Detroit Red Wings vs. Colorado Avalanche – rivalry

  • 11 146
  • 146

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Jatkoajalla punasiivet näyttivät, että voitto kuuluu oikeutetusti heille. Mahtavaa pommitusta koko OT!!!

Hasek sai myös syöttöpisteen voittomaaliin;)
 

chandler

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,NY RANGERS
upeeta,oikea joukkue voitti,kylä täytyy sanoa,että detroit oli kaikessa parempi joukkue ja jos takkiin olisi tullut niin se olisi ollut suuri vääryys.tällaista peliä jatkossakin niin coloradolla ei ole mitään mahiksia.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Jännitystä loppuun saakka!

Toivottavasti tulevatkin ottelut tarjoavat samanlaista jännitystä jotta minäkin sitten pääsen nauttimaan niistä kuvallisen annin muodossa. Tuskin maltan odottaa lauantain ja sunnuntain välistä yötä...

Mikäli Avsien maalilla olisi ollut joku toinen kumiukko niin lukemat olisivat voineet olla aivan toiset Wingseille, Pyhä Patrick on näemmä pitänyt pelin tasaisena yli neljällä kymmenellä torjunnallaan, vastaavasti Hasekin lukema oli 21.

Uskon pelin tarjonneen maalien vähäisyydestä huolimatta (jatkoajalla 2-1 Wingseille) huikeaa kiekkoa. Ainakin tilastojen valossa voisin kuvitella ottelun pitäneen sisällään runsain mitoin tapahtumia, en uskoisi kovinkaan usein ottelussa jaettavan yhteensä 134 taklausta, tilasto Avseille 69-65. Wingsien ahkerimmat pommittajat ovat olleet Fischer 12, Maltby 10 ja Shanahan 9. Kentän kuningas oli kuitenkin Avsien Foote kolmellatoista pommillaan.

Tästä on hyvä jatkaa.

Go Wings Go!

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Huh-huh mikä matsi! Just ratkesi tuo Canal sinisen uusinta ja siihen asti olin ollut vain toisen erän jälkeisessä tilanteessa, jonka ehdin nähdä yöllä. Voiko ansaitumpaa voittoa olla, Avs hyytyi täysin ja nyt alkoi ilmeisesti Wingsin neljän ketjun jauhaminen ja Coloradon pitkät ottelusarjat näkyä. Roy oli uskomaton, mutta loppui se munkki lopulta häneltäkin.

Ja vähän edittiä:

Bowman otti edellisessä matsissa epäonnistuneen Chelios-Ficher parin pois Forsbergia varjostamasta ja pisti Lids-Olaussonin tällä kertaa vartioon. Tuloksena Forsbergille ja Reinprechtille 0 laukausta ja vitjan hyökkääjille miinuksia yhteensä 5. Yksikään Detroitin hyökkääjä ei pelannut yli 20 tai alle 12 minuuttia. Neljällä tasaisella ketjulla (Shanahan-Williams-Yzerman, Robitaille-Fedorov-Holmström, Deveraux-Datsyuk-Hull, Maltby-Draper-McCarty) saatiin aikaiseksi jatkuva aggressiivinen hyökkäyspään karvaaminen ja Avalanchen vastahyökkäyksetkin ajettiin kulmiin. Paras peli Wingsiltä tänä keväänä.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Avalanchella oli ensimmäisen erän lopussa ja toisen erän alkupuoliskolla mahdollisuus ratkaista peli, sillä joukkueella oli useampiakin ylivoimahyökkäyksiä. Ratkaisuyritykset, varsinkin laukaukset, olivat kuitenkin köykäisiä ja siksi Detroit pääsi kolmanteen erään vain maalin takaa-ajoasemassa.

Detroit todisti oikeaksi väittämän "kun tarpeeksi paljon ampuu kohti, niin kyllä se joskus pomppii sisään". Ansaittu voitto Detroitille, mutta ei tappio isommin harmita. Peli oli hyvä ja vauhdikas ja Royn isoista torjuntalukemista huolimatta Avalanchen puolustuspeli oli paremmin kuosissaan kuin Sharks-sarjan ensimmäisissä peleissä. Voitto toisessa kotipelissä tasoittaa sarjan, sitten voitto vieraista Royn superpelillä ja sarja poikki kolmannessa kotipelissä.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aivan samalla tavalla myös ensimmäisessä Detroitin kohtaamisessa Avsilla oli paikkansa toisessa erässä ratkaista ottelu - kiekko ei vaan mennyt mistään sisään ja punasiipien kärsivällinen kiekonsiirtely ja tekopaikkojen haku tekivät kolmannessa erässä tulosta.

Patrick Roylla on uskomaton itseluottamus. Ja miksei olisi, onhan mies osoittanut olevansa todellinen pudotuspelimaalivahti. Mutta lähes jokaisessa playoff-sarjassa mies lahjoittaaa seikkailuillaan vastustajalle maalin tai pari, ehkä Detroit on liian hyvä joukkue autettavaksi parilla lahjamaalilla? Roynkin kilpi saanee tänä keväänä pienen tahran, ja miehen töpeksimisistä puhutaan tämän ottelusarjan jälkeen yhtenä käänteentehneistä seikoista? Tai sitten mennään Game seiskaan ja sen jälkeen kaikki on jälleen unohdettu..

Detroitin kotimatseissa on tällä hetkellä niin huikea tunnelma lentelevine mustekaloineen että on vaikea uskoa Coloradon nousevan lauantaina voittoon. Sen on kuitenkin se pakko tehdä, muuten sarja alkaa väistämättä näyttää viiden ottelun mittaiselta. Canal Zapin omistajilla on tiedossa maukas kiekkomatsi lauantaiehtoona klo 22:00 alkaen..
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Viestin lähetti Mazza
Canal Zapin omistajilla on tiedossa maukas kiekkomatsi lauantaiehtoona klo 22:00 alkaen..

Ripottele vaan suolaa haavoihin, mutta tällä kertaa se ei pure. ;) Nelonen kuitenkin näyttää pelin, vaikkakin jälkilähetyksenä. Pääasia on että näkee pelin, ei se, että näkee sen suorana.

terv. nimimerkki "En katso Canal+:n yöpelejäkään suorana, vaan vasta nauhalta työpäivän jälkeen"
 

vieri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Inter, Gli Azzurri, Avs, Bears, Jokerit
Eipä juuri harmita muakaan tämä viime yön tappio...peli oli todellista viihdettä vaikka hävittiinkin...toivottavasti lauantain tärkeätä tärkeämpi neljäs peli on yhtä kovaa peliä.:hopefull:

Ciao,
Tommi

Forza Foppa!!!!
 

Hockeytown

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings ja Hifk
Larionovin uskotaan palaavan jäälle Launtaina klo 22:00 näytettävään Canal + Zapin Colorado-Detroit otteluun. Larionov on jättänyt viimeiset ottelut väliin kipeän polven takia. Samalla Colorado on ilmoittanut, että mitä todennäköisemmin Stephane Yelle tullaan näkemään jäällä. Yelle sai kokea viime ottelussa kovia kun Maltby taklasi hänet päin Detroitin vaihtoaitiota
 

temmi44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
GO colorado go

täytyy toivoo että colorado voittaisi koska detroitin voitot tuottavat aina tuskaa, vaikka ei coloradonkaan voitot juhlaa ole.

kova sälli tuo larionov ku jaksaa 70vuoden iässä vielä polvi ongelmien jälkeen tulla pelaamaan, olen kuullut että polviongelmat voivat olla aika pahoja...
olisi hienoa jos finaalissa olisi colorado niin yksi uusi suomalainen saisi kokea stanley cup mestaruuden, ehkä sillon jaksaisi katsoa powerweekin suomalais osuuden..
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Re: GO colorado go

Viestin lähetti temmi44
täytyy toivoo että colorado voittaisi koska detroitin voitot tuottavat aina tuskaa, vaikka ei coloradonkaan voitot juhlaa ole.

kova sälli tuo larionov ku jaksaa 70vuoden iässä vielä polvi ongelmien jälkeen tulla pelaamaan, olen kuullut että polviongelmat voivat olla aika pahoja...

Polviongelmat ovat pahoja joo. Chelios leikkautti polvensa kauden 2000 jälkeen ja tällä kaudella mies on ollut lähes elämänsä kunnossa. Mielestäni terve Chelios on tärkein vahvistus Detroitin tämän kauden joukkueessa. Polvileikkaus on tulossa myös Yzermanille tämän kauden jälkeen ja ens kaudella Stevie nähdään kentällä todennäköisesti vasta joulun jälkeen. Hauska nähdä mihin mies sitten pystyy.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Eihän tässä näin pitänyt käydä...

Wingseillä oli todellinen tuhannen taalan paikka siirtyä kenties jo tavoittamattomaan 3-1 johtoon sarjassa mutta ei niin ei, voittoa ei vaan herunut.

Vieläpä näyttää siltä, että Wingsit tekevät vastustajan maalivahdista sankarin runsailla vedoillaan. Tämän pelin perusteella vaan tuntuu siltä, että runsaista vedoista ja painostuksesta, joka tosin usein näytti olevan vain näennäistä, huolimatta vastustaja kykenee saamaan aikaan vähintäänkin saman määrän jollei jopa enemmän niitä todella vaarallisia maalipaikkoja, joten Hasekin tehtävä on aika epäkiitollinen - vetoja tulee ajoittain suorastaan vähän mutta kun niitä sitten tulee ne ovat lähes poikkeuksetta todella vaarallisia. Parhaimmillaan tai pahimmillaan - ihan miten vaan - Chelioksen istuessa jäähyllä Avsit saivat aikaan kokonaista kuusi vetoa yhden yv:n aikana ja valtaosa vedoista oli luettavissa vaarallisiksi. Laukaukset Wingseille kuitenkin 33-22.

Seuraavassa pelissä sitten entistäkin tiukemmalla asenteella ja yrittämisellä liikenteeseen ja tärkeä voitto kotiin.

Go Wings Go!

vlad#16
 

CIA

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hämeenlinnan Pallokerho, HKP, Chievo, Newcast
Colorado iskee paikoista maalit, joka saa Wingsien pelaajat turhautumaan. Ainakin Cheliosissa, Maltbyssa ja Hullissa alkaa nähdä turhautumisen merkkejä. Colorado on hävinnyt laukaisutilaston jokaisessa pelissä, mutta voitot ovat kuitenkin 2-2 eli tarkoittaa sitä Roy on kovassa iskussa ja Hasek ei sitä ole. Detroitin pelaajat eivät kuitenkaan tee Roysta sankaria, vaan vedot ovat olleet laadukkaita, mutta Roy on vain niin hyvä.

Avs hoitaa viidennen pelin Forsbergin ja Druryn avulla 4-0, huolimatta Detroitin kotikenttäedusta ja Joe Louis Arena hiljenee...
 

vieri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Inter, Gli Azzurri, Avs, Bears, Jokerit
Viestin lähetti CIA
Avs hoitaa viidennen pelin Forsbergin ja Druryn avulla 4-0, huolimatta Detroitin kotikenttäedusta ja Joe Louis Arena hiljenee...
Kuulostaa hyvältä.:)

Olipahan taas matsi ja tällä kertaa kestettiin Detroitin näennäinen painostus pelin loppuminuuteilla.:D
Luulen, että Colorado laukoo tahallaan noin vähän pitääkseen Hasekin "kylmänä" ja hyvin näyttää toimivan.
Nyt vaan toivon, että Nelonen näyttäisi lisää tämän sarjan pelejä, mutta taitaa olla turha toivo.:(
Seuraava matsi pelataan vissiin maanantai-tiistai yönä..tuleekohan tämä matsi Canalilta?
 

ace

Jäsen
Vihdoinkin....

...pääsi seuraamaan pelejä tv:stä kun nelonen vihdoin suvaitsi näyttää ottelun.

Hasek on vähän samassa tilanteessa kuin Markkanen oli Suomen maalilla MM-kisoissa: Vähän torjuttavaa, ja silloin jokainen tilanne on vaikea. Ei Hasek kovin varmasti tuntunut pelaavan. Kiekot pomppi kuin Jussilla konsanaan. Tosin muutama huipputorjuntakin tuli tehtyä. Roy sitävastoin vaikuttaa (jälleen kerran) todella itsevarmalta. Välillä vähän liiankin; turhat seikkailut maalin takana on osoitus miehen kovasta itseluottamuksesta.

Detroitin tähdet oli kyllä aika varjojen mailla. Yzerman ja Fedorov kyllä oli ihan näkyvässä roolissa koko pelin ajan, Hullkin esitti muutaman tiukan vedon, mutta missä oli Shanahan ja Robitaille? Ei miehiä juurikaan pelillisesti erottanut joukosta. Eivätkä tähtipuolustajatkaan juurikaan hyökkäyspäässä vaarallisia otteita esittäneet. Oman pään hoitivat kyllä suht mallikkaasti.

Nyt vaan toivotaan että Roy jatkaa maagisia otteitaan omassa päässä, ja Forsberg ja Sakic hyökkäyspäässä, että päästään toivottamaan "papoille" hyvää kesälomaa.
 

CIA

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hämeenlinnan Pallokerho, HKP, Chievo, Newcast
Ensi yönä Avs lähempänä finaalia

Jokainenhan muistaa miten viime vuoden SC-finaalit päättyivät. Paljon parjattu ja aliarvostettu Colorado kaatoi Devilsin. Ja mikä parasta, paljon kehuttu Marty Brodeur kaatui Avsien hienoon taktiikkaan kuudennessa pelissä. Avsien taktiikka oli todellakin pitää Brodeur kylmänä, jolloin hän ei pystynyt tekemään loistotorjuntoja. Avs vei kyseisen ottelun 4-0, ollen kuitenkin pelillisesti huonompi kyseisessä ottelussa kuin Devils.

Nyt historia on toistumassa: Hasek on parhaimmillaan kun laukauksia tulee paljon, mutta miehellä käy kylmät kun maalinedustalla ei olekaan hässäkkää. Jos katsotaan menneen kauden runkosarjan tilastoja, niin huomataan että Colorado on voittanut ison määrän otteluita, joissa se on laukonut selvästi vähemmän kuin vastustaja.

Suunnanmuutokset hyökkäyspelissä ja maalivahtipeli ovat ratkaisu viidenteen peliin ja näissä Colorado on selvästi vahvempi. Detroitilla saattaa olla paineita, koska Coloradolla oli jo takana kaksi raskasta sarjaa. Näin ollen Detroitia odotetaan jatkoon, toisaalta taas Coloradolla ei ole paineita kun se on altavastaaja.

Wingsien turhautuminen tulee näkymään jos laukaukset eivät löydä tietä maaliin ja Avs iskee hyvällä prosentilla paikoista. Tämä tulee näkymään sarjan viidennessä pelissä: Detroit aloittaa pelin hyvin ja hallitsee koko peliä, mutta Avs iskee murskanumerot taululle:

0-4
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllä etu kieltämättä on nyt Coloradolla. Tuon neljännen ottelun voittaminen pakkotilanteessa on henkisesti niin tärkeä asia. Roy on tosiaan pitänyt Avseja pystyssä, vaikka Detroit on myllyttänyt ottelusta toiseen. Sama homma varmaan jatkuu edelleen ja haiskahtaa pahasti seitsemältä matsilta. Toisaalta, Bowman teki pakkovoittotilanteessa (4. ottelu Vancouveria vastaan) totaalisen taktisen muutoksen ja Wings voitti ottelun muistaakseni 14 laukauksella (4 maalia). Sieltä voi tulla jotain yllättävää, kun nykyisen kaavan hyötysuhde on hallinnasta huolimatta ollut heikko 50%. No, se nähdään ens yönä klo 2.00. Sarjahan on vasta alussa. :)
 
Viimeksi muokattu:

Hockeytown

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings ja Hifk
Tiistai 28 Toukokuu kl 02:00
DETROIT - COLORADO
NHL
Suora lähetys, selostaja Mikko Innanen

Koskas viimeks on tullu nukuttuun kaksnumeroiset yöunet?:o
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Vaikka en todellakaan ole mikään Detroit fani...en sitten yhtään niin toivon että Detroit hoitaisi coloradon alta pois. Kaks eniten inhoamaani joukkuetta vastakkain. Ennen näiden joukkueiden matsit olivat täynnä asennetta/sydäntä. Nykyään pelit ovat kaukana siitä. Pelkkiä kikkailijoita jengit täynnä. No kuitenkin detroit voittaa illan pelin numeroin 4-2...se on siinä :-)
 

Roenick

Jäsen
Viestin lähetti Parker27
Vaikka en todellakaan ole mikään Detroit fani...en sitten yhtään niin toivon että Detroit hoitaisi coloradon alta pois. Kaks eniten inhoamaani joukkuetta vastakkain. Ennen näiden joukkueiden matsit olivat täynnä asennetta/sydäntä. Nykyään pelit ovat kaukana siitä. Pelkkiä kikkailijoita jengit täynnä. No kuitenkin detroit voittaa illan pelin numeroin 4-2...se on siinä :-)

LOL! :D Laitoin tuon 4-2 sitten tulosvetoonkin. Luulenpa, että detroit tulee kovemmalla asenteella tähän peliin kuin mitä tällä kaudella on nähty. Tuolla coloradon taktiikalla ei yksinkertaisesti voi tänään enää voittaa (hope so) ja eiköhän se St. Patrickikin ala alistumaan kun laukaukset pelissä lähenee sinne lähes viiteenkymmeneen saakka. Pitää vaan toivoa ettei detroit ota käyttöön tuota Henkankin mainitsemaa "kilpikonna"-taktiikkaa... :D
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
mä laitoin myös tuon mainitsemani tuloksen 4-2 vetoon...ja sit toisen 2-1 detroitille... Detroit sen kyllä hoitaa...en kyllä jaksa laittaa herätystä yöllä on niin tylsiä otteluita et alta pois...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Huoh...

Aletaan todella elää ratkaisunhetkiä tässä sarjassa. Jos edellinen peli oli sellainen mikä Wingsien olisi pitänyt voittaa, nyt edessä on peli joka on PAKKO voittaa, tappio nyt niin orastava tuska (josta näkyi viitteitä edellisessä pelissä muutamilla pelaajilla) kasvaa kasvamistaan ja sen jälkeen peräsimessä on oltava melkoinen poppamies jotta sarja kääntyisi Wingseille.

Nyt Scottyn on löydettävä ne kuumat pelaajat ja peluutettava heitä niin paljon kuin mahdollista ja samalla löydettävä pelaaja joka onnistuu horjuttamaan Fopan itseluottamuksen niin ettei hän kykene parhaimpaansa. Mieluiten näkisin (niin jos vaan näkisin pelin) Fopan istuvan mahdollisimman monta turhaa ja typerää jäähyä. Eniten tietty nauttisin voitosta jos se tulisi kovalla mutta rehellisellä pelillä!

Go Wings Go!

vlad#16
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös