El Clásico: FC Barcelona – Real Madrid C.F. 26.10.2013 klo 19:00 Suomen aikaa

  • 13 539
  • 62

Heltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Real Madrid, LA Lakers
Iscolta odotan paljon. Mies luo paikkoja ja osaa viimeistellä itse. On aivan täydellinen pelaaja Real Madridiin. Özilin linekillereitä lienee illalla ikävä, mutta uskon silti että hyökkäyspelaamisen monipuolisuus on se ase jolla Barca kaatuu. Di María on ollut jumalainen viime aikoina, edelleen pelottaa tuon miehen ailahtelevaisuus silti.

Di Maria on aivan varmasti avauksessa huikean työmoraalinsa ansiosta ja ollut muutenkin erinomainen tällä kaudella lähes kaikissa peleissä. Isco ei taas sovellu ollenkaan vastahyökkäyspelaamiseen ja esitykset ovat muutenkin olleet laskusuunnassa. Joku Iscon entinen valmentaja sanoikin espanjalaislehdistössä muutama päivä sitten että Isco kaipaisi muutaman ottelun lepoa että pystyisi taas huikeisiin esityksiin.
 

Aln

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihan sopiva alkamisaika ainakin täällä Thaimaassa, eli 23oo. Pari tuntia myöhemmin niin ei luultavasti tulis katottua. Tunnin pari vois olla aikasemminkin :)

Enemmän arpapeliä mikä tai mitkä kanavat näyttää. Onneks sieltä pitäis tulla samalta kanavalta tuo Malaga - Celta Vigo paria tuntia aikasemmin niin näkee tuleeko se siltä kanavalta miltä luulen sen tulevan.

Toivotaan hyvää ja viihdykästä matsia. Ilman isompia tuomarivirheitä - kiitos.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Mielenkiintoinen peli tulossa, jos nyt näin kuluneen klisheen käyttö sallitaan.

Barca johtaa sarjaa, mutta Real on ollut piristymään päin. Messi lienee keskenkuntoinen eikä täydessä iskussaan, kun taas Chisu on ollut lyönnissä ja useassa matsissa raahannut Realia reppuselässään käytännössä yksin. Jotenkin uumoilen tästä tasuria, mutta voin olla väärässäkin kuten joskus väittävät minun olleen.

Barcelonan kokoonpanoon on arvuuteltu jopa Sipe Santapukkia, mutta epäilen vahvasti kapteenin mukaantuloa. Keskikenttäkin on vähän niin ja näin: pelaako Xavi, pelaako Cesc? Neymar lienee avauksessa, mutta syrjäyttääkö Pedro Alexisin? Parempi kuitenkin näin, että vaihtoehtoja on.

Realin maalivahtitilanne jaksaa mietityttää. Joko Iker lähtee vuodenvaihteessa? Luulisi vituttavan penkin kuluttaminen pikkuhiljaa. Lisäksi näyttää tällä hetkellä siltä, että Musta Pekka jäi käteen pelaajakaupoilla. 50 millillä myyty Özil dominoi Valioliigassa Arsenal-paidassa, kun taas 90 millillä (?) hankittu Bale on ollut enemmän pelkät housut kuin mies tähän saakka. Lisäksi Ancelottin on kuultu sanovan, että di Maria on huonompi kuin Özil, mutta luonteensa vuoksi edelleen Realissa.

1-1. Ehkä 2-1 Barcalle.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Lisäksi Ancelottin on kuultu sanovan, että di Maria on huonompi kuin Özil, mutta luonteensa vuoksi edelleen Realissa.

Tällä kaudella Di María ainakin ollut ihan yhtä hyvä kuin Özil parhaimmillaan Madridissa. Toki vaikea vertailla, kun kaksi täysin erilaista eri pelipaikan pelaajaa, mutta ei argon ole yhtään tarvinnut hävetä otteitaan. Pääasiassa ollut loistava ottelusta toiseen, joskus jopa parempi.

Näkyipä taas tuo Sport HD näkyvän, saa nähdä näkyykö vielä ottelun aikaan.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Näkyipä taas tuo Sport HD näkyvän, saa nähdä näkyykö vielä ottelun aikaan.

Musta ruutu...

Marca veikkailee avauksiksi:

Valdés; Alves - Piqué - Macherano - Adriano; Xavi - Busi - Iniesta; Messi - Cesc - Neymar.
Lopéz; Carvajal - Varane - Ramos - Marcelo; Khedira - Pepe - Modric; Di María - Ronaldo - Bale.

Aika yllätys, jos esimerkiksi Madrid tuolla menee. Lähinnä se, että Bale tulisi avaukseen tällaiseen otteluun, kun aiemmin on ollut keskenkuntoisena penkillä. Lisäksi Pepe pelaisi ensimmäistä kertaa sataan vuoteen keskikentän pohjalla. Noh, pianhan nämä nähdään.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Musta ruutu...

Marca veikkailee avauksiksi:

Valdés; Alves - Piqué - Macherano - Adriano; Xavi - Busi - Iniesta; Messi - Cesc - Neymar.
Lopéz; Carvajal - Varane - Ramos - Marcelo; Khedira - Pepe - Modric; Di María - Ronaldo - Bale.

Aika yllätys, jos esimerkiksi Madrid tuolla menee. Lähinnä se, että Bale tulisi avaukseen tällaiseen otteluun, kun aiemmin on ollut keskenkuntoisena penkillä. Lisäksi Pepe pelaisi ensimmäistä kertaa sataan vuoteen keskikentän pohjalla. Noh, pianhan nämä nähdään.

Mulla näkyy ainakin vielä, jokin studio-osuus menossa ruotsiksi.

Eikö La ligassa julkaista kokoonpanoja ennen pelejä? Vartti aikaa, ja jollain arvauskokoonpanoilla mennään?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Eikö La ligassa julkaista kokoonpanoja ennen pelejä?

Marcasta nuo yleensä tulee katsottua, nyt ei oltu päivitetty virallisina, vaan "oletettuina avauskokoonpanoina", kun tuota viestiä kirjoitin. Eiköhän ne ole ihan virallisestikin jossain liigan sivuilla tms. Marcaan voi aina luottaa, ei paljon muita sivustoja Internetissä tarvitse.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
2-1.

Otetaan lyhyitä;


- Mallencolta jäätävä suoritus. Pari pilkkua, mitäs muuta, lisäaika sekunnilleen vaikka oli tullut maali ja kaksi minuuttia barcan viivyttelyä jne. Huono suoritus.
- Madridin kannalta ihan ok matsi, nyt ei vaan natsannut. Vähän näkyi iscon/özilin puuttuminen kun di mariallakin oli heikko päivä. Taistelu ok.
- Barcan avausmaali oli hieman onnekas. Osui vähän pakkiin, mutta takakulmaan muutenkin menossa ollutta palloa olisi voinut edes yrittää lähteä torjumaan? No, nyt näin.
- Barcan toisessa varane pelasi mielestäni aivan oikein ja pelasi alexisin juoksun kokonaan pois. Alexis käyttikin sitten todella nätisti lopezin nukahduksen.
- Jesen maali oli hieno ja mies ansaitsee ehdottomasti lisää pelejä.
- Benzeman ylärima?!? Kauden eka hyvä suoritus. Barcakin oli toki scoutannut ja antoivat tilaa. Nyt meinasi kostautua.
- Valdesin torjunta crisun vasuritykkiin oli todella hieno, siitä etukulmasta ehti vielä pallon tielle.
- Balen paras matsi toistaiseksi ja kyllä tuosta vielä iloa irtoaa.
- Barcalle vähän ennakoidustikin voitto, ei todellakaan mikään selkeä sellainen mutta kolmen pisteen arvoinen kuitenkin.
- Harmittaa. Harmittaako enemmän tuomarointi vai mikä, en osaa sanoa. Viihdyttävää menoa silti.
- Khediralla tosiaan yksi semi läpiajo, josta syötti puolenvaihdon? Ja sitten se syöttöveto valdesille. Myi sen niin aikaisin, että viktor odotteli sitä jo kyljellään ennen vetoa. Ei se niin helppoa samille vaan ole, onhan tuo jo ennenkin nähty.

edit. Eihän näihin myyriin ja villeleinoihin pitäisi kommentoida, mutta missasi maalipaikan jne? Siis se, minkä ampui huonommalla jalallaan ja valdes loistavasti torjui? No hukkasi sitten. Et tainnut madridin maalia sitten nähdä? Tai tosiaan sitä selvähköä pilkun paikkaa? Hep.
 
Viimeksi muokattu:

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Voitto kotiin hyvän pelin jälkeen. Neymarilta loistava El Clasico-debyytti. Vielä kyllä kaipaisin enemmäm omien ratkaisujen hakua, kuten maajoukkueessa. Nyt tyytyy melkein aina hakemaan syöttöä. Iniestalta loistava peli, vaikka lopussa pari vaarallista menetystä aiheutti haudottuaan liian kauan palloa. Alexis jatkoi loistavaa kauttaa upealla tsippimaalilla. Hieman ihmettelen kyllä miksi energiset Cesc ja Iniesta otettiin vaihtoon Xavin sijaan. Valdesilta taas loistava peli, vaikka lopussa Jesen veto oli otettavissa. Ollut kyllä maailman paras maalivahti syksyllä. Mascherano oli välillä vaikeuksissa ja olisinkin halunnut nähdä avauksessa mieluummin loistavasti viime aikoina pelanneen Bartran. Realin puolella Ramosilta heikko peli oudolla paikalla. Punainenkin kortti oli lähellä ja miestä ei saatu lainkaan mukaan peliin. Crisulta heikko matsi. Hukkasi maalipaikan ja loppuottelu menikin käsiä levitellessä ja valittaessa.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Ihana voitto. Neymar ja Alexis tekivät tarvittavat maalit ja kolme pistettä taskuun. Mukava matsi muutenkin, sillä molemmat pelasivat jalkapalloa ja Mourinhon musta aikakausi on nyt taakse jäänyttä elämää. Tiukkaa oli kaikilla sektoreilla, mutta Barcelona oli maalin verran parempi.
 

Cichorium

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viihdyttävä matsi oli. Mukavaa oli myös se, ettei tunteet roiskuneet pahasti yli, niin kuin on käynyt monessa El Clásicossa. Ei tarvinnut kestää filmaamista yms.

Barcan pomojen vieraana katsomossa taisi olla Realin johtoa? Taitaa näiden suurseurojen välit olla vähän paranemaan päin.
 

_Ice_shooter_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Pittsburgh Penguins
Päällimmäisenä matsista jäi kyllä mieleen tuomaritoiminta... Realilta jäi ihan selvä pilkku saamatta kun Mascherano kaatoi Ronaldon. Eihän siinä ollut kahta sanaa siitä mitä pitäisi tulla... Muutenkin tuo tuomari tuntui olevan ulkona matsista, kyllä näin isossa ja tärkeässä matsissa pitäisi tuomaritoiminnan olla parempaa.

Diego Lopez, miksi tuo kaveri on maalissa?! Selvästi parempaa maalivahtia vain pidetään penkillä, kun Lopez toikkaroi maalilla. Neymarin 1-0 maalissa olisi voinut edes yrittää torjuntaa ja Sanchezin 2-0 maali menee kyllä hänen piikkiinsä... Niin loistava kuin tuo chippi olikin, niin ei tuollaisia ole varaa päästää näin tärkeässä pelissä noin tiukassa tilanteessa.

Jesen maali loppuun oli pieni piristys tähän matsiin näin Real-näkökulmasta. Jeselle ja Moratalle voisi kyllä jatkossa antaa enemmän pelejä, vaikka Benzeman ylärimaan osunut veto oli kyllä loistava. Benzema pelasi mielestäni paremmin kuin Juvea vastaan keskiviikkona.

Tähän kuitenkin oli varauduttu, kyllä Barcelona oli minulle ennakkosuosikki tähän peliin lähdettäessä ja onnittelut voitosta Barcelona-faneille.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Perkele kun alkoi aikaisin peli tällä kertaa, toisen jakson näin kokonaisuudessaan. Kyllähän kaikki eväät oli tänään voittoon asti. Benzeman tolppa, VV:n huikea save Rollen vasuriin ja sitten Khediran muuten vain paskaa viimeistelyä. Syötä, jos et osaa laukoa. Sitten tuo Mascheranon taklaus Ronaldoon. Mitä helvettiä, kuinka tuossa kohtaa voi edes näyttää "ylös ylös"- merkkejä? Sitten kaikki kuoli Alexisin huikeaan viimeistelyyn. Tuo muuten hakee vertaistaan. Yksi kaikkien aikojen klassikko-maaleista? Siitä vietiin Carlo-pojan suosikkimaalivahtia kuin märkää rättiä. Iker maaliin, Ancelotti vittuun ja viheltäkää ne pilkut. Ei se saatana voi olla niin vaikeaa.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
- Barcan avausmaali oli hieman onnekas. Osui vähän pakkiin, mutta takakulmaan muutenkin menossa ollutta palloa olisi voinut edes yrittää lähteä torjumaan? No, nyt näin.

Kyllähän sen nyt on täällä huomannut, että real-jonnet laittavat jokaisen vastustajan maalin lopezin syyksi, kun iker ei nyt saa pelata. Mutta aika vähän on näiden viestien takana mitään faktaa, kuten odotettua, vaan pelkkää tunnetta.

Jos tuo Neymarin veto ei olisi osunut pakkiin, se olisi varmasti tullut suunnilleen päin Lopezia. Nyt kimposi ja menikin suoraan takakulmaan. Vaikka Lopez onkin parempi Realin maalivahdeista, niin ei se nyt mikään superhypermies ole. Eli katsoi mihin veto lähtee ja oli valmistautumassa siihen. Tulee kimmoke, pallo onkin jo toisessa paikassa. Harvoin (eli ei ikinä, oltiin parin metrin päässä) maalivahti ehtii tehdä tuossa ajassa montaa eri päätöstä/reaktiota siitä, mitä tekee.

Ja vaikka olisi ilman kimmoketta mennyt, eli Lopez olisi syöksynyt tuonne takakulmaan, niin ei välttämättä olisi siltikään torjunut.

Toinen maali nyt oli mitä oli. Ihme seikkailua.

Ennakkosuosikki voitti. Tuomarin taakse voi aina mennä. Rankkari jäi ehkä viheltämättä, mutta ei tämä tarkoita sitä, että peli olisi päättynyt 2-2. Sitäkin voi jossitella, että Ramos rikkoi varmaan 3 kertaa keltaisen arvoisesti ja sai yden. Ancelottilta oikea päätös ottaa kaveri vaihtoon, koska varmaan viidennestä kerrasta olisi se toinen lappu tullut jo.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ja vaikka olisi ilman kimmoketta mennyt, eli Lopez olisi syöksynyt tuonne takakulmaan, niin ei välttämättä olisi siltikään torjunut.

Tottenhamin kaltaisilla luuserilaumoilla nämä "ei me kuitenkaan voiteta". Totta helvetissä tuollaisessa pitää yrittää torjua pallo, koska veto ei ollut mitenkään erityisen kova. Olisi todellinen reaktiotorjuja ehtinyt vielä yrittää torjuntaa, vaikka suunta hieman muuttuikin. Madridin kannattajat ovat tottuneet, että maalilla on maailman paras, joka tekee ihmetorjuntoja, tottakai nyt on outo tilanne, kun siellä onkin tavallinen kuolevainen, joka ei tee ihmeitä.

Barcalle ansaittu voitto, onnea siitä.
 

Hönde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Real Madrid
Turpiinhan tästä nyt sitten tuli. 1.puoliaika oli lievää Barcan hallintaa, joka ei kokonaisuudessaan tarjonnut hirveästi maalipaikkoja. Neymar kuitenkin onnistui kertaalleen. Vähän siinä oli huonoa tuuria tietenkin, mutta turhan lähelle Neymar pääsi. Lopez ei voinut tälle mitään.

2.puoliajalla Real paransi varsinkin sen jälkeen, kun Illarramendi ja Benzema otettiin kentälle. Näiden vaihtojen jälkeen osuikin se Realin paras etsikkoaika, jonka aikana oli monta hyvää paikkaa tehdä maali. Mutta, kun et omia paikkoja käytä, niin Barca iskee. Mielestäni Lopez saa ottaa toisen maalin piikkiinsä. Tuollainen tsippi ei vain voi mennä sisään. Jesen kavennuksesta huolimatta Real ei saanut loppuun enään mitään hirveätä kiriä aikaan. Barca oli juuri maalin verran tänään parempi.

Tuomaria pitää tosiaan kehua, koska veti hyvin tämän matsin. Siitä Ronaldon tilanteesta sanon vain sen, että joskus noista vihelletään ja joskus ei. Tällä kertaa ei pilli soinut. Joka tapauksessa tämä tappio oli kova kolaus Realin mestaruushaaveille luonnollisestikin.
 
Viimeksi muokattu:

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tärkeä voitto Barcalle mestaruuden kannalta. Nämä on aina "kuuden pisteen" pelejä.
- Mallencolta jäätävä suoritus. Pari pilkkua, mitäs muuta, lisäaika sekunnilleen vaikka oli tullut maali ja kaksi minuuttia barcan viivyttelyä jne. Huono suoritus.
Tähän pitää tarttua. Eli tohon lisäaikaan, niin olen monesti miettinyt että miten tuo menee niinku virallisesti. Se lisäaika on vain muutama prosentti koko peliajasta (jolta lisäaikaa kertyy) joten onko niin että lisäajalla ajan kuluttaminen ei samalla tavoin kerrytä lisäaikaa,vaan ainoastaa muutamia prosentteja joten todella nimellisesti? Tietty harvoin esim puoliskon alussa hirveästi kulutetaan aikaa, mutta olettaisin että koko puolisko katsotaan samalla tapaa tuohon ajan lisäämiseen. Siinä mielessä on kai ok (ehkä suositeltavaakin) viheltää aika sekunnilleen sen muiden tuomareiden ilmoittaman ajan lopussa.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Etukäteen odotettiin C.Ronaldon ja Messin välistä kaksintaistelua, mutta kyllähän tämän matsin hahmo oli Neymar. Alkaa lunastamaan vähitellen niitä kovia odotuksia. Keskenkuntoiseen Baleen turha vielä verrata. Ei ole koskaan helppoa uudessa seurassa ja varsinkaan näissä jättiläisissä. Kyseenalaisia tilanteita näissä otteluissa tulee näköjään aina. Niihin ei nyt jaksa puuttua sen enempää.
Ei meinannut tunnistaa topparia Pepe. Koskas kaveri on moisen fledan ehtinyt kasvattaa :)
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei mitään kettuilua tai vastaavaa. Mutta miten 100me mies voi olla keskenkuntoinen? Ei pääse pelaamaan, missään. Ei ole valmentajia tai fysiikkavalmentajia?

Taisi sanavalinta olla väärä. Eli loukkaantumisen jäljiltä ei taida olla kaveri vielä täydessä tikissä. loistava pelaaja, mutta ei sadan miljoonan arvoinen kuten ei kukaan muukaan.
 

RDivis

Jäsen
Ei mitään kettuilua tai vastaavaa. Mutta miten 100me mies voi olla keskenkuntoinen? Ei pääse pelaamaan, missään. Ei ole valmentajia tai fysiikkavalmentajia?

Mites näkisit, että tuo siirtosumma vaikuttaa kuntoutumiseen loukkaantumisista? Tai siihen, ettei pystynyt osallistumaan. preseasonille ollenkaan? En ole väittämässä, että hän on onnistunut lyhyen ja rikkonaisen Real Madrid uransa aikana upeasti. Totean vain, että nopeastipa hyenat ovat haaskalla. Kuten tuli jo viikolla todettua.

e. hidas
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Mites näkisit, että tuo siirtosumma vaikuttaa kuntoutumiseen loukkaantumisista? Tai siihen, ettei pystynyt osallistumaan. preseasonille ollenkaan? En ole väittämässä, että hän on onnistunut lyhyen ja rikkonaisen Real Madrid uransa aikana upeasti. Totean vain, että nopeastipa hyenat ovat haaskalla. Kuten tuli jo viikolla todettua.

e. hidas

Real-miesten mukaan Bale ei ollut kesällä loukkaantunut, vaan pelkästään lakkoili ja kusetettiin siirron takia. Mutta ajat ne muuttuvat.

Jos tosissaan mietitään, niin ei tietenkään ole kunnossa. Tuskin ketään sitä odottaakaan. Mutta pointti on se, että tässä on jo pari kuukautta Bale ollut Realin mukana, yhtä ainutta valonpilkahdusta ei ole näkynyt. Ja tosiasia on se, että jos on maailman kallein pelaaja, niin puolikuntoisenakin pitää vetää silloin sun tällöin jotain huomiota herättävää. Sitä Bale ei ole tehnyt. On ollut vähän kuin herran "tilalle" Spursiin tullut Lamela. Siirtoennätys, oman pelipaikkansa 2-3 vaihtoehto, suoritukset surkean ja säälittävän välimaastossa noin yleisestikin. Varmasti molemmat parantavat, mutta oman siirtosummansa arvoisia kummatkaan eivät tule ikinä olemaan.

Balen kohdalla tämä oli ilmiselvää, Lamelasta odotin parempaa mutta floppi siitäkin tuli.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Ehkä 2-1 Barcalle.
Ka niinpä siinä kävi. Tulokseen pitää olla tyytyväinen, mutta loppujen lopuksi numerot olisivat voineet olla toisinkin päin. Hyvä että näin; jokainen piste Real Madridilta pois on piste Real Madridilta pois.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Ka niinpä siinä kävi. Tulokseen pitää olla tyytyväinen, mutta loppujen lopuksi numerot olisivat voineet olla toisinkin päin. Hyvä että näin; jokainen piste Real Madridilta pois on piste Real Madridilta pois.

Juurikin näin! Itse en minkäänlaista mieshuorausta harrasta mutta jos jokin inhokki urheilumaailmasta täytyy löytää, on se Real. Hieno voitto Barcalle, ja toivottavasti pokaali tulee jälleen Cataloniaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös