Edmonton Oilers 2023–2024 – ”Stanley Cup or bust”

  • 180 065
  • 709

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
3-2-tappio Coyotesille jatkoajalla. Pickardilta muuten hyvä peli, mutta tuo Maccellin voittomaali olisi pitänyt ottaa. Toki oli muutenkin vähän nihkeä peli koko joukkueelta. Nurse pelasti pisteen laukomalla 2-2-tasoituksen kolmannessa erässä. Vielä ollaan hyvissä kyttäysasemissa divisioonan kärkipaikan suhteen ja tänään on isot panokset Canucksia vastaan.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tänään oli sitten vuorossa Canucks. McDavid missasi kolmannen pelinsä putkeen ja se näkyi ottelun lopputuloksessa. Todella viihdyttävä ja tasainen peli alusta loppuun asti ja Canucks vei sen kyllä lopulta ansaitusti nimiinsä 3-1. Oilers tuli alussa kovaa päälle ja laukauksetkin menivät Oilersille 7-0 ensimmäisen kympin aikana, ennen kuin Canucks pääsi peliin kiinni. Avausmaali syntyi 16 sekuntia ennen avauserän päätöstä, kun Lafferty laukoi Canucksin johtoon. Tämän maalin Skinner varmaankin haluaisi takaisin, sillä hieman helposti veto livahti takakulmaan.

Toinen erä jatkui tasaisena Oilersin ollessa hieman niskan päällä. Oilersin ylivoimassa McDavidin puuttuminen näkyi Draisaitlin väkisin yrittämisenä ja ratkaisujen pakottamisena. Mikäli kipparin saikku jatkuu, niin yvlle on pakko keksiä jotain että se saadaan toimimaan. Kun Oilers ei onnistunut maalin teossa, niin Canucks onnistui sitten saamaan kiekon Skinnerin selän taakse ylivoimalla, mutta lopulta osuma hylättiin paitsiona. Suter onnistui kuitenkin erän puolivälin paikkeilla viemään Canucksit johtoon, eikä tähän ollut kyllä Skinnerillä sanomista kun Suter ohjasi Myersin laukauksen lähes maalin edestä. Toisen erän lopussa Kane ohjasi hienosti ilmasta Oilersin ainokaisen maalin. Kolmannen erän lopulla haettiin tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Joshua teki heti Skinnerin tultua pois jäältä tyhjiin lopputuloksen 3-1 ja peli oli ohi. Canucks on ollut koko kauden vaikea vastustaja ja voittikin kaikki neljä tämän kauden kohtaamista.

Jos jotain hyvää tästä pelistä, niin viisikkopeli ja etenkin oman pään peli oli kyllä taas uomissaan ja tuollaisella pelillä on hyvä lähteä kohti pleijareita. McDavid tarvitaan kyllä terveenä takaisin, koska ylivoima pyörii käytännössä hänen kauttaan ja vaikka viisikkopelikin toimi kohtuudella, puuttui sellainen totuttu maalintekouhka kentältä ja peli oli paikoin väkisin puskemista.

Nyt voisi sitten lepuuttaa vaikka koko rosteria runkosarjan lopun, sillä lopuissa peleissä ei juuri enää panosta ole, kun divisioonan voitto käytännössä ratkesi tässä pelissä ja takaakaan kukaan ei enää nouse ohitse. Ainoastaan pitää odotella että tuleeko ykköskierroksella vastaan Kings vaiko Vegas.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Sharks kaatui tänään 9-2. McDavid sai tänään 100 syöttöpistettä täyteen tälle kaudelle ja olihan se hieno hetki. Kolmosketju alkaa löytää yhteistä kemiaa ja värkkäsi tänään kaksi maalia. Cecille ja Bouchardille myös maalit mieheen. Holloway on ollut hyvä sen jälkeen kun hänet nostettiin ylös ja tuskin enää lähtee takaisin alas.

Runkosarja päätetään vieraskentällä kun huomenna pelataan Arizonassa ja torstaina Coloradossa. Sen jälkeen alkaakin pudotuspelit.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Jos olisin Oilersin valmentaja niin paiskoisin ja rikkoisin pukukopissa tavaraa niin perkeleesti. Aina turhauttavaa kun olisi mahdollisuus kunnon murskajaisiin ja kymmenen maalin ylittämiseen sen jälkeen kun ensimmäisessä ja toisessa erässä on saatu maaleja kasaan sen verran että kymmenen maalin rajapyykki olisi helposti ylitettävissä, niin jäädytään tällä tavalla. Kaikki mahdollisuus oli viime yönä kunnon murskajaisiin, mutta ei maistu niin ei maistu. Turhauttavaa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ensi yönä Oilersin ja Coyotesin viimeinen kohtaaminen Arizonassa ja samalla myös Coyotesin seurahistorian viimeinen peli. Darnell Nurse ja Cody Ceci saivat vapaaillan ja Philip Broberg pääsee ensimmäistä kertaa pelaamaan vasemmalla puolella. Pickard aloittaa.


 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo, sellainen ystävyysottelu se sitten oli. 5-2 tuli nokkaan mikä oli kyllä täysin ansaittua. Alusta asti tultiin vain läpsyttelemään paikalle ja odottelemaan että peli loppuu. Toisaalta tämä oli ainakin hetkeen viimeinen änärimatsi Arizonassa, niin olihan se hyvä että kotijoukkue sen voitti ja yleisölle jäi positiivinen mieli tästäkin lajista. Jos jotain positiivista hakee niin kaikki ottelussa pelanneet suomalaiset pääsivät pisteille ja Maccelli teki ihan hienon maalinkin.

Foegele sai ensimmäistä kertaa urallaan 20 maalia täyteen yhdellä kaudella. Broberg sai syöttöpisteen tuohon Foegelen maaliin, mutta ei hän vielä ihan sillä tasolla ole, että uskaltaisin vakiroolia ensi kaudelle luvata. Harmi kun näyttää tämäkin varaus menevän hukkaan, jotain tuolle pelaajakehitykselle pitäisi keksiä.

Huomenna sitten olisi runkosarjan päätöspeli Avalanchea vastaan. Odotan että tulossa olisi hieman kovempitasoinen ottelu tämän päiväiseen verrattuna, kun molemmat joukkueet hakevat varmasti asetelmia mahdollista pudotuspeleissä kohtaamista varten. Edellisistä kuudesta runkosarjaottelusta viisi on mennyt jatkoajalle, niin eiköhän huomennakin mennä pitkän kaavan kautta. Oma veikkaukseni on, että Avs voittaa jatkoajalla, koska sillä näistä peleistä voitot on 4-1. Kuuden pelin otannalla rekordi Avsille on 4-2 ja edellisen kymmenen keskinäisen kohtaamisen voitot on Avsille 7-3.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Broberg on kehittynyt paljon AHL:ssä, mutta kyllä tämä peli näytti että tarvitsee vielä ainakin yhden täyden kauden Condorsissa. Holloway on nyt alkanut lunastaa odotuksia ja Brobergillakin on potentiaalia, mutta paljon on töitä vielä edessä vakipaikan ottamiseksi.

E: ja ilmeisesti Broberg palaa Avalanche-pelin jälkeen takaisin Bakersfieldiin kun Condorsilla on pudotuspelit alkamassa. Näin sanoi Bob Stauffer viime yön lähetyksessä.
 
Viimeksi muokattu:

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo, Broberg on vielä nuori puolustajaksi ja mahdollisuuksia on nousta vielä hyväksi Nhl-puolustajaksi. Ehkä tuli oltua sen suhteen liian pessimistinen aamulla. Hollowayn peli on mennyt isoja harppauksia eteenpäin ja on ollut nyt tällä stintillä nostonsa jälkeen yksi näkyvimmistä pelaajista pelistä toiseen. Hollowaylle on kyllä helppo löytää vakirooli kolmosketjusta ensi kaudelle ja miksei myös ylempiin ketjuihin kaiken mennessä nappiin.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Voitto meni tälläkin kertaa Avsille, toki paljon selkeämmillä numeroilla kuin ennakoin. Meiltä oli lepovuorossa käytännössä kaksi ensimmäistä hyökkäysketjua sekä Ekholm ja Bouchard. Avalanche tuli peliin hyvällä temmolla ja yllätti Oilersin housut kintuissa laukoen ensimmäisellä viidellä laukauksella kahdeksaan minuuttiin numerot 4-0, jonka jälkeen he nostivat jalan kaasulta. Stecher sai todella kummallisia jäähyjä ensimmäisessä erässä ja niitä hieman kritisoitiin, mutta se ei auttanut kyllä pelin mukaan pääsemistä. Oilers teki ainokaisensa Duhaimen ollessa jäähyllä, kun Holloway ohjasi Brobergin siniviivavedon ohi Annusen. Skinner pelasi vielä erän loppuun, mutta toiseen erään tuli sitten Pickard. Lopputulokseksi saatiin viimeisessä erässä Parisen maalin myötä tulos 5-1.

Nyt on sitten runkosarja taputeltu ja tuloksena oli 104 pistettä, Pacificin toinen sija ja Läntisen konfferenssin 5. sija. En olisi syksyllä uskonut kun tarvottiiin siellä tappioputkessa ja laskeskelin että mahdollisuudet olisi tuonne 90 pisteen nurkille. Pitkä voittoputki käänsi kyllä kurssin totaalisesti. Kun Vegas hävisi viimeisellä kierroksella Ducksille ja Kings voitti Blackhawksin jatkoajalla, saatiin lopulta pudotuspelivastustajakin selville. Vastaan tulee siis aiemmilta kausilta tuttu Kings. Otteluohjelmakin jo kerettiin julkaisemaan, tämä on kopioitu suoraan Nhl:n omalta sivulta:

Edmonton Oilers (2P) vs. Los Angeles Kings (3P)​

Game 1: Kings at Oilers -- April 22, 10 p.m. ET (ESPN2, SN, CBC, TVAS)
Game 2: Kings at Oilers -- April 24, 10 p.m. ET (TBS, MAX, SN, TVAS, CBC)
Game 3: Oilers at Kings -- April 26, 10:30 p.m. ET (TBS, MAX, SN, TVAS)
Game 4: Oilers at Kings -- April 28, 10:30 p.m. ET (TBS, truTV, MAX, SN, SN1, TVAS)
Game 5: Kings at Oilers -- May 1, TBD
Game 6: Oilers at Kings -- May 3, TBD
Game 7: Kings at Oilers -- May 5, TBD

Itselleni aikataulut sopivat hyvin, mukava nousta aamulla katsomaan pelejä ennen työpäivää. Tästä se sitten taas alkaa!
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Evander Kane kertoi tänään kärsineensä tyrästä koko kauden ajan. Siinä varmaankin on syy miksi kevätkausi meni täysin penkin alle hänen osaltaan. Kane oli tänään nelosketjun laidassa kun Oilers piti harjoitukset ja toivoi itse olevansa pelikunnossa ensi yönä Kings-sarjan avausottelussa. Ihme, että on ylipäätään pystynyt pelaamaan koko kauden tuossa kunnossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös