Detroit Red Wings vs. Colorado Avalanche – rivalry

  • 11 197
  • 146

chandler

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,NY RANGERS
MAHTAVAA!

on tässä ollut sen verran jännät paikat,että ei ole edes pystynyt kirjoittamaan tänne mitään,mutta lopulta oikeus voitti.kerrassaan upeaa peliä wingseiltä,coloradolla ei mitään mahiksia eikä pitänytkään olla,sillä detroit on paras joukkue ja sillä siisti.nyt vielä hoidetaan tuo carolina pois päiväjärjestyksestä niin minä voin ruveta tekemään matka varauksia kohde edelleen new york
 

theref

Jäsen
Kylläpä vaan oli ylivoimainen esitys Detroitilta eikä Royllakaan tosiaan ollut paras päivänsä. Kyllä siinä niin vain taitaa käydä, että Stewie Wonder pääsee tänä kevään nostamaan kannun ilmaan. En oikein millään jaksa uskoa Carolinan saunoihin, vaikka heillä pieni yllätyssauma puolellaan onkin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
YES!

Tulos oli kaivattu, vihdoinkin monen vuoden jälkeen Wingsit ovat jälleen Stanley Cup finaaleissa. Todella hienoa!

Tämä peli kaikkea muuta kuin sellainen mitä odotin, tuskin kukaan saattoi kuvitella Wingsien nöyryyttävän näin suurinumeroisesti Avseja. En minä ainakaan, ennemminkin odotin pelin olevan vähämaalisen ja tiukan mutta nyt ratkaisu tapahtui jo ensimmäisessä erässä - melkein voisi sanoa, että ensimmäisten minuuttien aikana.

Täytyy tunnustaa, että usko finaaleihin pääsystä meinasi loppua viidennen ottelun jälkeen Avsien voitettua sen mutta epätoivonkin hetkellä paloi sisälläni pieni toivonliekki joka ei sammunut koskaan.

Hienoa, että joukkue, vaikkakin taitavista yksilöistä koostuva, mutta siitä huolimatta joukkue voitti lopulta muutamien yksilöiden ympärille kasatun yhdistelmän. Tämä on ainakin osoitus siitä, että perinteisinä joukkueina ymmärrettyjen joukkueiden aika ei ole vielä ohi. Kummassakin mallissa on hyvät puolensa, sitä ei käy kiistäminen.

En kuitenkaan vielä kuuluttaisi Wingsejä Stanley Cupin voittajaksi. Yllätyksiä voi tapahtua sen olen huomannut joten Hurricaneseja ei sovi aliarvioida. Itseasiassa heillä voi olla melkoinen etu puolellaan kun kukaan ei odota heiltä mitään ja harva ottaa heidät todella vakavana haastajana.

Wingsit, nyt tsemppiä jatkoon!

Go Wings Go!

vlad#16.
 

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Harvoin on saanut mennä nukkumaan yhtä tyytyväisenä kuin tänä aamuna. Yöllisen täysin ylivoimaisen näytöksen jälkeen voi kannua hyvin mielin odotella todelliseen Hockeytowniin.

20 tuhatta ihmistä kun lauloi Avseille "Nana naa naa, nana naa naa hey hey, GOODBYE!" kaikui riemun sävelet sydämestä asti. En muista nähneeni yhtä täydellistä pelin hallintaa kuin mitä Detroit Red Wingsin "seniilit" esittivät täydet 3 erää.

Hymy kirposi huulille myös sillä hetkellä kun Roy otti 6. takaiskun taakseen eikä vieläkään näyttänyt haluavan vaihtoon ja Hartley vaihtoi Aebisherin maaliin. Pattyn täydellisen nolattu ilme pyyhe olalla vaihtoaitiossa koko loppu ottelun ajan oli sellaista herkkua mitä harvoin on tarjoiltu. Vastaavasti Dominik Hasekin iloista meinikiä ja 5:ttä nolla peliä oli ilo seurata.

Ihmettelen Coloradon täydellistä romahtamista ja viimeistään Druryn hylätty sisäsyrjäpotku lannisti joukueen kokonaan. Alivoimallakin punasiivet suorastaan leikittelivät kiekon kanssa ja kuin viimeiseksi niitiksi suorastaan ärsyttävän hitaasti maaliin lipunut Kasparaitisin ohjaus kuvasti koko pelin luonnetta.

Haluaisinkin nyt kaikilta anti-Wings faneilta, etenkin Avs -diggareilta pientä selitystä 7-0 lukemista! Foppa, Sakic, Hejduck, Tanguay, Blake, Foote, pelasivatko he ollenkaan? Selostaja ei ainakaan montaa kertaa heitä maininnut...:D

ps. vienkin tästä Canal-boxin takaisin kauppaan ja vältän tietoisesti Linkun selostukset finaaleissa väijyttämällä nelosta...

We let 'em see Red!!!
 

ace

Jäsen
Eipä tässä oo paljoo selittelemstä. Parempi voitti. Onnea vaan Detroitille. Nyt täytyy vaan toivoo että Carolina vie jymy-yllätyksen loppuun asti. Vähän epäilen kuitenkin.


Kyllä vituttaa!!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vähän näytti jo pahalta yhdessä vaiheessa, mutta onneksi Colorado teilattiin. Varmistuipa samalla sekin ettei ole sama mestari peräkkäsinä vuosina. Sillä jos Avalanche olisi mennyt finaaliin, niin mestaruus olisi ollut varma, kuten se on nyt Red Wingseille. Carolina ei pysty kuin vikisemään vastaan jos sitäkään, materiaali on sen verta eritasoa... Ei millään pahalla Sami Kapanen, sinänsä olisi ollut mielenkiintoista nähdä uusi suomalainen Stanley Cup voittaja, mutta Red Wings on mestariainesta kuten koko kausi on näyttänyt.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei tuollaisen ottelun jälkeen todellakaan tarvi sanoa mitään. Numerot taululla kertovat kaiken. Täydellinen matsi. Robitaillekin heräsi koomastaan ja nyt jokainen punakoneen osa käy täysillä. Jos Carolina Detroitin pysäyttää, niin haluan todella nähdä miten se tehdään.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Coloradosta panin sen merkille kuinka loistavan runkosarjan pelannut Patrick Roy vaipui loppua kohden tavallisen kuolevaisen tasolle.
Harvinaisen helppoja maaleja kaverille meni,laukauksia siniviivalta ilman maskia yms.
Myös Sakic oli kuin varjo viime kaudesta joka olikin kyllä kaverin kaikkien aikojen paras.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti Voittaja
Eihän Royta uskalla vaihtaa, sehän saattaa vaatia siirtoa sen jälkeen:p
Joo onhan tuossa hymiö muttei se lauseesta kovinkaan järkevää tee. Roy aikoinaan halusi siirron koska valmentaja EI ottanut häntä nöyryyttävässä tilanteessa (peli Phillya vastaan joku 8-0) vaihtoon. Nyt tilanne oli vielä se että Hartley kysyi Roylta haluaako tulla pois ja Roy ei halunnut vaan halusi taistella loppuun asti. Siitä pitää kunnioittaa muuten kusipäätä maalivahtia.
CIA
Loukkaantumiset eivät olleet syy. Syy oli Hartleyn huono valmennustaito. Mies mokasi nämä play-offsit: onko järkeä peluuttaa vain Sakicia, Forsbergiä ja Blakea. Ja varsinkin nelosketjulle annettu rooli oli liian pieni, ilmeisesti Hartleylta ei löytynyt luottoa. [/B]
Sosiaalikiekko kunniaan. Yhtä paljon nelosketjukin on harjoitellut joten pitää niidenkin saada pelata yhtä paljon. Tosiasiassa ilman näiden luottomiesten raskasta peluutusta ja mahtavia tehoja Analance olisi ollut kesälomalla jo aikoja sitten. Toisaalta sitä minäkin toivoin...

JP Jalo jossain toisessa erässä sanoi peliä "pannukakuksi". Yksi kaikkien aikojen mahtavimmista peleistä Detroit-fanin kannalta. Kyllä teki mieli lyödä miestä.
hey hey, kiss goodbye!
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Detroitin kannalta katsottuna kyseessä oli varmasti kaikkien aikojen matsi, Coloradon näkökulmasta taas viime vuosien suurin moka.

Jos taas puolueettomasti tilannetta katsoo niin odotettavissa oli suurta dramatiikkaa, "moraalinen finaali, Game 7". Lopputulos oli kuitenkin pettymys, 7-0 oli sitä mitä ei odotettu.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nyt tulee tehtyä sellainen temppu, että nostan tämän 14 vuotta (!) vanhan topikin ylös.

Detroitin ja Coloradon Alumni-joukkueet tuolta 90-lopun ja 2000-luvun alkuhetkiltä kohtaavat ensi yönä toisensa. Tähän nostalgia-hetkeen voi myös liittää osan keskustelupalstan historiaa, itse jo lueskelin pohjille tämän kevään 2002 pudotuspelisarjan seurannan. Olisin nostanut vanhempaakin tavaraa ylös, jos vaan palsta olisi ollut olemassa, mutta niin ei valitettavasti ollut.

Maailma ja erityisesti on muuttunut 14 vuodessa paljon. Silloin kaikkia pelejä ei tainnut edes nähdä, osan muistelen kuunnelleeni nettiradiosta, vaikka Canal+ silloin jo oli (tuli muuten juuri tuohon aikaan 2002 tammikuussa hankittua). Nyt sitten on Youtube täynnä vaikka mitä kamaa, vanhaakin.

Tähän ketjuun nyt toivoisi jotain muisteloita ja yöllisen otteluseurannan, jos sen Alumnin jostain saa näkymään. Itse lähinnä tiedän sen ketä vihasin Coloradon puolelta, mutta olisi mukava kuulla kuka sieltä vastapuolelta Wingseistä eniten ärsytti. :)
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Detroitin previkkaa matsista:

http://redwings.nhl.com/club/news.htm?id=870624&navid=DL|DET|home

FORWARDS

Brendan ShanahanSteve YzermanMartin Lapointe

Dino CiccarelliIgor LarionovDoug Brown

Darren McCartyBoyd DevereauxKirk Maltby

Tomas HolmstromStacy RoestJoe Kocur

Mike Knuble

DEFENSEMEN

Nicklas LidstromKris Draper

Chris CheliosJiri Fischer

Mathieu DandenaultLarry Murphy

Steve Duchesne

GOALIES

Manny Legace

Ty Conklin

Draper tänään pakkina, koska senttereitä liikaa :D

Linkistä löytyy Maltbyn, Ciccarellin, Draperin, Cheliosin, Larionovin ja Kocurin kommentit.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Nyt tulee tehtyä sellainen temppu, että nostan tämän 14 vuotta (!) vanhan topikin ylös.
- Joko saa huutaa ?!
- *Mertsin äänellä* ; NO NYT SAA HUUTAA !!

Jostain noin tunti sitten luin, että Detroit oli kysynyt Hasekia ja Osgoodia tolppien väliin, mutta Hasekilla oli jotain henkilökohtaisia menoja ja Osgood on ilmeisesti loukkaantuneena ollut jo tovin. Sääli, olisin lahjoittanut vaikka munuaiseni siitä hinnasta että vuoden 1998 aprillipäivän tapahtumat olisivat saaneet uusintanäytöksen Coors Fieldillä.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Osgoodin loukkaantumishuolet ovat ikävä asia ja vaikeuttavat peliä huomattavasti, Legacesta muistot tosipaikassa eivät ole likikään yhtä lämpimät. Ja nythän on tosi kyseessä, hiukan soveltamalla tämä sarjahan on tilanteessa 3-3 ja nyt on sitten seiskapelin aika. Matkan varrella kokoonpanot ovat vaihtuneet, mutta muutamat sotaratsut ovat pysyneet koko ajan mukana. Draper, Maltby, McCarty, Lidström, Foote, Sakic, Forsberg. Nämä herrat olivat jossain määrin mukana jokaisessa taistossa matkan varrella ja niin he ovat myös tänään.

Toiveissa ainakin McCarty vs. Lemieux ja Roy vs. Legace. Ja Holmströmiltä ohjurimaali Lidaksen viivavedosta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Joo Osgoodilla ollut kesällä joku leikkaus, joka nyt estää pelaamisen. Pyllystä kyllä, ettei siellä ole Wingsiltä ketään kunnon molareita. Onko Mike Vernonin puuttumiselle jotain selitystä?

Detroitin venäläiset myös loistaa poissaolollaan, taitaa olla vähän myös sitä että KHL:ssä nykyään vaikuttavat jannut eivät halua osallistua NHL:n markkinointitapahtumaan. Vain Larionovilla riittää selkärankaa toimia omillaan, kun on agentti.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Hei tosi kiva ketju nostettu ylös!

Detroitin venäläiset myös loistaa poissaolollaan, taitaa olla vähän myös sitä että KHL:ssä nykyään vaikuttavat jannut eivät halua osallistua NHL:n markkinointitapahtumaan. Vain Larionovilla riittää selkärankaa toimia omillaan, kun on agentti.

Aika jännä, kun Coloradon puolella kuitenkin pelaa Kamensky jolla on jonkinlainen rooli Moskovan Spartakissa, mutta saman seuran apukoutsi Kozlov ei pelaa. Fedorovin seura pelaa pudotuspelejä, niin siinä taitaa olla syy herran puuttumiseen.

Coloradon ketjuista ei ole mitään hajua. Taitaa Deadmarsh pimittää niitä ihan viime tinkaan asti.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Aika jännä, kun Coloradon puolella kuitenkin pelaa Kamensky jolla on jonkinlainen rooli Moskovan Spartakissa, mutta saman seuran apukoutsi Kozlov ei pelaa. Fedorovin seura pelaa pudotuspelejä, niin siinä taitaa olla syy herran puuttumiseen.

Venäläiset (Fetisov, Fedorov, Kozlov, Larionov) kävivät kyllä kaikki siinä edellisessä Winter Classicissa Torontoa vastaan, että en sitten tiedä tuliko siinä jo "kiintiö" täyteen. Ja taisivat muuten olla Chicago-Detroit Alumnissakin.

Kamensky ei ole tainnut missään ulkoilmaottelussa vielä olla? Ja enemmän Coloradon juhlahan tämä on, joten lienee enemmän kunnia-asia olla paikalla.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Claude sanonut, että pelaa ihan kiltisti.
"Claude Lemieux on the Wings/Avs alumni game; claims he has no fireworks left in him. Insists if he hits someone it'll be while falling down."
Uskoo ken tahtoo.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Venäläiset (Fetisov, Fedorov, Kozlov, Larionov) kävivät kyllä kaikki siinä edellisessä Winter Classicissa Torontoa vastaan, että en sitten tiedä tuliko siinä jo "kiintiö" täyteen. Ja taisivat muuten olla Chicago-Detroit Alumnissakin.

Kamensky ei ole tainnut missään ulkoilmaottelussa vielä olla? Ja enemmän Coloradon juhlahan tämä on, joten lienee enemmän kunnia-asia olla paikalla.

Aivan joo. Tässä tuntuu itsellä unohtuvan koko ajan se, että tämä ei ole Detroitille ensimmäinen ulkoilmapeli.

Ei ole Kamensky mielestäni ollut aikaisemmissa peleissä eli ihan ymmärrettävää, että nyt löytyi aikaa tällä pelille.

Toivottavasti Roy tällä kertaa onnistuu Statue of Libertyssään...
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Claude sanonut, että pelaa ihan kiltisti.
"Claude Lemieux on the Wings/Avs alumni game; claims he has no fireworks left in him. Insists if he hits someone it'll be while falling down."
Uskoo ken tahtoo.
Tämä matsi kerää kyllä hyvin twiittejä. Mukavaa pöhinää tapahtuman ympärillä.

Adrian Daterilta pari:

Dino Ciccarelli shook Lemieux's hand. "He was coming out of bathroom, I was going in, I had no choice. I hope he washed his hands"
More Cicarelli, on Roy jabbing stick in privates in old days: "I hope he doesn't try that again. That wasn't too comfortable."
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös