VÄLIRAPORTTI #3
Pelattu 12/82, saldo 7-4-1, pisteitä 15p, P% 0.625 [aiemmin 5-1-1, pisteitä 11p, P% 0.786]
Kotona:
TBL (W) PIT (W) CGY (W) SEA (OTL) WPG (L) FLO (L) BOS (W)-> 4-2-1
Vieraissa:
NJD (L), CBJ (W) OTT (W) BOS (L) NYI (W) -> 3-2-0
Seattle-pelin jälkeen joukkueella ollut ehdottomasti vaikeampaa, YV alkaa olla skoutattu läpi, maalivahdeilta lörähtää vähintään yksi helppo / peli ja kun kärkikenttä ei tee 3-4 maalia / peli niin taas on maalinteon kanssa vaikeuksia. Surullisimmat tarinat tässä otteluryppäässä olivat Jets ja Panthers pelit, joista molemmista olisi ollut ehdottomasti pisteitä tarjolla, mutta joukkueen esitys molemmissa jätti toivomisen varaa. Ensimmäisessä Boston-pelissä ei kyllä kotijoukkue antanut mitään palaa, vaikkei se pahasti repsahtanutkaan. Isles-voitto oli hieno taistelu Sorokinia vastaan ja viime yön pelissä sitten hieno nousu Detroitilta heikon alun jälkeen. Vielä kun tiedetään, että Boston on joukkueena tunnetusti kovimmillaan runkosarjassa, niin tästä on hyvä jatkaa.
Kentälliset vetää aikamoista mankelia ykkösen takana ja ainakaan itse en ole päässyt ymmärrykseen, miksi tuota sentteristöä pyöritetään noin miten sitä on nyt pyöritetty. Kertoo myös toki sitä karua kieltä, että ei tuolla TOP3 jälkeen taida juuri olla sellaisia ukkoja kuka ei olisi korvattavissa. En olisi ennen kauden alkua uskonut, että tällä hetkellä TOP3 jälkeen hyökkäyshierarkiassa Joe Veleno on nostanut osakkeitaan ihan mielettömästi. Toivotaan, että Fabbrin paluu tekee jotain ja kyllä mä toivoisin Berggrenille mahdollisuuksia ottaa jostain MID6-kentistä vähän isompaa roolia. Samoin tuon telaosaston (Kostin, Czarnik, Fischer) jatkuvat mitättömät minuutit mietityttää. Kostin viime yönä 5min peliaikaa. Czarnik on ainakin mun mielestä taas nähty hetkeksi.
Viimeisin kokoonpano Bostonia vastaan (4.11.2023):
DeBrincat - Larkin - Raymond
Veleno - Copp - Compher
Sprong - Rasmussen - Perron
Kostin - Czarnik
Walman - Seider
Chiarot - Petry
Ghost - Määttä
Holl
Husso
Reimer
Sisäinen pistepörssi:
1. Dylan Larkin (12) 5+12=17 /+3 / 19:50 / 50.7%
2. Alex DeBrincat (12) 9+5=14 / +4 / 18:04
3. Moritz Seider (12) 1+10=11 / -2 / 22:39
4. Lucas Raymond (12) 4+6=10 / +3 / 16:34
5. Shayne Gostisbehere (12) 3+6=9 / -3 / 19:19
6. Daniel Sprong (12) 3+5=8 / +5 / 13:49
7. J.T Compher (12) 2+6=8 / +2 / 19:05 / 47.3%
8. David Perron (12) 3+4=7 / -2 / 15:14
9. Joe Veleno (12) 5+1=6 / +2 / 14:15 / 51.7%
10. Andrew Copp (12) 4+2=6 / -2 / 18:06 / 47.8%
.
.
.
Walman 6p, Holl 3p, Rasmussen 3p, Petry 3p
Ville Husso (8) 5-2-1 / 0.896% / 3.37 GAA
James Reimer (4) 2-2-0 / 0.944% / 1.52 GAA
Kehumme pisteiden valossa Raymondia, Seideria, Larkinia, Walmania, Sprongia. Sukkasaippuaa saa DeBrincat (1 syöttö viiteen peliin) ja Ghost (-6 viidessä pelissä). Kalliit keskiukot Copp ja Perron etunenässä vetävät vielä aika löysällä. Mutta ehkä jos jotain positiivista, niin Raymond on nyt saanut palkintonsa ja kuitenkin kovia jengejä vastaan saldolla 2-3-0 vaikka joukkueen kärkihepat (Larkin, Cat) vetäneetkin vähän vaisummin. Parantamisen varaa on ja paljon, toiveissa että tuonne alakenttiin löydettäisiin hyvät kombot.
Pelaajakohtaiset arviot:
++ Lucas Raymond / Jake Walman
Lucas Raymond on ollut joukkueen tasaisin ja sitä kautta myös paras hyökkääjä alkukaudella ja nyt pisteitäkin on tullut. Muutama tärkeä osuma ja hyvää malttia kiekon kanssa. Jake Walman taas on tämän joukkueen paras puolustaja ja Walmanikin on matkalla uransa parhaisiin pisteisiin.
+ Dylan Larkin / Daniel Sprong / Joe Veleno / Andrew Copp / JT Compher / Justin Holl / Ben Chiarot / Moritz Seider / Olli Määttä / James Reimer
Seider ja Larkin tämän nipun kärkiukot, lähinnä tässä sarakkeessa siksi, että odotukset on kärkiukoille huomattavasti kovemmat. Parantamisen varaa varsinkin Seiderilla vieläkin. Mutta hyvältä näyttää! Puolustuksen muut ukot ovat pääosin esiintyneet hyvin, hyökkääjät ovat antaneet joskin pientä tulitukea mutta sentään hyvää suorittamista omaan päähän. Reimer on hoitanut mielestäni kakkosveskan tontin pääosin hyvin, vaikka Floridaa vastaan helppo menikin.
+/- Alex DeBrincat / David Perron / Christian Fischer / Jeff Petry / Shayne Gostisbehere / Ville Husso
Perron on parantanut, mutta silti 5vs5 pelissä toivomisen varaa. Cat viilentynyt ja sen jälkeen ei hirveästi jääkään mitään jäljelle. Paikkoja on kyllä ollut, pitää vaan upottaa. Petry parantanut ja Ghost taas hieman alavireisempään. Husso vituttaa suunnattomasti. Tyyliin joka peliin yksi täysin löysä oma moka, mutta sitten muutamia hyviä koppeja. Tasaisuus on päivän sana ja sitä Villeltä ei tunnu löytyvän. Ykkösveska lienee tämän joukkueen heikoin kohta tällä hetkellä.
- Michael Rasmussen / Austin Czarnik / Klim Kostin
Rasmussen on ollut itselle tämän kauden suurimpia pettymyksiä ja sama meno jatkuu ja jatkuu. Tuntuu arkailevan, ei osu siihen kuuluisaan ladon seinään ja isoa miestä tuntuu kaikki riepottelevan minne sattuu. Nyt siirrettiin takaisin sentterin rooliin jälkimmäisessä Boston-pelissä. Czarnik saisi mennä stabiloimaan Griffinsiä. Eiköhän joku muu pysty hoitamaan tuon 5-7min. Kostin myös ollut kyllä odotuksiin ja hypetyksiin nähden pettymys. Tästäkö maksettiin Yamamoton buyout (jolla ei sinäänsä ole merkitystä).
Loukkaantuneet: Robby Fabbri
Ei uusia loukkaantumisia. Fabbrin paluu on lähellä. Toivotaan, että virkistäisi jotain pohjakenttiä.
Raaputukset: Lyon
Pelaajatilanne on yleisesti edelleen hyvä ja loukkaantumisia ei juuri ole. AHL puolelta Berggren kävi ylhäällä ja lähetettiin takaisin alas. Mazur teki paluun Griffinsiin. Toivotaan, että AHL:stä tulisi jotain painetta.