Detroit Red Wings 2007-08

  • 242 991
  • 1 029

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
..nyt vaan Dannylle pahvi, niin pakisto on samantien kunnossa.

Taitaa harmittavasti Markov jäädä sittenkin signaamatta, koska Brian Rafalski siirtyy Detroitiin paikkaamaan Schneiderin jättämää aukkoa 5 vuoden ja 30 miljoonan dollarin sopimuksella.

Detroitin capissa taitaa Rafalskin signauksen jälkeen olla tilaa n.10 milliä?. Tietänee kyllä sitä, että joko Bertuzzia tai Markovia ei ensi kaudella Wings-paidassa nähdä.
 

Voittaja

Jäsen
Rafalski raittina on kyllä erittäin hyvä lisäys joukkueeseen. Vielä kun Markov jollain tavalla mukaan ja joku nero haluaisi Liljan, niin sitten pakisto näyttäs jo hyvältä. Toki Smythkin kelpais...paljonko siinä capissa on vielä varaa?
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
paljonko siinä capissa on vielä varaa?

jos nhlnumbers.comin lukemia on uskominen ja mutulla arvioi Kopeckyn ja Maltbyn yhteispalkaksi max 2 milj. $, niin tilaa on noin 10 miljoonaa dollaria. Ei riitä Smythiin rahat, ei millään. Vanha kolmikko on mahdollista signata, jos Bertuzzin palkkapyyntö putoaa viime kaudesta..
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Muutenkin tuo Oksennus-Devilssien tilanne on mielenkiintoinen. Palkkakatto tulee vastaan ja tärkeitä pelureita signaamatta ja paljon. Rafalski on siis täysin mahdollista saada. Kelpaisi Meikulle.

Ai että pitääpä oikein lainata itteäni ja tuulettaa. Schneider ulos ja Rafalski sisään. Ompas helvetin hyvä olo. Rahaa paloi vissiin noin 6milliä per vuosi joten palkkakattoon vielä matkaa noin 10m?! Tarkoittanee siis sitä, että Hasek +1peluri ja homma on siinä.

Lidas-Lilja(MARKOV?)
Kroni-Rafalski
Lebda-Chelios
Quincey

Eipä tuo pakisto näytä yhtään pöllömmältä!
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Ai että pitääpä oikein lainata itteäni ja tuulettaa. Schneider ulos ja Rafalski sisään. Ompas helvetin hyvä olo. Rahaa paloi vissiin noin 6milliä per vuosi joten palkkakattoon vielä matkaa noin 10m?! Tarkoittanee siis sitä, että Hasek +1peluri ja homma on siinä.

Lidas-Lilja(MARKOV?)
Kroni-Rafalski
Lebda-Chelios
Quincey

Eipä tuo pakisto näytä yhtään pöllömmältä!

Olipas hankinta! Rafalski poistaa kertaheitolla tuon kätisyys ongelman ainakin viivalta.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Täytyy sanoa että olen todella tyytyväinen Rafalskin kaappaukseen. Mies on jo tasonsa NHL:ssä näyttänyt. Tämä siirto tuli todella puun takaa. Ei oikein missään pahemmin huhuiltu että Detroit olisi miehestä kiinnostunut. Itsekkin luulin että mies jatkaisi huhujen mukaansa Devilsseissä. Mutta hyvä näin.
 

Buzz

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Loistavaa!! Kesän paras uutinen :) Ja päivää piristää myös se ettei Schneider jatka enää Detroitissa.

Nyt vain pitää toivoa että Markov nähdään myös ensi kaudella Red Wingsin riveissä. Markov nousi tällä kaudella omaksi suosikkipelaajaksi. Olisi tärkeä lenkki ensi kauden puolustuksessa ja hän ei ole vielä mikään kovin vanhakaan.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olipas yllätys tuo Rafalskin saaminen. Mutta kelpaa mainiosti. Hollandin puheista paistoi vahvasti esille se, että yksi tasokas kiekollinen puolustaja hankitaan ja se saatiin. Wingsin pelitapa vaatii sen.

Hienoa oli kuulla tuo, että Rafalski ei suinkaan ottanut suurinta tarjousta, vaan halusi kotiseudullensa Detroitiin. Lisäksi Wingsissä on mahdollisuus voittaa Cup, joka toki oli auttavana tekijänä miehen saamiseksi. Ei jouduttu siten maksamaan ihan älyttömiä, vaikka sopimus hintava olikin.

Ykkösylivoimaan saadaan nyt ainakin se yksi rightin kätisyys (vaikkakin hyvin ampuva rightin hyökkääjä olisi se tärkeämpi) ja Rafalskin kiekon ylöstuonnit huikealla nopeudella ovat omiaan vain parantamaan yv:n toimivuutta. Laukojana Brian ei ole lähellekään Schneiderin tasoa, mutta kyllä hänen pitäisi osata ihan hyviä ohjureita Holmströmille heitellä.

Lisäksi tulevaisuuden Rafalski, Brett Lebda, pääsee ottamaan oppia häneltä. Huvittavaa on tuo miesten koon (yhtä pitkiä ja painavia) täysi yhteneväisyys pelityylin lisäksi. Pieniä toki ovat, mutta raketteja luistimilla.

Vielä kun nyt saisi Liljan treidattua johonkin ja Markovin nimen paperiin, niin pakisto on valmis. Hasek, Bertuzzi ja joku toinen hyökkääjä vielä paketista puuttuu.
 
Viimeksi muokattu:

Buzz

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Nyt menee mielenkiintoiseksi kun Todd Bertuzzi matkaa Californian mestarijoukkueeseen Anaheimiin. Kuka tulee paikkaamaan Bertuzzin jättämän aukon?
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Bertuuhero sit meni Anaheimiin jokohan nyt sit saatas Markoville sopimus.
Harmi sinäänsä olisin mielelläni nähnyt Bertin pelaavan yhden kokonaisen kauden joukkueessa. Eikös Detroit ole miehen yksi suosikki tiimeistä?
Noh katsellaan mitä kesä tuo tullessaan..
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei siinä paljon suosikkitiimit auta, jos Bertuzzin suosikki-GM tarjoaa 4 millin sopparia. Ärsyttävästi Burke nyt napsii Wingsiltä pelimiehiä, joka kuitenkin omasta mielestäni on lännen puolella Anaheimin ensi kauden ykköshaastaja. Schneider ei nyt sinällään ollut menetys, mutta kuitenkin.

Huonolta näyttää nyt tuo rosterin pieneneminen. Satakiloiset ja 190-senttiset Bertuzzi ja Lang ovat poissa, tilalle on tullut 178-senttinen, mutta toki vanttera Grigorenko ja pakistoon tuli Schneideria 8 sentteiä lyhyempi 175cm Rafalski. Ja vielä 178-senttisen Kozlovin hankinnasta huhuillaan. Näin jos käy, niin ensi kaudella me olemme se todellinen mikkihiirijoukkue, jota viime kaudella ei lähelläkään oltu.

Anaheim taasen vain lisää kokoa ja fyysisyyttä rosteriinsa, kun taas Wings on lähdössä aivan päinvastaiseen suuntaan. On toki hienoa, että omasta joukkueenrakennustavasta pidetään järkähtämättömästi kiinni, eikä sekoilla vähän väliä suuntaan tai toiseen, mutta ei sitä saisisi täysin yksipuoliseksi joukkueeksi muuttua. Viime kauden monipuolinen kokoonpanokombinaatio oli yksi parhaimmista pitkään aikaan ja ei ihme, että sillä menestyttiin myös keväällä.

Markov tuskin jatkaa Wingseissä, Holland oli jossain sanonut hakevansa pakistoon enää vain "depth defencemania", jonka pitäisi ilmeisesti olla halpa, alle miljoonan luokkaa.

Ihmettelen vaan, että mihin tuota budjettia nyt säästellään? 41 miljoonaa on kasassa, josta puuttuu vain RFA-Hudler ja Hasek. 9 milliä on tilaa, josta 8 voidaan käyttää ja jättää millin hätävara.

EDIT:

Huhujen mukaan Los Angeles on tarjonnut Hasekille 2-vuotista ja 9,5 millin sopparia (4,5/5,0), mutta dominaattori ei ole kiinnostunut siirtymään mihinkään. Se paska homma tässä on, että nyt miehellä on nyt palkkatarjous pöydällä, jota vaatia Wingsiltäkin.

Tuosta kun 4,5 milliä pamautetaan Hasekiin, niin fa-markkinoilta on turha enää odottaa muuta kuin jotain Jeff O'Neillin tapaista riskisijoitusta.
 
Viimeksi muokattu:

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Lang meni siis Chicagoon. Mies pelaa siis 8 runkosarjaottelua Detroitia vastaan ensi kaudella. Saas nähdä onko esitykset silloin yhtä haluttomia kuin playoffeissa.

Calder ---> Los Angelesiin. Tämä uutinen ei paljoa hetkauttanut ja hänen korvaaja tuleekin omista varauksista.

Bertuzzi ---> Anaheimiin. Kovaa nippua ankat rakentaa mestaruutta puolustamaan. Ja jos käykin niin että Niedermayer ja Selänne jatkavat niin on Ankat mestari ehdokas numero uno ensikaudella. Bertuzzin luulin jatkavan lausuntojensa perusteella Detroitissa mutta hankitaan hänen tilalleen sitten joku muu.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Bertuzzin luulin jatkavan lausuntojensa perusteella Detroitissa mutta hankitaan hänen tilalleen sitten joku muu.

Ketäs potenttiaalisia rouhijatyyppejä siellä markkinoilla olisi vielä saatavilla? Pelottaa niin pirusti, että vielä tulee joku goddamit Yashin tuonne Hockeytowniin surffailee.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Täytyypä onnitella vielä Wingsejä ja heidän fanejaan Rafalskin saapumisesta. Ukko on parantunut kuin viini vanhetessaan ja nyt, kun hän pääsi lähelle kotiseutujaan ja perheensä lähelle (vanhemmat asuvat 20 minsan ajomatkan päässä Detroitista), niin pelihuumorinkin luulisi pysyvän korkealla.

Nitrojakin kannattaa toki varata taskuun ensi kaudella, sillä Rafalski teki ainakin viime keväällä muutaman sellaisen manööverin omassa päässä, että pahaa teki. Malliesimerkkinä tykytyksistä sokkopassi selän takaa maalin edessä Mike Comrien lapaan...Sillä kertaa Marty pelasti. :D

Mutta esim. Lidaksen vieressä Raffy olisi todella jäätävä kaveri ainakin yv:llä. Rafalski tarvitsee ehdottomasti jonkun varmistavan ja mielellään fyysisen kaverin rinnalleen pakistoon.

Tämä siirto kirpaisi pahemmin kuin Gomezin lähtö, koska Devilsillä ei ole tällä hetkellä vertailukelpoisia ykkösparin pakkeja lainkaan. Onneksi Wings ja Devs eivät pelaa samassa divisioonassa, toisin kuin Devs ja Rags.

Eipä siinä, godspeed punasiivet.
 

Mintsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Penguins, Ilves
Hudlerin ja Hasekin sopimusten jälkeen voidaan laskea käytössä olevan noin 4-5 miljoonaa. Bill Guerin on vielä vapailla markkinoilla, toisi kaivattua kovuutta joukkueseen ja takoo ne 25-30 maalia. Palkkapyyntö voi valitettavasti olla Wingsien kannalta liian kova.

Stanley Cupin Tampalle ratkaissut Ruslan Fedotenko olisi myös saatavilla. Viime kausi meni penkin alle, maalimäärä puolittui edellisestä ja joutui katsomaan viimeiset pudotuspelit katsomon puolelta. Potentiaalia on kuitenkin 25 maalin tekijäksi, hinnan luulisi liikkuvan 1-1,5 miljoonan välissä.

Jeff O'Neill voisi myös irrota halvalla, Carolinan vuosiin nähden mies on ollut täysin eri pelaaja Torontossa - huonossa mielessä. Tony Amonte, Arron Asham, Ronald Petrovicky, Mike Johnson muita mainitsemisen arvoisia vapaita agentteja.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nitrojakin kannattaa toki varata taskuun ensi kaudella, sillä Rafalski teki ainakin viime keväällä muutaman sellaisen manööverin omassa päässä, että pahaa teki. Malliesimerkkinä tykytyksistä sokkopassi selän takaa maalin edessä Mike Comrien lapaan...Sillä kertaa Marty pelasti. :D

Noh, Schneideriltakin niitä hazardeja tuli, joten hyvä "paikkaaja". ;) Ei vaan, kyllä lähes kaikki ketkä tätä treidiä ovat kommentoineet, ovat pitäneet Rafalskia todella virheettämänä pelaajana verrattuna Schneideriin. Siten mies on vahvistus ja vähän nuorentaa tuota ukkoutuvaa peräpäätä (vaikkei Briankaan mikään untuvikko enää ole).

Mutta esim. Lidaksen vieressä Raffy olisi todella jäätävä kaveri ainakin yv:llä. Rafalski tarvitsee ehdottomasti jonkun varmistavan ja mielellään fyysisen kaverin rinnalleen pakistoon.

Lidström on aina kärsinyt siitä, jos hänen pitää olla se varmistava puolustaja. Viime kautinen roolitus Markovin kanssa toimi täydellisesti Dannyn pysyessä umpi-stay-at-home -roolissa.

Ainoa iso ja fyysinen pakki tällä hetkellä on Lilja, jota voisi ehdottaa Rafalskin pariksi. Siten pakisto voisi mennä näin:

Lidström - Kronwall
Lilja - Rafalski
Lebda - Chelios

Kolmospari tulee olemaan tuo Lebda-Chelly lähes satavarmasti, mutta Rafalskin ja Kronwallin paikkoja tullaan kokeilemaan taatusti molemmin päin. Aika näyttää kummin kulkee paremmin.

***************************

MLivestä tilannetietoa:

The Wings have 19 players signed for $40 million, including Rafalski and Jiri Hulder, a restricted free agent who’s expected to sign for around $600,000, and rookie Igor Grigorenko. The salary cap is $50.3 million, but the Wings must stay under that figure by $2.5-to-$3 million because of $1.2 million in bonuses paid to Hasek and Chris Chelios last season and a cushion of between $1.3-and-$1.8 million for injuries and midseason moves.

"Holland said he has about $8 million to spend on four players -- Hasek, restricted free-agent forward Jiri Hudler, a top-six free-agent forward and a depth defenseman. Defenseman Danny Markov rejected a contract offer from the Wings last week at the entry draft in Columbus and is not expected to return.

Holland will continue exploring the market for a second-tier forward. Players still available as of Sunday night included former Wings Slava Kozlov and Brendan Shanahan, Dainus Zubrus, Jeff O'Neill and Alexei Yashin.

If the Wings are unable to land the unrestricted free agent they’re looking for, they might tender an offer sheet to a restricted free agent, such as Buffalo’s Thomas Vanek or New Jersey’s Zach Parise, with the hope that his team doesn’t match the offer. The Sabres and Devils each have several free agents and not a lot of cap space, so they might opt to take compensation (a number of draft picks, depending on the value of the offer sheet) rather than match an offer. Forwards Dustin Penner of Anaheim, Mike Cammalleri of Los Angeles and defenseman Barret Jackman of St. Louis are other notable restricted free agents.

"We're done as far as big money goes,'' Holland said. "If we're going to do something on defense, maybe it's a month from now. You're always looking for more size. Ideally, you'd like to say we're going to get bigger, but it's easier said than done.''
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Noh, Schneideriltakin niitä hazardeja tuli, joten hyvä "paikkaaja". ;) Ei vaan, kyllä lähes kaikki ketkä tätä treidiä ovat kommentoineet, ovat pitäneet Rafalskia todella virheettämänä pelaajana verrattuna Schneideriin. Siten mies on vahvistus ja vähän nuorentaa tuota ukkoutuvaa peräpäätä (vaikkei Briankaan mikään untuvikko enää ole).

"Jos et koske mihinkään, et voi rikkoa mitään" - siinä oivallinen elämänohje. Tokihan se on niin, että rapatessa roiskuu. Lähinnä mietin sitä, että Rafalskin kämmit ovat usein sellaista ikävänpuoleista materiaalia maalikimaroihin.

Ilman muuta asia on ainakin näin heinäkuussa näin, että Rafalski on vahvistus ja parempi vaihtoehto verrattuna Schneideriin.

Lidström on aina kärsinyt siitä, jos hänen pitää olla se varmistava puolustaja. Viime kautinen roolitus Markovin kanssa toimi täydellisesti Dannyn pysyessä umpi-stay-at-home -roolissa.

Ainoa iso ja fyysinen pakki tällä hetkellä on Lilja, jota voisi ehdottaa Rafalskin pariksi. Siten pakisto voisi mennä näin:

Lidström - Kronwall
Lilja - Rafalski
Lebda - Chelios

Kolmospari tulee olemaan tuo Lebda-Chelly lähes satavarmasti, mutta Rafalskin ja Kronwallin paikkoja tullaan kokeilemaan taatusti molemmin päin. Aika näyttää kummin kulkee paremmin.

Mutta kun se Lidström on niin hemmetin hyvä varmistamisessa... En ajatellutkaan, että Lidström jäisi päivystämään omalle alueelle, kun Rafalski viilettäisi ympäri kenttää, vaan sitä, että Lidström olisi se, joka vähän katsoisi oman pään perään eli sitä samaa, mitä hän on tähänkin asti tehnyt.

Eihän Rafalskin perään tarvitse koko aikaa tuijotella, mutta ehkä Lidström olisi silti paras vaihtoehto Rafalskin rinnalle, koska tällöin Rafalskin ajoittaisia kämmejä olis paikkaamassa liigan paras puolustaja. Ja olisihan tuo pakkipari todella murhaavan tehokas. Mene ja tiedä, kunhan ehdotin.

***

Tuosta Parisen signaamisesta tuskin tulee totta. Devilsillä on tällä haavaa todella runsaasti tilaa palkkabudjetissa. Palkkakulut ovat jotain 33 miljoonaa ja parikymmentä sopparia tehtynä. Ainoat avainpelaajat ilman sopimusta ovat Parise ja Paul Martin + jollain asteikolla Brad Lukowich. Pariselle saadaan Loun toimistossa varmasti sorvattua kilpailukykyinen sopimustarjous. Sama homma on Vanekin kanssa, koska Sabresilla on nyt heittää Vanekillekin hyvät rahat kehiin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuosta Parisen signaamisesta tuskin tulee totta. Devilsillä on tällä haavaa todella runsaasti tilaa palkkabudjetissa. Palkkakulut ovat jotain 33 miljoonaa ja parikymmentä sopparia tehtynä. Ainoat avainpelaajat ilman sopimusta ovat Parise ja Paul Martin + jollain asteikolla Brad Lukowich. Pariselle saadaan Loun toimistossa varmasti sorvattua kilpailukykyinen sopimustarjous. Sama homma on Vanekin kanssa, koska Sabresilla on nyt heittää Vanekillekin hyvät rahat kehiin.

Joo, nuo jutut olivat ilmeisesti vähän vanhaa kertomaa, kun Brieren, Gomezin ja kumppaneiden kohtalo ei vielä ollut selvillä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Joo, nuo jutut olivat ilmeisesti vähän vanhaa kertomaa, kun Brieren, Gomezin ja kumppaneiden kohtalo ei vielä ollut selvillä.

Jep, sen pystyi tuosta jutusta päättelemään, että se perustui aikaan ennen heinäkuun 1. päivää.

Gomezin lähtö oli melko selvä juttu jo koko viime kauden, sillä oli selvää, että capin noustessa hänet huudetaan ulos Devilsistä. Gomezia viehätti iso raha ja Don Lou ei ollut valmis maksamaan miehelle tuntuvaa palkankorotusta, koska tämä ei ollut edelliskaudella edes 5 miljoonan arvoinen. Etusijalla olivatkin Rafalskin ja Parisen sopparit.

Vanekin kohtalo sen sijaan oli todella riippuvainen siitä, saako Sabres pidettyä Druryn ja Brieren. Nyt, kun kävi miten kävi, niin Vanek pysynee Buffalossa.

Kun katselee Wingsien kokoonpanoa, niin melko hyvältähän tuo näyttää, kunhan dominaattori + joku maalintekoon pystyvä laituri mallia Dustin Penner - tai sitten se Vanek, jotta Sabres olisi täysin ryvetetty.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Kyllä jos Vanek tähän vielä hommataan niin voi kusta hunajaa.
Olen tykännyt kovasti miehen pelitavasta.
Fyysisyyttä tuo rosteri kyllä huutaa eniten. Eiköhän niitä verkon heiluttajia ole tarpeeksi siihen nähen mitä fyysisyyttä kaivattaisiin.
Valtteri nakuttaa ens kaudella elämänsä tehot :)
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kyllä jos Vanek tähän vielä hommataan niin voi kusta hunajaa.

Miten ihmeessä Vanek tulisi Detroitiin?? RFA offer eli seuraavat 4 ykkösvarausta ja vähän päälle vaihdossa?

Ei tule tapahtumaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
1-vuotista sopparia Bertuzzille tarjottiin, 3 miljoonaa ja bonuksilla mahdollisuus 4 miljoonaan. Ei kelvannut. Holland meinaa nyt jäädä odottamaan marketin rauhoittumista, ei edes Kozlovia ole tulossa, koska Wings ei pysty maksamaan hänestä neljää miljoonaa.

http://blog.mlive.com/snapshots/


Red Wings general Manager Ken Holland says that, Bertuzzi's defection to Anaheim included, he's ready to sit back and enjoy the show as the remaining unrestricted free agents are plucked off the market:

July 3, Detroit Free Press: With Bertuzzi gone, the Wings' immediate priority is to get Dominik Hasek re-signed; the sides are close and the deal should close this week.

As for finding a top-six forward to take Bertuzzi's place, the Wings want to let the 2-day-old free agency market cool off and then see what can be had at a reasonable price for one year or at the most, two.

"We'll take our time now, wait awhile this summer," Holland said. "I think we've got a good team. We'll survey the land."

July 3, Windsor Star: "Another (defenceman) isn't our priority," Holland said. "We're not looking for anybody significant. If we're going to do something on D, maybe it's a month from now." ... "We've spent $40 million without Hasek and Hudler," Holland said.

"I'm in no rush (to sign anyone). I'll look for the right player at the right price. It depends on the money."


--------------------------------------------

It was a case of, "Goodbye, Detroit" to, "Hello, Anaheim" for Todd Bertuzzi--two sentences:

July 3, Detroit Free Press: "I want to thank the Detroit Red Wings; they're a classy organization," Bertuzzi said. "On that note, right after it became apparent nothing was going to get done with Detroit, I talked (to) my agent and asked if he could call the Ducks and see if there was any interest whatsoever. It's pretty special when you can get the defending Stanley Cup champions to find room to fit you in. I'm going from class to class."

So much for the, "It's a privilege to be here" and, "I'd like to finish my career here" statements.

The Wings had offered Bertuzzi, acquired at the trade deadline in February to boost their playoff hopes, a one-year deal in the low $3-million range and worth nearly $4 million with bonuses.

"I would have loved to have Bert stay here," general manger Ken Holland said, "but it's the cap world. We weren't prepared to offer a two-year deal."

Holland said the team has to keep an eye on retaining its own elite players. That list starts with re-signing five-time Norris Trophy winner Nicklas Lidstrom, who has one year left on his deal. Henrik Zetterberg's contract is up at the end of the 2008-09 season, but the Wings can start negotiating with him next summer. He'll most assuredly cost at least the annual $6.7 million Pavel Datsyuk is making.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Huonolta näyttää nyt tuo rosterin pieneneminen. Satakiloiset ja 190-senttiset Bertuzzi ja Lang ovat poissa, tilalle on tullut 178-senttinen, mutta toki vanttera Grigorenko ja pakistoon tuli Schneideria 8 sentteiä lyhyempi 175cm Rafalski. Ja vielä 178-senttisen Kozlovin hankinnasta huhuillaan. Näin jos käy, niin ensi kaudella me olemme se todellinen mikkihiirijoukkue, jota viime kaudella ei lähelläkään oltu.

Anaheim taasen vain lisää kokoa ja fyysisyyttä rosteriinsa, kun taas Wings on lähdössä aivan päinvastaiseen suuntaan. On toki hienoa, että omasta joukkueenrakennustavasta pidetään järkähtämättömästi kiinni, eikä sekoilla vähän väliä suuntaan tai toiseen, mutta ei sitä saisisi täysin yksipuoliseksi joukkueeksi muuttua. Viime kauden monipuolinen kokoonpanokombinaatio oli yksi parhaimmista pitkään aikaan ja ei ihme, että sillä menestyttiin myös keväällä.
Itse en koe Langin ja Bertuzzin poistumista niin hirveän negatiivisena. Kumpaakin pelaaja yhdisti se, että herrat eivät pelanneet kokonsa edellyttämällä tavalla. Bertuzzilla se kyvyttömyys johtui loukkaantumisista sekä raskaista henkisistä paineista. Langin kohdalla taas kyseessä taisi olla puhdas laiskuus. Päällimmäisenä mieleen on syöpynyt kuvottava tilanne tämän vuoden Calgary-sarjan kolmannesta tai neljännestä matsista.

Red Wingsillä oli vaihto osittain kesken ja Lang oli hyökkäyksessä ylimpänä pelaajana. Vaihtotilanteesta johtuen seuraava Wings-pelaaja (taisi olla Kyle Calder) oli hieman jäljessä. Detroitin puolustaja oli heittänyt kiekon Calgaryn päätyyn. Sen sijaan että Lang olisi mennyt päätyyn ja hakenut kiekon, hän veti liinat kiinni ja jäi kaartelemaan aloitusympyrän seudulle. Selvästi odotti, että Calder olisi noutanut kiekon ja kamppaillut Flames-puolustajan kanssa. Calder ei kuitenkaan koskaan ehtinyt perille ja Flames-pakki pääsi vapaasti poimimaan kiekon ja käynnistämään hyökkäyksen.

Juuri tällaisten taipumusten vuoksi Lang ja Bertuzzi eivät sovellu kovin hyvin Mike Babcockin pelitapaan. Kaiken lisäksi Lang vielä sijoittui kolmanneksi koko NHL:ssä kiekonmenetysten määrässä. Hänen edellään olivat vain Jaromir Jagr ja Jason Smith. Molemmat keräsivät suuria minuuttimääriä peliä kohden ja Smith blokkasi liigan toiseksi eniten laukauksia. Lang taas ylsi kiekonmenetyslistan kärkipäähän pelaamalla ottelua kohden vain 16:49. Ja näillä meriiteillä hän sai vielä 200 000 dollarin palkankorotuksen Chicagolta (palkka nyt neljä miljoonaa).

Itse arvelen joukkueen hankkivan Mike Johnsonin kaltaisen pelimiehen. Monipuolinen, iso (188cm), pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa ja vielä rightin kätinen. Montrealilla ei ollut hänelle käyttöä jatkossa, koska heillä on liuta nuoria pelaajia puskemassa kohti NHL-kokoonpanoa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös