Detroit Red Wings (2) - Anaheim Ducks (8), Playoffs 2009, Länsi, 2. kierros

  • 43 895
  • 157

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Läntisen konferenssin pudotuspelien toisella kierroksella nähdään mielenkiintoinen jälleennäkeminen, kun vastakkain asettuvat Detroit Red Wings ja Anaheim Ducks. Yhteenotosta on jälleen odotettavissa eeppinen vääntö erilaisella filosofialla pelaavan joukkueen välillä. Yleisen käsityksen mukaan Red Wingsin joukkue on lähinnä eurooppalaisen taidon ympärille rakennettu, kun taas Ducks luottaa pitkälti pohjois-amerikkalaiseen asenteeseen ja kovuuteen. Vaikka tätä eroa usein liioitellaankin näistä kahdesta joukkueesta puhuttaessa, niin silti kohtaaminen voidaan edelleen perustellusti nähdä kahden eri koulukunnan kohtaamisena. Se on joka tapauksessa nähty, että kummalla tahansa filosofialla voi Stanley Cupin voittaa. Ovathan juuri nämä joukkueet kahtena edellisenä keväänä kannua nostelleet. Yhtäläisyyksiäkin joukkueista toki löytyy runsaasti. Ehkäpä silmiinpistävintä on se, että kummassakin organisaatiossa ymmärretään tasan tarkkaan se fakta, että mestaruuden voittaakseen puolustuspelin täytyy olla rautaisessa kunnossa.

Joukkueiden esityksistä runkosarjassa en jaksa tässä yhteydessä hirveästi lätistä, sillä kumpikin joukkue on tehnyt niin selkeän ryhtiliike ratkaisupeleihin siirryttäessä, että vertailu runkosarjan perusteella on melko turhaa. Ducksin näyttö nykykunnostaan on toki kovempaa luokkaa. Runkosarjan voittajaa eivät heikot joukkueet pudota. Detroitkin näytti olevan varsin hyvässä iskussa ensimmäisellä kierroksella. Koko kauden murheenkryyninä olleet maalivahti- ja puolustuspeli saatiin toimimaan kuin taikaiskusta. Wingsin vastustaja oli kuitenkin monta luokkaa Ducksin vastaavaa heikompi, joten oikeastaan vasta tämä toinen kierros on ensimmäinen todellinen testi Detroitille.

Seuraavaksi muutamia mielestäni tärkeitä pointteja sarjan ratkaisun kannalta:

- Kummankin joukkueen maalivahtipeli on edelleen kysymysmerkki, vaikka sekä Ducksin Hiller että Wingsin Osgood onnistuivat hyvin ensimmäisellä kierroksella. Osgoodille taisi tulla jossain vaiheessa sarjaa jonkinlainen polvivammakin, mutta ilmeisesti kaiken pitäisi jo nyt olla kunnossa. Tuntumani on, että Hillerin (tai Gigueren) tarvitsee onnistua selvästi Wingsin maalivahtia paremmin, mikäli Ducks aikoo jatkoon selviytyä. Varsinkin Red Wingsin kannalta on elintärkeää, että maalille saadaan runsaasti ruuhkaa. Sharksia vastaan Anaheim onnistui hyvin maalineduspelissään. Red Wingsin maalineduspelaajien (Holmström, Franzen, Cleary) on onnistuttava Sharksin vastaavia paremmin tai muuten Hiller pääsee liian helpolla.

- Anaheim tulee melko varmasti ottamaan enemmän jäähyjä kuin kurinalaisempi Detroit. Red Wingsin onkin otettava kaikki hyöty irti toivottavasti edelleen hyvin toimivasta ylivoimastaan. Tasakentällisin Ducksin maalille on vaikea luoda huipputilanteita, sillä Ankat osaavat puolustaa maalinteon kannalta kriittisiä alueita todella hyvin. Myös Ducksilla on edellytykset pelata laadukasta ylivoimaa. Alivoimapelaaminen on puolestaan edelleen yksi Wingsin kysymysmerkeistä.

- Hyökkäyskalusto on Detroitilla selvästi parempi erityisesti laajuudeltaan. Ducksin on hyvin vaikea eliminoida Wingsin kaikkia kolmea maalintekoon pystyvää ketjua. Anaheimin ykkösketju Perry-Getzlaf-Ryan on erinomainen, mutta apuja tarvitaan myös muilta ketjuilta. Siihen miten joukkueet saavat hyökkäysarsenaaleistaan mahdollisimman paljon irti, vaikuttanee ratkaisevasti myös valmennusten onnistuminen peluutuksessa.

Tässä oli jotain juttua näin alkuun.. Sana on vapaa!
 

TML

Jäsen
Hyvä pohjustus ja aikalailla samoilla linjoilla ollaan. Ducks pakisto näyttää IMO hieman paremmalta mitä kannuvuonna, taas toisaalta hyökkäys on minun silmiini heikompi.
Getzin ketjulla on erittäin suuri vastuu kun puhutaan maalinteosta. Secondary scoringin Wings vie aika heppoisesti nimiinsä. Ainakin ennakkoon.

Paljon on siis Hillerin ja 5 pakin varassa tuo Wingsin pysäyttäminen. Maalinteko kilpaan Ducksin on turha lähteä.

Deti oli yllättävän valmis jo heti ekalla kierroksella ja luulempa että sama meno jatkuu heti Ducksia vastaan.

Erittäin jännä ja tunteikas sarja tulossa tästäkin. Toivon Ducksin menevän jatkoon ja järjestävän yllätyksen, mutta luulen että Sharksin jälkeen tulee sen verta kova vastus että sarja menee 4-1 Wingsille.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Kaikella pahalla Sharkseja kohtaan, mutta kyllähän tässä on eri tason porukka nyt vastassa. Detroit on San Joseen tapaan varsin taitava, mutta ilman viime vuosien henkistä painolastia. Itse asiassa tämä sarja luultavasti paljastaa, oliko ensimmäisen kierroksen tulos enemmän San Josen omaa heikkoutta vai onko Ducks tosiaan niin vahvassa iskussa, että nöyryyttää liigan parasta runkosarjajoukkuetta noin selkeästi omalla loisteliaisuudellaan.

Anaheimin peli tulee kiteytymään kolmeen osa-alueeseen; maalivahtipeliin, alivoimaan ja kakkoskenttään. Jos kakkoskenttä ei onnistu paremmin kuin San Joseta vastaan, Ducks ei mene jatkoon. Detroitilla on enemmän varaa yksittäisiin epäonnistumisiin ja jäätymisiin hyökkäyspäässä kuin Anaheimilla, sillä muutaman huippupelaajan mahdollista näkymättömyyttä on korvaamassa useampi taitava kaveri.

Toimiva alivoima mahdollistaa kovan pelin, sillä kovaa pelatessa tulee aina silloin tällöin huteja, joista joutuu maksamaan jäähyillä. Jos Ducksien alivoima toimii, joukkue uskaltaa taklata ja pelata riskirajoilla. Joutaviin kuumenemisiin ei kuitenkaan liiemmälti ole varaa, vaikka kyllä niitäkin tullaan näkemään, sillä Anaheim on edelleen Anaheim. Hiller joutuu torjumaan paljon juonikkaampaa joukkuetta vastaan, sillä Detroitilla on nyt marssittaa kentälle sekä siniviivatulivoimaa, että taitavia käsiä hänen maalinsa eteen. Tosin San Josen tulivoima piti olla myös kovaa luokkaa, mutta suutariksi jäi.

Detroit saa puolestaan vastaansa vielä kovemman puolustuksen kuin mitä nähtiin kaksi vuotta sitten joukkueiden kohdatessa. Sekä Pronger että Niedermayer ovat palanneet huipputasolle, mikä näkyy koko joukkueen kasvaneena itseluottamuksena. Tämän lisäksi tukijoukot ovat entistä kovatasoisempia. Jos Ducks-puolustus pelaa sillä kurinalaisuudella, mihin se pystyi parhaimmillaan San Joseta vastaan, Detroit joutuu tekemään töitä tosissaan maaliensa eteen. Anaheimin jarrukenttä on eri miehityksellä liikenteessä kuin kaksi vuotta sitten, mutta se on osoittanut toimivuutensa. Eipä tuo Detroitinkaan puolustus kovin heikko ole, ja silläkin on oma legendaarinen johtajansa kapteeni Niedermayerin tapaan.

Kaiken kaikkiaan Detroit on sarjan ennakkosuosikki.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tätä kohtaamista olen niin kovasti henkilökohtaisesti toivonut ja tulihan se sieltä. Kyllä se kevät 2007 edelleen on mielessä ja nyt olisi hienoa päässä makselemaan kalavelkoja.

En nyt ihan tolkuttomasti käy jengejä vertaamaan, mutta kovasti on Anaheimin maalineduspeliä Sharksia vastaan kehuttu. Ja nyt vastaan tulee NHL:n paras läjä noita maalineduspelaamisen hyökkäyspään experttejä. Ennen Wingsillä saattoi olla vain Holmström, jota vastaan Pronger kävi paininsa, mutta nyt siellä Muuli Franzen ja Daniel Clearykin iskussa. Myös Tomas Kopeckyltä tämä homma on hoitunut alemmissa ketjuissa, joten iskujen vastaanottamista Wings ei tule pelkäämään, vaan lähtee nimenomaan niitä oikein hakemaan.

Henrik Zetterberg pimensi Nashin, joten seuraava rasti on sitten huomattavasti pahempi Getzlaf. Tässä taistelussa on varmasti yksi sarjan kulminaatiopiste. Tämä jättää Datsjuk-Hossa parivaljakon piinaamaan muita ketjuja, joten tarkkana saa Ankat olla.

2007 Ankoilla oli loistava pimennysketju Moen-Pählsson-Niedermayer, joka oikeastaan ratkaisi hyvin pitkälle silloisen playoff-sarjan. Red Wingsin kaikki kaikessa oli ykkösketjun Dats-Zeta -kaksikko, joka oli helppo pimentää ja yhdellä ketjulla ei silloin ollut mitään mahdollisuutta pärjätä. Nyt vastakkainasettelussa Anaheim on täysin erilainen, kova puolustus, mutta Wingsilläkin materiaali on tolkuttomasti leveämpi.

Muilta tulee ja tulikin jo asiantuntevaa settiä, joten ajattelin itse kaivaa hieman erikoisempana pointtina tuon rosterivertailun 2007 kohtaamiseen, vähän muisteloa ja nykyisyyttä sekoittaen. Joukkueet ovat nimittäien muuttuneet melkoisesti.

Anaheim 2007 konferenssifinaalissa:

Todd Marchant - Andy McDonald - Teemu Selänne
Dustin Penner - Ryan Getzlaf - Corey Perry
Travis Moen - Samuel Påhlsson - Rob Niedermayer
Brad May - Ryan Carter/Ryan Shannon - Joe Motzko/Shawn Thornton

Chris Kunitz loukkaantui ja pelasi vain sarjan ensimmäisen ottelun.

Chris Pronger - Sean O'Donnell
Scott Niedermayer - Francois Beauchemin
Rick Jackman/Kent Huskins - Joe DiPenta/Kent Huskins

Jean-Sebastien Giguere
(Ilja Bryzgalov)

Detroit 2007 konferenssifinaalissa:

Pavel Datsjuk - Henrik Zetterberg - Tomas Holmström
Todd Bertuzzi - Robert Lang - Mikael Samuelsson
Valtteri Filppula - Dan Cleary - Johan Franzén
Kirk Maltby - Kris Draper - Tomas Kopecky

Kyle Calder loukkaantui ekan kohtaamisen ekassa erässä.

Nicklas Lidström - Danny Markov
Brett Lebda - Andreas Lilja
Kyle Quincey - Chris Chelios

(Mathieu Schneider ja Niklas Kronwall olivat koko sarjan ajan loukkaantuneina)

Dominik Hasek
(Chris Osgood)

Red Wings on tuosta kohtaamisesta muuttunut melkoisesti parempaan päin, lähestulkoon kaikki laiskat ja puolikuntoiset ongelmatapaukset on joukkueesta ulostettu ja omista on kasvanut huikeita onnistujia tilalle. Esim Filppula, Cleary ja Franzén olivat vielä tuolla kaudella täysin statistin roolissa, mutta eivät ole enää. Hasek oli paska maalissa, mieleen on painunut ikuisesti ne kun Anaheim vyöryttää mylläkän maalille, Hasek tekee enkelikuviota selällään ja kiekko on kohta verkossa. Pakistosta puuttui 2-3 pakit loukkaantumisten takia ja hyökkäys oli yhden ketjun varassa ja helposti pimennettävissä. Silti jengi pystyi laittamaan kampoihin paremmin yhdestäkään sen kevään mestarin vastuksista (2 voittoa, kukaan muu ei saanut kuin yhden), joten ihmetellä täytyy muiden surkeutta näin jälkikäteen Ankkojen Cup -runin aikana.

Nykyinen Wings-nippu on vaan jotain niin helkkaristi tuosta 2007 keväistä parempaa. Ei loukkaantumisia - tiivis puolustava pelitapa - kokemattomat omat "kasvatit" kasvaneet voittajiksi - leveämpi hyökkäys - parantunut pakisto ja maalivahtipelikin Hasekin viimeisiä vuosia parempaa. Detroitilla itsellään ei sinänsä voisi olla parempia lähtöasetelmia tähän sarjaan.

Noh, ehkä pelituntuma voi olla pitkän huilin jälkeen hakusessa ainakin ekassa pelissä ja siinä on Ankkojen eka sauma iskeä. Tätä nykyistä runkosarjan lopun toimivaa Ankka-pakettia Wings ei ole vielä kohdannutkaan. Paikanpäällä Detroitissa nähty viimeinen runkosrjankohtaaminen oli aika yksipuolinen Red Wings -näytös, mutta siitä Ducks on muuttunut ja parantanut melkoisesti. Erittäin mielenkiintoista nähdä, miten joukkueen pelitavat alkavat yhteen hioutua. Kumpi nollaa kumman? Vähämaaliselta sarjalta vaikuttaa.

Nykyiset oletettavat kokoonpanot:

Anaheim:

Ryan - Getzlaf - Perry
Brown - Ebbett - Selänne
Miller - Marchant - R.Niedermayer
Christensen - Carter - Parros

Pronger - S.Niedermayer
Whitney - Wisniewski
Beauchemin - Brookbank

Hiller
(Giguere)

Korjatkaa Ankka-asiantuntijat jos olen metsikössä. Onko loukkaantuneita?

Detroit:

Holmström - Datsjuk - Hossa
Franzén - Zetterberg - Cleary
Hudler - Filppula - Samuelsson
Maltby - Helm - Kopecky

Hyökkäyskaluston ainoa loukkaantumisista kärsinyt Kris Draper palaa todennäköisesti kokoonpanoon neloskentän keskelle. Voi olla että Darren Helm siirtyy laitaan ja esim. Kirk Maltby katsomoon.

Lidström - Rafalski
Kronwall - Stuart
Lebda - Ericsson

Andreas Lilja aivotärähdysoireiden takia sivussa. Chelios polkee kuntopyörää ja Meech vetää popcornia katsomossa.

Osgood
(Conklin)

EDIT:

Sarjan pitäisi alkaa perjantaina, mutta torstainkin mahdollisuus on olemassa. Toinen ottelu on joka tapauksessa varmuudella sunnuntaina, koska lauantaina Joe Louis Arena on muussa käytössä.
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Huikeata! Ankat vs. Punasiivet once again. Takaisinmaksun aika se on täälläkin mielessä. Odotettavissa eeppinen sarja.

Muut ovatkin jo alustaneet lähes kaiken, joten tyydyn lyhyisiin viivoihin:

Maalivahtipeli:

-Detroit "maskasi" jo yhden nuoren tähden täysin pihalle Round 1:llä. Miten toinen nuori huimapää kestää tämän ruotsalaiselle haisevan maskipelin tuotokset?

-Ozzien päivän kunto ratkaisee paljon, sillä kaverin esitykset heittelee laidasta laitaan. Parhaimmillaan maaginen, huonoimmillaan Jukka Tammikin olisi vahvistus.

-Ankoilla on heittää toisena vaihtoehtona kokenut JS maalille. Detroit voi turvautua Conkliniin tarvittaessa.

-Kokonaisuudessaan etu hieman Ankoilla.

Puolustus:

-Ankkojen kuusikko on kyllä pelottavan vahva. San Jose oli pissassa näiden herrojen kanssa. Alentuuko Detroitin polkukoneet samaan.

-Detroitin puolustus on myös todella hyvin balanssissa. Kronwall-Stuart kaksikko alkaa pääsemään viime kevään kiimatasolleen ja kolmosparikin pystyy hyvään peruspelaamiseen.

-Yhteenvetona: molemmilla asiat todella hyvin peräpään suhteen.

Hyökkäys:

-Ankoilla todella kova ykkönen, Detroitilla todella kova...niin koko kalusto. Ducksit jos koskaan tarvitsevat nyt secondary scoringia. Detroit varmasti pyrkii peluuttamaan ainakin kotikentällä Zetaa Getzlafia vastaan. Jos Conn Smythe kavereineen pimentää Ducksin ykkösen, mistä löytyy Ankkojen tehot?

-Hyökkäyksen osalta, etu Wingsien.

Valmennus ja muut lisämausteet menevät aika tasan. Molemmat hyviä niin kotona kuin vieraissa blaa blaa blaa.

Huikea sarja, jonka Wings hoitaa kuudessa pelissä. Puck Fronger!
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Itse uskon, että Teemu sai lisää potkua, tosta pomppumaalista eilen ja tekee sarjassa 5 maalia.

Ainakin Sharkseja vastaan Ankkojen pakit hoitivat Hilleriltä tulevat kakkoskiekot 100% varmuudella pois.

Toivottavasti tulee pitkä sarja. Joukkueet ovat erittäin tasaisia, mutta jos Wingsit vievät molemmat ekoista kotiotteluistaan tilanne näyttäisi jo liian pahalta. Pienet pomput tulevat ratkaisemaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Detroit varmasti pyrkii peluuttamaan ainakin kotikentällä Zetaa Getzlafia vastaan. Jos Conn Smythe kavereineen pimentää Ducksin ykkösen, mistä löytyy Ankkojen tehot?

Niin ja kokonaisuudessaan Wingseillä on mahdollisuus heittää kehiin kolme keskushyökkääjää - edellyttäen, että Draper on kunnossa - jotka kykenevät pelaamaan erinomaisesti kahteen suuntaan. Tämäkin voi olla merkityksellinen seikka sarjan kannalta, eli koko taakka ei ole yksin Zetterbergin harteilla, vaikka hän, olettaen, saa kantaa Joella päävastuun Getzlafin pimentämisestä.

Mielenkiintoinen sarja tuloillaan. Mielellään näkisin Wingsien voittavan sarjan ensimmäisen ottelun, tai vähintääkin toisen kotiotteluista - sen jälkeen sarjaan olisi huomattavasti helpompi lähteä. Kahden ottelun takaa-ajoasemasta lähtö Kalifornian lämpöön olisi mitä tuskallisin tilanne niin pelaajille kuin myös faneille. Siinä koeteltaisi joukkueen iskukykyä ja kykyä nousta ylös sillasta.

Luottamus joukkueeseen on kuitenkin suuri. Eivätköhän Wingsit hoida sarjan, ratkaisu tapahtuu joko viidennessä tai kuudennessa pelissä. En usko, että seitsemänteen saakka mennään.

vlad.
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Pari ranskalaista viivaa täältäkin:

- Veikkaan että Detroitille tulee tukala ja pitkä sarja jos Anaheimin kuumakallet Getz, Perry ja Pronger pysyvät poissa jäähypoksista? En usko että Wingsit tulevat tekemään kovin montaa maalia tasakentällisin Anaheimin "super"puolustusta vastaan?

- Toisaalta taas jos/kun Anaheimin tähtipelaajat jatkavat runkosarjan tyyliin ottamalla kokoajan "turhia" jäähyjä tulee Wings ratkaisemaan tämän sarjan hyvinkin nopeasti.

- Molempien joukkueiden maalivahdit ehkä hieman ylisuorittivat ekan rundin? Viimeisessä Det-Col pelissa Osgoodin otteet näyttivät jälleen huolestuttavilta Wings näkökulmasta. Jompikumpi tai jopa molemmat "kakkosmokket" kaivetaan naftaliinista tähän sarjaan.

- Villi veikkaus että, Ducks yllättää Wingsit ja voittaa 4-2 tiiviin puolustuksen ja Osgoodin avustuksella.
 

Vulak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks. Portland Pirates ja HIFK
Henkka löysi kivasti 2007-2008 kauden rosterit ja huomasi hyvin, että Detroit oli jo silloin ihan paska. Tästä innostuneena kävin kurkkaamassa aikaisemman playoff kohtaamisen kaudelta 2002 - 2003:

Puolustava mestari, Detroit sai vastaansa Ducksit. Sarja päättyi suoraan neljässä ottelussa ja Ducks teki jonkunlaista historiaa sweeppaamalla puolustavan mestarin ensimmäisellä kierroksella. Rostereita kyseisestä ottelusarjasta on kiva vertailla, Detroitillahan oli silloin varsin nimekäs rosteri:

Shanahan - Yzerman - Brett Hull
Lidström - Chelios

Robitaille - Fedorov - McCarty
Schneider - Dandenault

Holmstrom - Datsyuk - Zetterberg

Joseph
Legace


Rosteriin on uponnut varmaan 80 miljoonaa dollaria. Vastaavasti Duckseilla rosterin nimekkäimmät pelaajat olivat Paul Kariya, Steven Rucchin ja Petr Sykora. Poulustuksen ykköspari oli Ozolinsh ja Niclas Havelid. Ducksilla ei paljon tähtiä luistellut hyökkäyksessä.

2007 otteluista mieleen jäi Perryn puheet Dastyukille ja kahden tornin kimppakiva Homerin kanssa. Molemmille joukkueille jäi kivat muistot tästä sarjasta sillä joukkueiden runkosarja kohtaamiset tämän sarjan jälkeen ovat olleet erittäin viihdyttäviä. Detroit tuntui olevan ainoa joukkue jota vastaan ducks syttyi pelaamaan viimekaudella. Tämän kauden runkosarjan pelit multa on jäänyt välii, mutta raporttien mukaan ne on tarjonnut hyvää viihdettä.

Tältä sarjalta on lupa odottaa hienoa kiekkoviihdettä. Tarkempaa analyysiä lienee turha tehdä, detroitilla on syvempi hyökkäys mutta ducksilla on "syvempi"(?) puolustus ja parempi maalivahtipeli. Molemmat jengit myös tuntevat toisensa joten tasaista vääntöä tullaan näkemään.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Laitetaas nyt tuo otteluohjelmakin tänne:

Game 1 -- Friday at Detroit, 7 p.m.
Game 2 -- Sunday at Detroit, 2 p.m.
Game 3 -- Tuesday at Anaheim, 10:30 p.m.
Game 4 -- Thursday, May 7 at Anaheim, 10:30 p.m.
Tarvitaessa:
x-Game 5 -- Sunday, May 10 at Detroit, 5 p.m.
x-Game 6 -- Tuesday, May 12 at Anaheim
x-Game 7 -- Thursday, May 14 at Detroit

Eli pelit nro 2 ja 5 tulevat mukavaan katseluaikaan näin suomesta käsin katsottuna. Sillä molemmat pelit sunnutaina tulevat inhimilliseen katseluaikaan klo 21.00 ja klo 24.00

Mikäli sarjassa tulee 6 tai 7 peli niiden kellonajat päätetään sitten myöhemmin.

Aikas tyhjentäviä ennakoita ollut jo täällä tätä sarjaa koskien ja pakko on kyllä peesata muita sen suhteen että kyllähän tämä sarja osittan tulee ratkemaan maalivahtien onnistumiseen tai epäonnistumiseen.

Molemmat maalivahdit ovat olleen 1 kierroksella suorastaan loistavia siitä käy malliksi muutama nollapelikin. Tosin Osgood pelasi tilastollisesti heikon game 4 tuossa Columbus sarjassa mutta mies taisi loukkaantua kesken pelin ja tämä selittää osin 5 päästettyä maalia.

Itsekkin tätä sarjaa olen jo odotellut uudestaan tuon vuoden 2007 sarjan jälkeen. Joukkueet ovat kohdanneet ennen tätä sarjaa toisensa 4 kertaa ja voitot näistä sarjoista on 2-2. Jännä yksityiskohta on että 3 noista 4 sarjasta on mennyt jommalle kummalle suoraan 4-0 voitoin.

Tiukka sarja tulossa varmasti joka tulee ratkeamaan osittain siihen että miten Anaheim pystyy pysymään poissa jäähyaitiosta. Tiedän että Ankoilla on erittäin laadukas AV pelaaminen mutta ei tuo Detroitin molemmat YV ketjutkaan aivan surkeita ole! Detroit teki Columbusta vastaan 7 YV maalia. Myös Ankoilla on erittäin laadukas YV sillä ankat teki San Josea vastaan 5 YV maalia.

Myös tuohon 2 ja 3 ketjujen onnistumiseen tehojen ja maalien muodossa on syytä kiinnittää huomiota. Miten ankat esim pystyy vastaamaan esim 3 ketjun Hudler, Filppula,Samuelsson mahdollisiin tehoihin.

Varmasti tulossa vähämaalinen ja tasainen sarja. Eihän tätä malta millaan odottaa!

Detroit voittaa 4-2
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Vastaavasti Duckseilla rosterin nimekkäimmät pelaajat olivat Paul Kariya, Steven Rucchin ja Petr Sykora. Poulustuksen ykköspari oli Ozolinsh ja Niclas Havelid. Ducksilla ei paljon tähtiä luistellut hyökkäyksessä.

Vaikea uskoa että ohitit sellaiset pelaajat kuten S. Thomas ja A. Oates!!!
 

Vulak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks. Portland Pirates ja HIFK
Vaikea uskoa että ohitit sellaiset pelaajat kuten S. Thomas ja A. Oates!!!


Thomas kuka? :D Oatesin ois voinut laittaa, kuten myös Giguerenkin.

Tiukka sarja tulossa varmasti joka tulee ratkeamaan osittain siihen että miten Anaheim pystyy pysymään poissa jäähyaitiosta. Tiedän että Ankoilla on erittäin laadukas AV pelaaminen mutta ei tuo Detroitin molemmat YV ketjutkaan aivan surkeita ole! Detroit teki Columbusta vastaan 7 YV maalia. Myös Ankoilla on erittäin laadukas YV sillä ankat teki San Josea vastaan 5 YV maalia.

Ankkojen YV oli tulikuuma jo runkosarjan lopussa ja AV lähti toimimaan paremmin playoffeissa. Detroitin kannattaa olla tarkkana omassa päässä, jos Anaheim saa myllyn käyntiin jäähyjä kannattaa vältellä sillä Detroitilla on heikoin AV prosentti jatkaneista joukkueista. Detroitin AV prosentti playoffseissa on käsittämättömän heikko sillä vastassa oli runkosarjan heikoin YV. Miten CBJ onnistui nolamaan detroitin AV:n?

Prosentit: Detroit AV: 76.9% YV: 31.8% - Anaheim AV: 83.3% YV: 21.7% - kannataa muuten huomioida, että prosenteissa Anaheimilla on president trophy voittaja vastassa jolla yv ja av oli top 5:sta jo runkosarjassa.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Paffilla on ainakin kova usko Ankkoihin, Detroit jatkoon kertoimella 1.23. Huhhuh!

No ei siinä mitään, kyllähän Detroit on selkeä suosikki, ei pelkästään tässä parissa vaan pytyn voittajaksi.

Itse en usko lännen toisella parilla olevan mitään jakoa kumpaakaan jengiä vastaan.

Kattavasti on jo vedetty ennakkoaseltelmat täällä joten en jaksa edes vääntää mitään semi-älykästä analyysiä. Maalivahtipeli on kaiken A ja O, Hillerin pitää olla loistava jotta Ankoilla olisi mitään jatkoa. Jos Osgood hyytyy niin sitten on kaikki mahdollisuudet.
 

M10

Jäsen
En minäkään mitään jaksa analysoida, koska joukkueista paremmin perillä olevat ovat sen jo tehneet.

Sanonpahan vaan, että vaikka molempien joukkueiden tolppien välissä leijuu kysymysmerkkejä (edelleen myös Hiller IMO), niin tämän sarjan voittaja vie Stanley Cupin.

Ja itse uskon Anaheimin menevän tästä jatkoon.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Henkka löysi kivasti 2007-2008 kauden rosterit ja huomasi hyvin, että Detroit oli jo silloin ihan paska. Tästä innostuneena kävin kurkkaamassa aikaisemman playoff kohtaamisen kaudelta 2002 - 2003:

Puolustava mestari, Detroit sai vastaansa Ducksit. Sarja päättyi suoraan neljässä ottelussa ja Ducks teki jonkunlaista historiaa sweeppaamalla puolustavan mestarin ensimmäisellä kierroksella. Rostereita kyseisestä ottelusarjasta on kiva vertailla, Detroitillahan oli silloin varsin nimekäs rosteri:

Shanahan - Yzerman - Brett Hull
Lidström - Chelios

Robitaille - Fedorov - McCarty
Schneider - Dandenault

Holmstrom - Datsyuk - Zetterberg

Joseph
Legace


Rosteriin on uponnut varmaan 80 miljoonaa dollaria. Vastaavasti Duckseilla rosterin nimekkäimmät pelaajat olivat Paul Kariya, Steven Rucchin ja Petr Sykora. Poulustuksen ykköspari oli Ozolinsh ja Niclas Havelid. Ducksilla ei paljon tähtiä luistellut hyökkäyksessä.

Tuota on tullut analysoitua myöhemmin paljon. Syitä on muutamia miksi kävi kylmät. Puolustavan mestarin runko oli helkkarin ikääntynyt ja se vei suurimman menestysnälän mennessään. Valmentajana oli Bowmanin tilalle jäänyt floppi Dave Lewis. Ja Anaheimilla oli silloin liigan paras valmentaja, joka nyt on onneksi Wingsin penkin takana.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Thomas kuka? :D Oatesin ois voinut laittaa, kuten myös Giguerenkin.

Steve Thomas. Eikö nimi todellakaan sano mitään? Eihän mies mikään supertähti ollut mutta mielestäni pelaaja joka syttyi parhaimmilleen playoffeissa.

Teki runkosarjassa yli 900 pistettä urallaan ja playoffeissakin komeasti yli 100 pistettä. Luulisi nyt jonkun täällä miehen muistavan!!! Aliarvostettu pelaaja. Vaikka Torontossa miestä ainakin arvostettiin.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Steve Thomas. Eikö nimi todellakaan sano mitään? Eihän mies mikään supertähti ollut mutta mielestäni pelaaja joka syttyi parhaimmilleen playoffeissa.

Stumpyä on vaikea unohtaa, sillä sen verran hurja oli sen kauden pudotuspelisuoritus. Thomas ja Chistov pelasivat loistavasti yhteen, ja silloin näytti, että mini-Stanislavistakin olisi martinstlouismaiseksi taskuraketiksi. Yksien pudotuspelien kiidoksi kuitenkin jäi. Muistakseeni Thomas hyppäsi punanuttujen leiriin seuraavaksi kaudeksi?

Tuosta Anaheimin nykyisen kakkoskentä koostumuksesta sen verran, että Ryan Carter saattaa luistella toista laitaa siinä myös. Sitä kokeiltiin Sharkseja vastaan, ja se toimi varsin hyvin. Kunhan Christensen ei siihen enää tulisi.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Thomas muistaakseni meni Red Wingseihin mutta taisi loukkaantua heti eikä pelannut montaa peliä. Ainakin rikkonainen kausi taisi olla.

Parros taitaa istua katsomossa Wingsejä vastaan joten Carterillekin löytyy tilaa. Ainakin toivoa sopii.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Thomas muistaakseni meni Red Wingseihin mutta taisi loukkaantua heti eikä pelannut montaa peliä. Ainakin rikkonainen kausi taisi olla.

Jep! kaudella 2003-2004 Thomas pelasi Wingseissä runkosarjassa 44 ottelua tehoin 10+12=22 pts. Mikä mielestäni oli ihan (kohtalaisen) hyvä saavutus rikkonaisen kauden pelanneelle veteraanille.

vlad.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Uhh. Rafalski sivussa, Chelios paikkaa. Taasko tämä pakkien lahoaminen alkaa ennen Ankkasarjaa?

Näiden uutisten myötä sitä alkaa entistäkin enemmän kaipaamaan Liljaa takalinjoille, asia jota ei olisi uskonut todeksi vielä kauden alkaessa. Täytyy kuitenkin toivoa, että Chelioksen ilmaantuminen kokoonpanoon ei aivan totaalisesti sekoita pakkaa ja hän kykenee hoitamaan oman tonttinsa edes kohtuullisesti - vaikka asia hitusen epäilyttääkin. Asialle ei nyt kuitenkaan mahda mitään, olipa kokoonpano mikä tahansa niin pelit on voitettava. Nyt Wingsien on vain pelattava entistäkin kurinalaisemmin ja koetettava pitää pakka kasassa, jotta Osgood pääsee helpolla, eikä vastustajan onnistu käyttää hyödyksi Wingsien heikkouksia - joihin nyt lasken erityisesti kolmannen pakkiparin (Lebda-Chelios), joka nyt tosin pelannee hyvin minimaalisesti.

vlad.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Uhh. Rafalski sivussa, Chelios paikkaa. Taasko tämä pakkien lahoaminen alkaa ennen Ankkasarjaa?

Aika harmittava takaisku mutta toivotaan että Chelios pelaa peruspeliään eikä aiheuta hitaudellaan jäähyjä tai vaarallisia tilanteita omaan päähän.

Hyvin playoffit aloittanut rookie Ericsson nousee Rafalskin tilalle 1 pariin. 2 pakkipari pysyy sitten samana ja Chelios korvaa sitten Ericssonin paikan tuossa 3 parissa.

illan peliin näillä pakeilla:

Lidstrom-Ericsson
Kronwall-Stuart
Lebda-Chelios

Toivottavasti Rafalski palaa pian.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Prkleen kananpojat! Ne pelaa helvetin hyvin. Olivat heti ryöstää Detroitilta kotiedun. Kapteeni Lidström päästi meidät pälkähästä, mutta kieltämättä, Ankat olivat parempia kokonaisuudessa.

Detroitin avauspeli oli hieman tuskaista. Varsinkin ykköskenttä Homer-Pavel-Hossa oli aivan pihalla koko pelistä. 8 päivän tauko ei tainnut tehdä hyvää? Toisaalta Ankat pelasi todella viisaasti puolustussuuntaan ja näin eliminoivat Detroitin nopeeta hyökkäyspelaamista.

Ei tosiaan riittänyt, että Getzlaf ja Perry pyörivät kulmissa suojaten kiekkoa. Nyt kun tuossa on kolmas samankokonen kaveri Ryan vielä vieressä niin vahva on poikien kulmavääntö.

Kuuma oli koitos. Brown lanasi myöhäisellä taklauksellaan Hudlerille 10 tikkiä otsaan. Perry ja Ericsson vähän tanssahtelivat ilman hanskoja ja molempien maalivahtien edessä käytiin tuttua taistelua.

Tosiaan viime sekunneilla 11kenttäpelaajaa+Ozzie Wingsien maalivahdin alueella. Täysin mahotonta.

Sunnuntai alkuillasta jatkuu. Tuskin malttaa odottaa. Hieno sarja tiedossa.
 

Hakkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings, New England Patriots
Aika harmittava takaisku mutta toivotaan että Chelios pelaa peruspeliään eikä aiheuta hitaudellaan jäähyjä tai vaarallisia tilanteita omaan päähän.

Ihan hyvin Chelios luuti omalla tontillaan. Peruspeliä, eikä hasardeja. Hyökkäyspäässä Cheli jopa järjesti hyvän paikan.

Hyvin tuli kyllä Anaheim tuohon ekaan otteluun. Ducksien liike oli pykälää parempi ja aktiivinen karvaus sai Red Wingsin avauspelin yskimään. Hossa ja Datsyuk eivät saaneet peliään käyntiin oikein missään vaiheessa. Onneksi kapteeni Lidström oli sentään vireessä ja Osgood otti pari tärkeää koppia(+ parit tolpat).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös