Elämä tekee nöyräksi

  • 1 293
  • 7

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Niin, nyt kun teinivuodet ovat takana ja ikää on 20-wee, eli ollaan tässä nyt niin aikuisia, niin aikuisia, niin on pakko nöyrtyä muistelemaan teiniyden ajan mielenliikkeitä.

Tuli tuossa yhtenä päivänä tiskatessa ja astioita pestessä omassa kämpässä muistettua, kuinka joskus kauan aikaa sitten televiissiossa yläasteen kotitalousopettaja oli pahoittanut mielensä siitä, että nuorisolle pitää ensimmäisenä opettaa vesihanan käyttö. Siinä koulussa oli siis tämä vanha ratkaisu veden jakelun suhteen, eli tuli kuumaa vettä ja tuli kylmää vettä. Ja sitten säätämään. No meikää nauratti. Kotona toki oli sekoittuva vesi, eli tarvitsi kääntää vain yhtä namiskaa. Kyllä sitä silloin noitui ja ilkkui nykynuorison toimeen ryhtymistä ja etenkin siinä onnistumista. Tokihan nyt kuuman ja kylmän veden sekoittaminen onnistuu vaikka se peukalo olisikin noin yleisesti ottaen lähempänä kämmenen keskiosaa kuin toista ulkoreunaa. Olin hyvin tyytväinen, kun luulin tässäkin suhteessa eroavani ns. nykynuorista.

Mutta kas, mitä elämällä oli tarjota. Kun muutin omaan asuntoon, niin johan sain itsekin tutustua tähän wanhanmalliseen kraanaratkaisuun. Ei ollutkaan niin helppoa. Kun ensin käänsi kuumaa hanaa, tuli kuumaa vettä. Pistin tämän merkille myöhempää käyttöä varten. Nyt loogisesti ajatellen olisi laitettava kylmää vettä tulemaan toisesta hanasta. Onnistui, kylmää tuli. Tulos vain ei ollut toivotunlainen. Vettä tuli niin kovalla paineella, että oli tehtävä jotain. Väänsin kumpaakin hanaa tasaisesti kiinni. Sitten kokeilin veden lämpötilaa. Kylmänpuoleista oli. Laitoin lisää kuumaa. Nyt vettä tuli taas vauhdilla, ja menin painiikkiin. En muistanut oikeita vääntämissuuntia, vaan jouduin vääntämmän summassa kunnes molempien kraanojen vedentulo loppui. Oli noustava uudelleen ratsaille, sillä muuten saattaisi sisimmässä itää ikuinen pelko kraanoja kohtaan.
Kamppailu jatkui monet kerrat, eikä hanaa vieläkään ole kesytetty kunnolla. Aina silloin tällöin se muistuttaa korkemmaista voimistaan. Sen sisäinen elämä ei minulle aukea kai koskaan.

Joskus sitä tovioisi, että olisi taas teini, ja tietäisi IHAN kaiken.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukilahden Työväen Ampujat
Vielä hankalampi ratkaisu on hyvin vanhoissa taloissa käytettävä malli, jossa kylmä ja kuuma vesi tulevat ei ainoastaan eri hanoista vääntämällä mutta myös eri kraanoista jotka ovat altaan eri laidoilla. Yritä siinä nyt pestä vaikka käsiäsi kun toinen käsi on punaisena ja toinen sinisenä... Välillä piti laittaa kädet ristikkäin että tasapaino säilyy.
Itselläni ei ole himassa ihan noin vanhaa järjestelmää vaan uudempi, jossa kuitenkin pitää vännellä molempia hanikoita. Onhan siihen jo vuosien varrella tottunut mutta vessassa oleva kuumavesihana pitää minua jatkuvasti pilkkanaan. Laitan veden valumaan normaalilla voimakkuudella mutta eipä aikaakaan niin kuuman veden tulo joko pienenee lorinaksi tai ehtyy tyystin. Eikun taas hanoja säätelemään. Tästä viisastuneena väännäkin kuumavesihanasta heti nupit kaakkoon ja kastelen siinä samalla paidan/housujen etumuksen. Kyseessä lienee joku fysikaalinen ilmiö jonka ehkä putkimies osaisi korjata.

Sarjassamme "elämää suurempia pohdintoja"...
 

kumitarzan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No entäs tämmöinen hanasysteemi?

Tuli pari kuukautta sitten hengailtua Lontoossa, ja siellä eräässä muuten tasokkaassa hotellissa oli oikein mukava suihku. Suihkun vedentulo ja lämpötila säädettiin yhdestä ainoasta pyöritettävästä namiskuukkelista. Kun hanaa alkoi pyörittämään auki ja painetta lisäämään, kylmeni vesi samalla. Siis hanan ollessa täysin auki, tuli pelkkää kylmää vettä, ja hanan ollessa lähes kiinni, tuli pelkkää kuumaa vettä. Ja se sopiva lämpötila piti ettiä siitä jostain väliltä. Ja peseytymisnautintoa tietysti lisäsi se että veden lämpötilan ollessa sopiva, tuli hanasta vettä omaan rauhalliseen tahtiinsa hissukseen valuen. Niin kauan kunnes joku naapurihuoneen vessassa alkoi läträämään...
 

Bayern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Huuhkajat
Viestin lähetti Jakke Huuliparta
Vielä hankalampi ratkaisu on hyvin vanhoissa taloissa käytettävä malli, jossa kylmä ja kuuma vesi tulevat ei ainoastaan eri hanoista vääntämällä mutta myös eri kraanoista jotka ovat altaan eri laidoilla. Yritä siinä nyt pestä vaikka käsiäsi kun toinen käsi on punaisena ja toinen sinisenä... Välillä piti laittaa kädet ristikkäin että tasapaino säilyy.

Edelläkuvattu systeemi on Englannissa käytössä edelleen, mutta sehän ei ole tämän Länsi-Euroopan suurimman ulkoilmamuseon ainoa ihmeellisyys. Jopa pubien vessoissa vesi tulee jääkylmänä ja tulikuumana eri hanoista. Perustelevat asiaa jollain 50-luvun hygieniasäädöksellä... Olisikohan kuitenkin niin, että tekniikka olisi parantunut sitten 50-luvun?:confused: Maassa, jossa on kylpyhuoneissa kokolattiamatot, ei voi järkeviä uudistuksia odottaa.

Tohon kumitarzanin kuvaamaan suihkuun olen myös sumuisella saarella seikkaillessani törmännyt.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Tämä ketju täyttää kohta vuosia. Vastauksia tuli vain neljä. Miksi siis antaa tekohengitystä kuolevalle, armomurha täytäntöön?

Koska, tämä ketju teki nöyräksi.

Koska aihe oli pitkällisen pohdinnan tulos.

Koska tämä on kai ainoa viestini foorumilla, jossa on asiaa.

Koska sain tämän kautta palautuksen maanpinnalle.

Koska en osaa käyttää hanaa edelleenkään.

Ja koska avasin eilen omasta mielestäni merkityksellisen ketjun. Silloin muistin tämän.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Viestin lähetti hannes_ko
Tämä ketju täyttää kohta vuosia. Vastauksia tuli vain neljä. Miksi siis antaa tekohengitystä kuolevalle, armomurha täytäntöön?


Noh, nöyränä ollaan. Hannekselle tiedoksi että, mitä enemmän tulee elettyjä vuosia mittariin, sitä lähempänä on viimeinen yskäisy. Kun sinulle tulee hieman ikää lisää (siis ei ikälisää), niin pääset tutustumaan hauskaan jutskaan nimeltä H A U T A J A I S E T . Niissä bileissä kun joutuu monta kertaa käymään, niin oma elämäkin sa ihan uusia ulotuvuuksia. Ei se krapula-aamuna herääminen olekaan enää itsestään selvää... putket ja pumput saattaa pettää nuorellakin. Hauskaa viikonloppua kuitenkin.
 

Tommy72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Hifk
Arvon herrat!!

Turhaa kitinaa, muuttakaa Englantiin niin tulette kokemaan edella mainitun "ongelman" lisaksi lukuisia huomattavasti haasteellisempia pulmia.

nimim. Yli 5 vuotta jo Englannissa asunut
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös