Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Hieno voitto, tästä on hyvä jatkaa sunnuntai-iltaa.
 
"Tästäkin eteenpäin tulen sanomaan asiat niin kuin minä sanon ne, suomen kielellä, joskus vähän epäkorrektisti, joskus korrektisti. Sellaiset jotka eivät halua minun kannanottojani kuunnella, niin älkää kuunnelko niitä." -Mauri Peltokangas

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Hieno loppu ottelulle. Suomella paras peli viimeisenä. Ruotsi kyllä yleensä aina sytyttää Leijonat ja niin kävi tässäkin turnauksessa.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Suomi oli yhdessä asiassa selvästi Ruotsin edellä - tunnetasossa. Molemmat olivat koko turnaus huomioon ottaen aika tasapaksuja joukkueina, taitoa ja pelinopeutta puuttui kummaltakin.

Suomen joukkueesta jäivät tässä turnauksessa mieleen erityisesti joukkueen kapteeni Jere Sallinen ja Aleksi Saarela sekä Elmeri Eronen.
 
Viimeksi muokattu:

Hexa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minusta taas Suomi pelasi nousujohteisesti ja myös taitoa ja pelinopeutta löytyi tässä viimeisessä ottelussa. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä paljonko avausottelu olisi päättynyt tuolla samalla peli-ilmeellä. Mieleenjäävä pelaaja oli myös Kemiläinen joka onnistui maalin muodossa yhdennellätoista hetkellä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat

Aika erikoinen teksti Karjala-turnauksesta Maikkarin Ilari Savoselta. Kaksi kohtaa ihmetyttää erityisesti. Ensinnäkin hän väittää, että Suomi olisi saanut kovemman joukkueen, jos olisi Venäjän tapaan valinnut nuorista lupauksista joukkueen. Minä en nyt ihan ymmärrä, miten tämä voisi pitää paikkaansa. Nuorista Leijonista Anton Lundell, Roby Järventie ja Ville Heinola olisivat joo voineet olla ihan ok kavereita tähän joukkueeseen, mutta tulevassa nuorten MM-jengissä tulee olemaan myös pelaajia, jotka ovat hädin tuskin Liigatasoa.

Toisekseen Savonen kirjoittaa, että Liigassa olisi pino kovempia pelaajia kuin nyt nähdyssä Leijonaryhmässä. Hänen mukaan Liigasta ei saatu kärkiosaamista, vaan lähinnä keskikastin pelaajia. Ihan vilpittömästi täytyy kysyä, keitä ovat Liigan kärkikastia edustavat, jotka eivät olleet nyt mukana? Jos ei huomioida NHL-sopimuksen alaisia, niin lähinnä Kontiola ja Lundell tulevat mieleen, jotka tuon määreen voisivat täyttää, mutta muuten on aika hiljaista.
 
"Suomella ja Turkilla on samat perustavanlaatuiset demokraattiset arvot." - ulkoministeri Timo Soini

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On kyllä niin nykyaikaa paasata jostain turnauksesta, jossa iso osa on ensimmäistä kertaa ja pari ekaa peliä menee huonosti. Kaiken pitäisi olla heti valmista ja pelin sujua kuin unelma...ja jos ei ole, niin sitten huudetaan kiihkossa sarjojen tasoista ja tulevaisuuden kauhukuvista.

Jääkiekko on kuitenkin aika herkkä peli ja jos ajoitukset kusee edes vähän, niin koko homma leviää ja kaikki näyttää hirveltä. Lisäksi vielä henkisen puolen asiat ja sitten kun homma klikkaa, niin on mahdollista pelata yhtäkkiä voitosta.

Ei pelaajien tasoero ole, niin merkittävä kuin jotkut kuvittelevat. NHL pelaajat ja eri sarjojen huiput ovat tottakai eri tasoisia, mutta perusmassa ei eroa niin paljoa, etteikö hyvin pelaamalla voisi voittaa.
 
"Tätä on järkyttävää katsoa" -Antero Mertaranta Suomi -USA välierässä.

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Toisekseen Savonen kirjoittaa, että Liigassa olisi pino kovempia pelaajia kuin nyt nähdyssä Leijonaryhmässä. Hänen mukaan Liigasta ei saatu kärkiosaamista, vaan lähinnä keskikastin pelaajia. Ihan vilpittömästi täytyy kysyä, keitä ovat Liigan kärkikastia edustavat, jotka eivät olleet nyt mukana? Jos ei huomioida NHL-sopimuksen alaisia, niin lähinnä Kontiola ja Lundell tulevat mieleen, jotka tuon määreen voisivat täyttää, mutta muuten on aika hiljaista.

Sihvosen jutun luin, missä kirjoittaja päätyi samaan tulokseen. Sihvonen viittasi siihen, miten tietyt seurat rajoittivat avainpelaajien valintaa, ja osoittivat Leijonille vain tiettyjä yksilöitä. Toisin sanoen, Sihvonen-Savosen mukaan liigaseurat tekivät perusvalinnan ja antoivat Leijonien valita siitä. Ja tämä olisi heikentänyt joukkuetta.

Täysin typerä väite, jonka olisi huomannut typeräksi, jos olisi kenttätyöhön kyennyt. Liigan kärkipelaajista useat ovat ulkomaisia, joita Suomi ei voi valita joukkueeseen. Kotimaiset olivat aika hyvin laatikossa pl. mainitsemasi Kontiola ja Lundell. Ensimmäistä painaa ikä eikä jalka riitä ja toinen on U20 mukana marraskuun leirityksessä.
 
Mikä voisikaan mennä vikaan, kun kootaan eri Suomen kolkista Liigapelaajia yhteen ja laitetaan ne pelaamaan pahasti koronasta kärsivien maiden pelaajia vastaan. Tshekeissä on kansallinen liiga kokonaan tauolla koronasta johtuen. KHL:n tilanteen tietää kaikki. Ja Venäjän halun testata pelaajia.

Aivan uskomatonta perseilyä. Toivottavasti kukaan ei mene katsomaan ja höntsäävät tyhjälle hallille.
Näin jälkikäteen, mikä meni vikaan?
 
RELEASE THE KRAKEN
RELEASE THE KRAKEN

Pardus

Jäsen
Näillä mennään:

Maalivahdit
30 Rynnäs Jussi, Linköping HC (SHL)
31 Juvonen Janne, Leksands IF (SHL)
45 Olkinuora Jussi, Metallurg Magnitogorsk (KHL)

Puolustajat
2 Pokka Ville, Avangard Omsk (KHL)
3 Friman Niklas, Jokerit Helsinki (KHL)
6 Sund Tony, Dinamo Riika (KHL)
7 Kaski Oliwer, Avangard Omsk (KHL)
33 Vittasmäki Veli-Matti, Severstal Tšerepovets (KHL)
38 Hietanen Juuso, Dynamo Moscow (KHL)
40 Lindbohm Petteri, EHC Biel (NLA)
41 Nikkilä Petteri, Linköping HC (SHL)
42 Salo Robin, Örebro HK (SHL)
52 Rantakari Otso, Neftehimik Nižnekamsk (KHL)

Hyökkääjät
12 Lehterä Jori, Spartak Moskova (KHL)
13 Junttila Julius, Jokerit Helsinki (KHL)
15 Aaltonen Miro, SKA Pieteari (KHL)
19 Savinainen Veli-Matti, Jokerit Helsinki (KHL)
20 Ojamäki Niko, Linköping HC (SHL)
23 Nättinen Joonas, Severstal Tšerepovets (KHL)
25 Karjalainen Jere, HK Sochi (KHL)
28 Ikonen Henri, Jokerit Helsinki (KHL)
34 Nättinen Julius, HC Ambrì-Piotta (NLA)
37 Ruohomaa Mikael, Sibir Novosibirsk (KHL)
62 Leino Robert, Örebro HK (SHL)
71 Puustinen Juuso, Sibir Novosibirsk (KHL)
75 Ilomäki Arttu, Luleå HF (SHL)
80 Turunen Teemu, HC Davos (NLA)
82 Pesonen Harri, Metallurg Magnitogorsk (KHL)
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Jatkossa Liigastakin vain rotaatiomiehet EHT:lle!? Vai onko Jalosen silmissä Liiga-seurat ja Jokerit eriarvoisessa asemassa kun ainakin näiden parin EHT-turnauksen perusteella toiseen suuntaan pyllistää ja toiseen kumartaa?
 
Viimeksi muokattu:
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Jatkossa Liigastakin vain rotaatiomiehet EHT:lle!? Vai onko Jalosen silmissä Liiga-seurat ja Jokerit eriarvoisessa asemassa kun, ainakin näiden parin EHT-turnauksen perusteella toiseen suuntaan pyllistää ja toiseen kumartaa?
Kyllähän Jalosella on erittäin hyvät suhteet Jokereihin niin historian kuin ihan nykypäivän tekemisen osalta myös, turha sitä on lähteä kiistämään kenenkään.

Eriarvoisessa asemassa ovat toki senkin puolesta jo, että Junttila on kuitenkin muutaman kauden takaa Liigan paras pelaaja (vai oliko vain pistepörssin voittaja?), Liigan rotaatiomiehet sitten taas jotain A-junnuja tai muuten vaan Mestistason pelaajia ainakin 90% jengeissä. Ja sitten taas paremmista Jokereiden kotimaisista pelaajista nämä Joensuut, Lepistöt jne. ovat tainneet omat maaottelupelinsä jo pelata eivätkä siten valikoitavissa näihin peleihin.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Missä Granlund, Hartikainen ja Manninen?
"Aina näissä valintatilanteissa tulee myös kieltäytymisiä loukkaantumisista tai henkilökohtaisista syistä johtuen. Ufan ykkösketju, joka on varmaan kolmen parhaan ketjun joukossa KHL:ssä, ei valitettavasti päässyt tällä kertaa tulemaan mukaan. Poisjäämiset ovat aina henkilökohtaisia asioita. Jos pelaajat haluavat kertoa niistä julkisesti, niin he voivat sen tehdä, mutta se ei ole meidän asiamme kertoa. Yleisesti voin sanoa, että kenelläkään ei ollut sellaista syytä, että voisi kokea, että olisi kieltäytynyt maajoukkueessa pelaamisesta."
- Jukka Jalonen
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Kun NHL-pelaajia ei nähdä MM-kisoissa ja joukkueet koostuvat europelaajista, täytyy sanoa, että tässä on Suomella aika vahva nippu kanditaatteja. Ufan ykkösketju, Marko Anttila ja Juhani Tyrväinen ovat merkittäviä puuttujia Jalosen näkökulmasta. Tyrväisellä tosin heikohko alkukausi ja Ruotsissa syynä on pidetty energian katoamista ilman yleisöä. Teemu Pulkkinen on loukkaantunut. Puolustuksessa on keväälle valinnan varaa, poissa on nyt hyvän alkukauden pelanneet Jesse Virtanen, Ilari Melart, Atte Ohtamaa ja Jyrki Jokipakka sekä juuri kuntoutunut Miika Koivisto. Junttila ja Ikonen ovat taas erikoisia valintoja katsojan näkökulmasta. Myös maalivahtiosasto on hieman yllättävä, kun tutut Metsola, Säteri ja Ortio jäävät nyt Rynnäksen ja Juvosen taakse. Myös debyyttiä odottavan Tomi Karhusen valinta ei olisi yllättänyt.

On todettava, että SM-liigasta ei välttämättä ole kovin paljon vahvoja kanditaatteja, kun parhaita nimiä valitaan. Eemeli Suomi, Anton Lundell, Ville Meskanen, Valtteri Kemiläinen, Ville Leskinen (jos pääsee täyteen pelikuntoon) ja Axel Rindell ovat muutamia hyviä ehdokkaita. Markus Nurmesta pidän henkilökohtaisesti. Useimmat poimittaneen ensi kaudeksi ulkomaille. Suomen, Kemiläisen ja Nurmen sitoutumiset kotimaahan ovat kuitenkin hienoja uutisia. Kuten viimeisen maailmanmestaruus osoitti, liigapelaajillakin on paljon annettavaa. Yllätysvalinta Joel Kiviranta oli yksi joukkueen ruumiillistumista, vaikkakaan ei näkyvin pelaaja.

MM-spekulaatiot saattaa mennä asioiden edelle, mutta tässä ryhmässä päästään jo hyvin lähelle. Joukkue on täynnä kokemusta, mutta myös tervettä sukupolvenvaihdosta sekä muutama debytanttikin, Juvonen, Rantakari ja Leino.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy