Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 284 324
  • 11 224

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Siis liigahan pursuu tuolla taktiikalla liian isoks?

Näinhän siinä tulee käymään, jos 16 joukkuetta pelaa liigaa.

12 Liigassa + 10 Mestiksessä tai mielummin 10+10 ja karsinnat päälle. Siinä se muoto olisi, jossa liigaseuran pitää tehdä töitä vuodesta toiseen, tai tulee lähtö Mestikseen.

16 joukkueen liiga II-divaritason pelaajilla. Siinä saa markkinointiosasto hyvin myydä, että ihmisiä on tiistaina hallilla edes 2000.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Kun 15 tai 16 joukkueen liigassa joudutaan ottelumääriä väistämättä karsimaan, niin toivottavasti se tehdään suht reilulla kädellä. Luulen, että silloin kiinnostus yksittäistä ottelua kohtaan kasvaisi, nykytahdilla alkaa hardcore-fanillakin välillä iskeä kiekkoväsymys.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Paska päätös.. Kenellekään ei saa tulla paha mieli. Käytännössähän tämä tarkoittaa, että Sport, Jukurit ja Kookoo (ehkä Tuto/Jokipojat) pelaavat kohta liigaa. Miksei HCK:kin tai K-Vantaa tule sieltä Jokereiden tilalle täyttämään "tyhjiötä". Kakkostaso eli Mestis kuolee Suomisarjatason harrastelijaliigaksi ja siinä sitä kohta ollaan, kun Liiga on täynnä kakkostason(kolmostason?) ulkolaisia. Nuorten pitää hakea jatkossa kehitysmahdollisuuksia ulkomailta, koska Mestiksen taso ja yleisön kiinnostus romahtavat, kun sieltä otetaan kolme isointa organisaatiota pois. Vaikea sanoa, vaikuttaako liigan kiinnostavuuteen, kiinnostahaan porukkaa vuotuiset höntsäpelit Tsekkiä/Ruotsia/Venääjäkin vastaan. Itse en ymmärrä, mitä mielenkiintoista on jauhaa monta kertaa vuodessa samoja maajoukkueita vastaan, vieläpä täysin merkityksettömiä maajoukkuepelejä. Se on varmaa, että tuollainen sarjajärjestelmä alkaa tappamaan omaa henk. koht kiinnostusta sarjaa kohtaan. Uudet seurat tuovat toki hetkeksi uutta väriä ja ehkä piristettä, mutta ei se pitkäkestoista ole. Toivon mukaan kansainvälistyminen pelastaa kohta tältä liigalta.. Jokerifanit voi olla varovaisen tyytyväisiä. Ja jotta joku fiksu ei pääse sivaltamaan, niin se on vähän eriasia, että KHL ja NHL eivät omaa karsintasarjaa alemmalta tasolta.

Ehkä pitäisi tuo mestaruuskin alkaa jakaa vaikka kaikkien semeihin päässeiden joukkueiden kesken niin mahdollisimman monella olisi naminamia ja huippukivaa. Runkosarjan jumbollekin voitaisiin kehitellä joku lohdutuspalkinto, että ei paha mieli pääse liian kovaksi yltymään, kenties vaikka bonuspisteitä ensi kauden liigaan! Mestareilta toki vähennettäisiin pisteitä. Voisivat siellä oikein porukalla miettiä, miten kaikilla olisi mahdollisimman turvallista ja kivaa. Suomikiekko nousuun!
 

hermoraunio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
16 joukkueen liiga II-divaritason pelaajilla. Siinä saa markkinointiosasto hyvin myydä, että ihmisiä on tiistaina hallilla edes 2000.

Joo parin joukkueen lisääminen nykyiseen romahduttaisi koko liigan II-divaritasolle, se on selvä...Eiku mitä?

Nuorten pitää hakea jatkossa kehitysmahdollisuuksia ulkomailta, koska Mestiksen taso ja yleisön kiinnostus romahtavat, kun sieltä otetaan kolme isointa organisaatiota pois.

Vai voisiko olla, että ne nuoret saisivat huomattavasti enemmän kehitys- ja näyttömahdollisuuksia ihan täällä kotoisessa Liigassa, jos liigajoukkueet tarvitsisivat yhteensä 50-100 pelaajaa nykyistä enemmän?
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun 15 tai 16 joukkueen liigassa joudutaan ottelumääriä väistämättä karsimaan, niin toivottavasti se tehdään suht reilulla kädellä. Luulen, että silloin kiinnostus yksittäistä ottelua kohtaan kasvaisi, nykytahdilla alkaa hardcore-fanillakin välillä iskeä kiekkoväsymys.

Ei tule tapahtumaan. Yleisökeskiarvot ja tulot eivät ole laskeneet ottelumäärän paisumisesta huolimatta ja seurat haluavat lisää ottelutapahtumia, koska se on helpoin tapa lisätä tuloja ja kasvattaa liikevaihtoa.

Todellisuudessa ottelumäärien laskeminen tuskin kasvattaisi tarvittavalla tavalla yleisökeskiarvoja. Pelaajien palkkakulutkaan eivät putoaisi, vaikka otteluita karsittaisiin.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Ei tule tapahtumaan. Yleisökeskiarvot ja tulot eivät ole laskeneet ottelumäärän paisumisesta huolimatta ja seurat haluavat lisää ottelutapahtumia, koska se on helpoin tapa lisätä tuloja ja kasvattaa liikevaihtoa.

Todellisuudessa ottelumäärien laskeminen tuskin kasvattaisi tarvittavalla tavalla yleisökeskiarvoja.
Ottelujen kokonaismäärän pysyessä 60 (mikä on mielestäni liikaa, mutta vielä siedettävä) vähenisivät kuitenkin joukkueiden keskenäiset matsit 16 joukkueen sarjassa, ja otteluojelmasta saataisiin tasapainoinen. Kaikki joukkueet 2x kotona, 2x vieraissa. Paljon toimivampi kuin nykyinen sekasotku tammikuun tasauksineen ja paikalliskierroksineen vai onko jälkimmäisiä vielä?
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Näin Suomisarja-seuran kausikorttilaisena täytyy iloita tällaisesta päätöksestä, koska se antaa kaikille seuroille mahdollisuuden kehittää toimintaansa kohti omaa "maksimaalista kapasiteettiaan" ilman, että jo olemassa olevien ammattilaisseurojen olemassaolo vaarantuu. Uudistus varmasti terästää maakuntiensa johtavien seurojen toimintaa Mestiksessä, mistä on pelkästään etua suomalaisille jääkiekon ystäville ja lajille ylipäänsäkin.

Tämänkaltaisen systeemin kannalla olen ollut jo noin 15 vuotta, joten pikaisella selauksella tutkittuna on hienoa nähdä sen herättävän lopultakin näin suurta positiivista vastakaikua myös Mestis-seuroissa. Tämä oli mainio päivä Suomen jääkiekolle.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Liigan koon kasvattaminen ei välttämättä tarkoita pitkällä aikavälillä tason vesittymistä vaan tason laajentumista. Voisi ajatella että tekemisen laatu on liigaseuroilla korkeampaa tasoa kuin mestisseuroilla, koska koventunut vaatimustaso jo pakottaa parantamaan tekemisen laatua. Liigaseuroilla on myös helpompi löytää sponsoreja kuin mestisseuroilla, mikä voisi lisätä nykyisin Mestiksessä pelaavien seurojen (Tuto, Sport, Jokipojat, Kookoo) tuloja.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Itse en näe tuolla Ylen Palomäen ja niin monen ehdottamalla 10+10-systeemillä mitään tulevaisuutta taloudellisesti tässä maassa. Palomäki on muutenkin tämän valtakunnan huonoimpia urheilutoimittajia, todennäköisesti oleminen eri mieltä hänen kanssaan tarkoittaa oikeassa olemista.

Nyt käyttöön tuleva lisenssijärjestelmä varmistaa sen, että ne joilla on jotain teoreettisia edellytyksiä pelata liigaa, myös saavat sen.

Huvittaa tuo hokema, että "kaikilla pitää olla mahdollisuus nousuun ja unelmaan"...en näe järjen hiventäkään siinä, että Heki, Leki, JYP Akatemia jne joskus palaisivat katastrofaalisen pääsarjakauden sekä urheilullisesti että ennen kaikkea taloudellisesti.

Ja joku vielä väittää,että liigan sulkeminen johtaisi mielenkiinnon laskuun.. Enpä usko kovin monen heinolalaisen käyvän matsissa liiganousu mielessään.

Edit. Lisätään nyt vielä oma mielipiteeni, joka on yhtenevä Ika Lehtosen vastaavan kanssa: 16 joukkueen liiga
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Millä estetään joukkueen tyhjennysmyynnit? Joukkueille pitäisi saada panosta myös keväälle eli sellaista ei saisi tapahtua, että jonkun seuran kausi olisi ohi jo tammikuussa. Minulla ei ole ratkaisua mietitty.

Jos olisin jonkun seuran toimutusjohtaja niin kyllä minullakin olisi haluja myydä kallis pelaaja Venäjälle, jos oman joukkueen pelit on siltä kaudelta pelattu.


Mitä haittaa tyhjennysmyynneistä oikeastaan edes olisi jos tätä nyt tapahtuisi?
Kuvitellaan että joukkue x on viimeisenä tammikuussa. Huononeeko peli muuten kuin marginaalisesti jos joukkueelta myydään se ainoa pelaaja joka kelpaa jollekin muulle? Omasta mielestäni ei huonone ja jos huononee, huononee se niin marginaalisesti ettei isossa mittakaavassa ole mitään merkitystä. Talous sen sijaan kohenee etenkin jos pelaaja myydään itään. Se vaan on kylmä tosiasia ettei kaikilla voi olla panosta. Aina on joku joukkue, jolla ei ole mitään uhkaa ja tämän välttää olemalla playoffeissa tai edes lähellä sitä. Jos sinne asti ei pääse on seuraavalla kaudella yritettävä tehdä työ paremmin.

Minusta tässä saatiin lisää mielenkiintoa heti mestikseen ja seuraavalla kaudella myös liigaan. Joukkueiden määrästäkään en olisi huolissani tulevaisuudessa koska ainoastaan liigakelpoiset sinne pääsevät. Pelin tason putoamisesta oli joku nimimerkki jo aiemminkin kirjoittanut ja itsekään en usko sen laskuun.

Samoja vastustajia vastaan on tässä jo tahkottu monta vuotta. Hyvä saada vaihtelua niihinkin.

Mestiksen puolen kitinöitä en ymmärrä. Ei kelvannut että ovi oli raollaan ja piti olla parempi kuin liigajoukkue. Kaiken olisi pitänyt olla mestisjengille helpompaa. Nyt kun homma helpottui alkoi sieltä tulla uudenlaiset kitinät. Mestiksen puolelta voisi kysyä onko mitään systeemiä mikä olisi hyvä?
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Saa tulla Mestis puolelle itse valittamaan ja argumentoimaan, jos jäi ymmärrys vajaaksi. Kyllä on malleja, jotka kelpaa. Ne saattaa selvitä lukemalla ja ymmärtämällä viestejä, lisäksi ymmärrän ettei liigasta käsin pääse kiinni siihen epäluuloon mitä meillä on näitä tulevia kriteerejä kohtaan, mutta luottamus liigan päättäjiin on mennyt. Eikä se palaudu, helpolla. Se voi palautua vain osoittamalla, että tämä systeemi on läpinäkyvä, selkeä ja kestävä sekä tasapuolinen niin nykyisille joukkueille kuin uusille pyrkyreillekin. Karsintasarja tai karsinta vailla kabinettia oli se malli, jota suurin osa kitisevistä mestisläisistä toivoi, jos tämä tosiaan jäi epäselväksi.

Toivotaan nyt parasta tältä huipputyöryhmältä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Aivan järkyttävä päätös, tippui kiinnostus Liigaa kohtaan taas parilla pykälällä ja käy kyllä sääliksi Mestis-jengejä.

Liiga käytännössä suljetaan jälleen. Se joka kuvittelee, että nyt kaikilla on nousumahdollisuudet, on totaalisen naiivi. Ei oikein edes tiedä mitä tähän voi sanoa, kai siellä on joku Ipa uusine omistajineen voidellut muita huolella, etteivät joudu jälleen kerran karsimaan.

Todella surullinen päätös suomalaisen jääkiekon kannalta ja ihmetyttää miten Mestis-seurat ovat tällaiseen malliin suostuneet.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Itse en näe tuolla Ylen Palomäen ja niin monen ehdottamalla 10+10-systeemillä mitään tulevaisuutta taloudellisesti tässä maassa.

Vaikka moni täällä tosiaan kannattaa (minä mukaanlukien) 10+10 mallia, niin on täällä myös monia, jotka sitä kovin vastustaa. Kun sitten lukee yllä olevan kaltaisia väitteitä, niin ei voi kuin ihmetellä, että mihin tällaiset väitteet perustuvat? Ovatko ne ollenkaan tästä maailmasta vai heijastelevatko ne vain henkilökohtaisia mieltymyksiä?

Kun meillä nyt ainakin toistaiseksi on olemassa liiga ja mestis, niin miten voi olla mahdollista, että samankaltainen järjestelmä ei voisi toimia yhteisen johdon alaisuudessa? Jos liiga tosiaan laajenisi 20 joukkueen kilpailuksi ja jakautuisi kahteen eri tasoon, niin millä konkreettisella tavalla sen tulevaisuus olisi mahdottomampi, kuin nykytilanteella? Uudessa tilanteessa toinen taso pääsisi markkinoimaan itseään ylemmän tason kanssa yhteisellä brändillä. Jos tv-sopimus saataisiin värkättyä siten, että ylempi taso jäisi maksukorttien taakse ja alempi taso jaettaisiin vapailla kanavilla, niin olisiko se huononnus? Ja olisiko alemman tason pääseminen mukaan isompaan tv-sopimuskokonaisuuteen täysin mahdoton 10+10 mallisessa liigassa? Meinaa mestiksellähän on vaikeuksia saada tuotettaan televisioon.

Omassa 10+10 visiossa pelattaisiin otteluita myös ristiin tasojen välillä, jotta "riski" pelata alhaalla pienennettäisiin nykyisille kultapossukerholaisille. Olisin jopa valmis päästämään alemman tason runkosarjan voittajan pelaamaan kevään pudotuspeleissä ylemmän seitsemän parhaimman kanssa, jolloin periaatteessa jokaisella 20 joukkueella olisi kauden alkaessa mahdollisuus aina mestaruuteen asti.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Liiga käytännössä suljetaan jälleen. Se joka kuvittelee, että nyt kaikilla on nousumahdollisuudet, on totaalisen naiivi.

Kukaan tuskin kuvittelee, että esim. LeKi, K-Vantaa tai Peliitat odottaisi nyt historiansa ensimmäisen liigakauden alkua, vaikka se olisi voittanut viime keväänä Mestiksen lisäksi Ilveksen liigakarsinnoissa. Pelkkä pelillinen menestys ei olisi tuonut liigapaikkaa aiemminkaan.

Nyt Mestis-joukkueiden urakka helpottui huomattavasti, kun pelillisesti selkeästi edellä olevat liigajoukkueet eivät ole unelman esteenä. Nyt riittää laittaa omat asiat kuntoon. Siitä syystä Mestiksen kärkiseurat ovat tästä päätöksestä mielissään.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Pakko vielä sanoa tästä kornisti nimetystä huippujääkiekon työryhmästä, että niin kauan kun liiga on osakeyhtiö, ei mitään aitoa urheilullisuutta ja kilpailua liigapaikoista synny. Ainoa tapa tehdä kestävä ratkaisu on tehdä sarjoista joko saman organisaation alla toimiva tai jollain tapaa tasavertainen. Nyt kun liiga saa tehdä mitä haluaa, nähdään tämän kaltaisia paskapäätöksiä.

Hiukan toki huvittaa Mestis-seurojen usko tohon epämääräisen "lisenssijärjestelmään" josta kellään ei ole vielä hajua, mutta enimmäkseen säälittää. Se on nimittäin ihan saletti, että ne lisenssiehdot tulevat olemaan sellaiset, ettei sinne ensi kauden jälkeen nouse käytännössä yksikään seura.

Paskan möivät.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Saa tulla Mestis puolelle itse valittamaan ja argumentoimaan, jos jäi ymmärrys vajaaksi. Kyllä on malleja, jotka kelpaa. Ne saattaa selvitä lukemalla ja ymmärtämällä viestejä, lisäksi ymmärrän ettei liigasta käsin pääse kiinni siihen epäluuloon mitä meillä on näitä tulevia kriteerejä kohtaan, mutta luottamus liigan päättäjiin on mennyt. Eikä se palaudu, helpolla. Se voi palautua vain osoittamalla, että tämä systeemi on läpinäkyvä, selkeä ja kestävä sekä tasapuolinen niin nykyisille joukkueille kuin uusille pyrkyreillekin. Karsintasarja tai karsinta vailla kabinettia oli se malli, jota suurin osa kitisevistä mestisläisistä toivoi, jos tämä tosiaan jäi epäselväksi.

Toivotaan nyt parasta tältä huipputyöryhmältä.

Ilmeisesti viittasit minuun ja jos oma ymmärryksesi on kohdallaan, huomaat että kommentoin myös siellä.
Mistä tämä kaikki epäluulo on peräisin? Onko Liiga joskus luvannut jotain ja toiminut toisin koskien karsintoja? Jos karsinta olisi ollut ok, ei siitä olisi itkeä tirautettu montaa vuotta. Kabinettia pitää aina olla sen verran ettei joku persaukinen seura pilaa koko systeemiä sillä ettei pysty pelaamaan kauden pelejään. Karsintasarjassa taas on niitä turhia pelejä, joissa on riskinsä motivaation puutteesta tai ihan suorasta rahallisesta avustuksesta jo mahdollisuutensa menettäneelle jengille. Tähän asti ei ole kelvannut että karsinnat voittamalla nousee jos talous on kunnossa. Nythän vaaditaan enää talous kuntoon mestiksen voittajalta.. Vieläkö pitäisi jotain tehdä?

Hiukan toki huvittaa Mestis-seurojen usko tohon epämääräisen "lisenssijärjestelmään" josta kellään ei ole vielä hajua, mutta enimmäkseen säälittää. Se on nimittäin ihan saletti, että ne lisenssiehdot tulevat olemaan sellaiset, ettei sinne ensi kauden jälkeen nouse käytännössä yksikään seura.

Paskan möivät.

Onko se siitä syystä saletti että sä sanot noin? Mitään näyttöä siitä ei ilmeisesti ole.
 
Nyt Mestis-joukkueiden urakka helpottui huomattavasti, kun pelillisesti selkeästi edellä olevat liigajoukkueet eivät ole unelman esteenä.
Mielestäni kilpaurheilussa tulisi pyrkiä siihen, että hankitaan riittävää osaamista, jotta pärjätään kilpailussa. Ei siten, että lasketaan rimaa alemmas.

Jokereiden poistuessa, tässä maassa on 18 sellaista kiekko-organisaatiota, joilta voi kuvitella löytyvän mahdollisuus saavuttaa vaadittavat kriteerit.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mielestäni kilpaurheilussa tulisi pyrkiä siihen, että hankitaan riittävää osaamista, jotta pärjätään kilpailussa. Ei siten, että lasketaan rimaa alemmas.

Olen samaa mieltä. Itse olisin pitänyt karsinnat edelleen voimassa, jotta myös pelillinen liigakelpoisuus tulisi todistettua.

Ihmettelin vain, miten joku voi pitää tätä päätöstä huonona nousua tavoittelevien Mestis-seurojen kannalta.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eurooppalaisessa palloilukulttuurissa yleisön mielenkiinto kohdistuu kolmeen asiaan:

1) kuka voittaa mestaruuden
2) kuka pääsee pudotuspeleihin/eurokentille
3) kuka putoaa/nousee

Jostain syystä suomalaisten jääkiekkopäättäjien keskuudessa halutaan tämä kolmas mielenkiinnon kohde ainakin osin tappaa. Samalla se mukavoittaa heikoimpien liigajoukkueiden toimintaa, kun ei enää ole minkäänlaista pelkoa putoamisesta. Järkyttävä päätös kertakaikkiaan. Voisiko joku muuten kertoa, löytyykö Euroopasta jokin kansallinen pääsarja, jossa seuralla ei ole pelkoa putoamisesta (siis urheilullisin perustein)? Tämä siis ihan kaikki palloilulajit huomioiden.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onko se siitä syystä saletti että sä sanot noin? Mitään näyttöä siitä ei ilmeisesti ole.

Kyllä mä pitäisin aika vahvana näyttönä edellisen sulkemisen aikaisia puheita liigalisenssin kriteereistä (olemassaoleville haltijoille) - jotka muuttuivat aina seurakohtaisesti - sekä nyt "avatun" sarjan aikaisia puheita vastaavista kriteereistä - joita kukaan ei oikeasti ikinä tiennyt.

Mikään ei anna olettaa, että asia olisi nyt toisin.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Voisiko joku muuten kertoa, löytyykö Euroopasta jokin kansallinen pääsarja, jossa seuralla ei ole pelkoa putoamisesta (siis urheilullisin perustein)? Tämä siis ihan kaikki palloilulajit huomioiden.

Ei tule mieleen Liigan lisäksi. Toki sitten Euroopan ulkopuolelta löytyy esim. itänaapurin KHL, mutta se onkin muovisarja, jolla ei ole mitään perinteitä joille rakentaa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Se etta liiga edes alunperin suljettiin osoitti sen kuinka suuressa arvossa liigaseurat Mestiksen porukkaa pitivat. Ja niiden arpien ja takapakin mitä tuo aika jatti paikkakunnille on turha arvostella taalta suunnalta. Lisaksi vuosien mittaan on liigapomojen suunnalta vinoiltu paikoin Mestiksen ammattimaisuuden puutteesta ja tasosta, aika tekopyhaa kun itse aiheuttivat Mestiksen tasoon takapakkia sulkemisella, mutta uskon ettei suljetun sarjan aikana koettu vahinko kaikille talla puolella aukene ja Se on ok, mutta ei ollut kivaa kun lappu heilui suosikkiseuran luukulla. Epäluottamus on syvalla, en naiviisti usko minkaan ainakaan helpottuneen.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ennakoidaanko tässä nyt sitä, että osa Liigajengeistä lähtee tulevaisuudessa pelaamaan jonkunlaista Eurosarjaa ja tällä täytetään sitten aukot?

Tämä ajatus minulle tästä uutisoinnista tuli. Eli että liiga ei kasva tästä 14:sta joukkueesta laajemmaksi, vaan tässä varaudutaan siihen, että lähivuosina liigasta on ehkä lähdössä lisää jengiä KHL:ään. Mestiksestä sitten nostetaan yksi joukkue aina tilalle.

Toki tuota karsintadraamaakin tuonne kaipaisi, niin kai tämänkin asian olisi jotenkin toisin voinut hoitaa.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä mä pitäisin aika vahvana näyttönä edellisen sulkemisen aikaisia puheita liigalisenssin kriteereistä (olemassaoleville haltijoille) - jotka muuttuivat aina seurakohtaisesti - sekä nyt "avatun" sarjan aikaisia puheita vastaavista kriteereistä - joita kukaan ei oikeasti ikinä tiennyt.

Mikään ei anna olettaa, että asia olisi nyt toisin.

Meinaatko että mestisseurojen pomot kertovat olevansa vamiita liigaan tietämättä yhtään niistä kriteereistä? Minä en usko mutten salettina kerro asioita, joista en ole 100% varma.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös