Mainos

Detroit Red Wings 2023–2024

  • 177 793
  • 781

Huopis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Detroitin jengit, Puotinkylän Valtti
No niin. Nyt on otettu talteen.

Vähän köyhähkö kirjoitus oli, kun tuossa Aho esitti positiivisen mielipiteen ja sitten tilasto-Kiesiläinen dumaa koko jengin. Olisipa edes jonkinlainen keskusteleva vuoropuhelu, jossa toinen esittää ne positiiviset väittämät ja toinen sitten koittaa kumota niitä. Nyt menee koko hieno trollaus vähän hukkaan, toimii paremmin erillisenä kirjoituksena, kuten nyt tässä, kun tuon poimii erilleen.
Samaa olin tulossa puhisemaan. Aikamoinen hot take, että Detroit ei tule pelaamaan 40-prosenttista ylivoimaa läpi koko kauden, ja saattaa joutua jahtaamaan villi kortti-paikkaa. En tiedä, mä en laskisi kovin ”rumaksi romahdukseksi”, jos lopulta ponnistettaisiin pleijareihin, vaikka sitten ihan siltä viimeiseltä mahdolliselta sijalta. Vähän tuli myös fiilis, että onko kirjoittaja edes katsonut matseja, vai oliko tää todellinen kristallipalloennustus vedetty high lights-reelien tai ihan puhtaan teksti-tv-analyysin perusteella? ”Laahaava viisikkopeli” tuotti esim. Calgarya vastaan kaikki meidän 6 maalia, Pittsburghiakin vastaan 4/6.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
NHL-illassa todettiin että tekee maaleja mutta ei mitään muuta. Ihmettelin myös tätä dissaamista, sillä eikös se ole juuri DeBrincatin tehtävä tehdä tulosta ja auttaa joukkuetta voittamaan pelejä tekemällä nimenomaan maaleja maalintekopelissä? En usko että kaveri hankittii blokkaamaan vetoja alivoimalla jne. vaikka herrat siellä Pasilan studiossa sellaista haluaisi.

Niin, tätä varten hankittin JT Compher, joka kunnostautunut tuolla kiekon blokkaamisosastolla. Varmaankin väärä hankinta, jonka kuuluisi tehdä pisteitä, kun DeBrincatin kuuluu blokkailla. Ja ihmeen paljon on Compher niitä tehnytkin, totaalipuolustavassa roolissa. Pre-seasonilla tuli nähtyä kyllä hienoa kiekollistakin pelaamista, joka mieheltä löytyy. Tästä yllätyin, koska Coloradon miehet viestivät muuta. Mutta nyt rooli on tämä. Monikäyttöinen linkkari on.

Tuo ylivoimaprosentti ei tietenkään tule kestämään, mutta ylivoiman xGoals For on parantunut viime kaudesta 63% ja niissä lukemissa on noustu NHL:n viime kauden häntäpään lukemista (8.huonoin) NHL:n Top4:seen. Eli kyllä jo tuo YV xGoalsin älytön parannus ennustaa minulle silmätestin ohella ylivoiman pysymistä ihan NHL:n kärjessä, mutta yleinen prosentti toki laskee kauden mittaan normaaleihin lukemiin. Viime kaudella 5.parhaalla Tampalla oli 25% YV.

On siellä lisäksi parannettu monen monta yksityiskohtaa, mitkä tässä nyt vaikuttaa. Viime kaudella ei saatu edes entryjä aikaan kunnolla, eikä oikeen voitettu aloituksiaan. Kakkosylivoima näyttää vaaralliselta Raymondin johdolla. Myös alivoimamaaleja päästettiin paljon. Nyt on alivoiman xGA koko NHL:n pienin, eli vihut ei saa minkäänlaisia paikkoja alivoimamaaleihin, kun kiekon kontrollointi on NHL:n kärkiluokkaa.
 
Viimeksi muokattu:

Lankershim

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Los Angeles Dodgers
Vähän meni kieltämättä kohteesta ohi nuo hot taket ainakin Wingsin kohdalla, mutta tämän artikkelikonseptin ymmärtäen "provoilu" on sen suhteen vähintään puoli tarkoitusta. Sinänsä en ihmettele Wingsin ottamista tikun nokkaan, kun tiimi kerran suorittaa tällä hetkellä miten suorittaa. Joko Kiesiläinen ei ole seurannut DeBrincatia, Larkinia ja heidän aiempien kausien peliotteitaan sekä tilannettaan kauhean tarkkaan, tai sitten kommentista saatiin raflaavampi ottamalla heidät esimerkiksi, mutta oikeastaan ihan sama. Laahaavaa viisikkopeliäkään en pysty tämän hetken pelaajilla allekirjoittamaan, aiemmilla kausilla kyllä. Tosin silloin kokoonpanossa oli aika monta kivirekeä vedettävänä.

Tänään mennään Little Caesarsilla taas osana Frozen Frenzyä, ja odotan tämän konseptin toteutusta mielenkiinnolla. Koko ilta tulee ja tasaisesti, eli kannattaa pitää pää ylhäällä. Täysi rähinä päälle vaan ja Kraken kumoon!
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays

Lankershim

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Los Angeles Dodgers
Melkoista muhjausta oli tämän päivän matsi, ja tarjolla oli varsinaisen peliajan voittokin. Kraken kuitenkin kampesi väkisin tasoihin ihan lopussa, kun saivat tarpeeksi ylivoima-aikaa. En tiedä kuinka "ansaittu" tuo Krakenin voitto sitten loppupelissä oli, mutta Wingsiltä ei ihan viime viikon pelien tasoinen esitys. Kraken sai aika monta vaarallista (Mertsin äänellä) 3v2-hyökkäystä, ja useamman kaksi-ykkösenkin. Myös Husso pelasi vaihtelevasti.

Ylivoimalla ei tuntunut alkuun menevän mikään erinomaisista paikoista huolimatta, mutta rupesihan sekin tilasto kolmannessa erässä taas paranemaan, ja tänäänkin 3/6. Joukkueelta myös erinomainen nousu, kun kahden erän jälkeen oltiin kaksi takana. Ei katkennut selkäranka.

Turha märehtiä yhden pisteen menetystä, painetaan eteenpäin torstaita kohti. Hyvältä näyttää edelleen.

EDIT. Niin joo, ja ilman märehtimisiä kommentoin, että olihan siellä pelissä tämmöinenkin hauskuus. Schwartz heittää (tai tiputtaa tarkoituksella) mailansa kiekon eteen, ja Määtän paikka kuivuu kokoon, mutta tästähän ei jäähyä tai oikeastaan rankkaria tosiaan vihelletty. Jatkotilanteesta Kraken johtoon 3-1. Ei mennyt ihan putkeen.


 
Viimeksi muokattu:

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Turha märehtiä yhden pisteen menetystä, painetaan eteenpäin torstaita kohti. Hyvältä näyttää edelleen.

EDIT. Niin joo, ja ilman märehtimisiä kommentoin, että olihan siellä pelissä tämmöinenkin hauskuus. Schwartz heittää (tai tiputtaa tarkoituksella) mailansa kiekon eteen, ja Määtän paikka kuivuu kokoon, mutta tästähän ei jäähyä tai oikeastaan rankkaria tosiaan vihelletty. Jatkotilanteesta Kraken johtoon 3-1. Ei mennyt ihan putkeen.



Samaa mieltä että turha murehtia yhden pisteen menetystä. Kraken teki kummiskin voittomaalin 5 sek ennen jatkoajan loppua ja sitä ennen Reiska pamautti toisessa päässä kiekon tolppaan. Joskus lätkä on "tolppa sisään tolppa ulos" kamaa, pitää välillä katsoa tuloksen ylikin, mutta piste on piste ja Kraken pelas hyvän vierasmatsin ja hyödynsi omat paikkansa. Helposti ois tosiaan voinu kääntyä toisinkin päin. Millanenhan peli ois ollu jos Velenon ylärima eka eräs oiski ollu inessa. No, eteenpäin!

Mutta tää on jo kolmas vai neljäs peli putkeen (joista siis suurin osa ollaan voitettu) kun tuomarilinja tai viheltämiset tai viheltämättä jättämiset jää oikeesti vähän ihmetyttämään. Parissa edellisessä pelissä ne kääntyi hieman enemmän Wingsin puolelle, nyt näin. Pitäis kattoo varmaan muidenkin jengien pelejä että jääkö päivänselviä jäähyjä muuallakin viheltämättä tai onko käytössä tasapuolinen mutta ihmeellinen tuomarilinja tai jotain muuta kummallista. Huolestuttava alku kaudelle. Jos Red Wingsin peleissä on jatkuvasti fiilis että viheltäminen on mitä sattuu, niin ihme on jos ei näkyisi muuallakin.





Kävivät sentään pyytämässä koutsi Lalondelta anteeksi pelin jälkeen. Shit happens. Eteenpäin!

Larkin edelleen pistepörssin kärjessä 1+2 pelin jälkeen, on se jumalauta eläin. Mun fantasyn toinen työhevonen Jack Hughes pelas omalla tahollaan monen pisteen pelin joten nyt kärkisija on kahden jenkin kesken jaettu. DeBrincat teki myös maalin, kuten jo tässä kohti osaa jo odottaakin tehtaan takuulla. Vaikuttaa myös siltä et Gostisbehere pelaa itselleen aivan valtavaa sopparia (johon me ei ehkä edes pystytä vastaamaan??), jakaa puolustajien pistepörssin kärkeä Cale Makarin kanssa. :)
 
Viimeksi muokattu:

JasonX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Suomen Maajoukkueet
Kieltämättä tuo viheltämättä jäänyt mailanheitto korpeaa, varsinkin kun omassa päässä kolisi heti tilanteen jälkeen. Jotenkin hankala käsittää, että mailanheitto ja selkeä maalipaikan estäminen rikkeellä, ei ole valmentajan haastettavissa. Kun niitä millin oliko eikö ollut paitsiossa videoita kelataan eessuntaassun monta minuuttia.

Chiarotin tilanne oli ehkä vähän et voi voittaa tilanne. Vaikka siinä oli jo kaveri tullut auttamaan niin jos olis vaan jättänyt nurkka kahinassa miehensä ja lähtenyt vaihtoon niin siitä olis voinut hyvin tulla maalipaikka. Kuitenkin Detroitin alivoima on ollut ihan hyvää niin ehkä siinä mielessä alivoima kuitenkin se pienempi paha kuin jättää vaan kaverin vapaaksi pelitilanteessa. Pelaajana tuollaisessa tilanteessa ei varmaan tuommoista edes ajattele että multahan puuttuu tsubu vaan tekee hommansa ja pitää äijän.
Mut niinkuin yllä sanottu jos Velenon rima olis menny tai Reiskan jatkis tolppa niin olis ollut eri tulos. Piste kuitenkin ja hyvin jengi kasas ittensä kolmanteen.

Tuo siipien ykkös ylivoima näyttää kyllä hyvältä.

Hussolla ei nyt ihan paras ilta ollut.

Ei muuta kuin kohti seuraavaa.
 

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
VÄLIRAPORTTI #2

Pelattu 7/82, saldo 5-1-1, pisteitä 11p, P% 0.786 [aiemmin 2-1-0, pisteitä 4p, P% 0.667]

Kotona:
TBL
(W) PIT (W) CGY (W) SEA (OTL) -> 3-0-1

Vieraissa:
NJD
(L), CBJ (W) OTT (W) -> 2-1-0

Kausiennakoissa rapaa ja epäilyksiä tuli vasemmalta ja oikealta, nyt hyvän alkukauden jälkeen takit suhisee sellaista vauhtia, että heikkoa hirvittää. Touru + Hoffren + Ika on suhautellut jo, Mäkinen antoi jo ennakkovaroituksen, että tänään suhisee. Pitäytyisivät nyt kuutta peliä pidemmälle siinä, että hommassa ei ole tolkkua!

Joukkueen hurmos se vaan jatkuu, vaikka Seattlea vastaan se ei ihan loppuun asti seisonutkaan. Joukkue on tätä kirjoittaessa koko liigan 4. / itäisen konferenssin 2. / Atlanticin 2. Peli on kokonaisuutena mielestäni parantunut ensimmäisten pelien jäljiltä ja seuraavasta 3/4 pelistä ottelut ovat olleet lähes selvää kauraa toisen erän jälkeen, jolloin Detroit on johtanut vastustajaa 3-4 maalilla. Jalkaa pikkasen pois kaasulta ja vikat 20min pellailua. Jos YV ei ensimmäisissä peleissä vakuuttanut, niin nyt se vakuuttaa, ollen liigan kärkipäätä lähes 50% onnistumisprosentilla. Veskariosasto vielä ailahtelee. Kärkikenttä ollut liigan parhaimmistoa ja Larkin + Cat pistepörssin TOP3.

Viimeisin kokoonpano Seattlea vastaan (24.10.2023):

DeBrincat - Larkin - Raymond
Rasmussen - Copp - Compher
Sprong - Veleno - Perron
Berggren - Czarnik - Fischer

Walman - Seider
Chiarot - Holl
Ghost - Määttä

Husso
Reimer

Sisäinen pistepörssi:

1. Dylan Larkin (7) 4+10=14 /+5 / 19:06 / 52.5%
2. Alex DeBrincat (7) 9+4=13 / +6 / 17:10
3. Shayne Gostisbehere (7) 3+6=9 / +3 / 19:29
4. Moritz Seider (7) 1+6=7 / -3 / 22:35
5. Joe Fuckin Veleno (7) 4+1=5 / +4 / 14:14 / 56.5%
6. Daniel Sprong (7) 2+3=5 / +5 / 13:37
7. Lucas Raymond (7) 1+4=5 / +4 / 16:02
8. Andrew Copp (7) 3+1=4 / -1 / 18:34 / 49.3%
9. David Perron (7) 2+2=4 / -1 / 15:35
10. J.T Compher (7) 1+3=4 / 0 / 19:27 / 45.0%
.
.
.
Walman 3p, Holl 3p (+8!!), Rasmussen 2p

Ville Husso (5) 3-1-1 / 0.893% / 3.38 GAA
James Reimer (2) 2-0-0 / 0.963% / 1.00 GAA

DeBrincat on ollut sitä mitä lääkäri määrää ja kapteeni johtaa joukkoja eturivistä kuten pitääkin. Ghostin rooli YV:llä on yllättänyt ja myös muutenkin. Veleno on esiintynyt varsin mieluisasti tämän pätkän ja räppässyt maaleja tasaiseen tahtiin Sprongin ottaessa alustajan roolin. Raymondin pistemäärät jääneet yv-roolin pienuuden takia selkeästi kärkikaksikosta ja jarrukentän pisteet on on jämähtäneet paikalleen (esim. Compher edelliset 4o 0p.) Huomionarvoista kuitenkin on se, että pisteitä ja maaleja tulee laajalla rintamalla, mitä tietysti rosterista pystyi ennakoimaankin ennen kauden alkua.

Pelaajakohtaiset arviot:

++ Alex DeBrincat / Dylan Larkin / Shayne Gostisbehere


Voiko tätä yv-kolmikkoa jättää nostamatta muiden yläpuolelle. Cat ja Larkin liigankin mittapuulla dominointia ja Ghost on kyllä yllättänyt lähtökohdat huomioiden. Aivan sairasta menoa pelistä toiseen. Näihin ukkoihin pääosin kulminoituu alkukauden hyvä menestys.

+ Lucas Raymond / Daniel Sprong / Joe Veleno / Christian Fischer / Andrew Copp / JT Compher / Justin Holl / Jake Walman / Ben Chiarot / Moritz Seider / James Reimer

Alkukausi on mennyt niin timanttisen hyvin, että plussapuolella on suurin osa ukoista. Erityisesti Seider-Raymond-Sprong-Veleno miellyttää illasta toiseen, Reimer on hoitanut kakkosveskan roolin miten pitää ja he, joiden pitäisi olla omaan päähän varmoja ja pelata plussakiekkoa ovat siinä onnistuneet enemmän kuin hyvin.

+/- David Perron / Michael Rasmussen / Austin Czarnik / Jonathan Berggren / Olli Määttä / Ville Husso

Perron on parantanut ja varsinkin yv:llä ollut isossa roolissa vaikka tasakentin vielä puurtamista onkin. Ras voisi olla kenties ylempänäkin, mutta itsellä oli niin kovat odotukset varsinkin pisteiden suhteen, että siltä osin pettymys vaikka tällä hetkellä pelaakin puhdasta shutdown-roolia vastustajan kärkikenttiä vastaan. Czarnik on täysin hmv, mutta hoitaa roolinsa. Määttä ja Husso molemmat hyvää ja huonoa vähän vuorotellen, joten pidetään täällä. Berggren toivottavasti pakottaa Newsyn antamaan isompia peliminuutteja.

- Jeff Petry

Petry ollut alkukauden huonoin puolustaja ja siitä syystä ollutkin nyt poppareilla eniten.

Loukkaantuneet: Robby Fabbri, Klim Kostin

Ei käytännössä uusia isompia loukkaantumisia. Fabbrin muutama päivä muuttui yhdeksi kuukaudeksi. Kostin ollut pikkujuttujen takia poissa viime pelit ja odotuksia kyllä sinne suuntaan on todella paljon enemmän.

Raaputukset: Lyon, Petry

Pelaajatilanne on edelleen hyvä ja loukkaantumisia ei juuri ole. AHL puolelta Berggren nostettiinkin jo ylös tuurailemaan ja pelannut nyt muutamassa pelissä ilman sen kummempia ihmetekoja. Vielä odotellaan loppuporukkaa Söderblom, Edvinsson, Johansson, Wallinder.
 

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
DeBrincat jätti eiliset treenit väliin huono vointisuuden takia. Toivottavasti pystyy ensi yönä jo pelaamaan.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
... Jos YV ei ensimmäisissä peleissä vakuuttanut, niin nyt se vakuuttaa, ollen liigan kärkipäätä lähes 50% onnistumisprosentilla. Veskariosasto vielä ailahtelee. Kärkikenttä ollut liigan parhaimmistoa ja Larkin + Cat pistepörssin TOP3.
Mä kyllä sanon et "liigan parhaimmistoa" on vähän turhaakin nöyristelyä tässä kohtaa. Paras se on ollut jos pistepörssiä käytetään uskottavana mittarina, ja yleensä jengin mielestä se on uskottava :D ainakin tähän asti.
 
Alex DeBrincatin alkukausi on ollut monellakin mittarilla erikoinen, mutta samalla komea kun on painanut yhdeksän maalia ja 13 pistettä ensimmäiseen seitsemään peliin.

DeBrincatin koko uran laukaisuprosentti on 14,9 ja kolmen edellisen kauden hieman huonompi 13,8. Nyt alkukauden vastaava lukema on 39,1. Laukaisumäärät ovat kaudesta toiseen hyvinkin identtisiä. Edellisen kolmen kauden keskiarvo 269 kutia per sesonki. Alkukauden tahti viittaa 267 laukauksen kauteen eli ihan identtinen, 3,3 per ottelu. Koko uran keskiarvo on 2,9 per ottelu.

Peliaikaa on tullut alkukaudesta 17:43 per ottelu, josta ylivoimalla 3:09. Molemmat luvut alle uran keskiarvon ja vielä enemmän alle viimeisten kolmen kauden keskiarvon (19:50 ja 3:48). Toki peliaikaan ja etenkin yv:n peliaikaan vaikuttaa luonnollisesti se, että Detroit on operoinut alkukauden kelvollisella 41,3 pinnan ylivoimatehokkuudella ja kuten tiedämme ylivoima päättyy useimmiten siihen maaliin.

Sitten kun katsotaan vielä edistyneitä tilastoja maalinteon osalta, niin DeBrincatin xG eli maaliodottama näyttää lukemaa 2,6 mikä ei ole huono luku, mutta peilattuna todelliseen maalimäärään (9) tuo ero on melkoinen 6.8. Seuraavilla koko liigassa on alle kolmen lukemia.

Normaaleilla laukaisumäärillä ja pudonneella peliajalla tajuton tehokkuus ja ”onnekkuus” maalipaikoissa. Siinä tämän alkukauden teema.

Enkä nyt viestilläni tarkoita väittää, että DeBrincatin nykyinen tehokkuus ei jatku. Ei tietenkään jatku eikä hän tule tekemään yli sataa maalia tällä kaudella, tuskin edes yli 50. Uran maaliennätys on 41 ja se olisi ainakin hyvä laittaa uusiksi. Mutta erikoinen alkukausi on ollut kun pelkkä maalinteon ajatteleminen johtaa maaliin, noin kärjistetysti.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eilen tuli kateltua tuota capfriendlyn cost per point listaa.

Hyvin on Red Wings edustettuna noissa, pisteidentekoa per caphitti.

Moritz Seider on koko NHL:n tehokkain pelaaja vs. caphit.

Top11 cost per point, of all (ELC category)
-----------------------
1. Moritz Seider, 123k (863k /7 points)
7. Joe Veleno, 165k (825k / 5 points)
11. Lucas Raymond, 185k (925k / 5 points)

Top2 of 2 million range
-----------------------
1. Ryan Hartman, 243k (1.7M / 7 points)
2. Daniel Sprong 400k (2.0M / 5 points)

Top2 of 4M range
-----------------------
1. Shayne Gostisbehere 453k (4.1M / 9 points)
2. Evan Bouchard, 487k (3.9M / 8 points)

Top3 at 8M range
----------------------
1. Jack Hughes, 575k (8.0M / 14 points))
2. Alex DeBrincat, 605k (7.8M / 13 points)
3. Dylan Larkin, 621k (8.7M / 14 points))
4. Nylander, 696k (6.96M / 10 points)
5. Pettersson, 735k (7.35M / 10 points)

Top player at 10+ million range
1. John Tavares, 1.1M (11M / 10 points)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Alex DeBrincatin alkukausi on ollut monellakin mittarilla erikoinen, mutta samalla komea kun on painanut yhdeksän maalia ja 13 pistettä ensimmäiseen seitsemään peliin.

DeBrincatin koko uran laukaisuprosentti on 14,9 ja kolmen edellisen kauden hieman huonompi 13,8. Nyt alkukauden vastaava lukema on 39,1. Laukaisumäärät ovat kaudesta toiseen hyvinkin identtisiä. Edellisen kolmen kauden keskiarvo 269 kutia per sesonki. Alkukauden tahti viittaa 267 laukauksen kauteen eli ihan identtinen, 3,3 per ottelu. Koko uran keskiarvo on 2,9 per ottelu.

Peliaikaa on tullut alkukaudesta 17:43 per ottelu, josta ylivoimalla 3:09. Molemmat luvut alle uran keskiarvon ja vielä enemmän alle viimeisten kolmen kauden keskiarvon (19:50 ja 3:48). Toki peliaikaan ja etenkin yv:n peliaikaan vaikuttaa luonnollisesti se, että Detroit on operoinut alkukauden kelvollisella 41,3 pinnan ylivoimatehokkuudella ja kuten tiedämme ylivoima päättyy useimmiten siihen maaliin.

Sitten kun katsotaan vielä edistyneitä tilastoja maalinteon osalta, niin DeBrincatin xG eli maaliodottama näyttää lukemaa 2,6 mikä ei ole huono luku, mutta peilattuna todelliseen maalimäärään (9) tuo ero on melkoinen 6.8. Seuraavilla koko liigassa on alle kolmen lukemia.

Normaaleilla laukaisumäärillä ja pudonneella peliajalla tajuton tehokkuus ja ”onnekkuus” maalipaikoissa. Siinä tämän alkukauden teema.

Enkä nyt viestilläni tarkoita väittää, että DeBrincatin nykyinen tehokkuus ei jatku. Ei tietenkään jatku eikä hän tule tekemään yli sataa maalia tällä kaudella, tuskin edes yli 50. Uran maaliennätys on 41 ja se olisi ainakin hyvä laittaa uusiksi. Mutta erikoinen alkukausi on ollut kun pelkkä maalinteon ajatteleminen johtaa maaliin, noin kärjistetysti.

Paljon on ollut tuossa sitä, että kun onnistut (joukkue, sekä yksilö) tosi hyvin ja "liian nopeasti" pelikelloon nähden, lopetetaan se hyökkäyspelaaminen. Siksi xG ei kerry, kun onnistumiset ei mene lineaarisesti. Jossain kohtaa kaudella tulee niitä hetkiä, kun joutuu tekemään vähän enemmän töitä yhden maalin eteen vs. keskiarvo ja se nostaa tuota xG:tä ja laskee sitten osumistodennäköisyyksiä ja luvut asettuvat lähemmäs toisiaan.

Mutta vaikka nyt sitten loppukauden menisikin tasan lineaarisesti, niin 45 maalin vauhdissa on.
 
Paljon on ollut tuossa sitä, että kun onnistut (joukkue, sekä yksilö) tosi hyvin ja "liian nopeasti" pelikelloon nähden, lopetetaan se hyökkäyspelaaminen. Siksi xG ei kerry, kun onnistumiset ei mene lineaarisesti. Jossain kohtaa kaudella tulee niitä hetkiä, kun joutuu tekemään vähän enemmän töitä yhden maalin eteen vs. keskiarvo ja se nostaa tuota xG:tä ja laskee sitten osumistodennäköisyyksiä ja luvut asettuvat lähemmäs toisiaan.

Varmasti ihan totta. Mutta eihän Detroitkaan montaa tuollaista peliä ole pelannut, jossa on menneet liian nopeasti reiluun johtoon. Onko niitä kaksi vai kolme sellaista peliä, jossa tuota voisi perustella.

Yhtä kaikki, hienoa alkukautta pelaa DeBrincat.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Detroit on kyllä ollut iloinen yllätys alkukaudella. Kiva nähdä perinteinen jengi taas sarjataulukon kärkipäässä. Toki Wingsin ohjelma on ollut helpoimmasta päästä ja viimeistelytehokkuus on ollut sellaista, joka ei koko kautta kestä, mutta en usko mihinkään buffalomaiseen romahdukseen ja veikkaisin Detroitin taistelevan idän viimeisistä playoffpaikoista ihan kalkkiviivoille asti, mikäli avainmiehille ei pahoja loukkaantumisia tule. Hyökkäyksen kärki on kuitenkin aika kapea eikä kestä poissaoloja samaan tapaan kuin muut idän huippujoukkueet.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hauskaa retoriikkaa kyllä tulee Derek Lalondeltakin. "Ei tässä mikään playoff-joukkue olla, nehän ne 100 pisteen joukkue oli (Seattle), jolta saatiin taisteltua piste."

Dylan Larkin myös puhunut että ei innostu yhtään mistään hyvästä kuuden pelin putkesta, kun on nähnyt urallansa niin pitkiä putkia paskaa kiekkoa. Joka ilta täys effort, se on ainoa mihin keskittyy.
 

Lankershim

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Los Angeles Dodgers
Turpaan tuli, ei mahda mitään. Ihan hyvätkin mahdollisuudet voittoon kuitenkin oli, mutta tehokkuus ei ollut aiempien pelien veroista, ja Jetsin MV-peli sekä puolustus toimivat aika hyvin. Jets sen sijaan sai pari hiukan ohhoh-maalia, ja yhden tyhjiin, joten 4-1 ei mielestäni kerro pelistä koko totuutta.

Ensimmäinen erä oli tällä kaudella näkemistäni varmasti huonoin. Joka äijä liikkui kuin hidastetussa filmissä, ja PAPP oli melkoista velttoilua. Sen jälkeen peli kuitenkin parani ja Wings hallitsi erityisesti kolmatta erää paikoitellen mielin määrin. Tällä kertaa kuitenkin näin. DeBrincat ei oikein päässyt edes paikoille, joko hänet oli skoutattu pois tai ei vain peli kulkenut, tai sitten molemmat. Raymond tuhlasi maalistaan huolimatta muutaman hyvän paikan. Compherin johtama kakkosketju laidoilla Rasmussen ja Copp ei oikein taida toimia, kun peli tuppaa kääntymään aina omaan päähän eikä paikkojakaan tule (paitsi yksi Rasmussenin avopaikka suoraan logoon). Coppille vähän moitteita YV-pelaamisesta, oli meinaan niin surkea maskimies, että lähes minäkin huonokuntoisena olisin tehnyt parempaa duunia. Muuten kaikki pelasivat ihan kohtalaisesti, Larkin teki mitä pystyi.

Jälleen jäävät pelihousut repimättä, ja menevät viikattuna takaisin kaappiin odottamaan lauantain Bruins-peliä. Turha olla ainakaan tässä vaiheessa huolissaan, kun xG-lukema (WPG 2.15 vs. DET 3.32) ja jopa (!) Moneypuckin Deserve To Win O'Meter (DET 70.1%) tukevat näkemystäni pelin kulusta. Hyvä tästä vielä tulee, kun vaan jatketaan samaan tapaan. Mestarikandidaattia kukaan tuskin realistisesti Wingsistä tälle kaudelle odottikaan.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Hellebuyck on edelleen yks maailman parhaista pelipaikallaan ja pelas kyllä hyvän pelin, niinku pelas koko Jets-puolustuskin hyvää viisikkodefua. Yhteistyön jääkiekkoa molemmilt jengeiltä, ja vaikka xG Wingsille menikin nii näytti pisteet menevän ansaitusti Winnipegiin.

Larkin on kyllä erinomainen, ei maha mitään. DeBrincatin flunssa näkyi kyllä selkeesti peliotteissa, ei ihmekään siis jos näytti kulkeneen kuin täi tervassa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No niin, eli nyt pelattiin hyvä peli ja hävittiin maalipaikkatuureissa. Jetsin onnekas toka maali aika paljon käsikirjoitti tuota peliä, tasaista muuten sinne kolmannen erän vastaiskumaaliin asti. Kolmannen erän alun vyöry oli ihan mukavaa nähtävää, kun lähdettiin tasoitusta hakemaan kunnon mankelilla. Mutta eipä mistään mennyt.

Kaikkien toiveesta - ne onnekkaat tilastot tasoittuivat.

Lauantaina pääsee sitten katsomaan, mitä Boston on miehiään. Aina se on tuo koko kauden kovin testi, NHL:n Tappara, eli Bruins vieraissa. Sielläkin näköjään lahjoittivat pisteitä Anaheimille, kun keskittyminen on jo vastustajassa.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Rasmussen näytti esimerkkiä mitä ei pidä tehdä näitä kovia jengejä vastaan, kosto jäähy siitä kun ensin Rasmussen ajettiin pystyyn ja ylivoimalla momentumi Bostonille ja peli on 2-0. Ärsyttää tällänen joukkueen muroihin kuseminen, toivottavasti saa johtavilta pelaajilta kovaa palautetta kun näihin ei ole varaa jos poffeihin halutaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Rasmussen näytti esimerkkiä mitä ei pidä tehdä näitä kovia jengejä vastaan, kosto jäähy siitä kun ensin Rasmussen ajettiin pystyyn ja ylivoimalla momentumi Bostonille ja peli on 2-0. Ärsyttää tällänen joukkueen muroihin kuseminen, toivottavasti saa johtavilta pelaajilta kovaa palautetta kun näihin ei ole varaa jos poffeihin halutaan.

Juu, tyhmä oli. Siihen asti Bruins ei kummoista saanut aikaan mutta tuosta YVstä se lähti.

Ei kyllä oikeen vakuuta tuo alivoimapelaaminen nyt. Matsin aikana näkyi tilastoa, että Detroitilla on viidenneksi eniten liigassa pikkukakkosia. On sitä kurittomuutta löytynyt muiltakin ja tuossa olisi helppo osa-alue parantaa peliä. AV kun ei ole ollut kovin tehokasta, niin suuri jäähymäärä siihen nähden on ehkä tämän hetken suurin heikkous.

Bruinsin tekeminen oli kyllä huiman vahvaa, etenkin puolustaminen. Paikoille järjettömän vaikea päästä ja tuo AV myös tappavan tehokas. Vaikka Bergeron lopettikin, niin hyvin on opit ammennettu ja tuntui että siellä pelasi 12 Bergeronia vastassa. Helposti voittaa Bruins tänäkin vuonna divarinsa. Niin tehokkaan ja helpon näköistä tylytystä tuo oli.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Tuloksellisesti ollut vähän laihaa nyt viime pelit, pelillisesti ei sitten Bostonia vastaan ollut mahkuja. Seuraavaksi olisi Isles vieraissa ja sen jälkeen Florida kotona. Ei helppoja pelejä, mutta 3 pistettä olisi hyvä lähtökohta.
 

Lankershim

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Los Angeles Dodgers
Vähän puolivaloilla tuli katseltua Isles-peli, kun seurasin samalla NFL:ää, mutta sanoisin, että big win! Ei ollut mielestäni täysin kamala peli Wingsiltä, vaikka 2-0 oltiinkin tappiolla vielä melkein kolmannen erän puolivälissä, mutta alle viiteen minuuttiin kolme kassia teki aika gutaa. Hiukan tehotonta tuohon saakka, annetaan tällä kertaa anteeksi. Nähdäkseni kakkosketju kokoonpanossa Copp-Compher-Perron oli myös virkeämpi kuin aiempi ketju Rasmussenin kanssa. Jatketaan harjoituksia!
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Sama, itsekin seurailin vähän ja koosteen katsoin, sen perusteella oikea joukkue voitti. Jatkoajallakin oli pari todella hyvää tonttia, ennen kuin Reiska ratkaisi matsin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vähän puolivaloilla tuli katseltua Isles-peli, kun seurasin samalla NFL:ää, mutta sanoisin, että big win! Ei ollut mielestäni täysin kamala peli Wingsiltä, vaikka 2-0 oltiinkin tappiolla vielä melkein kolmannen erän puolivälissä, mutta alle viiteen minuuttiin kolme kassia teki aika gutaa. Hiukan tehotonta tuohon saakka, annetaan tällä kertaa anteeksi. Nähdäkseni kakkosketju kokoonpanossa Copp-Compher-Perron oli myös virkeämpi kuin aiempi ketju Rasmussenin kanssa. Jatketaan harjoituksia!

Joo. Hyvin jaksoivat painaa koko pelin. Boston-matsin ihme aneemius oli poissa.

Perron <> Rasmussen vaihto herätti kyllä tuon telaketjun ja ekassa erässä olivat erinomaisia. Tehopistepalkinnot tulivat sitten vasta 3.erässä.

Hyvin usko säilyi, vaikka Sorokin näytti jäätävän varmalta ekat 45min.

Ekan 10 pelin saldo 13 pinnaa, samat kiitos seuraavistakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös