Elomolle kenkää!

  • 192 406
  • 727

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ilves oli Raipen kanssa kaytannossa yhta sekaisin ja Tuokkolan tuominen sisaan kesken kauden oli erittain onnistunut ratkaisu. Ehti iskostaa omaa pelitapaansa joukkueeseen jo hyvissa ajoin ennen kauden paattymista ja sai hyvan alun tuleville kesareeneille. Ei toki tarkoita sita, etta tama aina onnistuisi, mutta ainakin Ilveksen kohdalla meni ihan hyvin.

Tuo oli Ipalle onnistunut ratkaisu, mutta Tepsissä on vaihtuvuus kaudesta toiseen niin valtavaa että samanlaista etua tuskin saavutetaan. Jos selkeitä avauskokoonpanon miehiä miettii, Tepsillä on sopimus ensi kaudesta seuraavien kenttäpelaajien kanssa: Kumeliauskas, Koskiranta, Rantanen (rapakon taakse kesällä?), Pikkarainen, Tukonen (poissa väh. puolet kaudesta), ja optiot Luceniuksella ja Nummelinilla. Lisäksi kokoonpanossa stuntanneilla junnuilla on sopimuksia.

Eipä siinä kovin monelle ensikauden pelaajalle ehdi pelitapaa opettaa. Varmaan muutamia jatkosoppareita vielä tehdään, mutta kyllä vaihtuvuus taas tulee olemaan melkoista...
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Eipä siinä kovin monelle ensikauden pelaajalle ehdi pelitapaa opettaa. Varmaan muutamia jatkosoppareita vielä tehdään, mutta kyllä vaihtuvuus taas tulee olemaan melkoista...

Erittäin hyvä pointti. Ilves oli siinä tilanteessa, että joukkue pysyi käytännössä kasassa ja oli erittäin nuori, joten ehkä tää sopi sen takia paremmin. Ja ilmeisesti sitä uutta valmentajaa ei ole vielä tiedossakaan, jos se kerran Niittymäen vastuulla on nyt löytää. Siinä mielessä teillä on hyvä tilanne, että hyviä valmentajiahan on aika paljon tarjolla.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Järki löytyy vain siitä, että se joka penkin taakse raahattaisiin, olisi myös tulevan kauden valmentaja. Voisi rauhassa laittaa palasia kohdalleen jo nyt. Kuten Tuomas Tuokkola Ilveksessä, kun Raipe sai kenkää. Muussa tapauksessa vaihdosta ei ole oikeastaan mitään hyötyä enää. Tai no, jos siitä tulisi taas sellainen viiden ottelun buusti, jolla noustaan hetkeksi pleijaritaisteluun niin saattaisi se katsojia tuoda muutaman lisää. Nythän homma on käytännössä lässähtänyt jo pari kukkautta ennen runkosarjan loppua.

Onpas, urheilullisesti peli on menetetty mutta kyse koko pumpun uskottavuudesta. Uuden johdon jne. Rahat ensi kauteen sponsoreilta jne.
 

timpo09

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja nyt äkkiä pitää jotain tehdä1 Elomohan tekee jo itsestään naurettavan
 

Ziggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Elomolla taitaa olla kuitenkin parempi pistekeskiarvo valmentajana kuin pelaajana. Sillon kun Helminen valmensi Ilvestä niin se ei tainnut päästä edes siihen.. Eli ei se Elomo ihan kyvytön valmentaja voi olla ;)
No joo, vakavasti puhuen Elomon palkkaaminen oli juuri niin suuri virhe mitä aika moni ajattelikin. Luulisi että jos TPS:n ensi kauden valmentaja olisi selvillä (ja tällä hetkellä vapaana) olisi Elomo laitettu pihalle jo aikoja sitten.
Tässä vaiheessa lienee ihan turha hakea mitään ulkomaan arpaa ja suomalaisia valmentajia ei taida olla saatavilla, joten Elomolla on mentävä katkeraan loppuun asti. Mikä Kiprusofin rooli tuolla valmennuksessa on? Näyttää siltä että puolustuspelaamisessa on suurimmat ongelmat, se taitaa olla Kiprun vastuualuetta?
 
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt sitä monoa saatana! Olen yltiö-optimisti ja uskon, että pienet mahdollisuudet sääleihin voisi vielä olla pätevällä valmentajalla. Tää on tällä hetkellä ihan sairasta. Ihan uskomattoman hyvin kustu kevään 2010 jälkeen kaikki mitä on vaan voitu kusta..
 

timpo09

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toivottavasti Eskola laittaa Miikan polkemaan kuntopyrää illan päälle
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kiprusoffit on kummatkin (ja vielä enemmän Marko) olleet aina jotenkin todella ujon oloisia ja syrjäänvetäytyvää tyyppiä. Niin ihan jo tämän täydellisen karisman ja auktoriteetin puuttumisen vuoksi en oikein näe että jollain Marko Kiprusoffilla olisi kauheasti mitään annettavaa millekään ammattilaisjääkiekkojoukkueelle valmennushommissa. Eihän nyt joku vähänkään vahvemmalla persoonalla varustettu pelaaja noteeraa mitenkään jonkun Kiprun sanomisia.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Mikä Kiprusofin rooli tuolla valmennuksessa on? Näyttää siltä että puolustuspelaamisessa on suurimmat ongelmat, se taitaa olla Kiprun vastuualuetta?

Kiprusovin rooli on seistä kädet puuskassa rintakehän päällä sanomatta sanaakaan 3 x 20 min plus tauot. Ei kato ehdi, kun pohtii millä hinnalla saisi lihapiirakan myytyä. Kenelle saatana ikinä voisi tulla mieleen a) palkata Elomo ja b) siihen päälle Kiprusov valmentajiksi? Koukilla?
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kenelle saatana ikinä voisi tulla mieleen a) palkata Elomo ja b) siihen päälle Kiprusov valmentajiksi? Koukilla?

Tätä on kieltämättä tullut pohdittua kerran jos toisenkin. Kuka oli se huikea neropatti, joka tämän keksi? Pystyisiköhän se puhumaan niille vielä jatkosopimuksenkin?

Enää ei oikein voi edes sanoa, että mitäs minä sanoin, sillä Elomo on vetänyt vielä huonommin kuin osasin pelätä. Tasapuolisuuden nimissä on kuitenkin muistettava, että TPS on nyt noin viiden vuoden otannan perusteella aika lailla omalla tasollaan. Tätä tämä on ollut melkein joka vuosi: alkukaudesta kriisi, jossain vaiheessa pieni piristyminen, valmentajanvaihdolla tai ilman, ja keväällä taas kaikilta turpaan ja sija 13 hanskassa. Elomo on toki suoriutunut vielä astetta tätä huonommin ottaen huomioon käytössä olevan pelaajamateriaalin ja sen, että tänä vuonna saatetaan oikeasti päätyä sijalle 14. Isossa kuvassa en kuitenkaan näe merkittävää eroa.

Elomon rekrytoinnin hämmästelyn vastapainoksi voi myös todeta, että hänen aikaisempi kokemuksensa päävalmentajan tehtäviä ajatellen oli kuitenkin aika lailla vakuuttavampi kuin Antero Niittymäellä UTJ:ksi, try outilla tai ilman. Se nyt vaan on Tepsissä nykyään niin, että pelaajaura seurassa pätevöittää mihin tahansa tehtävään organisaatiossa, kunhan vain on hyvissä väleissä valintavuorossa olevan klikin kanssa. Uudella toimitusjohtajalla ei näytä olevan halua tai kykyä puuttua tähän toimintamalliin, joten jatketaan kuten ennenkin ja pelataan jatkossakin sijoista 13-14. Tai ensi kaudesta alkaen sijoista 14-15.

Taannoin tuli sanottua, että mennään nyt loppukausi Elomolla kun kerran menemään ruvettiin, mutta ehkä tämä alkaa pikkuhiljaa riittää meikäläisellekin. Vaihtamisesta voi kuitenkin sanoa samaa kuin viime kerrallakin eli silloin runsaat kaksi kuukautta sitten: OK, jos saadaan parempi tai ainakin kykynsä näyttänyt henkilö tilalle, ei muuten. Jos ensi kauden mentorointioppilaaksi onnistuttaisiin jotenkin ihmeen kaupalla kiinnittämään joku kannuksensa jo hankkinut koutsi mallia A-P Selin, niin samalla kannattaisi lyödä ylimääräisiä euroja tiskiin, että ko. henkilö suostuisi hyppäämään puikkoihin jo nyt. Jos tämä ei onnistu, niin voihan mentor vetää taas itse koutsintakin päälle kuten edelliselläkin kaksien päävalmentajapotkujen kaudella. Tragikoominen ratkaisuhan se olisi, mutta Jukka nyt on kaikesta huolimatta sentään valmentaja verrattuna näihin nykyisiin tet-harjoittelijoihin, ja siinä tehtävässä hänestä on ollut seuralle kaikkein eniten hyötyä. Mutta jos tarjolla on joku Elomo kakkonen à la Jani Kiviharju, niin ehkä sitten mennään näillä kun pudotakaan ei voi. Samansuuntainen toive tuli tosin esitettyä viimeksikin, joten ehkä seurajohto tempaisee taas jonkun enemmän tai vähemmän yllättävän ässän hihastaan.
 
Viimeksi muokattu:

mtallskog

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tiedä onko mitään järkeä/hyötyä enää tällä kaudella vaihtaa valmentajaa. Mutta ei hemmetti sentään, ei tuota Elomon touhua pysty katsomaan. Joukkueella ei ole pelitapaa, eikä paljon pelihalujakaan. Ja Elomo tuskin saa tuota porukkaa suorittamaan paremmin.
Vielä Elomon palkkaamistakin enemmän hämmästelen sen Kiprun palkkaamista kakkoseksi. Eihän sillä äijällä ole mitään johtajan auktoriteetiä. Menis vaan takaisin sinne nakkikiskalle.
 
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Täällä kun puhutaan ettei enää kannata vaihtaa valmentajaa tai siihen ei ole varaa, niin filosofisesti voisi kysyä takaisin, että onko tepsillä varaa olla vaihtamatta valmentajaa tässä vaiheessa. Joku signaali pitäisi antaa kannattajille, että yritetään vielä kääntä homma hyväksi. Vaikka ei sääleihin pästäisikään niin kaaduttaisiin edes saappaat jaloissa, kun tällä hetkellä tuntuu että kaikki huomaavat kaatumisen, mutta ei oteta edes käsillä vastaan. Kuka tuonne hallille enää menee jos asioille ei edes yritetä mitään.

Minulla ei ole mitään henkilökohtaista Elomoa vastaan ja harvoin olen ollut valmentajan potkujen kannalla, mutta nyt sitten oikeesti hei pojat. Selinille muutaman vuoden sopimus kouraan ja samalla loppukaudeksi pitämään jotain ryhtiä noihin pelaajiin/peliin, niin jonkinnäköinen uskottavuus säilyisi.
 

Pirkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Teemu eiku ... Miika Elomon maalivahtia koskeneiden kommenttien innoittamana täytynee paljastaa lisää hallituksen kriisikokouksen päätöksiä:

6. Asetetaan projekti kehittämään joukkueen lääkintähuoltoa, lihaskuntoharjoittelua, fysioterapiaa ja etenkin henkistä valmennusta. Mikäli nuoren molarin pää ei kestä kentältä ottamista pelattaessa sijoista 13. ja 14, niin viimeksi mainitulla valmennussektorilla ei toiminta ole kovin kummoista. Onkohan sitä ensinnäkään?
7. Koska korppi ei korpin silmää noki, niin muotoillaan tämä kohta niin, että optiota ensi vuodeksi ei käytetä, vaan paita pidetään hallin katossa ja sen käyttäjät kaukana vaihtoaitiosta.
8. Kaikki seuralta palkkiota saavat henkilöt katsovat nykysuomen sanakirjasta mitä tarkoittaa arrogantti. Vastauksen voi erityisesti tavata päävalmentajalle. Sen jälkeen järjestetään ns. seuraseminaari, jossa tutkitaan vaihtoehtoisia käyttäytymismalleja peilaten toimintaa mm. muihin liigajoukkueisiin.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joo, Tamia sisään mutta ei euroakaan hänelle poltettavaksi ja palkankin voi neuvotella niin alakanttiin kuin mahdollista sillä mies haluaa enemmän kuin mitään vielä valmentaa Liigassa ja TPS:ssä. Tämä on 100 % varmaa.

Surullistahan tämä Elomon touhu on. Käytännössä tuollainen änärityylinen pystymetsän havukiekko ei ole sellainen tapa pelata joka isossa askissa toimii. Se on yksinkertaisesti karu fakta. Välillä jos pelaajat sattuvat viiveellä lähtemään kontrolloidusti, saadaan hyviä rintamahyökkäyksiä aikaan kuten eilenkin ja kuten esim. IFK:ta vastaan viime viikolla. KalPa- ja Kärpät-otteluissa vastustaja teki aktiivisella luistelulla, tiiviillä viisikolla ja pitkillä syöttöketjuilla TPS:n pelin erittäin vaikeaksi. Elomo on ainoa mies maailmassa Suikkasen lisäksi joka ei tätä tajua.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Kenkää ja heti. Tässä on saatana kyseessä ensi kaudenkin uskottavuus, pelaajien kalastelu tänne paskaläjään ja sponsorit. Jos tuo ylimielinen mulkku vetää päätyyn asti niin on menetetty myös ensi kausi. Vituttaa muuten sekin jo valmiiksi, kun Vuori on sen koonnut ja Uramaa roudataa valmentajaksi. Voi saatana mitä paskaa. Uraman johdolla on toki mahdollista päästä edes sääleihin.

-Peliesitykset ovat täyttä paskaa, ei käy väki katsomassa
-Kommenttien perusteella tämä tyyppi ei virheitä myönnä, eikä anteeksi pyydä
-Karkottaa jo sopimuksenalaisia pelaajia muualle

Ei tässä ole muita vaihtoehtoja kuin antaa monoa ja heti. Jos seuraavan kauden valmentaja ei suostu aloittamaan heti, niin J.Koivu sisään, kuten vaadin jo muutama päivä sitten!
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oiskohan J. Pikkarainen riittävän (yllytys)hullu tulemaan tänne sirkukseen kokeilemaan..?

Tois ainakin jotain väriä tähän harmaaseen paskaan..

Tamia tää tosin huutais mutta..
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tami ei ollut päässyt tänään Maikkarin uutis-aamuun mukaan. Olisiko herra jo kirjoittelemassa sopparia TPSän koutsiks!? Toivoisin kovasti, että näin olisi. Siinä jos missä on mies joka saisi jengin vielä hurmokseen kuten koko Turun. Ikävä kyllä täällä Kuopiossa tiedämme miltä teiltä nyt siellä tuntuu. Jari "peura ajovaloissa" Laukkanen kun täällä kaksi kautta vaikutti. Siinä sai noitua monen monta kertaa, että miksi miksi tämmöinen on edes koutsiksi laitettu.
 

RNK78

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SKA
Eihän Elomon kaltaista sankaria voi pitää kauden loppuun asti Tepsin peräsimessä, vaikka helvetin tyhmäähän se on myös toistamiseen kauden aikana vaihtaa valmentajaa. Valmentamisen taso kun on täysin nolla ja vielä siihen päälle ulosanti jotain aivan käsittämätöntä. Näin ulkopaikkakunnalla tällä hetkellä asuvana en ole enää aikoihin kehdannut puhua Tepsistä saati kertoa että olen fanittanut joukkuetta vuosikaudet. Huutonauruahan siitä aina saa.
 

ceeceeäm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulainen jääkiekko
TPS-johto hoi!

Kysykääpä kiltisti, suostuisiko Suikkanen tulemaan takaisin loppukevääksi? Sillähän juoksee palkkakin vielä ja saataisiin nyt oikea valmentaja sinne penkin taakse.

Myöntäkää virheenne ja ottakaa lakki nöyrästi kouraan, kun pyydätte Suikkaselta potkuja anteeksi.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
On Tamista mitä mieltä tahansa ja nykyinen julkisuuskuva nyt on mitä on, mutta tällaisessa tilanteessa missä TPS tällä hetkellä on, pääsisi Tami omille vahvuusalueilleen. Tulisi organisoitu simppeli pelitapa, energiaa ja tietty auktoriteetti. Innostamista ja elämää.
Ei olisi missään tapauksessa huono vaihtoehto tähän saumaan mielestäni.
Enkä usko, että jäisi rahasta kiinni.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässähän olisi hyvä paikka ammattilaiskiekossa ennen kuulumattomaan ja ennakkoluulottomaan kokeiluun: Vedetään loppukausi ilman valmentajia! Puulaakityylisesti pelaajat saa keskenään sopia miten pelaavat. Eiku, niinhän ne on tainnut tehdä jo monta vuotta.

Anyways, siinä TPS:lle mainiosti sopiva ja edullinen toimintamalli. Eskola: Saa käyttää!
 
On Tamista mitä mieltä tahansa ja nykyinen julkisuuskuva nyt on mitä on, mutta tällaisessa tilanteessa missä TPS tällä hetkellä on, pääsisi Tami omille vahvuusalueilleen. Tulisi organisoitu simppeli pelitapa, energiaa ja tietty auktoriteetti. Innostamista ja elämää.
Ei olisi missään tapauksessa huono vaihtoehto tähän saumaan mielestäni.
Enkä usko, että jäisi rahasta kiinni.

Tartun tähän, sillä oma mielipiteeni on taasen seuraavanoloinen:

Kuvitellaan hetki, että Juhani Tammisella olisi "pelitapa".
Tuota 60 minuutin painetta ->
a) Ei tarvitse osata valmentaa
b) Nykyrosterissa sitä pystyisi pelaamaan (hieman karrikoin) vain Ryan Lasch, jolla ei nytkään ole mitään vastuuta puolustuspelistä.

Ja nykyjääkiekossa (ainakaan Turussa) Juhani Tamminen ei ole auktoriteetti, vaan hassusti pukeutuva setä, joka toistelee samoja asioita päivästä toiseen.

Lisäksi Juhani Tammisen agendana on aina ollut oman tilin maksimointi.

Toki jos seura haluaa lisää Tivoli Seiterää jo ennen Vappua, niin suon mieluusti Juhani Tammiselle TPS:n pääjumalan pestin.

Ja selväähän on, että nykymenolla ei voi jatkaa, kyl niimpal hävet saa.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Tartun tähän, sillä oma mielipiteeni on taasen seuraavanoloinen:

Kuvitellaan hetki, että Juhani Tammisella olisi "pelitapa".
Tuota 60 minuutin painetta ->
a) Ei tarvitse osata valmentaa
b) Nykyrosterissa sitä pystyisi pelaamaan (hieman karrikoin) vain Ryan Lasch, jolla ei nytkään ole mitään vastuuta puolustuspelistä.

Ja nykyjääkiekossa (ainakaan Turussa) Juhani Tamminen ei ole auktoriteetti, vaan hassusti pukeutuva setä, joka toistelee samoja asioita päivästä toiseen.

Lisäksi Juhani Tammisen agendana on aina ollut oman tilin maksimointi.

Toki jos seura haluaa lisää Tivoli Seiterää jo ennen Vappua, niin suon mieluusti Juhani Tammiselle TPS:n pääjumalan pestin.

Ja selväähän on, että nykymenolla ei voi jatkaa, kyl niimpal hävet saa.

Mielestäni kirjoituksesi perustuu täysin hänen nyky julkisuusimagoonsa. Se ei ole koko totuus. Kyllä Tamminen on oikea kiekkomies kun niihin hommiin ryhtyy ja ottaa sen silloin vakavasti. Omalla tavallaan toki.
Tammisella on pelitapa ja hän osaa sen organisoida. Kuinka nykyaikainen se on, niin on toinen kysymys. "60min painetta" pitää osata valmentaa ja se pitää organisoida hyvin jotta toimisi. Huonosti organisoitu paineistaminen (kuten Valtosen Sport alkukaudesta) johtaa epätasapainoon ja kokonaisuus ei toimi. Vastustajat vie.
Pomminvarmasti pystyisi nyky TPS pelaamaan kyseisellä tavalla. Ja sentään olisi pelitapa. Vertaa nykyhetki Elomon kanssa.

Olen aika varma, että ei jäisi rahasta kiinni, jos Tammiselle TPS käskijän paikkaa loppukaudeksi tarjottaisiin. Ja nimenomaan vain loppukaudeksi. Tamminen on parempi koutsi kuin hänen nyky julkisuuskuvansa.

Mieluummin vaikka Sirkus Finlandia kuin aneeminen ja haluton muniinpuhaltelu. Eikö? Näin näkisin itse tällä hetkellä TPS:n loppukauden osalta.
 

ceeceeäm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulainen jääkiekko
Antsa: "Elomo, Arse ja Eskola kertoivat, että sä oot hyvä koutsi. Peli paranee kuulemma koko ajan. Eiköhän jatketa sopimusta vielä keväänkin jälkeen. Kyllä niitä voittoja alkaa sitten viimeistään kaudella 2017-2018 tulemaan."

Elomo: "Kiitos luottamuksesta. Peli on tosiaan hyvin uomissaan. Me hallitaan jo näitä pelejä."

http://www.iltasanomat.fi/sm-liiga/art-1421378283884.html

=> vittu jee.

"TPS on kerännyt 13:sta viime ottelustaan vain viisi pistettä. Turkulaisten edellinen kolmen pisteen voitto on jopa niinkin kaukaa kuin 29. marraskuuta."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös