EHT 2023–2024

  • 61 103
  • 656

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tässä turnauksessa nyt ollut mitään muuta jännityksen aihetta kun se, että pysyykö sinne valitut pelaajat ehjänä. Sais jokseenkin epäilyttävä kiekkoliitto maksaa niille seuroille ison korvauksen, joiden pelaajille noiden takia saikkua tulee kesken sarjan.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Pari erää näin Sveitsiä ja reilu erän Tshekkiä vastaan ja noissa Suomen maaliero taisi olla 6-2, eli omin silmin hyvä turnaus. Yleensä Karjalaan on kasattu Suomelle Euroopan kärkiukot mukaan, mutta nyt mentiin nuoremmalla rosterilla, mikä omasta mielestä oli ihan hyvä ratkaisu. Keväällä jo huudeltiin uutta verta leijoniin ja tämä oli hyvä ikkuna katsastaa alkukauden onnistujia, ja keillä riittää tässä vauhdissa. Manniset, Vataset ja Lehtoset voidaan katsastaa myöhemmissä turnauksissa, koska tiedetään mitä sieltä saadaan.

Se mitä peleissä huomasi, ja oli jatkumoa viime keväältä, niin se Jalosmainen kollektiivinen viisikkopeli on kyllä edelleen kateissa. Ilman tuota ollaan pulassa kevään peleissä, ellei Saros saavu seisomaan päälleen tolppien väliin.
 

Glove

Jäsen
Tässä turnauksessa nyt ollut mitään muuta jännityksen aihetta kun se, että pysyykö sinne valitut pelaajat ehjänä. Sais jokseenkin epäilyttävä kiekkoliitto maksaa niille seuroille ison korvauksen, joiden pelaajille noiden takia saikkua tulee kesken sarjan.
Sehän maksaa.
 

Sawo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sveitsin EHT-turnauksen joukkue on julkaistu juuri äsken.
Maalivahdit:
29 Säteri Harri, EHC Biel, NLA
30 Lehtinen Lassi, MoDo Hockey, SHL

Puolustajat:
2 Pokka Ville, EHC Biel, NLA
3 Rissanen Rasmus, Örebro HK, SHL
4 Lehtonen Mikko, ZSC Lions, NLA
6 Rafkin Ruben, TPS Turku *
7 Winberg Tobias, JYP Jyväskylä *
13 Kemiläinen Valtteri, Tappara Tampere
23 Latvala Otto, Ilves Tampere *
36 Eronen Elmeri, Timrå IK, SHL
37 Leppänen Atro, Sport, Vaasa *
55 Ohtamaa Atte, Kärpät Oulu

Hyökkääjät:
10 Suomi Eemeli, Ilves Tampere
12 Innala Jere, Frölunda HC, SHL
20 Salomäki Miikka, HC Lausanne, NLA
21 Tyrväinen Juhani, Luleå HC, SHL
22 Ruotsalainen Arttu, HC Lugano, NLA
25 Mäenpää Juuso, KalPa Kuopio *
28 Saarela Aleksi, SCL Tigers, NLA
39 Liedes Heikki, Tappara Tampere
46 Hakulinen Anrei, Augsburger Panther, DEL
48 Pajuniemi Lauri, Malmö Redhawks, SHL
57 Hyry Arttu, Kärpät Oulu *
71 Kossila Kalle, Växjö Lakers HC, SHL
80 Mäenalanen Saku, SCL Tigers, NLA
81 Pakarinen Iiro, HIFK Helsinki
91 Lammikko Juho, ZSC Lions, NLA
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Paljon alle 25v pelaajia, selkeästi Jalonen ajaa tällä kaudella uusia nimiä leijoniin.

Mielenkiintoista nähdä miten nuo ensikertalaiset pakit liigasta pärjäävät.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Millähän näytöillä Liedeksen Hessu on valittu joukkueeseen. Alkukaudesta teki maalin ns. joka tontista, mutta sanotaan viimeset n. 10 matsia on mennyt enemmän ja vähemmän varjojen puolella.
 

juhnis

Jäsen
Sveitsissä pelaavista moni kokeneempi jäi tällä kertaa valitsematta. Saarela pitkästä aikaa mukana ja taistelee nykykunnossaan tosissaan MM-kisapaikasta. Sen sijaan Kristian Näkyvä ei vaikuta olevan missään olosuhteissa Jalosen vaihtoehtojen joukossa.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Jalonen valitsi Karjala turnaukseen 17 pelaajaa Liigasta, koska silloin pidettiin Liigassa maajoukkuetauko, mutta muiden EHT-turnausten yhteydessä ei. Silloin Jalonen kommentoi valintoja näin:

”Samat pelaajat olisivat voineet olla mukana myös joulukuussa tai helmikuussa, mutta halusimme välttää sitä, että ottaisimme Liigasta koko ajan paljon pelaajia mukaan, sillä Liigaa pelataan tuolloin.”

Nyt kuitenkin mukaan valittiin taas 11 pelaajaa Liigasta, vaikka maajoukkuetaukoa ei ole.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Yleensä näissä peleissä sitä kiinnostaa jotkin tuoreemmat nimet, nuoret tai Liigasta poimitut - miksei sivusilmällä nytkin.

Kalle Kossila, Aleksi Saarela, Arttu Ruotsalainen. NHL-tryoutilta ikävästi pullahtanut ja Sveitsiin päätynyt Saku Mäenalanen.

Juho Lammikko ja Miikka Salomäki. Tokkopa mitään yllättävää, vaikka porilainen on tehonsa Sveitsissä löytänyt.

Siinä kokenut kuusikko jonka pelivire Leijonissa ja EHT-tasolla loppuvuodesta 2023 tulee nähtäväksi. Näyttöjä luonnollisesti mm-kisoja kohti.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Kun turnaus sijoittuu Sveitsiin, niin olisin odottanut mukaan Karjala-turnauksesta puuttunutta "Ufa-ketjua" eli Hartikaista, Mannista ja Granlundia. Myös Rajala ja Sallinen pelaavat vahvaa kautta Sveitsissä. Tässä voi olla kuitenkin jo tietynlaista sukupolvenvaihdosta käynnissä, vaikka ei puhuta erityisen vanhoista pelaajista.

Kyseiset nimet ovat kuitenkin saavuttaneet jo kaiken Jalosen Leijonissa, eikä heillä ole enää paljon todistettavaa. En myöskään ihmettelisi, jos 35-vuotiaan Harri Pesosen maajoukkueura olisi jo ohi. Härski ja Manninen saattavat olla kisakoneessa ilman sarjakauden EHT-näyttöjäkin.

Kun Jalosella luottomiehineen on jo kultarekordinsa ja kahdet kotikisat taskussa, niin vallan vaihtuessa nyt on varaa uusille kokeiluille ja kasvoille.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ensi viikolla pelataan CHL:n puolivälieriä, mikä näyttää vaikuttaneen pelaajavalintoihin. Tre Kronor julkaisi tänään rosterin Sveitsin EHT:lle eikä siinä ole ketään Färjestadista, Skellefteåsta tai Växjöstä. Tämä voi osaltaan selittää myös sitä, miksi Servetten suomalaiskatraasta kukaan ei ole mukana ensi viikon EHT:llä, kun geneveläiset tahkoavat vielä CHL-höntsiä.
 

Miikali

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Leijonat
Tänään Tshekkiä vastaan. Turnauksessa kiinnostaa itseäni MM-kisa konkaripakit Pokka, Lehtonen ja Kemiläinen, sekä Otto Latvala, jonka muistan ja pelasi mielestäni hyvin nuorten MM-kisoissa 2018 ja 19.

Hyökkääjistä erityis seurannan alla NHL:n ja/tai AHL:n puolella pelanneet Ruotsalainen, Saarela ja Pajuniemi, sekä myös Euroopassa kovaa tulosta tehnyt Innala, joiden pelejä olen katsonut myös Sveitsin ja Ruotsin liigoissa. Salomäkikin ihan kiinnostava NHL-veteraani. Kalle Kossila on itselle vieraampi, mutta näköjään tehnyt kovaa tulosta myös Ruotsissa ja alkanut nyt kiinnostaa MM-kisojakin silmällä pitäen.

Liigapelaajista Eemeli Suomi on myös kuulunut suosikkeihini maajoukkueessa, sekä nuoret Mäenpää ja Rafkin kiinnostavat myös.

Neloskentänhän voisi muodostaa Lammikko, Mäenalanen ja Tyrväinen, olisi raudan luja neloskenttä vaikka MM-kisoihin. Karjalaturnauksessa mukana ollut Björninen toki yksi vaihtoehto myös sentteriksi tähän kenttään kevään kisoihin.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Suomen kapteenina Sveitsin EHT:llä toimii aika odotetusti Atte Ohtamaa. Viime kevään jälkeen taisi olla jotain spekulaatioita, että olisiko Aten maajoukkueura siinä. Upeaa, että luottopakki jatkaa edelleen Leijonissa.

Todella kunnioitettavan maajoukkueuran Ohtamaa on luonut. Takana on jo kahdeksat MM-kisat ja kahdet olympiakisat. Aktiivipelaajista vain Juuso Hietasella on enemmän aikuisten arvokisoja vyöllä kuin Atella. Jos Ohtamaa olisi mukana vielä kaksissa MM-kisoissa, olisi hän todella pitkän tauon jälkeen eka kymmenet MM-kisat kolunnut suomalaispelaaja. Niko Kapanen muistaakseni viimeisimpänä ylsi kyseiseen saldoon vuoden 2012 kotikisoissa.
 

Krug#47

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bruins
Leijonat tänään klo 19:00

Maalilla:
29 Harri Säteri

Varalla:
30 Lassi Lehtinen


1:
10 Eemeli Suomi – 91 Juho Lammikko – 28 Aleksi Saarela
3 Rasmus Rissanen – 36 Elmeri Eronen

2:
46 Anrei Hakulinen – 22 Arttu Ruotsalainen – 48 Lauri Pajuniemi
55 Atte Ohtamaa (C) – 13 Valtteri Kemiläinen

3:
12 Jere Innala – 21 Juhani Tyrväinen – 81 Iiro Pakarinen (A)
7 Tobias Winberg – 2 Ville Pokka (A)

4:
80 Saku Mäenalanen – 57 Arttu Hyry – 20 Miikka Salomäki
37 Atro Leppänen – 23 Otto Latvala

13. hyökkääjä:
39 Heikki Liedes

Itselläni suurin mielenkiinto kohdistuu entisiin ja nykyisiin kärppiin.. varsinkin tuo nelosketjun hyökkäystrio sytyttää
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Etra

Goodrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos Ohtamaa olisi mukana vielä kaksissa MM-kisoissa, olisi hän todella pitkän tauon jälkeen eka kymmenet MM-kisat kolunnut suomalaispelaaja. Niko Kapanen muistaakseni viimeisimpänä ylsi kyseiseen saldoon vuoden 2012 kotikisoissa.
Jos en aivan väärin laskenut niin myös Lasse Kukkosella on kymmenet MM-kisat tilillään. Hänen viimeiset kisat olivat keväällä 2017.

Ohtamaa on nostanut huomattavasti tasoaan tällä kaudella vaisumman viime kauden jälkeen. Mikäli Atte pystyy jatkamaan tällä tasolla myös kevätkauden ja ensi kaudella en näe mitenkään mahdottomana, että hänkin yltäisi edellä mainittuun kerhoon.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: erku

Ylähirsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilo katsella tuota rohkeaa kiekollista peliä. Äkkiä vaan kaveripassia ketjukaverin jalkoihin, ettei vaan itse joudu olemaan kiekossa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös