Broadstreet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Philadelphia Flyers
Kun tässä on katsellut jo useamman vuoden näitä EHT-turnauksia ilman minkäänlaista mielenkiintoa on päässäni kasvanut ajatus niiden korvaamisella jollain muulla. En välttämättä ole suurin kiekkoasiantuntija, mutta ketä nämä turnamentit palvelee? Näistä neljästä maasta jotka pelaa tätä turnausta, tuskin kovin moni peluuttaa edes kourallista mm-kisa miehistöstään. Pelit ovat täysin vailla merkitystä, vai saako koko EHT-turnauksen voittaja jonkun isonkin rahallisen palkinnon.
Nämä turnaukset tietysti auttavat kansallisten sarjojen joukkueita kun saavat levätä ja reenata.KHL-joukkueet tässä eniten häviät kun lähinnä sieltä joukkueet koostuvat.
Turnauksia on tällä hetkellä neljä, Suomen, Venäjän, Tsekin ja Ruotsin turnaukset. 12 peliä vailla merkitystä. Ei se nyt valmentajille voi niin tärkeä olla, näkee KHL:ää Viaplaystäkin. Ennen mm-kisoja on kyllä kuukausi aikaa pelata otteluita ja valita pelaajia,
Mielestäni tämän EHT:n voisi korvata yhdellä turnauksella esim. näin marraskuussa olisi vuoden yksi ja ainoa Euroopan turnaus. tämä voisi olla vaikka 8 joukkueen välillä kahdessa lohkossa ja tämän jälkeen sijoitusottelut taulukon mukaan, Finaali, prossipeli, 5-6, ja esim. karsinta. Nämä turnaukset kiertäisivät eri maiden välillä ja olisi kestoltaan viikon verran, joten eroa EHT-turnaukseen ei olisi niin paljoa.
Tässä olisi edes pieni kipinä siitä, että pelattaisiin jostain tärkeästä. Muodollinen Euroopan mestaruus. Tuskin tämänkään kauheasti ketään nappaisi, mutta vain kerran vuodessa oleva turnaus voisi edes hieman kiinnostaa.
Toisaalta nämä Karjala-turnamentit tuovat sen verran rahaa liitolle ettei tämä kävisi ikinään. No eikun seuraavaa EHT-matsia odottamaan!
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kun tässä on katsellut jo useamman vuoden näitä EHT-turnauksia ilman minkäänlaista mielenkiintoa on päässäni kasvanut ajatus niiden korvaamisella jollain muulla. En välttämättä ole suurin kiekkoasiantuntija, mutta ketä nämä turnamentit palvelee?
No esimerkiksi liittoa. Käynnissä oleva tournament on liitolle iso mahdollisuus kassakoneen näkökulmasta ajateltuna. Olen vieläpä käsittänyt, että aikaisemmin suomalaiset on saatu hyvin ainakin nimenomaan leijonien matseihin, mutta toki muihinkin verrattuna muiden maiden järjestämiin EHT-turnauksiin. Liitto haluaa muutenkin leijonien olevan luonnollisesti mahdollisimman paljon näkyvissä. Maajoukkueen valmentajisto varmasti haluaa myös näitä turnauksia, koska turnauksissa tarkkaillaan muutakin pelaajistosta kuin rystylättyjä, kuten mentaalista voimaa, joka ei sieltä Viasatin kautta välity. Tauko palvelee myös mainitsemiasi seurajoukkueita, jos vemppaosasto ei lisäänny tauon aikana näiden turnausten takia.

Mukava noita pelejä on mielestäni katsoa. Jäällä näkyy iso määrä taitoa ja vauhtiakin ja puhtaasti pelit ovat laadukkaampia kuin liigan perusväännöt helposti. Kaipaisin itsekin formaattiin jonkinlaista muutosta kuitenkin. Joku vuosi Slovakia oli mukana 2000-luvun alussa jonkinlaisella rosterilla. Slovakian lätkä on alasuhdanteinen, joten miksei heitä voisi tulla mittaamaan tasoaan EU:n top 4 -joukkueisiin ja tuomaan virkistystä myös katsomoon. Slovakian lisäksi ehkäpä Saksa, Sveitsi, Norja ja vaikka Tanska tai jopa Italiakin voisi olla eksoottinen valinta turnaukseen. Ymmärrän, että Deutschland Cup järjestetään samoihin aikoihin, joten päällekkäisyyksiä tulisi. Silti pienemmistäkin maista alkaa löytyä niin kovia pelaajia seurajoukkueita, että yksittäiset pelit olisivat hyvin tasaisia ja palvelisivat samalla tavalla kaikkia kuin vuosikymmenet putkeen pelattuja venäjiä, ruotseja ja tshekkejä vastaan.
 
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Leijonamiehistö
Jatkoajan palsta edustaa tässä(kin) asiassa eräänlaista kuplaa, sillä ns. tuulipukukansa kyllä katsoo Suomen EHT-pelit vähintään telkkarista. Eli ainakin tässä maassa nämä turnaukset kiinnostavat ja palvelevat siten mm. Kummolan intressejä.

Ei sillä, että itseäni EHT kiinnostaisi. Ei ole kiinnostanut moneen vuoteen, ja olen jopa väläytellyt yhden turnauksen mallia, mutta aikana kaukana se olisi realistisesta vaihtoehdosta. Eikä se loppupeleissä ole minulta sen suuremmin pois, että näitä pelataan, vaikka mielummin katsoisinkin Liigaa.
 
Tämä allekirjoitus tukee Marcin Koluszia.
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Palataan 1980-luvulle ja pelataan vain MM-kisat ja yksi kv. turnaus kaudessa, eli Moskovan joulunalusturnaus. Turnauksen nimen voisi palauttaa vanhojen hyvien aikojen muistoksi Izvestijaksi. Ja se vanha lumiukko-maskotti pitää saada taas mukaan. Ah, niitä aikoja: http://www.cmcseattle.com/store/img/1984_izvestia_cup.jpg
 
Ja varjele noita Suomen herroja, etteivät toista kertaa löisi päätään Karjalan mäntyyn - Väinö Linna.

Thoma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Leijonat
8 joukkueen maailmanliiga. minä ainakin tykkään aina katsoa maajoukkuepelejä eikä niitä mielestäni ole liikaa. On jalkapallossakin pelejä kesken kauden.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Tuo ehdotus olisi ihan hyvä. Varsinaisia maaotteluja arvokisojen ulkopuolella on ollut viime vuosina 16. EHT-otteluita on 12, minkä lisäksi on kohdattu tuplamaaotteluissa joitakin muita maita. Tänä vuonna Leijonat pelaa huhtikuussa kaksi kotiottelua Tanskaa vastaan ja käy pelaamassa kaksi ottelua Slovakiassa. Viime vuonna pelattiin kaksi kotipeliä Slovakiaa ja kaksi vieraspeliä Norjaa vastaan.
 
0-3 -> 4-3

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Vaikka pidän järjettömänä pelata EHT:tä tällaisena aikana, niin pitäisikö tässä katsella myös jo korona-ajan jälkeiseen aikaan. Eli pitäisikö EHT:tä laajentaa ja muuttaa vähän UEFA nations leaguen kaltaiseksi kisailuksi? Koitettaisiin tehdä kilpailusta vähän enemmän aito kilpailu ja sillä koitettaisiin saada uutta mielenkiintoa kokonaisuutta kohtaan.

Eli niinkuin jalkapallon vastaavassa, joukkueita jaettaisiin eri tasoille ja sitten pelattaisiin näitä neljän maan turnauksia se sama kolmen (vai neljä kertaako näitä pelataan kaudessa?) tauon aikana. Tai kun yksittäisiä turnauksia tulisi tällä tavalla useampi, per tauko, niin voisiko niitä taukoja vähentää vaikka kahteen?

Kilpailu voisi lanseerata häpeilemättömästi vaikka IIHF nations leagueksi ja kun se noin lanseerattaisiin, niin messiin voitaisiin ottaa myös Euroopassa pelaavat kanukit ja jenkit. Toki aasialaisetkin jengit voisivat tulla kiertämään kilpailua halutessaan/kyetessään.

En toki tiedä, millä tavalla eri kansallisilla liitoilla olisi varaa tällaiseen järjestelmään (jossa maajoukkue pelejä pelataan kauden aikana useamman tauon aikana, mm-kisojen lisäksi) lähteä, mutta jos ajateltaisiin, että valmiuksia löytyisi vaikka 20 maalta, niin rakennehan voisi näyttää esim. seuraavalta, ennen ensimmäistä turnausta.

A Divisioona
lohko1: Venäjä, Tshekki, Kanada (euroopassa pelaavat) ja Slovakia
lohko2: Suomi, Ruotsi, USA (euroopassa pelaavat) ja Sveitsi

Lohkojen neloset tippuvat B divisioonaan, seuraavan tauon aikana pelattaviin peleihin ja B divisioonasta nousisi tilalle kaksi joukkuetta

B Divisioona
lohko1: Latvia, Valko-Venäjä, Ranska ja Iso-Britannia
lohko2: Saksa, Norja, Tanska ja Itävalta

Lohkojen parhaat nousee A divisioonaan ja lohkojen neloset tipahtaa C divisioonaan.

C Divisioona
Kazakstan, Italia, Slovenia ja Puola

Jos C divisioonan asti saadaan joukkueita mukaan, niin tällä mallilla tästä voisi sitten aina nousta kaksi parasta B divisioonaan, seuraavan tauon turnauksiin ja B divisioonasta luonnollisesti molemmat lohkojumbot seuraavaan turnaukseen tänne.

A ja B divisioonissa, molemmissa kahdeksan joukkuetta ja aina kun edelliset turnaukset on pelattu, niin voidaan lohkot kullakin tasolla arpoa/sopia uusiksi, että sopisi mahdollisimman hyvin turnausjärjestelyihin, eri maissa.

Tämän voisi tehdä myös niin, että jos kaikki osallistuvat maat eivät pysty kiertämään koko kolmea/neljää taukoa, niin lohkoja ja tasoja aina uusiksi sitä myötä, kun joukkueita tippuu kyydistä. Tai kun tällaisessa rakenteessa oltaisiin, niin voisihan niitä maajoukkue taukojenkin määrää sitten ehkä laskea vaikka kahteen kaudessa.

"Kauden" päätteeksi voisi sitten tyyliin viikko ennen mm-kisoja järjestää joku lopputurnaus, jossa vaikka neljä parhaiten menestynyttä joukkuetta pelaisi välierät ja finaalit/pronssiottelut.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Olisihan se mukavaa vaihtelua jos väsyneeseen EHThen saataisiin muitakin top10-joukkueita. Canada, USA, Sveitsi, Saksa, Latvia, Slovakia ja ehkä vielä Tanska/V-Venäjä pystyisivät näitä pelaamaan ja parhailla pikkumailla olisi myös motivaatiota kerätä suht laadukkaita joukkueita jos pääsisi pelaamaan hyviä vastaan. Jos harkkaturnauksessa on vaikka Norja, Tanska, V-Venäjä, Ranska tyyppisiä vastustajia, niin silloin laadukkaat pikkumaat ottaa ihan B/C-tason joukkueita.

Sinällään ihan hyvä idea, mutta ei tule toteutumaan, koska isot maat eivät halua jakaa rahoja edes Canadan tai Sveitsin tapaisten rikkaiden maiden kanssa, pienistä puhumattakaan. Se olisi iso isku jos joku 4 suuresta tippuisi ja joutuisi pelaamaan Norjia vastaan. Sitä halutaan välttää kaikin keinoin.Pitää muistaa että jalkapallossakin tuo Nations League aloitettiin kunniakkaasti. Luvattiin että keskitason maat pääsisivät pääsarjaan, keskinkertaiset voisivat päästä pelaamaan hyviä vastaan B-tasolle ja isot tippuisivat B:hen sekä jotain kohtuullisia putoaisi myös C:hen jos vain pelaavat päin persettä.

Lopulta tuo oli pelkkää sananhelinää. Kun tuli ilmi että isoja maita olisi tippunut B-sarjaan (Puola, Saksa Kroatia), niin päättäjät laskivat alleen ja muuttivat formaattia kaikessa hiljaisuudessa. Se olisi ollut liian kova isku jos tuollaiset laatujoukkueet olisivat joutuneet pelaamaan Suomen, Norjan ja Skotlannin tapaisten keskinkertaisuuksien kanssa.

Homma hoidettiin niin että mikään joukkue ei pudonnut alempiin sarjoihin ja ylös nostettiin jopa joukkueita joiden ei todellakaan pitänyt nousta. Joukkuemäärää siis nostettiin yhdellä ylemmissä sarjoissa. Suomella piti alunperin olla B-sarjassa kova lohko luokkaa Kroatia, Venäjä, Suomi, mutta kun kähmintä aloitettiin niin lopulta lohkosta tuli aika paljon paskempi. Wales, Suomi, Irlanti, Bulgaria on aika nihkea lohko vaikka Wales nyt jotenkin vastaakin Venäjää, mutta muut ovat Suomestakin heikompia..

IIHF tekisi varmasti saman jutun, koska isojen maiden tyytyväisyys on tärkeintä. Suurien perseen nuoleminen ja tukeminen on IIHFllä vähintään yhtä kovaa kuin FIFAlla/UEFAlla, joten tuo tapahtuisi aivan varmasti!
 

Thoma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Leijonat
Tai sitten 8 joukkueen maailmanliga jaettuna länsi- ja itälohkoon. Tämän alapuolella olisi 8 joukkueen Euroopan liiga ja 4 joukkueen Aasian liiga. Joukkueet liigoihin IIHF-rankingin mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
IIHF tekisi varmasti saman jutun, koska isojen maiden tyytyväisyys on tärkeintä. Suurien perseen nuoleminen ja tukeminen on IIHFllä vähintään yhtä kovaa kuin FIFAlla/UEFAlla, joten tuo tapahtuisi aivan varmasti!
Joo, voisihan tuossa noinkin käydä ja eikös mm-kisojakin aikoinaan laajennettu ensin 12 joukkueen ja sitten 16 joukkueen kilpailuksi juuri sellaisissa tilanteissa, joissa Saksa oli putoamassa kyydistä. Mutta toisaalta tuossa eurotourin muuttamisessa IIHF nations leagueksi, ehdotetulla mallilla tarkoittaisi sitä, että niitä turnauksia/kierroksia pelataan useampi kauden aikana. Eli jos ekassa turnauksessa tiput divisioonatasoa alemmas, niin jo tyyliin kuukauden parin päästä pääset yrittämään nousua uusiksi ylös ja jos esim. Suomi tippuisi Latvioiden, Valko-Venäjien ja tuollaisten seuraan, niin kyllä sieltä nouseminen pitäisi olla ihan tehtävissä jo heti seuraavassa turnauksessa.
 

Avuton tunari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vähän kaikki.
Tosiaan turnausten korvaaminen olisi suotavaa.

Vaikka pidän järjettömänä pelata EHT:tä tällaisena aikana, niin pitäisikö tässä katsella myös jo korona-ajan jälkeiseen aikaan. Eli pitäisikö EHT:tä laajentaa ja muuttaa vähän UEFA nations leaguen kaltaiseksi kisailuksi? Koitettaisiin tehdä kilpailusta vähän enemmän aito kilpailu ja sillä koitettaisiin saada uutta mielenkiintoa kokonaisuutta kohtaan.

Eli niinkuin jalkapallon vastaavassa, joukkueita jaettaisiin eri tasoille ja sitten pelattaisiin näitä neljän maan turnauksia se sama kolmen (vai neljä kertaako näitä pelataan kaudessa?) tauon aikana. Tai kun yksittäisiä turnauksia tulisi tällä tavalla useampi, per tauko, niin voisiko niitä taukoja vähentää vaikka kahteen?

Kilpailu voisi lanseerata häpeilemättömästi vaikka IIHF nations leagueksi ja kun se noin lanseerattaisiin, niin messiin voitaisiin ottaa myös Euroopassa pelaavat kanukit ja jenkit. Toki aasialaisetkin jengit voisivat tulla kiertämään kilpailua halutessaan/kyetessään.

En toki tiedä, millä tavalla eri kansallisilla liitoilla olisi varaa tällaiseen järjestelmään (jossa maajoukkue pelejä pelataan kauden aikana useamman tauon aikana, mm-kisojen lisäksi) lähteä, mutta jos ajateltaisiin, että valmiuksia löytyisi vaikka 20 maalta, niin rakennehan voisi näyttää esim. seuraavalta, ennen ensimmäistä turnausta.

A Divisioona
lohko1: Venäjä, Tshekki, Kanada (euroopassa pelaavat) ja Slovakia
lohko2: Suomi, Ruotsi, USA (euroopassa pelaavat) ja Sveitsi

Lohkojen neloset tippuvat B divisioonaan, seuraavan tauon aikana pelattaviin peleihin ja B divisioonasta nousisi tilalle kaksi joukkuetta

B Divisioona
lohko1: Latvia, Valko-Venäjä, Ranska ja Iso-Britannia
lohko2: Saksa, Norja, Tanska ja Itävalta

Lohkojen parhaat nousee A divisioonaan ja lohkojen neloset tipahtaa C divisioonaan.

C Divisioona
Kazakstan, Italia, Slovenia ja Puola

Jos C divisioonan asti saadaan joukkueita mukaan, niin tällä mallilla tästä voisi sitten aina nousta kaksi parasta B divisioonaan, seuraavan tauon turnauksiin ja B divisioonasta luonnollisesti molemmat lohkojumbot seuraavaan turnaukseen tänne.

A ja B divisioonissa, molemmissa kahdeksan joukkuetta ja aina kun edelliset turnaukset on pelattu, niin voidaan lohkot kullakin tasolla arpoa/sopia uusiksi, että sopisi mahdollisimman hyvin turnausjärjestelyihin, eri maissa.

Tämän voisi tehdä myös niin, että jos kaikki osallistuvat maat eivät pysty kiertämään koko kolmea/neljää taukoa, niin lohkoja ja tasoja aina uusiksi sitä myötä, kun joukkueita tippuu kyydistä. Tai kun tällaisessa rakenteessa oltaisiin, niin voisihan niitä maajoukkue taukojenkin määrää sitten ehkä laskea vaikka kahteen kaudessa.

"Kauden" päätteeksi voisi sitten tyyliin viikko ennen mm-kisoja järjestää joku lopputurnaus, jossa vaikka neljä parhaiten menestynyttä joukkuetta pelaisi välierät ja finaalit/pronssiottelut.
Kyseinen ajatus kuulostaa oikein hyvältä, ja taukojen määräksi sopisi maksimissaan kolme - yksi ennen joulua, yksi helmikuussa ja yksinykyiseen tapaan ennen MM-kisoja.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Rupesinpa pohtimaan. Nyt siis jokainen pelaa 12 matsia tässä formaatissa. Ja tulee myös matseja jossa otellaan toisessa maassa vielä kolmannen maan kanssa. Onko siinä järkeä? Sitten katselin, että Slovakia, Sveitsi ja Saksa pelaavat Deutschland Cupia.

Nämä maat ovat tasoluokassa seuraavina. Mitäs jos kuusi matsia Venäjää, Tsekkiä ja Ruotsia vastaan vaihdettaisiinkin näitä kolmea muuta vastaan. Jokainen pelaisi omassa maassaan kuusi peliä ja kuusi ulkomailla. Turnaus voisi olla jaettuna marraskuuhun jossa pelataan kuusi peliä ja kevääseen jossa loput kuusi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Kun tässä on katsellut jo useamman vuoden näitä EHT-turnauksia ilman minkäänlaista mielenkiintoa on päässäni kasvanut ajatus niiden korvaamisella jollain muulla. En välttämättä ole suurin kiekkoasiantuntija, mutta ketä nämä turnamentit palvelee? Näistä neljästä maasta jotka pelaa tätä turnausta, tuskin kovin moni peluuttaa edes kourallista mm-kisa miehistöstään. Pelit ovat täysin vailla merkitystä, vai saako koko EHT-turnauksen voittaja jonkun isonkin rahallisen palkinnon.
Nämä turnaukset tietysti auttavat kansallisten sarjojen joukkueita kun saavat levätä ja reenata.KHL-joukkueet tässä eniten häviät kun lähinnä sieltä joukkueet koostuvat.
Sinänsä hassua, kun EHT kiinnosti eniten viime kerralla juuri tuon Venäjän U20 maajoukkueen takia. Pelillisestähän se oli ylivertainen porukka.

Ehkäpä nämä turnaukset pitäisi korvata junnumaajoukkueiden otteluilla. Pelaahan nuo omia turnauksiaan koko ajan, niissä ei vaan käy ketään paikan päällä, paitsi ehkä scoutteja.

Hauskinta olisi, jos suurelle yleisölle ei edes kerrottaisi asiasta, vaan vaihdettaisiin lennosta.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy