Elämäsi surkein lätkämatsi …

  • 17 170
  • 107

LaMuKe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho, Japa
Joskus noin 10 vuotta sitten suoritettu fanibussimatka Hämeenlinnasta Tampereelle on syöpynyt varsin ikävällä tavalla mieleen.

Takkuturkit pyyhki silloista Hämeen läänin pääkaupungin ylpeyttä kun moppia ympäri kaukalon nurkkia ja lopputulos oli nöyryyttävä 10-0. Huippuunsa tuskan kohotti se, että ei ollut edes rahaa istua rauhoittavasti oluella, saati sitten mahdollisuutta lähteä pois, kun oli yhteiskuljetuksella saapunut. Kotiin liftaamisen lisäksi kävi mielessä lajin vaihto johonkin vähemmän tuskaa tuottavaan, vaikkapa shakkiin tahi tammeen, viimeksi mainitun hyllytin pois laskuista, kun sekin palautti mieleen tämän nöyryytyksen.

On hetkiä jolloin ei halua kuulla sanoja; kyllä se siitä.
 

ZOOM

Jäsen
Suosikkijoukkue
U17 Leijonat
Viestin lähetti Juhaht
Elämässäni on monia eri tavalla surkeita lätkämatseja, tuloksen osalta varmasti yksi surkeimpia on paikan päällä Nuurdiksen navetassa 90-luvun alkupuolella katseltu Hifk-K-Espoo, jonka helsinkiläisseura vei 12-1. Pelkkä vitsi koko matsi.

Juu... muistan tuon...
Oli vähän semmonen fiilis, että ei tiennyt itkeäkö vai nauraa...
En ole ollut muistaakseni yhdessäkään SM-liiga ottelussa, jossa olisi ollut yhtä hiljaista.
Pelasikos Brower tuolloin maalissa?
 

Luiro

Jäsen
Tammikuussa 2001 oli Jokerit-HPK -ottelu Areenassa. Kerho meni hienosti johtoon, roikkui mukana, koska Jokereilla ei todellakaan kulkenut ja lopulta HPK hävisi 7-3. Se oli karmea ottelu, ikinä en ole aikaisemmin ja myöhemmin meinannut nukahtaa jäähalliin, mutta areenassa on niin rauhallista ja hiljaista, että siellä olin onnistua.

Syksyllä 1996 Euroopan Cupin välieräturnauksessa HPK kohtasi Sheffield Steelersin. On uskomatonta kuinka jääkiekko-ottelun voi pelata lähes luistelematta. Jopa Raimo Helminen olisi näyttänyt nopealta HPK:n joukkueeseen verrattuna. Ottelu päättyi 2-2.

Ja hirveitä muistot ovat välieristä keväiltä 1997, 2000, ja 2003. Ja kevään 1996 viimeinen välieräottelu ei ollut kovin laadukasta jääkiekkoa.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Tähän voisi sanoa, että eilinen Suomi - Saksa ottelu. Sen verran otti pannuun muutaman pelaajan aneemisuus. Olikohan ne juhlimassa Niinimaan läksiäisiä ja sen takia hiukan tukkoisessa kunnossa.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Itselleni Suomen MM-finaalitappiot sun muut tippumiset eivät ole aiheuttaneet vitutusta, vaan suunnattoman katastrofin. Esim. vuoden 2001 hävitty finaali pilasi suoraansanottuna koko kesän, ja meinasin käydä heittämässä kiekkovarusteeni Tammerkoskeen.

Sen sijaan SM-Liiga peleistä vitutusta ovat aiheuttaneet seuraavat pelit.

Kausi 03-04: Ilves-HIFK, 6. Puolivälierä

-Sanoin ei voi sitä fiilistä kuvailla, mikä vallitsi tuon ottelun jälkeen. Todella hieno pudotuspelisarja, ehdottomasti yski tämän vuosituhannen hienoimmista, ja sitten kaikki romahtaa. Isän kanssa kun ajeltiin hallille, juteltiin, että nyt jos joskus on katkaistava tämä sarja. Huikea fiiwis Hakametsässä, istumapaikka fanikatsomossa, laulu raikaa, ja peli kulkee kohtuullisesti. Molemmat veskat pelaavat lähes yliluonnollisesti, mutta kolmannen erän puolivälissä Karalahti/Söderholm/mikävehjenytolitkaan ampuu ylivoimalla(?) IFK:n johtoon. Ilves ei nouse enää, ja kotimatkasta tulikin varsin hiljainen. Viimeinen peli oli oikeastaan pelkkä muodollisuus, vaikka Ilves yllättävän hyvin taistelikin. Taisipa johtaakin jossain vaiheessa.

Kausi 01-02: Ilves-Kärpät

-Tuo oli se kausi, Selinin kausi, jolloin mikään ei sujunut, ja pelikin oli sysipaskaa. Kaiken lisäksi Tappara porskutti kärkikahinoissa. Menin Gardeniin sillä asenteella, että nyt meidän on aika herätä, Ilves voittaa tänään. Turkkiin tuli vaatimattomasti 9-0. Lopussa Kärppäfanit huusivat "Taistele Ilves":tä...

Huonoimmat pelit jotka olen nähnyt:

Kausi 03-04: Tappara-Pelicans

-Kaverini (iso Tappara-fani) raahasi minut puoliväkisin katsomaan "kuinka pussileukoja nöyryytetään". Peli päättyi 0-1 'Kaaneille, ja 3.erässä keskityin pelaamaan ahdistuneen oloisen kaverini kännykällä pasianssia...En muista koko pelistä muutakuin Tapparan paskuuden.

Kausi 03-04: HPK-Pelicans

Taas sama kausi, tällä kertaa paras kaverini (HPK fani) vei minut Rinksulle asti katsomaan tätä upeaa näytöstä. Peli päättyi 6-0 tjsp, enkä ole koskaan istunut niin hiljaisessa katsomossa. Rinkelinmäen sysipaska yleisö istui Kerhon voitosta huolimatta hiljaa kuin hiiret. Jopa kaverini myönsi Hakametsässä olevan parempi tunnelma. Itse pelistä en muista juuri muutakuin Karri Rämön hienot otteet kolmanessa erässä.

Lisäksi olen nukahtanut ottelussa vain kerran, silloinkin kuumetaudin väsyttämänää. Se oli niitä kausia kun Helminen jakeli Larssonille, olisiko ollut jopa hopekausi, en muista. Peli oli Ilves-JYP, ja Ilves voitti vaatimattomasti 9-2, tjsp. Nuukahdin siinä jossain 6-1 tilanteen tienoilla...
 

shack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Flames
[tilitys]

Saipan pelit toissakaudella kun joukkueesta puuttui fyysisyys ja vastustajat saivat heitellä Saipan ukkoja miten halusivat.

Edellisellä kaudella Nielikäisen läsnäolo rauhoitti tilannetta hieman vaikka vieläkin meininki oli akkamaista ja oman maalin edessä tarvittiin aina kaksi Saipalaista painimaan yhtä vastustan ukkoa vastaan.

[end of tilitys]
 

Co.

Jäsen
En nyt muista tarkalleen, että oliko kyseessä SM-liigan vai EHL:n matsi, mutta HIFK pelasi kuitenkin TPS:ää vastaan. Lopputulos taisi olla 0-5, ja parhaiten mieleen jäi se maali, kun joku turkulaisista heitti vain kiekon Ahosen syliin, joka tiputti kiekon jalkojensa väliin huomaamatta sitä itse. Tähän tietenkin tuli joku puolustajistamme korjaamaan tilanteen ja törkkäsi kiekon komeasti omaan maaliin. Ei tainnut olla TPS:n pelaajia edes HIFK:n puolustusalueella.
 
En tiedä, onko jo mainittu, mutta 2-3 kautta sitten pelattu HIFK- Saipa Helsingin jäähallissa, joka päättyi 0-7. Se on kyllä sellainen peli, joka on jäänyt mieleen supersurkeana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös