Detroit Red Wings 2021–2022

  • 148 730
  • 700

arkunnaula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Ilves, Koovee, Uplakers
Kiitos Jeff! Se riitti. Itse odotin tätä yli 5 vuotta, mutta pari viimeistä vuotta en välittänyt. Kauden ekat 60% näytti että nyt alkaa homma rokkaan, mutta viimeiset 40% oli kamalia. Se että pistesaldo oli lähes sama kun vuosi sitten riitti Stevelle. Mutta innoissaan draftia odottaan ja tällä kaudella me saatiin kokoonpanoon uusi supertähti, tuleva norris voittaja #53. Näkisin seuraavat kaksi vuotta erittäin mielenkiintoiseksi. Kiitos Blash!
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Viimeksi muokattu:

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Y we trust! 100%
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
@Henkka mikä veikkaus seuraavaksi ykkös kuotsiki? Olet yleensä hyvin hajulla..
 

Voittaja

Jäsen
About fucking time! Iloisia uutisia näin krapula-aamuna näköjään. Nyt on mielestäni tärkeää osua oikeaan, toki itse en haluais oikein ketään noista vapaista ns NHL-konkareista, vaan olisin ihan tyytyväinen jos otettaisiin pieni riski valmennuksen kanssa. Eli jos joku pienestä piiristä pyörii meille, niin pakko osua, jos ulkopuolinen niin vähän enemmän saa siimaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
@Henkka mikä veikkaus seuraavaksi ykkös kuotsiki? Olet yleensä hyvin hajulla..

Yzerman on siitä kyllä ihan ykkös-GM, että ei ole antanut mitään käryä Blashillin seuraajasta. Aiemmin esim Alex Tanguay tuli täysin puskista.

Onhan tässä pyöritelty aiemmin jo näitä nimiä. Lane Lambertti Islandersista, Grönborgilla jatkuu vielä finaalit Sveitsissä. JJalonen oma toive, jos parhaan haluaa. Denverin yliopiston head tuntuisi olevan Pohjois-Amerikan fanien suosikkeja, nuoria nousevia nimiä, kuten David Carle. Todella nuori vasta 32v, menisi assariksi toki.

Sitten on Röglen Abbot-veljekset, mutta antaisin heille antaisin Griffinsin lapaseen, niin toine voi olla GM siellä ja toinen valmentaa. Ja saattaa olla, että haluavat vielä jatkaa Röglessä jossa homma jäi taas kesken. CHL-voitto tuli upealla kiekolla, mutta Ruotsin mestaruus puuttuu. Mutta heidän varalleen voisi rakentaa jonkun plan B:n viiden vuoden päähän. Läheltä Detroitia ovat Kanadan rajalta kotoisin.

Oiskohan se todennäköisintä kuitenkin alkaa kuppaamaan Tampaa? Sieltä Syracusen ykkönen Benoit Groulx ja/tai Tampan apuvalkku Derek Lalonde. Lalonde toimi aikanaan Toledon farmin farmissa päävalkkuna menetyksekkäästi ja sieltä Yzerman kuppasi hänet Tampaan. Groulx voi olla joku jatkaja Cooperillekin.

Quenneville ja Babcock siellä olisi myös vapaana, mutta ehkä Yzerman osaa luottaa muihin kuin näihin, varsin laadukkaisiin, dinosauruksiin.

Houdan ja Salajkon lähdöstä eniten iloinen, heiltä ei koskaan saatu mitään merkittäviä näyttöjä. En itse allekirjoita sitä että kaikki oli aina Blashillista kiinni, toki hän on itse palkannut paskat alaisensa ja kantaa nyt vastuun.
 
Viimeksi muokattu:

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Houdan ja Salajkon lähdöstä eniten iloinen, heiltä ei koskaan saatu mitään merkittäviä näyttöjä. En itse allekirjoita sitä että kaikki oli aina Blashillista kiinni, toki hän on itse palkannut paskat alaisensa ja kantaa nyt vastuun.
Joo Blashillille ei kyl jaettu mitään helppoa korttia enkä usko sen olevan missään nimessä NHL:n paskin koutsi, paljon pahempia epäpäteviä fossiileja löytyy vuodest toiseen. Samanaikaisesti ne tän kevään 9-1/10-2/11-2 vaimitäneoli tappiot on sen verta paskoi esityksii et edes paskan NHL-joukkueen ei pitäs hävitä noin rumin lukemin. Jos hävitään noin nii joko pelataan eri lajia ku jääkiekko tai jokin on pahasti pielessä. Isoimmat fundamenttiongelmat liittyy varmasti avauspelaamiseen sekä viisikkotiiviyden organisointiin tasakentällisin (plus huonot associate-palkkaukset).

Blashill tulee menestymään lätkävalmentajana vielä - muttei varmaan NHL:ssä. Kiitos vuosista anyway, nyt sisään meidän joncooper kuka se sit ikinä onkaan. Ainoa vaatimus on et se ei oo mikää saatanan buumerifossiili niinku just Quenneville tai Babs.

...ja vois myös jossai kohtaa perustaa uuden kausiketjun. Ei sille sinänsä mikää kiire oo, mulle sinänsä ihan se ja sama et alkaako uusi kausiketju huhtikuussa vai heinäkuussa
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
On tuo valmennus kyllä mennyt kauttaaltaan hyvin retuperälle, kun Grand Rapidsillekin tuli surkein kausi 10 vuoteen. Jäivät divarin viimeiseksi. Ben Simon siellä ei ole myöskään vakuuttanut yhtään, tuntuu ettei ne pelaajatkaan kehity. Ehkä paljosta kertoi se, että kehitysvalmentaja Horcoff lähetettiin Grand Rapidsiin rakentamaan joku parempi järjestelmä. Yzerman tykkää lähettää porukan mielummin Ruotsiin, jossa taas vedetään huikeita steppejä junnuosastolla.

Kun tuonne saadaan kentällinen lisää SHL-kasvatteja, niin siitä se organisaatio lähtee nousuun ja kohti pleijareita. Jotekin on ihan varma mutu, että myös tämän kesän draftin eka valinta on joku Lekkerimäki tai Kasper, SHL-äijä.

...ja vois myös jossai kohtaa perustaa uuden kausiketjun. Ei sille sinänsä mikää kiire oo, mulle sinänsä ihan se ja sama et alkaako uusi kausiketju huhtikuussa vai heinäkuussa

Näemmä vuosi sitten uutta threadiä pukkasi kesäkuun alussa. Itelle jotenkin piirtynyt semmoinen raja aina tuohon, kun sekä Wingsin että Griffinsin kausi päättyy. Ja uuden aloitus hyvissä ajoin ennen draftia.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Kolme kautta Yzerplania on nähty eikä kyllä turhia höpöttänyt kun sanoi, että tässä rakennushommassa tarvitaan melko paljon kärsivällisyyttä. Viidestä vuodesta puhui aikanaan ja se kuulostaa erittäin realistiselta näin hieman yli "puolivälin" jälkeen.

Jos vertaa sitä, missä Lightning oli kolme kautta Yzermanin GM-taipaleen alkamisesta, niin tähänastiset tapahtumat sekä viimeisimmän kauden rekordi on suorastaan hämmentävän samankaltainen - jos siis katsotaan Lightningin lockout-kautta 2012-13 ja verrataan sitä tähän viimeisimpään Wings-sesonkiin. Lightning oli tuolla kaudella 18-26-4 mikä vastaa semmoista noin 30 voiton kautta täydessä perussarjassa - käytännössä täysin sama kuin Redareilla. Tuo kausi myös jäi Guy Boucherin viimeiseksi Lightningissa kun sai potkut kesken kauden - nyt taas Blashillin sopparia ei jatkettu. On ollu hyvin samankaltainen lähestyminen veskaosastoon kun putkesta löytyy nyt oma benbishop ja oma vasilevski, ja vaikka mitä muuta.

Lightninghan meni sitten kaksi vuotta myöhemmin lähes päätyyn asti kun pelasivat finaaleissa Blackhawksia vastaan ja hävisivät sen sarjan. Red Wingsillä tuskin on ihan samanlainen aikataulu. Toisaalta Seiderin ja Raymondin tulo hieman nopeutti meän aikataulua, toisaalta Lightningilla oli Stamkos ja Hedman valmiiksi (meillä "vain" Larkin), Cooper osoittautui todelliseksi nappipalkkaukseksi, ja nykyinen itäkonferenssi on kovatasoisempi kuin mitä se oli Lightningin nousun alkaessa. Ja siis oikeastihan tuo Lightning oli jopa hieman edellä aikatauluaan ja meni aika yllättävänkin nopeasti silloisella rungolla SC-finaaleihin - joukkue oli oikeasti valmis vasta sillon kun ne voitti runkosarjan näytöstyyliin 2018-19 kaudella, ja sen jälkeen tuli ainakin pari kannuakin. Sitä se hyvä valmennus teettää.

Red Wings ei siis varmastikaan tule menemään kahden vuoden päästä SC-finaaleihin - korkeintaan voidaan pohtia päästäiskö sillon pleijareihin. Sen sijaan uskaltaisin spekuloida, että Yzerman on ihan aikuisten oikeasti lähtenyt tekemään hyvin samanlaista projektia kuin mitä teki Tampassa - ei tietenkään yksi yhteen, koska olosuhteet ja organisaatiorakenteet Detroitissa on erilaiset kuin Tampassa. Ja jos oletetaan kaiken menevän putkeen, niin voitaisiin olla semmoinen Tampan kaltainen juggernautti ehkä viiden-kuuden vuoden päästä. Ei välttämättä olla, ehkä ollaan. Mutta joka tapauksessa tää tarkoittanee ainakin kolmea asiaa off-seasonilla:
  • Päävalmentaja ja ympäröivä tiimi on joukkueen tärkein yksittäinen henkilöjoukko ja palkkausrypäs. En usko että Yzerman lähtee minkään kokeneen NHL-valmentajan palkkaukseen, vaan listan kärkipäässä lienee tämmöiset "nuoremmat" tai tuoreemmat nimet kuten Lambert, Groulx, Grönberg tai jotain vastaavaa. Tässä nyt ei kummiskaan kannata alkaa lähteä säästelemään, vaan nyt pistetään valmentaja-asiat ja staabi kerralla kuntoon kymmeneksi vuodeksi.
  • Vapailta markkinoilta voitaisiin ehkä alkaa siirtyä "tier 2" vapaiden agenttien palkkaukseen, jos ne vaan meille suostuu tulemaan rahalla. Eli tuskin ollaan Nazem Kadrien tai Johnny Gaudreaujen perässä, mutta siitä seuraava leveli lienee realistinen. Lightningissa tähän aikaan prosessia Yzerman hankki joukkueen pukukopin johtohahmoiksi ja pelitavallisiksi esikuviksi mm. Valtteri Filppulan ja Anton Strålmanin. Jotain vastaavaa toivoisin nyt, ja pääpainotus lienee tietty siellä pakiston vasemmassa reunassa mikä saattaa mennä jopa kokonaan uusiksi avausiltaan mennessä. Ben Chiarot vois olla tällainen tapaus noin esimerkiksi, samoin Calvin de Haan. Hyökkäyksessä paikkoja on auki vähemmän jos kohta ollenkaan (ellei sitä tilaa erikseen tehdä), mutta "vinnytrocheck"-kaliiberin ukko esim maistuis ihan kivasti.
  • Jossain Athleticin artikkeleissa Max Bultman on pohdiskellut että tänä kesänä pitää tehdä päätöksiä siitä, rakennetaanko menestysikkuna nykyrungolle vai siirtyykö se muutaman vuoden eteenpäin Seider-Raymond joukon johdettavaksi. Jälkimmäinen tarkoittaisi mm. Larkinin ja Bertuzzin treidaamista. Aika jonninjoutava suunnitelma olisi, jos multa kysytään. Larkinin luulisi olevan about koskematon - jos odotetaan contendauksen olevan noin kuuden vuoden päässä, niin silloin Larkin on vasta vähän päälle 30 eli ihan parhaassa iässään edelleen ja toivon mukaan pelaa voittavaa lätkää silloin nykyistäkin paremmin. Larkin ja Bert on just niitä ukkoja joista kannattaa pitää lähes kynsin hampain kiinni - tosin näen kyllä Bertuzzin liikkuvan uuteen osoitteeseen jos joku siitä maksaa aivan totaalisen ylihinnan (eli takaisin tulisi suora korvaaja ja jotain arvokasta ekstraa, vähän niinkuin Anthony Manthan kaupassa tapahtui).
Lisäksi pitäis tosiaan tehdä vähän kaikenlaista muutakin, kuten vaikkapa nostaa Grand Rapidsin systeemit uusille tasoille, onnistua varaamaan taas hyviä uusia pelimiehiä (jospa kävisi draftilotossa onni tällä kertaa), väsätä jatkosoppareita (Larkinin lapun voi uusia taas heinäkuusta alkaen), ja niin edelleen. On tämä työmaa.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Onkohan Elmer Söderblom tulossa ensi kaudeksi P-Amerikkaan? Riittäisiköhän jo änäriin bottom6 osastolle vai onko farmiin isoon rooliin parempi vaihtoehto?
 

Tulevatähti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Onkohan Elmer Söderblom tulossa ensi kaudeksi P-Amerikkaan? Riittäisiköhän jo änäriin bottom6 osastolle vai onko farmiin isoon rooliin parempi vaihtoehto?
Ainakin eilisessä kauden päätös pressitilaisuudessa Yzerman tuumasi, että oli törmännyt Söderblomin agenttiin ja molempien toiveina olisi allekirjoittaa tulokassopimus lähiaikoina. Eli eiköhän tarkoituksena ole mies saada pohjois-amerikan puolelle pelaamaan.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
What we learned about the Red Wings from Steve Yzerman's season-end interview | The Athletic

Max Bultman kävi tietysti kuulemassa mitä Stiivillä oli sanottavaa kauden lopun tiedotustilaisuudessa ja lähti referoimaan sitä. Ihan ensinnäkin on sanottava (jälleen kerran) että kyl se aika hulvaton ukko on median edessä.
“I’m trying to say as much as possible (while) actually saying nothing, if you haven’t figured that out right now.”
Ja niinhän siinä tosiaan kävi. Aivan sairaasti kysymyksiä ja puhetta, mutta ei oikeastaan mitään oikeasti uusia tiedonjyväsiä itsestäänselvyyksien lisäksi. Puolustusta pitää parantaa joko hankkimalla puolustajia, hyökkääjiä tai maalivahteja, prospekteja voipi tulla sisään tai sitten, voi tulla vapaita agentteja sisään tai sitten ei, ja haluaisi saada klousattua uuden valmentajan ennemmin kuin myöhemmin - niinku näin tiivistettynä. Minäkin osaisin sanoa tommoiset asiat median edessä :D

Ja hieman vakavoituen, kyllä se oikeasti ihan asiaa puhui mutta kuten Yzermanin johtamista laivoista ollaan opittu niin niistä ei lähtökohtaisesti vuoda mitään ulos etukäteen. Mutta oli pieniä yllätyksiäkin. Blashillista ja valmennuksesta totesi mm. että ei oo sinänsä hyökkäävän tai puolustavan valmentajan vaan hyvän valmentajan perässä, ja sivusi myös Griffinsiä:
“We had gotten to a point where, fundamentally, with and without the puck, we had regressed,” he said.
--
“Ultimately I think all good coaches, all successful coaches, whether they’re coaching junior hockey, college hockey, any of the top leagues at the top levels around the world, I don’t think you necessarily define them in one particular (way), whether he’s a defensive guy, an offensive guy, a players’ coach or a militant coach, whatever,” Yzerman said. “Good coaches adjust. And they do what they have to do with the personnel that they have and find a way to make it work.”
--
Yzerman confirmed that assistant coach Alex Tanguay and video coach L.J. Scarpace would remain on staff and also said he is happy with the job Ben Simon and his staff are doing in Grand Rapids, so no changes are expected there.

Oon todella yllättynyt että on tyytyväinen Ben Simonin työnjälkeen Griffinsissä. Jotain se sit näkee mitä ei tulostaululle saakka näy, sillä AHL:ssä Griffinit oli divarinsa jumbo. Free agent frenzysta ja treideistä sanoi taas esim. seuraavaa:
But as for how much the Red Wings will add this offseason, he wasn’t ready to make any grand proclamations, beyond saying that there will be changes.

“We have free agency coming up … I have this beautiful list of great players on there that would be a good fit for our organization,” Yzerman said. “Can I get any of those players? I have no idea at this point. -- I wouldn’t honestly specifically target just the blue line,” he said. “I think we’ve got some decisions to make on our roster, in goal, on defense and up front, and we’ll look at all the different areas that you can improve that.”

Ja kärkiprospektit a la Berggren ja Edvinsson pelaa Show'n puolella jos ovat tarpeeksi hyviä:
"...Let’s see how training camp goes, let’s see how the preseason goes, and we’ll make a determination at that point. But in the interim, in the offseason, I will try to improve our team. And if I can acquire a player that I think is going to help us, I intend to do that. I don’t sit here and plan on saying, ‘Hey, I’m going to give prospect A, prospect B — they’re getting a spot on the roster.’ I’m not going to do that."

Kärsivällisyyttä siis tarvitaan jatkossakin. Just pari päivää sitten heitin mutua että pleijarit taitaa olla realismia vasta parin vuoden kuluttua. Tai no kuinka tässä nyt ikinä sitten kestääkään. Päätetään quotefesti siihen että oikeastaan koko kausi ja lehdistötilaisuuden anti voidaan tiivistää yhteen kaikkien aikojen parhaimpaan yzerismiin eli kuivaan näsäviisasteluun (häneltä siis kysyttiin missä kohti uudelleenrakennusprosessia mennään):
“I think we’re at the end of Year 3,” he said. “And the beginning of Year 4.”
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
What we learned about the Red Wings from Steve Yzerman's season-end interview | The Athletic

Oon todella yllättynyt että on tyytyväinen Ben Simonin työnjälkeen Griffinsissä. Jotain se sit näkee mitä ei tulostaululle saakka näy, sillä AHL:ssä Griffinit oli divarinsa jumbo. Free agent frenzysta ja treideistä sanoi taas esim. seuraavaa:

Tuo yllätti itteänikin eniten. Tuntui ihan puhtaalta valheelta. :D

Kun jotenkin olen lähes satavarma, että tänä kesänä remontoidaan kaikki.

Saman Yzerman teki Tampassakin 2010. Guy Boucher signattiin apuvalmentajiensa kera kesäkuussa 2010. Ja pari kuukautta myöhemmin, farmiin luotiin Plan B, eli Jon Cooper oman tiiminsä kanssa.

3 vuotta myöhemmin Cooper sitten pelasti koko organisaation Boucherin flopattua.

Tätä samaa kuviota odotan nyt tapahtuvan Wingsissä. Tulee uus valmennusporukka ja farmiinkin tulee joku todella potentiaalinen porukka, jota voi sitten nostella ylöspäin jos hommat menee vihkoon.

Yhtä lailla järkevää se on "farmittaa" noita valmentajiakin, koska potkujen hetkellä on vitun vaikea löytää sitä parasta korvaajaa, jos kunnollista sakkia ei ole sisällä omassa systeemissä. Periaatteessa tämä menee kuten pelaajienkin kanssa. Jos UFA-markkinoilta ei ketään löydy tai kukaan ei halua tulla, niin omista se on nostettava. Ja silloin oma "draftaus" niin pelaajien kuin valmentajienkin osalta on oltava kunnossa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins

Joku tuollainen huhu nyt, että Yzerman aikoo treidata Hronekin.

Enkä sinänsä ylläty tästä, ei ole vakuuttanut meillä ja joutunut jo vuosia pelaamaan liian suuressa roolissa, mikä johtaa vaikeuksiin. Kovassa jengissä voisi mennä enemmän "piilossa" ja vahvuuksillaan.

Kun kesän vapaiden agenttien markkinoita katsoo, niin leftin pakkeja on tarjolla harvinaisen vähän. Righteja taasen varsin runsaasti. Oliskohan Yzermanin idea signata UFA-osastolta kokeneempi rightin pakki, kun tuo oikea kaista on edelleen hyvin nuori? 20v Seider, 24v Hronek, 23v Lindström. Vasemmalle alkaa nyt se tunku omista prospekteista (veikkasin tahdilla 1 per vuosi vakirooliin porukasta Edvinsson/Wallinder/Johansson/Sebrango/Viro/Buium ja/tai ylimääräiset kaupaksi) ja heidän mentoreikseen tarvisi silloin kokenutta rightia, ellei pariakin ukkoa. Tällöin Hronek on ulos kaupattava assetti, jolla jostain voisi saada esim sentterin, kun lyö jotain lisukkeita kylkeen?
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tällöin Hronek on ulos kaupattava assetti, jolla jostain voisi saada esim sentterin, kun lyö jotain lisukkeita kylkeen?
Itse olen miettinyt Dylan Stromea kun on kaupan. Semmoinen aika hyvin muuhun ydinryhmään iältään mahtuvat sentteri joka toisi ainakin käsiä joukkueeseen. Toki aina voi toivoa jotain Ristolainen tyylistä ylihintaa kun on pisteitä tehnyt kuitenkin ihan hyvällä tahdilla niin joku voisi haksahtaa ansaan. Pitäisin kyllä Hronekin joukkueessa lähtökohtaisesti ja voihan uusi valmentaja saada hänestä enemmän irti.
 
Kun kesän vapaiden agenttien markkinoita katsoo, niin leftin pakkeja on tarjolla harvinaisen vähän. Righteja taasen varsin runsaasti. Oliskohan Yzermanin idea signata UFA-osastolta kokeneempi rightin pakki, kun tuo oikea kaista on edelleen hyvin nuori? 20v Seider, 24v Hronek, 23v Lindström. Vasemmalle alkaa nyt se tunku omista prospekteista (veikkasin tahdilla 1 per vuosi vakirooliin porukasta Edvinsson/Wallinder/Johansson/Sebrango/Viro/Buium ja/tai ylimääräiset kaupaksi) ja heidän mentoreikseen tarvisi silloin kokenutta rightia, ellei pariakin ukkoa. Tällöin Hronek on ulos kaupattava assetti, jolla jostain voisi saada esim sentterin, kun lyö jotain lisukkeita kylkeen?

Mikä olisikaan täydellisempi korvaaja Hronekille kuin Klingberg? Olisi vielä ruotsalaisena jotenkin tuttu ja turvallinen valinta ja miksei myös mentoriksi Edvinssonille. Hronekin voisi siten kaupata ja saada hänellä esim. se mainitsemasi sentteri.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Mikä olisikaan täydellisempi korvaaja Hronekille kuin Klingberg? Olisi vielä ruotsalaisena jotenkin tuttu ja turvallinen valinta ja miksei myös mentoriksi Edvinssonille. Hronekin voisi siten kaupata ja saada hänellä esim. se mainitsemasi sentteri.
Kävis kyl aika paljon järkeen kieltämättä, jos päädytään siihen että Hronek kaupattaisiin. Ainoo haastehan tossa on vaan se että vapailla markkinoilla Klingberg kiinnostaa monessa muussakin paikassa - toki harvalla huippujengillä on niin paljon varaa maksaa palkkakattotilan näkökulmasta kuin esim. Wingsillä!

Varmaan todennäköisempää on että Hronek pysyy jengissä ja UFA-markkinoilta tuodaan sentteri sisään, koska Yzerman ei omien sanojensa mukaan haluu pakottaa treidejä kauheesti. Kylhän se oikeesti on ihan hyvä pakki jos se saa pelata muussa kuin Top 2 roolissa. Ja nuori ukko viä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Klingberg tuohon ja Hronekin poistuminen olisi melkoinen harppaus kohti 98% Ruotsi-puolustusta. Lahjakkaimmat leftit on kaikki ruotsalaisia, kolmosparin right Lindström ja Seider jo puoliksi ruotsalainen Rögle-kautensa takia.

Edvinsson-Seider
Wallinder-Klingberg
Johansson-Lindström

Tuohon sitten joku Grönborg pakkien apuvalmentajaksi. Jätte bra.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Vähän Ruåtsia, Ruåtsia ja Ruåtsia:

Albert Johansson syöttää eilisen 3-1 maalin Ruotsin Game6-finaalin viime hetkillä. Hetkeä aiemmin oli itse hyvässä laukausupaikassa. Normi paikka puolustajalle rakentaa peliä vastustajan maalin takaa?

Jonatan Berggren kruisailee Suomen hyökkäysalueella:

Elmer Söderblomilta samat, heittämällä control-entry.
Söderblomin ulottuvuus, vauhti, koko ja taito -yhdistelmä on kyllä huimaa katsottavaa. Ei ihan Marko Anttila.

6.kiekan varaus. Tätä saa jatkossa kaikki ihmetellä.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Sinäänsä positiivinen drafti että sijoitus ei tippunut yhtään, toki ei tietenkään myöskään noussut. 8 varaus siis luvassa, saas nähdä kenet Yzerman porukoineen valitsee.

Detroitin lotot viime vuosina:

2017: 7 --> 9 (Michael Rasmussen)
2018: 5 --> 6 (Filip Zadina)
2019: 4 --> 6 (Moritz Seider)
2020: 1 --> 4 (Lucas Raymond)
2021: 6 --> 6 (Simon Edvinsson)
2022: 8 --> 8 (?)

Eli kehitystä sentään, neljänä ensimmäisenä vuotena sijoitus huononi, nyt kahtena keväänä putkeen pysytty jo samassa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Jos järjestelmää ei olisi muutettu vain 2 vuoron arvontaan, niin eiköhän vanhalla systeemillä sillä kolmannella arvalla olisi taas tiputtu. :)

Mutta onpahan hyvä tilanne josta rakentaa contender, tippumalla eniten sijoja niiltä vuosilta kun drafti-arvonnassa on oltu. Koskahan joku Pittsburgh pystyy ensimmäistä kertaa samaan?

Tämä 2022 drafti nyt muutenkin vaikuttaa erittäin poikkeukselliselta. Hirvittävän tasaista prospect-materiaalia pitkälle yli 10 vuoron, jopa 20 asti. Kyllähän tuosta on Yzermanin aika helppo tehdä onnistunut #8 valinta, kun vaihtoehtoja on. Ja mikä hienointa, nyt tässä on iso liuta senttereitä.

Pakki tai laituri siis tulossa. ;)
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Nepi

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
"Moritz Seider played 24:13 against Canada today in Germany's 5-3 loss at the #IIHFWorlds2022. That includes playing 10:30 of the third period. He had a goal and two assists, five shots on goal and was not on the ice for any of Germany's five goals against."

Peruspeli Seiderilta. Johtaa kisojen pistepörssiä ja 5-3 tappiossa +3.

Olisi futiksessa mahtava kun voisi olla kentällä koko ajan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös