Detroit Red Wings 2015–2016

  • 306 400
  • 1 028

Larsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit
Perhana kun näihin ei saada mitään koosteita. Mukava olisi katsella tällaiset namuttelut. Bertuzzista pakko sanoa että toivottavasti on jo lähitulevaisuudessa kokoonpanossa. Saadan sellanen kivan vittumainen ja taitava mies kokoonpanoon. Se mitä Tootoon piti olla.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Perhana kun näihin ei saada mitään koosteita. Mukava olisi katsella tällaiset namuttelut. Bertuzzista pakko sanoa että toivottavasti on jo lähitulevaisuudessa kokoonpanossa. Saadan sellanen kivan vittumainen ja taitava mies kokoonpanoon. Se mitä Tootoon piti olla.
No eikös jo pelkän sukunimen Bertuzzi pitäisi viitata vittumaiseen pelaajaan? Eikös se setämiehensä ollut samanlainen(hyvässä mielessä heitetty kommentti)? ;)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
DeKeyserillä ilmeisesti polvessa jotain vammaa. Keppien kanssa liikkunut hallilla ja menee magneettikuvauksiin.

Danny DeKeyser Sustains Preseason Foot Injury - YouTube

Eipä kummoiselta insidentiltä näyttänyt (40sek kohilla), eikä mikään kiire ollut tuon jälkeen vaihtoonkaan. Vähän vaan jalkaansa nosteli.

***

Harkkapelit ovat kyllä menneet loistavasti. Ei vieläkään varsinaisen tappiota ja ollaan tehty eniten maaleja noissa peleissä ylivoimaisesti. 27 yhteensä 6 otteluun (4,5 per peli). Yleensä loistavasti harkkapeleissä pärjänneet joukueet ovat sitten olleet ulkona playoffseista, eli pitää ottaa nyt kaikesta ilo irti. :)

2015 Preseason Statistics - NHL.com - Stats

Änäri.comista löytyy harkkapelien pistepörssit joukkuetainkin. Ainoa tulokas TOP20:ssä on Jack Eichelin lisäksi Athanasiou, joka ainakin Pittsburghin suunnalla on huujen mukaan jokaisen kiekkoa seuraavan huulilla nykyään. Ihmettelivät lähinnä miksi vastustajan puolella oleva pelaaja muistutti enemmän Crosbyä kuin heidän tuntemansa Crosby.

Aika hurjan tasaista on tuo Wingsin joukkueen sisäinen pistekertymä, vain 7 ukkoa ilman tehopisteitä ja ainoa tekijämies näistä Mike Green, jonka ainoa harjoituspeli jäi kesken nivusen alettua oireilemaan. Muut ukot sitten farmipelaajia/prospekteja.


EDIT:

Pari hyvää kausiennakkoa tökkäsi pahasti silmääni.

30-in-15: Detroit Red Wings 2015-16 season preview - Along the Boards

Detroit Red Wings | 2015 NHL Season Preview
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Toronto kaatui 4-2 ja Wings jatkaa edelleen ilman varsinaisen tappioita harjoituskaudella. Pelin alkuun JVR iski munkkimaalin luistimella ja Leafsit 0-1 johtoon. Tasoitus tuli suurinpiirtein seuraavassa vaihdossa, kun Zeta järkkäsi Abdekaderille paikan, josta mies ei erehtynyt. Aika nopeasti Wings otti myös johdon, kaikkien hämmästykseksi Dan Cleary vetäisi aivan mahtavan kiekonriiston maalin takana ja syötti namupassin Drew Millerille maalin eteen ja 2-1. Johtoasemassa sitten meno hieman tasoittui ja omat maalipaikkamerkinnät meni 9-8 Wingsille.

Tokassa erässä Wings tuli lujaa päälle dominoiden erän alkupuoliskoa 8-1 maalipaikoin. 11 minuutin kohdilla osat vaihtui ja Toronto alkoi painaa päälle. Meno yltyi erän loppua kohden ja Tomas Tatarin jouduttua jäähylle, Leafsit tasoitti ylivoimalla 2-2. heti tasoituksen jälkeen meinasi Brad Richards viedä Wingsit ahnaasti johtoon, mutta Reimer kesti.

Kolmanteen erään Wings tuli jälleen dominoiden omalla pelillään ja Leafs sai ekan maalipaikkansa vasta 8 ja puolen minuutin kohdilla. Tontit 6-0 tähän asti. Sitä ennen jo 4 minuutin kohdilla nähtiin tällainen kaunokainen Streamable - simple video sharing , joka jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. huikea syöttöketju omasta päästä lähtien sahasi Leafs-viisikon aivan kuutamolle. Erän alkupuoliskon maalipaikat Wingsille 6-2 ja sen jälkeen taas johtoasemahimmailua viime minuuteille asti. Leafsin pyöritykset ja roiskaisut maalille kävivät lähellä, mutta eivät perille asti saaneet ainuttakaan. Erän loppupuoliskon paikat Torontolle 1-3 ja Brad Richards iski viimeisen osuman tyhjiin.

Dylan Larkin ei tehopisteille päässyt, mutta saalisti kolme maalipaikkaa. Paljon opittiin taas, mutta ei tule poika saamaan Nhl-paikkaa. Matsin paras oli Brad Richards, 7 maalipaikassa mukana. Myös Johan Franzen näytti todella energiseltä, ykkösnyrkin ohella. Aivan helkutin hieno homma tulevaa kautta ajatellen. Joukkueen syvyys on aivan järjetön. Lisäksi porukasta tuntuu löytyvän tuommoinen kutosvaihde, joilla matsit hoidetaan kotiin väkisin. Ihan tulee mieleen viime kauden SC mestarin touhuaminen.

Rosteri:

Abdelkader - Zetterberg - Nyquist
Larkin - Richards - Tatar
Franzen - Sheahan - Miele
Miller - Aubry - Cleary

Kronwall - Ericsson
Ouellet - Green
Lashoff - Jensen

howard 31/33 torjuntaa
 

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
Nyt pannaan forkkahiljaisuudelle stoppi. Sivusta seurannut Detroitin touhuja + Henkan rapoja pitkin kesää. Viime yön matsi herätti kyllä viimeistään tulevaan kauteen! Kiima on valtaisa. Sunnuntaina mahdollisesti tiedetään sitten jo enemmän, ketkä avaavat kauden.

Nyquistin viime yön passille vielä erikseen valtaisa yläpeukku, tuota tuuletuksissa nähtyä virnettä on jo ollut ikävä! On se sellanen velikulta!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pre-season päättyi vierailuun Torontossa ja junnut kairasivat jälleen kerran 1-2 voiton, vaikka olivat ihan köysissä koko pelin. Maalintekoyrityksiä merkkaiilin ja Toronto vei ne 60min peräti 33-12. Mrazek maalilla oli jäätävän varma ja Toronto hukkasi tyhjästäkin ohi. Wings oli matkassa tällaisella puoli-Ahl -porukalla:

Jurco - Miele - Pulkkinen
Bertuzzi - Athanasiou - Mantha
Nosek - Glendening - Callahan
Cleary - Andersson - Ferraro

Quincey - Smith
Ouellet - Sproul
Lashoff - Jensen

Mrazek

Ekassa erässä ei tapahtunut oikein mitään kummassakaan päässä. huonointa hokia mitä pre-seasonilla nähnyt. Maalipaikat Leafsille 5-3. Toisen erän alkupuolusisko oli hirvittävää Leaf-myllyä ja Wings sai ainoan vedon maalille jossain erän puolivälin paikkeilla. Leaf-painostus hiipui hieman erän puolivälin jälkeen ja vierasfanien huulille ottelun jälkeen puhutuimmaksi nimeksi nousi jälleen Andreas Athanasiou. ensin Pittsburghissa, nyt Torontossa. Pujottelu keskeltä läpi ja 0-1 vieraille. Tästä Wings sai hieman lisäelämää ja erän loppuun tuli vielä ylivoimakin. Anthony Mantha pamautti tolpan kautta Athanasioun syötöstä jo 0-2. Erän jälkipuoliskon paikat meni 6-6. Bertuzzille 0+2 näihin osumiin.

Kolmannessa erässä Leafin myllytys oli vielä hurjempaa, kavennus onnistui heti alkuun onnekkaalla luistinpompulla, kuten eilisessä matsissa. 2/3 maalia luistinpompuista näissä kahdessa kohtaamisessa... tästä eteenpäin Leafs jauhoi 12 paikkaa vieden erän paikat 13-2, mutta ei saanut peliä millään tasoihin. Athanasiou järkkäsi erän toisen Wings-tontin ovelalla roikkukiekolla, josta Mantha pääsi läpi, kuitenkaan onnistumatta.

Erässä nähtiin fyysistäkin menoa, ensin Richard Panik ajeli Tyler Bertuzzin keskialueella pystyyn ja samassa vaihdossa Athanasiou kosti kolaamalla Peter hollandin vielä lujempaa päätylautaan. Tästä alkoi pienet hippaset ja holland halusi välttämättä tapella Manthan kanssa. Mantha sitten muutaman huitausun pyynnöstä perille laittoikin. Manthalle tänään siis tappelu, maali ja syöttö, eli Gordie howe -hattrick.

Athanasiou oli ottelun ylivoimaisesti paras pelaaja. En tiedä mistä miehellä tämä nykyvire johtuu, oliko nyt jotain extrakaunoja Toronton ja Mark hunterin suuntaan? Mies kun vaikuttaa nyt Leafsin organisaatiossa ja ei uskonut Athanasioun kykyihin London Knightsin aikoina (kausi 2011-12). Jostain kiukutteluepisodista Londonissa mies sai ongelmapelaajan maineen ja Wings poimi draftissa pudonneen talentin vasta neljännellä kierroksella. Draftikesän (2012) jälkeen seurauksena oli treidi Barrie Coltsiin, jossa AA:n Ohl-ura todella otti tuulta alleen. Tänään maali, syöttö, 3 maalipaikkaa, 2 luotua paikkaa ja tuo hirvittävä taklaus hollandiin oli jo melkoinen iltapuhde. Red Wingsillä oli yhteensä 14 maalintekotilannetta, ja niistä AA oli puolessa mukana. Käsittämätön suoritus. Athanasiou johtaa myös training campin + pre-seasonin sisäistä pistepörssiä, laukaisutilastoa, kuin plusmiinustilastoakin.

Vaikka Wings voitti varsinaisen peliajan 1-2, niin perään pelattiin vielä 3 vs. 3 jatkoaikaa. Leafs sai luotua 3 maalipaikkaa Wingsin 2 vastaan. Nick Jensen sai hyvän kudin aikaan ja toisessa Pulkkinen kilautti täydellä lämärillä maalirautoja. Kilahti vain väärälle puolelle. Pulu vaelteli muuten ketjunsa kanssa pelin täysin yössä, tuo oli ainoa Pulkkisen veto koko pelissä ja -1 saldona, eli ainoan takaiskun aikana jäällä. Jatkoaika päättyi siis maalittomana. Rankkuja ei ammuttu.

Ei tullut turpaan siis edes kenraaliharjoituksesta, joten kai tämä huonoa kautta lupaa. Pre-season saldo lopulta 6 voittoa, 0 tappiota, 2 jatkoaikatappiota. Maaliero 33-17.

2015 Preseason Standings - NHL.com - Standings
 
Viimeksi muokattu:

FourPasses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings-mikkihiiret. #13, #71
Ei tullut turpaan siis edes kenraaliharjoituksesta, joten kai tämä huonoa kautta lupaa. Pre-season saldo lopulta 6 voittoa, 0 tappiota, 2 jatkoaikatappiota. Maaliero 33-17.
Kiitokset Henkalle näistä selonteoista. Itsekin väijyin tämän ottelun lähinnä nähdäkseni juuri tuota Athanasiou, Bertuzzi, Mantha-osastoa kun eivät niin kovin tuttuja kavereita vielä itselle ole.
-Ja hyvältähän se näytti. AA sekä Bert sähisevät juuri niin kuin ennakkoon on uskaltanut odottaakin. Usein ovat juuri siellä missä tapahtuu. Manthan luistelu ja liike tuntuu vielä olevan jokseenkin puutteellista, mutta tuo laukaus viuhuu aika ihanasti. Nyt hyvä AHL-kausi tuohon isossa roolissa niin nähdään päästäänkö liikkeessäkin joskus eteenpäin.
-Plus-merkintä kaikille kolmelle tuosta taklaus-nahistelu-episodista, vaikka @markhmasters twiittaakin "Holland says Mantha was telling him he didn't want to fight & then threw a punch when linesman jumped in; Peter calls it "gutless"".
-Mrazekin eleettömyys ja varmuus lämmittää sydäntä. Nyt kun Howardillekin on tarttunut niin ihan hyvistä lähtökohdista voi lähteä kauteen.
-Pulu on parantanut luisteluaan kesän aikana, mutta muuten oli vähän hmv tässä viimeisessä harkkapelissä. Liekö johtunut loukkaantumisesta vai siitä että AHL-janari sentteröi..? Oli miten oli, hirveästi omalla panoksellaan ei saanut aikaan maalipaikkoja. Toki se jatkoajan lämäri oli taas totutun kuumottava. Sisään vaan noista.
-Koko Babcockin aikakauden todistaneena tunnen pientä sääliä miestä kohtaan. Ehkä se suurin ero on siinä että muutos Pav-Z-Kronner-kolmikosta mihin tahansa on johtajuudessa aika merkittävä.

Intoa piukassa täytyy olla nyt kauden kynnyksellä. Huomenna kuudesta eteenpäin teekupponen + ylen nhl-ilta ja fantasiadrafti vielä illalla virittänevät wings-fanin viimeistään NHL-tunnelmaan.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
AA olisi mielenkiintoista nähdä pelaavassa kokoonpanossa ja profiilinsa puolesta voisi pelata hyvin myös nelosessa. Mielenkiintoista nähdä ketä vielä laitetaan waiver-listalle, mutta Clearyn lisäksi esim. Andersson voi olla liipasimella, jos nuoria meinataan nostaa jo kauden alussa mukaan. Pulkkisella on ilmeisesti kylkiluussa murtuma ja ilmeisesti kipu on jo sen verran vähäistä, että sen kanssa pystyy jo pelaamaan. Hyvä, että ehti vielä tämän yhden pelin pelaamaan ja saa nähdä onko pelaavassa kokoonpanossa mukana ensi viikolla. Helmin kunnosta riippuu tietenkin jonkun verran, mutta koko kolmikkoa Pulkkinen, Jurco ja Franzen tuskin nähdään yhtä aikaa kaudenavauksessa.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Waivers-listalle todennäköisesti ei laiteta ketään, paitsi ehkä Cleary. Ja junnut menee alas. Se pitää nyt ymmärtää, että Red Wingsin pre-seasonilla ei anneta näyttöjä kauden aloittavaan rosteriin, koska se on jo aikoja sitten päätetty. Mutta näyttöjä annetaan tulevia nostoja ajatellen. Larkin ja Athanasiou siellä nyt on ekana jonossa. Tämä on ollut systeemi jo ties kuinka pitkään. Ja siinä ei yksikään prospekti tuhoudu. Fanien kärsivällisyys kylläkin. :)

Fantastic Four (Larkin, Athanasiou, Bertuzzi, Mantha) menee ensiksi dominoimaan Ahl:ää, myöhemmin katsellaan kuinka kutsut käy. Pleijareihin joku voi saada vakinaisen kutsun, kun rosterirajoitukset ovat pois tieltä.

Yhdessäkään pre-season pelissä ei käytetty parasta mahdollista rosteria, vaan mentiin kahdella aika eritasoisella nipulla. Jos noista jotain aloittavaa kokoonpanoa pitää päätellä, niin se ei muuttunut oikeastaan miksikään tuosta aiemmin ennakoidusta, muuten kuin loukkaantumisten osalta.

Abdelkader - Zetterberg - Nyquist
Franzen - Richards - Tatar
Jurco - Sheahan - Pulkkinen
Andersson - Glendening - Ferraro
(Miller, helm)
DATSYUK LTIR

Kronwall - Ericsson
DeKeyser - Green
Quincey - Smith
(Kindl)

Mrazek
howard

Tuollainen oli arvio ennen pre-seasonia. Samat ketjut sitten ilmestyivät pre-seasonin rostereihin myös Blashillin rakentaminena. Tosin helm oli Blashin papereissa istutettuna tuohon kakkosen vasempaan laitaan, mutta loukkaantuminen muutti kuviota ja Franzenin odotettua parempi meno kuittasi nuo yks yhteen.

Pre-seasonin perusteella Drew Miller veti sen verran hyvät näytöt pöytään, että on varmasti aloittavassa rosterissa. Loukkaantuneena helm ja Datsyuk sivussa. Anderssonin ja Ferraron väliltä kolikonheitto kumpi starttaa.

Pakistoon DeKeyserin loukkaantuminen vaikuttaa oleellisesti. Puolustava vaihtoehto putoaa pois ja en tiedä kuka nyt olisi järkevintä laittaa Greenin pariksi? Quincey? Smitty-Kindl kolmospariin? Rightin pakki Nick Jensen veti helkutin hyvän pre-seasonin ja saattaa ohittaa nokkimisjärjestyksessä monta miestä hyvin yllättäen. Mutta uskoisin, että Jenseniä, Ouelletia tai Marchenkoa ei tuohon vielä alusta tuoda (sama kaava kuin hyökkäyksen osalla), vaan Kindlille annetaan mahdollisuus palauttaa treidiarvonsa ja jos sitä kautta aloitettaisiin sitten puolustuksen remontti. Kindl pihalle ja nuorempia sisään.

Maalivahtiosastolla molemmat vakuuttivat, joten Mrazekin startterin paikka ei ole mitenkään selviö. Jimmy on taas kunnossa, joten ehkä se 10 peliä taas vetää hyvin, ennenkuin paikat pettää.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Erikoistilanneporukat ovat myös vielä hieman auki. Alivoimassa ei ole yllätyksiä, koko nelosketju (ketä siellä ikinä onkaan) osallistuu talkoisiin ja Sheahan liittynee toiseen pariin kolmosketjusta. Miller-Glendening ykkösparina ja Andersson/Ferraro kakkosparin toisena miehenä, kumpi nyt rosterissa on. Pakit Kronwall-Ericsson, Quincey-Smith. DeKeyser siis puuttuu.

Ylivoimassa ykkönyrkkinä jatkanee:

------------ Abdelkader (maalinedus)

XXX ----- Zetterberg ----- Nyquist

----------- Kronwall

Viisikon vasemman puolen miestä on vielä mahdoton arvioida. Kaikkien ollessa terveenä siellä olisi Datsyuk. Tontti olisi avoinna Pulkkiselle, mutta uskoisin Pulun menevän kakkosylivoimaan Mike Greenin kanssa. Tähän ei siis laiteta rightin kätisyyttä, vaikka niin olisi ideaalia. Idea on siinä, että Mike Green saa toimia kuten Washingtonissa, ampuen joko itse tai kääntäen vasemmalle "Ovechkinille", siis tässä tapauksessa Pulkkiselle ja sieltä sitten holy slapperiä verkkoja kohti. Muut viisikon miehet olisivat tuo kakkosketju Franzen-Richards-Tatar.

--------- Franzen (maalinedus)

Pulkkinen --- Richards --- Tatar

--------------- Green

Näinollen tuo ykkösen paikka jäisi vapaaksi joko Jurcolle tai Sheahanille. Sheahania on yleisemmin käytetty ylivoimassa maskimiehenä, mutta nyt Franzen ottaisi sen roolin. Silloin ykköseen menisi Jurco. Sheahan keskittyisi enemmän alivoimaan. Tosin jos Franzen ei mene maalinedusmieheksi (siinä on aivotärähdysriskit suuremmat), niin Muulin paikka voisikin olla ykkösylivoimassa, ja se aukaisisi Sheahanille taas tämän kakkosyv:n maskipelaajan paikan. Jurco jäisi näin erikoistilanteiden ulkopuolelle.

Yksi mielenkiintoinen skenaario olisi rikkoa tuo Ruotsi-akseli, eli laittaa Pulkkinen+Green tuon Abdelkader-Zeta-Nyquistin kaveriksi vasemmalla+viivalle. Mutta viime kauden ykkösyv toimi niin hyvin yhteen, ettei ehkä ole järkeä rikkoa toimivaa kokonaisuutta. Kronwallin viivapeli yhteistyössä Zeta-Nyquistin kanssa on vain niin tärkeä lenkki. sitten jos se alkaa tökkiä, niin pitää kokeilla jotain muuta.

Saa nähdä, ihan omaa mutua nämä maalailut.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Eikös tuo 23 pelaajan rosterirajoitus merkitse sitä, että kun sairastupa on tyhjä (Datsjuk, DeKeyser), jostain joudutaan luopumaan? Kindl on ainakin ollut liipasimella, mutta Dannyn loukkaantuminen nyt ainakin siirsi päätöstä. Clearyä ei vieläkään laitettu waiveriin, mutta Miele, Callahan ja Lashoff sinne menivät. Aika pieni riski taitaa kuitenkin olla, että joku heitä poimii.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eikös tuo 23 pelaajan rosterirajoitus merkitse sitä, että kun sairastupa on tyhjä (Datsjuk, DeKeyser), jostain joudutaan luopumaan? Kindl on ainakin ollut liipasimella, mutta Dannyn loukkaantuminen nyt ainakin siirsi päätöstä. Clearyä ei vieläkään laitettu waiveriin, mutta Miele, Callahan ja Lashoff sinne menivät. Aika pieni riski taitaa kuitenkin olla, että joku heitä poimii.

Kyllä jostain joutuu luopumaan, jos kaikki on terveenä. Mutta onhan noita loukkaantumisia yleensä sen verran "tasaisesti", että voi mennä koko kausikin yli, ettei semmosta tilannetta jouduta kohtaamaan. Jos tämä tilanne eteen tulee, niin ratkaisu on se Kindlin ja Millerin waiverointi (Clearyn lisäksi), jolla päästään capin alle. Silloin cap-matematiikka vörkkii.

Millerin menettäminen waivereissa ei merkitsisi juuri mitään ja Kindlin lähtö olisi ainoastaan helpotus. Toki miksei nähtäisi kauppa, jos holland vetääkin hihasta tällaisen koko kiekkomaailman yllättävän peliliikkeen. :D

Ansar Khan ‏@AnsarKhanMLive

Wings have waived defenseman Brian Lashoff and forwards Mitch Callahan and Andy Miele. If they clear noon Monday they'll be assigned to GR.

Wings assigned Athanasiou, Aubry, Bertuzzi, Campbell, Mantha, Nastasiuk, Nosek, Sproul to Grand Rapids.

Wings placed Datsyuk, DeKeyser, Helm (retroactive to Sept. 18) and Marchenko (retoactive to Sept. 28) on IR. Roster is down to 27 active.

Wings also assigned Tangradi, Jensen and Russo to Grand Rapids, Paterson to Toldeo and released Zengerle and Scott Czarnowczan from tryouts.

Tuossa on nyt koko tämän päiväinen rosterimylläys. Larkin ja Ouellet jäivät waiver-vapaista vielä ylös.
 
Viimeksi muokattu:

Hockey Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Kimi Räikkönen
Voi veljet, Larkin on kauden avauksessa rosterissa, hieno homma. Nyt vaan rooli oikein, nii Dylan näyttää tosipeleissä mistä mies on tehty.
 

FourPasses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings-mikkihiiret. #13, #71
Hyvä uutinen. Aika mielenkiintoisesti Larkin puuttuu kokonaan tuosta Jatkoajan kausiennakosta, onkohan vain unohtunut?
Jatkoajan kausiennakossa puhutaan 27-vuotiaasta sentterismies Andy Mielestä lupaavana laiturina, joten sanoisin että ihan yleiselläkin tasolla se käytännön perehtyminen on unohtunut näistä ennakoista.
Larkinin rosteripaikalle iso peukku!
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Aika aktivoitua itse kunkin, aktiivit höpötelleet vaan WhatsAppin puolella ja ketju jäänyt vähän vähemmälle huomiolle. Perjantaina sitten alkaa kausi Wingsien osalta, Maple Leafs saapuu Joelle vieraaksi. Eiköhän jatketa siitä mihin harkkapeleissä jäätin ja kausi alkaa voitolla. Harkkapelit menivät tosiaan hienosti, ei yhtään tappiota varsinaisella ja maaleja tuli liukuhihnalta. Junnut näyttivät helvetin hyvältä, ei tarvitse pelätä aikaa Zetan ja Pavelin jälkeen, kuten on ollut tiedossakin.

Larkin tosiaan sai paikan kokoonpanosta, huikeaa. Ensimmäinen teini-ikäinen Siivissä sitten erään Steve Yzermanin... Datsyukin kuntoutuminen sujuu aikataulussa ja reilun kuukauden päästä on askissa mukana. Leveyttä onneksi on hyökkäyspäässä riittämiin, joten Pavelilla ei ole mikään kiire. Suurella mielenkiinnolla tulen seuraamaan maalivahtien taistoa, Howard vs. Mrazek. Harjoituspeleissä molemmat esiintyivät edukseen, Jimmy tajunnut ettei ykköskassarin paikka olekaan enää varma. Toivottavasti pysyy kasassa ja saadaan jalkeille yksi liigan parhaista tandemeista, ellei paras.

Pakisto on ainoa mikä herättää hieman kysymysmerkkejä. Varsinkin Ericssonilta vaaditaan tasonnousua. Green on loistava lisä ja toivottavasti Kyle "Mother Fucking" Quincey jatkaa yhtä huikeaa liitoa kuin viime kaudella.

Joukkueella on täydet saumat päätyyn asti, jos ukot pysyy terveenä. Realistisesti odotan, että vähintään toiselle kierrokselle mennään ja playoff-putkea ei tarvitse murehtia. Tampan perään divarin kakkoseksi runkosarjan lopussa.

E: Korjataan tuota väitettä teini-ikäisistä, Mike Sillinger on edellinen teini joka on siipinutussa luistellut runkosarjaottelussa.
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Mukavasti alkaa kauden alku lähestymään ja positiivisin fiiliksin. Pre Season mennyt Red Wingsin osalta helvetin hyvin, mutta niillä peleillä ei ole mitään merkitystä kun aletaan pelaamaan pisteistä.

Hyökkäyksen syvyys riittää. Eurotwins on edelleen liiderin asemassa, mutta GN14 ja Tatar ovat jo siinä asemassa, että pystyvät kantamaan joukkuetta. Larkin vaikuttaa vielä paremmalta mitä uskalsin toivoa ja kaippa tuosta pappa Richardsista on jotain apua.

Pakisto on edelleen ihan jees. Green on huikea lisä rightinkätisyyksineen, mutta ei tuota pelaavaa kuusikkoa (mikä se sitten onkaan) voi eliittipakistoksi sanoa.

Maalivahtitandemi on ok. Onnistuessaan loistava, mutta Jimmyn otteet heittelee ja MrasekIsBetterThanHasek on vasta alkutekijöissään.

Blashilliin puolestaan mulla on täysi luottamus. Koutsaamisesta tää ei jää kiinni.

Divisioonassa Tampa vaikuttaa kovimmalta. Ehkä siitä kakkospaikasta sitten tappelu Montrealin kanssa.

LGRW!

E: Tottakai toivotan Muulin tervetulleeksi takaisin ja jos se Pulukin heittäis muutaman niin ois jees.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
E: Korjataan tuota väitettä teini-ikäisistä, Mike Sillinger on edellinen teini joka on siipinutussa luistellut runkosarjaottelussa.

Sillinger on edellinen joka on teini-ikäisenä ollut mukana kauden avauskokoonpanossa. Hudler ilmeisesti pelannut (juuri ja juuri) ennen 20. synttäriä showssa tällä vuosituhannella redwings.nhl.com uutisen mukaan.

Pitänee itsekin väijyä joku peli tässä alkukaudesta kun unirytmit on "sopivasti" mitä sattuu :P Toivottavasti Pulu ja Larkin näyttävät hyviä otteitaan!
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Ensi yönä sitten ihan oikeasti mennään. Ihan oikeesti hei! Ketjujakaan ei ole kukaan tänne tainnut vielä kirjoitella, joten, kas näin:

Abdelkader - Zetterberg - Larkin
Tatar - Richards - Nyquist
Franzen - Sheahan - Pulkkinen
Miller - Glendening - Ferraro

Jurco ja Andersson raapustuksia. Eli siis, Pulkkinen voitti Jurcon ja Ferraro Anderssonin kun paikkoja jaeltiin treenipelien perusteella.

Kronwall - Ericsson
Quincey - Green
Smith - Kindl

Marchenko katsomossa.

Howard
Mrazek

Molaritaistelu on tosiaan ihan auki, Howard pelaa Leafsia vastaan ja Mrazek Canesia. Peli kerrallaan siitä sitten eteenpäin.

Jos vaikka taas yrittäisi hiukan aktivoitua tälläkin puolella, melko hiljaista meininkiä ollut myös allekirjoittaneen puolelta viime kuukaudet.

Ja, niin! 8-) on lähetetty Grand Rapidsiin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Cleary waivereissa ja 19-vuotias ykköskentässä. Pahasti näyttää siltä että Ken Holland on menettänyt järkensä ja organisaation alamäki alkaa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Cleary waivereissa ja 19-vuotias ykköskentässä. Pahasti näyttää siltä että Ken Holland on menettänyt järkensä ja organisaation alamäki alkaa.
Juurikin näin. Hollandille kenkää heti tai viimeistään ensimmäisen tappion jälkeen. Mikäli Red Wings häviää se on selvästi Clearyn johtajuuden puutteesta johtuvaa. Kronwall, Zetterberg ja Datsyuk lihoiksi ja kohti rebuildia!
 

FourPasses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings-mikkihiiret. #13, #71
Ensi yönä se seuroista suloisin aloittaa kautensa, kun Mike Babcockin suojatit tulevat vierailemaan The Joella.
Kausi on Red Wings-kannattajalle erityisen odotettu, kun tämä juosten suoritettu nuorennusleikkaus alkaa konkretisoitumaan. Joukkueessa on hyvä sekoitus johtajuutta ja nuoruuden intoa. Seurattavia juttuja:
-Blashillin valmennus
-Maalivahtiduo
-Uudet liiderit hyökkäyksessä
-Vanhat parrat
-Dylan Larkin (seisoo luultavasti siniviivalla isojen poikien kanssa kansallishymnien aikaan.)
Itsellä ainakin kovin luottavainen olo tulevasta kaidesta, vaikka kaksi isoa nimeä puuttuu kokoonpanosta, kun Danny DeKeyser ja Pavel Datsyuk parantelevat koipiaan vielä lokakuun ajan...
..tai no.. kolme;
Ja, niin! 8-) on lähetetty Grand Rapidsiin.

Tästä vielä herkkua Youtubesta ennen kun kiekko tippuu:

"Greatness" - Opening Night 2015-2016 - YouTube

LGRW.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
8 predictions for the Red Wings' 2015-16 season, including the goalies and Dylan Larkin | MLive.com

Mielenkiintoiset 8 ennustusta tulevan kauden osalta. Hyvin monesta kohdasta samaa mieltä, mutta en ihan kaikesta.

1. Zetterberg ja Datsyuk tulevat pelaamaan yhdessä.

Varmasti näin tapahtuu. Mutta perustelu siitä, että "tässä iässä se hyödyttää molempia", vähän ontuu. Zeta ja Datsyuk eivät ole vuosiin löytäneet kunnollista yhteispeliä keskenään tasakentin. Ykkösylivoimassa kyllä. Molemmista on muotoutunut omien ketjujensa huipputasoiset puolustavat pelintekijäsentterit. Jotta heistä saataisin se vanha teho irti, Zetan pitäisi taas muuttua 40 maalin tekijäksi ja hän ei siihen enää syystä tai toisesta pysty. Zetterbergille pelaaminen laidassa varmasti tekee hyvää ja Datsyuk toimii edelleen kuin junan vessa sentterinä. Mutta ihan hyvin he voivat toimia näin eri ketjuissa. Mikään ylimääräistä maagisuutta sieltä ei enää yhdessä tule esiin. Zetterberg voi loistaa Nyquistin kanssa ja Datsyuk Tatarin kanssa ihan yhtä hyvin.

Itseäni kiehtoo eniten ajatus sentterikolmikosta, jossa minuuttikuorma jokaisella veteraanilla hieman laskee, mutta samalla freesiys ja sen myötä tehokkuus minuuttien osalta lisääntyy. Datsyuk-Zetterberg-Richards kolmikolla voisi hoitaa pelistä tasakentin lähemmäs 45 minuuttia ja jämät Luke Glendeningille. Yksikään vanhus ei ylikuormittuisi, mutta keskellä olisi takuuvarmaa laatua. Tuo kolmen veteraanisentterin systeemi tarkoittaisi Riley Sheahanin siirtymistä laitaan, mutta toisaalta sinne vähän onkin isokokoisen jyrälaiturin tilaus Abdelkaderin ja Franzenin lisäksi.

2. Tatar tulee tekemään joukkueen korkeimman maalimäärän, 35 häkkiä

Tästä samaa mieltä. Ehdottomasti maaliahnein hyökkääjä ja peliajan määrässä kasvun varaa. Tuskin Tatar tulee yhtään sen tiheämmin enää laukomaan per minuutti mitä tähän asti, mutta kokonaisminuutit ja rooli kasvaa ja siten kohta paukutellaan päälle 30 maalin säännöllisesti. Harkkapelikaudella mies taikoi maalin melkein jokaisesta paikastaan, kun tarjoilijana on ollut loistotasollaan yllättänyt Brad Richards. Richards on niin jäätävä ammattilainen ja etenkin huikea upgrade ulosostettuun ja flopanneeseen Stephen Weissiin verrattuna, että tässä on yksi kauden suurimmista vahvistuksista Mike Greenin ohella. Gustav Nyquist on mielestäni ylisuorittanu maalintekosektorilla, kun edelleen hän on enemmän luontainen pelintekijä. Veikkaan Nyquistin maalimäärien jatkossa putoavan, mutta pistemäärän kasvavan. Tatarilla voi käydä päinvastoin.

3. Howard ja Mrazek tulevat jakamaan maalivahtikuorman 50/50

Tähän en ihan usko. Howard tullee pelaamaan enemmän, jos vain pysyy terveenä. Se on hänen kohdallaan toki merkittävä kysymysmerkki. Howard on iso investointi Wingsille 5.2M lapulla ja se velvoittaa peluuttamaan häntä, runkosarjan osalta. Howard on terveenä ollessaan ollut hyvä ja kaksi surkeampaa edelliskauttakin aloittanut molemmat vahvasti, mutta heti loukkaantumisten tullessa, menettää itseluottamuksesta täysin. Tässä hyvä vinkki fantasy-pelaajille, luottakaa Howardiin ensi alkuun ja heti jos tulee pinetäkin huhu-uutista loukkaantumisesta, niin dumpatkaa samantien pihalle ja vaihtakaa Mrazekiin jos mahdollista. Vammoja vastaan pelatessaan Howard on ollut surkeimmillaan.

Lisäksi tässä on salary capin kannalta nyt isot asiat kyseessä, eli Mrazekille täytyy sorvata kauden jälkeen jatkolappu, jonka hinta ei voi nousta pilviin. Peluuttamalla Howardia nyt rajoitetaan Mrazekin pelejä, joka laskee tulevan jatkon hintaa. Lisäksi, kun se organisaation tulevaisuus mitä ilmeisimmin lepää Mrazekissa, niin Howardia ei vaan voida capin takia dumpata syrjään vaan häntä pitää peluuttaa, jotta hänen treidiarvonsa pysyy. tai siis lähinnä nousee edes jonkinlaiseksi, kahden surkeamman vuoden jälkeen.

Huonoin mahdollinen skenaario on se, että Jimmy jälleen loukkaantuisi, olisi huono ja Mrazek pelaisi alle starterin pelimäärän jatkosopimusneuvotteluja varten. Vuoden päästä olisi edessä paha maalivahtiongelma capin kanssa, jota helpottamaan ei vielä tulisi edes laajennusdraftia. Harkkapeli-seasoni näytti Howardin olevan tikissä, joten toivotaan että paikat kestää. Mrazekin luoma kilpailutilanne motivoi varmasti. Veikkaan itse miesten pelijakaumaksi ~55 - ~30. Mutta Mrazek voi saada pelattavaksi kovat pelit ja Jimmy pääosin "helpot".

4. Johan Franzen onnistuu pelaamaan ehjän kauden

Tämä on lähinnä toivomus. Mahdoton asia ennustaa varmaksi. Muuli on vaikuttanut energiseltä ja motivoituneelta. Testasi harkkapeleissä kaikenlaista, fyysisen rytinänkin kestoa pääkopan osalta. Kunhan nyt mikään Raffi Torres ei tulisi missään vaiheessa vastaan. Terveenä pysyessään toki sen hyvän kauden pelaa. Rooli voi kuitenkin pienentyä niin paljon, että 20 maalia on tiukassa.

5. Red Wings tulee kukoistamaan 3 vs. 3 jatkoajalla

Näin ennustan itsekin. Blashill pääsi juonimaan 3 vs. 3 kuviot jo ollessaan AHL:ssä ja hän taitaa olla kaikkia muita NHL-valmentajia edellä tässä asiassa, koska ainoana valmensi viime kaudella AHL:n "testilaboratoriossa" tämän uudistuksen osalta. Lisäksi Wingsiltä löytyy esim. Pulkkinen, joka oli tuon 3 vs. 3 jatkoajan erikoismies. Ja Tatarin, Nyquistin, Datsyukin,jne pelaajatyypit sopii niin loistavasti tähän touhuun. Itse olen aina vihannut rankkareita ja AHL:stä jo viime kaudella tätä 3-on-3 nähneenä (ja lisäksi nyt liigasta), tässä uudistuksessa ei ole mitään muuta kuin hyvää, voitti sitten Wings niitä tai ei.

Viime kaudella mahdollisten jatkoajan/rankkareiden lisäpisteiden menettäminen lopulta pudotti taistelusta divisioonan kärkipaiksta. Nyt tämän tasoituksen antaminen toivottavasti loppuu.

6. Larkin tulee vetämään vahvan tulokaskauden

MLive veikkailee Larkinia jopa kisaan Calder Trophystä. En usko tähän. Vaikka poitsu lupaavalta näyttääkin, niin en vain voi välttyä siltä ajatukselta, että Datsyukin palattua, jonkun täytyy mennä farmiin ja se on juuri Larkin. En usko kokonaiseen runkosarjaan. Niin hyvä hän ei ole että pystyy TOP9 roolin joukkueesta heti suoraan ottamaan. Se toimii nyt kun Pavel ja Helm puuttuu, mutta sekin tilanne muuttuu jo kuukauden sisään.

Lisäksi rosterirajoitukset vaikuttaa tilanteeseen. Jos loukkaantumisia on pitkin kautta tasaisesti, niin Larkin voi toki pysyä koko kauden ylhäällä. Mutta jos joukkue on terve, pelipaikkoja ei ole ja waiver-vapaa mies on se joka menee farmiin. Mutta pudotuspeleihin voi taas kutsu käydä, kun rosteri-limitit poistuvat. Ja siinä vaiheessa on sitten varmasti jo dominoitu vähän AHL:ääkin ja poitsu on valmiimpi isoihin koitoksiin. Kaksijakoinen kausi, kovempaa matchuppia NHL:ssä ja isoja minuutteja AHL:ssä. Molemmista tulee hyvät maistiaiset.

7. Kindl tullaan treidaamaan, Quinceytä ei

Noh, tämäkin on kimurantti tilanne. Quinceytä ei missään nimessä pidä treidata, vaan pitää tämä kausi, koska mies hyödyttää joukkuetta. Jos mies kesällä lähtee, niin sitten lähtee. Kindl taasen on ongelmallisempi. Mies on ehdottomasti kaupan heti ensimmäiselle ottajalle. Niitä ei ole. Häntä täytyy peluuttaa, ja toivoa hyviä otteita, että treidiarvo edes vähän paranisi.

Sopimusta on jäljellä vielä kaksi vuotta ja näissä viime aikojen cap-dumpeissa vain 1-vuotiset tuntuu menevän kaupaksi, etenkin silloin kun suuri osa palkasta jo on jo kauden osalta maksettu. Talousvaikeuksisia seuroja kiinnostaa trade-rajalla saada lisää caphittiä, jos meinaavat pudota myyntien jälkeen lattian alle, ja sopparit, joista suurin osa palkasta on jo maksettu. Mutta Kindlin toinen vuosi tekee hänestä myyntikelpoisen oikeastaan vasta vuoden päästä. En usko että kumpikaan menee kaupaksi tällä kaudella.

8. Red Wings tulee menemään pudotuspelien ekaa kierrosta pitemmälle

Tuo on lähinnä vähimmäistavoite. Mielestäni siitä ekasta kiekasta on voinut tulla nuorelle corelle jonkinlainen henkinen kynnys, jota se nyt esim oli viime kaudella Tampalle. Lähellä oli käydä kylmät Wingsiä vastaan. Tarvittiin Kronwallin pelikielto ja Zidlickyn loukkaantuminen heikentämään peräpäätä riittävästi ja Game7 ratkesi puukäsipakin unelmavedolla. Täysin kolikonheitto siis. Sitten kun siitä Lightning pääsi yli, rullasivat finaaliin asti. Red Wings pystyy tekemään aivan samoin. Ja kaatamaan Tampan keskinäisessä sarjassa. Wings on viime keväästä enemmän vahvistunut, mitä Tampa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Kiekko-Espoo
Nyt kun on kaikki nähty (Clearyn waiverointi), pidän täysin mahdollisena, että kaksikosta Miller tai Andersson, voidaan tarpeen tullen waiveroida jompi kumpi. Näin siis sellaisessa tilanteessa, että Larkin loistaa NHL:n puolella ja täytyy tehdä ratkaisuja kokoonpanon suhteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös