Edmonton Oilers 2014–2015

  • 171 300
  • 649

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eiköhän se kauppa tosiaan Perronin pyynnöstä tehty. Ja ihan hyvän vastineen mielestäni saivat. Huononsihan tuo joukkuetta tällä hetkellä, mutta tuskinpa siellä olisi sellaistakaan vaihtoehtoa ollut tarjolla, jolla olisi saatu vastaavan tasoinen pelaaja takaisin.
Ferencen kanssa tilanne on ehkäpä vähän se, että uskoisin hänen pukukopissa olevan arvostettu pelaaja. Fanien silmissä painaa aina se pitkä ja kallis sopimus sekä se, että eihän Ferencellä rahkeet enää riitä muuhun kuin kolmosparin rooliin. Eli on joutunut pelaamaan vähän liian kovassa paikassa ja se on sitten näkynyt suorituksissa. Samalla laillahan esimerkiksi Horcoff joutui fanien hampaisiin pääasiassa sen sopimuksensa takia. Onko se sitten pelaajan vika jos joku tarjoaa paljon rahaa vaikkei perusteita ehkä olisikaan.
Hallista olen vähän huolissani. Painaako sitten edelleen se loukkaantuminen. Vai onko pukukopissa tapahtunut jonkinlainen muutos "komentosuhteissa", mutta Hall ei pelaa sillä tasolla kuin on totuttu aiempina vuosina. Toki melko yksiulotteinen pelaaja hän on ollutkin, mutta nyt ei saa tulosta aikaiseksi. Sen sijaan RNH on ottanut huimia kehitysaskelia ja erityisesti se fyysinen pelaaminen lämmittää mieltä.

Tästä Avs pelistä tosin en tiedä muuta kuin sen mitä näin koosteesta. Tuttu kuvio eli silloin kun veskari pelaa hyvin ja antaa mahdollisuuden voittoon, niin ei varmasti saada maaleja tehtyä. Koosteen ja kommenttien perusteella Avs vei pari ekaa erää ja Oilers sitten kolmannessa heräsi. Pouliot heti ekassa pelissä loukkaantumisen jälkeen hakkasi kiekon sisään maalin edestä. Ja ylivoimalla. Avalanchen maalissa Schultz vaihteeksi "puolustamassa" maalin edustalla (EDIT: Ja samalla RNH syyllistyi kiekon katseluun unohtaen Brieren. Itseasiassa Schultzin oli pakko reagoida Duchenen suuntaan kun Nikitin ei pysynyt tämän perässä. Eli syytänkin pääasiassa Nikitiniä ja RNH:ta.)
Oli muuten koosteen perusteella ihan oilersmainen määrä kiekonmenetyksiä ja päätöntä pyörimistä omalla alueella. Siitäkin tilanteesta tykkäsin ekassa erässä kun neljä Oilersin kaveria oli lähes omalla sinisellä kun kiekko oli vastustajalla viivassa. Luonnollisesti seurauksena 2-1 tilanne oman maalin eteen, jonka Scrivens hoiti.

Gordon ja Hendricks saivat hävettävän vähän jääaikaa mutta ehkä syynä siihen oli toisen laidan Gazdic. Varmasti seuraavaan peliin tilalle tulee Klinkhammer, jolla synkkasi kai aika kivasti Gordonin kanssa Coyotesissa. Kolmosketjun Lander, Fraser ja Yakupov olivat laukausten valossa pahasti ottavana osapuolena. Vastassa heillä pääasiassa Landeskog, Briere ja Duchene.

Barons jatkoi voittojaan kaatamalla Monstersin 3-2. Yakimov ilmeisesti jälleen Landerin paikalla ja sai R Hamiltonin tekemään voittomaaliin toisen syötön. Muista maaleista vastasivat kauden aikana ECHL:stä tulleet Winquist ja C Jones (velipoika Kellen sai syöttöpisteen). Oesterlelle 0+2. Brossoit jatkoi maalilla torjuen 33 kertaa.

EDIT: Niin ja ilmeisesti sääntöjen mukaan riittää, että ainoastaan se nuppikohta veskarin mailasta on valkoinen. Nythän Scrivensillä on muuten mailan pää oranssi, mutta sitten se paksunnos on valkoinen.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Pouliotin aktivoimisen myötä Pinizzotto lähti farmiin. Olisin luullut että Gazdic lähtee, mutta toisin kävi. Gazdic varmaankin saa tehdä tilaa Klinkhammerille.

Nelsonin aikakausi on alkanut ihan hyvin. Joukkue on napsinut tasaiseen tahtiin pisteitä ja viimeisestä kolmesta pelistä saldona neljä pistettä. Parannusta on siis tapahtunut sen jälkeen kun Nelson otti ohjat. Vaikka vielä on kyllä melkoisesti työsarkaa.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Barons nousi voitolla Läntisen Konferenssin kärkeen. Menossa on seitsemän ottelun voittoputki ja viimeisissä 20 pelissä 17 voittoa. Noista 17 voitosta seitsemän jatkoajalla ja niissäkin peleissä aika monessa vielä nousivat kolmannessa erässä tasoihin.
Yön pelissä ei jatkoaikaa tarvittu vaan Monsters kaatui selvästi 5-2. Baronsin kokoonpano:
R.Hamilton-Williams-Ford
Miller-Yakimov-Pakarinen
C.Hamilton-Khaira-Winquist
K.Jones-C.Jones-

Simpson-Davidson
Oesterle-Musil
Marincin-Hunt
Gernat

En tiedä kierrätettinkö Jonesien laidalla jotain hyökkääjää vai pelasiko joku tuplavaihtoja siinä. Bachman palasi tolppien väliin ja torjui 33 laukausta. Tehoista vastasivat jälleen kaksi ensimmäistä ketjua. Ford 2+1, Williams 1+1, Miller 0+2, Pakarinen 1+1 ja Yakimov 1+1.

Tänään sitten pitäisi tulla ilmoitus Draisaitlin siirtymisestä takaisin junioreihin. Jo tuolla taas näyttää olevan median edustajilta "varmistuksia", mutta nähdäkseni Oilers tai juniorijoukkueet eivät vielä ole mitään varmistaneet..
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ja sieltähän se ilmoitus tuli, Draisaitl pelaa loppukauden junioreissa. Järkevä ratkaisu tähän paikkaan.

Islanders-otteluun Oilers lähtee seuraavilla ketjuilla:

Hall - RNH - Eberle
Purcell - Roy - Pouliot
Fraser - Lander - Yakupov
Hendricks - Gordon - Klinkhammer

Nikitin - Fayne
Klefbom - Petry
Ference - Schultz

Scrivens aloittaa maalissa.
 

ipaz

Jäsen
Orhan tuo Oilersin managementin toiminta Draisaitlin kohdalla aivan pelkkää vittuilua nuorelle pelaajalle. Kaveri olisi ollut valmis pelaamaan U20-kisoissa kotimaansa puolesta, mutta MacT ja kumppanit "katsoivat" pojan olevan tärkeämpi Oilersille. Mutta sitten kun Saksan pelit kisoissa olivat ohi ja joukkue pudonnut ensikaudeksi B-sarjaan niin Draisaitl passitetaan Kelownaan - joka onneksi sentään on koko WHL:n ykkösjoukkue.

Olisiko muka joku siellä pohtinut että ei tee hyvää mennä häviämään lisää MM-kisoihin, vaan parempi kun menee menestyvään junnujoukkueeseen.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Draisaitlhan treidattiin Kelownaan WHL:n jumbojoukkue Prince Albert Raidersista, joka siis aiemmin hänen oikeutensa omisti. Oilersin sentteritilanne on ollut vähän mitä se on ollut, Landeria ei Eakinsin aikana nostettu ylös ja Draisaitlia roikotettiin mukana vaikka kaveri ei ollut lainkaan NHL-valmis.

Minusta tuntuu että tämä ratkaisu oli parasta Draisaitlin itseluottamuksen kannalta. Nyt hän pääsee isoon rooliin voittavassa joukkueessa.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Islanders ei saanut vieläkään murrettua Rexallin kirousta, vaikka nyt siihen oli kenties paras tilaisuus ikinä. Komea 5-2-voitto Oilersille. Klinkhammerille piste heti debyyttiottelussa ja Roykin sai maalitilinsä Oilers-paidassa avattua. Fraser iski jo toisen maalinsa Oilersissa. Isles vei laukaisutilastoa aika selvästi, mutta Oilers teki maalit.

Royn ja Purcellin kemiat tuntuvat synkkaavan aika hyvin. Siinä voi olla aika vaarallinen kaksikko muodostumassa Oilersille.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Oilers Itäistä vastaan 7-4-1 ja Läntistä vastaan 2-18-8. Mukavahan se on voittaa ja vielä mukavampi kun tulee paljon maaleja. Katsoin kolmannen erän ja siinähän niitä maaleja tuli ihan kivasti. En olisi uskonut siinä erässä laukausten olleen noin pahasti Islesille kuin olivat (14-4). Toki siinä Ferencen jäähyn aikana ja sen jälkeen oli aika paha pyöritys Oilersin päässä.
Fraserilta tosiaan se laukaus lähtee aika kivasti. Oikein hämmästyin siinä Fraserin maalin aikana, että kuka se iso sentteri oli, joka antoi hyvän rystysyötön vapaalle kaistalle ja vasta uusinnasta tajusin Nikitinin olleen hyökkäyksen kärjessä. Pitäisiköhän kokeilla enemmänkin Nikitiniä sentterinä ja Schultzia laiturina.
Näyttivät koosteen perusteella Roy ja Purcell tarjonneen viihdettä oikein koko kansalle. Kahdella nollaa vastaan hyökkäys ja isännät eivät saaneet edes laukausta aikaiseksi.
Hendricks alkaa vertymään. Koko kaudella 5+5 ja niistä viimeisissä seitsemässä pelissä 3+2.
Kaikki uudet kaverit pääsivät pisteille. Landerillekin syöttöpiste Fraserin maaliin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Darnell Nurse valittiin Kanadan voittoon päättyneen MM-finaalin parhaaksi pelaajaksi. Hän ei kerännyt ainuttakaan miinusmerkintää koko turnauksessa ja valittiin myös kisojen All Star-miehistöön. Siinä on kyllä todella hyvä puolustaja Oilersilla kehittymässä. Nurse on mielestäni ensi kaudella valmis NHL:ään. Tai ainakin AHL:ään totuttelemaan ammattilaiskiekkoon.

Klinkhammer on kyllä tuon yhden pelin perusteella ollut huikea parannus nelosen laitaan. Tästä osoituksena mm. Hendricksin uran ensimmäinen kahden maalin ilta. Saa nähdä mitä Gazdicille nyt tapahtuu, tuskin ihan loppukautta katsomossakaan istuttavat.

Lowetide kirjoittaa blogissaan, että jossain vaiheessa Oilers tulee ilmoittamaan muutoksista scouting-osastolla ja hyvin todennäköisesti tämä tapahtunee ennen tulevan kesän draftia. Olisihan se tietysti hyvä lähteä draftiin uudistuneella scoutingilla.

Nelsonin alaisuudessa on kyllä tehty todellinen täyskäännös. Ei uskoisi että jäällä viilettää sama joukkue joka konttasi koko alkusyksyn. Vielä on töitä tehtävänä, mutta Oilers on ottanut nyt askeleita eteenpäin. Nelson on vajaassa kahdessa viikossa onnistunut hitsaamaan tuon sakin yhtenäiseksi joukkueeksi.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Nurse oli tuossa turnauksessa erinomainen. Varmasti Kanadan paras pakki, ja mielestäni olisi voitu laittaa hyvinkin tähdistökentälliseen.

Iso ja hyvin liikkuva kaveri, joka pelaa myös kovaa. Ainoa miinus siitä, että välillä ei oikein osannut katsoa nousujaan oikein ja tuli todella pahoja paikkoja vastustajalle.

NHL-valmiudesta en ensi kaudeksi tiedä, mutta eiköhän kaverista ole lupa odottaa ykkösparin janaria, joka ei ehkä ihan se ykköspakki ole, mutta erinomainen silti.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Darnell Nurse valittiin Kanadan voittoon päättyneen MM-finaalin parhaaksi pelaajaksi. Hän ei kerännyt ainuttakaan miinusmerkintää koko turnauksessa ja valittiin myös kisojen All Star-miehistöön. Siinä on kyllä todella hyvä puolustaja Oilersilla kehittymässä. Nurse on mielestäni ensi kaudella valmis NHL:ään. Tai ainakin AHL:ään totuttelemaan ammattilaiskiekkoon.

Klinkhammer on kyllä tuon yhden pelin perusteella ollut huikea parannus nelosen laitaan. Tästä osoituksena mm. Hendricksin uran ensimmäinen kahden maalin ilta. Saa nähdä mitä Gazdicille nyt tapahtuu, tuskin ihan loppukautta katsomossakaan istuttavat.

Lowetide kirjoittaa blogissaan, että jossain vaiheessa Oilers tulee ilmoittamaan muutoksista scouting-osastolla ja hyvin todennäköisesti tämä tapahtunee ennen tulevan kesän draftia. Olisihan se tietysti hyvä lähteä draftiin uudistuneella scoutingilla.

Nelsonin alaisuudessa on kyllä tehty todellinen täyskäännös. Ei uskoisi että jäällä viilettää sama joukkue joka konttasi koko alkusyksyn. Vielä on töitä tehtävänä, mutta Oilers on ottanut nyt askeleita eteenpäin. Nelson on vajaassa kahdessa viikossa onnistunut hitsaamaan tuon sakin yhtenäiseksi joukkueeksi.
Scouting-osaston muuttaminen ennen draftia olisi kyllä taas ihan älytön virhe. Sitä pelaajatarkkailuahan tehdään pitkällä aikavälillä ennen varaustilaisuutta, joten muutoksiahan on tehtävä heti varaustilaisuuden jälkeen, jotta uudet henkilöt ehtivät vuoden kasaamaan listojaan. Toki muutenkin oli aika hölmöä antaa syksyllä epäluottamuslause sille porukalle jonka pitäisi kesäksi saada oikeita ratkaisuja tehtyä. No,ihan normaalitoimintaa Oilersilta.

Nelson on tosiaan muutaman viikon ollut hommissa joten ei hänen vaikutustaan voi vielä arvioida lainkaan. Ainahan uusi valmentaja tuo pienen boostin mutta katsotaan sitten kun alkuinnostus laantuu. Ei se Nelsonkaan mikään ihmemies kuitenkaan ole, vaan kokematon NHL-valmentaja joka harjoittelee hommiaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Scouting-osaston muuttaminen ennen draftia olisi kyllä taas ihan älytön virhe. Sitä pelaajatarkkailuahan tehdään pitkällä aikavälillä ennen varaustilaisuutta, joten muutoksiahan on tehtävä heti varaustilaisuuden jälkeen, jotta uudet henkilöt ehtivät vuoden kasaamaan listojaan. Toki muutenkin oli aika hölmöä antaa syksyllä epäluottamuslause sille porukalle jonka pitäisi kesäksi saada oikeita ratkaisuja tehtyä. No,ihan normaalitoimintaa Oilersilta.

Juuri näin. Olisi melkoista töötöilyä heittää se koko vuoden työ käytännössä hukkaan. Kevin Devinen mukaan Buffalo aloitti osittain tämän kauden 2015 draftin scouttaamisen jo edeltävänä kautena. Tämä siis esimerkkinä siitä, että yhteen draftiin valmistautuminen on tosiaan vähintään koko kauden kestävä prosessi.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Draisaitlin siirto Kelownaan varmistui. Samalla selvisi myös, miksi Leonia on pidetty Oilersissa koko syyskausi. MacT on halunnut siirtää Leonin junioreihin, mutta WHL:n jumbona majailevaa Prince Albertia ei katsottu parhaaksi mahdolliseksi vaihtoehdoksi hänelle. MacT on pitkin kautta käynyt keskusteluja Raidersin GM:n kanssa, että Draisaitl siirrettäisiin menestyvään junnujoukkueeseen ja nyt siirto tapahtui sitten. Eli Draisaitlille haluttiin Oilersin puolelta taata paras mahdollinen kehittymisympäristö.

Pitlick on sivussa kolme kuukautta, eli hänen kautensa ja mahdollisesti myös NHL-uransa on paketissa. Paikat eivät näytä NHL-vauhtia kestävän, joten eiköhän AHL ole sopivampi taso hänelle.

Fasth aloittaa maalilla illan Red Wings-ottelussa. Muuten Oilers lähtee samalla miehityksellä, jolla Islanders kaatui sunnuntaina.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Katselin taas kolmannen erän ja täytyy sanoa, ettei ollut minkäänlaisia eväitä hyökätä Wingsiä vastaan. Ainoa keino päästä hyökkäysalueelle ensimmäisen 15 minuutin aikana oli lyödä päätykiekko ja sitten yrittää taistella se omille. Eikä muuten ollut montaa kiekkoa, jotka olisi saatu voitettua. Sitten ennen Eberlen maalia oli ensin Gordonin ketjulta ja sitten ykköseltä ensimmäiset vaihdot, jolloin vähän saatiin kiekkoa hallintaan hyökkäyspäässä. Oli muuten sitä 2-2 tasoitusta edeltävässä vaihdossa Hallilta sellainen hölmöily omassa päässä, että olisi ansainnut penkityksen loppupeliksi. Kaveri antoi oman maalin sivustalta syötön jalkojen välistä taaksepäin oman maalin eteen. Olihan siinä kaksikin omaa kaveria suunnilleen sillä tontilla, mutta kumpikin taisi lähinnä hämmästyä mitä tapahtui ja kiekko vapaaseen tekopaikkaan maalin eteen. Fasth onneksi hoiti.
Niin ja hommahan näytti jo siltä, että täysin epäansaitusti peli saataisiin ehkä vietyä jatkoajalle, mutta onneksi Pouliot oli lukenut memon siitä McDavidin varaamisesta ja otti tyhmän hyökkäyspään jäähyn keihästämisestä. Alivoima toimi ihan kivasti, mutta Wingsin aikalisän aikana Hendrickskin ehti lukemaan saman memon ja runttasi sitten voittomaalin seuraavassa vaihdossaan.

Fasth pelasi ihan hyvin ja vähän ehkä tuntuu siltä, että aivan niitä avopaikkoja oman maalin eteen ei enää tule niin paljoa. Paitsi vastustajan ollessa ylivoimalla tai oman pelaajan syöttäessä tekopaikan.

Puolustuksessa Nikitin sai eniten jääaikaa tasakentällisin. Nelsonin kaikissa yksin valmentamissa peleissä eri puolustaja on saanut isoimmat minuutit tasakentällisin, joten ehkä jotain arviointia on menossa.

Hyökkäyksessä kahden erän jälkeen Yakupov siirtyi Royn ja Pouliotin rinnalle ja Purcell sitten Landerin ja Fraserin ketjuun. Landerille muuten syöttöpiste siihen avausmaaliin ylivoimalla, joten ihan hyvin siltä osin lähtenyt liikkeelle. Edelleenkin laukausten valossa tuo Fraser, Lander, Yakupov -kolmikko otti aika pahasti takkiin, mutta toisaalta tuossa pelissä sama tilanne oli koko joukkueella. Onhan se vähän niin, että kolme varsin kohtuullista ja kokenutta ketjua saadaan kasaan, mutta sitten juuri tuo Landerin ketju on vähän sellainen, että siihen on laitettu kaikki "ongelmatapaukset". Landerilla on hyökkäyspelissä ongelmia, Yakupovilla vähän kaikessa (erityisesti puolustamisessa) ja Fraserilla ei taida olla muuta kuin laukaus. Ymmärrän ihan hyvin tuon vaihdon, jolla vähän yritettiin paikata tuon ketjun ongelmia laittamalla Purcell siihen.

Baronsinkin putki katkesi Starsia vastaan. 5-2 tappio ja siellä Brossoit (17/21) otettiin vaihtoon täsmälleen pelin puolivälissä tilanteessa 4-1. Jonesinveljekset tekivät pelin avausmaalin ja Pinizzotto Baronsin toisen kolmannen erän alussa. Tehotilaston valossa kaksi kärkiketjua olivat tällä kertaa pahasti ottavana osapuolena. Williams, Pakarinen, Yakimov, Ford saivat kaksi miinusta ja Miller, Hunt ja Marincin kolme.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Pakko kyllä kysyä että mitä ihmettä Pouliot oikein ajatteli. Peli tasan ja Oilers vielä mukana pelissä, niin mies menee tekemään jotain tuollaista. Melkein Nelsonin asemassa pistäisin seuraavan ottelun ajaksi katsomoon miettimään tekosiaan.

Minun mielestäni Yakupov näyttää heräämisen merkkejä. Tänäänkin pääsi puolittaiseen läpiajoon, josta ei onnistunut viimeistelemään. Mutta merkit on ilmassa että jyvä on viimein löytymässä.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Noniin, pitää nyt tulla vähän ajatuksia kirjoittelemaan, kun pelikiellosta pääsin pois.

Oli kyllä aluksi tuo Perronin diili aika wtf-hetki. Mutta joo, nyt kun tässä viikon ajan pohdiskellut niin alkaa näyttää vain paremmalta. Klinkhammerista aina pelaajana tykännyt, mukavaa nähdä tuontyyppinen pelaaja joukkueessa. Osaa niitä maalejakin joskus tehdä. On esim. Gazdiciin verrattuna aikamoinen parannus.

Ja toisaalta onhan Oilersilla ollut tunkua tuonne top-6 osastolle, jos ei senttereitä oteta huomioon. Fraserin kokeilulla ei ole kuin voitettavaa ja joukkueen otteisiinkin on oltava ihan tyytyväinen kun pisteitä on tullut. Se on aika varmaa, että vähintään top-5 varataan draftissa. McDavid, Eichel ja Hanifin kelpaisivat hyvin minun puolestani. Sen jälkeen itse veikkaisin eniten isokokoista taitosentteriä Dylan Stromea, McDavidin joukkuekaveria ja Ryanin veljeä, joka on tehoillut aika tavalla ja ainakin tehojen puolesta kannatellut joukkuetta Connorin sairasloman aikana. Mutta ei nyt ehkä ole sitä mitä joukkue kaipaisi... Mitch Marner mättänyt vielä kovemmat tehot Londonissa, pienikokoinen ja nopea sentteri, jolle en nyt näe Oilersilla olevan mitään käyttöä. Sitten siellä on mielenkiintoisena nimenä juuri Nursen kanssa kultaa pokannut laituri Lawson Crouse, isokokoinen voimahyökkääjä joka osaa tehdä maaleja. Tosin itse näen Crousen tapauksessa vaarana sen, ettei kaverista tule mitään ricknashia vaan benoitpouliot. Pavel Zacha kelpaisi itselleni myös, iso sentteri, joka on myös laiturina pelannut. Näytti erinomaiselta viime kevään U-18 kisoissa. Pisteiden valossa olen ehkä odotellut Zachalta enemmän, ja uskonkin ettei kaveri ole sen top-5 pickin arvoinen. Järkevintähän se on varata bpa-periaatteella, oli se sitten McDavid tai Strome vuorosta riippuen.

Mutta joo, onhan se vielä vähän ennenaikaista draftista puhua, mutta tulipahan nyt jotain siitäkin pohdiskeltua.

Sitten linkataas tähänkin mielenkiintoinen Tyrväisen Antin haastattelu Barons-vuosilta. Linkkiä Jatkoajan sivuille artikkeliin, mikäli joltain on mennyt ohi tuo:
http://www.jatkoaika.com/Haastattel...ole-sellaisia-persoonia-joita-pitäisi”/163494
Eihän tuo nyt hyvältä kuulosta. Onhan näitä huhuja Hallin kusipäisyydestä kuulunut, mutta nyt kun porukkaan näyttää liittyvän RNH ja Eberle... jaa-a. Paha sanoa mitään.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Jotenkin minusta tuntuu, että Hall ei ole enää ihan täydellä asenteella mukana tässä touhussa. Tulee paljon juurikin edellämainitun jalkojenvälistä-syötön tyyppisiä ratkaisuja ja harhasyöttöjä. Hall kyllä varmaan joko siirtorajalla tai kesällä pistetään lihoiksi. Esim. Eberle on selkeästi herännyt ja parantanut peliään surkeahkon alkukauden jälkeen, mutta Hallista ei voi kyllä sanoa samaa.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Draisaitl pelasi eilen ensimmäisen matsinsa Kelownassa ja tilastoihin 1+1 sekä +1, joten ihan kai odotettu alku. Tai ei kai sitä paljoa vähempää voi odottaakaan tässä vaiheessa.

Bakersfieldin maalivahtitilanteeseen pientä päivitystä. Siellähän Tuohimaa ja Rimmer olivat aikalailla tasatahtiin pelanneet kun viimeksi kirjottelin aiheesta. Nyt ehkä pelkästään tilastojen perusteella näyttäisi siltä, että Tuohimaalla on alkanut vähän lipsumaan.
26.12. Tuohimaa pelasi koko pelin, voitto ja 25/26
27.12. Tuohimaa aloitti pelaten 43 minuuttia (27/31) tilanteeseen 4-1, minkä jälkeen Rimmer pelasi loppupelin. Condorsille rankkaritappio 5-4.
2.1. Rimmer pelasi koko pelin, voitto ja 18/18
3.1. Rimmer pelasi koko pelin, tappio ja 29/33
7.1. Tuohimaa aloitti pelaten noin 16 minuuttia (6/9) tilanteeseen 3-1 asti, minkä jälkeen Rimmer tilalle. Condorsille 5-1 tappio.

Eli tappion jälkeen näyttäisi tuolla jaksolla tulleen aina toinen veskari aloittamaan ja toisaalta voiton jälkeen sai jatkaa. Tuohimaa kuitenkin kahdessa pelissä kolmesta vaihdettiin kesken matsia pois. En tiedä toki tarkemmin siitä onko vika ollut Tuohimaan pelaamisessa vai onko vain herätelty. Edelleen tilastollisesti Tuohimaa on vähän Rimmeriä edellä, mutta hänelläkin toorjuntaprosentti on pudonnut alle 90%.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oilersin pakkiprospect Joey LaLeggia on muuten ehdolla tämänvuotisen Hobey Baker Awardin saajaksi. LaLeggia on pelaamassa viimeistä yliopistovuottaan Denverissä ja on nakuttanut 16 ottelussa 14 tehopistettä. En tiedä mitkä ovat Oilersin suunnitelmat LaLeggian suhteen, mutta kyllähän noilla tehoilla luulisi sopimuksen irtoavan. Koko yliopistouran pistekeskiarvo on 0,78 mikä on puolustajalle todella hyvä saldo. Kyseessä on Oilersin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2012.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Oilersin pakkiprospect Joey LaLeggia on muuten ehdolla tämänvuotisen Hobey Baker Awardin saajaksi. LaLeggia on pelaamassa viimeistä yliopistovuottaan Denverissä ja on nakuttanut 16 ottelussa 14 tehopistettä. En tiedä mitkä ovat Oilersin suunnitelmat LaLeggian suhteen, mutta kyllähän noilla tehoilla luulisi sopimuksen irtoavan. Koko yliopistouran pistekeskiarvo on 0,78 mikä on puolustajalle todella hyvä saldo. Kyseessä on Oilersin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2012.

Luulisi sopimusta olevan tarjolla tuolle RNH:n bestikselle. Etenkin kun ottaa huomioon Schultzin hitaan kehittymisen, niin tuollaiselle pisteiden tekoon kykenevälle pakkiprospectille varmasti olisi kysyntää Oilersissa, vaikka Laleggialla puutteensa onkin (koko, puolustuspään peli...).

Samana kesänä kierrosta aikaisemmin Oilersin varaama Erik Gustafsson pelaa Ruotsissa hyvää kautta (35 ottelun jälkeen tehot 3+17), ja on siellä liigan viidenneksi tehokkain puolustaja. Ei kuitenkaan saanut viime kesänä sopimusta Oilersilta, joten on UFA-statuksella eikä siis kuulu enää Oilersin organisaatioon. Mikähän mahtoi olla syynä että kaksi vuotta yli-ikäisenä (eli 20-vuotiaana) neljännellä kierroksella varatulle puolustajalle, joka varauksen jälkeen pelasi tehojen valossa kaksi hyvää kautta varauksen jälkeen, ei tehty lopulta sopimusta ollenkaan?
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Lowetide listasi omassa tämän talven prospect-listauksessaan LaLeggian sijalle 14: No.14 prospect (wintrer 2014):Joey LaLeggia. Toki kyseessä on yksittäisen henkilön mielipide, mutta toisaalta Mitchell on noita listauksiaan tehnyt niin kauan, että jonkinlaista silmää pitäisi löytyä.
Eli Oilers tarjosi ilmeisesti sopimusta LaLeggialle jo viime kesänä, mutta tämä ei siihen tarttunut. Syystä ei ole tietoa, mutta jos ei tänäkään vuonna tee sopimusta, niin on sitten vapaa agentti sen jälkeen. Vasemman pakin paikalle ovat LaLeggian edellä tyrkyllä Nurse, Klefbom, Marincin ja Simpson, mutta tosiaan kuten Bosco viittasi, niin yksikään heistä ei ole samantyyppinen pisteiden tekijä ja ylivoimaspesialisti (vaikka tällä kaudella pisteitä onkin takonut tasakentällisin) kuin LaLeggia. Eli luulisi kiinnostusta olevan Oilersin puolelta.

Gustafssonin kohdalla tehdyn ratkaisun syistö ei tietenkään tarkempaa tietoa ole olemassa, mutta samaisella Lowetiden listalla vuotta aiemmin oli Gustafsson sijalla 17: No.17 prospect (winter 2013): Erik Gustafsson. Ja tuolloin Lowetide kirjoitteli mm. näin:
In spite of being a prospect of interest, there’s a very good chance Gustafsson never plays for the Oilers. He has some things going against him: there’s a new GM in place with no emotional connection to him; the club will be adding (hopefully) Dillon Simpson and (probably) Darnell Nurse to the pro ranks while losing only Nick Schultz and (maybe) Corey Potter from the NHL/AHL depth chart. Here’s a list of defensemen (including Simpson and Nurse) likely to be Oilers BEFORE they make a decision on Gustafsson:

  1. Jeff Petry (rfa)
  2. Justin Schultz (rfa)
  3. Andrew Ference
  4. Anton Belov (UFA)
  5. Darnell Nurse*
  6. Phil Larsen (rfa)
  7. Taylor Fedun
  8. Martin Marincin
  9. Oscar Klefbom
  10. Dillon Simpson*
  11. Brandon Davidson
  12. Brad Hunt
  13. David Musil
  14. Martin Gernat
Luonnollisesti tuolta listalta vielä poistuivat mainittujen N Schultzin ja Potterin lisäksi Belov ja Larsen, mutta toisaalta tilalle tulivavt Fayne ja Nikitin. Ehkäpä siinä tehtiin arvio, ettei Gustafssonille ole käyttöä. Ja saattaa olla että ratkaisu tehtiin nimenomaan Gustafssonin ja LaLeggian välillä. Kaiketi aika samantyyppisiä pelaajia kuitenkin. Lisäksi saman ikäisiä ja melko samankokoisia. Sitähän voi sitten aina jälkiviisastella oliko ratkaisu oikea... ja sitten vasta jälkiviisastellaankin jos LaLeggia ei suostu sopimusta tekemään.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Bob Green ylennettiin vastaamaan pelaajien kehittämisestä. Greenin vastuulla on ollut myös yliopistosarjojen scouting, hänen sainauksiaan on ollut mm. Jordan Oesterle, jota pidetään yhtenä seuran lupaavimmista prospecteista.

http://www.tsn.ca/oilers-promote-green-to-overseeing-player-development-1.177904

Mielestäni hyvä ratkaisu. Green on valittu kahtena vuonna peräkkäin WHL:n vuoden johtajaksi ja hän on toiminut Oil Kingsin GM:n tehtävissä ennen OIlersiin tuloaan.

E: vähän sekava kuvio, mutta jos Bob McKenzien twiiteistä oikein käsitin niin Bob Greenistä on nyt tehty seuran pääscoutti. Eli Stu MacGregor on saanut tehdä tilaa. Kesken kauden ei voi koko scouting-osastoa alkaa pistämään uusiksi,. mutta tämä oli hyvä liike tähän paikkaan. MacGregorin myöhempien kierrosten poiminnat ovat aika pitkälle epäonnistuneet, jospa Green onnistuisi hommassa paremmin. Greenin johdolla mennään draftiin ja sitten draftin jälkeen muu porukka vaihtoon.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Bob Green ylennettiin vastaamaan pelaajien kehittämisestä. Greenin vastuulla on ollut myös yliopistosarjojen scouting, hänen sainauksiaan on ollut mm. Jordan Oesterle, jota pidetään yhtenä seuran lupaavimmista prospecteista.

http://www.tsn.ca/oilers-promote-green-to-overseeing-player-development-1.177904

Mielestäni hyvä ratkaisu. Green on valittu kahtena vuonna peräkkäin WHL:n vuoden johtajaksi ja hän on toiminut Oil Kingsin GM:n tehtävissä ennen OIlersiin tuloaan.

E: vähän sekava kuvio, mutta jos Bob McKenzien twiiteistä oikein käsitin niin Bob Greenistä on nyt tehty seuran pääscoutti. Eli Stu MacGregor on saanut tehdä tilaa. Kesken kauden ei voi koko scouting-osastoa alkaa pistämään uusiksi,. mutta tämä oli hyvä liike tähän paikkaan. MacGregorin myöhempien kierrosten poiminnat ovat aika pitkälle epäonnistuneet, jospa Green onnistuisi hommassa paremmin. Greenin johdolla mennään draftiin ja sitten draftin jälkeen muu porukka vaihtoon.
Saapa nähdä miten tuo kuvio tosiaan pyörähtää kunhan Oilers saa asiasta tiedotettua. McKenzien tietojen mukaan ketään ei kuitenkaan olisi erotettu, mikä tarkoittaisi sitä, että MacGregorkin jatkaisi. Tai ehkä hänet sitten siirretään muihin tehtäviin.

Eihän tuo myöhempien kierrosten varaaminen ole ehkä ihan putkeen mennyt, mutta aavistuksen vaikeahan näitä on arvioida. Vikahan voi olla paljon enemmän siellä pelaajakehityksen puolella. Jos pidetään arvioinnin rajana sitä perinteistä neljää vuotta varaustilaisuudesta eteenpäin, niin MacGregorin drafteista voidaan tehdä jonkinlainen tuomio vuosilta 2008, 2009 ja 2010.

2008 ykköskierroksella varattiin Eberle ja sen jälkeen Motin (4.kierros), Cornet (5.), Hartikainen (6.), Bendfeld (7.). Hartikaista voinee pitää onnistuneena varauksena. Kuitenkin 52 peliä NHL:ssä (toki Oilersissa, mutta menee vielä vaikeammaksi jos aletaan miettimään pääsisivätkö nämä kaverit johonkin oikeaan joukkueeseen). Cornet teki ja tekee AHL-tasolla ihan hyvää jälkeä, mutta eväät eivät riittäneet NHL:n puolelle (2 peliä Oilersissa). Motinin taso ei oikein riittänyt AHL:äänkään ja pelannut viime vuodet Ruotsissa (1 peli Oilersissa). Bendfeld oli jo kertaalleen varattu Coyotesiin, joten jotainhan hänessä on nähty. Ei kuitenkaan lähtenyt homma sujumaan ja taitaa olla jo lopettanut uransa. Eli sanoisin myöhempien kierrosten varauksista onnistuneen 1/4.

2009 ykköskierroksellä Pääjärvi ja kakkosella Lander. Sitten myöhemmillä Hesketh (3.), Abney (3.), Bigos (4.), Rajala (4.), Olivier Roy (5.). Noista ei onnistunut oikein kukaan. Rajal lähimpänä ja teki AHL:ssä sillä yhdellä kaudella ihan kivat pisteet. Ei kuitenkaan asiaa jatkoon. Hesketh ja Bigos ovat iso(hko)ja pakkeja, jotka eivät olleet mitään pistetehtailijoita junnuissakaan. Ilmeisesti tätä pelaajatyyppiä on haluttu varata. Kumpikaan ei onnistunut. Abney sitten iso laitahyökkääjä joka itseään kuvaili grinderiksi. Varausta edeltävänä vuonna oli ottanut ison kasvuspurtin ja silloin luistelu nähtiin mahdolliseksi ongelmaksi. Pääsi piipahtamaan AHL:ssä, mutta ECHL-taso ilmeisesti se oikea. Maalivahtien varaaminen on sitten mielestäni aikalailla arpapeliä. Roy on väläytellyt AHL:ssä ja tällä kaudella pelannut vahvasti ECHL:ssä. En oikein osaa sanoia hänestä mitään. Eli 2009 meni aikalailla puihin.

2010 ykkösellä Hall, kakkosella Pitlick, Marincin ja C Hamilton. Myöhemmillä sitten Martindale (3.), Blain (4.), Bunz (5.), Davidson (6.), Czerwokna (6.), Pelss (7.), Kellen Jones (7.).
Martindale vaihdettiin Pinizzottoon ja hän näyttäisi olevan tuollainen AHL:n alemman tason pelaaja. BLain sitten kiekollinen puolustaja, mutta pelaa nykyään AHL/ECHL -kiekkoa.
Bunz sitten taas maalivahti eli omasta mielestäni ihan tuurista kiinni noilla kierroksilla. Todennäköisesti pelaa viimeistä vuottaan organisaatiossa. Junnuissa hyvää jälkeä, mutta ammattilaiseksi siirtymisen jälkeen ei onnistunut eikä sitten oikein saanut pelejäkään mistään. Tällä kaudella sentään jo 12 peliä ECHL:ssä.
Davidson on sitten tämän vuoden onnistuminen alemmilta kierroksitla. Selätti syövänkin tässä matkan varrella ja tällä kaudella neljä peliä Oilersissa. Puolustava puolustaja, joka tuskin tulee vakiopaikkaa ottamaan NHL:ssä, mutta loukkaantumisia tuuraamaan pätevä kaveri sinnekin.
Czerwonka oli sitten taas iso ja kovaotteinen laituri, jonka ura ei junnujen jälkeen enää jatkunut ammattilaiseksi. Tuollainen 6. kierroksen puoliväli on kuitenkin ihan oikea paikka varata näitä toivotaan-toivotaan tapauksia. Ei kolmos- tai neloskierros kuten edellisenä vuonna.
Pelss levätköön rauhassa.
Kellen Jones on todella kaukaa haettu heittolaukaus, mutta ei hassumpaa jälkeä. Velipoika Connorin kanssa painaneet ECHL:ssä piste/peli tahdilla (Connor valittiin siellä tähdistöpellin) ja nyt AHL:ssä toistaiseksi Kellenillä kahdeksassa pelissä pisteen 2+2 (Connorilla seitsemän peliä ja 1+2). Todella pitkä matka sieltä enää ylemmäs on, mutta ihan hyvällä polulla ovat.

Mitäpä näistä nyt sanoisi. Onko kuudennella kierroksella varatun pakin pelaaminen muutaman pelin verran NHL:ssä onnistunut varaus? Itse pidän sitä onnistuneena, mutta voiko siitä antaa kehuja scouttaukselle? Joku tai jotkut scouteista ovat nähneet kaverissa potentiaalia, mutta onhan se noilla kierroksilla ihan tikanheittoa, joten miten noita nyt arvottaa. Itse olen sitä mieltä, että kolmannella ja neljännellä kierroksella vielä pystytään laittamaan pelaajia ihan oikeasti järjestykseen siten, että voidaan jopa odottaakin jotain tulosta. Loput ovat sitten arvailua. Ja sillä perusteella sanoisin, että kierroksilla 3-5 ei ole oikein tullut onnistumisia (Rajala?, Cornet?, Roy?). Sitten tuolla tikanheittopuolella on osunut 3/6 (Davidson, Hartikainen, Jones?).
Mikä on sitten pelaajakehityksen osuus? Aivan mahdotonta sanoa, mutta toisaalta scoutingin miinukseksi menevät tuollaiset Bigosit, Heskethit ja Abneyt, joita otettiin noilla 3-4 kierroksilla ihan turhaan. Toisaalta jos managementin toive on ollut saada isoja pakkeja tai laitahyökkääjiä, niin silloinhan niitä varataan.

Se mikä on mielestäni Oilersissa mennyt aivan metsään tällä osastolla on se, että lähdettiin tekemään rebuildia varaamalla ja kehittämällä omia varauksia, mutta sitten ei kuitenkaan panostettu kunnolla kumpaankaan osioon. Tai siltä se ainakin vaikuttaa Nicholsonin (?) taannoisten kommenttien mukaan siitä, että nyt rakennetaan varausstrategiaa... olisi ehkä kannattanut tehdä se jo yhdeksän vuotta sitten.

Mielenkiintoista nähdä mikä Greeniin alaisuudessa muuttuu. Siirtyykö painopiste enemmän WHL:n puolelle kun se on hänelle kuitenkin tutuinta aluetta. Henkilöstömuutoksia varmasti tulee lisää, mutta ehkä vasta sitten draftin jälkeen. Ja erityisesti kiinnostaa se, miten Green vaikuttaa nimenomaan pelaajakehitykseen.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Parin viime vuoden aikaisista ykköskierroksen jälkeisistä varauksista Platzer tekee tällä hetkellä aivan hurjaa jälkeä OHL:ssä. Tällä hetkellä kasassa on 47 tehopistettä vain 36 ottelussa, eli viime kauden jälkeen, jolloin hän teki 66 ottelussa 36 pinnaa on tapahtunut todella huima harppaus eteenpäin. Siirto London Knightsista Owen Sound Attackiin kesken viime kauden näyttää olleen oikea askel hänen kehityksensä kannalta. Myös Jackson Houck on nakutellut WHL:ssä erittäin hyviä kausia ja tälläkin hetkellä piste-per-peli-vauhdissa siellä. Evan Campbell tehnyt toisella yliopistokaudellaan 17 pinnaa 18 ottelussa, viime kauden kokonaissaldo näytti 11 pistettä. Joten kyllä siellä joidenkin myöhäisvarausten kohdalla on kehitystä tapahtunut. Lopullinen arvio voidaan tehdä kuitenkin vasta sitten, kun siirtyvät ammattilaisiksi.

Oilersin vika varaamisen suhteen on aina ollut se, että keskitytään seuran tarpeisiin sen sijaan että otettaisiin sillä vuorolla paras mahdollinen saatavilla oleva pelaaja. Toki kierrokset 3-7 ovat arpapeliä ja tulee siellä muillekin joukkueille huteja. Mutta Oilersin onnistuneet varaukset noilla kierroksilla on laskettavissa yhden käden sormilla. Niitä ei montaa ole.

E: ilmeisesti Bob Greenin nimike on siis "Director Of Player Development And Scouting", eli hänen vastuullaan on nyt pelaajien varaaminen ja kehittäminen.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Oilersin vika varaamisen suhteen on aina ollut se, että keskitytään seuran tarpeisiin sen sijaan että otettaisiin sillä vuorolla paras mahdollinen saatavilla oleva pelaaja.
Tähän toki poikkeuksena jossain määrin nuo ykkösvaraukset. Jos olisi menty puhtaasti seuran tarpeiden mukaan, niin olisi varattu Seguin eikä Hallia. (Edelleen olen sitä mieltä, että Hall oli oikea valinta.) Siis siinä mielessä, että kyllähän sentterit ja pakit laitetaan laitureiden edelle.
RNH:n kanssa oli vaihtoehtona Larsson ja siinä nyt tietysti tuli valittua sekä paras pelaaja, että osui vielä tarpeisiinkin (sentteri), mutta yhtä lailla pakkikin olisi täyttänyt tarpeen.
Yakupovin vuonna olisi voitu varata riskillä tarpeeseen pakki (Murray) tai sentteri (Galchenyuk), mutta sitten päädyttiin parhaaseen pelaajaan eli Yakupoviin. Tuossa vaiheessa olisi toki jo parin ykkösvarauksen jälkeen voinut vetää riskillä vähän alempaakin listoilta, mutta toisaalta Yakupov oli niin selvä ykkönen kaikissa (?) rankingeissa, että siihen ei lähdetty. Ehkä tässä oli vähän se, että jos olisi tänä vuonna ollut yhtä tasaista jonkun sentterin ja laiturin välillä kuin oli tuo Hall/Seguin, niin varmasti olisi lähdetty valitsemaan sentteri.

Mutta joo, toki ykkösvaraukset ja muutkin ihan TOP-5 varaukset ovat aina vähän eri juttu kuin myöhemmät vuorot. Tosiaan pahimpana esimerkkinä oudoista varauksista olivat mielestäni nuo 2009 valinnat kakkoskierroksen jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös