Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Detroit Red Wings 2008-09

  • 374 663
  • 1 167

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Pitää tässä oikein urakalla ruveta päivittelemään ennakkotapahtumia kun olen "hivenen" pudonnut kärryiltä - näppituntuma on olemassa mutta paljon on asioita tapahtunut tässä kauden päätyttyä (puhumattakaan edellisestä mestaruuteen päättyneestä kaudesta) ja uutta kautta odoteltaessa.

Täytyy jo tässä vaiheessa lausua kiitokset muutamille kirjoittajille, ainakin alku vaikuttaa lupaavalta ja enköhän pääse kunnolla kartalle kaikki tekstit luettuani. Viimeisimmille sivuille mahtuikin mukavasti faktaa - ja Aaron Downeyn huikaisevaa settiä.

Nyt vain kunnolla urakoimaan... ja jatkossa kenties kommentoimaankin, vaikka en ehkäpä siihen asiallisuuteen pääseekään johon parhaimmat ja pätevimmät pystyvät. Mutta mukana ollaan!

vlad.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Palkka taisi jäädä huonomaksi (minimi?) mitä Downeyllä, joten ainakin alustavasti McCarty on hierarkiassa hänen takanaan. Ei tosin haittaa yhtään jos D-Mac on suurimman osan kaudesta Griffinsissä nuorten esimerkkinä.

Pidän minäkin sitä vaihtoehtoa hyvänä jossa McCarty viettäisi suurimman osan kaudesta nuorten esimerkkinä ja tuomassa omanlaista johtajuutta joukkueeseen.

NHL-kauden kääntyessä lopuilleen herra voidaan puolestani nostaa ylös, enkä laisinkaan pistä pahakseni vaikka saman ottelun kokoonpanossa pelaisivat Downey ja McCarty, vaikka eivät he nyt Probert-Kocur tasoinen yhdistelmä ole mutta hengenluojana varmasti päteviä kavereita ja aiheuttamaan vastustajissa tiettyä epävarmuuttakin koska piirre olisi uusi nyky-Wingseissä. Se voisi olla osoitus muille joukkueille, että tarvittaessa voidaan turvautua näihinkin keinoihin mikäli tähtiämme kohdellaan kaltoin.

Mutta eiköhän kaudella lähdetä suurimpaan osaan matsesta yhden tappelijan (Downeyn) voimin, ja pelata tuttua Wings-kiekkoa - tehokasta ja tappavaa, joidenkin mielestä kaiken lisäksi umpitylsää sellaista.

vlad.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2008/09/line_combinationsdefense_pairi.html

No niin, nyt on harkkaleirin kolmen joukkueen kokoonpanot selvillä. Hauskasti jengit on nimetty entisten Wings-legendojen mukaan.

Team Abel

Jiri Hudler - Henrik Zetterberg - Johan Franzén
Ville Leino - Darren Helm - Aaron Downey
Dick Axelsson - Evan McGrath - Jan Mursak
Jordan Foreman - Francis Lemieux - Ryan Cameron

Niklas Kronwall - Derek Meech
Jonathan Ericsson - Brad Stuart
Sergei Kolasau - Kyle Deck
Cameron Cepek

Chris Osgood
Thomas McCollum


Sid Abelin mukaan nimetyssä ryhmässä Foreman, Deck ja Cepek ovat try-outteja, Lemieux taasen Griffinsin tappelija. Muut ovatkin sitten omia miehiä ja prospekteja. Leino pelaa tavallaan viidenneksi parhaassa hyökkäysketjussa.

Team Delvecchio

Tomas Holmström - Pavel Datsjuk - Marian Hossa
Mattias Ritola - Justin Abdelkader - Darren McCarty
Ryan Oulahen - Cory Emmerton - Darren Haydar
Brent Raedeke - Francis Pare - Cody Thornton

Brett Lebda - Andreas Lilja
Kyle Quincey - Chris Chelios
Jason Jozsa - Tom Galvin
Martin Ondrej

Jimmy Howard
Daniel Larsson


Alex Delvecchion mukaan nimetyssä tiimissä onkin sitten ensi kauden mahdollinen ykkösnyrkki Datsjukin ja Hossan kera. Joukkueesta löytyy myös Emmertonin ja Abdelkaderin sentteröimät todennäköiset Grand Rapidsin kaksi ekaa ketjua. Raedeke, Thornton ja Ondrej ovat try-outteja. Pare, Josza ja Galvin ovat Griffinsin pelaajia. Muut omaa miehistöä.

Team Sawchuk

Dan Cleary - Valtteri Filppula - Mikael Samuelsson
Tomas Kopecky - Kris Draper - Kirk Maltby
Jamie Tardif - Zach Torquato - Randall Gelech
Stephen Johnston - Bryce Swan

Nicklas Lidström - Logan Pyett
Jakub Kindl - Brian Rafalski
Travis Ehrhardt - Brian Lashoff
P.J. Atherton - Joe Ryan

Ty Conklin
Larry Sterling


Maalivahtilegenda Terry Sawchukin mukaan nimettyyn jengiin on ironisesti laitettu alkuasetelmissa heikoimmat maalivahdit, Concklin ja try-out mies Sterling. Hyökkäyksen kaksi ekaa ketjua näyttäisi olevan ensi kaudelle kaavaillut 3-4 kentät. Pakkilupaukset Pyett ja Kindl pääsevät melkoisen huikeaan paikkaan Lidströmin ja Rafalskin pareiksi. Ehrhardt, Lashoff, Ryan ja Swan ovat try-outteja, Gelech ja Atherton Griffins-kalustoa. Muut sitten omia miehiä.

Harjoitusleirin ohjelma:

http://www.redwingscentral.com/camps/2008-09/schedule-camp.php
 

Andrew

Jäsen
Mestaruuden uusiminen

Detroitin joukkue näyttää vähän liiankin hyvältä ollaakseen totta. Oikeastaan heikkoja kohtia ei ole ja eikä mitään mitä ei voitaisi korjata kauden aikana jollain kaupalla, jos joku kohta pettää...

Red Wingsien pahin vihollinen onkin mestarin kirous eli mestaruuden uusiminen nykypäivänä NHL on "against all the Odds". Toisaalta jossain vaiheessa tämmöiset kirouksetkin loppuvat mutta kyllähän totuus on, että ammattiurheilussa väsymys on aina yksi tekijä ja kun mestaruus voitetaan touko-kesäkuun vaihteessa ja uusi kausi alkaa lokakuussa niin ei lepoaikaa jää paljoa...

Eikä Stanley Cup voittoa juhlita missään kulmakuppilassa muutamana päivänä...

Toisaalta historia myös tukee Red Wingsiä siinä mielessä, että joukkue on niin paljon kokeneempi kuin esimerkiksi edellisvuosien mestarit Tampa Bay, Carolina ja Anaheim, että viimeistään joulun alla pelin pitäisi kulkea mutta ennustan kyllä, että alkuvuosi voi olla tahmeaa...

Pahin vihollinen lännessä tulee olemaan Dallas Stars, joka on vahvistunut entisestään. Itse henkilökohtaisesti pidin Detroit-Dallas konferenssifinaalia viime kaudella "moraalisena Stanley Cup finaalina".

Pittsburgh voitti kaksi peliä finaalissa mutta käytännössä katsoen se oli aivan lapanen ja ärsyttää itsekin sanoa näin, kun puhutaan ammattiurheilusta mutta en muista milloin jollain joukkueella olisi ollut niin paljon tuuria kuin Penguinsillä viime vuonna.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Siis juu. Onhan tuo pelottavan kova joukkue. Hossa, Datsyuk, Zetterberg, Filppula, Franzen, Rafalski, Lidström... Huhhuh. Itse veikkaan jo tässä vaiheessa uutta mestaruutta punasiiville. Onneksi olkoon.
Ainoa asia mitä haluaisin Wings'ltä tulevalta kaudelta, että Pyett otettaisiin pelaavaan jengiin. Ollut lempipuolustajiani junnuissa jo kauan. Tulee olemaan kova pala tulevaisuudessa Wings'lle.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Detroitin joukkue näyttää vähän liiankin hyvältä ollaakseen totta. Oikeastaan heikkoja kohtia ei ole ja eikä mitään mitä ei voitaisi korjata kauden aikana jollain kaupalla, jos joku kohta pettää...

Niin, hyökkäys vahvistui Hossalla ja ainoa lähtijä oli Drake. Joukkue kestää nyt yhden superhyökkääjän loukkaantumisen ja silloin hyökkäys on "vain" viime kevään tasolla. Silläkin päästiin aika pitkälle, mutta nyt Hossa tuo vielä täysin ylimääräisen plus-efektin tähän tilanteeseen. Tuollaista maalitykkiä ei joukkueessa ole ollut sitten Shanahanin parhaiden päivien.

Draken taklaavaan rooliin ollaan sovittamassa Kopeckyä, jolta avaimet fyysiseen runttailuun kyllä löytyy. Ainoa ongelma kahtena viime kautena on ollut se, että Kopeckyn kausi on jo kahdesti päättynyt loukkaantumiseen taklaustilanteessa. Ehkä hieman yltiöpäisyyttä vähemmälle, niin siitä se lähtee.

Pakistokin on viime pudotuspelejä vahvempi, sillä Brad Stuart pelasi pudotuspelit sormi murtuneena. Häneltä odotan etenkin kiekollisessa pelissä parempaa, koska potentiaalia on ja sormivamman takia mies juuri vältteli laukomista ym. ja avasi pelipaikan ylivoiman viivassa Samuelssonille. Fyysyydessä ja oman pään pelissä Stuart oli erinomainen ja siinä ei mitään valittamista.

Red Wingsien pahin vihollinen onkin mestarin kirous eli mestaruuden uusiminen nykypäivänä NHL on "against all the Odds". Toisaalta jossain vaiheessa tämmöiset kirouksetkin loppuvat mutta kyllähän totuus on, että ammattiurheilussa väsymys on aina yksi tekijä ja kun mestaruus voitetaan touko-kesäkuun vaihteessa ja uusi kausi alkaa lokakuussa niin ei lepoaikaa jää paljoa...

Lepoaikaa Wingsille jäi nyt viikko vähemmän, mitä toissa kauden Anaheim-konferenssifinaalista viime kauteen. Eli eipä merkittävää eroa. Tai siis tauko oli kaksi viikkoa lyhyempi, mutta extra-lomaa annettiin yksi viikko. Olihan siinä sitten tietysti näitä bileitä ja kissanristiäisiä. Red Wingsin pelaajat vaan ovat sen tyylisiä narkomaali-urheilijoita, että ei siellä hirveitä ryyppyputkia ole jäänyt päälle kenelläkään.

Lisäksi joukkueen materiaali on niin leveä, että pelaajia varmasti peluutetaan tasaisemmin ja lepuutetaan alkukaudesta joissain määrin. Siihen vain yksinkertaisesti on varaa, koska materiaali ei ole pelkästään laaja vaan myös tasokas.

Voittamisen nälkä mestaruuden jälkeen on tietysti yksi asia mikä voi heiketä, mutta jotenkin en osaa uskoa sen osuvan tämän joukkueen kohdalle. Ymmärsin sen 2002 mestaruusnipun tippumisen seuraavana vuonna, kun runko oli pääosin kokeneita pelaajia täynnä. Mutta nyt nämä kaikki hyökkäyksen avainpelaajat ovat 28-30 vuotiaita ja siten parhaassa iässään. Silloin en oikein jaksa uskoa asenteen tipahtamiseen, joten eiköhän suoritustaso pysy entisellään tai kokemuksen myötä tuosta vielä hieman kiihdy. Kyllä se voittaminen sitten viimeistään Hossaa kiinnostaa jos ei muita.

Pahin vihollinen lännessä tulee olemaan Dallas Stars, joka on vahvistunut entisestään. Itse henkilökohtaisesti pidin Detroit-Dallas konferenssifinaalia viime kaudella "moraalisena Stanley Cup finaalina".

Itse pidän myös Dallasia kovimpana haasteena. Joukkue sai kusipäisyyttä entisestään lisää Averyn myötä ja Ottin kanssa tulee olemaan melkoinen piikki persiissä. Todennäköisesti tältä suunnalta voi löytyä kovia sikamaisuuksia runkosarjan aikana, kun kavereita yritetään saada ennen pleijareita lasarettiin. Näin on oikeastaan pakko yrittää, koska onhan terveenä oleva Wings suhteellisen mahdoton lähteä pelaamalla voittamaan paras 7 sarjassa.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Itse pidän myös Dallasia kovimpana haasteena. Joukkue sai kusipäisyyttä entisestään lisää Averyn myötä ja Ottin kanssa tulee olemaan melkoinen piikki persiissä. Todennäköisesti tältä suunnalta voi löytyä kovia sikamaisuuksia runkosarjan aikana, kun kavereita yritetään saada ennen pleijareita lasarettiin. Näin on oikeastaan pakko yrittää, koska onhan terveenä oleva Wings suhteellisen mahdoton lähteä pelaamalla voittamaan paras 7 sarjassa.

Mitä nyt olen hyvin vähän kartalla asioiden suhteen niin mikäli Averyn kusipäisyys kääntyy omaa joukkuettaan vastaan, ymmärtääkseni ei aina ole ollut parhaassa huudossa joukkuetovereidenkaan joukossa, niin voihan olla ettei kaveri ole loppujen lopuksi niin paha "vihollinen" Wingseille kuin voisi odottaa jos kaikki natsaa Averyn ja Starsin kohdalla hyvin yhteen. Toivokaamme siis, että Avery on ennemminkin Starsissa hajottava voima, jolloin joukkue ei välttämättä saa herrasta parhainta mahdollista "tehoa" irti.

Tosin en usko, että näin käy vaan tosiasiassa tilanne tulee olemaan se minkä Henkkakin totesi eli Ott ja Avery tulevat todellakin olemaan todella ikävä piikki Wingsien persauksissa - mikäli pleijareissa kohtaavat Wingsin. (Uskon kummankin tiimin nyt selvittävän tiensä pudotuspeleihin).

Oikeastaan pakko toivoa etteivät herrat (tai kukaan muukaan) lähde sille tielle, että tosissaan ryhtyvät telomaan Wingsien huippuja lasarettiin. Yhden huipun menettäminen ei vielä kirpaise, ei etenkään hyökkäyspäässä mutta useamman menettäminen antaa vastustajalle liian hyvät avaimet voittoon tai ainakin mahdollisuuteen taistella voitosta. Puolustuksessa Lidströmin on kuitenkin oltava iskussa pleijareiden koittaessa, hänen menettämisensä olisi liian kova isku joukkueelle - näin uskon.

Hmm... onkohan liian aikaista kirjoitella pleijareista kun ei kausikaan ole vielä alkanut. Lienee viisainta pistää jäitä hattuu tämän näytön takana.

vlad.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuota palkkatilannetta on nyt tullut tutkittua ja tilanne näyttää suht selkeältä. Tulevan kauden caphitit muutamilla omilla oletuksillani:

TOP 12 -Hyökkääjät

Hossa 7.450
Datsjuk 6.700
Filppula 3.000
Cleary 2.800
Zetterberg 2.650
Holmström 2.250
Draper 1.583
Samuelsson 1.200
Hudler 1.015
Franzén 0.942
Maltby 0.883
Kopecky 0.500

Ylimmääräiset hyökkääjät:

Downey 0.575 (jää ylös kun pakki on kaupattu, kaksisuuntainen sopimus)
McCarty 0.500 ---> Kaksisuuntainen sopimus, Griffinsiin waiversin kautta ja ulos capista.
Helm 0.598 ---> Griffinsiin suuremmalle peliajalle. Waiver-vapaa, kaksisuuntainen sopimus, ja pois capista.
Leino 0.800 ---> sama kuin Helm.

Peräpää:

Lidström 7.450
Rafalski 6.000
Stuart 3.750
Kronwall 3.000
Lilja 1.250
Chelios 0.750
Lebda 0.650
Quincey 0.525
Meech 0.483

Ericsson 0.900 --> Waiver-vapaana ja yksisuuntaisella sopimuksella Griffinsiin.

Osgood 1.417
Conklin 0.750

Howard 0.717 --> Waiver-vapaana Griffinsiin.

Pakiston tilanne on siis se, että jotain on tehtävä. 23 pelaajan lopulliseen rosteriin jätetään 2 maalivahtia, 8 puolustajaa ja 13 hyökkääjää.

Maalivahtiosasto pistää hymyilyttämään. Mikää muu joukkue ei saa jalkeille yhtä pätevää kaksikkoa vain kahden miljoonan caphitillä. Tämä on aivan uskomaton etu muihin capin kanssa tappeleviin joukkueisiin nähden.

Mutta jos nyt laskee kuvion, jossa kaikki waiver-vapaat pelaajat ja kahden suunnan sopimusten hyökkääjät (Downey + McCarty) ovat poissa rosterista, jäljelle jää juurikin 23 pelaajaa. Mutta tässä kuviossa on vain 12 hyökkääjää ja peräti 9 puolustajaa sekä 2 maalivahtia. Cap-lukema on aika lähellä tasan 57 miljoonaa, joten 300k ollaan yli capin.

Hyökkääjille pitäisi siis tehdä tilaa ainakin yksi paikka poistamalla rosterista puolustaja. Esim. Downeyn 575k palkalle pitää tehdä tilaa lähes 900k, jotta hänet voi mukaan nostaa. Silloin ei Chelioksen, Lebdan, Meechin tai Quinceyn siirto auta ollenkaan, vaan ainoaksi vaihtoehdoksi jää Andreas Liljan 1.25 miljoonan sopimuksen kauppaaminen muualle. Se on ainoa sopimus, joka menee järkevään haarukkaan ja sillä saadaan se tila yhdelle hyökkääjälle ja capiin jää vielä n. 400k hengitysvaraa.

Ainoa toinen lisäskenaario mitä tähän keksin, on se, että esim. Leino ulospelaisi Samuelssonin harjoitusleirillä. Olisi yksinkertaisesti niin hyvä, että Sammyn 1.2 millin sopimus kaupattaisiin muualle ja otettaisiin halvempi Leino tilalle. Mutta tämäkin liike jättäisi edelleen ongelman pakistoon, yksi kaveri on johonkin laitettava, jotta 13. hyökkääjä saadaan mukaan.

Pidänkin 99% varmana, että Andreas Lilja kaupataan ennen kauden alkua, pelkästään tämän palkkakattofaktan myötä. Muita järkeviä vaihtoehtoja ei yksinkertaisesti ole.

Sinänsä sääli Liljan kannalta, että joutuu jättämään joukkueen, mutta koko jatkosopimuksen teko oli Hollandilta vain varmistusliike sitä varten, jos Stuartia ei saada pidettyä. Pari päivää myöhemmin sitten oli jo Stuartkin kaikkien yllätykseksi joukkueessaa. Ja siitä vähän myöhemmin kaikkien yllötykseksi joukkueessa oli myös Hossa.

Kuten kaikki tiedämme, Hossan saaminen oli sitten täysi yllätys jopa Hollandille ja Hossan sopimuksen myötä Lilja on nyt joutunut tähän tukalaan cap-tilanteeseen. Ei voi muuta kuin toivottaa Andreakselle hyviä jatkoja jossain muualla, hienostihan se kolmivuotinen projekti lopulta päättyi kannun nosteluun, vaikka siinä melkoisia synnytysvaikeuksiakin oli.
 
Viimeksi muokattu:

Gascoigne

Jäsen
Suosikkijoukkue
16.3.2014 Jokerit -> HPK
Intrasquad: Team Delvecchio 2 Team Sawchuk 0
(two periods, 30 minute running time)
First Period
No Scoring
Second Period
1. Team Delvecchio, Darren McCarty 1 (Jozsa, Abdelkader) 16:53
2. Team Delvecchio, Marian Hossa 1 (Holmstrom, Datsyuk) 8:57
Shots
Team Delvecchio 12 13 --- 25
Team Sawchuk 4 12 --- 16
Goaltenders
(time in net, shots-saves)
Team Delvecchio: Jimmy Howard (first, 4-4) and Daniel Larsson (second, 12-12).
Team Sawchuk: Ty Conklin (first, 12-12) and Larry Sterling (second, 13-11).

Vanha konkari McCarty pistänyt lavan jäähän ja nimen lehteen. Samoin mahdollinen tuleva ykköskenttä on tehnyt tuhoa ensimmäistä kertaa. it's a milestone!
 

Andrew

Jäsen
Mitä nyt olen hyvin vähän kartalla asioiden suhteen niin mikäli Averyn kusipäisyys kääntyy omaa joukkuettaan vastaan, ymmärtääkseni ei aina ole ollut parhaassa huudossa joukkuetovereidenkaan joukossa, niin voihan olla ettei kaveri ole loppujen lopuksi niin paha "vihollinen" Wingseille kuin voisi odottaa jos kaikki natsaa Averyn ja Starsin kohdalla hyvin yhteen. Toivokaamme siis, että Avery on ennemminkin Starsissa hajottava voima, jolloin joukkue ei välttämättä saa herrasta parhainta mahdollista "tehoa" irti.

Tosin en usko, että näin käy vaan tosiasiassa tilanne tulee olemaan se minkä Henkkakin totesi eli Ott ja Avery tulevat todellakin olemaan todella ikävä piikki Wingsien persauksissa - mikäli pleijareissa kohtaavat Wingsin. (Uskon kummankin tiimin nyt selvittävän tiensä pudotuspeleihin).


vlad.

Viime kaudella seurasin aika paljon NY Rangersin pelejä, koska ne tulivat niin hyvään aikaan usein lauantai illalla ja täytyy sanoa, että Sean Avery on ehdottomasti liigan paras agitaattori niin mies on yllättävän "puhdas" verrattuna esim. Jarkko Ruutuun. Miehen pahimmat temput ovat maalivahdin päälle kaatuminen ja käsille lyöminen.

Loppujen lopuksi mies pelaa verbaalisella tasolla enemmän kuin fyysisellä, johtuen myöskin hänen pienestä koosta. Uskoakseni tämä vähentää Averyn vaikutusta Detroitiin ellei mies keksi jotain omaa ikävää Detroitin varalta.

Mutta en Averyä aliarvioi mutta en pidä häntä niin pahana vastustajana, viime kaudella mies riehui, kun sopimus loppui ja halusi varmasti uuden isomman sopimuksen.

Lisäksi Sean Averyn historia osoittaa, että vanhat pelikaverit eivät välttämättä arvosta häntä hirveän korkealle, kuten mainitsitkin, suoraan sanottuna NY Rangersin pukukopissa oli ilmeisesti oltu erittäin tyytyväisiä, kun miehestä päästiin eroon. Averyn uralla hänellä ei ole yhtään pitkää sopimusta takana, joten pahin kilpailija Dallas otti aikamoisen riskin miehen palkatessa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Intrasquad: Team Delvecchio 2 Team Sawchuk 0
(two periods, 30 minute running time)
First Period
No Scoring
Second Period
1. Team Delvecchio, Darren McCarty 1 (Jozsa, Abdelkader) 16:53
2. Team Delvecchio, Marian Hossa 1 (Holmstrom, Datsyuk) 8:57
Shots
Team Delvecchio 12 13 --- 25
Team Sawchuk 4 12 --- 16
Goaltenders
(time in net, shots-saves)
Team Delvecchio: Jimmy Howard (first, 4-4) and Daniel Larsson (second, 12-12).
Team Sawchuk: Ty Conklin (first, 12-12) and Larry Sterling (second, 13-11).

Vanha konkari McCarty pistänyt lavan jäähän ja nimen lehteen. Samoin mahdollinen tuleva ykköskenttä on tehnyt tuhoa ensimmäistä kertaa. it's a milestone!

http://www.redwingscentral.com/stories/2008_09/20_Roundup.php

Babcockin kommentteja pelistä:

Babcock appears to be well aware of the phrase "Stanley Cup hangover."

"We are trying to get back to normalcy," he said. "We understand that in the end it's about will and determination and work ethic. That's what we are trying to do, get our game back to a level we can be proud of and a compete level."

— The pace of the game was a bit slow as the players were clearly getting back into the rhythm of being on the ice. Babcock said defensively he was pleased, but that offensive cohesiveness is going to take some time.

— The line of Hossa, Pavel Datsyuk and Tomas Holmstrom started slow, but got better as the game wore on, with several quality chances in the second.

— Dan Cleary was the best forward for Team Sawchuk. The 6-foot, 203-pound forward made an excellent read while killing the only power play of the game, and nearly took the puck in for a shorthanded goal.

— Jamie Tardif made his presence felt on the ice with several big hits, including an open-ice hit on Mattias Ritola in the second. Tardif signed a two-year free-agent contract with the Red Wings this summer.

— Babcock singled out the play of Larsson, Cory Emmerton and Darren Helm.

"I thought Cory Emmerton had a good (prospects tournament)," he said. "He looks like he has some skill level ... The fitness of Helm has been very impressive to say the least ... I was real impressed with Larsson again today."
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Babcockin kommentteja pelistä:

— Dan Cleary was the best forward for Team Sawchuk. The 6-foot, 203-pound forward made an excellent read while killing the only power play of the game, and nearly took the puck in for a shorthanded goal.

Hieno homma että Cleary alkaa taas pikkuhiljaa päästä lähelle sitä kuntoa mitä mies runkosarjassa esitti ennen loukkaantumistaan. Playoffeissahan Clearyn esitykset olivat ainakin itselle jonkinmoinen pettymys.

Toivottavasti tällä kaudella nähdään tuollainen noin 20 maalin kausi vaikka mies nyt 3 kentässä pelaakin. Toki AV ja varmasti vähän YV:tä mies kyllä ensi kaudella pelannee. Ja varsinkin ottelun loppuhetkillä mies on usein jäällä turvaamassa joukkueen johtoa.

Kuitenkin mies sai sellaisen sopparin viimekaudella että niitä näyttöjä täytyisi taas pikkuhiljaa antaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jännä muuten tuossa harkkamatsissa, että kaikki muut maalivahdit pitivät nollan, paitsi tuo try-out imuri Sterling. Kova kisa tulee olemaan pelipaikoista Conklin-Howardin ja Howard-Larssonin välillä. Kyllä Jimmyn veri nyt punnitaan.

Hossan maali heti ekassa pelissä oli toki myös piristävä alku.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Kova kisa tulee olemaan pelipaikoista Conklin-Howardin ja Howard-Larssonin välillä. Kyllä Jimmyn veri nyt punnitaan.

Maalivahtiosasto alkaa kyllä myöskin näyttämään erittäin hyvältä. Conklin oli Pensissä huikea tuuratessaan MAF:fia, Howardista ollaan jo vuosia oltu tekemässä selkeätä ykkösmaalivahtia ja nyt vielä Elitserienin paras maalivahti Larsson kerää kehuja Babcockilta. Sitten kun siihen päälle on vielä heittää maailman aliarvostetuin maalivahti Osgood, joka vielä pari kautta hoitanee ykkösmaalivahdin roolia ja viime kesän ykköskierroksen varaus McCollum, niin ei voi kuin ihailla taas Detroitin tapaa hoitaa tämäkin osasto.
 

Kennedy79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Rops, NUFC ja Detroit RW
Ikuinen taustaseuraajaa siirtyy katsomon puolelta kentälle myös..

Koskas Detroit aloittaa harkkapelit muita vastaan?
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Ikuinen taustaseuraajaa siirtyy katsomon puolelta kentälle myös..

Koskas Detroit aloittaa harkkapelit muita vastaan?

24.9 Kotona Montrealia vastaan. Seuraavina 25.9 Boston vieraissa, 26.9 Boston kotona, 28.9 Atlanta kotona ja 30.9 Montreal vieraissa.
 

Andrew

Jäsen
Ty Conklin

Ty Conklin on hyvä maalivahti mutta miehestä on useissa asiayhteyksissä sanottu, että muistuttaa Jose Theodorea negatiivisessa mielessä eli kovassa paikassa kiekot pomppii ja torjunnat ovat epävarmoja...

Esimerkiksi Stanley Cup finaalissahan Ty Conklin oli ensin 2.maalivahti ja kun Dwayne Roloson loukkaantui niin pääsi ykköseksi mutta menetti paikansa heti Jussi Markkaselle.

Jose Theodorea en ottaisi ikinä joukkueeseeni, koska se on nähty niin monta kertaa, että playoffeissa kiekot ei vaan jää suojuksiin samalla tavalla kuin runkosarjassa.

Itse olisin mielelläni nähnyt Ryan Millerin Detroitin paidassa ensi kaudella, kun mies olisi ollut vapaa agentti, olisi ollut Michiganin oma poika ja halunnut tulla. No, nyt Miller teki pitkän jatkosopimuksen Buffalon kanssa ja tunnetustihan Ken Holland ei käytä isoja summia maalivahtiin mikä on ihan järkevää, kun katsoo miten hyvin homma on tällä rakentamistaktiikalla toiminut.

Ken Hollandin kirjoitus "How we did it, the GM´s 9 secrets to Euphoria" kannattaa lukea The Hockey News heinäkuun numerosta.

Kuten monta kertaa tälläkin palstalla mainittu niin mies osaa koota voittavan joukkueen.
 

TML

Jäsen
Wings fanit ja muutkin, tässä kysymys teille.

Jos ja itseasiassa kun Datsyuk ja Zeta pelaavat samassa ketjussa, kumpi heistä on sentteri. Aloitukset ja muutenkin enemmän kahden suunnan pelaaja.

Kyllä, näin playoffeissa noin 12 peliä Wingseiltä ja seurasin tilannetta mutta nyt haluan tiedon tähän asiaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Wings fanit ja muutkin, tässä kysymys teille.

Jos ja itseasiassa kun Datsyuk ja Zeta pelaavat samassa ketjussa, kumpi heistä on sentteri. Aloitukset ja muutenkin enemmän kahden suunnan pelaaja.

Kyllä, näin playoffeissa noin 12 peliä Wingseiltä ja seurasin tilannetta mutta nyt haluan tiedon tähän asiaan.

Datsjuk on ollut laidassa nyt Babcockin aikakaudella. Ennen lockoutia (Lewisin aikana) laitaa pelasi Zetterberg. Siksi Zeta mainitaan vieläkin Left Winginä monessa paikkaa, vaikka on ollut jo kolme vuotta umpisentteri.

Tulevalla kaudella molempien pitäisi sentteröidä omia ketjujaan.
 

Etsijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Datsjuk on ollut laidassa nyt Babcockin aikakaudella. Ennen lockoutia (Lewisin aikana) laitaa pelasi Zetterberg. Siksi Zeta mainitaan vieläkin Left Winginä monessa paikkaa, vaikka on ollut jo kolme vuotta umpisentteri.

Zetterberg valittiin kauden jälkeen toiseen all-stars joukkueeseen nimenomaan vasemmaksi laitahyökkääjäksi. 118 äänestäjää laski Zetterbergin vasemmaksi laitahyökkääjäksi, kaksi sentteriksi ja yksi oikeaksi laitahyökkääjäksi. Datsyuk äänestettiin kolmanneksi parhaaksi sentteriksi Malkinin ja Thorntonin jälkeen. Vasemmaksi laitahyökkääjäksi Datsyukin oli mieltänyt 3 äänestäjää. Äänestäjinä toimivat vuosittain Professional Hockey Writers' Associationin jäsenet.

Nämä äänestykset tehdään runkosarjan perusteella ja on mahdollista, että osat vaihtuivat pudotuspeleissä. Muistelisin Datsyukin kuitenkin pelanneen sentterinä finaaleissa, vaikka Zetterberg toimikin ketjunsa aloittajana.

Äänestystuloksia oli listattu mm. hfboardsilla.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Äänestäjinä toimivat vuosittain Professional Hockey Writers' Associationin jäsenet.

Niin. Se nyt on vaan sillä tavalla, että Henkka tietää paremmin kuin kyseisen järjestön mitkälie mitenlie jääkiekkoa seuraavat "asiantuntijat". Kun kyse on siis Wingseistä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Zetterberg valittiin kauden jälkeen toiseen all-stars joukkueeseen nimenomaan vasemmaksi laitahyökkääjäksi. 118 äänestäjää laski Zetterbergin vasemmaksi laitahyökkääjäksi, kaksi sentteriksi ja yksi oikeaksi laitahyökkääjäksi. Datsyuk äänestettiin kolmanneksi parhaaksi sentteriksi Malkinin ja Thorntonin jälkeen. Vasemmaksi laitahyökkääjäksi Datsyukin oli mieltänyt 3 äänestäjää. Äänestäjinä toimivat vuosittain Professional Hockey Writers' Associationin jäsenet.

Nämä äänestykset tehdään runkosarjan perusteella ja on mahdollista, että osat vaihtuivat pudotuspeleissä. Muistelisin Datsyukin kuitenkin pelanneen sentterinä finaaleissa, vaikka Zetterberg toimikin ketjunsa aloittajana.

Äänestystuloksia oli listattu mm. hfboardsilla.

En sitten tiedä mistä nuo pelipaikat oikeen tulee? Onko NHLPA hakannut ne kiveen vai mitenkä ja sen perusteella tehty äänestyslistät tms. Totuus kuitenkin yli sata peliä nähneenä ja tuhansia artikkeleita lukeneena on se, että Zeta on ollut viimeiset kolme vuotta keskellä. Tämä selviää ihan heti katsomalla vaikka yhden Red Wingsin ottelun.

http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2008/09/newest_star_hossa_kicks_off_re.html

Tässä viimeisin Hossa -artikkeli, jossa on mainintaa asiasta:

Datsyuk said it's a little easier for him to play on the wing because he has fewer defensive responsibilities than at center, even though he won the Frank J. Selke Trophy as the league's top defensive forward last season playing primarily at left wing.

But he said he is more comfortable at center, where he handles the puck more and feels more dangerous.


Ylivoimassa Datsjuk on saattanut toimia joissakin tapauksissa aloittajana ennen Zetterbergiä, mutta silloin muutenkin kaverien rooli on vapaampi. Sinänsä olen hieman ihmetellyt tätä, että tasakentällisin Zeta on keskellä ja hoitaa aloitukset, koska Datsjuk on kuitenkin urallaan kehittynyt hieman paremmaksi aloittajaksi.

EDIT:

http://www.redwingscentral.com/camps/2008-09/boxscores/Sept21_Intrasquad.php

Toka peli Team Abelille maalein 4-3. Team Sawchuk hävisi siis molemmat matsinsa. Filppula oli loukannut peukalonsa Aaron Downeyn taklauksessa, mutta pystyy ilmeisesti jatkamaan leiriä. Dick Axelsson antoi vahvat näytöt, ensi kaudella mies pelaa Djurgårdenin ykköskentässä ja sitä seuraavalla sitten Atlantin yli. Leinoa oli myös kehuttu yhdeksi ottelun parhaista pelaajista.

"I thought Leino was one of the best players on the ice,'' assistant general manager Jim Nill said. "The puck follows him and he makes good decisions with it.''

http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2008/09/leino_draws_praise_filppula_gi.html

Team Abel 4 - Team Sawchuk 3

(two periods, 30 minute running time)
First Period
1. Team Abel, Dick Axelsson 1 (unassisted) 6:07
2. Team Sawchuk, Dan Cleary 1 (Filppula) 11:00
3. Team Abel, Jonathan Ericsson 1 (Cameron, Foreman) 12:43
Second Period
4. Team Sawchuk, Kris Draper 1 (Rafalski) 8:05
5. Team Abel, Randy Cameron 1 (Lemieux, Foreman) 23:25
6. Team Sawchuk, Mikael Samuelsson 1 (Johnston, Rafalski) 26:43
7. Team Abel, Dick Axelsson 2 (McGrath, Mursak) 28:30

Shots
Team Abel 8 13 --- 21
Team Sawchuk 8 12 --- 20

Goaltenders
(time in net, shots-saves)
Team Sawchuk: Ty Conklin (first, 8-6) and Larry Sterling (second, 13-11).
Team Abel: Chris Osgood (first, 8-7) and Thomas McCollum (second, 12-10).

On muuten nuo Red ja White tiimit (kun pelaajarinki tiivistetään kahteen joukkueeseen) nimetty Gordie Howen ja Ted Lindsayn mukaan. Nämä viisi eri legendaa (Howe, Lindsay, Sawchuk, Abel, Delvecchio) ovat myös ne jäädytetyt pelipaidat, jotka roikkuvat 50-luvun dynastiaporukasta hallin katossa.
 
Viimeksi muokattu:

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Mitäs muuten wings fanit ovat mieltä ensi kauden yv'stä? On välillä joku juttu jäänyt lukematta, mutta itse kokoaisin melkeempä seuraavasti:

1.
Datsyuk - Zetterberg - Holmström
Lidström - Rafalski/Kronwall

2.
Franzén - Filppula - Hossa
Kronwall/Rafalski - Stuart

Ykkösessä Homer ehdoton maskimies ja Z&D juonivat kyllä maaleja. Lidas komppaa ja jakelee parilleen oivallisia syöttöjä.
Kakkosessa uskon Hossan pelaavan, koska ihan julkisuudessa asti on tiedossa, että Fililtä odotetaan sellaista 70 pinnan kautta. Koko kakkonen sinäänsä jo ajatuksenakin kutkuttaa mieltä.

Alkaisipa jo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös