Divisioonien MM-kisojen liveseuranta

  • 27 934
  • 331
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Korea jatkaa vahvasti alkanutta turnaustaan ja siirtyy salamamaalilla Unkaria vastaan 0-1 edelle.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Unkari johtaakin Etelä-Koreaa tämän kyseisen ottelun ollessa erätauolla maalein 2-1.

Ainoa huono puoli jos sellaista voi kai otteluun sanoa Unkarille oli kieltämättä tuo 5 minuutin ylivoimalla oleva maalin syntymättömyys ja varauksella muu huono viimeistely.

Kun epäonnea oli taas kerran joskus muutenkin mitä laukauksiin tuli kohti maalia.

Etelä-Korea teki aloitusmaalin otteluun ja on sitkeästi pelissä yhä mukana. Huolimatta toki yhdestä heidän pelikiellostaan vähän rajamailla olleeseen tilanteeseen nähden sen suhteen.

Toinen erä on varmaankin ihan yhtä jännittävä kuin ensimmäinen.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Missä vitun virtuaalitodellisuudessa mää oon? Ei tämä voi olla todellista, että tilanne on 3-3. Olkoot mikä yv Espanjalla hyvänsä.
Viitisen minuuttia jaksoi katsella. Täysin oksettavaa peliä Virolta, jos sitä edes peliksi voi sanoa.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Viro voittaa jatkoajalla Rooban maalilla. Espanjan maalivahdilla oli längit auki kuin navetan päätyovet.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Toiseen erään mennessä erätauolle Unkari on saanut pitkästä aikaa peräti maalijuhlan itselleen aikaiseksi ja johto Etelä-Koreaa vastaan on luvuissa 6-1.

Päätöserä on vielä edessä.

Onneksi vältyttiin koskaan kysymästä, että mitä olisi voinut olla jos toisen erän ensimmäisellä, Unkarin kannalta lähes Kummeli-tason kiekosta jäällä sen 50 sekuntia olisikin kaikki kääntynyt Etelä-Korean tasapeliksi 2-2 tai peräti 3-2 johdoksi siitä vieläkin pahempana sitten eteenpäin?

Kun tällaisia lekkeripelejä Unkarille normaalimmin sattuisi ne olisivat hyvinkin tuhoisia erään tai jopa koko ottelun kannalta, mutta onneksi näin ei vain käynyt sitten tällä erää ja hyvä näin!

Jatketaan tästä päätökseen toivon mukaan Bence Balizsin pitäessä maalin puhtaana tämän enempää laukauksia taakseen päästämättä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ottelun Unkari-Etelä-Korea päätteeksi Unkari voitti viimeinkin tämän ottelun maalein 6-2.

Etelä-Korea sai siis viimein tavoittelemansa toisen maalinsa pienellä toivolla saada useammankin siitä eteenpäin, mutta liian myöhään ottelun itsensä kannalta.

Alkujaan kun se toinen maali oli tilauksessa Unkarin katastrofia tai Kummeli-tason kiekkoa jäällä hiponeena toisen erän ensimmäisen 50 sekunnin aikana. Silloin olisi ollut paras tilaisuus tasoittaa ottelu lukuihin 2-2 tasapeliksi tai mennä johtoon aiemmin kerrotusti maalein 3-2 kuten myös ehkä enemmälläkin.

Näin ei siis käynyt ja osin hyvä näin. Ikävä tietenkin turnauksen muutoin hyvin aloittaneen Etelä-Korean kannalta jäädä nollille näin nk. Vapunaaton ottelua koskien.

Tuohon otteluun tosiaan oli vähän parikin juttua rajatapauksena tilanteenaan. Istvan Sofronin pelikielto oli sinänsä erikoinen ellen nähnyt sitä sitten kovin väärästä kuvakulmasta.

Kun näkemästäni kuvakulmasta osuma pelikiellon sijaan sellaisenaan olisi enemmän ehkä ollut vain nk. Käytöskymppijäähyn tai tavallaan ikään kuin kovennetun viitosen jäähyn arvoinen.

Se kun näytti ja sattui näkemäni kuvakulman perusteella enemmän sinne olkapään tai solisluun linjalle enemmän kuin sinne pelikieltotuomiossa väitettyyn linjaan.

Toki saatoin nähdä asian väärästä kuvakulmasta ja jos näin niin pahoittelut.

Toinen erikoisuus oli vielä Seungjae Leen pelaaminen ilman kypärää sitten Etelä-Korean jäähyn arvoisesti.

Hieman erikoista oli siis se jäähyn syy kun enemmän tilanne näytti jatketun estelyjäähyn tai oletettavan väkivaltaisuusjäähyn arvoiselta lievästi kuin tuolta tuomitulta syyltä.

Muutama muukin pelaaja kun ehti pelata kiihkeän ottelun aikana ilman kypärää myös voittajienkin puolella eikä heitä sitten tuomittu jäähyaitioon.

Eikä Leen menettäessä kypärän hän ei pelannut kyllä mielestäni mitenkään kohtuuttoman pitkään ilman sitä. Erikoisesti hän sai jäähyn siinä missä hänen välillä turhan pitkään mailatta ollut pitkätukkainen joukkuekaveri sai pelata ilman sitä ja kyllä pidellä vähän väliä Unkarin pelaajia ilman jäähyä!

Lisäksi varmaan mikäli Seungjae Lee olisi vain kypäränsä sitten menetettyään antanut olla niin ehkä tuosta tilanteesta olisi sitten tuomittu jäähy Unkarille muun muassa kampituksesta tai koukkauksesta.

Toisaalta toimitsijoilla oli kyllä yllättävänkin usein taipumus taas antaa pelin jatkua tilanteista joiden olisi pitänyt tulla poikki vihelletyiksi.

Onhan näitä juttuja kyllä ja näitä sattuu, mutta kunhan ei tulisi tavaksi.

Unkarille ei tahmeaa alkua tai toisen erän 50 sekuntia huomioimatta heti alkuun sattunut juuri muita mainitsemisen arvoisia virheitä.

Mitä nyt rankkareita olisi syytä ehkä hioa paljonkin kun kaksikin mokattiin.
 

jahoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
U18 pelejä samalla sivu silmällä seurailin myös tuota divisioonien pelejä eli Unkari-Etelä-Korea. Se mitä nyt lyhyitä
minuutin jaksoja katselin niin täytyy sanoa, että onko siellä taso tuota luokkaa? Oli mikä maa tahansa nousemassa varsinaiseen MM-kisoihin niin uskallan kyllä veikata, että kisan jälkeen löytää ittensä taas sieltä divisioonasta.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tällä hetkellä tänään kun erätauolle mentiin ja edelleen siellä ollaan ensimmäisen erän jälkeen niin ottelussa Unkari-Romania tilanne on kieltämättä vähän ahdistavasti vain 0-0. Bence Balizs on jälleen hyvin torjunut Unkarin maalivahtina ja senkin edestä enemmän ja paremmin on tietyin ehdoin torjunut Tricolori Hochein Zoltan Toke.

Lisäksi outoa ja erikoista on, että päätöserässä omassa ottelussaan eli Ukraina-Espanja vasta melko vastoittain viimein Ukraina teki sen mikä olisi pitänyt saavuttaa jo alkuminuuteilla ehkä ennen kuin se minuuttikaan olisi ollut täynnä:

Ukraina johtaa viimein Seleccion Azulia vastaan, mutta vain vaivaiset 2-1 tämäkin vasta pakotettuna äärimmäisen nihkeästi ylivoimalla ja tämän sitten viimein lähes heti johdon suhteen puhuen kasvaen lukuihin 3-1!

PS. Ihmeen huonosti on jälleen kerran tänään toimineet nuo IIHF:n yleistuloskerronnat tai lähetysvirrat niin on ollut välillä vähän epätietoisuudessa ottelun kulusta ajoittain.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Toisen erän päätteeksi edelleen ottelu Unkari-Romania on perin ärsyttävästi edelleen luvuissa 0-0.

En edes haluaisi ajatella miten paljon nyt raivostuttaisi mikäli olisi Unkarilla ollut tähän turnaukseen huono turnausaloitus. Nytkin tarvittaisiin täydet pisteet kun edessä on vielä ottelut isäntiä ja Sloveniaa vastaan.

Onneksi on vielä päätöserä jäljellä. Viimeistely saisi parantua paljon ja äkkiä kuten myös ylivoimasuoritteet kun maalia ei ole tullut avaukseksikaan Tricolori Hochein useammasta jäähystä huolimattakaan!

Ottelusta Ukraina-Espanja puhuen lyhyesti viimein kun maalihanat kerrankin aukenivat kunnolla niin ei Seleccion Azulista vastusta ollut, mutta siihen asti oli ollut kieltämättä hyvin pelottavasti aina turnausjohtajaa myöten!

Tiedä sitten, että onko siellä toden totta tukittu keskialue tai maalivahdin alueen lähistö perin täydellisesti vaikka on hitaudessaan aika kauankin tulosta tuottanut.

Toki kun voimat loppuivat hävinneeltä osapuolelta niin ne pysyi kadonneina loppuun asti.

Ukraina voitti maalein 6-1 ja loppu on illan muista otteluista kiinni.

PS. Edelleen toimii hyvin huonosti ja välillä eivät lainkaan jostain syystä nuo IIHF:n yleistuloskerronnat tai lähetysvirrat.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Romania se ei vaan tänäkään vuonna suostu putoamaan ainakaan ilman taistelua. Unkari, joka siis voitti eilen E-Korean 6-2, häviää tässä trillerissä rakkaalle naapurilleen lukemin 1-2. Voittomaalin teki hienolla soolomaalilla ajassa 59:09 Otto Sandor-Szekely uransa ensimmäisellä miesten arvokisamaalillaan. Kylläpäs menee divisioona 1A tänä vuonna jännäksi. Kaikki on vielä auki taulukon molemmissa päissä.

Olipas muuten kiintoisat parhaan pelaajan valinnat :D Unkarin parhaana palkittiin ruotsalaissyntyinen Henrik Nilsson ja Romanian parhaana suomalaissyntyinen Matias Haaranen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Pitikin olla pahanilmanlintu eilen tätä päivää koskien!

Vappu meni juuri vituiksi ja happamaksi kun Unkari sattui häviämään sitten Tricolori Hocheille jälkimmäisen sitten ollessa taas perinteisempi nk. Hannu Hanhi Karpaateille.

Päätöserässä kun maaleja viimein tuli, mutta ei senkään vertaa kun miten olisi siitä eteenpäin pitänyt tulla!

Tiedä tästä, mutta kyllä nyt perin tarpeettomasti tehtiin sitten selvästi ennakkoon huonommasta se sankari pahaan paikkaan.

Ja vaikka tästä vielä varmaankin jatkoon parannutaan niin eipä kyllä hyvältä tunnu juuri nyt. Puhumattakaan siitä, että edessä tosiaan on ottelut vielä Italiaa ja Sloveniaa vastaan.

Toivottavasti isännät voittaisivat sinänsä omassa ottelussaan eikä Slovenia pääsisi pisteissä nousemaan. Slovenian voitolla tästä tulisi hyvin epämiellyttävä juttu Unkarille tässä vaiheessa hyödyistä piittaamattakin.

Pistesyönti taas isäntien ja Slovenian kesken olisi muutoin melko edullinen juttu, mutta kun on jo tämä tappio alla niin sen hyötyjä täysin on vaikea nähdä.

Tämä toki pelkän muun puhtaan turnauksen hyötykannalta voi olla avoimuutta tuova juttu.

Muutoin taas tässä on kyllä kovan tien nousu taas MM-kisojen varsinaiselle puolelle vaikka nousihan toki oikein rankan tien kautta viime hetkellä Unkarin naisetkin omaa kautta minne pitikin.

PS. Kaiketi ainut hyvä puoli tähän nyt jokusen tunnin ajan varmasti kiehuttavaan juttuun oli se, että hirveän hyvin missään vaiheessa tätä Unkarin jääkiekkopainajaista ei toiminut kunnolla lähetysvirta vaikkakin tuloskerronta murheellisesti alkoi toimia sen viiden minuutin ajan mitä oli ottelua jäljellä päätöserässä.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Japanin edellinen voitto Etelä-Koreasta on muuten peräti 10 vuoden takaa. Korealaiset ovat voittaneet joukkueiden seitsemän edellistä keskinäistä kohtaamista. MM-tasolla tämä on maiden ensimmäinen kohtaaminen sitten kevään 2016, jolloin Japani nähtiin edellisen kerran 1A tasolla.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Japanin edellinen voitto Etelä-Koreasta on muuten peräti 10 vuoden takaa. Korealaiset ovat voittaneet joukkueiden seitsemän edellistä keskinäistä kohtaamista. MM-tasolla tämä on maiden ensimmäinen kohtaaminen sitten kevään 2016, jolloin Japani nähtiin edellisen kerran 1A tasolla.
Japani johtaa 4-3 kun alle neljä minuuttia peliaikaa jäljellä. Tämä olisi Nousevan auringon maalle massiivinen voitto jo ihan sarjapaikan säilyttämisenkin kannalta.

Japanin mahdollista voittoa on muuten torjumassa itse legenda, Yutaka Fukufuji 41v.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Seleccion Azul onnistui kuin onnistuikin voittamaan Ijs-Oranjen helkkarin täpärästi maalein 1-0!

Se merkitsee sitä, että se jää historiallisesti ensi kerran täysin ilman IIHF:n tai muiden tahojen sekaantumista Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonaan ja Ijs-Oranje itse putoaa Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonan puolelle!

Näin merkittävänä juttuna oli pakko kommentoida heti kun summeri soi ja kyllä on varmasti ikimuistoisen onnellinen ja tärkeä päivä heille.

Ei kai tähän muuta voi sitten vuosien 2010 ja 2011 jälkeisen onnen, harmituksen kun Japani sai jäädä nk. Force Majeureen vedoten ja typerän lohkosarjoittamisen tuomien pettymysten ja suuttumus-viha-tason akselin tunteiden jälkeen todeta muuta kuin seuraavat asiat tämän kyseisen joukkueen koettelemuksia täynnä olleiden vaikeiden vuosien jälkeen seuraavasti tyhjentävästi:

Y viva España!, Olé, Olé, Olé, Olé! y entonces:

Que viva España!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: ED89

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Olipas muuten kiintoisat parhaan pelaajan valinnat :D Unkarin parhaana palkittiin ruotsalaissyntyinen Henrik Nilsson ja Romanian parhaana suomalaissyntyinen Matias Haaranen.

Tuo Romanian joukkue on muutenkin veikeä, sillä jos ei ole nimistä huomannut niin lähes kaikki joukkueen pelaajat ovat etnisiä unkarilaisia ja heillä on kaikilla EliteProspectsin mukaan Unkarin kansalaisuus. He ovat yhtä poikkeuksetta lukuunottamatta syntyneet joko Miercurea Ciucissa tai Gheorghenissa.

Näiden lisäksi joukkueessa on yksi suomalainen, yksi Budapestissä syntynyt unkarilainen ja kaksi venäläistä.

Joukkueessa on syntyjään romanialaisia vain kaksi. Muut ovat joko maan unkarilaisvähemmistön jäseniä tai kahden passin miehiä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tällä hetkellä ottelussa Italia-Unkari tilanne on ensimmäisen erän jälkeen tasapelissä jännittävin luvuin eli 0-0.

Tuntui välillä aika kiihkeältä ja ihme kyllä jäähyjä ei tullut enempää kuin tuli.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana isäntien areenalla on silloin kun TV-kuva niitä ehti näyttää niin lähellä hallin kattoa tai yläreunaa noita eri Jääkiekon MM-kisojen B-puolen tai MM-kisojen 1. Divisioonan erilaisia muisto/voitto/kisatunnusviirejä ja pienoismalleja voittaneen joukkueen pelipaidoista.

Jään Sinikoneella isäntänä vähemmän yllättäen oli melkoisen komea määrä noita, mutta väliin mahtui toki myös Jääkukkojen eli Ranskankin vastaavia ja olihan noita muitakin joukossa.

Toinen oli tietysti myös yleinen isännöintiviiri kun Italiassa on noita alempia MM-turnauksia toki myös varsinaistenkin ohella pidetty melkoisen montakin kertaa.

Ihan vielä on harmittavasti silmiin osumatta kun lähinnä ovat toistaiseksi kuvanneet Jään Sinikoneen huippuvuosilta 1980-luvulta tai 1990-luvulta noita menestysviirejä kisatunnuksineen niin tuo ihan vanhin ja ensimmäinen eli vuodelta 1951 peräisin oleva muistoviiritunnus kun Italiahan oli tuolloin kaiken kiirepäätösryöpyn jälkeen tulleen sarjan ensimmäinen Jääkiekon MM-kisojen B-puolen voittaja mestarina.

Toivottavasti vielä näyttäisivät lisääkin mikäli vain ehtisivät.

Unkarilta ennen toista erää toivoisi kyllä pientä rauhoittumista kun ihan joka juttuun ei pidä lähteä vastaamaan ja mikäli vastataan niin ei ainakaan juuri silloin kun toimitsija katselee suoraan koko helkutin nokkapokkaa!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tällä hetkellä edelleen ottelu Italia-Unkari on sähköisissä tunnelmissa maalein 1-1.

En tiedä olisikohan tämä homma ratkennut Unkarille paremmalla viimeistelyllä aika päiviä sitten maalein 2-0 tai edes 3-0, mutta aina tulee noita helkutin mokia milloin mitenkin.

Ja kyllä liikajäähyjäkin välillä joukossa mukana on.

Tosin tuo toisen erän lopun käytännön tuplajäähy tuli kyllä niin heppoisin perustein, että alkoi ottaa pannuun rankasti!

Sitten vielä kun isännät saivat vihdoin ja viimein sen oman maalinsa niin tietysti piti vielä 'masukipu' Trivellaton olla syöttäjänä siinä.

Muutaman muunkin kerran ovat isännät ilveilleet kun nurmishakkipuolen kollegansa jäälläkin jäähynkalastelussa.

Voi helvetti millainen päätöserä tuleekaan tästä ottelusta mikäli toimitsijalinja on yhtä karnevaalia tämän tästä jatkoonkin!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Näinhän tässä kävi saaketti!

Jatkoajalle sitten mentiin ja pisteryöstö tuli. Toivottavasti Unkari edes voittaa tämän ottelussa Italia-Unkari sen ollessa tosiaan vielä varsinaisen peliajan jälkeisellä erätauolla.

Huh huh tätä ottelua kyllä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jes! Balazs Varga ratkaisee sitten Bence Stipsiczin ja Janos Harin syötöstä Unkarin voittomaalin 3-2!

Vaan oli kyllä helkutti sydänkohtaus tai halvaus vähän turhan monta kertaa lähellä tämän illan ottelussa!

Tosin kun on vieläkin niin vaarallisen tasainen turnaus ainakin myös nousua koskevan kakkospaikan suhteen niin jännitystä ikävä kyllä jää huomisellekin päätöspäivään.

Nyt nautitaan tästä ja ilman muuta kehutaan myös tässä yhteydessä Unkarin maalilla upeasti torjunutta Bence Balizsia!

Ria Magyar!
 

Snacilep

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Leijonat, Ukraina
Ukraina kaataa komeasti Liettuan 4-1 ja nousee 1A-divisioonaan. Slava Ukraini!
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Iso-Britannia vs Tanska
  • 8.00
  • 6.40
  • 1.26
Saksa vs Kazakstan
  • 1.25
  • 6.60
  • 8.00
Tshekki vs Itävalta
  • 1.10
  • 10.00
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös