Edmonton Oilers 2023–2024 – ”Stanley Cup or bust”

  • 179 985
  • 709

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Torontossa sitten sellainen esitys, ettei tiedä mitä tuosta ajattelisi. Kaksi erää laiskaa pelaamista ja ketään ei tuntunut kiinnostavan. Kolmannessa erässä McDavid yksinään hilasi Oilersin kahden maalin päähän. Siinäpä se pelin positiivinen anti sitten onkin. Tuolla pelillä ei voitettaisi edes AHL:ssä, toivottavasti joukkue ymmärtää katsoa peiliin. Tänään on iltapäiväpeli Ottawassa, toivon että tähän peliin tulevat vähän paremmalla sykkeellä.

Ja sitten vielä vaihtopenkillä oli Kanen ja Draisaitlin välillä sanaharkkaa joka tallentui myös Sportsnetin lähetykseen. En tiedä mistä on kyse, mutta tätä on tapahtunut aiemminkin.


 
Viimeksi muokattu:

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo-o, eipä sitten jäänyt paljoa kerrottavaa tuosta Ottawan pelistäkään. Oikeastaan hallittiin koko peli, mutta sitten tärkeillä hetkillä ei onnistuttu pitämään kaveria poissa maalinteosta. Todella helppoja jäähyjä tuomarit puhalsivat, mutta kun siihen annetaan mahdollisuus niin turhapa noita on selitellä. Senators teki kolme maalia ylivoimalla ja kaikki tulivat oikeastaan heti ylivoiman alettua. Laukaukset voitettiin 36-16, mikä kertoo pelin etenemisestä ja siitä, että hyökkäys kyllä toimii, mutta tuo puolustuspeli näyttää taas samalta kuin syksyllä. Ihmetyttää suuresti että siirtotakarajalla vahvistettiin hyökkäystä ja puolustukseen ei hankittu vahvistusta. Pickard ei todellakaan esittänyt mitään ihmeellistä, mutta ei noita maaleja voi kyllä hänenkään piikkiin laittaa kun kaksi noista maaleista tuli poikittaissyöttönä läpi. Jos jotain positiivista, niin RNH:n loukkaantumien ei ollut iso, sillä peliäkään ei ole jäänyt väliin sen keskeytyksen jälkeen ja Hyman sai 50 maalia täyteen ensimmäistä kertaa uraallan. Ei voi kuin hattua nostaa tuollaisen maalimäärän jälkeen ja Hollandia pitää onnitella erinomaisesta sopimuksesta.

Jos tulevia viikkoja miettii, niin viisikkopelin kehittämiseen on pakko nyt keskittyä ja löytää sitä kautta tiiveyttä, koska ihan turha pudotuspeleissä on kellekään valehdella että Desharnais on kakkosparissa hyvä juttu ja kolmoseenkin on heittää vielä Ceciä ja Kulakia. Edellisen viiteen peliin on nyt tullut kolme tappiota ja omissa on kolissut 19 kertaa, eli keskimäärin 3,8 kertaa. Toki kiitospäivän jälkeen Oilers on kerännyt eniten pisteitä ja voittoprosenttikin oli yli 77, mutta kyllähän tuo huolestuttaa että kun tärkeimmät pelit lähenee niin peli rupeaa sakkaamaan rumalla tavalla. Moneypuckin mukaan Oilersilla on kuitenkin laskennallisesti neljänneksi paras todennäköisyys voittaa cup, niin kai se on luotettava että peli sieltä vielä löytyy.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Foegelelta voisi kysyä, että miten meni niinkuin omasta mielestä tuo 3-2-maalin puolustaminen. Jos olisi vähänkään viitsinyt luistella kaverin perään niin ehkä takaiskulta olisi vältytty. Kane oli tänään katsomossa ja veikkaisin ettei Knoblauch hirveästi tykännyt hänen asenteestaan eilen Torontossa. "Team-decided maintenance day" kerrottiin syyksi, eli valmennusjohto oli päättänyt että Kane huilaa Senators-pelin.

Freewindin kanssa samaa mieltä, ettei Desharnais kyllä missään nimessä kuulu kakkospariin. Stecher pelasi paljon paremmin Nursen rinnalla silloin kun pääsi pelaamaan. Ehkä olisi aika heittää Desharnais katsomoon ja ottaa Stecher takaisin kokoonpanoon.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Jets kaatui jatkoajalla 4-3. Taas tehtiin homma vähän vaikeaksi kun kahden maalin johto sössittiin. Onneksi Hyman sitten ratkoi pelin jatkoajalla. Skinneriltä tärkeitä torjuntoja silloin kun niitä tarvittiin, vaikka muuten pelasi aika keskivertopelin. Tärkeät kaksi pinnaa pankkiin ja kotiedun varmistaminen pudotuspeleihin alkaa olla lähellä. Seuraavaksi torstaina kotipeli Kingsiä vastaan.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kings kaatui 4-1. McDavid teki tehot 1+2 ja on nyt enää kahden pisteen päässä pistepörssin kärkipaikasta. Peli oli aika fyysinen ja selkeästi tässä mahdollisia pudotuspeliasetelmia haettiin. Henriquelle myös maali, kun Draisaitlin syöttö kimposi hänestä maaliin. Bouchard teki 3-0 ylivoimalla ja Ceci naulasi loppulukemat tyhjiin. Kingsin ainoa maali tuli kun Ekholmin syöttöyritys kulmassa epäonnistui ja Kalijev oli maalin edessä täysin vapaana.

Voitolla otettiin entistä tukevampi ote Pacificin kakkossijasta ja divisioonan kärkipaikkaa pitävään Canucksiin on matkaa kuusi pistettä. Seuraava peli on sitten huomenna, kun Ducks tulee päiväpelissä vastaan kotikaukalossa.

Evander Kanesta kantautuu sitten vähän ikävämpiä uutisia. Frank Seravalli tuoreessa Oilersnation Everyday-podcastissa puheli, että Kanella ja Oilersilla olisi sukset ristissä. Kanen kevätkausi on ollut surkea ja mies on yhden pelin jo katsomosta seurannut. Kane myös oli melko vähäsanainen kun asiasta kysyttiin. Ja tämähän ei ole mitään uutta, sama juttu on tapahtunut kaikissa aiemmissakin joukkueissa. Alku on hyvä mutta sitten jossain vaiheessa alkavat ongelmat. Kane ei nyt ole tehnyt 17 peliin maalia ja se näkyy myös peliajassa. Mutta myös joukkuekavereilla alkaa mennä hermot, kuten nähtiin taannoisella videolla jossa Kane ja Draisaitl ottivat vaihtopenkillä yhteen. Kanen sopimusta on vielä kaksi vuotta jäljellä ja Oilersilla on ongelma käsissä jos tilanteeseen ei saada parannusta.

Kanen panosta tarvittaisiin pudotuspeleissä, mutta jos mies alkaa kiukutella se sataa vastustajan laariin. Niinkuin nähtiin viime keväänä Vegasia vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Nyt oli tosiaan tuo viisikkopuolustaminen hyvällä tasolla, eikä Kings oikein edes sitten päässytkään hyville paikoille. Skinner sitten otti ne muutamat tärkeät kopit eikä tosiaan voinut mitään tuolle Kaliyevin maalille. Kanesta en itse olisi tämän päivän peliesitykseen peilaten vielä huolissani, vaikka sieltä tosiaan juttua tulee että välit rakoilee ja sitä rataa. Pelasi varsin hyvän pelin kolmosessa Perryn ja McLeodin kanssa. Nykytason Kanestakin on hyötyä pudotuspeleissä, kun yhdessä Perryn kanssa voivat omalla toiminnallaan tuoda taitopelaajille lisää tilaa pelin koventuessa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Olivier Rodriguen kanssa tehtiin yksivuotinen ja kaksisuuntainen jatkosopimus. Tämä kausi on AHL:ssa mennyt sen verran hyvin, että uskon pääsevän ensi kaudella kokeilemaan NHL:ssä. Rodriguella on potentiaalia olla kovan luokan NHL-vahti jonain päivänä tulevaisuudessa. Varsinkin nyt kun Campbell on loukkaantumisen vuoksi sivussa on peliaikaa luvassa Condorsissa paljon.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ducks kaatui 6-1. McDavid teki tehot 2+1 ja nousi pistepörssin kärkipaikalle ainakin vähäksi aikaa. Ekholmille myös kolmen pisteen peli. Desharnais myös nakutti kaksi syöttöpinnaa. Pickardilta hyvä peli ja loistavia torjuntoja.

Jobinpostia tuli sitten Brett Kulakin loukkaantumisen muodossa. Kulak sai William Lagessonin laukauksen päähän ensimmäisessä vaihdossa ja jätti pelin kesken. Eilen vedettiin loppupeli viidellä pakilla ja nyt sitten odotellaan tietoa Kulakin tilanteesta. Cody Ceci oli myös pois sairastumisen takia, mutta on varmaankin alkuviikosta jo pelikunnossa. Jos Kulak on pitempään pois niin Philip Broberg varmasti nostetaan ylös ja pääsee pelaamaan omalla pelipaikallaan ensimmäistä kertaa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
3-2-jatkoaikatappio St. Louisissa. Draisaitlille ja Ekholmille merkittiin Oilersin maalit. RNH:n 2-0-maali hylättiin ja mielestäni ihan aiheettomasti. Hyman ei millään tavalla estänyt Binningtonin torjuntatyöskentelyä tilanteessa. Ainakaan hidastuksessa ei näkynyt minkäänlaista kontaktia. Mutta nämä nyt on näitä. Kanelta myös hylättiin maali korkealla mailalla tehtynä. Tuomarit siis olivat tänään selkeästi kotijoukkueen puolella.

Piste kuitenkin mukaan pelistä, mikä on positiivista. Mahdollisuudet ensimmäiseen divisioonavoittoon sitten kauden 1986-87 ovat edelleen hyvät. Seuraavaksi sitten matka jatkuu Starsin vieraaksi keskiviikkona.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
5-0-tappio Dallasissa. Olihan luokatonta suorittamista omassa päässä. Pickardia tappiosta ei voi syyttää, kun joukkue lahjoitti kiekkoja vastustajalle kuin joulupukki lahjoja. Tämä on sellainen asia mikä pitää saada kuntoon ja vähän äkkiä. Pudotuspeleissä ei voi tuolla tavalla pelata tai tulee aikainen kesäloma.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joukkuepeli oli hyvää siihen Blues-pelin puoliväliin asti, mutta sitten pakka hajosi Kanen tappeluun ja Draisaitlin jäähyilyyn, eikä se enää siitä parantunut. Tämä peli mentiinkin sitten kokonaisuudessaan samaa kaavaa noudattaen, eikä jäänyt kyllä epäselvyyksiä missä tämän hetken lännen joukkueiden kärki menee. Tässä on vielä kahdeksan matsia runkosarjaa jäljellä, niin hyvä olisi että saataisiin rivit suoriksi ja puolustuspeli taas kuntoon ennen pleijareita. Toiveissa olisi, että olisi avauskierroksen kotietu ja vastassa joku muu joukkue kuin Vegas.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
6-2-voitto Avalanchesta ja samalla myös pudotuspelipaikka varmistui. Nyt ainakin kannatti laittaa McDavid ja Draisaitl yhteen sillä kapteeni teki kaksi tärkeää maalia. Mutta myös kolmosketju pelasi hyvän pelin ja Kane teki ensimmäisen maalinsa 22 peliin. Ja myös Perry osui. Kane teki myöhemmin vielä toisen maalin.

Oilers myös laukoi 46 kertaa kohti Avalanchen maalia joten peliä hallittiin melko suvereenisti. Tämä oli hyvä tasonnosto heikon Stars-pelin jälkeen ja pudotuspelejä kohti voi lähteä luottavaisin mielin. Pacificin kärkipaikkaa pitävään Canucksiin on matkaa viisi pistettä ja Oilersilla on yksi peli enemmän pelattuna. Lisäksi Canucksia vastaan pelataan keskinäinen peli ensi viikolla. Huomenna sitten kauden viimeinen Battle Of Alberta Calgaryssa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Flames kaatui 4-2. Kun Canucks hävisi oman pelinsä, ero divisioonan kärkeen kutistui kolmeen pisteeseen. Jäähyjä otettiin taas liikaa ja kerran soi ylivoimalla omissa. Muutenkin oli kuuma peli ja paljon tunnetta kaukalossa. Draisaitl teki kauden 40:nnen maalinsa. Brown alkaa myös vertyä, nyt tuli jo kauden neljäs maali ja tämä lupaa hyvää pudotuspelejä ajatellen. Kanelta taas vähän huonompi peli ja Perry antoi kuulua kolmannessa erässä harhasyötön jälkeen. McDavidille kaksi syöttöpinnaa ja 100 syötön rajaan on enää yksi syöttöpiste matkaa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ensi yönä Vegas vastassa. McDavid sai alavartalovamman Flames-pelin loppuminuuteilla ja on nyt jättänyt parit harjoitukset väliin. Tällä hetkellä on day to day ja päätös pelaamisesta tehdään ennen ottelua. Dylan Holloway nostettiin ylös Condorsista ja riippuu McDavidin tilanteesta pelaako tänään.


 
Viimeksi muokattu:

Väkkärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Kalpa
Ensi yönä Vegas vastassa. McDavid sai alavartalovamman Flames-pelin loppuminuuteilla ja on nyt jättänyt parit harjoitukset väliin. Tällä hetkellä on day to day ja päätös pelaamisesta tehdään ennen ottelua. Dylan Holloway nostettiin ylös Condorsista ja riippuu McDavidin tilanteesta pelaako tänään.


Kauanko ennen peliä on tiedossa pelaako McDavid? Tärkee pelaaja myös HGM kannalta :)
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Vegas kaatui 5-1 ja Oilers varmisti samalla myös kotiedun pudotuspelien avauskierrokselle. McDavid ei tänään pelannut ja näytti vähän siltä, että Golden Knights tuli peliin takki auki kuvitellen Oilersin kaatuvan helposti kun McDavid on pois. Cecin maali kimposi Martinezin luistimesta, mutta hyvin nopeasti Oilers pelin ratkaisi. Hollowaylta hyvä paluu ja onnistui myös maalinteossa.

Seuraavaksi sitten Arizona tulee lauantaina vierailulle mahdollisesti viimeistä kertaa nykyisessä muodossaan.
 
Viimeksi muokattu:

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Oma veikkaukseni on, että McDavid pelaa korkeintaan Arizonaa tai San Josea vastaan. Jos saa tuon sata syöttöä täyteen niin eiköhän huilaa silloin loput runkosarjasta ja pelit jatkuu sitten pleijareissa. Siellä saattaa olla jopa vähän isompaa loukkia, mutta niistä tuskin huudellaan pleijareiden alla. Tuossa tilanteessa kuitenkin vasen polvi tai nilkka vääntyy kun Flamesin pakki kaatuu päälle.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Spin
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös