Eduskuntavaalien tulosilta – seuraa näitä

  • 110 863
  • 2 109

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
No joo, eroa PS:ään 0,1 kun kymmenesosa laskematta ja vedetään voitontanssia. Rohkeaa
Se on ne vaalipiirien viimeiset paikat - meillä ei ole täysin suhteellinen vaalitapa vaan kolmetoista erillistä äänestystä. Saadut kokonaisäänet eivät ratkaise suurinta puoluetta. Kun nyt vilkaisin niin näytti kohtuullisen selvältä. Toki vieläkin on mahdollista muutokset, riippuen siitä, että mistä puuttuvat äänet tulevat.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Tuli iso voitto!
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pyyhi Petteri nenä, räkää tullu vähän.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikäs komeetta tämä Sara Seppänen on Lapista. Valtava äänimäärä. Oliko kokoomuksessa eri sukunimellä vai muistanko väärin?
Seppänen erotettiin Kokoomuksesta vajaa pari vuotta sitten. Siirtyi PS.

Sara Seppänen ent. Tuisku.
 

Yarmolenko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näin yliopistossa opiskelevana sitä saatetaan olla vielä aikamoisessa kusessa Kokoomuksen kanssa. Toivotaan, että PS pitää keskituloisten ja köyhempien puolta hallituksessa!
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Älköön sanoko ettei Iisoppia vaalit kiinnostaisi vaikka ei hän jaksa katsella Ylen vaali-iltaa. Vähän väliä käyn Ylen sivuilla painamassa Päivitä-nappia. Paljon on jo laskettu...
 

ez_pound

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En varmaan ole viisaampi, mutta menee jokseenkin näin. Siinä lasketaan edellisten vaalien mukaista äänestyskäyttäytymistä eri alueiden ja puolueiden suhteen ja siitä sitten jollain algoritmilla tuutataan matemaattinen ennuste. On pitänyt aika hyvin kutinsa, napsu sinne tai tänne voi viimeisten läpimenijöiden suhteen tulla.
Tuossa vaiheessa ennakkoäänet on jo kokonaan laskettu ja vaalipäivän ääniäkin kohtuullisen paljon. Vaalipäivän äänista saadaan lopuille äänille jakauma, joka on suhteellisen tarkka. Laskenta etenee kuitenkin äänestysalueittain, joten edellisen vaalin perusteella laskettuja kertoimia tarvitaan jonkin verran.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Eiköhän taktinen äänestäminen vääristä aika paljon luottamusta SDP:hen. Persujen uhkan ansiosta muu vasemmisto menetti valtavan määrän paikkoja. Kansa oli tyytymätön hallitukseen. Uusi hallitus puolestaan tulee todella vaikeaan tilanteeseen sisään. Saa nähdä, milloin edellisen hallituksen aiheuttama kupla puhkeaa ja ketä siitä sitten syytetään.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Halla-ahokin vielä viidenneksi kovin äänisaalis vaikka on ollut aika hiljakseen viime aikoina.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Huomasitko, että on suuremmassa vaalipiirissä?

Kyllä huomasin, mutta voitko väittää ettei tuo silti olisi yllätys? Sellainen Marin-kultti tähän asti on Suomessa vallinnut.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Petteri vissiin aloitti Suomen kuntoon laiton vetämällä perseet. Tuohan on ihan soosissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös