Ässät 13.3.1976. Katkera tappio, niin lähellä mutta kuitenkin kaukana.
Onneksi palsamia haavoihin Tapparan kustannuksella oli tulossa pari kautta myöhemmin.
edit. Jääköön tämä vastaus, mutta luulin, että suosikkijoukkueesi ensi näkeminen livenä. Toki Suomi-sarjaa ja maakuntasarjaa tuli nähtyä jo aikaisemmin.
 
Viimeksi muokattu:

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Nyt täytyy todeta, että ajankohta on epävarma, joskus 60-luvun lopussa, mutta pelipaikka, Oulun Keskuskentän lisäalue, ja vastustaja, SaiPa, ovat muistissa. Lukemista sen verran, että vierailija taisi voittaa niukasti ja pakkasta oli runsaasti. Muistan myös yhdellä SaiPa-pelaajalla olleen nykymuodin mukainen aivan hillitön täysiparta.
 

KJ hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt on paha, mahdollisesti joku pankin tarjoama matka Jokerit-TPS finaaliin Helsinkiin. Jos pitäisi veikata niin kai se oli tuo 6.4. 1997

7-8v silloin oltiin.
 

Triton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
11.11.82, Kärpät-Ilves 7-3. Siinä markettien puoleisessa päädyssä Raksilan hallissa. Minä isän vasemmalla puolella ja pikkusisko oikealla. Kutakuinkin samalla paikalla kattelin Kärppien tippumista divariin. Liiganousua kateltiinkin siskon kanssa sitten vähän paremmalta paikalta.
 

Ralph

Jäsen
En muista päivämäärää, en vuotta tai ottelun lopputulosta. Enkä tarkalleen koti- tai vierasjoukkuetta. Se oli 90-luvun lopulla Ilves-Tappara tai Tappara-Ilves. Se on ainoastaan varmaa, että pelipaikkana oli Hakametsä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ensimmäinen kerta pöytäkirjoihin merkityn jääkiekko-ottelun ”katsomossa” on tapahtunut joskus 1970-luvun lopulla, kaukalon laidalla kirkonkylän silloisella jäällä. En muista mitä sarjatasoa siellä tuolloin pelattiin, mutta sen muistan, että selkeästi vahvempi vierasjoukkue voitti kotikylän koostumuksen muutamalla maalilla. Naapurin viiksekäs sähkömies Hannu teki yhden maalin ja osui kertaalleen tolppaan. Grillimakkara oli maukasta, sitä piti hakea ennen matsia ja molemmilla erätauoilla.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Lukko-niminen urheiluryhmittymä tuli vierailulle Tampereelle, Hakametsän kappeliin joskus 80-luvun lopulla. Nuori Johnny oli todistamasssa tapahtumaa. Raumalaisia oli joku viiskymmentä, Manselaisia useampi tuhat. Raumalaiset piti isompaa mökää ja käyttäytyivät huonosti. Pelkäsin niitä vähän. Tappara voitti. Ikuinen sylkykuppi Jari Halme tais olla meillä maalilla.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ensimmäistä kertaa olin kiekkokatsomossa tammikuussa 1995 Nordenskiöldinkadun jäähallissa katsomassa peliä Jokerit-Lukko. Peli päättyi 2-2. Pelistä muistan sen, että pitkähiuksinen Lukon Marko Tuulola istui jossain vaiheessa jäähyaitiossa. Jokerit taisi olla pelissä häviöllä, mutta onnistui nousemaan tasoihin.

Toinen peli oli sitten maaliskuussa 1995 Jokerit-TPS, jonka TPS voitti 6-3. Hallin kuuluttaja kuulutti, että tappiosta huolimatta Jokerit voitti runkosarjan. Tekikö vielä piste-ennätyksen, sitä en muista.

Kolmas peli olikin vasta vuonna 2000 Jokerit-SaiPa ja neljäs peli oli vuonna 2001 Jokerien ja Kärppien pudotuspelisarjassa.
 
Viimeksi muokattu:

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Torstai 7.12.1995 ja peli oli TPS - Kiekko-Espoo. Ekaan erään kotijoukkue painoi neljä maalia ja kahden erän jälkeen peli oli 8-1. Yleisö kohahti, kun K-Espoon maalivahti sai Tepsin omasta päädystä lähettämän purkukiekon kiinni.

Kolmannesta erästä ekat 15 minuuttia olivat melkoista neppailua molemmilta joukkueilta. Jursi ei sellaista suvainnut pidempään katsoa, vaan otti aikalisän 55 minuutin pelin jälkeen ja puhisi ("jalat, jalat!") jengiin sen verran eloa, että TPS painoi lopussa vielä yhden maalin. Ottelu päättyi siis 9-1. Miikka Rousu teki muistaakseni kaksi maalia. Yksi teinityttö huusi koko kolmannen erän katsomossa kurkku suorana "kymppi täyteen!"

Edellisenä iltana TPS oli näköjään voittanut Porissa Ässät 7-1.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ensimmäinen kerta oli liigakauden 1988-1989 päätöskierroksen ottelu HPK - KalPa, joka päättyi Kerhon 5-2 -voittoon. Peli pelattiin arkistojen mukaan 12.2.1989, eli olin tuolloin 9-vuotias. Kerholla ei ollut enää pudotuspeleihin saumaa, KalPa taas oli varmistanut paikkansa auringossa. Ottelu siis taisi olla merkityksetön kummallekin joukkueelle, mutta ei se tahtia haitannut, tai ainakaan meikäläisen viihtymistä. Pelistä jäi mahdollisesti mieleen Kerhon tekemä läpiajomaali - mutta se saattoi olla seuraavassakin näkemässäni pelissä, joka oli seuraavalla kaudella silloista JyP HT:ta vastaan otettu 8-2 -kotivoitto.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaudella 88-89 minullakin, en muista tarkkaa päivää tai edes kumman vuoden puolella oli, mutta se oli tasan päättynyt HIFK-JyPHT. Kortelainen palkittiin kentän parhaana.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Joskus vuonna 1994 tai vuonna 1995 Tornion IHC pelissä Haaparannan jäähallissa (Torniossa ei ollut tuolloin vielä jäähallia) olen ollut muistaakseni ensimmäistä kertaa katsomassa jääkiekkoa. Joukkue, mikä oli vastassa ja paljonko ottelu päättyi, ei ole minkäänlaista muistikuvaa. Liigapelissä olen käynyt ensimmäistä 9.12.2000 katsomassa Oulun Kärpät - Espoon Blues. Tämä peli päättyi 4-4.
 

Glove

Jäsen
Joskus vuonna 1994 tai vuonna 1995 Tornion IHC pelissä Haaparannan jäähallissa (Torniossa ei ollut tuolloin vielä jäähallia) olen ollut muistaakseni ensimmäistä kertaa katsomassa jääkiekkoa. Joukkue, mikä oli vastassa ja paljonko ottelu päättyi, ei ole minkäänlaista muistikuvaa. Liigapelissä olen käynyt ensimmäistä 9.12.2000 katsomassa Oulun Kärpät - Espoon Blues. Tämä peli päättyi 4-4.
1995 Torniossa oli halli, Kalajoen vanha kupla. Sisällä tosin taisi olla luonnonjää.
 

aalto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, änärin suomalaiset
Ekat pelit livenä tuli katsottua kaudella 91-92 Hippoksella Jyp ht:n menestysvuosina. En muista mikä oli ensimmäinen peli, mutta keväällä oltiin luokkakaverin isoveljen kyydillä katsomassa välierää HIFK:ta vastaan ja tunnelma voittoon päättyneessä ottelussa oli pikkupojalle varsin vaikuttava. Mulla on mielikuva, että tuo katsomani ottelu ratkesi pakin (Heikkinen?) tekemään maaliin, mutta en äkkiä löytänyt tähän ottelukohtaisia tilastoja.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Ensiesiintyminen Raksilassa tapahtui joskus 80-luvun alkupuolella, jolloin käytiin useammankin kerran isän kanssa katsomassa Kärppiä. En muista noista otteluista kyllä sitten mitään. Ensimmäinen selkeästi muistamani ottelu oli 13.11.1986 Liigan kärkiottelu Kärpät - TPS, joka päättyi 1-1 Pekka Tuomiston ja Jukka Vilanderin tehtyä ottelun maalit. Niin ja John Newberry ja Jali Wahlsten olivat nyrkkihippasilla.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Isän kaa käytiin joskus sen jälkeen kun KalPa oli noussu Liigaan. Sain päättää ketä vastaan pelattas. Valitsin Pelsutm koska ne oli niin paskoja ja KalPa voittais ne helposti.

Pelicans haki pisteen maalein tyyliin 0-6 :D
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Varmuudella ekan kerran Nordiksella 3kk iässä vuonna -86, luonnollisesti muistikuvia ei tuosta ole.

Ensimmäinen peli jostain jotain muistan, taisi olla vuonna -94 tai -95. Pelinä Jokerit-JypHT (muistaakseni) ja kaverini ekaa kertaa Jokeripelissä. Lindin Juha halusi ilmeisesti tehdä kaveristani myös Jokerifanin heittämällä pelin avausmaalin ajassa 0.07.

Edellisen kerran käynyt paikan päällä kiekkokatsomossa 1.11.2018, pelinä silloin Winnipeg Jets - Florida Panthers, paikkan Hartwall Arena. Lätkä on sattuneista syistä (suosikkijoukkueesta voi päätellä) poistunut lähes täysin omasta elämästä.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Torstai 7.12.1995 ja peli oli TPS - Kiekko-Espoo.

Itse olin edellispäivänä eli itsenäisyyspäivänä Turkuhallissa B4-katsomossa katsomassa TuTo-Lukko, joka päättyi 2-8. Kolmosketjun Tommi Turunen ja Veli-Pekka Ahonen tekivät kaksi maalia mieheen.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ensimmäinen jääkiekko-ottelu paikanpäällä ikinä oli Jokerit - Lukko jaffalassa. Vuosi oli varmaan jotain tyyllin 1998? Faija vei ja istuttiin siellä fanikatsomon vastaisessa päädyssä suoraan maalin takana. Pikkupoika säikähteli pikkaisen pleksiin kolisevia kiekkoja aina, kun olivat tulossa kohti.

Mitään muuta en tuosta ottelusta muista, kuin sen, että ketä siinä pelasi ja missä istuttiin. Ja sen muistan, että sinne katsomoon, kun meni ensimmäistä kertaa ja näki niiden verhojen taakse, niin olihan se aika "vau" kokemus. Kaikki näytti niin kovin isolta ja hienolta.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
En muista millään ketä vastaan tuo peli on ollut, mutta kyseessä on ollut SaiPan ensimmäinen runkosarjan kotiottelu syksyllä 87. Tuona syksynä Krepo aloitteli erittäin vajaaksi jäänyttä jääkiekkoilijan uraansa SaiPan kiekkokoulussa. Monet vuodet tuon jälkeen kävin katsomassa kaikki kotipelit juniorilisenssillä.

Yleensä on kausikortti ollut tuon jälkeen, mutta tänä vuonna katsellaan sitten sohvalta. Ei covidin takia vaan tammenkasvattajan.
 

SharksAttack

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, KalPa, Sport
Loppukaudesta 96-97. KalPa - HIFK. Peli päättyi 5-5. Olli Jokinen pelasi HIFK:n paidassa kasvattajaseuraansa vastaan.

Täältä Pohjanmaalta ei pääse kovin usein katsomaan KalPan kotiotteluita. Isä on Kuopiosta ja se on mua vienyt aikoinaan KalPan peleihin.
 

Baldrick

Jäsen
Taisi olla 99-00-kaudella, kun ensimmäiset pelit kävin katsomassa. Ottelutapahtumista ei kyllä mitään selkeitä muistikuvia, mutta tähtipelaajat muistaa. Ensimmäinen (?) kenttätapahtuma, mitä muistan on seuraavalla kaudella tapahtunut(?) Petri Virolaisen tappelu ja taisi olla Ässät(?) vastassa.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Sen verran ensimmäisestä matsistani muistan, että Tapparan vieraana oli Ässät ja peli päättyi jatkoajankin jälkeen tasan. Nyt kun tutkin Tapparan sivuilta menneitä kausia, sen on täytynyt olla kaudella 1987-88 pelattu ottelu joka päättyi 1-1, joten olin silloin viisivuotias.

Matsi oli varmaan lähellä loppuunmyytyä, koska lippuja ei saanut kuin seisomakatsomoon, ja sieltähän ei viisivuotias nulikka paljon näe. Isäni huomasi kutenkin että päädyssä oli tyhjiä penkkejä ja suostutteli ensimmäisellä erätauolla järkkärin päästämään meidät niille istumaan. Sieltä näki loppumatsin paljon paremmin.

Tuosta muutama vuosi eteenpäin tulikin käytyä aktiivisemmin hallilla, useimmiten kaverin kanssa jonka isä oli järkkäri. Tämä tarkoitti että päästiin yleensä havimmilla lipuilla hyville paikoilla tämän isän järkkäröimään pitkän sivun katsomoon. Ja jos lähellä ei ollut tyhjiä penkkejä, istuttiin katsomon kivisillä portailla.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Tarkkaa vuotta en uskalla luvata mutta veikkaisin 1985 taikka 1986 on kyseessä.
Silloin pääsin vanhalle tekojäälle katsomaan kiekkoa. Yhden erän varmaan jaksoin katsoa itse peliä. Sitten piti päästä hyppimään lumikasoihin mitkä oli katsomojen takana. Sen muistan että olin myös faijan kans katsomassa Järvenpään Haukkojen ekaa peliä JÄÄHALLISSA. Mieleen jäi kuinka kovaa silloin ämyreistä tuli AC/DC Thunderstruck..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös