Eduskuntavaalit 2011 - Jatkoajan prosentit 1/2011

  • 4 422
  • 21

Minkä puolueen ehdokasta aiot äänestää eduskuntavaaleissa 2011?

  • Kansallinen Kokoomus

    Ääniä: 64 27,9%
  • Perussuomalaiset

    Ääniä: 69 30,1%
  • Ruotsalainen Kansanpuolue

    Ääniä: 4 1,7%
  • Suomen Keskusta

    Ääniä: 12 5,2%
  • Suomen Kristillisdemokraatit

    Ääniä: 6 2,6%
  • Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

    Ääniä: 12 5,2%
  • Vasemmistoliitto

    Ääniä: 10 4,4%
  • Vihreä liitto

    Ääniä: 21 9,2%
  • Jokin muu, mikä?

    Ääniä: 3 1,3%
  • En osaa sanoa

    Ääniä: 14 6,1%
  • En aio äänestää

    Ääniä: 14 6,1%

  • Äänestäjiä
    229
  • Poll closed .

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Äänestyksen aihe on simppeli. Mistä leiristä ehdokkaasi löytyy? Nykyiset suurimmat puolueet ovat äänestyksessä aakkosjärjestyksessä. Huom. äänestys päättyy tammikuun lopussa.

En alusta (vaikuta) tämän enempää.
 
Keskustan kannatus on kyllä yllättävän vähäinen. Vihreiden ja demareiden heikohko kannatus kertonee ehkä siitä, että keskustelupalstan kirjoittajien ehdoton enemmistö lienee miehiä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Edelleenkään en osaa sanoa minkä puolueen edustajalle anna ääneni, vai annanko yleensäkään kenellekään. Mikäli jätän äänestämättä, olisi se ensimmäinen kerta valtakunnallisissa vaaleissa jolloin toimin näin.

Sen verran kuitenkin tiedän, että seuraaville nyky-Eduskunnassa oleville puolueille en ääntäni tule antamaan: Keskusta, Vasemmistoliitto, Perussuomalaiset, Kristilliset, RKP. Kokoomuksen toinen äärilaita, joiden aatemaailmaa kuvaa parhaiten koti, uskonto ja isänmaa on myös sellainen leima, mikä siirtää Kokoomuksen syrjään omalta listaltani. Jäljelle jää siis Vihreät ja SDP - eikä kumpikaan niistä tunnu tällä hetkellä olevan todella vahva ehdokas omalla listallani, etenkään kun minua miellyttäviä ehdokkaita ei juuri kotiseudullani ole. Jääkö käteen siis tyhjäarpa ja äänestämättä jättäminen.

vlad.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Puoluekantaan katsomatta POLIITIKKO ON ALI-IHMINEN, JOKA PETTÄÄ AINA. Siksi en tällä kertaa äänestä.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kokoomuksen toinen äärilaita, joiden aatemaailmaa kuvaa parhaiten koti, uskonto ja isänmaa on myös sellainen leima, mikä siirtää Kokoomuksen syrjään omalta listaltani. Jäljelle jää siis Vihreät ja SDP - eikä kumpikaan niistä tunnu tällä hetkellä olevan todella vahva ehdokas omalla listallani, etenkään kun minua miellyttäviä ehdokkaita ei juuri kotiseudullani ole. Jääkö käteen siis tyhjäarpa ja äänestämättä jättäminen.

vlad.

Kannattaa Vlad muistaa, että koti, uskonto ja isänmaa -osasto (eli ns. perinneryhmä) on Kokoomuksessa nykyään melko vaikutusvallaton (ei siis puolivallaton) siipi. Jos kuitenkin pidät kiinni uhkauksestasi, anna sitten äänesi edes vihreille. Jommalla kummalla, sossuilla tai Suomella ei ole tulevaisuutta. Itse toivoisin, että se olisi sossut.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En osaa ainakaan vielä sanoa. Äänestän kyllä aina, sillä koen sen kansalaisvelvollisuudeksi kuitenkin. Kaikki unohtavat pienen ihmisen, kun valtaan pääsevät, pahiten nämä rikkaitten hyysääjät.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Jommalla kummalla, sossuilla tai Suomella ei ole tulevaisuutta. Itse toivoisin, että se olisi sossut.

Tiukkaa analyysia!! Ei päätä eikä häntää, mutta ainahan se on mukavaa kun kokoomuksen patamusta siipi tuottaa tekstiä.

Kokoomuksen uusi sukupolvi on mustempi kuin pirun sielu, politiikan uusjako tapahtuu konservatiiviien ja liberaalien välillä. Siinä jaossa kokoomus menee keskeltä halki, kun taas vihreät ja demarit ovat pääsääntöisesti samalla puolella.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Jos kuitenkin pidät kiinni uhkauksestasi, anna sitten äänesi edes vihreille. Jommalla kummalla, sossuilla tai Suomella ei ole tulevaisuutta. Itse toivoisin, että se olisi sossut.

En oikein jaksa uskoa siihen mahdollisuuteen, että sossut olisi se uppoava laiva. Puolue on "hiukan" sekavassa tilanteessa tällä hetkellä mutta jaksan kuitenkin uskoa siihen, että linja löytyy ja puolue pysyy vallankahvassa jatkossakin. Tarkoitan tällä sitä, että kuuluu kolmen suurimman puolueen joukkoon, sikäli mikäli Perussuomalaisten kannatus ei pysyvästi nouse suureksi, jolloin kolmen suuren sijaan voidaan jo puhua neljästä suuresta (keskisuuresta) puolueesta. Perussuomalaisten pitkäaikaisesta menestyksestä on vaikea sanoa mitään, puolue voi olla yhden kauden juttu tai jäädä pysyvämmäksikin ilmiöksi puoluekartalle mutta sen kertoo tulevaisuus - kuinka vastataan huutoon, otetaanko vastuuta vai tyydytäänkö "räksyttämään" tms. Jotenkin myös uskon, että kolmesta suuresta pitkällä aikavälillä kuihtuvin puolue tulee olemaan Keskusta - tai ainakin toivon asiantolan olevan tämän.

vlad.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Demarien kannatuksen alhaisuus lupaa kyllä hyvää siinä mielessä, että lätkän pelaajien ja jatkoajan kirjoittajien enemmistö on sellaisista kaupungeista missä heillä pitäisi olla kannatusta. Hyvällä tuurilla vasemmistopuolueet sulautuvat pian yhteen ja pääsemme kaikista kolmesta eroon.

Itse en tiedä vielä pystynkö ketään äänestämään. Äänestän toki jotain, vaikka sitten tyhjällä lipulla, mutta toistaiseksi olen saanut aikaan vain ehdottomasti ei äänestämieni puolueiden listan: 1. vihreät 2. SDP ja Vasemmistoliitto. 4. RKP 5. KooKoomus. Ja Keskustakin on melkein tällä listalla. Eipä jää paljoa vaihtoehtoja. Protestiksihan tässä tilanteessa äänestäminen väkisin menee, mutta PerSujen ohjelmakaan ei erityisesti vakuuta, joten saapa nähdä mitä tulee lippuun raapaistua.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Kokoomuksen uusi sukupolvi on mustempi kuin pirun sielu, politiikan uusjako tapahtuu konservatiiviien ja liberaalien välillä. Siinä jaossa kokoomus menee keskeltä halki, kun taas vihreät ja demarit ovat pääsääntöisesti samalla puolella.
Ensimmäiseen sama toteamus tiukasta analyysistä. Konservatismi/liberalismijakoon sen verran, että jaon voi nähdä myös esim. osioina edistys ja jarrutus. Siinä missä kokoomus yrittää pitää yhteiskunnan ja talouden rattaita liikkeellä, demarit, vasurit ja persut haluaa viedä yrityksiltä ja keski -ja ylemmiltä tuloluokilta jo saavutettuja etuuksia. Jos jäljempänä mainittujen toimesta päädyttäisiin esim. nostamaan po-tuloprosenttia ja/tai yritysveroa, siirtyisi pääomia ja liikeoimintaa nopeasti niin paljon ulkomaille, että seuraukset saattaisi pahimmillaan olla hyvinkin pelottavat työllisyydessä ja itse asiassa verotulot eivät todennäköisesti muuttuisi reagoinnin takia oleellisesti, ainakaan positiivisesti. Nyt olisi suotavaa pysyä kelkassa tai jossain vaiheessa tulee lunta tupaan.

Mitä sitten tulee tuohon koti, uskonto, isänmaa -osastoon, niin en näkisi sen "sietämistä" kovin pahana, jos samalla voi välttyä ikäviltä seurauksilta, esim. juuri työllisyydessä. Konservatismi ja liberalismi voi hyvin mennä ja meneekin käsi kädessä ilman, että tarvitsee mihinkään haleta - pikemminkin päinvastoin.


E:Ensimmäiseen heittoon vielä sen verran, että ilmeisesti koko opiskeleva akateeminen Suomi on kokoomukseen päin, kun yksikään kaveri ei ole näitä jarrumiehiä.
 
Viimeksi muokattu:

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Kannattaa Vlad muistaa, että koti, uskonto ja isänmaa -osasto (eli ns. perinneryhmä) on Kokoomuksessa nykyään melko vaikutusvallaton (ei siis puolivallaton) siipi. Jos kuitenkin pidät kiinni uhkauksestasi, anna sitten äänesi edes vihreille. Jommalla kummalla, sossuilla tai Suomella ei ole tulevaisuutta. Itse toivoisin, että se olisi sossut.

Tuohon, että anna sitten äänesi edes vihreille on pakko puuttua. Mitä vihreät ovat koskaan saaneet aikaan eduskunnassa tai ministereinä ollessaan? Näytöt ovat aika tasan luokkaa nolla ja puolue on ratsastanut ns. vihreällä aatteella, joka ei kuitenkaan toteudu edes heidän tekemisissään. Puolueen johto on melkoisen epäuskottava ja ministerit ovat ulkona kuin lumiukot tekemistensä suhteen tai sitten vain näkemyserot tietyistä asioista meidän välillä ovat vain liian suuret. Ja olen ollut tietyissä asioissa tekemisissä/ ajatusten vaihdossa heidän kanssaan. Itselleni muodostunut kuva heidän toiminnastaan on surkuhupaisa ja ajatus siitä, millainen olisi Suomi kyseisen puolueen saadessa johtaa maata, niin sitä ei uskalla edes ajatella. Tietysti heilläkin on ihan fiksuja ihmisiä puolueen sisällä, kuten kaikissa puolueissa, mutta vihreiden toiminnasta paistaa läpi pyrkyryys ehkä eniten. Yksi karmeimpia esimerkkejä näistä johtavista vihreistä henkilöistä on Soininvaara, joka radio-ohjelmassa totesi, että pääkaupunkiseudun kehyskuntiin muuttavat ihmiset, jotka vihaavat muita ihmisiä eivätkä halua olla muiden lähellä. Voiko tuota tyhmempiä lausuntoja kukaan antaa ja paljon muuta vastaavaa kuului miehen suusta, keräsi sillä paljon äänestäjiä lisää Helsingin ulkopuolelta.

Tulevat vaalit ovat pitkästä aikaa todella mielenkiintoiset. Onneksi ihmiset uskaltavat ajatella itsekin ja muokkaavat näkökantojaan, joka johtanee nyt suuriin muutoksiin puolueiden valtasuhteissa. Soinin poppoo ottaa suuren äänisaaliin, en kuitenkaan usko tasoon yli 15%, mieluummin välille 13-14%, joka sekin on korkea. Timo Soini on hyvä puhuja, populisti ja maanläheinen fiksu kaveri, hänen murheensa on se, ettei puolueessa ole ainakaan vielä riittävästi korkean profiilin henkilöitä kantamassa vastuuta. Perussuomalaisilla ei ole myöskään näyttöjä onnistuneesta vastuunkantamisesta, joten pitkä matka heillä on edessään, jos hallitukseen asti siivet kantavat. kaikesta huolimatta on piristävää, että näitä "protestipuolueita" tulee silloin tällöin, mikä ehkä pistää vanhat puolueet miettimään enemmän tekemisiään, nyt ne ovat jääneet kiinni omenavarkaissa vanhoista kolttosistaan ja lopputulos nähdään keväällä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tuohon, että anna sitten äänesi edes vihreille on pakko puuttua. Mitä vihreät ovat koskaan saaneet aikaan eduskunnassa tai ministereinä ollessaan? Näytöt ovat aika tasan luokkaa

Ai? Mielestäni noinkin pienksi puolueeksi on aikaan satu todella paljon…

Vihreillä oli kolme kärkitavoitetta viime vaaleissa: torjua ilmastonmuutosta, vähentää köyhyyttä ja tehdä työelämän pelisäännöistä reilumpia.

Ilmastonmuutoksen torjuminen
Tällä hallituskaudella vähennyksiä on tavoiteltu mm. korottamalla energiaveroja, porrastamalla autoverotus päästöjen mukaan, tukemalla suurten kaupunkien joukkoliikennettä, rakentamalla lisää raiteita ja parantamalla rakennusten energiatehokkuutta.

Hallitus on myös päättänyt taittaa energiankulutuksen kasvun ja lisätä merkittävästi uusiutuvien energialähteiden käyttöä. Käytössä ovat olleet sekä kepit että porkkanat: normeja ja veroja on kiristetty, mutta samalla on lisätty tukia.

Ilmasto- ja energiastrategiassa hallitus linjasi, kuinka Suomi saavuttaa Euroopan unionin vuoteen 2020 asettamat tavoitteet päästöjen vähentämiseksi ja uusiutuvien energialähteiden edistämiseksi.

Samalla sovittiin vesilain uudistamisesta niin, ettei Vuotoksen tai Kollajan kaltaisten tekoaltaiden rakentaminen tule mahdolliseksi.

Ensimmäistä kertaa tavoitteeksi asetetaan energiankäytön tehostaminen niin, että energian kokonaiskulutus saadaan käännettyä laskuun.

Energiatehokkuutta on edistetty periaatepäätöksellä sekä tiukentamalla rakentamisen määräyksiä ja osoittamalla osa elvyttävistä korjausavustuksista energiatehokkuuden parantamiseen.

Strategia uusiutuvatavoite 38 % loppukulutuksesta vuonna 2020
Tuuliatlas on myös vihdoin päivitetty.

Liikennepolitiikan paras saavutus on valtion osallistuminen länsimetron ja kehäradan rakentamiseen sekä se, että valtio ensimmäistä kertaa myöntää suurille kaupunkiseuduille tukea joukkoliikenteen kehittämiseen. Ensimmäistä kertaa myös radoille myönnetään enemmän rahoitusta kuin teille.

Työsuhdematkalipun verotusta on uudistettu niin, että edusta on tehty houkuttavampi.

Auto- ja ajoneuvoverojen porrastus päästöjen mukaan oli tärkeä rakenteellinen muutos. Porrastusta on jatkossa mahdollista kiristää.

Energiaveroja on päätetty korottaa noin miljardilla eli kolme kertaa enemmän kuin mitä hallitusohjelmassa sovittiin. Verotuksen painopistettä on näin siirretty toivomaamme suuntaan eli työn verotuksesta ympäristökuormituksen verottamiseen.


Köyhyyden vähentäminen
Opintotukeen ja pienimpiin vanhempien päivärahoihin on saatu selvä tasokorotus.

Eläkeläisten verotusta on kevennetty samalle tasolle palkansaajien kanssa.

Korotettu kaikista pienintä eläkettä takuueläkkeen avulla
Kaikki indeksisuojan ulkopuolella olevat perusturvaetuudet eli vähimmäispäivärahat, lapsilisä, kotihoidon tuki ja yksityisen hoidon tuki sidotaan kuluttajahintojen muutosta kuvaavaan indeksiin.

Verotettavan tulon alarajaa (kunnallisveron perusvähennystä) on nostettu 2200 euroon, mikä on 200 euroa enemmän kuin hallitusohjelmassa oli sovittu. Esimerkiksi työttömyysturvan peruspäivärahaa saavan tulot nousevat vuodessa keskimäärin lähes 180 euroa.

Lapsiperheiden taloudellista tilannetta on helpotettu nostamalla monia lapsiperheiden tukia. Korotuksista merkittävin on ollut vanhemmille maksettavien pienimpien päivärahojen nosto samalla tasolle työmarkkinatuen kanssa. Tämä tarkoittaa noin 170 euron korotusta tulotasoon joka kuukausi.
Päivähoidon maksut on uudistettu. Mahdollisuus maksuttomaan päivähoitoon säilytettiin ja samalla maksuttoman päivähoidon piiriin luettavien perheiden määrää laajennettiin.

Opintotukea on korotettu 15 prosentilla ja myös opiskelijoiden vapaasti ansaittavan tulon rajoja on nostettu. Työtuloista jää siis enemmän käteen. Lisäksi opintotuen asumislisästä on poistettu tarveharkinta puolison tulojen perusteella.




Reilumpi työelämä
Apurahansaajille on taattu eläketurva, sairasvakuutusturva sekä lakisääteinen tapaturmaturva. Aikaisemmin apurahansaajat olivat sosiaaliturvan suhteen lainsuojattomia.

Pätkätyöläisistä myös tieteen ja taiteen tekijöiden työttömyysturvaa on parannettu. Työttömyysturvan antamisesta on annettu yhtenäinen ohjeistus ja lisäksi tieteen ja taiteen tekijöillä on omat työvoimaneuvojat.

Perusteettomia määräaikaisia työsuhteita on pyritty vähentämään. Työnantaja on nyt rangaistuksen uhalla velvoitettu selvittämään määräaikaisuuden perusteet.

Kunnallisveron perusvähennyksen korotus parantaa pienillä työtuloilla elävien käteen jäävää tuloa.

Käännetyn arvonlisävelvollisuuden käyttöönotto 2011 tulee vähentämään harmaata taloutta rakennusalalla.

Vajaakuntoisten mahdollisuuksia tehdä työtä on parannettu ja kaikki pitkäaikaistyöttömät voivat saada aktivointitukea.

Työvoimakoulutuksesta suurempi osa tehdään yhdessä yritysten kanssa, mikä parantaa mahdollisuutta saada työtä.

Muutosturva on laajennettu koskemaan myös lomautettuja.

Kuntasektorille tehdyllä palkkaratkaisulla, jota hallitus tuki korotetuilla valtionosuuksilla, on parannettu naisvaltaisten alojen palkkojen kilpailukykyä.

Vuorotteluvapaat mahdollistava järjestelmä on vakinaistettu.

Työttömien koulutusta on kehitetty mm. luomalla mahdollisuus omaehtoiseen koulutukseen.

Isäkuukautta on pidennetty neljästä viikosta kuuteen viikkoon.

Oppisopimuskoulutusta on kehitetty ja paikkoja lisätty tuntuvasti, samoin on lisätty resursseja työpajatoimintaan ja etsivään nuorisotyöhön.

EU:n ulkopuolelta tulevien työntekijöiden saatavuusharkinnasta luovutaan vuoden 2011 loppupuolella, mikä helpottaa yritysten mahdollisuutta rekrytoida työntekijöitä näistä maista.



Vesilaki uudistetaan niin, että Vuotoksen altaan rakentaminen ei edelleenkään ole mahdollista. EU:n Natura-2000 – verkostoon ja Suomen tärkeimpiin lintualueisiin kuuluvat Kemihaaran suot eivät jää veden alle.

Myös koskiensuojelulaki on voimassa ja Kollaja virtaa vapaana.

Aluehallinnon uudistuksessa ympäristöasiat säilyivät kaikilla nykyisiä alueellisia ympäristökeskuksia vastaavilla 13 toimialueella.

Kaivoslaki uudistetaan vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Kunnille annetaan veto-oikeus uraanikaivosten perustamiseen.

Ehdokkaiden vaalirahoitus on saatu avoimemmaksi ja rahoituksen ehtoja on tiukennettu: yksittäiselle tuelle saatiin katto, ilmoitusrajoja laskettiin ja valvontaa tehostettiin uhkasakkomenettelyllä.

Puolueiden vaalirahoituksen säännöt uudistetaan. Rahoitus avataan, julkistamisvelvollisuutta kiristetään ja samalla yksittäisille lahjoituksille laitetaan euromääräinen katto.

Yhdistyslaki uudistetaan. Uudistuksen toteuduttua laki vastaisi nykyistä paremmin erimuotoisten yhdistysten tarpeita sekä nykyaikaisen kansalais- ja järjestötoiminnan vaatimuksia.

Vaalilaki uudistetaan. Uudistuksen tavoitteena on vahvistaa yhtäläistä äänioikeutta niin, että jokaisessa vaalipiirissä annettu ääni on tasa-arvoinen.
Siviilipalvelus on lyhentynyt kuukaudella 13 kuukaudesta 12 kuukauteen, mikä on sama kuin pidempi asepalvelus. Samalla otettiin käyttöön käytäntö asumiskustannusten korvaamisesta ja uudistettiin koulutuksen sisältöä.

Vammaislakiin on kirjattu vammaisten oikeus henkilökohtaiseen avustajaan, mikä helpottaa monen vammaisen arkea.

Perheen sisäisen adoption salliminen parantaa niiden lasten asemaa, joiden vanhemmat elävät rekisteröidyssä parisuhteessa.

Saamelaiset saavat oman kulttuurikeskuksen.

Maahanmuuttajien kotouttamiseen panostetaan aiempaa voimakkaammin.
Turvapaikka myönnetään entistä useammalle hakijalle ja Suomeen jäävillä on avattu mahdollisuus tehdä töitä turvapaikkapäätöksen odotusaikana.

Yliopistojen perusrahoitusta on vahvistettu.

Myös kulttuurin rahoitus on kehittynyt myönteiseen suuntaan.

Tekijänoikeudet pysyvät jatkossakin opetusministeriössä, eikä niitä siirretä työ- ja elinkeinoministeriöön.

Hallitus päätti olla edistämättä työsuhdeolettamaa, jonka mukaan työ- tai virkasuhteessa luodun teoksen oikeudet siirtyvät automaattisesti työnantajalle, ellei muuta sovita.




...
aika hyvin kahdella ministerillä ja 15 kansanedustajalla on pääaty niihin tavoitteisiin, joita vihreiden äänestäjille kerrottiin ennen vaaleja tavoiteltavan
 
Perussuomalaisilla ei ole myöskään näyttöjä onnistuneesta vastuunkantamisesta, joten pitkä matka heillä on edessään, jos hallitukseen asti siivet kantavat. kaikesta huolimatta on piristävää, että näitä "protestipuolueita" tulee silloin tällöin, mikä ehkä pistää vanhat puolueet miettimään enemmän tekemisiään, nyt ne ovat jääneet kiinni omenavarkaissa vanhoista kolttosistaan ja lopputulos nähdään keväällä.

Perussuomalaisten ei tarvi päästä hallitukseen. Heidän suosionsa kasvu vaikuttaa kuitenkin siten, että isot puolueet siirtävät suuntaansa pari piirua perussuomalaisiin päin.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Ihan kiva, mutta mitkä kaikki noista ovat oikeasti saavutuksia, siis hyödyttävät yhteiskuntaa ja mitkä ovat Vihreiden aikaansaannoksia? Vaikka olet kovasti kallellaan kyseiseen puolueeseen, niin ei kaikkea mitä hallitus päättää voi laskea vihreiden aikaansaannokseksi. Vihreiden nämä kolme päätavoitetta olivat muuten sellaisia, joita kaikki puolueet voisivat kirjoittaa tavoitteikseen varaamalla aikaa siihen noin kaksi minuuttia. Ilmastonmuutoksen torjuminen on hyvin seksikäs aihe esimerkiksi, josta kaikki puhuvat suu vaahdossa ja asioita tehdäänkin, silti muutoksen torjuminen ei tule onnistumaan köyhien valtioiden halutessa ymmärettävästi myös rikastua. Vähentää köyhyyttä on myös yhtä naivia ottaa vihreiden teemaksi, kaikki siitä puhuvat ennen vaaleja ja ei kai kukaan voi väittää, että juuri vihreät olisivat vähentäneet köyhyyttä? Haluatko muuten, että minäkin käyn kopioimassa noita vastaavia raportteja tänne, siitä syntyy kovin fiksu olo, suorastaan kultivoitunut. Ei kääntynyt minun mieleni vihreäksi. Teen omat päätökseni ajatustenvaihdosta esimerkiksi Braxin kanssa, kuulemistani Sinnemäen puheista (livenä) tai joistakin Soininvaaran haastatteluista, puhumattakaan ydinvoimaan liittyvistä päätöksistä puolueen toimesta. Silti suon heille saman mahdollisuuden kuten kaikille muillekin, minusta ei vain saa vihreää, vaikka luontoarvot ovatkin omassa maailmassani korkealla (mitä tekemistä sillä on vihreiden kanssa??).
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Perussuomalaisten ei tarvi päästä hallitukseen. Heidän suosionsa kasvu vaikuttaa kuitenkin siten, että isot puolueet siirtävät suuntaansa pari piirua perussuomalaisiin päin.

Tämä pitää paikkaansa ja haluavatko edes hallitukseen? Itse en näe heillä olevan juuri potentiaalisia ehdokkaita sinne Soinin jälkeen. Eivät tosin nykyisessäkään hallituksessa kaikki ole kovin kyvykkäitä tehtäviensä hoitamiseen, mutta se onkin toinen asia. Jo nyt huomaa SDP:n ja Keskustan ajatusten alkavan myötäillä usein Soinin ajatuksia, heidän harmikseen vain Soini on tehnyt sen ensin ja on ottanut tietyllä tavalla erävoiton jo. Sanoin Perussuomalaisten suosion jäävän tasolle 13-14%, mutta mikäli Espanja joutuu ennen vaaleja kerjäämään EU:n apua, niin suosio ei jää tuohon.
 
Tämä pitää paikkaansa ja haluavatko edes hallitukseen?

Näkisin niin, että hallituksen pitää joka tapauksessa kiristää löysää maahanmuuttopolitiikkaa edes hitusen ja karsia vihreää fasismia, olipa Persut hallituksessa tai ei. Jos Persuja ei oteta hallitukseen ja vanha meininki jatkuu, niin Perussuomalaisten kannatus nousee entisestään. Ilmastonmuutosvouhotus tekee kalliista arkielämästä entistä kalliimman, ja täysin turhaan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ihan kiva, mutta mitkä kaikki noista ovat oikeasti saavutuksia, siis hyödyttävät yhteiskuntaa ja mitkä ovat Vihreiden aikaansaannoksia?

Hyödyttää yhteiskuntaa ? Vihreiden kannalta kaikki, siksi heitä on äänestetty. Jos sun tavoitteet on erilaisia, äänestät niitä, jotka niitä ajavat. Meikäläisen tavoitteteita yhteiskunnassa nää on täyttäny

..Pelkästään Vihreiden? Ei yksikään, koska enemmistön on oltava samalla kannalla, mutta Vihreiden aloitteesta ja eteenpäin vieminä.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Hyödyttää yhteiskuntaa ? Vihreiden kannalta kaikki, siksi heitä on äänestetty. Jos sun tavoitteet on erilaisia, äänestät niitä, jotka niitä ajavat. Meikäläisen tavoitteteita yhteiskunnassa nää on täyttäny

..Pelkästään Vihreiden? Ei yksikään, koska enemmistön on oltava samalla kannalla, mutta Vihreiden aloitteesta ja eteenpäin vieminä.

Aika moista pokkaa vaatii kyllä edes väittää, että vihreät millään tavalla käytännössä olisi ollut edistämässä ilmastonmuutoksen hidastamista. Sen verran ponnekkaasti he esimerkiksi ydinvoimaa vastuvat. Vihreät vain ja ainoastaan pyrkivät ratsastamaan "vihreydellä". Käytännön toimenpidevaatimukset ovatkin sitten kokonaan toinen asia. Monesti kuten ilmastonmuutoksen kanssa, vihreiden toimenpitein luonnontila vain huononisi. Valistunut kansa alkaa toki näkemään tyhjänpäiväisen lässytyksen läpi, ja vaikka sielunsa idiotismille myyneitä saattaa vielä 8-10% löytyä, niin eiköhän tämäkin vasemmistopuolue jää muiden mukana pikkuhiljaa historiaan.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Hoi,

Tuli tämä ketju mieleen taas uusimpien gallupeiden myötä. Kuun loppu lähenee ja äänestysaikaa on enää muutama päivä. Marraskuussa saatiin ääniä 267, mutta tässä vasta rapiat 200, joten härskisti nostan ketjua näkyville.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Ilmoitin äänestäväni keskustaa. Miksikö? Että se pysyisi persujen edellä. Niin oudolta kuin se tuntuukin, niin liikkuvien äänestäjien kannattaa äänestää joko keskustaa tai demareita, jos pyrkimyksenä on pitää persut niiden takana. Minulle demarien äänestäminen ei ole vaihtoehto missään tilanteessa.

Oikeasti sitten äänestän jotenkin muuten, tai sitten näin. En tiedä vielä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Hoi,

Tuli tämä ketju mieleen taas uusimpien gallupeiden myötä. Kuun loppu lähenee ja äänestysaikaa on enää muutama päivä. Marraskuussa saatiin ääniä 267, mutta tässä vasta rapiat 200, joten härskisti nostan ketjua näkyville.

Alkaako sitten vaaliväsymys jo painaa tässä vaiheessa vai missä vika. Tai sitten ennen vaaleja tehty äänestyskierros paljastaa todellisen kannan ja lopullisen aktiivisuuden.

Tilanteeni ei ole muuttunut näiden viikkojen kuluessa miksikään, ts. ollaan alkutilanteessa eikä tietoa ehdokkaasta tai puolueesta ole laisinkaan. Jopa äänestämättömyys alkaa tuntua eräältä vaihtoehdolta vaikka se tyhmältä voi tuntuakin - menettäisin mahdollisuuden vaikuttaa yhdellä tapaa mutta jääkö jäljelle sitten muita keinoja joilla vaikuttaa. Saas nähdä?

vlad.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Eli Persut on tämän äänestyksen perusteella, Jatkoajan suosituin puolue tällä hetkellä ja suuri yllätys ainakin meikäläiselle. Mutta hyvä näin. Olisin kyllä veikannut vahvasti Kokoomuksen puolesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös