Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Detroit Red Wings 2004-05

  • 21 910
  • 196

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei kai tässä muu auta kuin käydä jo pohtimaan tulevaisuutta, vaikka ei ole edes tietoa siitä pelataanko ensi kaudella. Muutoksia on taatusti tulossa, mutta millaisia?

Valmennusosastolle näitä odotan, mutta mitä ilmeisemmin Lewis saa jatkaa. En pidä tästä kyllä pätkän vertaa. Nyt on kaksi kautta opeteltu playoff-pelien pelaamista ja ei olla päästy 2.kierrosta pitemmälle. Joukkue lisäksi vanhenee koko ajan, joten potentiaalia menestyä on entistä vähemmän.

Jos kerran samoilla miehillä kuitenkin jatketaan, niin siirtäisivät edes Barry Smithin ykköseksi, kuten Bowman vetäydyttyään ehdotti. Dave Lewis on erittäin hyvä "trainer", hyvä pelaajien kehittäjä. Rauhallinen, pelaajia kuunteleva tyyppi, josta kukaan ei voi olla pitämättä. Mutta tämäntapainen kaveri ei sovi päävalmentajaksi. Pääkoutsilla pitää olla enemmän ”munaa” ja auktoriteettia, ja olla tietyllä tapaa "vittumainen".

Mukavoituminen ei koskaan ole menestyvän joukkueen tavaramerkki. Osa pelaajista taistelee aina täysillä oli valmentajana kuka hyvänsä, mutta kaikki eivät tee niin. Osa tarvitsee sen ilkeän perseellepotkijan, joka saa näistä kavereista revittyä sen viimeisenkin potentiaalin irti. Dave Lewis ei ole sitä. Pelaajat itse toivoivat Lewisista ykkösvalmentajaa ja saivat tahtonsa läpi. Tietysti, koska nyt heillä on mukavat oltavat. Bowmanin ollessa ei ihan niin mukavaa aina ollut. Saanen vain kysyä, että oliko se mukavaa sitten Calgarya vastaan käydyn ottelusarjan jälkeen? Kuudennessa pelissä tapeltiin kyllä vastaan, mutta sitä 5. matsin löysäilyä ei olisi ikinä Scottyn aikana tapahtunut, se on satavarma. Kukaan ei tiedä miksi niin kävi, kyllä sen voi melkein aavistaa, että päävalmentaja ei osannut psyykata jengiä oikealla tavalla juuri tähän ottelusarjan ratkaisevimpaan 5. otteluun.

Barry Smith oli Bowmanin vasen käsi ja omaa enemmän särmää. Smith on seurannut Bowmanin mukana jo Buffalon ajoilta kaudesta 86-87 lähtien Pittsburghin Stanley Cup -vuosien kautta Detroitiin. Hänelle Scotty olisi halunnut jättää "perintönsä", mutta Detroitin johtoporras tuki enemmän organisaatiossa pitempään vaikuttanutta Lewisia. Tähän myös vaikutti se pelaajien toive. Se oli hieno asia kunnioittaa pitkään seurassa palvellutta miestä, mutta asiaa ei ollenkaan ajateltu järjellä. Smithille ykköspalli ja Lewis jatkakoot hommassaan, se olisi ollut ylivertaisesti järkevin ratkaisu.

Enkä voi edelleenkään ymmärtää, miksi nämä peluutusroolit piti vaihtaa Bowmanin lähdettyä. Tietystihän yleinen käytäntö on se, että ykkösvalmentaja hoitaa hyökkäyksen peluutuksen ja kakkonen pakit. Dave Lewis entisenä NHL-puolustajana osasi luonnollisesti paremmin sen pakkiosaston. Sitä hän hoiti Detroitissa 14 vuotta kauteen 2002 asti. Nyt hän sitten on kaksi vuotta opetellut hyökkäyksen kuvioita. Smith puolestaan hoiti hyökkääjät tällä Bowmanin valtakaudella, mutta viimeiset 2 vuotta on puuhastellut pakkien parissa. Mikä hemmetin järki tässä oli? Miksihän suurimmaksi onglemaksi muodostui juuri se maalinteko?

Kovin kauaa Smith tuskin tätä kakkosena ikuisesti olemista jaksaa katella ja joku muu seura palkkaa hänet ykköseksi. Hänellä on hallussaan kaikki kuningas Bowmanin opettamat aseet ja saa varmasti minkä tahansa joukkueen menestymään samantien. Jos Red Wingsin johto ei tätä tajua ja nosta häntä ykköseksi, niin mies on kohta mennyttä kalua.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Virheitä on tehty siis jo johtoporrastasolla, mutta katse alkaa myös koko ajan enemmän kiinnittyä joukkueen General Manager Ken Hollandiin. Hollandia on pidetty loistavana guruna, mutta minä en näe hänen ansioissaan kovinkaan kirkkaita piirteitä.

Holland aloitti toimintansa kaudella 1997, kun Jimmy Devellanon ja Scotty Bowmanin yhdessä vetämälleen toimelle etsittiin kokonaan uutta seuraajaa. Noh, hänen aikanaan on voitettu 2 Stanley Cupia, joten "meriitit" ovat kovat. Tämä 1998 Stanley menee silti täysin entisten GM:ien Brien Murrayn ja Devellanon loistavan toiminnan piikkiin. Devellano loi Red Wingsille loistavan scouting-osaston ja Murray teki niitä huippukauppoja, joilla mm. Fetisov ja Larionov saatiin jengiin. Devellanon aikana varattiin Yzerman, Fedorov, Kozlov, Lidström,ja Konstantinov, koko organisaation tärkeimmät palaset ikinä.

Murray jatkoi hyvällä linjalla; McCarty, Primeau, Osgood, Lapointe, Dandenault, Holmström jne, nämä kaikki 90-luvun menestyksen palikat. Devellanon huikeista meriiteistä puhuu puolestaan vielä se, että mies oli NY Islandersin pääscoutti vuosina 1972-82 ja jokainen tietää mihin se johti vuosina 1980-84. Mike Ilitch osasi viisaana veikkona napata miehen riveihinsä luomaan Detroitista seuraavan vuosikymmenen dynastiaa.

Hollandin aikana on poltettu rahaa tolkuttomasti hukkaan ja epäonnistuttu Stanley Cupin tavoittelussa käytännössä joka vuosi 2002 lukuunottamatta. 1998 meni vielä vanhalla mestaruusrungolla, joukkueseen tuli uusina miehinä vain Dmitri Mironov ja Jamie Macoun, joista ensimmäinen ei vakuuttanut lainkaan. Kokennut Macoun oli vahva lisä 3 pakkipariin. 1999, 2000, 2001, 2003 ja 2004 on epäonnistuttu, välillä pahastikin. Käytännössä viisi kertaa kuudesta. 2002 hankinnat olivat kyllä siihen malliin kovat että jos niillä ei olisi voittoa tullut niin mies olisi saanut varmuudella kenkää. Tärkein palanen oli Dominik Hasek, joka poisti Detroitia ikuisesti vaivanneen maalivahtiongelman. Mironov, Wendel Clark, Ulf Samuelsson, Todd Gill, Uwe Krupp, Bill Ranford, Pat Verbeek, Brent Gilchrist aikaisemmilta vuosilta eivät vakuuttaneet, joka vuosi kirves iskettiin kiveen.

Hollandilta puuttuu juuri ne ovelat kaupat, joita Red Wings teki 90-luvun alkuvuosina. Esim. Kris Draper 1 dollarilla Winnipegistä jne. Kyllä mies näitä valmiita pelureita osaa vapaina agentteina hommata kun on resursseja millä mällätä.

Sergei Fedorovin oikeita lähtöhaluja ei oikein kukaan tiedä, mutta hänen menettämisensä laittaisin silti Hollandin piikkiin. Samoin nämä edelliskauden sekoilut Dominik Hasekin kanssa, josta ei loppujenlopuksi ollut mitään hyötyä. Curtis Josephin uskomattoman lojaali käytös ja sen jälkeiset huippuotteet antoivat kyllä paljon anteeksi.

Jotain hyvääkin Holland on saanut sentään aikaan, mm. Chris Chelioksen, Mathieu Schneiderin ja Robert Langin kaupat, mutta suurimmaksi osaksi hän ratsastaa edelleen Murrayn ja Devellanon ansioilla. Devellano kehitti euroopan scouting osaston, jonka tärkeimmät kaverit ovat olleet osaston johtaja ruotsalainen Håkan Andesson ja venäjän scoutti Vladimir Havluj. Näiden hemmojen avulla on löydetty ne Fedorovit, Konstantinovit, Kozlovit Datsyukit, Lidströmit, Holmströmit ja Zetterbergit. Devellano rakensi sen systeemin ja Holland nauttii hedelmistä.

Mitä sitten pelaajaosastolla tulisi tehdä, mitä tullaan tekemään ja olisi pitänyt tehdä jo aiemmin?
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Lähdetään viimeisestä vaihtoehdosta.

Nyt Lewis myönsi että heidän pelaajamateriaalista puuttui voimaa ja kovuutta pärjätä vastaavanlaisia joukkueita vastaan pudotuspelisarjassa. Näinhän se meni. Red Wings -hyökkääjät ajettiin kulmiin ja heiveröiset laiturit eivät saaneet kaivettua kiekkoja sieltä maalille. Silloin katse kohdistuu taas Hollandiin. Mitä esim Ray Whitney toi tähän joukkueeseen lisää? Täytepelaajan, taitavan, pienikokoisen ja pehmeän sellaisen. Chris Simon olisi tällä hetkellä juuri oikeanlainen vahvistus sille osastolle mitä joukkueesta puuttui. Tämänlainen jyrä joukkueesta on uupunut kauden 2001 jälkeen, jolloin Martin Lapointe päätti mittauttaa arvonsa ja siirtyi järjettömällä 5 miljoonan palkalla Bostoniin. Mies oli rajoitettu vapaa agentti, mutta Red Wingsillä ei ollu mitään mahdollisuuksia vastata tuohon palkkapyyntöön, kun joukkuetta oli juuri vahvistettu Brett Hullilla ja Luc Robitaillella.

Ketä sitten lähtee? No Brett Hull lähtee joukkueesta lähes varmuudella. Hull elää laukauksestaan, mutta nykypäivän maalivahdeilla ei auta vaikka olisi millainen kuti. Hienoja kuteja ja maaleja kyllä nähtiin, mutta muuten mies tarjosi vain surffailua ja heikkoa puolustuspeliä. Ensimmäinen kausi oli mainio, mutta sitten mies alkoi hiipua. Maaleja tulee nykyään niin vähän että tuollaisesta puhtaasta sniperista on lähestulkoon vain haittaa joukkueelle. Hullin puolustustaidot ovat muutenkin olleet aina kyseenalaiset, Ken Hitchcock sai mieheen vähän ryhtiä Dallasissa, mutta nyt viimeisinä Detroit-vuosina ei enää ikä antanut periksi. Sitä oli yksinkertaisesti liikaa ja mies ei ehtinyt mihinkään. Datsyukin kanssa huonoin plusmiinus-saldo viimeisen kahden vuoden ajalta.

Brendan Shanahan on se kaveri jonka olisi pitänyt hoitaa nämä ison ja ilkeän maalilleajajan hommat, mutta power-forward nimitys hänestä tänäpäivänä lähinnä vaan loukkaa koko käsitettä ja oikeita power-forwardeja. Mies on iän ja perheen myötä pehmennyt ihan liikaa eikä ole sellainen väsymätön soturi kuten ennen. Grind-linen lisäksi hän on ainut tämän kaltainen pelaaja koko joukkueessa ja koska Shanny ei edes ollut enää huipputasolla, niin seuraukset nähtiin. Hän tietää sen itsekin, Red Wings ei tule käyttämään 6,5 miljoonan arvoista optiota ensi kaudelle. Palkanalennus on siis edessä, mutta todennäköisesti hänen päivänsä Wingseissä on ohi. Kentälle tarvitaan nuorempaa taisteluvoimaa. Shanny oli viimeisen ottelun jälkeen itkenyt ties kuinka pitkään ja eikä ottanut pelipaitaa pois päältä. Hän puhui muille että tämä on ollut hänen elämänsä parasta aikaa ja samassa tästä voi päätellä että tämän epäonnistumisen takia se paras aika hänen elämässään on nyt päättynyt. Jatkoa miehelle ehkä voi harkita mutta ainakin puolet pienemmällä palkalla ja siinä tapauksessa pienemmällä kolmoskentän roolilla.

Steve Yzerman ei lopeta. Ja miksi lopettaisi? Hurjannäköisestä silmävammasta huolimatta hän on terve ja jaksaa kyllä vielä pari vuotta. Hänen ympärilleen pitää vain jostain kaivaa nyt ne menestyksen palikat, jotka Stevie johdattaa sitten niin pitkälle kuin mahdollista. Saa nähdä tuleeko Holland taas olemaan kuinka agressiivinen free agent osastolla, kun työsulusta ja palkkakatoista puhutaan. Itselläni ei näistä ole juuri mitään käsitystä mitä tulee tapahtumaan, pitää vaan antaa asioiden mennä niin kuin ne tulee menemään.

Ensi vuoden kokoonpanoa kehiin:

Whitney - Lang - ________
Zetterberg - Datsyuk - (Grigorenko)
______ – (Yzerman) - Holmström
Maltby - (Draper) – McCarty

(Devereaux), (Mowers), (Williams), Hudler

Suluissa olevilla ei ole sopimusta mutta lähes satavarmasti Yzerman ja Draper tulevat sellaiset samaan. Grigorenkon tilanne on epävarma. Työsulun takia mies todennäköisesti pysyy venäjällä eikä kesken kauden miestä päästetä ihan helpolla lähtemään. Mielellään kaverin näkisi silti jo nyt AHL:ssä totuttelemassa Pohjois-Amerikan pelityyliin. Hudler tuskin vielä on valmis NHL-ympyröihin, toinen vuosi AHL:ssä odottaa. Nuorelle Williamsille ehdottomasti jatkoa ja häntä voisi pikkuhiljaa alkaa ajamaan sisään Grind-lineen, joka alkaa jo pikkuhiljaa ikääntyä. Boyd Devereaux’lle voisi tehdä jatkon, jos mies suostuu roimaan palkanalennukseen nykyisestä (1,6M). Marc Mowers oli loistava täytemies viime kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Puolustus on paketissa jatkoa ajatellen.

Lidström-(Schneider)
Hatcher-Woolley
(Fischer)-(Dandenault)
Kronwall-(Rivers)

Chelioksen on pakko lopettaa. Vaikka hän oli edelleen painonsa arvoinen kultaa näissäkin pudotuspeleissä ennen loukkaantumistaan, niin kylmä tosiasia on se että 42 vuotta on jo liikaa. Huikealla tasolla mies silti pystyi iästään huolimatta edelleen pelaamaan. Tästä syystä Chelios nosti arvostustaan kyllä entisestään. Todellakin yksi kautta aikojen parhaimpia puolustajia. Chelios ei aio omien sanojensa mukaan lopettaa, joten joku saa miehestä mahdolliselle tynkäkaudelle hyvän peräpään luutijan, mutta se joukkue ei ole Detroit.

Mathieu Schneider haluaa ehdottomasti jatkaa Wingseissä, koska tykkää joukkueen kiekollisesta pelitavasta. Jatkosopimus on lähes varma. Fischerille sorvataan jatko ja mitä ilmeisimmin myös Dandenaultille. Jamie Rivers pelasi todella varmaa peliä ja hänen uskotaan myös jatkavan varamiehenä. Voi olla että Waiver draftissa mies joutuu kuitenkin lähtemään.

Niklas Kronwall esiintyi NHL-jäillä niin kotonaan, että siinä voi olla todella hyvä valmis puolustaja jatkossa. Näin mies täydentäisi kuusikon ja Mathieu Dandenault voisi palata vaikkapa takaisin hyökkäykseen. Nopeudellaan hänestä saisi äärimmäisen hyvän karvaavan laiturin. Pakkina pelatessaan kaveri on myös hankkinut lisää voimaa ja voisi olla siten varsin hyödyllinen kulmavääntäjä.

Jiri Fischer oli kauden pettymys. En tiedä johtuiko se vielä tuosta toissakauden polvivammasta, mutta siitä nyt on kuitenkin aika paljon aikaa. Jotenkin vaan tuli mieleen Anders Eriksson aikanaan, joka pelasi ihan mukiinmenevät 1998 playoffsit Fetisovin parina halvaantunutta Konstantinovia korvatessa, mutta vajosi sen jälkeen aivan mutasarjan mieheksi. Chicago onneksi tarttui täkyyn ja hänet saatiin heivattua muualle.

Nyt näyttäisi Fischerin urakehitys samalta. Loistavan Stanley Cup kevään 2002 jälkeen hän ei ole päässyt samalle tasolle. Siitäkin keväästä suuri ansio menee Chris Chelioksen huippuvirelle, kyseisenä kautenahan Chelios oli lähellä voittaa Norris Trophyn, mutta joukkuekaveri Lidström meni edelle. Fischer pelasi koko kauden Chelioksen parina ja saattoi siten näyttää paljon paremmalta mitä oikeasti olikaan. Samoin kuin Eriksson Fetisovin kanssa.

Oisko jopa treidin paikka, jolla muita osa-alueita vahvistettaisiin? En nyt muuten tätä tässä ehdottelisi, mutta se Kronwallin esitys vaan tuntui niin vahvalta että kyseisen kaverin harteille tulevaisuus tulee todennäköisemmin rakentumaan. Fyysinen franchise pakki olisi tietysti hyvä olemassa, mutta Hatcherillä pärjätään kuitenkin vielä seuraavat 4 vuotta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Maalivahtiosaston nelivuotisprojekti näyttää seuraavalta.

04-05:

Cujo
Legace

Farmissa (Liv, McDonald)

Sopimus molemmilla. Ei tarvetta muutoksiin, Cujo oli niin loistava tänä keväänä ja Menny edelleen kakkosena liigan parhaimmistoa. Stefan Liv tulee pelaamaan AHL:n farmiin ja Joey McDonald on jo siellä. 24-vuotias McDonald pelasi mahtavan kauden ja saa nähdä jatkuuko miehen kehitys vielä. Hyvässä tapauksessa rahkeita voi olla NHL-tasolle. Liv on vuotta nuorempi ja torjui HV-71:n Ruotsin mestariksi Elitserienissä viime kaudella.

05-06:

Cujo/Liv/McDonald
Legace

Farmissa (Liv/McDonald)

Cujon sopimuksessa on pykälä, että jos Detroit voittaa Stanley Cupin taikka pääsee kahdesti finaaleihin tämän kolmevuotisen sopparin aikana, niin neljäs vuosi tulee automaattisena optiona. Ensi vuonna siis pitäisi tulla voitto jotta tuo optio toteutuu. Jos sitä ei tapahdu ja Liv/McDonald kehittyy farmissa hirmuisesti, on mahdollista nostaa sieltä maalivahti hänen tilalle. Jos taas kehitysnäkymät ovat heikot, niin yrittää tehdä Cujolle muutenkin vielä vuoden jatkon mutta pienemmällä palkalla.

06-07:

Liv/McDonald
Legace

Farmissa (Howard, Liv/McDonald)

Tähän kauteen mennessä ehkä näistä Red Wingsin maalivahtiprospecteista kaikkein lupaavin, Jimmy Howard on saanut yliopistovuotensa päätökseen ja on valmis hyppäämään isompiin kuvoihin. Edelliskausi oli mieheltä aivan sensaatiomainen ja toivottavasti lisää on tulossa. Farmiin ainakin, ylös jos tilanne siltä näyttää/vaatii. Cujo lopettaa Mannyn viimeinen sopimusvuosi käynnistyy.

07-08:

Howard
Liv/McDonald

Tässä olisi sitten tulevaisuuden lopullinen kolmikko.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Red Wingsin budjetti viime kauden lopussa oli yhteensä 80 miljoonaa dollaria. Tuosta summasta poistuu nyt Dominik Hasek (3 miljoonaa), Steve Thomas (1mil), Brett Hull (5mil), Chris Chelios (6mil) eikä Brendan Shanahanille tehdä 6,5 miljoonan arvoista jatkoa. Myöskään Boyd Devereaux’n 1,6 miljoonan sopimus ei tule saamaan jatkoa ainakaan samalla palkalla. Näistä lähtisi palkkamenoja pois yhteensä 23 miljoonaa dollaria. Steve Yzerman tulee siis jatkamaan, mutta saa nähdä pudotetaanko hänen palkkaansa, joka oli 6 miljoonaan kuluvalla kaudella. Pelillisesti hän ei ole tietenkään enää sen arvoinen, mutta muila ansioilta sitten organisaatiolle korvaamaton. Stevie voi mahdollisen palkkakaton tullessa jopa ymmärtää että palkan pudottaminen palvelee joukkueen etua ja suostuu siihen. Mitäpä ei kapteeni tekisi laivansa menestymisen puolesta. Kris Draper on ainut kaveri jolle on palkankorotusta tulossa, todennäköisesti noin miljoonan verran. Derian Hatcher tienaa taas ensi kaudesta miljoonan edellistä vähemmän. Itse budjetti jämähtäisi näillä miehillä siis n. 55 miljoonan tienoille.

Jos se palkkakatto tulee, ja siihen se 100% luxury tax, eli esim 40 miljoonan palkkakatosta joutuu 55 millin budjetin omistaja maksamaan tuon ylittävän 15 millin osan tupalana, niin kuluja tulee sitten yhteensä 70 miljoonaa. Tämä tuntuu mielestäni hemmetin hyvältä systeemiltä. Red Wings tuottaa voittoa tuollakin budjetilla, koska joukkue on NHL.n suosituin ja tupa on täysi älyttömillä lipunhinnoilla joka matsissa. Silti tolkuttomaan pröystäilyyn ei ole varaa ja se kaikki ylimääräinen menee näille palkkakaton alla oleville tiimeille. Rikkat siis saavat olla rikkaita ja auttavat köyhiä samalla. Se on koko NHL:n etu.

Tuohon budjettiin ei silti olisi vara hankkia enää yhtään vahvistusta. Maksimissaan se 5 miljoonaa lisää, jolloin luxury taxin takia kokonaispotti nousee 10 milliä, eli tämän edellisvuoden tasolle. Chris Simonin voisi yrittää hankkia UFA-pelaajana tuomaan lisää voimaa laituriosastolle ja Ray Whitneytä voisi yrittää kaupata jonnekin. Erityisesti kiinnostaisi saada Martin Lapointe takaisin Bostonista. Tässä kaksi ylipalkattua hemmoa vaihtaisi seuraa, joten kumpikaan ei pääsisi ongelmastaan tavallaan eroon.

Jos palkkakaton raja on ylempi, esim 50 miljoonaa, niin rahaa voisi sitten käyttää rutkasti enemmän UFA-rintamalla. Esim. Alexei Kovalev voisi tuoda kokoa ja luisteluvoimaa mukavasti lisää.

Jotain tällästä ehkä:

Zetterberg-Lang-McCarty
Simon-Datsyuk-Grigorenko/Kovalev
Holmström-Yzerman-Whitney/Lapointe
Maltby-Draper-Dandenault

Lidström-Hatcher
Fischer-Schneider
Woolley-Dandenault/Kronwall

Cujo
Legace

Lopuksi vielä prospectikatsaus sitä janoaville.

Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Toivossa on hyvä elää, sano lapamato. ;)
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Viestin lähetti Henkka

Hollandilta puuttuu juuri ne ovelat kaupat, joita Red Wings teki 90-luvun alkuvuosina. Esim. Kris Draper 1 dollarilla Winnipegistä jne. Kyllä mies näitä valmiita pelureita osaa vapaina agentteina hommata kun on resursseja millä mällätä.

Kerrotko Henkka mulle miten toi Kris Draper juttu meni? Toi 1 dollarin hinta on menny multa ohi.
 

Voittaja

Jäsen
Olisit nyt vähän tarkemmin voinut käsitellä noita asioita :P

Loistava kirjoitus(siis koko juttu) Henkka, mielenkiintoista tekstiä. Enpä voi hyvällä yritykselläkään väittää, että olisin jostain asiasta pahastikaan eri mieltä, tylsää. Mielestäni tärkein asia olisi ensimmäisenä pistää tuo valmennus kuntoon, ja vasta sitten miettiä pelaajistoa. Lewis on loistava apukoutsi, muttei ykkönen, ei. Stevielle, Drapesille ja Schneiderille ehdottomasti jatkot, TODELLA tärkeitä äijiä joukkueelle.
 

Tunkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flonaldo imee.
Hyvä Henkka! Tämä on sitä parasta "keskustelupalstaa". Sivutolkulla nimiä, numeroita ja tilastoja, jotka ei oikeasti kiinnosta ketään - edes niin paljoa, että viitsisi tarkistaa tiedon paikkansapitävyyden. No, ihmetteletkö, miksei tule vastauksia?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Ehkä jotakin voi kiinnostaakki. Jotku ihmiset tykkää tilastoista ja ketjuspekulaatioista. Henkalta hyvä teksti vaikkei Tunkki tajuais siitä puoliakaan.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
No tunkkia ainakin kiinnosti kun vastasikin.
Näinhän se menee että kun joku näkee ihan oikeasti vaivaa kirjoittaa jotain muutakin kuin tyhjänpäiväistä ruikutusta niin häntä moititaan.
Itsestäni ei ole näin hyväksi kirjoittajaksi mutta kiitos Henkalle vaivannäöstä.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
"Esim. Alexei Kovalev voisi tuoda kokoa ja luisteluvoimaa mukavasti lisää."

Se on meidän mies! Älä ala katselemaan Kovyä sillä silmällä tai koko Montrealin kannattajoukko jatkiksessa alkaa spämmäämään jokaista Wings-keskustelua sormet sauhuten :)

Tällä hetkellä näyttäisi, että Kovy jäisi habseihin. Mies tahtoo jäädä, Koivu tahtoo että Kovy jää ja loppujenlopuksi rahaakin olisi tarpeeksi...ainoa este olisi joku Houlen haamun kurkotus haudasta (kuvitteellista, valitettavasti).
 

Richter_35

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Phoenix Suns, Arsenal
Hieman huvittaa tämä Kovyn yhtäkkia saama fanimäärä... no ansaitseehan se sen. Hyvä että pärjää jossain, en usko että detroitin kannattaa miestä hankkia, parempi, että koivu saa hyvän laiturin sinne ja detroit kasaisi nuoremmista miehistä joukkuetta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viestin lähetti Richter_35
Hieman huvittaa tämä Kovyn yhtäkkia saama fanimäärä... no ansaitseehan se sen. Hyvä että pärjää jossain, en usko että detroitin kannattaa miestä hankkia, parempi, että koivu saa hyvän laiturin sinne ja detroit kasaisi nuoremmista miehistä joukkuetta.

Runkosarjan loppupuolella ei Kovy tuntunut yhtään hyvältä mutta mies pelasi niin hyvät playoffsit että todisti talentin olevan tarvittaessa tallella. Siksi mies vaikuttaisi hyvältä, lähinnä fyysisten ominaisuuksiensa suhteen. Ja nuorentamistahan siinäkin tapahtuisi, jos 39-vuotias Hull vaihtuu 31-vuotiaaseen Kovaleviin. ;) Todennäköisesti mies on kuitenkin tyytyväinen tämän hetken joukkueeseensa/rooliinsa.

Siitä Draperin kaupasta vielä että Winnipeg luopui hänestä 1 dollarilla "future considerations" vastaan. Mutta mitään myöhempää korvausta hänestä ei kuitenkaan koskaan tarvinut antaa, tuo 1 dollari oli vain kaupan toisena osapuolena, kun siinä edes jotain piti siihen aikaan olla. En ole ihan satavarma tästä menettelystä, mutta jotenkin näin kuitenkin.

Draper taisteli pitkään tuosta nelossentterin paikasta, kun joukkueessa olivat samoihin aikoihin myös Tim Taylor ja Greg Johnson, erittäin samankaltaiset pelurit. Draperin parannettua vuosi vuodelta näille muille ukoille ei lopulta ollut enää käyttöä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Kiitos Henkalle tosta Draperin jutusta, koska meikäläiseltä se on mennyt ihan ohi...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vähän juttua rospekti-rintamalta:

http://www.detnews.com/2004/wings/0405/25/e02-162348.htm

Grigorenko on 100% kunnossa, mutta ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan siirtyminen näyttää äärimmäisen epätodennäköiseltä lakkouhan takia.

http://www.allsports.com/nhl/redwings/stories/2004_05/26_ProspectSignings.html

Myös muita omia varauksia ollaan ajamassa farmiin sisään. Ainakin Valtosen tulo näyttäisi aika todennäköiseltä.

Valtonen’s last tour of duty in North America failed miserably. Six years later, the 24-year-old is coming off a career year in Finland and is ready to play in Grand Rapids.

“He’s learned to accept the role he has to play — he’s found a niche, and done a good job with it,” said Nill. “He plays hard, he’s got a banging hit, and his skating has improved.”


Ja pappaosaston tilannetta:

http://www.mlive.com/redwings/stories/index.ssf?/base/sports-1/108547982948960.xml

Cheliokselle oltaisiin tekemässä vuoden jatko. Ei hemmetti, onko tuossa järkeä? No ehkä se yhden tynkäkauden jaksaisi, jos kautta nyt pelataan ollenkaan. Jos ei pelata, niin sitten on jo uran oltava ohi.

Shannylle ehkä sorvataan jatkosopimus pinemmällä palkalla kuin jäljellä oleva 6,5M optio. Tämä kuulostaisi järkevältä ja ilmeisesti molemmat osapuolet tulevat tyytymään ratkaisuun.

Hull, Thomas ja Devereaux saavat lähteä.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Jos Hull lähtee niin tarttettaan snaipperi. Ja jos vielä Shannykin häipyy niin voi, voi.. Toivottavasti saadaan joku tasokas maalintekijä ykkös/kakkosketjuun.
 

Markus91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Joo, hyvää tekstiä ja spekulointia Henkalta, mutta muutamista asioista en ole ihan samaa mieltä. Tuossa omia mielipiteitäni:

Esim. Hull, toki ikä alkaa jo pahasti painaa, se on totta juu, mutta kyllä Hull osaa puolustaa. Mies on pelannut paljonkin puolustuspeliä ja osaa taklata. Golden Brettille vielä vuoden sopimus niin nähdään tarkkoja ja kovia vetoja jotka menee maaliin!

Dominik Hasek, "the Dominator", on vahvistanut jollekkin tsekkilehdelle pelaavansa ensi kaudella, se nivusvaivahan korjattiin leikkauksella. Holland on sen verran Hasekkiin tykäskynyt, että jos Cujo ja Legace ei kerta riitä, kuten nähtiin, niin varmasti kolmas maalivahti tulee olemaan Dominaattori. (Joseph saatetaan kyllä kaupata muualle rajun palkan vuoksi, toisaalta sitten kun Hasek loppujen lopuksi lopettaa "oikeasti", niin Curtis Joseph olisi erinomainen luukkuvahti.)
Mikähän lienee tuo Marc Lamothe, Hollandin tolloilujako?

Ja sitten Brendan Shanahan, ikää muistaakseni 35v. Vuosia vielä edessä, ainakin muutama. Todella hyvä laukoja sekä taklari, minun suosikkejani. Ei tuo palkka nyt niin karmee oo että mies pitäisi Red Wingseistä erottaa, saati sitä sitten jonnekkin puoleentoista miljoonaan tiputtaa. Todellinen ylivoimaspesiali.

Nicklas Lidstromilla on kyllä melko suurilukuinen sopimus, mutta mies on sen arvoinen.

Maltby-Draper-McCarty kenttä on semmonen legendaarinen ja todella hyvä karvauskenttä, joten sitä missään nimessä ei kannata hajoittaa.

Robert Lang oli hyvä hankinta Hollandilta. Saadan hyvä hyökkäyspään vahvistus.

Chris Chelios todellakin lopettaa 99,9 prosenttisesti, jos Holland ei sitten välttämättä halua vanhusta vielä puolustuspään riveihin. Jos se tehdään, ja vielä jollain 6 miljoonalla, on tällä toimitusjohtajalla kyllä hieman ruuvit löysällä. Ei Chelios ole sen arvoinen läheskään. Oli ehkä joskus 90-luvun puolivälissä.

Yzermanille ehdottomasti sopimus, jos Cheliosta peluutetaan yli 40-kymppiseksi, niin kylle Stevie-Y:täkin. Kapteenin rooliin ehdottomasti paras, myös todella tärkeä pelaaja joukkueelle.

Steve Thomas lopettaa lähes varmasti. 40v on tarpeeksi tälle miehelle NHL-kaukaloissa.


Tuossa yksi mielestäni hyvä ehdotus kenttiin:

1. kenttä Shanahan-Yzerman-Hull, ja maaleja sataa. Hull pois Datsykin kentästä, pelaa paljon paremmin näiden veteraanien kanssa.

2. kenttä Whitney-Datsyuk-Zetterberg, keskushyökkääjäksi sopisi myös hyvin Lang.

3. kenttä Holmstrom-Lang- ________, oikeaksi laitahyökkääjäksi Darryl Bootland, Jason Williams ja Mark Mowers myös mikäli heille saadaan sopimus.

4. kenttä Maltby-Draper-McCarty, kuten aikaisemmin mainittu, legendaarinen karvauskenttä pysyy yhdessä. Mikäli ei Ken Holland Draperin kanssa tee sopimusta, menettää kaksi erittäin tärkeää asiaa joukkueen kannalta, tämän huipun 4. kentän, ja tärkeän pelaajan.

Sitten pakkipareihin.

Lindstrom-Hatcher, yhdistetty hyvin voima ja kiekollinen taito, todellakin toimiva kaksikko, se on nähty.

Schneider-Kronwall, mikäli ihmeitä tapahtuu, eli Chelios jatkaisi, pelaisi hän Schneiderin kanssa ja tuolloin Kronwall siirtyisi pelaamaan Fischerin kanssa.

Fischer-Dandenault, Woolley saattaisi myös pelata Fischerin parina, mutta toimivuuden kannalta tämä olisi pieni kysymysmerkki.


Jos fyysisyyttä uupuu niin hankitaan eräs 205 senttinen 116 kilonen tyyppi Ottawasta jonka sukunimi alkaa C:llä!
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Vaikka nyt on lakko tulossa (itsekin alan jo uskoa siihen), niin otetaanpa tässä Red Wingsin vapaat agentit:

Hasek, Lamothe, Rivers, Schneider, Chelios, Hull, Yzerman, Kevin Miller, Thomas, Draper, Mowers.

Näistä oikeestaan voisi kolmelle sorvata jatkon: Schneider, Yzerman ja Draper. Muilla ei niin väliä. Ennemmin minä Fischerin pidän kuin pappa-Chelioksen. Ainakin itsellä on vahva usko Fischerin nousuun vielä hyvälle tasolle.

Pakit omassa skenaariossa: Lidström, Schneider, Hatcher, Fischer, Dandenault, Kronwall.

Ray Whitneyn voisi lähettää muille maille vierahille, ei tuosta miehestä ole mitään hyötyä. Whitney treidataan johonkin keskikastin seuraan, josta irtoaa joku lupaava nuori voimahyökkääjä. Toiveajattelua, tiedetään.

Ja nykyisillä otteilla en jää kyllä kaipaamaan Brendan Shanahaniakaan. Mies oli se puuttuva palanen silloin aikanaan ensimmäiseen Stanley Cupiin 40 vuoden tauon jälkeen, mutta nyt tuntuu että aika on ajanut ohitse. Tosin jos suostuu pienempään palkkaan, voidaan pitää.
Shanahanin paskojen otteiden myötä Red Wingsin hyökkäyskalusto huutaa yhtä Todd Bertuzzia.

Jos hyökkäyksen palkkabudjetista jää 10 milliä käyttöön, toivottavasti ne käytetään nuoriin ja lupaaviin kavereihin. Josko se nuorennusleikkaus jo nyt saataisiin käyntiin..

tälläiset "vielä kerran pojat" - mentaliteetit roskikseen ja uutta verta kehiin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tarkennetaans nyt vähän joitakin seikkoja. Ei noita pelaajia ihan miten vaan voi hamstrata jo waiver-draftinkin takia.

Viestin lähetti Markus91

Esim. Hull, toki ikä alkaa jo pahasti painaa, se on totta juu, mutta kyllä Hull osaa puolustaa. Mies on pelannut paljonkin puolustuspeliä ja osaa taklata. Golden Brettille vielä vuoden sopimus niin nähdään tarkkoja ja kovia vetoja jotka menee maaliin!

Viime kausi meni kyllä huonompaan suuntaan. Mies oli joukkueen huonoin plusmiinuksissa mikä kuvastaa näköhavaintoja otteluista aika paljon. Liian usein omissa kolisi juuri Hullin kiekonmenetyksen tai muuten haluttoman puolutusasenteen takia. Kaudella 02-03 Brett oli hyvä, mutta kulunut kausi ei enää.

Ikä tuo loukkaantumisalttuitta ja mies oli romuna juuri pahimpaan mahdolliseen aikaan, eli pudotuspeleissä. Ei tule jatkamaan seurassa. Datsyukillekin on valmiina uusi tutkapari kun semmoinen odottaa jo venäjänmaalla, eli Grigorenko.


Dominik Hasek, "the Dominator", on vahvistanut jollekkin tsekkilehdelle pelaavansa ensi kaudella, se nivusvaivahan korjattiin leikkauksella. Holland on sen verran Hasekkiin tykäskynyt, että jos Cujo ja Legace ei kerta riitä, kuten nähtiin, niin varmasti kolmas maalivahti tulee olemaan Dominaattori. (Joseph saatetaan kyllä kaupata muualle rajun palkan vuoksi, toisaalta sitten kun Hasek loppujen lopuksi lopettaa "oikeasti", niin Curtis Joseph olisi erinomainen luukkuvahti.)
Mikähän lienee tuo Marc Lamothe, Hollandin tolloilujako?

Hasekin päivät Detroitissa ovat ohi, sen verran hän sekoitti joukkuehenkeä epäonnistunella paluullaan. Miehen sopimus ostettiin jo kuluneella kaudella ulos. Holland ilmeisen tykästynyt?

Cujo todisti olevansa paikkansa arvoinen, GAA ja torjunta-prosentti ovat edelleen pudotuspelien parhaat. Ongelmat kun sattuivat olemaan ihan jossain muualla kuin maalivahtiosastolla.


Ja sitten Brendan Shanahan, ikää muistaakseni 35v. Vuosia vielä edessä, ainakin muutama. Todella hyvä laukoja sekä taklari, minun suosikkejani. Ei tuo palkka nyt niin karmee oo että mies pitäisi Red Wingseistä erottaa, saati sitä sitten jonnekkin puoleentoista miljoonaan tiputtaa. Todellinen ylivoimaspesiali.

Chris Chelios todellakin lopettaa 99,9 prosenttisesti, jos Holland ei sitten välttämättä halua vanhusta vielä puolustuspään riveihin. Jos se tehdään, ja vielä jollain 6 miljoonalla, on tällä toimitusjohtajalla kyllä hieman ruuvit löysällä. Ei Chelios ole sen arvoinen läheskään. Oli ehkä joskus 90-luvun puolivälissä.

Kuten sanottua, jatkot ovat mahdollisia jos tyytyvät pienempään palkkaan. Cheliokselle ei tarjota 6 miljonaa, kuten tuossa edellä olevista artikkeleista voi hyvin ymmärtää. Mahdollisen palkkakaton kolkuttaessa ovella näin on pakko tehdä, eikä sekään ehkä riitä.

2002 Chelly oli ehdolla Norris-Trophyyn ja oli aivan huikea pudotuspeleissä. Silloin mies oli palkkansa arvoinen, mutta nyt on jo sama ongelma kuin Hullilla, Kroppa ei enää anna myöten ehjänä pysymisen suhteen. Oli myös loukkaantuneena kauden ratkaisevimmalla hetkellä.


Yzermanille ehdottomasti sopimus, jos Cheliosta peluutetaan yli 40-kymppiseksi, niin kylle Stevie-Y:täkin. Kapteenin rooliin ehdottomasti paras, myös todella tärkeä pelaaja joukkueelle.

Yzerman pelaa niin kauan kuin miehestä itsestään siltä tuntuu. Jatkosopimus on itsestäänselvyys jos herra kapteeni itse näin haluaa. Ja jatkohalukkuutensa hän myös on ilmoittanut.


Steve Thomas lopettaa lähes varmasti. 40v on tarpeeksi tälle miehelle NHL-kaukaloissa..

Kyllä. Oli myös loukkaantunut kauden ratkaisevimmalla hetkellä.


Tuossa yksi mielestäni hyvä ehdotus kenttiin:

1. kenttä Shanahan-Yzerman-Hull, ja maaleja sataa. Hull pois Datsykin kentästä, pelaa paljon paremmin näiden veteraanien kanssa.

Kyllä, tällä junioriketjulla Stanley Cupeja senkuin tipahtelee taivaasta syliin.


4. kenttä Maltby-Draper-McCarty, kuten aikaisemmin mainittu, legendaarinen karvauskenttä pysyy yhdessä. Mikäli ei Ken Holland Draperin kanssa tee sopimusta, menettää kaksi erittäin tärkeää asiaa joukkueen kannalta, tämän huipun 4. kentän, ja tärkeän pelaajan.

Ken Holland tekee miehen kanssa sopimuksen. Palkan ratkaisee mahdollinen Selke Trophyn voitto. Homma selkeytyy palkintogaalan jälkeen.


Sitten pakkipareihin. Heitä todennäköisesti tulee 4, mikäli 3, silloin neljäs puolustajakaksikko tulee pelaamaan farmissa.

Lidström-Hatcher, yhdistetty hyvin voima ja kiekollinen taito, todellakin toimiva kaksikko, se on nähty.

Missäs tämä toimivuus on nähty? Miehet kun pelasivat kauden aikana vain 2 ottelua yhdessä.
 

Markus91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Henkka, mistäs tuon kuulit että Hatcher ja Lindstrom pelasivat vain 2 ottelua yhdessä. Ovat pelanneet paljon enemmän, ja vaikkeivät olisikaan, se olisi silti hyvä pakkipari.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viestin lähetti Köpi
Vaikka nyt on lakko tulossa (itsekin alan jo uskoa siihen), niin otetaanpa tässä Red Wingsin vapaat agentit:

Hasek, Lamothe, Rivers, Schneider, Chelios, Hull, Yzerman, Kevin Miller, Thomas, Draper, Mowers.

Näistä oikeestaan voisi kolmelle sorvata jatkon: Schneider, Yzerman ja Draper. Muilla ei niin väliä. Ennemmin minä Fischerin pidän kuin pappa-Chelioksen. Ainakin itsellä on vahva usko Fischerin nousuun vielä hyvälle tasolle.

Pakit omassa skenaariossa: Lidström, Schneider, Hatcher, Fischer, Dandenault, Kronwall.

Ray Whitneyn voisi lähettää muille maille vierahille, ei tuosta miehestä ole mitään hyötyä. Whitney treidataan johonkin keskikastin seuraan, josta irtoaa joku lupaava nuori voimahyökkääjä. Toiveajattelua, tiedetään.

Ja nykyisillä otteilla en jää kyllä kaipaamaan Brendan Shanahaniakaan. Mies oli se puuttuva palanen silloin aikanaan ensimmäiseen Stanley Cupiin 40 vuoden tauon jälkeen, mutta nyt tuntuu että aika on ajanut ohitse. Tosin jos suostuu pienempään palkkaan, voidaan pitää.
Shanahanin paskojen otteiden myötä Red Wingsin hyökkäyskalusto huutaa yhtä Todd Bertuzzia.

Jos hyökkäyksen palkkabudjetista jää 10 milliä käyttöön, toivottavasti ne käytetään nuoriin ja lupaaviin kavereihin. Josko se nuorennusleikkaus jo nyt saataisiin käyntiin..

tälläiset "vielä kerran pojat" - mentaliteetit roskikseen ja uutta verta kehiin.

Hyvin pitkälle juuri näin. Mitä nyt on noista eri lähteistä tippunut tietoja niin lähestulkoon jokainen pappa pelasi loppuvaiheessa loukkaantuneena tai oli kokonaan sivussa loukkaantuneena.

Whitney - leikkaus edessä, joku vamma käsivarressa
Hull - varvas murtunut
Chelios - olkapää hajosi vastustajan taklauksesta
Thomas - nivuset vaivasivat
Yzerman - silmävamma
Lang - pelasi murtuneella ranteella

Nämä olivat siis tuossa viimeisessä playoff-vaiheessa Calgaryä vastaan. Kyllä, tiedän että muillakin oli loukkaantumisia ja niillä on turha selitellä, mutta nämä ongelmat kohdistuivat juuri maalintekoon, joka Wingsille oli niin tuskaisen vaikeata. Ja näyttää se olevan Calgaryä vastaan muillekin. Liikaa paappoja, liikaa loukkaantumisia. Romuna olevat äijät eivät uskaltaneet haastaa Calgaryn puolustusta tarpeeksi ajamalla maalille vaan vetelivät toivotaan toivotaan heittoja nollakulmista.

Calgaryn loukkaantumiset olivat puolustuksessa ja aina se on helpompi rikkoa kuin rakentaa, rookiepakeillakin. Wings-hyökkäys ei ollut lähellekään sitä mitä se voisi olla terveenä, mutta pappojen varaan rakentamisessa oli tämä riski ja nyt se napsahti. 1-2 vielä menee, mutta nyt oli jo ketjullinen avainmiehiä sivussa. Datsyuk ja Zetta olivat taasen liian vihreitä vielä playoff-vääntöihin ja ainut terve soturi Shanahan floppasi surkeasti. 41 laukausta 1 maali. Aika hiljaista hyökkäyksen osalta siis piteli. Calgaryllehän hävittiin 2 viimeistä peliä 0-1.

Itse en näe järkeä tässä loukkaantuneena pelaamisessa. Varsinkin loukkaantunut pappa on vielä pahempi vaihtoehto kuin loukkaantunut nuorukainen. Kovasti aina hehkutetaan sitä kuin pleijareissa pelataan vammoista välittämättä, mutta onko siinä mitään järkeä? Koko kauden paras peliputki osui siihen väliin kun loukkaantuneiden pappojen tilalla pelasi nuoria ja viriileitä AHL-korvaajia ja peli kulki kuin rasvattu. Kentällä oli tiettyä nuorten kaverien ennakkoluulottomuuen tuomaa extra-energiaa, sitä mitä löytyy tällä hetkellä molemmista finaalijoukkueista.

Tuota nuoruutta ei tosin (onneksi) saa NHL:ssä rahalla ostettua. Jason Williamsin aika voisi olla jo käsillä, samoin ehdottomasti Grigorenkon ja Kronwallin. Pari pykälää jo parempaan suuntaan.
 

Hielo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Espoo Blues, HIFK
Viestin lähetti Henkka
Calgaryn loukkaantumiset olivat puolustuksessa ja aina se on helpompi rikkoa kuin rakentaa, rookiepakeillakin.
Ei se nyt ihan noin ollut. Ainakin Reinprecht, McAmmond, Simon ja Conroy olivat loukkaantuneena hyökkäyspäässä. Calgaryssä systeemi on toki tärkeämpi kuin yksilöt, ja syvyyttä löytyi sopivasti paikkamaan näitä miehiä. Mutta eipä häiritä hyvin alkanutta ketjua sen enempää.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viestin lähetti Markus91
Henkka, mistäs tuon kuulit että Hatcher ja Lidström pelasivat vain 2 ottelua yhdessä. Ovat pelanneet paljon enemmän, ja vaikkeivät olisikaan, se olisi silti hyvä pakkipari.

En ole kuullut, vaan lähinnä tiedän koska tuo kulunut kausi tuli seurattua suhteellisen tarkasti.

Miehet olivat yhdessä 2 ekaa ottelua ja kolmannen ottelun 1 vaihdon, jolloin Hatcher loukkaantui.

Hatchin palattua kehiin Lidström-Schneider oli ykköspakkiparina kauden loppuun saakkaa. Hatcher pelasi loppukaudesta lähes ainoastaan Chelioksen kanssa. Chelioksen loukkaannuttua Woolleyn kanssa.

Pelasi ne tietysti välillä erikoistilanteissa vaihtoja yhdessä (esim alivoimalla) yhdessä, mutta pääasiallisena pakkiparina eivät tuon kauden alun jälkeen.

Toivottavasti ensi kaudelle tuo toimivuus päästäisiin näkemään kunnolla. Kaiken järjen mukaanhan sen pitäisi hyvä olla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös