Digiboksit

  • 474 762
  • 2 151

Bayern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Huuhkajat
Ostin Nokian Mediamasterin (se kortinlukijamalli) viime viikolla ja onhan se nykyisiin käyttötarkoituksiin ihan ok boxi, mutta yhtä asiaa olen ihmetellyt. Minkä takia digitaalinen kuva on paljon hailakampi kuin analoginen? Tarkoitan tällä sitä, että kuva on paljon värittömämpi ja kuvaruudussa näkyvien ihmisten ihonvärikin on välillä aika epäterveen näköinen. En ole saanut aikaiseksi kunnon värejä edes tv:n säätöjä muuttamalla. Onko kyseessä boxin "ominaisuus" vai onko asialle jotain tehtävissä?
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Kyllä ajattelin kolmosdigiboksiksi tilata Canal Plussan mukana tulevan laatikon, vaikka Canal+ taloudessa jo entuudestaan on - tarjous aikaisemmasta sopimuksesta loppuu sopivasti toukokuussa ja SM-liigan takia tarvitsee tuo Canal+ sopimus vielä jatkua pidempäänkin.

374 euroa tulee tuon hinnaksi koko vuoden sopimuksella, sisältää 50 e avausmaksun.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Mahtaako kaupoissa olla vieläkään kahdella virittimellä varustettua boksia kaapelitalouksiin?

HTV:llä on myynnissä Handan kahden virittimen laite jossa kovalevyn tilavuus 120G, johon matuu noin 60 tuntia. Itse ostin laitteen muutama viikko sitten hintaan 350 euroa. Suosittelen kyllä, vie television katselun kyllä toiselle asteelle kun voi helposti materiaalia nauhoittaa muistiin ja niitä sieltä helposti katsella.

En sitten tiedä onko kyseistä laitetta muualla myynnissä kuin htv:llä.
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Viestin lähetti polvipetteri
Mahtaako kaupoissa olla vieläkään kahdella virittimellä varustettua boksia kaapelitalouksiin?
Viestin lähetti Gleb
Kyllä on, Topfield TF-5100CoC
Juu, oikein laadukkaan tuntuinen peli. Kuten aiemmista digiboksi-avautumisista voi todeta niin aikaisemmin minulla oli tuo Nokia 260C jonka sitten kävin vaihtamassa pientä rahallista korvausta vastaan tuohon Topfieldiin.

Ero on aikamoinen, alkaen itse laitteesta joka siis sopii hyllyyn muiden standardi-viihde-elektroniikka-lootien kanssa, juuri niinkuin tuo Nokia ei sopinut. Lisäksi Topfieldin kaukosäädin on aivan eri sarjaa Nokian muovihärpättimen kanssa. Toimintoja on varsin riittävästi ja tuntuma kädessä oivallinen - välillä melkein tekee mieli vaihtaa kanavaa päästäkseen vain käyttämään tuota erinomaisesti muotoiltua pulikkaa.

Oma boksini tuli 160 GB kovalevyllä joka onkin toistaiseksi riittänyt erinomaisesti. Lisäksihän tuossa on usb-liitin jolla lehvat voinee siirtää tietokoneelle ja kuvittelisin että tästä eteenpäinkin sitten vaikka dvd-levylle. En vielä ole tähän puoleen tutustunut, koska etäisyyttä on juurikin enemmän kuin pisimpien usb-kaapelien yltämä 5 metriä ja vahvistin-kauppaan en vielä ole kiireiltäni ehtinyt. Suunnitelmissa kuitenkin ennen joulua, joten tällaisesta operaatiosta kuulisin mielelläni muiden mahdollisia kokemuksia.

Topfieldin boksi toki tarjoaa myös sitten ihan toiminnallisia lisukkeita tavalliseen boksiin verrattuna, mm. PiP -toiminnon ja näppärän vaihtelun näiden kahden kuvan välillä.

Jos hyviäkin juttuja, niin onhan tuosta Topfieldistä huomautettavaakin löytynyt. Jonkinlainen sähköteknikon tutkinto lienee suositus laitteen jouhevaksi käyttöönottamiseksi, tällaiset tavalliset tampiot joutuvat taistelemaan vähän kauemmin. Lisäksi töllöttimen scart-paikkojen täyttyminen ja piuhojen loppuminen pakotti tekemään jotain vähän patenttiratkaisuja vehkeen liittämisessä telkkariin mutta lopulta toimii kuitenkin. Jostain minulle edelleen tuntemattomasta syystä en saanut värkkiä pelaamaan käyttäen vain yhtä antenninjohtoa, kytkemällä laitos taas kahdella antennijohdolla verkkoon alkoi homma toimia.

Se, missä Nokia on Topfieldin tekelettä selvästi edellä on käyttöliittymä. Topfieldistä paistaa jotenkin tietynlainen takaperoisuus, mitään eye-candyä en ole vailla mutta esim. EPG:n selaaminen onnistuu vain kanava kerrallaan niin että saisi jotain tolkkua ohjelmista. Jos haluat katsoa kanavaa esikatselu-ruudusta (joka siis oikeasti toimii, toisin kuin Nokia vain lukee välimuistia) ja samalla selata EPG:tä toisilta kanavilta niin tämä ei onnistukaan. Tyhmää, luulisi että joku testihenkilö olisi huomauttanut jo hyvissä ajoin softan kehittelijöille että yleensä käyttäjällä on jo tiedossa mitä tältä kanavalta tulee ja saattaa haluta selata muitakin kanavia katsoessaan kuitenkin jotain toista kanavaa. No, ei kun ei, mutta selkeä puute mielestäni. Valikkojen käyttö ei muutenkaan ole aivan niin selkeää kuin Nokiassa joten tässä on selvää teollisuusvakoilun paikkaa Topfieldillä. Toki topfieldilläkin voi katsoa useamman kanavan ohjelmaopasta esitettynä aikajanana mutta se on melkoista suttua se...

Topfield petti myös teksti-tv:n suhteen pahasti. Laite ei lataa sivuja käynnistyessään muistiin, eikä yleensä löydä muistista edes aloitussivulle vaan kun teksti-tv avataan niin vehje lähtee vasta selaamaan sivuja. Jos painat teksti-tv:n pois niin joudut aloittamaan alusta - minkäänlaista välimuistia ei siis ole varattu. Alasivujen selaaminen toki onnistuu mutta vasta kun laite on pääsivun jälkeen ladannut myös alasivut - eli jotakuinkin perinteisen teksti-tv:n tasolla liikutaan mikä on mielestäni kuitenkin digiboksilta aika heikko esitys.

Nokiassa oli myös käyttömukava tv:n "kaappaus" digiboksia käynnistettäessä; kanava vaihtui automaattisesti digiboksikanavalle kun laitteen käynnisti mutta Topfieldissä ei moista mukavuutta ole.

Kaksi viritintä on oikeastaan aika ehdoton vaatimus digiboksille. Kamppailu joko nauhoituksen ja katsomisen välillä oli ajoittain naurettavaa, eletäänhän tässä kuitenkin jo 2000-lukua joten kuvittelisin teknologian tarjoavan jo mahdollisuuden sekä katsoa että tallentaa samanaikaisesti eri kanavia.

Topfield on melko äänetön boksi ainakin tuohon Nokiaan verrattuna. Laitteessa on myös ajastettu sammuminen jollaista Nokiaan ei vaivauduttu laittamaan. Tallentaminen onnistuu näppärästi digiboksista, samoin kanavat voidaan ajastaa ohjelmien alun mukaan. EPG (ohjelmaopas) tökkii välillä, ohjelmat häviävät ja EPG näyttää tyhjää mutta tuo lienee operaattorista enemmän kiinni kuin laitteesta ja löytyy taas kun boottaa boksin. Sen sijaan Nokialle tyypillistä auringonpilkkujen (?) mukaan tilttailemista ei ole esiintynyt kertaakaan. Ihan positiivinen hankinta kaikkiaan, tarjontahan tietysti on kaapeliverkkoon umpisurkeaa. Hyvä että sieltä kuitenkin tällainen löytyy.
 
Viimeksi muokattu:

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Viestin lähetti expertti
try that:
ELFA Elektroniikka Oy, Karvaamokuja 1, 00380 Helsinki, Puh. (09) 560 500

tai sitten kaikki kodinkoneliikkeet yms...

Tiedoksi:

a) mitkään kodinkoneliikkeet ainakaan pk-seudulla eivät enää myy näitä erillisiä salauksenpurkumoduleita eli conaxeja.

b) eikä myy Elfakaan enää

c) hommasin toisen boxin, tallentavan 80 gigaa, kaksoisviritin ja jääkaappitoiminto. Prkl, nyt näkyy mitä vaan mistä vaan.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Sain takaisin n. vuoden kaverilla lainassa olleen digiboksini, Humax CX-1201C. Laitoin lootan kiinni piuhoihin ja laite ilmoitti, että ohjelmistopäivitys löytyy. Päivitti ohjelmiston ja perään toisen kerran. Tämän jälkeen laite käynnistyessään lataa ilmoittaen "Loading game" ja sen jälkeen "Loading application". Sitten kuva vilahtaa sekunnin ja laite buuttaa. Tätä jatkuu loputtomiin. Onko muilla samanlaisia ongelmia ollut ja kuinka tämän selvittää?
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Viestin lähetti LaTe_Show
Vai onko Canalilla joku muu kuin tuo sateliitti+terrestialcombodigiboksi ilmaiseksi tarjous?
Siis tuon maintsemasi lisäksi on myös tämä tarjous. Harkitsen vakavasti tuon jälkimmäisen tilaamista. En omista tällä hetkellä muuta digi-boxia kuin digitaalisen satelliittivirittimen joka näyttää minulle Astraa.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kiitoksia vastauksista. Katselin noita Topfieldin laitteita ja rinnalle pötkähti toinenkin vaihtoehto: Handan CV-7700 PVR. Handania oli Gigantissa pari kuukautta sitten tarjolla antennikäyttöön, mutta ei kaapeliin. Nyt lienee uusin malli tullut markkkinoille.

Toinen (Topfield) vaan maksaa 200 € enemmän, joten taitaa niissä olla jotain käytännön erojakin. Olisikohan tämä Steeplerin mainitsema malli?

Jussi77:n Mainitsemasi Teksti-tv:n kömpelyys on aika alkeellista. Omassa telkkarissani on 1.200 sivun muisti, joten lienee sitten tarpeellista vaihdella järjestelmien välillä. Teksti-tv on kuulemma muissa maissa Suomeen verrattuna aliarvostettu ominaisuus ja siksi enää harvoissa telkkareissa on parin sivun muistia enempää. Ehkä se on siksi myös boksissakin jäänyt huomiotta.

Lienee aika mennä kauppiaan pakeille. Se vaan on sillä lailla, että se kauppias, jolta ostan laitteet aina sopuhintaan, ei ole oikein perillä tekniikan viimeisistä hienouksista, joten täältä saa aina asiantuntevammat kommentit kuin kaupasta. Ja ainahan nuo laitteet ovat käytännössä jotain muuta kuin valmistajien esitteissä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Viestin lähetti polvipetteri
Lienee aika mennä kauppiaan pakeille. Se vaan on sillä lailla, että se kauppias, jolta ostan laitteet aina sopuhintaan, ei ole oikein perillä tekniikan viimeisistä hienouksista, joten täältä saa aina asiantuntevammat kommentit kuin kaupasta. Ja ainahan nuo laitteet ovat käytännössä jotain muuta kuin valmistajien esitteissä.
Käväisepäs Aleksanterinkadun Hifihuoneella, ellet ole sitä vielä tehnyt. Sieltä saat taatusti asiantuntevaa palvelua ilman kusetusta. Topfieldin kahden virittimen kaapeliboksi oli pari viikkoa sitten karvan alle 600 €. Jos sinun sopuhintasi on merkittävästi tuota alempi, niin saatko mulle samaan hintaan? ;)
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Aika triviaalisti isken ketjuun.En nyt kerkiä sitä selata enkä nettiä muutenkaan,mutta...
... osti talon,antenni on katolla ja 4 kanavaa näkyy.Miten saan lisää ja mistä?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Viestin lähetti ELÄKELÄINEN
Aika triviaalisti isken ketjuun.En nyt kerkiä sitä selata enkä nettiä muutenkaan,mutta...
... osti talon,antenni on katolla ja 4 kanavaa näkyy.Miten saan lisää ja mistä?
Itse tarkistaisin ensin digi-kelpoisuuden lyömällä kaverilta lainatun antenniverkkoon tarkoitetun boksin seinään kiinni. Jos lisäkanavat löytyvät, kauppaan sopivaa omaa boksia etsimään. Jos taas ei näy mitään uutta ja outoa, jäänee kaksi vaihtoehtoa: 1) Antenniboksi (Terrestrial) harava-antennilla, ellei ole ikävästi signaalin ulottumattomissa. 2) Satelliittiboksi+lautanen.

Ensin mainittuja myyvät kaikki kodinelektroniikkaliikkeet, jälkimmäistä lähtisin hakemaan alan erikoisliikkeestä paremman palvelun perään.


LISÄYS: Kysymyksiä ja vastauksia aiheeseen liittyen.
 
Viimeksi muokattu:

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Viestin lähetti ELÄKELÄINEN
Aika triviaalisti isken ketjuun.En nyt kerkiä sitä selata enkä nettiä muutenkaan,mutta...
... osti talon,antenni on katolla ja 4 kanavaa näkyy.Miten saan lisää ja mistä?

Faija tuossa kävi Gigantin kautta ja haki digiboksin. Se on nyt tuolla meidän mökillä ja on tuonut lisäkanavia ja erinomaisen kuvan. Ennen kuva oli ajoittain todella huono ja välillä jopa hävisi kokonaan. Ja valikoimassa oli vain kanavat 1-4.
 

Särki

Jäsen
Jo.
Juuri ennen Suomi-Ruotsi peliä hajosi tv, kuva näkyy hyvin mutta ääntä ei kuulu. Toistakymmentä vuotta vanha 25" Philips on oireillut jo aiemminkin, mutta nyt iski sellainen vaiva että ei taida enää kannattaa korjata vanhusta. Tällä hetkellä teeveen virkaa hoitaa 21" Finlux jossa ei ole teksti-tvtä.

No kävlin sitten teeveekauppaan ja iskin silmäni taulutelevisioihin, kauppoja ei näin nopeasti syntynyt mutta digiboksi jäi käteen. Olikohan merkiltään Digiality jossa 2000 sivun muistilla varustettu teksti-tv, joka on osoittanut, ainakin toistaiseksi, hyväksi ostokseksi.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Ossi
Topfieldin kahden virittimen kaapeliboksi oli pari viikkoa sitten karvan alle 600 €. Jos sinun sopuhintasi on merkittävästi tuota alempi, niin saatko mulle samaan hintaan?

Tampereella Toppyn on saanut Satelliittipojilta 520e hintaan.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Viestin lähetti Yläpesä
Tampereella Toppyn on saanut Satelliittipojilta 520e hintaan.
Kas, kiitos tiedosta. Satelliittipojat on muutenkin miellyttävä paikka asioida. Odotan silti vielä loppukesää (oikeastaan siis kiekkokautta), kun yksi boksi jo löytyy.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti EmZ
saako esim. 100€:lla hyvän digiboxin missä olisi nämä kaikki korttipaikat ja yms.?

Riippuu tuosta ymssistä. Satasella voi saada tarjouksesta kelpo peruslaitteen conax-korttipaikalla. Mutta yleensä hyvän peruslaitteen hinta pyörii 150-200e tasossa. Peruslaitteella voit katsoa kaikki kanavat, niissä on EPG ja jonkinlainen oma teksti-tv (usein kannattaa kuitenkin käyttää teeveen omaa txtiä). Jos vaadit ymssiin myös tallentamismahdollisuuden (sitä ilma EI voi elää), hinta pompsahtaa 300-400 luokkaan yhdellä virittimellä ja siitä hitusen vielä ylös kahden virittimen mallissa. Kaapeliversiolisä lienee n. 100e.

Normaalimyynnissä 50-60e bokseihin en tällä hetkellä koskisi kuin kepillä. Joskus 5 v kuluttua hinta on voinut pudota tuolle tasolle mutta tällä hetkellä ne on kuraa. Mutta voihan niihin suomalaisella tyylillä tyytyä ja sitten valittaa kun digi-uudistus on niin surkea jne.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Asun kaapelitaloudessa ja tarkoituksena olisi hankkia digiboxi canal+'n katselua varten. Nyt olisi kiva kuulla kommentteja mitä digiboxia suosittelette? Nokia Mediamaster 120C ja Handan DVB-C 5000 näyttäisivät olevan suosituimmat "halpamallit" kaapelitalouksiin. Olisiko kellään käyttökokemuksia ko. laitteista? Vai kannattaako vuokrata Xsat-digiboxi Elisalta?

- tinke-80
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tinke-80 kirjoitti:
Asun kaapelitaloudessa ja tarkoituksena olisi hankkia digiboxi canal+'n katselua varten. Nyt olisi kiva kuulla kommentteja mitä digiboxia suosittelette? Nokia Mediamaster 120C ja Handan DVB-C 5000 näyttäisivät olevan suosituimmat "halpamallit" kaapelitalouksiin. Olisiko kellään käyttökokemuksia ko. laitteista? Vai kannattaako vuokrata Xsat-digiboxi Elisalta?

Suositeltava: Topfield TF-5100CoC. Siinä on liki kaikki mitä tarvitset. Halpahallimalleista Xsat eri variantteineen (finlux/salora/digibox/medion) lienee erittäin luotettava. Sitä ei tietääkseni enää myydä mutta on vuokrakoneena edelleen käytössä. Mutta miksi maksaa vuokraa kun sillä hinnalla maksaa parissa vuodessa Toppyn omaksi?
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Yläpesä kirjoitti:
Suositeltava: Topfield TF-5100CoC. Siinä on liki kaikki mitä tarvitset. Halpahallimalleista Xsat eri variantteineen (finlux/salora/digibox/medion) lienee erittäin luotettava. Sitä ei tietääkseni enää myydä mutta on vuokrakoneena edelleen käytössä. Mutta miksi maksaa vuokraa kun sillä hinnalla maksaa parissa vuodessa Toppyn omaksi?

Tuo Topfield kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta. Harmi vain että olen tälläinen köyhä paska jolla ei ole varaa tuohon.

- tinke-80
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Onkos joku ihan viime päivinä tinkaillut tuota kaapeli-Topfieldiä? Hintaseuranta ilmoittaa tuollaista 540€, mutta luulisi saavan lähemmäs viittäsataa jo tällä hetkellä. Varsinkin Tampereen hintataso kiinnostaa, mutta ei ole poissuljettua hommata boksia ohikulkumatkalla jossain muuallakaan.
 

H-katsomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko 2004-2005, Napoli
Tinke-80 kirjoitti:
Asun kaapelitaloudessa ja tarkoituksena olisi hankkia digiboxi canal+'n katselua varten. Nyt olisi kiva kuulla kommentteja mitä digiboxia suosittelette? Nokia Mediamaster 120C ja Handan DVB-C 5000 näyttäisivät olevan suosituimmat "halpamallit" kaapelitalouksiin. Olisiko kellään käyttökokemuksia ko. laitteista? Vai kannattaako vuokrata Xsat-digiboxi Elisalta?

- tinke-80

Äla ainakaan sitä Nokian paskaa osta, jos tarkoitus on Canal+ korttia katsella. Menossa jo kolmas canalplussaton ajanjakso, kun ei muka ole conax-yhteyttä. Ei auta töpselin runkkaaminen, virran katkaisu, ei mikään. Soitto canal plussalle ei anna lohtua: "Osta poika uusi boksi", kuuluu vastaus. Jostain syystä kuva on kuitenkin aina pienen (n. 3 päivää) odottelun jälkeen palannut, enkä ole siksi uutta boksia vielä viitsinyt hankkia. Muut kanavat kuitenkin toimivat moitteetta.
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ossi kirjoitti:
Onkos joku ihan viime päivinä tinkaillut tuota kaapeli-Topfieldiä? Hintaseuranta ilmoittaa tuollaista 540€, mutta luulisi saavan lähemmäs viittäsataa jo tällä hetkellä. Varsinkin Tampereen hintataso kiinnostaa, mutta ei ole poissuljettua hommata boksia ohikulkumatkalla jossain muuallakaan.
Ei tosiaan mistään verkkokaupastakaan edullisemmin näyttänyt ihan pienellä hakemisella irtoavan. Itselleni pitäisi huomenissa tulla mediaplazashop.com:ista tilattuna.

Kilpailutilanne ei taida olla kovin verinen noiden tuplavirittimellä varustettujen, tallentavien kaapeliboksien kesken, joten hinnanalennukseen ei ole painetta. Työkaveri maksoi tuosta boksista alkuvuodesta kuitenkin 50€ enemmän, joten kyllähän siinäkin tietysti jo on jonniinmoinen tipahtaminen tapahtunut.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Andrej kirjoitti:
Ei tosiaan mistään verkkokaupastakaan edullisemmin näyttänyt ihan pienellä hakemisella irtoavan. Itselleni pitäisi huomenissa tulla mediaplazashop.com:ista tilattuna.

Kilpailutilanne ei taida olla kovin verinen noiden tuplavirittimellä varustettujen, tallentavien kaapeliboksien kesken, joten hinnanalennukseen ei ole painetta. Työkaveri maksoi tuosta boksista alkuvuodesta kuitenkin 50€ enemmän, joten kyllähän siinäkin tietysti jo on jonniinmoinen tipahtaminen tapahtunut.
Jees, kilpailutilanne todella on aika heikko kuluttajan kannalta, enkä näe realistisena vaihtoehtona rajua kilpailua valmistajien osalta juuri tämän kategorian boksien kohdalla tulevaisuudessakaan. Siksipä ajattelinkin, että valveutuneet kauppiaat antaisivat tinkaamalla pari kymppiä halvemmalla kuin halvimmassa verkkokaupassa. Tampereella tietääkseni Satelliittipojat ja Hifihuone tarjoavat Topparia. Kummassakin kaupassa hinnoista on perinteisesti pystynyt neuvottelemaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös