Rici

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D, Pönttövuoren Peikot
Avataanpa oma keskustelu myös Baltian ainoalle KHL-joukkueelle Riian Dinamolle. Jatkoajan kausiennakko tiivistää tunnelmat ytimekkäästi. Viimevuotisen konferenssin jumbosijan on nyt jäätävä taakse.

Joukkue koostuu tänäkin vuonna enimmäkseen latvialaispelaajista. Latvian maajoukkueen edesottamuksia seuranneille Riian pelaajarunko on tuttu. Joukkueessa pelaavat mm. todelliset Latvian maajoukkueen veteraanit Rodrigo Lavins, Sandis Ozolins, Martins Cipulis ja Aleksandrs Nizivijs.

Joukkue sai myös todella nimekkään paluumuuttajan, kun Marcel Hossa siirtyi takaisin Riikaan. Myös toinen slovakialainen eli Marcel Hascak on kiinnostavaa nähdä ensimmäistä kertaa Slovakian liigan ulkopuolella, jossa hän viime kaudella iski 54 pelissä hurjat tehot 31+33. Muista ulkomaalaisista Mikael Tellqvistillä tullee olemaan ongelmia ykkösmaalivahdin paikan säilyttämisessä.

Nuorista pelaajista Miks Indrasis saattaa tehdä tällä kaudella todellisen läpimurtonsa sarjan eliittiin. Muuten näyttää harmillisen hiljaiselta.

Riika kiinnostaa myös siinä mielessä, että se tullee oleman Pietarin ohella se toinen paikallisvastustaja Jokereille. Mutten usko, että mikään tulee syrjäyttämään Riialta oman KHL-suosikkijoukkueeni titteliä.
 

Rici

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D, Pönttövuoren Peikot
Ensimmäisessä pelissä kaatui Dinamo Minsk lukemin 2-1. Tellqvist pelasi ilmeisesti kelpopelin, vaikka moni hänen suoriutumistaan onkin epäillyt.

Yleisöä oli upeasti 9250! Amerikan avuista Kyle Wilson pelasi ensimmäisen pelinsä Euroopassa onnistuneesti ja teki voittomaalin. Hossa sai syöttöpisteet molempiin maaleihin, joista ensimmäisestä vastasi Gints Meija. Toivotaan, että Meija ottaa myös tällä kaudella harppauksia eteen päin!
 

Andrew

Jäsen
Viime aikoina on ollut paljon huhuja, että Dinamo Riga miettisi vakavasti irtautumista KHL liigasta Venäjän poliittisen tilanteen takia. Kuinka tosissaan tässä asiassa ollaan niin se jää nähtäväksi.

Latviassa on erittäin iso venäläisvähemmistö, 700 000 henkeä ja Latvian suhteet Venäjään ovat olleet enemmän tai vähemmän heikot. Kielikysymys on kiristänyt välejä.

Latvian pelko NATO jäsenyydestä huolimatta on jollain tavalla aiheellinen, vaikka tuskin Venäjä uskaltaisi ikinä Latvian asioihin puuttua voimakeinoin.

Toivoisin itse kuitenkin, että Dinamo Riga pelaisi KHL:ssä jatkossakin. Todella sympaattinen joukkue, joka hyvällä taistelulla usein voittaa materiaalilta vahvemmat joukkueet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy