Mainos

Detroit Red Wings 2009-10 - Revenge of Lilja!

  • 378 950
  • 1 273

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Samaa mieltä, Stevie Y saisi treenailla GM:n hommaa pari vuotta eläkeläisten osavaltiossa ennenkuin seuraa King Hollandia Wingsin GM:nä.

Yzerman ei ilmeisesti enää ole Tampan GM-ehdokkaitten joukossa. Huhut vievät häntä lähinnä kanadalaisseuroihin, joista ainoana mahdollisena näkisin Ottawan.

Omistaja Mike Ilitch on kommentoinut Yzerman/Holland asiaa näin:

“Stevie Y wants to become a GM; we’d love to have him as a GM,. I keep telling Kenny, ‘Hey, I want to move you up to president.’ He goes, ‘I don’t want to be a president, I want to be a GM.’ So he’s going to stay there as GM.’’

-Mike Ilitch, Owner of the Detroit Red Wings.

http://www.kuklaskorner.com/index.php/hockey/comments/morning_line275/

Hollandia ilmeisesti kiinnostaa suuresti tuo elämänsä kovin tuleva haaste, eli Lidströmin jälkeisen Red Wingsin rakentaminen. Mikäs siinä, 55-vuotiaana "nuorukaisena" voi GM-uraa olla jäljellä vaikka toiset 13 vuotta.
 

Posthumus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Loppujen lopuksi melko ympäripyöreä tulos kaudelta 2009-10. Yli 100 pistettä runkosarjassa ja playoffeissa toiselle kierrokselle pääsy on kova saavutus jos ajatellaan, että tämä oli nk. ’transitio-kausi’. Mutta jos ajatellaan edellisten kausien asettamaa hulppeaa tasoa niin lopputulema on auttamatta pettymys. Runkosarjassa Red Wingsiä riepoteltiin välillä melko pahasti ja joukkueen maine konemaisena voittajana kärsi pahasti.

Pelillisesti Detroitin kausi 2009-10 jää ainakin itselle mieleen ailahtelusta. Pelin taso vaihteli rajusti niin pelien aikana kuin niiden välilläkin. Joukkue ei pelannut hyviä otteluita peräkkäin kuin sen 4-5 ottelun putken olympiatauon jälkeen. Harvoin Detroit myös pelasi ottelussa kolmea hyvää erää. Lähes aina otteluun sattui ainakin yksi todella surkea erä. Playoffeissa sama meininki jatkui - peli ei meinannut pysyä kasassa.

Pelaajista jotain hajatelmia:

Puolustus:

Jimmy Howard:
Miestä ei pidetty ennen kauden alkua edes kelvollisena varamaalivahdiksi mutta päätyi lopulta Detroitin kiistattomaksi ykkösmaalivahdiksi. Miehen hypetys lähti kyllä hieman käsistä ja mielestäni Raskin eikä Howardin olisi pitänyt saada Calder-ehdokkuus. Loppujen lopuksi Howard on kuitenkin vain jonkin verran perusvarmempi versio Osgoodista.

Niklas Lidström:
Jos Detroitin maine konemaisena voittajana kärsi niin kärsi myös Lidströmin maine ’täydellisenä ihmisenä’. Silti mielestäni Detroitin paras pelaaja tällä kaudella. Tekee vaan niin perkeleesti fiksuja ratkaisuja. 2008-09 tuli ihasteltua Lidströmin avaussyöttöjä ja tällä kaudella tuli kiinnitettyä huomiota siihen kuinka harvoin Lidströmin laukaus blokataan. Esimerkiksi Stuart ja Kronwall pommittivat lähes aina edessä seisovaa pelaajaa. Aina kun Lidström tai Datsyuk saivat kiekon tuli heti fiilis, että ’hei, nythän voi tapahtua jotain hyvääkin’. Tätä reaktiota eivät muut pelaajat tällä kaudella minussa aiheuttaneet.

Brian Rafalski:
Hyökkäyspäähän Detroitin paras puolustaja. Olympialaisten jälkeen tuli seurattua Rafalskia erityisen tarkkaan ja en kyllä enää hevillä itke miehen 6 miljoonan cap-hitistä. Hyvä avaussyöttö, hyvä laukaus ja helvetin juonikas. Valitettavasti melko paljon harhasyöttöjä ja vaikeuksia yksi-yksi-tilanteissa. Noille yksi-yksi tilanteille nyt ei kauheasti voi enää mitään mutta ensi kauteen noita harhasyöttöjä pitäisi kyllä karsia.

Niklas Kronwall:
Ennen Laraquen polvitaklausta pelasi hyvää kautta mutta sen jälkeen jäi kauas tasostaan. Pelasi todennäköisesti polvi todella heikossa hapessa. Jos ei Kronwall nosta tasoaan, Detroitin pakki-tilanne näyttää aika huonolta kun Lidström lopettaa.

Brad Stuart:
Jos joutuu paiskimaan enemmän töitä niin taso laskee. Mutta jos voi pelata sen 16-18 minuuttia illassa niin yleensä melko varmaa työskentelyä.

Andreas Lilja:
Hyvä alivoimalla mutta tasakentällisin tuskaista seurattavaa.

Jonathan Ericsson:
Pelannut jo kaksissa playoffeissa melko hyvin mutta runkosarja oli synkkää. Hyvä kiekon ylöstuoja mutta kauheita vaikeuksia pelinluvussa ja haahuilee kentällä milloin missäkin. Yllättävän suuria vaikeuksia puolustussuuntaan.

Derek Meech:
Jos olisi päätoimisesti hyökkääjä olisi ansainnut pelata koko kauden nelosketjussa.

Brett Lebda:
Tutun tuskaista seurattavaa.

Hyökkäys:

Pavel Datsyuk:
Kuuluu kategoriaan ’halutessaan maailman paras pelaaja’. Ennen Zetterbergin loukkaantumista vaikutti kuitenkin välinpitämättömältä etenkin hyökkäyssuuntaan. Tämän jälkeen ja etenkin kun Franzen palasi viereen Datsyuk nosti selvästi tasoaan ja etenkin tasaisuuttaan.

Henrik Zetterberg:
Tällä kaudella tuli ensimmäistä kertaa seurattua Zetterbergiä todella tarkasti. Laukaukset eivät tällä kaudella juuri uponneet. Kuitenkin tulevalla kapteenilla on aina hillitön spiritti ja on käsittämättömästi lähes aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kaipa se on sitä peliälyä se.

Johan Franzén:
Pelasi erinomaisesti kentille palaamisensa jälkeen mutta hiipui noin 10 ottelun jälkeen. Tehoja ihan kivasti mutta jotain puuttui. Mutta minkäs teet yhdellä polvella. Edelleenkin käsittämätön playoffhirmu.

Valtteri Filppula:
Kun Filppula rikkoi ranteensa, ”mystisesti” miehen status muuttui lehdistössä bottom-6 hyökkääjästä top6-hyökkääjäksi. Palattuaan pelikentille mies kuitenkin osoitti pystyvänsä pelaamaan säännöllisesti kakkosketjun laidalla ihan mukiinmenevillä tilastoilla. Jatkaako Filppula hidasta ja tasaista kehitystään vai onko jo saavuttanut maksiminsa? Heittääkö Babcock Filppulan takaisin kolmosketjun sentteriksi vai jatkaako Zetterbergin vieressä? Puolen vuoden päästä selviää…

Daniel Cleary:
Nosti taas tasoaan playoffeissa. Hyppi ketjusta ja roolista toiseen koko kauden.

Tomas Holmström:
Ei Holmström osaa syöttää tai luistella mutta yllättävän hyvä vääntämään kulmissa ja maalin edessä liigan paras. Tällä kaudella ohjurit meni ihan kivasti sisään ja välillä jopa pari laukaustakin upposi. Teki maskia sekä loi tilaa Datsyukille.

Darren Helm:
Ensimmäinen kokonainen NHL-kausi väsytti ihmisraketin ja toi esiin Helmin pelin heikkoudet. Nopeudessa ja spiritissä Helm on NHL:n ehdotonta huippua mutta muuten mies on korkeintaan välttävää NHL-tasoa. Mutta jos mies oppii aloittamaan ja lukemaan peliä paremmin niin hänestä saa hyvän nelosketjun sentterin.

Patrick Eaves:
Parempi puolustussuuntaan kuin odotin mutta huonompi hyökkäyssuuntaan kuin toivoin. Detroitin paras alivoimahyökkääjä ja paras bottom6-hyökkääjä.

Todd Bertuzzi:
Melko halvat 40+ pistettä ja Babcock löysi lopulta miehelle hyvän roolin joukkueesta. Kuitenkin ne jäähyt ja harhasyötöt… Vaikka puolustaa paremmin kuin koskaan urallaan, hyökkäyspäässä Bertuzzilla on kyllä melko rajoitettu arsenaali. Veikkaampa että aika moni pelaaja tekisi Filppulan ja Zetterbergin rinnalle paljon enemmän tuhoa.

Justin Abdelkader:
Itsellä on kovat toiveet Abdelkaderin suhteen. Ei ole hyökkäyspäässä niin kädetön kuin Helm ja voi ehkä joskus maksimissaan takoa 30-40 pistettä kaudessa. Fyysisyydellään ja pään aukomisellaan on hyvä lisä joukkueeseen.

Kris Draper:
Äh… vielä kerran pojat…

Drew Miller:
Ihan jees.

Jason Williams:
Vähän odotettiin, vähemmän saatiin.
 

Voittaja

Jäsen
Kauden tulos oli kieltämättä aika odotettu, joten sinällään sen ei pitäisi olla pettymys, mutta kuitenkin... No onneksi tiputtiin sentään paremmalle joukkueelle, ettei jäänyt pitemmäksi aikaa vituttamaan. Itse toivoisin ensi kaudelle muutoksia, mutta nuo NTC:t ja isohkot palkat taitavat estää isommat muutokset, valitettavasti.

Franzen-Dats-??
Filppula-Zeta-Cleary
Eaves-Abdelkader-??
Draper-Helm-Holmström
Miller?, Ritola, Maltby?

Eli hyökkäys tarvitsisi mielestäni 1-2 vahvistusta, ja siten että ainakin ykkösen laituri löytyisi jostain. Mutta ei taida antaa palkkakatto periksimeidän tilanteessa. Pakistossa ei muuten isompaa, mutta Stuartin ja Lebdan voisi molemmat ulostaa joukkueesta ja katsoa sitten mitä tarvitaan. Yksi oman pään kola olisi tietenkin ihan asiallinen lisäys, nimen omaan sellainen jonka voi huoleti heittää kentälle myös 5-5 pelissä ilman, että tarvitsee pelätä omissa kolisemista joka vaihdossa.
 

Hakkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings, New England Patriots
Kausi pakettiin

Kun pelin taso vaihtelee, kuten tällä kaudella Detroitilla, niin kyllä tuo pleijareiden toinen kierros suorituksena on aika maksimi. Se loukkaantumisten määrä mikä osui tälle kaudelle kuitenkin osoitti sen, että homma pystytään pitämään kasassa vaikka todella tärkeitä miehiä putoaa rivistä. Se on hyvä merkki, mutta samalla se kuitenkin osoitti ne puolet joukkueesta joihin pitää tulla parannusta. Pääseminen pleijareihin 19 kertaa putkeen on todella kova saavutus koko organisaatiolta. Mikäli ensi kaudella meinataan putkea jatkaa, niin ei pitäisi tämän kauden peliesitysten perusteella olla epäselvää mille osa-alueille pitää parannusta tulla.

Maalivahti asiat näyttää loksahtaneen kerrasta kohdilleen. Howard pelasi itsensä kerralla AHL-veskarista NHL-maalivahdiksi. Kuitenkin niitä esimerkkejä on turhan paljon, kun rookie veskari pelaa huikean tulokaskauden ja seuraavana kautena ei jää kiekkoakaan räpsään. Howard-Osgood kaksikossa on ainakin hinta-laatusuhde kohdillaan.

Puolustuksen osalta Rafalskiin käytettävät 6.0 milj. per kausi voitaisiin käyttää paremmin, etenkin puolustussuuntaan. Rafalskin muutamat väläytykset hyökkäyspäässä eivät kyllä anna vastinetta koko rahalle. Bertuzzin ja Williamsin heivaamisella vapautusi 3.0 milj., sekä Bertuzzin myötä lähtisi myös monta turhaa jäähyminuuttia tilastoista. Mikäli samalla Rafalski ymmärtäisi hyvässä yhteishengessä etsiä uusia haasteita, niin rahaa olisi käytössä sen verran että puolustuspäätä voitaisiin tilkitä tuoreella äijällä.

Miller oli positiviinen yllättäjä hyökkääjistä tällä kaudella. Ei tietenkään mikään tehopakkaus pisteiden valossa, mutta hyvä alivoimalla ja puolustussuuntaan. Jatkopahvia vaan käteen. Sitten Hudler takaisin Hockeytowniin. Hyökkäys tarvitsee silti myös uutta verta, ja ehdottomasti nopeaa taklaavaa kaveria. Helm ei jaksanut koko kautta, ja ensi kaudeksi pitää parannusta tulla. Abdelkader vetää hyvin, mutta ei yksin riitä.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Mikäli samalla Rafalski ymmärtäisi hyvässä yhteishengessä etsiä uusia haasteita, niin rahaa olisi käytössä sen verran että puolustuspäätä voitaisiin tilkitä tuoreella äijällä

Tämä Rafalskin ulostaminen, josta monet haaveilevat, on ihan utopiaa. Mies on 36-vuotias, kotoisin Detroitista ja NTC-sopimuksella. Käytännössä miehen pitäisi haluta lopettaa, mutta tuskin ihan vielä.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Lyhyt pohdintatuokio pelaajien suorituksista.

(Nimi, statsit (runkosarja), caphit (lähteenä capgeek.com) ja sopparin loppumisvuosi)

Maalivahdit

Jimmy Howard, 63GP, 92.4%, 2.26GAA, 716.666$, 2011
Pelasi hyvän kauden ja on ehdolla myös Calderin saajaksi. Todennäköisesti ei tule sitä voittamaan, mutta ei se voittokaan huutava vääryys olisi. Todella halpa ykkösmolari ja ensi kausi menee vielä halvalla sopparilla, sen jälkeen on palkankorotus luvassa. Erityisesti Jimmy voitti otteluita yksin niinä tiettyinä vaikeina hetkinä.

Chris Osgood, 23GP, 88.8%, 3.02GAA, 1.416.666$, 2011
Ossi ei ollut tällä kaudella enää kovin vakuuttava ja Howard nappasikin ykkösvahdin paikan häneltä ja pelasi loppukaudesta lähes jokaisen pelin. Välissä Osgood pääsi koittamaan yhteen peliin ja turpaan tuli, joten ei kovinkaan kaksinen kausi. Kuitenkin hyvä apu ollut ilmeisesti Jimmylle ja tyytynyt kohtaloonsa, siitä rispektit. 6+

Puolustajat

Nicklas Lidström 82GP 9+40=49, +/- +22, 7.500.000$, 2010
Kapteenin sopimus siis loppui tähän kauteen ja voin olla varma, että jokaikinen haluaisi nähdä Norris-Lidaksen jatkavan. Kesti pitkään kevättalveen asti herätä, mutta herätessään oli juuri sitä mitä pitääkin olla. NHL:n paras pakki. Kuitenkin Lidaksen potentiaalista kertoo sekin, että "paskassa" vaiheessaankin oli joukkueen paras puolustaja ylivoimaisesti.

Brian Rafalski 78GP 8+34=42, +/- +23, 6.000.000$, 2012
Oli jossain vaiheessa kautta täysin unessa ja silloin oli todella paska. Kuitenkin hyvä kiekollisena ja elintärkeä rightin viivamies YV:lle. On todellakin ylipalkattu, mutta ei lähellekkään kuitenkaan NHL:n ylipalkatuimpia. Hyvä hyökkäyspäässä, mutta puolustuspään hasardit ovat aina aika pelottavia katsottavia ja niitä Raffylle aina sillointällöin tuli. Kuitenkin erittäin arvokas ylivoimamoottori ja tämän ansiosta arvosanaksi tulee 8-

Brad Stuart 82GP 4+16=20, +/- -12, 3.750.000$, 2012
Kun loukkaantumiset vaivasivat joukkuetta, Stuart oli yhdessä vaiheessa aivan maaginen ja sellaisilla otteilla ehdottomasti alipalkattu. Loppukautta kohden kun sairastupa tyhjeni, Stuart taantui ja oli yhdessä vaiheessa jopa sysipaska. Olisin ollut valmis penkittämäänkin Bradin siinä kohtaa. Playoffeissa oli aika pihalla välillä. Hyvän jakson ansiosta ansaitsee kuitenkin arvosanaksi 7+.

Niklas Kronwall 48GP 7+15=22, +/- +5, 3.000.000$, 2012
Loukkaantui Laraquen erittäin rumasta polvitaklauksesta syksyllä, pelattuaan mallikaasti sitä ennen ja oli pitkään sivussa. Sairastuvalta palaamisen jälkeen oli aika arka hetken aikaa, mutta kuitenkin oli ihan kelvollinen kaveri kiekon kanssa. Jotenkin olisi kuitenkin lisää kaivannut. Kesä aikaa korjata itsensä täysin kuntoon, kauden aikanakin kun piti aina välillä jättää pelejä väliin pikkuvammojen takia. 7

Andreas Lilja 20GP 1+1=2, +/- -2, 1.200.000$, 2010
Hiukan loukkaantumishistoria pelottaa. Palattuaan vuoden tauolta alivoimapelin taso nousi huomattavasti. Aivan ehdoton kaveri alivoimalla, mutta kiekollinen peli ja vauhti eivät päätä huimaa. Tasakentällisin kaivattaisiin lisää fyysistä peliä, varmasti Lillukkaa hiukan pelottaa itseäänkin. Hurjan tempun teki joka tapauksessa kun vähän kaikki epäilivät, että ura on nyt ohi. Annetaan arvosanaksi .

Jonathan Ericsson 62GP 4+9=13, +/- -15, 900.000$, 2011
Vähän sellainen kaveri, että aina kun saa kiekon niin katsojaa pelottaa.. Iso mies ja taklauksia ei jakele oikeastaan ollenkaan. Kova laukaus, mutta kun se menee aina ohi. Paska puolustamaan ja aika paska hyökkäämään = paska pelaaja? Caphit ei onneksi ole päätä huimaava, mutta jos ei ensi kaudella ala esittää parempia otteita, tie vie ehdottomasti pois Detroitista. Paransi playoffeissa toki huomattavasti. Kehuja siitä. 6-

Brett Lebda 63GP 1+7=8, +/- -2, 700.000$, 2010
Pitäisin parempana pakkina kuin Ericssonia. Ei todellakaan mikään Norris-kaveri, mutta ihan perus ok. UFA kun on, niin varmasti saa lähtöpassit, mutta ehkä Lebdaa ennemmin katsoisin kuin Ericssonia. Oli kuitenkin osa sitä hasardeinta pakkiparia, jota moneen vuoteen on nähty Meechin kanssa. 6+

Derek Meech 49GP 2+4=6, +/- -12, 500.000$, 2010
Derek, Derek, Derek.. Oli pakkina pelatessaan kyllä täysin sysipaska varsinkin kauden alussa. Niistä suorituksista ainoa oikea arvosana olisi 4. Paransi kuitenkin loppua kohden. Hyökkääjänä pelatessaan oli jopa hyvä ja hyökkääjä-Meechille antaisin arvosanaksi 7. Tästä keskiarvo olisi 5½, mutta koska kauden kahdesta osumastaan kaksi oli gamewinnereitä, niin annetaan 6.

Näiden lisäksi joukkueessa kävi koittamassa:
Jakub Kindl 3GP 0+0=0, +/- -2, 883,333$, 2013
Doug Janik 13GP 0+2=2, +/- -3, 500.000$, 2010

Kesken kauden treidissä tuli Ole-Kristian Tollefsen, jolla on tältä kaudelta 18 peliä, mutta yksikään niistä ei ole Detroitin paidasta, joten häntä on turha edes mainita.

Hyökkääjistä juttua myöhemmin.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Kysymys: miksi Howardille vain 8½? Missä Detroit olisi ollut runkosarjan jälkeen - tai pleijareissakaan - ilman Howardia? Ihan lonkalta ja ulkopuolisena voisin itse arvioida Howardin panoksen Detroitin joukkueelle kouluarvosanalla vähintäänkin sinne ysin nurkille.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Kysymys: miksi Howardille vain 8½? Missä Detroit olisi ollut runkosarjan jälkeen - tai pleijareissakaan - ilman Howardia? Ihan lonkalta ja ulkopuolisena voisin itse arvioida Howardin panoksen Detroitin joukkueelle kouluarvosanalla vähintäänkin sinne ysin nurkille.

No, olisihan Howardille voinut antaa paremmankin arvosanan, mutta kyllä pojalle niitä mustia hetkiäkin sattui aika paljon. Ei se 9 väärinkään olisi, saattaa olla että hiukan alakanttiin meni tuo 8½. Hyvä, että kyseenalaistit. Piti oikein uudestaan miettiä!
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Howardille pitää ehdottomasti antaa kiitettävä tästä kaudesta. Odotukset olivat minimissä, mutta kaveri osoitti talven synkkinä hetkinä, että hänessä on potentiaalia. Myös terveinä pysyneet kaverit pitää nostaa esiin, eli Stuart, Pavel ja Tuzzi, vaikka eivät nappikautta pelanneet niin silti jaksoivat painaa heikkoina hetkinä. Draper-Helm-Eaves oli myös runkosarjassa mainio. Valitettavasti playoffeissa nämä syvyyspelaajat eivät sitten olleet enää vahvuus.

Lokakuussa Globenista tämä alkoi ja tähän aamuun loppui. Saakeli että aika menee nopeesti. Vastahan sitä Tukholmassa möllötettiin.

Ensi kauden kuvio on aikalailla selvä. Runko on kasassa, eikä se siitä mihinkään muutu, ilman isompaa kauppaa. Hudler tuo taas hieman käsiä laidalle, mutta samalla kokoa häipyy rivistöstä. JWill voidaan työntää jonnekkin kauas ja syvälle. Ei tuolla kaverilla pitäisi olla asiaa NHL-tasolle. Tuzzin jatko on siinä ja siinä. Riippuu palkkahommista ja pitkälti siitä miten Lidas jatkaa jos jatkaa. Eavesille vain jatkoa. Tuskin on kallis mies edelleenkään. Abdelkader ja Ritola miehittää sitten nelosen paikkoja.

Pakistoon tulee sitten Kindl. Liljalle ehkä vuoden jatko. Lebdalle sanotaan valitettavasti hei hei ja Meech on mitä on.

Mukavaahan se olisi joku Ilya saada rightin miehenä ruoskimaan kiekkoa reppuun ja Lidas tekisi maaliruiskulle sopivasti tilaa ottamalla minimipalkalla vuoden sopimuksen. Mutta tää on sitä fantasiamanagerointia.
 

Hakkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings, New England Patriots
Tämä Rafalskin ulostaminen, josta monet haaveilevat, on ihan utopiaa. Mies on 36-vuotias, kotoisin Detroitista ja NTC-sopimuksella. Käytännössä miehen pitäisi haluta lopettaa, mutta tuskin ihan vielä.

Pelkästä spekuloinnista tässähän oli kysymys. Kuten kirjoitettu, että Rafalski voisi "hyvässä yhteisymmärryksessä etsiä muualta haasteita". Onhan se faktaa että moni muu organisaatiossa vaihtaa maisemaa ennen kuin Rafalski. Kuitenkin näitä no trade-klausuulilla olevia pelaajia on tarvittaessa saatu siirreltyä markkinoilla. Hommat voivat vaan mennä melko likaiseksi, mikäli jostain NTC-pelaajasta todella halutaan eroon. Eikä se ole oikein Red Wings-organisaation tyylistä.

No, pointtinahan nyt oli vaan pettymys miehen otteisiin tällä kaudella, mutta ensi kaudella Rafalski voi olla ilmi-liekeissä. Toivottavasti.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Rafalskin NTC ja kotiseuturakkaus on sen verran väkevä paketti, ettei kaveria saada muualle vaikka kuinka spekuloidaan. Ihan ok kauden pelasi, vaikka kämmi kyllä kauden ratkaisevalla hetkellä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ei ole kukaan muu tainnut sitä sanoa, mutta Mikael Samuelsson maaleja olisi joukkue kaivannut kauden aikana moneen kertaan. Saatiinko noilla korvaajilla Eaves ja ketä niitä oli vastinetta säästetyille rahoille?
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tajusinpa juuri äsken, että Pavel on voittanut joukkueen sisäisen pistepörssin nyt 6(!) vuonna peräkkäin, joista kahdesti on ollut tasoissa, mutta tehnytn enemmän maaleja. Tänä vuonna tulikin sitten huonoimmat pisteet neljään vuoteen, vaikka maalit olivat suunnillen samoissa lukemissa aiempiin kausiin verrattaessa. Tuohan kertoo suoraan siitä, ettei joukkueesta löytynyt riittävästi tulivoimaa pistämään Pavelin syöttöjä sisään. Perjaatteessahan siellä on Franzen, Zeta, Homer ja Tuzzi "maalintekijöitä", mutta enemmän pitäisi häkki heilua. Muuli nyt oli poissa pitkään, mutta Zetalta olisin odottanut enemmän maaleja. Myös alempien kenttien miesten tulisi saada onnistumisia hyökkäyspäässä, ettei koko vastuu kaatuisi 1-2 kentille.

Toivottavasti Hudler tuo maaleja tullessaan, mutta se nähdään syssyllä.

Draftia odotellessa... Vuoro taitaa olla joku 25? Vai onko jopa 21?
 
Viimeksi muokattu:

tuuriman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Bayern, Berliinin joukkueet , Saksa
Hudlerin ja Samuelssonin lähtöjen myötä menetettiin paljon sitä tärkeää "secondary scoringia" , jota uudet hankinnat eivät pystyneet tuottamaan. Samuelsson ja Hudler tekivät kahtena edelliskeväänä playoffeissakin todella tärkeitä maaleja mm. cupkeväänä 2008 finaaleissa Samuelsson teki voittomaalin ensimmäisessä pelissä ja Hudler todella tärkeässä neljännessä pelissä.

Optimaalinen tilannehan olisi jos Lidas ja Homer tekisivät vuoden sopimukset mieheen ja molemmat pienellä caphitilla. Näin saataisiin tilaa palkkakattoon ainakin yhteen maalintekoon kykenevään top-6 laituriin ja mahdollisesti jopa top 6 puolustajaan. Mutta kuten sanottua, tämä on vain fantasiamanagerointia. Mielestäni Ericsson, JWill, Maltby,Lebda ja Tuzzi saisivat joukkueesta kesän aikana poistua. Miehet ovat täysin korvattavissa. Kindliä ja Ritolaa vain isoon liigaan totuttelemaan.

Mielenkiintoista päästä seuraamaan Griffinsin Tomas Tatarin peliä, kun mies näyttää Slovakian joukkueessa noissa mömmöm-kisoissa olevan.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Jatkoa...

Hyökkäys

Pavel Datsyuk 80GP 27+43=70, +/- +17, 6.700.000$, 2014
Voitti joukkueen sisäisen pistepörssin taas ja on ehdolla Selkeen ja Lady Byngiin. Eiköhän ainakin toinen matkaa taas Pavelille. En tiedä johtuikohan pisteiden väheminen yllämainitusta snaipperin puuttumisesta, mutta pakko on Pavelin kauteen silti olla tyytyväinen. Varsinkin loppukauteen. Playoffeissakaan ei tullut hyytymistä ja mentiin yli piste per peli tahtia. Arvosanaksi ansaitsee .

Tomas Holmström 68GP 25+20=45, +/- +5, 2.200.000$, 2010
Homer ei osaa luistella, ei laukoa, ei syöttää, mutta on silti maailmanluokan ylivoimapelaaja. Todellakin haluaisin nähdä Homerille jatkopaperin vähän halvemmalla. Tuskin kestää pelata yli 70:ää peliä ensi kaudellakaan, mutta on kullanarvoinen ainakin YV:llä. Vastapainoksi tuntuu kuumenevan aika helposti, ja silloin tulee niitä turhia jäähyjä otettua ja kaveri on täysi turhake. Ehdottomasti jatkoa, tämä kausi kun nyt meni kuitenkin niinkin hyvin, että arvosanaksi tulee 8-.

Johan Franzen 27GP 10+11=21, +/- +1, 3.954.545$, 2020
Kausi meni pilalle ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan. Heti kauden alkuun polvi paskaksi ja Muulille pitkää pakkolomaa tarjolle. Kun loukkaantumisesta palasi, oli hetken ihan ilmiliekeissä pelatessaan Datsyukin kanssa. Hiukan hyytyi loppurunkosarjaa kohden. Playoffeissa Muuli olikin sitten tulikuuma. 12 ottelussa 18 tehopistettä ja 4+2 tehot game 4:ssa. Siihen ei ihan joka jamppa ole pystynyt. Ainiin, tekihän Muuli myös pisteitä joka ottelussa. Toivottavasti nähtäisiin ensi kaudella jo runkosarjassa ehjää ja playoff-Franzenia. Arvosanaksi 9-.

Henrik Zetterberg 74GP, 23+47=70, +/- +12, 6.083.333$, 2021
Yllättävän ailahtelevia otteita esitti Zeta. Oli kyllä huonolla tasollaankin hyvä ainakin puolustussuuntaan, mutta kumman paljon tuhlaili tietyissä peleissä paikkoja. Roihahti liekkeihin päästyään saman ketjuun Bertuzzin ja Filppulan kanssa ja sitä iloittelua kestikin muutaman ottelun. Tämäkin kolmikko kuitenkin taantui playoffeissa ja siellä ei homma oikein toiminut kunnolla. Jälleen rakennettiin uusi ketju Zetalle ja se tuotti hedelmää ainakin Muulille ja Bertille. Kuitenkin erittäin tärkeä kaveri joukkueelle puolustussuuntaan ja hyvinä päivinä myös hyökkäyssuuntaan, kuten pisteet kertovat. 8

Todd Bertuzzi 82GP, 18+26=44, +/- -7, 1.500.000$, 2010
Ei mitään Bertuzzia vastaan, mutta en näe käyttöä tässä joukkueessa. Pisteitä syntyy jonkin verran, mutta vauhtia puuttuu ja koostaan huolimatta ei pelaa kovin fyysisesti. Oli kuitenkin joukkueen kannattelevia voimia Howardin kanssa vaikeina aikoina kun pelattiin AHL-kokoonpanolla ja jos otteluita voitettiin 1-0 tai 2-1 niin yleensä Bertuzzi aina maalit teki. Kiitokset ehdottomasti muutamasta pisteestä kuuluu Bertille. Playoffeissa pelasi toki yhden mainion pelin, mutta otti tyhmiä jäähyjä niin paljon ettei kovin hyvää arvosanaa voi antaa. Kiekonmenetyksiä tuli myös ihan liikaa. 7+

Valtteri Filppula 55GP 11+24=35, +/- -4, 3.000.000$, 2013
Kauden alkupuolella loukkaantuessaan pelasi kolmosketjussa. Palatessaan sairastuvalta pelasi hetken kolmosessa, mutta Babcockin ketjuloton seurauksena nostettiin kakkoseen laidalle. Tulosta tuli ja Filppula pelasi erittäin mallikkaasti ja tuloksena oli kiitettävästi pisteitä. Edelleen kaivattaisi kuitenkin lisää snaipperin vainua, kun tapaa tuhlailla paljon maalipaikkoja. Saapa nähdä miten Hudlerin tulo vaikuttaa Filppulan pelipaikkaan. Playoffeissa varsin vaisuhko..

Dan Cleary 64GP 15+19, +/- -3, 2.800.000$, 2013
Aloitti kauden kakkoskentässä tehden jonkinverran tehoja. Sitten loukkasi ja olikin pitkin kautta pikkuvammojen tapaan aina välillä pari peliä poissa. Käsky kävi kolmoskenttään Filppulan noustessa kakkoseen ja Clearykin alkoi kolmosessa piristyä. Toivottavasti kesäloma auttaa vammojen parantelussa, kun ei olisi aina varaa olla sitä 2 peliä poissa. Playoffeissa oli ihan hyvä. 7+

Darren Helm 75GP 11+13=24, +/- -2, 600.000$, 2010
Toivottavasti nähdään tälle raketille jatkoa. Varmaankin väsymys painoi kauden lopussa, mutta jotenkin tykästyin Helmin sähinään todella paljon. Ei tosiaan kaukalon isoin tai eniten käsiä omaava kaveri, mutta vauhtinsa avulla pelaa tilanteen kun tilanteen loppuun asti. Oli varsinaisessa maalivireessäkin yhdessä vaiheessa tehdessään "rumia" maaleja. Allekirjoittaneen mielestä ne olivat kyllä hienoja! Hiukan pitäisi pelaajana kehittää niitä puutteitaan ja varmasti tulee kelpo pelaaja NHL-tasolle.

Kris Draper 81GP 7+15=22, +/- -2, 1.583.333$, 2011
Eiköhän aika ole ajanut jo ohi. Yksi entisiä suosikkejani ja miksei edelleenkin, mutta ei mitenkään vakuuttanut enää tällä kaudella. Pisteitä ei syntynyt hirveästi ja muutenkaan pelaaminen ei ollut enää lähellekkään entistä tasoa. No, ensi kausi kärsitään vielä Draperin caphitistä, joka ei nyt kuitenkaan mitään maailmaakaatava ole. Ylimääräiseksi hyökiksi ehkä voisi Krisin sijoittaa. 6+

Patrick Eaves 65GP 12+10=22, +/- 0, 500.000$, 2010
Odottiko kukaan tältä kaverilta oikeastaan mitään? No jotain kuitenkin saatiin. Oli erittäin hyvä Helmin kaverina ja pojat jaksoivat painaa hyvällä höyryllä. Jakeli kovia pommeja ja otti muutaman heikkotasoisen myllynkin. Ovathan myllyt mielestäni ihan tervetulleita kun ei niitä hirveästi Detroitin matseissa yleensä näe. Tykkäsin alivoimapelistä ja maalejakin kun syntyi muutama niin tuolla hinnalla toivottaisin heti takaisin. Jatkosopparia käteen vaan Patelle. 7+

Drew Miller 80GP 10+9=19, +/- +2, 500.000$, 2010
Hiukan samoja asioita kuin Eavesista. Odotettiinko oikeastaan mitään? Kyllähän Ryaninveli Miller teki ihan kelpo duunia ja sen kertoo esimerkiksi +-merkkinen tehotilasto. Ja palkka kun oli mitä oli niin eiköhän kyseessä ollut vähän 'bargain'. Ensi kaudeksi vaan mukaan sähisemään mikäli palkkapyyntö ei hirveästi nouse. 7

Jason Williams 44GP 6+9=15, +/- -7, 1.500.000$, 2010
Heivataan helvettiin än yy tee nyt! Pehmeä kuin mikä, menettää kiekkoa kokoajan, ei osaa puolustaa.. Eihän tälläinen kaveri voi NHL-tasolla pelata. Ja palkka 1.5m$? Huhhuh, jos muissa hankinnoissa Holland edes jotenkuten onnistui niin tätä ei pysty käsittämään. No okei veivasi hienoja maaleja rankkareista ja joskus jopa osui laukauksillaan maalia kohti. 5-

Justin Abdelkader 50GP 3+3=6, +/- -11, 800.000$, 2010
Jatkopaperia käteen ehdottomasti ja ensikaudella neloskenttään mukaan. Kunnon energiapaukku neloskenttään aneemisen JWillin tilalle. Taklaa erittäin paljon ja omaa jonkunlaista hyökkäyspotentiaaliakin. Teki playoffeissa sen yhden hienon maalin. Oli playoffeissa kyllä hieno pelaaja, taklasi ja heitti hanskatkin muutamaan otteeseen. Tappelut kaipaisivat kyllä parannusta, sillä jos pelityyli pysyy samana, saattaa nenä olla kipeä joskus. Ärsytti hyvin vastustajia ja muutamia nimeltä mainitsemattomia vastustajan kannattajia myös! Arvosanaksi tulee onnistuneiden playoffien ansiosta 8-.

Kirk Maltby 52GP 4+2=6, +/- +1, 883.333$, 2010
Eiköhän ura ollut tässä. Sympaattinen pelaaja ja hienon uran teki Red Wingsissä (nevö föget kevät '97). Tällä kaudella oli kyllä kentällä aika turhake. Ehdottomasti toivon kaikkea hyvää jatkoon, mutta toivon että jatko ei ole Red Wings -kentällä. Mikäli jotain toimisto/valmentajaduunia löytyy niin mikä ettei ainakin kokeiluasteelle. 6

Brad May 40GP 0+1=1, +/- -5, 500.000$, 2010
Ei tullut Brad Maysta sitä poliisia tälle joukkueelle. Laitettiin waiversien kautta farmiin ja kyllähän May aika turhake oli ylhäällä. Toki otti muutamia mättöjä, mutta oli aina askeleen perässä vastustajaa ja muutenkin vähän jäi niistä tappeluistakin sellainen laimea kuva. Ei käyttöä.

Mattias Ritola 5GP 0+0=0, +/- 0, 500.000$, 2010
Ensikaudella mukaan NHLään. Noin vähillä peleillä on turha mitään kovin kummaa analyysiä heittää, mutta ei ainakaan mitenkään pahassa jäänyt 5 runkosarja- ja yhden playoff-pelin aikana mieleen.
 

Hakkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings, New England Patriots
...

Mielenkiintoista päästä seuraamaan Griffinsin Tomas Tatarin peliä, kun mies näyttää Slovakian joukkueessa noissa mömmöm-kisoissa olevan.

Venäjä-Slovakia pelissä Tatarin peli näytti ainakin omaan silmään siltä, että miehellä on hyvä liike. Kulmapelissä pienestä koosta huolimatta pystyi hyvin pitämään tasapainonsa ja suojaamaan kiekkoa, sekä pääsi nopeilla käännöksillä pari kertaa hyvin ohi pakeista. Isossa kaukalossa kuitenkin on tuota tilaa pyöriä. Tuli vähän sellainen "köyhän miehen-Hudler" mieleen Tatarin pelaamisesta.

Hanlon ainakin näytti luottavan Tatariin, kun heitti miehen kehiin viimeisillä minuuteilla yrittämään kavennusta kuudella viittä vastaan.
 

Posthumus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
...Tuli vähän sellainen "köyhän miehen-Hudler" mieleen Tatarin pelaamisesta.

Eiköhän Hudler tule vielä olemaan köyhän-miehen-Tatar ;)


Samat pelit on tullut Apmp-:n kanssa katsottua :) Ehkä Helmin, Liljan ja Howardin arvosanaa laskisin mutta muuten kyllä hämmästyttävän samaa mieltä.

Ensi kauden kokoonpanohan alkaa olla melko selvä. Nyt odotellaan vain Lidströmin vastausta ja mahdollista cap-hittiä. Tästä numerosta riippuu myös aika pitkälti jatkaako Bertuzzi joukkueessa vai ei. Tomas Holmströmhän on jo lähes varma jatkaja.

Niin, ja Holland aikoo heittää qualifying offerit kaikille seitsemälle RFA:lle ja katselee UFA-markkinoilta bottom6-hyökkääjiä:
We're looking for support guys. We'd like to get a little grittier on the fourth line, get somebody who's a pain to play against, who'll get in on the forecheck. Someone we can put in there in the playoffs and he's got enough skill and he's a factor because of his physical play.

Babcock puolestaan odottelee ensi kaudella suuria Hudlerilta, Filppulalta ja Ericssonilta:
You improve your team by Val Filppula taking a big step. He's at that point in his career he's got to take a step. You improve by Mule (Johan Franzen) being healthy, by (Jonathan) Ericsson taking a big step.
We're going to give him [Hudler] an opportunity to be a top-six forward. He's got to show he can be one.

Samoilla linjoilla ollaan. Muihin playoff-joukkueisiin verrattuna Detroitin 3- ja 4-ketjut olivat melko köykäisiä ja secondary scoringiä olisi tarvittu enemmän.
Pudotuspeleissä Detroitin bottom-6 teki 12 ottelussa yhteensä tehot 5+2. Franzen takoo melkein samat tehot yksin yhdessä pelissä :)

Ensi kauden kannalta puolustus myös arveluttaa jollei Kronwall ja Ericsson onnistu nostamaan ja Howard säilyttämään tasoaan.

Lähteet: http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2010/05/grading_the_red_wings_team_nee.html ja http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2010/05/red_wings_coach_mike_babcock_n_1.html
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin, ja Holland aikoo heittää qualifying offerit kaikille seitsemälle RFA:lle ja katselee UFA-markkinoilta bottom6-hyökkääjiä

Eli myös Meech? Aika erikoista, minkähänlaista roolia on miehelle kaavailtu, varmaan samanlaista paikkaajan pestiä? Oletettavasti siis Helm, Abby, Eaves, Miller, Ritola ja Kindl ovat nuo muut RFA:t ja Tollefsen saa lähteä?

Tuzzikin ollaan ilmeisesti pitämässä, tosin saisi mies alkaa vähentää vähän jäähymääriään, jos meinaa Detroitissa pelata... Ja varsinkin niiden tyhmien jäähyjen määrää. Toivottavasti miehelle ei tarjota mitään tajutonta palkankorotusta.
 
Viimeksi muokattu:

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Eli myös Meech? Aika erikoista, minkähänlaista roolia on miehelle kaavailtu, varmaan samanlaista paikkaajan pestiä? Oletettavasti siis Helm, Abby, Eaves, Miller, Ritola ja Kindl ovat nuo muut RFA:t ja Tollefsen saa lähteä?

Eiköhän Meech jatka juurikin samassa roolissa. Uskoisin, että Tollefsenilla ei ole mitään tulevaisuutta Hockeytownissa, hänestähän oltiin heti treidin jälkeen valmiita luopumaan, kun ukko heitettiin waiversiin.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Pelit:

1. Chelios 266
2. Roy 247
3. Lidström 242
4. C. Lemieux 234

Syötöt:

1. Gretzky 266
2. Messier 186
3. Bourque 139
4. Coffey 137
5. Gilmour 128
6. Kurri 127
7. Fedorov 124
8. Lidström 122
9. MacInnis 121
10. G. Anderson 121

Pisteet:

9. Yzerman 185
10. Trottier 184
11. Jagr 181
12. Bourque 180
13. Beliveau 176
14. Fedorov 176
15. Savard 175
16. M Lemieux 172
17. Forsberg 171
18. Lidström 171

Maalit: (puolustajat)

1. Coffey 59
2. Potvin 56
3. Lidström 49

On se vitun kova äijä!

Jahas kausi päättyi sitten valitettavasti 5 pelissä Josea vastaan mutta noissa otteluissa Mr. Norris ehti vielä muutaman lisämerkinnän tehoihin saada.

Eli

Pelit:

1. Chelios 266
2. Lidström 247
3. Roy 247
4. C. Lemieux 234

Peleissä Lidas ohitti Royn tai oikeastaan meni samoihin pelimääriin mutta nostin miehen Roy:n edelle koska miehen sukunimi kuitenkin alkaa aakkosissa ennen Roy:ta. Tämän lisäksi Lidas on pelannut NHL kausia enemmän kuin Roy. Tiedä sitten kumpaa NHL:n virallinen tilastointi pitää tärkeämpänä.

Syötöt:

1. Gretzky 266
2. Messier 186
3. Bourque 139
4. Coffey 137
5. Gilmour 128
6. Kurri 127
7. Lidström 125
8. Fedorov 124
9. MacInnis 121
10. G. Anderson 121

3 syöttöä sarjassa nosti Lidaksen 7:ksi ohi Fedorovin. Aikaisemminhan Lidas oli jo ohittanut legendat Al MacInnis ja Glenn Anderson. Jari Kurri on siis enään 2 syötön päässä.


Pisteet:

9. Yzerman 185
10. Trottier 184
11. Jagr 181
12. Bourque 180
13. Beliveau 176
14. Fedorov 176
15. Savard 175
16. Lidström 175
16. M Lemieux 172
18. Forsberg 171

Pisteissä mentiin sitten Super Marion ja Fopan ohi ihan virallisestikkin ja kuten listalta näkyy niin muutamalla lisä pisteellä noustaisiin oikein urakalla tilastossa. Saas nähdä jatkuuko vielä miehen ura.

Maalit: (puolustajat)

1. Coffey 59
2. Potvin 56
3. Lidström 50

Pakkien maalitilastossa Lidas saavutti tuon puolustajalle playoffeissa maagisen 50 maalin rajan.

On se vitun kova äijä edelleen!

Toivottavasti jatkaisi vielä pari kautta.
 

Posthumus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Eli myös Meech? Aika erikoista, minkähänlaista roolia on miehelle kaavailtu, varmaan samanlaista paikkaajan pestiä? Oletettavasti siis Helm, Abby, Eaves, Miller, Ritola ja Kindl ovat nuo muut RFA:t ja Tollefsen saa lähteä?

Mulla oli harhaluulo että Meech, Ritola, Abdelkader, Eaves, Helm, Miller ja Larsson olisivat olleet nuo RFA:t. Tajusin äsken että, tuosta MLive:n uutisesta ei saa suoraan selvää tarkoitetaanko myös Griffinseissä olevia RFA:ta kuten Kolosov, McGrath etc. Sittenhän noita RFA:ta on jo huomattavasti enemmän kuin seitsemän.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mulla oli harhaluulo että Meech, Ritola, Abdelkader, Eaves, Helm, Miller ja Larsson olisivat olleet nuo RFA:t. Tajusin äsken että, tuosta MLive:n uutisesta ei saa suoraan selvää tarkoitetaanko myös Griffinseissä olevia RFA:ta kuten Kolosov, McGrath etc. Sittenhän noita RFA:ta on jo huomattavasti enemmän kuin seitsemän.

Eiköhän ne nuo ole. Kindlillä on jo 3-vuotinen sopimus ja Tollefsen signasi käsittääkseni jo jonnekin Eurooppaan tai ainakin aikoo signaavansa tms.
 

Pottajofa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tollefsen tehnyt sopimuksen Modohon ainakin Eliteprospectsin mukaan.

Toivottavasti muutamat kaverit parantavat viime kaudesta, erityisesti maalinteossa. En syksyllä olisi millään uskonut, että tällä joukkueella olisi ollut vaikeuksia maalinteon kanssa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Toivottavasti muutamat kaverit parantavat viime kaudesta, erityisesti maalinteossa. En syksyllä olisi millään uskonut, että tällä joukkueella olisi ollut vaikeuksia maalinteon kanssa.

Tästäkin voi olla kahta mieltä, Runkosarjan maalinteko-ongelmat johtuivat lähinnä loukkaantumisista ja syvyyden puutteesta, mutta pleijareissa kaikkien ollessa terveenä tehtiin enemmän maaleja per peli mitä kertaakaan lockoutin jälkeen.

Pleijareiden tehdyt maalit:
2010 - GFA 3.58
2009 - GFA 3.30
2008 - GFA 3.27
2007 - GFA 2.67
2006 - GFA 2.83

Pleijareiden päästetyt maalit:
2010 - GAA 2.75
2009 - GAA 2.09
2008 - GAA 1.86
2007 - GAA 1.94
2006 - GAA 3.17

Olen edelleen sitä mieltä, että puolustuspelaamisessa oli suurimmat ongelmat. Enkä tarkoita tällä vain pakkien toilailuja, vaan ihan viisikon yhtenevyyttä ja kurinalaisuutta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös