Detroit (1) - Colorado (6) Playoffs 2008, Länsi, 2. kierros

  • 15 041
  • 74

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ohoh, tuleepas vihulaisille nyt noita loukkaantumisia. Wolski oli shit häppens ja Foppa tietoinen riski, joka kostautui, mutta kaksi muuta (Hannan ja Smyth) ovat tavallaan Detroitin ansaitsemaa vastustajan epäonnea. Molemmat vammat ovat tulleet laukausten blokkaamisesta ja Red Wings nyt vain sattuu tekemään enemmän töitä ja laukomaan pirusti enemmän, jolloin todennäköisyys vammoille kasvaa.

Ottelun alla on puhuttu tuosta Denverin ohuemmasta ilmanalasta ja olisi kiva tietää, miten tuo vaikuttaa runkosarjan aikana yksittäisten otteluiden vierailuille. Tässä voisi olla jopa vedonlyönnillinen tekijä kyseessä. Red Wingsin pelaajat ovat kuitenkin puhuneet, että kun tarpeeksi ajoissa paikalle tulee (päivä tai pari ennen) ja ehtii vetämään yhdet kovat harjoitukset alle, niin pelissä ei enää ole mitään ongelmia ohuemmassa ilmassa pelaamiseen.

Kotikentän vaihtoedun turvin Colorado pääsee nyt koutsaamaan Sakicin pois Selke-kaksosten pihdeistä. Datsjukin ja Zetterbergin puolustuspeli oli kotikentällä tyrmäävää. Joe Sakic 0+0=0, -3 ja 6 laukausta. Vastaavasti Nashvillen ykkösnyrkin sentteri Arnott sai neljässä ottelussa aikaan 1+0=1, -1 ja 6 laukausta.

Jotenkin mielipuoliselta tuntuu se, että Quenneville sanoo Theodoren jatkavan. Uskon tämän vasta kun matsi alkaa ja omin silmin saman näen, jokainen järkevä valmentaja lähtisi seuraavaan matsiin Budaj'lla ja kyseessä voi olla vain bluffi.
 
Viimeksi muokattu:

Punasiipi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kappas, eilistä peliä pääsee ensimmäisenä kommentoimaan. Myönnetään siis heti alkuun että olin väärässä kun odotin Coloradon kotiluolan riittävän tarvittavaan nosteeseen jotta ensimmäinen voitto menisi Lumipalloille. Voi tämän lukea niinkin että en uskonut tarpeeksi Detroitin voittoon vieraspelissä mutta niin tai näin, onneksi olin väärässä.

Itse pelistä;

Kyllä nuo Selke-veljekset ovat maagisia, ei voi muuta sanoa. Toinen varattu 6. kierroksella, toinen varattu 7. kierroksella ja millaista jälkeä saavat aikaan erikseen ja etenkin yhdessä. Pavelin ensimmäiseen maaliin johtanut syöttö Zetterbergiltä oli enemmänkin kiekonlipsahdus mutta Datsyuk iski hanakasti eteensä tulleen kiekon maaliin...Pavelin syöttö Hankin ylivoimamaaliin taasen oli taitavuudessaan huikaiseva, puhumattakaan kaksikon peliälystä joka loi tilanteen. Huh huh!

Cheli oli pikkaisen hukassa mielestäni tänään, ratkaisut eivät olleet ihan A1-tasolla kaikissa tilanteissa. Kronwall taasen oli hyvin näkyvillä, teki useita nousujakin hyökkäyksen tueksi. Tätä mielestäni tarvitaan etenkin ylivoimassa, pointeilla pysyvät pakit eivät yksinkertaisesti kerkeä ampumaan kun karvaus on niin ylhäällä tai joutuvat ainakin ampumaan kiireellä ja vaara vastustajan jalkoihin jäävästä kiekosta on suuri, johtaen sitten siihen alivoimahyökkäykseen.

Osgood, minä ainakin istun sangen rauhallisena sohvalla vaikka laukauksia satelisi enemmänkin kohti maalia. Torjuntatyyli on sopinut hyvin viimeisiin viiteen otteluun, puhumattakaan avaintorjunnoista kriittisillä hetkillä.

Filppulan Valtteri...pelasi itseasiassa tänään aika miehekkäästi. Katsoin tarkkaan miten halukkaasti yritti pelissä ampua kohti maalia pitäessään kiekkoa ja tulin henkilökohtaiseen varmuuteen siitä että jotain on rikki, kyllä Flipillä oli tilaisuuksia missä olisi voinut perustellusti käyttää vaikka lämäriä mutta ratkaisu oli aina odottaa kauankin sitä syöttöpaikkaa. Tästä huolimatta, Valtteri meni hyvin tilanteisiin missä yleensä tulee vähän kipeätä ja pelasi agressiivisesti laitojen tuntumassa...taisi itseasiassa Scott Hannan loukkaantua pelin viime minuutilla harmittoman oloisessa kontaktissa Filppulan kanssa. Minä tykkäsin kovasti nälkäisen oloisesta 51:stä.

Tästä on hyvä jatkaa, Forsberg toivottavasti itseasiassa mukana seuraavassa pelissä kun tuntui olevan enemmän Coloradon peliä sekoittava hahmo kun pelätty ratkaisija. Luuta käteen ja valmistautumaan aika puun takaa tullutta Dallasia varten...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nyt loukkaantui Stastny ja sitten vielä uudestaan Hannan. Onhan tuo uskomaton lista ja kuitenkin ihan pelitilanteita. Onko pelaajia pakotettu pelaamaan loukkaantuneena ja loukkaantuvat sen takia herkemmin vai mitä ihmettä Avsissa tapahtuu? Svatos, Forsberg, Smyth, Hannan, Wolski, Stastny ovat nyt olleet tässä ottelusarjassa enemmän tai vähemmän sivussa ja Theodorekin pelasi kipeänä maalilla.

Noh, tilanne pitää käyttää kylmästi hyödyksi ja katkaista ottelusarja seuraavassa pelissä. Avalanchen stunteista Jones on vaikuttanut todella lupaavalta tulvaisuuden mieheltä. Pariin kertaan veivasi Wings-pakit kuutamolle, mutta Osgoodiin maalintekoaikeet aina viimeistään pysähtyivät. Hensick oli myös pirteä.

Omia ei viitsisi edes kehua, niin suurta mielihyvää on koneen virittyminen pikkuhiljaa parhaimmilleen viime peleissä aiheuttanut. Pavel ja Zeta pelaavat uskomatonta peliä molemmissa päissä kenttää, pelastavat paniikin omassa päässä viemällä paineen väkisin vastustajan päätyyn ja tehoja syntyy hyökkäyspäässä. Franzén on todellinen uhka ja lähes pysäyttämätön kakkoskentässä, Hudler väläyttelee vaaratilanteita alemmista ketjuista, on pelannut vuorotellen sekä kolmosessa että nelosessa.

Vaikka Franzén onkin tehnyt ison liudan tärkeitä maaleja, niin silti PAvel Datsjuk on mielestäni ollut Red Wingsin playoff MVP tänä keväänä. Niin iso rooli, täydellistä pelinlukua molemmissa päissä, riistää kiekon, ratkaisee itse tai sitten syöttää maalin huikealla tavalla. Pariin kertaan vienyt kiekon jämäkällä vartalotaklauksella, joka on ollut täysin uutta nähtävää entiseen verrattuna. Lihasmassa alkaa vuosien työnteon jälkeen ilmeisesti riittää koviin peleihin.

Chelioksen heikkous on myös hieman yllättänyt. Colorado-sarjassa vauhti on ollut erittäin kovaa, ja vanha ei enää kerkeä mukaan. Purut ja pystyavaukset ovat hätäisiä ja yleensä poikivat kiekonmenetyksen vastustajalle. Näillä näkymin Chelios pelaa viimeistä NHL-kauttaan. Jatkosopimuksen tekemisessä ei oikeastaan ole enää muutenkaan järkeä, koska Red Wingsiltä on puskemassa ylös monta prospektia, joita ei voi enää pudottaa ilman waivereita farmiin ja se tulisi kesällä aiheuttamaan ongelmia.

Nicklas Lidström pelasi 201. NHL pudotuspeliottelunsa ja ohitti Jari Kurrin kaikkien aikojen eurooppalaispelaajien tilastossa. Aika iso rajapyykki siten kyseessä. Tulevaina vuosina Lidas tulee ohittamaan todennäköisesti myös Teppo Nummisen runkosarjaotteluissa. Eroa on 63 ottelua, joten yksi kausi Teppoa pitempään riittänee.

Lidströmin kohdalla Red Wingsin tilanne on pudotuspelien suhteen mielenkiintoinen, häneltä voi odottaa jopa tasonnostoa. Etenkin yhteispeli Holmströmin kanssa ylivoimalla on tökkinyt, tai sitten vastustajat keskittyvät pelaamaan sen "pahan akselin" ensisijaisesti pois. Onneksi Pavel ja Zeta ovat pystyneet värkkäämään maaleja muuta kautta ja kakkosyv:n "pahan akseli" Kronwall - Franzén on tukenut loistavasti.

Lidströmin ja Holmströmin tasonnoston lisäksi myös Daniel Clearyltä odotellaan kovasti niitä edelliskeväiden sankarisuorituksia. Potentiaalia parempaankin siis vielä on ja sitä tarvitaan, jos Cupin meinaa oikeasti voittaa. Joka kierroksella on pelin parannuttava ja todelliset testit ovat vasta edessäpäin. Samuelssonilta ja Filppulalta en jaksa suuria ihmeitä odottaa, yksittäiset maalitkin ovat pelkkää plussaa.

Mike Babcockilla on näköjään sama syntymäpäivä kuin allekirjoittaneellakin. :) Babcock turned 45 on Tuesday. "I've always said when you're playing on my birthday you've had a good year."
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Nolla viis siitä viis, suomipoika nousee aina, tai no tässä tilanteessa ei Avsin-pojat nouse kun ei ole suomipoikaa mukana. Olipahan mielyttävä jääkiekko-ottelu tänä aamuna ja oikea joukkue vielä voitti, jee!

Piti ihan koosteista kelailla useaan kertaan tuo Detroitin voittomaaliksi jäänyt Zetterberg-Datsyuk show. Voi jumalauta mikä maali, out of this world. Nyt kun tosiaan alkaa näyttää siltä, että ykköskentän pelihuumori on huippuluokkaa ja jo entuudestaan Franzen on ollut umpitulessa niin ratkaisijoita alkaa olemaan reilusti. Positiivista oli myös Filppulan pelaaminen. Paljon pelirohkeempaa yritystä kuin aikaisemmissa väännöissä. Oisko Valtterilla oikeesti ollut joku pikkuinjury, joka korkeassa ilmanalassa olisi parantunut? heh.

No joo, tää sarja alkaa olemaan paketissa, kiitos vielä Coloradon käsittämättömän loukkaantumissuman. Seuraavaksi vastaan tuleekin sitten ihan odotetusti Dallas, sillä Choke Sharks ei vaan kestänyt tänäkään vuonna.

Detroit, Pittsburgh, Dallas. Siinäpä ne mestarikandidaatit tällä hetkellä, mutta eipä rynnitä sen enempää enää asioiden edelle.

Canal lupasi muistaakseni näyttää, kun Colorado siirtyy golfkentille to-pe-yönä, vai joko ne on senkin ehtineet muuttaa?

Niin ja Sakic ohitti Kuningas Yzermanin playoff-pistetilastoissa. Taitaa Jouko olla nyt kaikkien aikojen kahdeksanneksi kovin pisteröhmy loppupeleissä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Piti ihan koosteista kelailla useaan kertaan tuo Detroitin voittomaaliksi jäänyt Zetterberg-Datsyuk show. Voi jumalauta mikä maali, out of this world.

Tuossa maalissa tosiaan Samuelsson luovuttaa kiekon punaviivalla Zetterbergille, Zeta liukuu hirveällä vauhdilla Avs-hyökkääjien välistä hyökkäysalueelle, jättää kiekon oikeaan laitaan Datsjukille, Dats takaisin oikeaan nurkkaan Zetalle, takaisin Datsille laitaan, takaisin Zetalle maalin taakse, sieltä vielä takaisin Datsille ja lopulta Datsin syöttö Zetalle takatolpalle ja kiekko tyhjiin. Aivan uskomaton maali, 6 syöttöä keskenään.

Ja Sammylle hieno kakkossyöttö. :)
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
3-0

Olipas makea voitto vaikka meinasi mennä lopussa oikein jännäksi.

Voitosta huolimatta nyt täytyy antaa valmennusjohdolle hieman risuja. Miten voi olla mahdollista että lähes perätysten viimeisessä erässä otetaan kaksi eri kertaa väärästä vaihdosta 2 min jäähy. Tälläinen huolimattomuus ei jatkopeleissä saa enään toistua. Hieman huvittu tuo että Helm joutui istumaan takaisin jäähyaitioon lähes samantien sieltä tultuaa. Oli äijän ilmekkin hieman hämmentyneen oloinen.

Vastustajan esityksiin sen enempää puuttumatta on käsittämätöntä että Theodore pelaa vieläkin Coloradon maalissa. Ok tänään mies ei joutunut vaihtoon kesken pelin mutta se tuttu 4 maalia meni taas selän taakse. Mikäli Budaj ei ensi pelissä ole maalissa. Tämä sarja loppuu viimeistään lauantaina.

Ykköskentän YV esityksiä on hieman kritisoitu mutta hyvin saivat siitä huolimatta 2 häkkiä aikaan. Tässäkin ottelussa Colorado sortui tyhmiin jäähyihin antaen kyllä useita tilaisuuksia Detroitille ratkaista peli jo hyvissä ajoin loppua. Mutta niin vain ei käynyt. Toisaalta jos Detroit peluuttaa pakonkin edessä YV koostumusta Filppula, Draper ja Drake niin ei hirveästi lisää YV maaleja voi oikein odottaakkaan.

Paljon mollaamani Samuelsson pelasi mielestäni parhaimmain playoffpelinsä sitten Game 1 Nashvilleä vastaan. 0+2 tehojen lisäksi järjesteli muutaman tosi mukavan maalipaikan ja meinasi itsekkin tehdä 1 maalin. Muutenkin tuolla 2 ketjulla on viimepeleissä ollut loistava kemia keskenään. Koska ketjussa pelaa kuitenkin 3 varsin erilaista pelaajaa vaikka skandinaaveja kaikki ovatkin. Tämä 2 ketjun herääminen voisi myös tarkoittaa sitä että Zeta ja Pavel pelaavat myös jatkossakin samassa ketjussa vieraspelit.

Myös Cleary pelasi toisen hyvän pelinsä peräkkäin. Mutta taaskaan ei tullut tehoja. Onse kumma kun ei pompi millään. Pelin lopussa mies pääsi yksin läpikin mutta taisi nostaa avopaikasta kiekon yli maalin? Mies tarvisi nyt sen yhden säkä/räkämaalin mikä varmasti vapauttaisi pelaamista. Yrittämisestä tämä ei todellakaan ole kiinni. Ei vain pompi kiekko näissä playoffeissa Dan boy:lle.

Helm on kyllä pirteä esitys aina jäälle tullessaan. Jaksaa luistella ja painaa. Ei näillä näytöillä ja tuloksilla Maltbyllä ole kyllä mitään asiaan kokoonpanoon.

Chelios taidettiin penkittää viimeiseksi 10 minuutiksi 3 erässä. Loistava veto sillä viimeistään nyt jokainen Detroit fani on huomannut Chelioksen virheherkkyyden. Voi olla että olen ainut tämän idean kanssa mutta miltä kuulostaisi se että Chelios jätetään ensi pelissä kylmästi kokonopanon ulkopuolelle ja hänen tilallaan pelaa fyysisempi Lilja? Tämä olisi kyllä kieltämättä Babcockilta ja kumppaneilta todella rohkea ja röyhkeä veto Mutta Chelioksen aseman takia hieman jopa epäilen että valmennusjohdolla ei ole kanttia miestä penkittää. Vaan miestä roikutetaan väkisin mukana.

Osgood jatkaa hyvää 5-0 putkeaan ja oli tänäänkin yksi voiton takuumiehistä Eurokaksosten ohella. Mielestäni yhtään Coloradon maaleista ei voi laittaa Osgoodin piikkiin vaikka 1-0 maali menikin hieman helpon oloisesti.

Minun silmiini Stuart pelasi heikoimman pelinsä näissä playoffeissa tähän asti. OK pari pusua tuli taas mutta Coloradon 3 maali meni miehen piikkiin täysin. Mies ei pitänyt omaa miestään ja Brunette pääsi vapaasti maalin edessä survomaan kavennus maalin. Mies myös hukkasi kiekon huolimattomasti avaten Coloradolle vaarallisen 2 vs 1 yv hyökkäyksen. Onneksi Ozzie oli hereillä ja torjui tämän.

Tottakai toivoin että tämä sarja ratkeaa ensi pelissä mutta en millään siihen jaksa uskoa vaikka Coloradolta on "puoli" rosteria sivussa ja Detroitin esitys on 2 viime pelissä ollut lähes täydellinen. Eiköhän lauantaina sitten kotona panna sarja poikki tosin kelpaa voitto myös tuossa Game 4.
 
Viimeksi muokattu:

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Seurasitko viime keväänä Detroitin matseja? Filppulahan oli niissä ihan eri mies, kun tällä kaudella on missään vaiheessa nähty, haastoja hyvällä itseluottamuksella suuntana maali. Runkkarissa pelasi huonosti, kaarsi about aina kulmaan pyörimään.

Pakko vastata tähän vaikka pari päivää on vierähtänytkin Wappuillessa...
Näin kaikki paitsi yhden Detroitin pelin viime keväänä jota NASN ei näyttänyt. En verrannut Valtteria nyt viime vuoteen enkä mihinkään muuhunkaan ajan hetkeen vaan olen vain tehnyt saman havainnon kun ehkä muutkin, että Flipper harvoin yrittää henkilökohtaisia ratkaisuja vaan on ottanut ennemminkin sellaisen Raimo Helmis-tyylin käyttöön. Mielestäni paikoista pitää laukoa ja kun ketjukaverit niin lähes poikkeuksetta tekevät, se on kiinnittänyt huomioni. Kyllä menestyäkseen täytyy joskus ottaa riskejäkin ja kantaa vastuuta myös tehojen muodossa. Valtteri pelasi paremmin tuon kolmannen pelin, mutta jäin edelleen kaipaamaan ryöhkeitä haastoja maalia kohti.

Paljon mollaamani Samuelsson pelasi mielestäni parhaimmain playoffpelinsä sitten Game 1 Nashvilleä vastaan.

Nyt Samuelsson oli mielestäni hyvä. Ei ehkä vieläkään ylivoimalla mutta muuten.

Myös Cleary pelasi toisen hyvän pelinsä peräkkäin. Mutta taaskaan ei tullut tehoja. ....Helm on kyllä pirteä esitys aina jäälle tullessaan. Jaksaa luistella ja painaa. Ei näillä näytöillä ja tuloksilla Maltbyllä ole kyllä mitään asiaan kokoonpanoon.

Jep. Clearyn istuttaminen tähän 2D-ketjuun on tuonut myös lisää hyökkäysvoimaa kolmoseen, joten nyt periaatteessa kaikkien ketjujen pitäisi pystyä myös ratkaisuihin hyökkäyspäässä. Helm on mielestäni ottanut Kopeckyn paikan/roolin ja jos vielä D-Mac nostaa hieman tasoaan saadaan nelosesta Hudlerilla varustettuna myös hyvin iskukykyinen. Hyviä väläyksiä sekä Helmiltä että Hudlerilta (tolppa) eilen.

Chelios taidettiin penkittää viimeiseksi 10 minuutiksi 3 erässä. Loistava veto sillä viimeistään nyt jokainen Detroit fani on huomannut Chelioksen virheherkkyyden. Voi olla että olen ainut tämän idean kanssa mutta miltä kuulostaisi se että Chelios jätetään ensi pelissä kylmästi kokonopanon ulkopuolelle ja hänen tilallaan pelaa fyysisempi Lilja?

Aika paha vertailu tällä hetkellä. Lilja ottaa vaan lähes joka pelissä turhan jäähyn tai laittaa maalin lähellä vastustajan lapaan, joten vähän hirvittää tämä ehdottamasi vaihtoehto, mutta kun Denverin pojat yrittää ratkaista peliä fysiikalla, voisi tuo olla ehkä seuraavassa pelissä bold move, varsinkin vieraissa. Chelios on kyllä monissa liemissä keitetty, joten voisi toimia myös herätteenä siihen suuntaan. Tosin nyt ei ole Bowman tylyttämässä pelaajia, joten en usko että Babcockin kantti tuohon riittää.

Eiköhän laiteta nyt kerralla lumivyöry sulamaan 4-0!
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Tämän uutisen jälkeen ei ole odotettavissa muuta kuin että Red Wings pyyhkii 4-0 voitoin jatkoon. http://redwingscorner.blogspot.com/2008/05/forsberg-out-for-game-4.html

Rehellisesti sanottuna hieman harmittaa että Avs on koko ajan järkyttävän siipirikkoinen. Olisi voinut olla hyvä ja kovakin sarja, mutta nyt homma menee kyllä poikki ja tylysti.

GO WINGS!
 

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Olisi voinut olla hyvä ja kovakin sarja, mutta nyt homma menee kyllä poikki ja tylysti.
Lisäksi Quenneville saa mitä parhaimman syyn murskatappiolle. :)

Pelataan nyt kuitenkin pelit loppuun ennen voitonjuhlia. Mistä sitä ikinä tietää, jos vaikka tähän asti loistanut Osgood imaisisi viisi ensimmäistä vetoa. Avsin mahdollisuus nousta tästä sillasta vaikuttaa joka tapauksessa häviävän pieneltä, mutta silti pieni pelko on hyvä olla perseessä.

Cheliosin korvaamista Liljalla vastustan jyrkästi. Kyllähän papalla on ollut ajoittain suuria ongelmia omassa päässä, mutta silti kolmospari Chelios-Lebda on toiminut kokonaisuutena ihan ok. Ainakin tähän asti Cheliosin hitaudesta johtuvat virheet on pystytty paikkaamaan. Lisäksi Cheliosin merkitystä joukkueen yhtenä tärkeimmistä johtajista ei voi vähätellä. Näyttää vahvasti siltä, että tämä kausi on Cheliosin viimeinen ainakin Detroitissa. Luotan kuitenkin siihen, että pappa pystyy nostamaan tasoaan tulevissa otteluissa. Liljan läsnäolo pienellä peliajalla kolmosparissa on jotain sellaista, mistä on saanut tänä keväänä jo kärsiä tarpeeksi.

Hyökkäykseen on löydetty uskomattoman hyvin toimivat koostumukset. Samuelssonkin on nostanut tasoaan reilusti sitten Nashville-sarjan. Hudler on ollut juuri semmoinen nelosketjun tehokas "erikoismies", mitä hänestä playoffeihin toivoinkin. Erityisesti minua on ilahduttanut keltanokka Helmin ja veteraani Draken otteet pudotuspeleissä. Helmistä on kehkeytymässä vähintäänkin loistava puolustavan kentän johtaja. Myöskin McCarty on ylittänyt reilusti ainakin omat odotukseni. Selke-veljekset ovat jatkaneet siitä, mihin runkosarjassa jäivät. Franzenista nyt on turha erikseen puhuakaan.

Homerille ja Clearylle kyllä toivoisi onnistumisia, jotta herrat saisivat pienet apinat pois selästään. Kummatkin ovat kuitenkin niin kokeneita pelimiehiä, että uskon heidän löytävän tehonsa jossain kohtaa.

Viiden tunnin päästä siis ottelu alkaa. Eiköhän hoideta homma hyvällä asenteella kotiin heti ensimmäisestä ottelupallosta. Enpä taida mennä nukkumaan, etten sitten vaan missaa peliä.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Detroit voitti 8-2 ja kaikki maalit olivat Ruotsalaisten käsialaa. Onko tämä jopa uusi ennätys? Esim. siis että vähintään 8 maalia matsissa ja kaikki eurooppalaisten/Ruotsalaisten tekemiä?
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
On kyllä uskomattomassa vireessä Franzen. Kaksi hattutemppua tässä ottelusarjassa ja johtaa playoffien maalipörssiä ylivoimaisesti. "Hieman" puskista tämäkin nimi tuonne listalle ilmestyi. Filppulakin kostui kahdella syöttöpinnalla...
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Vilpittömästi onnea Red Wingsille. Itse uskoin, että Avs voisi hyvällä pelillä haastaa Wingsin, mutta siitä hyvästä pelistä saati haastamisesta ei ollut tietoakaan. Kaikki kunnia Avsin paskuudelle, mutta kyllä DRW pelaa Stanley Cupin arvoista jääkiekkoa.

Loukkaantumisia oli, mutta ne kuuluvat lajiin. Niihin ei ole mikään joukkue koskaan kaatunut. 4-0 on sellainen tyrmäys, että oksat pois, siellä ei olisi Fopat ja Hannanit mitään auttaneet.

Onnea jatkoon, rivalry-vuosina tämä olisi tuntunut pahemmalta. Jospa Denveriin saataisiin pian kyvykäs valmentaja tämän muniinpuhaltelijan tilalle. Ja maalivahti.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Detroitin ylivoima tappaa mielenkiinnon.

Aika harvinaista herkkua on kun playoffseissa ei kolmannnen erän seuraaminen Coloradoa vastaan enää jaksa kiinnostaa kun peli on selvä ja jännitettävää oli enää siinä ettei kukaan loukkaannu. Avalancen joukkueelle pitää nostaa hattua, että turhautumista ei alettu purkamaan väärillä tavoin, vaan joukkue yritti maaleja saada loppuun asti. Hieman jopa tuntui että Red Wingsit ja tuomaritkin passailivat, sen verran varman päälle molemmat homman hoitivat. Detroit siis pelailemalla ja tuomarit viheltelemällä varman päälle eli Holmström x 2 ja Liljan "jäähyt", ehkä Clearynkin jäähy hieman.
 
B

Brenahan

Tällä hetkellä näyttää sille, että Franzen vie meidät mestaruuteen vaikka yksin. Tästä on hyvä jatkaa..
 

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Katsoin pelin kovalevyltä vasta näin iltapäivän ratoksi ja täytyy kyllä jaksaa vielä vähän hämmästellä Detroitin ylivertaisuutta. Franzen laittoi taas yhden Gordie Howen ennätyksistä romukoppaan ja Osgood jatkoi hyviä esityksiä. Joukkueesta ei löytynyt tällä kertaa oikeastaan lainkaan heikkouksia enkä jaksa hirveästi valittaa Liljastakaan kun tuli kuitenkin tuo Coloradon eka maali ylivoimalla.

Sakic näytti johtajan mallia loppuun asti yrittämällä maalintekoa, mallia siitä miten yritetään loppuun asti. Hats off.

Selostajat vertasivat tokan erän ylivoimaa jo Harlem Globetrottersseihin kun kakkosylivoima laittoi kiekkoa liikkumaan sellaisella tempolla että oksat pois. Menihän tuo vaikka ylivoimaharjoituksista. Eurotwinsejä ei juuri toisessa erässä enää näkynyt jäällä, joten Babcock taisi laittaa jo miehet lepäämään ja odottamaan seuraavaa sarjaa. Toivottavasti hyvä vire jatkuu jos joutuvat kauankin odottelemaan..
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tällä hetkellä näyttää sille, että Franzen vie meidät mestaruuteen vaikka yksin. Tästä on hyvä jatkaa..

Kyllä se kovin tunnustus pitää edelleen antaa ykköskentälle. He pelaavat niitä parhaita pelaajia vastaan, puolustavat vastustajan ykkösen pimentoon ja iskevät vielä tehot päälle. Franzén on toki tällä hetkellä loistava, mutta pääsee puskista iskemään vastustajien heikompia pelaajia vastaan.

Silti uskomattominta tässä Franzénin tulikuumuudessa on hänen oma pelaamisensa omassa ketjussaan ilman supertähtien tukea. Tuossa runkosarjan lopulla hänen huippuvireensä perustui Holmströmin loukkaantumiseen ja sen myötä saatuun ykkösylivoiman rooliin ja tasakentällisinkin hän pelasi Zetterbergin kanssa.

Kuitenkin Nashville-sarjan neljännestä ottelusta lähtien Muuli on kantanut omaa ketjuaan käytännössä yksin Filppula ja Samuelsson selässään ja se on ollut jotenkin täysin uskomatonta. Hän on tehnyt itse itsestään supertähden ja tilillä on nyt huipputehojen lisäksi 4 gamewinneriä 8 mahdolliseta. Käsittämätöntä. Mutta en valita, secondary scoring piti olla se meidän ongelma, jota ei nyt ole. Nautitaan tilanteesta.

Sieltä se kauan kaivattu isokokoinen hyökkäyksen vetojuhta vaan kasvoi omista miehistä, UFA-rintamalta on ihan turha mitään ikäloppuja Bertuzzeja enää käydä yrittämään.

Selostajat vertasivat tokan erän ylivoimaa jo Harlem Globetrottersseihin kun kakkosylivoima laittoi kiekkoa liikkumaan sellaisella tempolla että oksat pois. Menihän tuo vaikka ylivoimaharjoituksista. Eurotwinsejä ei juuri toisessa erässä enää näkynyt jäällä, joten Babcock taisi laittaa jo miehet lepäämään ja odottamaan seuraavaa sarjaa. Toivottavasti hyvä vire jatkuu jos joutuvat kauankin odottelemaan..

Tämä oli tosiaan huikea pyöritys. Katsoin TSN:n striimiä ja siellä erätauolla näytettiin tuo ylivoima pikakelauksena. Kiekko kiersi koko ylivoiman alusta omilla äijillä puolelta toiselle, minuutin ja 20 sekunnin kohdalla sitten heilahti. Niklas Kronwall kerkesi lähteä vaihtoon ja Lidström tuli pariksi sekunniksi kentälle ampumaan ohjurin Franzénin ohjaukselle.

Zetterbergin rystynosto ylänurkkaan oli myös melkoista taidetta. Eihän kukaan viitsi puhua mistään ruotsalaisten tuurista.

Eurotwinsejä ei juuri toisessa erässä enää näkynyt jäällä, joten Babcock taisi laittaa jo miehet lepäämään ja odottamaan seuraavaa sarjaa.

Melkoisesti siellä porukkaa lepuutettiin. Taisi olla tasaisin peluutus mitä ikinä pystyn muistamaan. Esim. Lidström pelasi vain reilut 16 minsaa.

Cleary 16:53
Franzén 16:19
Samuelsson 15:03
Draper 15:01
Hudler 14:46
Zetterberg 14:18
Filppula 13:49
Datsjuk 13:43
Drake 13:37
Helm 13:16
Holmström 13:08
McCarty 12:39

Kronwall 24:38
Stuart 21:40
Rafalski 19:21
Lebda 18:00
Lilja 17:41
Lidström 16:09
 
Viimeksi muokattu:

Punasiipi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tämä oli tosiaan huikea pyöritys. Katsoin TSN:n striimiä ja siellä erätauolla näytettiin tuo ylivoima pikakelauksena. Kiekko kiersi koko ylivoiman alusta omilla äijillä puolelta toiselle, minuutin ja 20 sekunnin kohdalla sitten heilahti. Niklas Kronwall kerkesi lähteä vaihtoon ja Lidström tuli pariksi sekunniksi kentälle ampumaan ohjurin Franzénin ohjaukselle.


Lidström 16:09

Selostaja oli hauska, äänen korkeus meni melkein kimittämisen puolelle kun tolkutti katselijoille, kollegalleen ja ehkäpä eniten itselleen että tuon rumban esittäjinä oli todellakin Detroitin KAKKOS-yv :)

Taisivat laskea että ennen maalia Detroitilla oli 32 kosketusta kiekkoon...joko taktiikkaa oli muutettu tai sitten Coloradon karvaajia ei enää kiinnostanut. Pääasia että tuli sitä harjoitusta oikeassa pelitilanteessa ja nimenomaan vielä kakkoselle.

Oli huima peli, oma veikkaus finaalista DET-PIT otti yhden askeleen eteenpäin. Täytyy katsoa tuo Dallasin matsi seuraavaksi jotta saa jonkinlaisen käsityksen siitä miten nämä "mustat hevoset" oikein pelaavat.

Ai niin, Valtteri. Hieno syöttö Muulin maaliin, ei edes yrittänyt taaskaan ampua. 2-1 tilanteissa saattaa jopa jatkossa yllättää veskarin omalla vedollaan, ampumattomuus kun on takuuvarmasti pantu merkille vakoojien toimesta.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kuitenkin Nashville-sarjan neljännestä ottelusta lähtien Muuli on kantanut omaa ketjuaan käytännössä yksin Filppula ja Samuelsson selässään ja se on ollut jotenkin täysin uskomatonta.

Onko Filppula ja Samuelsson olleet huonoja? En ole Ducksin tippumisen jälkeen nähnyt kuin yhden Detroitin pelin jossa Filppula teki maalin, Franzen teki silloin hattutempun. Mielestäni Valle ei ainakaan tuossa pelissä ollut mitenkään taakaksi punasiiville.

Vallen takia toivon mestaruutta autokaupunkiin, viime vuonna Selänne tänä vuonna se olkoon sitten Valle.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onko Filppula ja Samuelsson olleet huonoja? En ole Ducksin tippumisen jälkeen nähnyt kuin yhden Detroitin pelin jossa Filppula teki maalin, Franzen teki silloin hattutempun. Mielestäni Valle ei ainakaan tuossa pelissä ollut mitenkään taakaksi punasiiville.

Vallen takia toivon mestaruutta autokaupunkiin, viime vuonna Selänne tänä vuonna se olkoon sitten Valle.

En mää tarkota että huonoja olisivat, mutta vertauksena oli se, että runkosarjan lopun huippuvireessään Franzénilla oli sentterinä supertähti Zetterberg, nyt "vain" ne kakkosketjutason Valtteri ja Sammy.
 

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Melkoisesti siellä porukkaa lepuutettiin. Taisi olla tasaisin peluutus mitä ikinä pystyn muistamaan. Esim. Lidström pelasi vain reilut 16 minsaa.
Taisi vetäistä yhden ainoan vaihdon Lidström kolmannessa erässä. Coloradolle täytyy kyllä minunkin nostaa hattua. Oikeastaan minkäänlaista sikailua ei nähty pelin ratkettua. Olikohan tämä Joe Sakicin viimeinen ottelu? Kyllä Joella vieläkin pelaajana runsaasti annettavaa olisi, mutta jatko saattaa riippua aika paljon siitä, millaisen joukkueen Avs saa kasattua kesällä.

Red Wingsin suoritus ottelusarjassa taisi olla ylivoimaisinta jääkiekkoa, mitä olen koskaan nähnyt huipputasolla. Joukkue oli yksinkertaisesti käsittämätön yhdistelmä luovuutta, nöyryyttä ja joukkuepelaamista. Sarjan loppuvaiheilla tuli jotenkin sellainen olo, että jokainen Detroit-pelaaja oli yhtä tärkeä osa kokonaisuutta. Niin hienosti jokainen pelaaja täytti roolinsa (en tosin pysty tällä hetkellä ajattelemaan objektiivisesti Liljan tai Cheliosin pelaamista).

Vastus kovenee varmasti seuraavalla kierroksella. Dallas olisi hieno kohdata pitkästä aikaa. Joukkueiden edellinen sarja taitaa olla kymmenen vuoden takaa Red Wingsin mestaruuskaudelta. Uskon, että Stars lähettää Sharksit lomille viimeistään kuudennessa pelissä.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
4-0

Nyt on jo ajatukset tossa seuraavassa sarjassa eli en mitään syväanalyysiä jaksa tuosta murskajaispelistä kirjoiteilla.

Täytyy sanoa että varovaisen toiveikas olin että Detroit voisi Coloradon hoitaa mutta että murskaisi 8-2 Coloradon ja vieläpä vieraissa. Huhuh olen kyllä sanaton.

Ehkäpä ensi sarjan kuumin peruna on mies nimeltä Dan Cleary. 0+0 Colorado sarjassa tehnyt viime keväänä todella vahvan playoff kevään pelannut taistelija ei ole saannut tehoja itsestään kirveelläkään.

10 pelissä 1+1 saldo on kyllä todella heikko kun muistelisin että Ankka sarjan alkaessa viime vuonna Clearyllä oli 7 - 9 tehopistettä jo plakkarissa. Ei mies ole umpi paksa ollut mutta jotenkin kiekko nyt ei vain pompi Clearylle.

Maalipaikkojakin siunaantuu tämän tästä miehelle ja mies laukookin hanakasti paikasta kuin paikasta mutta ei vaan mene. Jos oli muuli Colorado sarjan tehokkain pelaaja niin jotenkin minulla on vain sellainen kutina että Cleary saisi ketsuppipulloilmiön auki ja tehoja alkaisi tulemaan solkenaan. Ei tämä homma nyt yrittämisen puutteesta ainakaan johdu.

Saas muuten nähdä että palaako Chelios seuraavaan peliin kokoonpanoon vai jatkaako Lilja takalinjoilla vielä seuraavankin pelin. Tietysti Lebdankin sivuunpistäminen voi tulla kysymykseen.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Vilpittömästi onnea Red Wingsille. Itse uskoin, että Avs voisi hyvällä pelillä haastaa Wingsin, mutta siitä hyvästä pelistä saati haastamisesta ei ollut tietoakaan. Kaikki kunnia Avsin paskuudelle, mutta kyllä DRW pelaa Stanley Cupin arvoista jääkiekkoa.

Loukkaantumisia oli, mutta ne kuuluvat lajiin. Niihin ei ole mikään joukkue koskaan kaatunut. 4-0 on sellainen tyrmäys, että oksat pois, siellä ei olisi Fopat ja Hannanit mitään auttaneet.

Onnea jatkoon, rivalry-vuosina tämä olisi tuntunut pahemmalta. Jospa Denveriin saataisiin pian kyvykäs valmentaja tämän muniinpuhaltelijan tilalle. Ja maalivahti.

Samoilla linjoilla Graingerin kanssa. Onnittelut Red Wingseille, suoritus oli vakuuttava.

Jotta Avalanche olisi pystynyt kamppailemaan edes yksittäisen pelien voitoista, niin maalivahtipeli olisi pitänyt olla huippuluokkaa. Nyt Theodoren torjuntaprosentit olivat otteluittain 75%, 80%, 88,6% ja 80%. Kun Detroit kuitenkin voittaa laukaukset melkein joka ottelussa, niin aika paskasti Detroitin maalivahdin olisi pitänyt pelata, että tuollaisilla torjuntalukemilla olisi voitto tullut.

edit.

Ja pitäytymällä tiukasti Theodoressa aloittavana maalivahtina Quenneville varmisti, että tämä kausi on hänen viimeisensä Coloradon peräsimessä.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Lähestulkoon sanattomaksi veti tapa, jolla Detroit eteni jatkoon Colorado-sarjasta. Johan Franzenin johdolla Avs tehtiin aseettomaksi - ja puhtaasti. Pitkästä aikaa voi luottavaisena lähteä konferenssifinaaleihin Red Wingsin kanssa - nyt mahdollisuudet menestykseen vaikuttaisivat olevan ilmassa. Toivottavasti joukkueen tie vie aina Stanley Cup -finaaleihin saakka, tuli sieltä seuraavaksi vastaan sitten San Jose tai Dallas.

Valtteri Filppulasta täytyy vielä mainita se, että on hieno mies. Huikea pelaaja, huikeassa paikassa, huikeassa joukkueessa. Pakko arvostaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös