EHM07 Washington Capitals-haaste

  • 12 865
  • 116

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Olipas kausi. Muutaman kerran kauden aikana oli oikeasti todella vaikeaa. Välillä taas voitetaan useampi ottelu näytöstyyliin. Lopulta tuliaisina oli itäisen konferenssin kuudes sija 96 pisteellä. Ja tietenkin runkosarjassa ykkösketju oli tulessa. Ovechkin teki 68 ottelussa 62 maalia ja 112 pistettä ja voitti pistepörssin. Siis yli 10 ottelua muita kärkinimiä vähemmän pelanneena! Bäckströmin 102 pistettä ja Seminin 94 pistettä toivat hyvää tukea. Puolustajien pistepörssissä Steve Eminger oli toinen 56 pisteellä ja Mike Green neljäs 54 pisteellä. Tehotilastossa ykkösketju Bäckströmin johdolla otti kolme kärkisijaa.

Pudotuspeleissä sitten ensimmäisellä kierroksella kaatui kolmanneksi sijoittunut (mutta toki vasta viidenneksi eniten pisteitä kerännyt) Tampa Bay Lightning, joka kaatui tyylipuhtaasti 4-0. Tämän jälkeen kaatui Buffalo Sabres 4-2 ja idän finaalissa Caps kosti viimekautisen tappio Boston Bruinsille voitoin 4-1. Stanley Cup-finaalissa sitten vastaan tulikin Toni Lydmanin Edmonton Oilers, joten uusi suomalainen Stanley Cup-voittaja tulee. Eri asia olikin sitten, että onko voittaja Lydman, vai Capitalsin Osala ja Lepistö. Ensimmäinen peli päättyi Capitalsille 7-2, vaikka laukauksia tuli selkeästi vähemmän. Seuraavassa ottelussa Oilers olikin jo selkeästi flegmaattisempi johtuen varmaan aiemman ottelun tappiosta. Silti vain 3-2 voitto. Kolmas peli olikin yllättäen Sami Lepistön show ja hänen 2+2 tehonsa vei Capitalsin 6-2 voittoon. Tämän jälkeen tilanne olikin siis jo 3-0 ja aikaa ottaa yksi voitto oli neljä ottelua. Tavoite oli tietenkin ottaa se voitto mahdollisimman nopeasti. Ja se tapahtuikin kotiyleisön edessä neljännen ottelun päättyessä 6-3 voittoon. Capitals siis otti 16 voittoa vain 19 pelissä!

Menestys toi luonnollisesti palkintoja pelaajillekin. Vaikka Stanley Cup on varmasti se suurin asia, niin henkilökohtaisilla palkinnoillakin on painoarvoa, kun ne tulevat maailman parhaasta liigasta. Hart Trophyn, Art Ross Trophyn, Maurice Rocket Richatd Trophyn ja Conn Smythe Trophyn sai Ovechkin. Pudotuspelien parhaan pelaajan ehdokkaina olivat myös Nicklas Bäckström ja Eric Fehr. Paras valmentaja oli Caps-valmentaja Bob Hartley. Ehdokkaina palkinnoille olivat myös Steve Eminger (toinen Norris Trophy-äänestyksessä) ja Jeff Schultz (kolmas Calder Trophy-äänestyksessä). Ovechkin oli tähdistökentällisessä ja Schultz tulokkaiden tähdistössä.

Sitten oli se varaustilaisuus. Koska vuoro oli vasta kolmantenakymmenentenä, niin en edes lähtenyt valitsemaan pelipaikan perusteella. En edes valinnut parasta mahdollista. Pelissä kun toinen varaustilaisuus on niin huono, että piti tyytyä vähiten huonoon. Tässä lista varauksistani. Ehkä joku heistä joskus pelaa jopa NHL:ssä, jos oikein hyvä tuuri käy.

Lopuksi vielä hieman kuvamateriaalia:
Stanley Cup finals
Sarjataulukko
Joukkueen sisäinen pistepörssi
Joukkeen pudotuspelien sisäinen pistepörssi
Joukkueeseen tulleet pelaajat
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Toinen kausi takana ja konfrenssi-välierissä putosin. Florida kaatui 4-2 voitoin ensin, mutta sitten jostain syystä Toronto oli täysin ylitsepääsemätön este. Lopulta kuitenkin Devils pudotti Toronton suoraan 4-0 ja lopulta kaatoi Canucksin finaalissa. Runkosarjassa olin toinen.

Palkinnoista meikän tiimille tulivat plus/minus (Eminger), Norris (Eminger) ja Ovechkin (Richard). Lisäksi ensimmäiseen allstars-kentään valittiin Gonchar ja Ovechkin, kakkoseen Eminger ja tulokas-kentälliseen Varlamov.

Myöhemmin kuvat draftista ja kaudesta.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Sain vihdoin pelattua toisen kauden loppuun ja tuloksena toinen Stanley Cup. Vielä paremmaksi tuloksen tekee se, että iso osa pudotuspeleistä pelattiin ilman Bäckströmiä ja Seminiä. Runkosarjan voitin 116 pisteellä ja samalla Presidents trophy matkasi Washingtoniin. Pudotuspeleissä kaatuivat Devils 4-2, Florida 4-3, Buffalo 4-3 ja lopuksi finaaleissa Vancouver 4-2.

Runkosarja
Runkosarjan tilastot
Finaalit
Pudotuspelien tilastot


Lisää tarinaa draftin jälkeen.
 

Kaberle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Maple Leafs, Chelsea
Toinen kausi siis lopulta todellinen mahalasku ja haasteen voitosta turha edes haaveilla enää. Idän viimeinen sija siis tuloksena. Positiivista oli Ovechkinin maalikuninkuus ja että joukkue teki eniten maaleja koko sarjassa. Oma pää (etenkin maalivahdit) vaan vuosi aivan järkyttävästi.

Sarjataulukko
Sisäinen pistepörssi
Draft

Kolmattakin kautta pelattu jo 3 peliä. Harjoitusleirillä todellinen yllättäjä oli kakkoskierroksen varaus Christian Hägg, joka nappasi paikan pelaavasta kokoonpanosta vaikka tilillä ei ollut vielä edes yhtään ottelua Elitserienissä. Harjoituspeleissä 6 peliä ja 2+4 sekä kolmessa ensimmäisessä NHL ottelussakin jo 0+2 vaikka pelannut suht pienessä roolissa.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Uusi kausi alkoi ja camp pidetty. Sopimuksen saivat herrat Brock Beukeboom, viime kesän varaus Alexei Mikov, joka kuitenkin pelaa vielä kauden Venäjällä ja viime kesän ykkösvaraus Mathias Hägg. Näistä Hägg ja Beukeboom lähtivät vielä kaudeksi juniorisarjoihin. Joukkueen jättivät herrat Della Roeve, jonka sopimuksen purin ja lisäksi Marcus Johansson, josta Kings antoi vaihdossa 3. kierroksen varausoikeuden kesälle 2009 ja Nathan Paetsch, josta Thrashers antoi 4. kierroksen varausoikeuden kesälle 2010.

Kauden alkurankissa minut rankattiin sijalle 22, mutta saas nähdä onko se noin huono. Kaikki hyvän sijoituksen eteen tottakai tehdään.

Tässä kuvat viime kaudelta.

Runkosarja: http://tinyurl.com/2vudb7q

Playoffit: http://tinyurl.com/349q6w8

Joukkueen sisäinen: http://tinyurl.com/38xjatj

Hankinnat: http://tinyurl.com/2vvkf6f

Menneet: http://tinyurl.com/3xdqm4k

Drafti: http://tinyurl.com/37bo2nz
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Noniin. Kolmannen kauden runkosarja meni kohtuullisesti, kuten sarjataulukko osoittaa. 104 pistettä ei ole yhtään hullummin. Mutta kuten oma sisäinen pistepörssi kertoo, niin joukkue oli toki aika hyvin yhden ketjun varassa peräti 78 maalia iskeneen Ovechkinin johdolla. Mutta silti olisin odottanut pudotuspeleistä vähän enemmän. Mutta ei mitään, joukkue päätti yhdessä paskoa housuunsa ja lopettaa pudotuspelit jo viiden ottelun jälkeen. Mutta näin siinä sitten kävi, kun vielä viime kaudella hyvän kauden pelanneet veteraanit Andrew Brunette ja Mike Knuble hidastuivat päivä päivältä, eikä korvaajia oikein tahtonut löytyä.

Kauden lopulla toki omat saivat palkintoja hyvän runkosarjan perusteella. Lähinnä siis Ovechkin. Hän sai vaihteeksi Hart Trophyn, Art Ross Trophyn, Maurice Rockey Richard Trophyn ja Plus-Minus Awardin sekä paikan tähdistökentällisestä. Lisäksi hän tuli toiseksi Bill Masterton Memorial Trophyn jaossa. Ehdolla olivat myös Norris Trophyn äänestyksessä toiseksi tullut Mike Green ja Selke Trophyn jaossa kolmanneksi tullut Brian Sutherby.

Draftissa alkoi olemaan enemmän tasoa kuin aiemmin ja myöhemmiltäkin kierroksilta löytyi jo kohtuullisen lupaavia kavereita. Siksi veteraani Brendan Witt sai lähteä kauden jälkeen neljännen kierroksen varausta vastaan. Ensimmäisellä kierroksella mukaan tarttui jo etukäteissuunnitelmissani vaihtoehdoksi numero kaksi valitunut ruotsalainen juniori- ja alasarjoja täysin dominoinut 190-senttinen voimahyökkääjä Tomas Ekman. Hän on jo nyt melko hyvä pelaaja ja saattaa päästä heti pelaamaan NHL:ää, kun Brunette ja Knuble jättävät seuran. Ja jos ei pääse, niin hänet voi lähettää myös Barrie Coltsiin pelaamaan OHL:ää. Tässä muut varaukset.

Ja tässä vielä kauden aikana joukkueeseen tulleet pelaajat
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Mitenkäs Quenthanilla Laich ja Knuble pelasivat vielä kolmannella kaudella? Kumpikaan eivät ole Capsin varauksia, joten heille ei olisi saanut tehdä jatkosopimuksia.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Mitenkäs Quenthanilla Laich ja Knuble pelasivat vielä kolmannella kaudella? Kumpikaan eivät ole Capsin varauksia, joten heille ei olisi saanut tehdä jatkosopimuksia.
Niinpä tietenkin. Olisi se pitänyt arvata, että jonkin lapsellisen virheen onnistun tässäkin haasteessa tekemään.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Teinpä sitten ihan saman virheen itse Laichin kohdalla. Pistin heti kauden alkuun miehen nyt waivereihin, joten mies ei pelannut minulla kuin yhden pelin.

Merkkaan tästä miinuksen itselleni, mutta en aio enää kolmatta kertaa aloittaa alusta yhden pelin takia.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Niinpä tietenkin. Olisi se pitänyt arvata, että jonkin lapsellisen virheen onnistun tässäkin haasteessa tekemään.
Taisin juuri pelastaa haasteeni. Nimittäin vanha varatallennus toisen kauden varaustilaisuuden jälkeen on olemassa. Knublella ja Laichilla on tässäkin jatkosopimukset, mutta kolmannen kauden pelejä ei ole vielä pelattu, koska päivämäärä on 25.6.2008. Eli tästä tilanteesta voi varmaankin jatkaa, jos heitän Laichin ja Knublen laidan yli ennen kauden alkua ilman mitään korvauksia muilta joukkueitla?
 

trap

Jäsen
Päätin tulla mukaan skabaan ja ensimmäinen kausi on hyvässä vauhdissa.

Siirtoihin en ole hirveästi voimavaroja uhrannut, Goncharia koitin kotiuttaa muttei onnistunut, joten ainoa uusi kasvo joukkueessa on Osala.

Tämänhetkinen kokoonpano:
Ovechkin - Bäckström - Knuble
Morrison - Belanger - Semin
Chimera - Laich - Bradley
Osala - Bourque - Gordon

Corvo - Green
Poti - Morrisonn
Schultz - Erskine

Theodore (Varlamov)

Tuota ykkösnyrkkiä olen vähän väliä hajoittanut (Ove-Bäcks-Semin), ettei olisi kaikki munat ihan samassa korissa. Tällä hetkellä Semin viilettää siis kakkosen laidassa.

Theodore olisi periaatteessa hyvää kauppatavaraa, mutta pyrin voittamaan Kannun avauskaudella enkä luultavasti uskalla Varlamovilla lähteä pleijareihin. Ukon statsit 10 pelistä 5 voittoa, torjuntaprosentti .877 ja GAA 3.53...

32 pelatun ottelun jälkeen olen itäisen konferenssin viidentenä 40 pisteellä, oman divisioonan Florida on kolmantena 35 pelillä ja 42 pisteellä. Ovechkin johtaa pistepörssiä tehoin 24+28=52.
 

trap

Jäsen
Päin vittua meni lopulta avauskausi. Loppukaudesta aika vaihtelevia otteita ja Theodore petti maalilla, Varlamov sentään petrasi rutkasti runkosarjasta pelaten kohtuulliset pleijarit. Ykkösketju Ovechkin-Semin-Bäckström oli koko ajan in need of rest, peluutin overloadilla niin hyökkäystä kuin puolustustakin. Pahoilta loukkaantumisilta kuitenkin vältyttiin.

Sarjataulukko, playoffs-pelit, sisäinen pistepörssi pleijareista&runkkarista ja treidit samassa kuvassa:
http://img686.imageshack.us/img686/8431/season0607.jpg

e: Jäi scouttaukset vähälle ja meni draftikin päin prinkkalaa, saa nyt nähdä tuleeko tästä yhtään mitään. Goncharin sain sentään vapaana agenttina hankittua. Tein myös Kughryshevin kanssa sopparin.

Stanley Cupin voitti muuten Canucks, joka nousi 0-3-tappioasemasta 4-3 voittoon Floridaa vastaan.

e2: Toka kausi alkoi sitten hienosti. 5-3-voitto Rangersia vastaan, Bäckström - joka teki 10 harkkapelissä tehot 10+20=30 - iski kaksi häkkiä ja lähti samalla neljän kuukauden sairaslomalle. Huhhuh.
 
Viimeksi muokattu:

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Kolmas kausi takana ja päin puuta meni. Viimeinen olin Idän puolella ja koko NHL:ssä 3. viimeinen. Tein uuden "ennätyksen" päästetyissä maaleissa NHL:ssä, kun joukkueeni päästi 314 maalia kauden aikana. Bäckström loukkaantui kesken kauden 4 kuukaudeksi ja tilalla pelannut ja Anaheimista takaisin hankittu Anton Gustafsson pelasikin ykkösessä hyvän kauden ja voitti Calderin ja valittiin kauden nuorisotähdistöön. Lisäksi Ovechkin valittiin kauden kakkostähdistöön.

Mestari oli Sabres, joka kaatoi Flamesin finaalissa. Kuvia kaudesta ja draftista lähiaikoina.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Uusi kausi alkamassa ja drafti suoritettu. Ykkösvarauksen lopulta onneksi sain arvonnassa ja sain haluamani pelaajan kakkosen keskelle, kun varasin ykkösvarauksena Nichlas Lundbergin, joka sai samantien myös sopimuksen.

Myös kesän varauksista Pekka Ryhänen ja Ildar Batyshin saivat sopimukset, mutta Batyshin pelaa vielä kauden kotimaassaan.

Kuvia:

Runkosarja: http://tinyurl.com/3yah3ao

Pistepörssi: http://tinyurl.com/3a22ekh

Tulleet: http://tinyurl.com/2wtwjpp

Menneet: http://tinyurl.com/3x2ympf

Drafti1: http://tinyurl.com/2ub6f4x

Drafti2: http://tinyurl.com/2vyufto
 
Viimeksi muokattu:

trap

Jäsen
Sain potkut vaikka meni ihan hyvin, olin kymmenentenä konferenssissa mutta ero johonkin 4. sijaan oli vain pari pistettä. Brunette, Ovechkin ja Semin takoivat hurjia pisteitä, mutta ei sitten tällä kertaa riittänyt. Haaste jää tähän.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Season 1

Voitin runkosarjan, mutta tie tyssäsi konferenssifinaaleihin. Kannun vei Red Wings, joka löi Bruinsin voitoin 4-1. Palkintogaalassa omista palkittiin vain Ovy, joka voitti maali- ja pistepörssin. AHL:ssä Hershey voitti Calder Cupin ja Varlamov vei useamman pystin palkintogaalassa.

Screenshotteja:

Standings

Sisäinen pistepörssi

Poffit

Draft

Joukkueen rakennus toiselle kaudelle on parhaillaan käynnissä. Gonchar tarttui haaviin vapaista, mutta Zednikiä en ole ainakaan vielä onnistunut sainaamaan. Maalivahtitilanne näyttää todella heikolta, kerta Stana ei suostu tulemaan P-Amerikkaan. Voi stana!!! Jos Varlamov pysyy terveenä, saa hän pelata kaikki ottelut, kuten Theodore menneellä kaudella.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
'

Voiko lähettää jotenkin takaisin vanhaan joukkueeseen, vaikka sopimus on jo astunut voimaan?
Eipä taida olla mahdollista, ellei sitten pelaaja tullut Kanadan junioriliigan (OHL, WHL, QMJHL) joukkueesta ja CHL-oikeudet pysyy vielä kyseisellä joukkueella ja pelaaja on tarpeeksi nuori.

Eiköhän tuossa ole käynyt, kuten minun tallennuksessani Shemelevillä, eli sopimus on tullut tehtyä sen verran myöhään, että pelaaja pääsee rapakon taakse vasta seuraavassa siirtoikkunassa.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Eiköhän tuossa ole käynyt, kuten minun tallennuksessani Shemelevillä, eli sopimus on tullut tehtyä sen verran myöhään, että pelaaja pääsee rapakon taakse vasta seuraavassa siirtoikkunassa.

Tai kuten minulle kävi draftaamani Oskars Cibulskisin kanssa, jolla ei ole sopimuksessaan NHL release clausea (vai mikä nyt olikaan nimeltään) ja näin ollen hän voi siirtyä NHL:ään vasta kotimaassaan meneillään olevan sopimuksen päätyttyä.

EDIT: Unohtui mainita, että siirtoikkuna oli tuolloin auki, mutta siirto ei siltikään onnistunut yllämainitusta syystä.
 
Viimeksi muokattu:

sergo91

Jäsen
Eipä taida olla mahdollista, ellei sitten pelaaja tullut Kanadan junioriliigan (OHL, WHL, QMJHL) joukkueesta ja CHL-oikeudet pysyy vielä kyseisellä joukkueella ja pelaaja on tarpeeksi nuori.

Eiköhän tuossa ole käynyt, kuten minun tallennuksessani Shemelevillä, eli sopimus on tullut tehtyä sen verran myöhään, että pelaaja pääsee rapakon taakse vasta seuraavassa siirtoikkunassa.

Jep tämän mahdollisuuden tiesin, mutta olisi ollut hyvä kun pystyisi lähettämään vielä kotimaahansa takaisin.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Joo hienoa olisi jos saisi pistää kaverin kotimaahansa ns. "lainalle". Mutta eipä tuossa se kotimaassa pelaaminen ole mistään muusta kiinni kuin sopimuksenteon ajankohdasta, jos liian myöhäistä siirrolle niin tulee vasta seuraavan kauden alkuun/aivan menossa olevan kauden playoffien loppuun.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Jälleen peli kaatuu tiettyyn päivään (3.11.2009) ja näin ollen en kautta voi jatkaa.

Onneksi tallensin vara-saveni tuossa viikkoa ennen draftia, joten jatkan siitä kun siltä tuntuu. Mutta kovasti tämä haaste koettelee ja tiedämpähän etten näillä rostereilla aloita enää yhtään uutta kautta ikinä tämän haasteen jälkeen.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Kausi 3 osa 2. Nyt ilman Laichia ja Knublea.

Eli oli kyllä taas erikoinen kausi. Välillä Capitals keikkui konferenssin sijojen 11-12 tuntumassa. Mutta kaverit tsemppasivat lopussa ja huippukuntoisen Varlamovin avulla nousimme sijalle kahdeksan, kuten sarjataulukko näyttää. Kuitenkin pudotuspeleissä asia eteni niin, että Caps raivasi tiensä Stanley Cupin finaaleihin ja peräti voitti ne. Eli toinen mestaruus putkeen Washingtoniin!

Pari huomiota vielä. Eric Fehr ja Kris Beech paransivat todella paljon saatuaan roolia. Jonkun oli pakko ottaa kakkosketjun paikka ja nämä kaverit sitten sen paikan nappasivat. Sami Lepistö oli Washingtonin puolustajien paras pistemies 44 pisteellään! Palkintogaalassa juuri muut kuin Ovechkin eivät saaneet tunnustusta. Ovechkinille tuli Art Ross, Conn Smythe (jonka kyllä itse olisin antanut Varlamoville), Maurice Richard, Plus-Minuas award, sekä toinen sija Hart Trophyn äänestyksessä ja valinta kakkostähdistöön. Brian Sutherby oli ehdolla Selke Trophyyn ja Bob Hartley Adams Trophyyn. Draftissa ensimmäinen valinta oli sama kuin viimeksikin eli nyt Frölundassa pelaavassa ruotsalainen voimahyökkääjä Tomas Ekman. Erona viime kertaan on toki se, että nyt taidan jättää miehen vielä vuodeksi Ruotsiin pelaamaan.

Draft
Joukkueeseen tulleet pelaajat
Joukkueen sisäinen pistepörssi
Joukkueen pudotuspelien sisäinen pistepössi
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Uusi yritys ja kausi alkamassa alusta. Muutamia muutoksia tuli varattuihin pelaajiin, mm. Kaikkosen nappasi Detroit juuri ennen omaa vuoroani.

Otin tällä kertaa kaksi maalivahtia (Lubomir Broz ja Ludovig Wittwer). Lisäksi Libor Vala (RW/LW) ja Michael Hajek (RW/LW) ja Roman Roman Emelyanenko (RD) olivat uusia kavereita listalle. Tulijat about samat, eli Ryhänen ja ykkösvaraus Lundberg liittyivät joukkueeseen heti ja venäläispakki Batyrshin liittyy joukkueeseen jälleen vuoden päästä. Muita tulijoita olivat Yasin Cisse, Petr Straka ja J-P Anderson.

Jospa tämä nyt pysyisi kasassa, i hope.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös