Detroit (1) - Colorado (6) Playoffs 2008, Länsi, 2. kierros

  • 15 039
  • 74

statisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings
Detroitin hyökkäyspeli tuntuu kulkevan ihan mallikkaasti, mutta etenkin Ryan Smyth vei puolustusta ajoittain melko näyttävästi. Stuart on tosin pelannut sen verran hyvin, että hänen paluunsa myötä puolustuskin alkaa näyttää taas paremmalta. Coloradon puolustuspeli vaikuttaa toimivalta, eikä Red Wings montaa ylivoimahyökkäystä saanut. Vastaavasti Avalanche käänsi pelottavan nopeasti Detroitin kiekonmenetyksistä.

Versuksen striimiä seuranneena jäi ihmetyttämään se, ettei taklauksia näytetty lainkaan uusintoina. Monesti taklaukset tapahtuivat kameran ulkopuolella ja jäivät kokonaan näkemättä. Ihmetyttää, mikäli tämä on tietoinen valinta.
 

miski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Miksi ihmeessä ei jatkaisi? Voitettu ottelu, kolmesta maalista en laittaisi yhtäkään suoraan Ozzien piikkiin ja muutenkin mies pelasi todella hyvän ottelun. Ei mitään syytä vaihtoon, ei pienintäkään.
Coloradon toinen livahti turhan helposti maaliin, muuten Osgood torjui varsinkin kolmannessa erässä hienosti.
Chelioksen ollessa kentällä Colorado sai useasti aikaan mylläkän Detroitin maalille. Onkohan Chelioksessa vielä puhtia jäljellä, välillä puuskuttaa kovasti tullessaan vaihtoon? :-)
Detroitin vauhtipeli oli liikaa Coloradolle ja kun jatkossa Detroit jatkaa samaan malliin, niin eiköhän joukkue sarjasta mene jatkoon.
 

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Coloradon toinen livahti turhan helposti maaliin, muuten Osgood torjui varsinkin kolmannessa erässä hienosti.

Lilesin vedon torjunta loppusekunneilla toi kotivoiton. Ilman sitä peli olisi ollutkin sitten tasan ja lihat olisi laitettu vaakaan. Sen sijaan Lilesin maali meni etukulmasta sisään, joka yleensä on laitettu veskarin piikkiin. Ozzie on saanut mielestäni peliin kokemuksen tuomaa rauhallisuutta ja varmuutta, jota taas Hasekin otteissa ei kyllä ole (ehkäpä oudon torjuntatyylinkään ansiosta) havaittavissa. Itseäni hirvittää joka kerta kun Hasek lähtee vastaan/maalin taakse tai tekee lumienkelin. Hasek muuten näytti kentän laidalla todella turhautuneelta. Ozzie varmaankin jatkaa kun ei noille kahdelle maalille voinut mitään.

Chelioksen ollessa kentällä Colorado sai useasti aikaan mylläkän Detroitin maalille.

Tein saman havainnon. Coloradon yksi maalikin syntyi muistaakseni juurikin niin että Lidas joutui paikkaamaan miesvartioinnissa Chelia ja vaihtovirheen takia jäi vastaavasti hyökkääjä vartioimatta. Joka tapauksessa laittaisin yhden maalin Chelin piikkiin. Mietin itse pariin otteeseen pelin aikana että montakohan kautta Cheli luulee vielä pelaavansa... Lebda oli kyllä todella hereillä ja paikkasi hyvin muutaman tilanteen.

Lilja on kyllä äärimmäisen kaksijakoinen pelaaja. Välillä kovia taklauksia ja toisinaan eli useimmiten turhia jäähyjä tai söhläystä omassa päässä. Zetakin otti aivan turhan jäähyn, mutta muuten vauhtia ja vaarallisia tilanteita taas piisasi. Datsyuk on kyllä sellainen taikuri mailansa kanssa että huh huh, ei voi kun ihailla illasta toiseen. Kyllä oli Saleit ja varsinkin Sauer pujottelukeppejä pitkin ottelua. Onneksi näyttäisi siltä että Filppula, Muuli ja Cleary alkavat löytää tasoaan Nashville-kompastelujen jälkeen. Sitä vastoin kyllä edelleen ihmettelen mitä Samuelsson tekee ylivoimassa viivalla.

Analancen parhaat olivat tässä järjestyksessä Liles, Stasny, Smyth.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sitä vastoin kyllä edelleen ihmettelen mitä Samuelsson tekee ylivoimassa viivalla.

Se paikkaa Stuartia niin kauan kunnes Brad saa sormensa riittävän hyvään kuntoon, että pystyy ampumaan kunnolla.

EDIT:

POST-PRACTICE UPDATE:

- According to coach Joel Quennville, Forsberg is questionable for tomorrow.
- Forsberg says he's day-to-day.
- Wolski out indefinitely. Quenneville said he's unlikely to return in series.
- Theodore will start Game 2.
 
Viimeksi muokattu:

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Se paikkaa Stuartia niin kauan kunnes Brad saa sormensa riittävän hyvään kuntoon, että pystyy ampumaan kunnolla.

Ymmärrän selityksen siltä osin että Stuart on poissa, mutta ihmettelin samaa jo viime vuonna, jolloin Stuartia ei ollut. Okei, voi tietenkin sanoa että paikkasi Schneideria, mutta kun miehestä ei ole mitään hyötyä ylivoimalla. Onko nyt niin ettei koko joukkueesta löydy pointerin paikalle ketään muuta. Eikö Lidas voisi pelata kahdessa ylivoimassa ja toisessa Kronwallin kanssa. Alkaa olla ikävä Fedexia viivalla...

Tänään pitäisi Stuartkin olla kehissä
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ymmärrän selityksen siltä osin että Stuart on poissa, mutta ihmettelin samaa jo viime vuonna, jolloin Stuartia ei ollut. Okei, voi tietenkin sanoa että paikkasi Schneideria, mutta kun miehestä ei ole mitään hyötyä ylivoimalla. Onko nyt niin ettei koko joukkueesta löydy pointerin paikalle ketään muuta. Eikö Lidas voisi pelata kahdessa ylivoimassa ja toisessa Kronwallin kanssa. Alkaa olla ikävä Fedexia viivalla...

Tänään pitäisi Stuartkin olla kehissä

Loppupleijareissahan siellä oli sekä Schneider että Kronwall romuna. Juurikin ylioiman tärkeitä viivamiehiä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Tulihan se Octokin sieltä jäälle. Cody McCormick veti helvetin hyvät heristelemällä sitä ensin jäällä ja sitten yrittämällä viskata sen takaisin katsomoon. Kunnon Playoff-touhua!!!
 

Jokerit74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aika mielenkiintoista tuo selostajien takerointi (Detroit - Colorado). Filppula ei saata olla tällä hetkellä kovin suomalainen kiekkoilija, vaan hän on sitä (ihan ehdottomasti). NHL:n paras joukkue, ja sen paras suomalainen. Ruotsalaiset jyrää...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olipahan upea peli Ruotsin Cam Neelyltä. Ei löydy vässyköiltä asennetta ja Muulia pois maalin edestä. You cant do that. Just deal with him, he will win.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Filppula ei saata olla tällä hetkellä kovin suomalainen kiekkoilija, vaan hän on sitä (ihan ehdottomasti).

Ööö... Olikohan tämä viesti nyt kirjoitettu ihan tosissaan, toivottavasti ei?

Mitä peliin tulee, niin Avs pisti alussa miestä seinälle ihan tosissaan, mutta tämä rynnistys loppui käytännössä kokonaan Detroitin avausmaaliin. Cleary alkoi mielestäni heräilemään - muutama mukava pommi, putki kulki ihan mukavasti ja hyvää taistelua kaksinkamppailuissa.

Itse odottelen seuraavalta peliltä huomattavasti enemmän rytinää Avsin puolelta. Sakicin näkymättömyyttä olen myös ihmetellyt, odottelin tältä mieheltä hyvää panosta Detroitia vastaan.
 

Punasiipi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Omia huomioita sarjasta tähän asti;

Zetterberg ja Datsyuk ovat tavallaan vaihtaneet paikkaa solistin roolissa tässä sarjassa. Hank hakkasi päätään Nashvillea puolustumuuriin, Pavel pyöritti ja kieputti minkä kerkesi pistäen silmään joka vaihdossa.

Pavelin ollessa nyt vähän näkymättömämpi, Zetterberg on ottanut paljon enemmän ratkaisijan roolia itselleen, eilisessä pelissäkin tuntui että mies halusi näyttää kaikille parhaat temppunsa ja onnistuikin siinä, tehtystä maalistakin sain heti sellaiset vibat että siinä nyt näytettiin kuka on ykköstykki......harmi vaan että samassa jengissä pelaa joku Muuli :)

Franzen, ihan ihme ukko! Taas kerran osoitus siitä että ilman ykköskierroksen kärkivarauksiakin saadaan loistavia pelaajia joukkueeseen ja kukaan ei voi sanoa että siinä olisi rahalla tehty menestys. Mitä tästä miehestä kasvaa tulevaisuudessa?

Ozzie on pelannut hienosti. Luonnollisesti vähän laukauksia mitä torjua, mutta sitten kun on tarvinnut niin aina ollut oikeassa paikassa. Yleisön ehdoton tuki myöskin takana, kyllä siinä joukkueenkin on pakko pelata rennommin kun tietää että sitä yhtä perinteistä vahinkoa ei nyt välttämättä tule veskarille.

Valtteri, Valtteri...maalin teit tietenkin tuolla hutaisulla mutta mikä vaivaa? Kova luistelunopeus, pääset hienoihin tilanteisiin missä vauhdissa pystyisit haastamaan pakit ja yrittää vaikka kiertää ne, puhumattakaan siitä että ajaisit määrätietoisesti laukaisupaikkaan pakkien jaloista. Kerta toisensa jälkeen näen kuitenkin että ratkaisu on samantapainen; tiukka kiepsahdus keskeltä kohti oikeaa laitaa, jarrut päälle ja yritys syöttää jollekin keskelle. Onko kyseessä itseluottamuksen tai röyhkeyden puute, vajavainen laukaus vai kenties sitten loukkaantuminen ettei oikein pysty ampumaan...en vaan haluaisi sinusta pelaajaa joka osaa vaan luistella kovaa, siinä se. OK, kuulostin ehkä tosi negatiiviselta mutta oikeasti tykkään Flipistä ihan hitosti kun on vielä se ensimmäinen suomalainen jengissä, toivottavasti löytyy enemmän ratkaisuja jatkossa :)

Chelios hämmästytti taasen eilen pari kertaa kun oikeasti meni kovaa, alituisen hengästymisen oli sentään joku muukin jo pannut merkille katkojen aikana. Pakkohan noiden vuosien on jossain tuntua, kunhan ei vaan reaktioihin nopeissa tilanteissa. Pahalta kyllä tuntuu aina kun vaaria taklataan, aina joutuu katsomaan että mites sen kävi, nousiko vielä ylös..

Ylivoima on ihan perseestä runkosarjaan nähden. Pitkässä sarjassa vastustajan on tietysti helpompi "oppia" pelaamaan samoja kuvioita vastaan mutta kyllä tähän jotain pitäisi saada keksittyä. Pingviinien ylivoima pyörii IHAN eri tavalla, siellä kiekkoa siirretään välillä ihan järkyttävällä vauhdilla jota on joskus punasiiviltäkin nähnyt...silloin taisi kyllä nuita venäläisiä olla enemmän.

PS: Onko kukaan muu pannut merkille miten paljon Crosby ja Malkin syöttävät kiekkoa rystyltä selkänsä taakse, ihan tolkuttomalla tarkkuudella etenkin ylivoimassa? Malkin hakee myöskin paljon laukaisuja rystyvippauksin....vissiin Franzen oli katsellut samoja juttuja ja miettinyt että "hmm, pitäisköhän kokeilla".... :)
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Pari irtohuomiota naapuripöydästä:

Colorado on ollut sysipaska. Ja ennen kaikkea Theodore. Voi jeesus, jos viiksivallu laittaa vielä tuon sympaattisen vasurin kolmanteenkin otteluun. Vituttaa, koska uskoin oikeasti, että Avs vm 96 olisi pystynyt edes pistämään kampoihin Detroitille. Vaan ruotsin Litmanen on taas sivussa, super-Joe aivan hukassa ja maalivahtipelillä Joel Q on ratkaissut jo 2 ottelua Red Wingsin eduksi. On loukkaantumisia, entä sitten? Tuntuu, että pakkien lapaset putoaa lattiaan välittömästi, kun muuli parkkeeraa maalin eteen.
 

Punasiipi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Pari irtohuomiota naapuripöydästä:

Colorado on ollut sysipaska. Ja ennen kaikkea Theodore. Voi jeesus, jos viiksivallu laittaa vielä tuon sympaattisen vasurin kolmanteenkin otteluun. Vituttaa, koska uskoin oikeasti, että Avs vm 96 olisi pystynyt edes pistämään kampoihin Detroitille. Vaan ruotsin Litmanen on taas sivussa, super-Joe aivan hukassa ja maalivahtipelillä Joel Q on ratkaissut jo 2 ottelua Red Wingsin eduksi. On loukkaantumisia, entä sitten? Tuntuu, että pakkien lapaset putoaa lattiaan välittömästi, kun muuli parkkeeraa maalin eteen.

Eilisen tuloksen valossa ymmärrän "sysipaskasi", mutta peli olisi voinut kääntyä ihan eri näköiseksi jos Colorado olisi saanut toisen erän alkuun maalin. Ekassa matsissa nähtiin että jos Detroitilta saa vauhdin pois niin peli sekoaa pahasti...tai jos päästään liian suureen johtoon liian nopeasti. Onneksi nyt pelaamista jatkettiin samalla vauhdilla eikä menty mukaan vastustajan yrityksiin saada peliä rikkinäisemmäksi. Harmi vaan että kun kerrankin tuomarit puhalsivat kaikki vastustajan rikkeet niin ylivoimia ei käytetty hyväksi, edes harjoitusmielessä, kun peli itsessään oli jo ratkennut.

Jos ymmärsin oikein niin viittasit vm-96 Coloradoon siksi kun Foote ja Foppa tuli takaisin? Kyllä minä muistelen kokonaisuutena sitä porukkaa ihan eri kunnioituksella kuin tätä joukkuetta, huolimatta näistä nuorista nousevista tähdistä.

Piti oikeasti mennä nettiin katsomaan eilen kesken pelin että ketä hiton tyyppejä näillä oikein pelaa; Finger, Smith, McLeod, Guite, David Jones..

vm-96 löytyi kuitenkin; Kamensky, Deadmarsh, Lemieux, Ozolinsh, Keith Jones....niin ja sitten se yksi veskari oli kanssa.

Huutelen naapuripöytään takaisin että kotiottelut on nyt voitettu Detroitille, samaa odotan Coloradon tekevän. Foppa saattaa olla pelissä, kotiyleisön kannustus, Bujda maalissa...ei tämä sarja ole vielä ratkennut vaikka tietysti kovasti toivon sitä.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Se taisi olla Henkka joka Nashville-sarjan jälkeen sanoi osuvasti. Että Predators-puolustusta kovempaa vastusta näissä pudotuspeleissä tuskin tulee vastaan ainakaan lännessä. Nashvillen puolustuspelaaminen olikin aivan toiselta tasolta kuin Coloradon. Kerta toisensa jälkeen Red Wings-ukot pääsivät esteettä liukumaan Avalanchen alueelle. Predatorsia vastaan Detroit joutui jatkuvasti turvautumaan päätykiekkoihin, sillä omat hyökkäykset tyrehdytettiin hyvin usein jo keskialueella. Nashvillen nuorempi ja liikkuvampi kalusto olikin maalivahti Dan Ellisin ohella suuressa vastuussa siitä, että sarja oli lopulta niinkin tasainen.

Myös ensimmäinen Colorado-ottelu oli tasainen, mutta enemmän sen takia että Detroit salli Avalanchen päästä takaisin peliin. Silloin paikkoja oli tasoitukseenkin, mutta Chris Osgood kesti maalilla. Tällä kertaa Coloradolla oli muutama paikka tasoittaa tilanne toisen erän alussa. Mutta jos paikkoja on vain vähän, silloin kiekkokaan ei pompi suotuisasti. Red Wings pääsi vyöryttämään niin monia hyökkäyksiä, että aina niistä jokin maali kehkeytyy.

Täytyy erikseen antaa kiitosta Dallas Drakelle. Nyt pudotuspeleissä luistin liikkuu paljon joutuisammin kuin runkosarjassa. Jokaisessa tilanteessa Drake myös pyrkii taklaamaan. Tällaista tarvitaan ehdottomasti, jotta vastustajan pelinavaamista voitaisiin häiritä.

Toinen piristävä ilmestys ottelussa oli Darren Helmin loistava pelaaminen. Lennokkaan luistelunsa ansiosta hän jatkuvasti ennätti riivaamaan Coloradon pakkeja. Tuloksena oli useita mylläköitä heidän päädyssään. Hyviä vetopaikkojakin Helm järjesti mm. Jiri Hudlerille, mutta maali jäi syntymättä.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Eilisen tuloksen valossa ymmärrän "sysipaskasi", mutta peli olisi voinut kääntyä ihan eri näköiseksi jos Colorado olisi saanut toisen erän alkuun maalin.

Sivullisen silmin katsottuna minusta Coloradolla ei ole ollut pienintäkään saumaa koko ottelusarjassa. Ei vaikka 1. matsissa pääsivät yhden maalin päähän. Tai vaikka saivat eka ottelussa ensimmäisen maalin. Peli on ollut niin Detroitin näköistä peliä kuin vain voi olla. Olo on kuin F1:ssä Schumin aikaan, että Detroit pystyy johtoasemassa ajelemaan säästellen maaliin asti. Ja se on kyllä hemmetin pelottava ajatus, kun kuitenkin itsellä siintää oman suosikkijoukkueen näkökulmasta konferenssin finaali.

Jos ymmärsin oikein niin viittasit vm-96 Coloradoon siksi kun Foote ja Foppa tuli takaisin? Kyllä minä muistelen kokonaisuutena sitä porukkaa ihan eri kunnioituksella kuin tätä joukkuetta, huolimatta näistä nuorista nousevista tähdistä.
vm-96 löytyi kuitenkin; Kamensky, Deadmarsh, Lemieux, Ozolinsh, Keith Jones....niin ja sitten se yksi veskari oli kanssa.

Totta kai kyseessä on eri joukkue. Mutta onhan tuossa jotain sellaista lempeällä tavalla hymyilyttävää "vielä kerran pojat" -mentaliteettia, kun hankitaan Foppa ja Foote kehiin.

Huutelen naapuripöytään takaisin että kotiottelut on nyt voitettu Detroitille, samaa odotan Coloradon tekevän. Foppa saattaa olla pelissä, kotiyleisön kannustus, Bujda maalissa...ei tämä sarja ole vielä ratkennut vaikka tietysti kovasti toivon sitä.

Toivottavasti näin, mutta en löisi drakmaakaan vetoa sen puolesta, että Avs pystyy voittamaan yhtään matsia tässä ottelusarjassa. Niin hyvä mielestäni Detroit on ollut.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Toivottavasti näin, mutta en löisi drakmaakaan vetoa sen puolesta, että Avs pystyy voittamaan yhtään matsia tässä ottelusarjassa. Niin hyvä mielestäni Detroit on ollut.

Tämän tasoisella maalivahtipelillä Avalanche ei voita otteluakaan, mutta hyvällä maalivahtipelillä ainakin toinen kotiotteluista voitetaan. Tähän mennessä Avs on antanut vähän liikaa tasoitusta, kun Forsberg, Wolski ja nyt vielä Hannankin ovat olleet poissa.

Ja laitahyökkääjien pitää osallistua puolustuspeliin enemmän. Nyt Red Wings pääsee viivan kautta pyörittämään peliä ihan liian helposti, kun kaikki miehet valuu kohti omaa maalia. Varsinkaan Brunette ei tunnu ehtivän tilanteisiin millään, ei sen paremmin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkään.

Kahdessa ekassa pelissä parhailta näyttivät Salei, Smyth, Jones ja McLeod. Tähtipelaajista Sakic ja Stastny saivat kentällä paljon vähemmän aikaan kuin Zetterberg ja Datsjuk.

Punasiiven kanssa aivan samaa mieltä Filppulasta, niin perimeter-peliä kuin olla voi. Aina kurvaa ahtaista paikoista väljille vesille.
 

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Punasiiven kanssa aivan samaa mieltä Filppulasta, niin perimeter-peliä kuin olla voi. Aina kurvaa ahtaista paikoista väljille vesille.

Kyllähän Datsyuk ja Zetakin tekevät niin, paitsi silloin kun kynäävät puolustuksen ja veskarin kahville ja tekevät maalin. Flipper on saanut kyllä mielestäni tällä kaudella rutkasti lisää rohkeutta peliinsä ja tämä johtuu varmaan runsaasta peliajasta ja hyvistä ketjukavereista, mutta jotenkin sellainen viimeinen tason nosto vielä uupuu. Zeta on vastaavasti tällä kaudella ottanut kentän kuninkaanviitan haltuunsa mutta pitää silti mielessään että kyseessä on joukkuepeli. Toivoisin niin kovasti Filppulan nousevan tuolle seuraavalle tasolle, jossa vastuuta kannetaan myös henkilökohtaisilla ratkaisuilla kun siihen on paikka/tarvetta.

Budaj on mielestäni pelannut erittäin hyvin ja ihmettelen jos Theodore saa jatkaa aloituksessa. Yllättäen Coloradon ykköspyssyt ovat kastelleet ruutinsa lähes tyystin ja nimettömät puurtajat ovat nostaneet tasoaan. En osaa sanoa onko tämä enemmän Detroitin hyvyyttä vai Coloradon huonoutta sillä itse odotin paperilla hyvää kamppailua. Joka tapauksessa on hienoa nähdä koko punasiipijoukkueen pääsevän vihdoin tasolleen.

Huomasitteko muuten melkoisen eron kun Stuart oli taas pelissä ja Lilja poissa. Kyllä Holland teki järkihankinnan siirtoajan umpeutuessa, sillä voittavaa joukkuetta ei kai kannattaisi hirveästi vaihtaa, mutta jos on paikattavissa kertaheitolla vuotava peräpää niin mikäs siinä. Toivottavasti mies jatkaa myös tämän kauden jälkeen kun Chelios näyttää pikku hiljaa hyytyvän.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ihmetellyt kyllä Coloradon vaisuutta, ehkä se on meidän hyvyyttäkin. Jotenkin jäänyt mieleen Burnaby-Joen näkymättömyys ja ainoa tilanne missä mies tuli näkyviin, oli Zetan täydellinen veivi eilisessä 5-1 osumassa.

Jatkuvasta parantamisesta tässä on jauhettu viime päivät, kai tuosta eilisestäkin voi vielä parantaa. Muun muassa ykkösylivoiman pahuuden akseli Lidström-Holmström on vielä ollut pimennossa. Mutta jokaiselta vastustajalta löytyy kaverit ottamaan ykköskentän pois, kakkoskentän pitelijöitä ei sitten enää löydykään.

Johan Franzén. Ei voi muuta sanoa.

Wings ei ole vielä näyttänyt vielä parastaan, pystyykö se siihen vieläkään?

Eilisen esityksen jäljiltä on nyt pakko heittää kysymys. Joko alkaa vakuuttaa?
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Henkka kirjoitti:
Eilisen esityksen jäljiltä on nyt pakko heittää kysymys. Joko alkaa vakuuttaa?

Kieltämättä pikkuhiljaa alkaa vakuuttaa ja alan myös taipua siihen uskoon, että Wings (niin vastenmielistä kuin se onkin) taitaa sittenkin olla se joukkue, jolla on suurimmat mahdollisuudet SC-kisassa. Eilinen oli vahva työnäyte, ei kahta sanaa.

Mielenkiinnolla nyt sitten odotan, mitä tapahtuu Pepsissä. Kaksi peliä, jotka molemmat pitäs Avsien hoitaa, muuten on liian pitkä ja kivinen tie jatkoon.
 

FreezingHell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Flipper on saanut kyllä mielestäni tällä kaudella rutkasti lisää rohkeutta peliinsä ja tämä johtuu varmaan runsaasta peliajasta ja hyvistä ketjukavereista, mutta jotenkin sellainen viimeinen tason nosto vielä uupuu. Zeta on vastaavasti tällä kaudella ottanut kentän kuninkaanviitan haltuunsa mutta pitää silti mielessään että kyseessä on joukkuepeli. Toivoisin niin kovasti Filppulan nousevan tuolle seuraavalle tasolle, jossa vastuuta kannetaan myös henkilökohtaisilla ratkaisuilla kun siihen on paikka/tarvetta.
Seurasitko viime keväänä Detroitin matseja? Filppulahan oli niissä ihan eri mies, kun tällä kaudella on missään vaiheessa nähty, haastoja hyvällä itseluottamuksella suuntana maali. Runkkarissa pelasi huonosti, kaarsi about aina kulmaan pyörimään.

Nashvilleä vastaan oli paskin, mitä olen nähnyt, ei päässyt edes kulmaan pyörimään ja kontribuutio hyökkäyspeliin oli negatiivinen. Yhdessä pelissä sai muistaakseni jotain aikaan Datsjukin kanssa, ei tosin tainnut sekään tuoda tuloksia. Hudlerin täytyy olla todella huono alaspäin, kun sai vähemmän peliaikaa kuin Valtteri. Avsia vastaan palannut omalle tasolleen, puolionnekasta maalintekoa, välillä hyviä syöttöjä ja kulmassa pyörimistä. Eniten Filppulan pelissä ylipäätään häiritsee kaksinkamppailujen häviäminen kulmissa. Ei taida paljon yli 2M:n nousta vuosipalkka. Toivottavasti petraa, niin parantaa joukkueensa mahdollisuuksia taistella cupista, ykkösketjullekin tullee vielä vaikeita iltoja.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Detroitin 5-1 voitto Coloradosta oli modernin hyökkäyspelin kapean kaukalon näytös. Kapeassa NHL-kaukalossa Detroitin jatkuvasti vyöryvät hyökkäykset lyhytsyöttöpelillä, käyttäen kiekkoa keskustassa, pelaajat rintamassa ja kolmella/neljällä kaistalla, olivat tehokasta nykypäivän peliä. Se on virhearvio, että kapeassa kaukalossa ei pysty pelaamaan modernia hyökkäyspeliä.
Detroitilla on kaikilla hyökkäysketjuilla peruspeli kunnossa. Sen takia 5/5-pelissä nähtiin ennätysmäinen määrä moderneja hyökkäyksiä. Vaikka pelissä oli paljon yv/av-pelaamista (noin yhden erän verran), tuli Detroit 5/5-peruspelillään keskikentän yli syötellen noin 40 kertaa. Pitkiä päätyyn ja perään oli vain muutama. Päätyyn lyötiin lähinnä niissä tilanteissa, kun vaihdettiin uudet kentälliset jäälle.
Colorado pelasi myös lyhytsyöttöpeliä paljon. Merkkasin siltäkin 5/5-pelissä 25 modernia hyökkäystä, mikä osoittaa, että peruspelaaminen perustuu silläkin moderniin hyökkäyspeliin.
Minusta Coloradon ainoa mahdollisuus pysäyttää Detroit on lisätä taklauspeliä koko kentän alueella ja näin horjuttaa Detroitin ylivertaista hyökkäyspelaamista. Se tietysti lisää jäähyriskiä, mikä antaa Detroitille mahdollisuuden ratkaista pelit ylivoimilla.
Filppulasta odotetaan maajoukkueelle ykkös/kakkossentteriä Saku Koivun jälkeen. Koivu on kuitenkin vielä paljon edellä Filppulaa. Koivu pystyi antamaan lähes 100%:sti syötöt omille Philadelphiaa vastaan nerokkaalla pelinluvullaan. Koivu johtaa suvereenisti oman ketjunsa peliä ja on jatkuvasti vaarallinen vastustajalle. Filppula ei ole kehittynyt viime keväästä vielä sille tasolle kuin mitä häneltä odotin.
 

miski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Murskaavaa Detroitin näytöstä. Tuolla vauhtipelillä Coloradon pelaajat ovat pelkkiä pujottelukeppejä, josta Zetterberg näytti muutaman kerran oivan esimerkin. Odotan kuitenkin tasaisempaa vääntöä Denverissä. Vieläköhän on Theodore maalissa vai olisiko jo Budajin vuoro aloittaa.
Franzenhan on aivan liekeissä, jotain tämmöistä oli odotettavissa, kun äijä paukutteli jo maaliskuun aikana 14 maalia.
Minäkin olen odottanut Filppulalta vielä enemmän, mutta ei tuo pelaaminen kuitenkaan täysin kädetöntä ole. Eiköhän se peli vielä tuosta parane.
Ensi kaudella 20 maalin mies.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Vieläköhän on Theodore maalissa vai olisiko jo Budajin vuoro aloittaa.

Ainakin MLiven mukaan Theodore jatkaa maalilla. Erikoinen ratkaisu, nähtäväksi jää, toistuuko tämä parissa viime ottelussa tutuksi tullut kuvio:

http://www.cbc.ca/sports/hockey/instigator/gfx/2005-2006/bonne-chance.html

Valtteri Filppulan pelaaminen tosiaan on erilaista kuin vuosi sitten. Tuolloin hän pelasi selvästi pienemmällä peliajalla ja pyrki aina maalia kohti. Hyödyntämään ne harvat tilanteet, joita siunaantui. Nyt lisääntyneen vastuun myötä hän kurvailee laitoihin ja hakee syötöllä muita. Näyttöjä osaamisesta kun on jo annettu ja pelipaikka on vakiintunut.

Heikkik:n kanssa olen samaa mieltä siitä, että David Jones oli Coloradon parhaimmistoa. Edellisessäkään ottelussa hän ei arastellut. Luistelun ja suuren massansa ansiosta hän pärjäsi hyvin kaksinkamppailuissa Red Wings-miehistöä vastaan.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
2-0

Noh niin pelikielto on sitten lusittu. (Vielä kerran KIITOS DALLAS!!!) Ja pääsee nyt tähänkin sarjaan nyt sitten ottamaan kantaa.

Game 2 tuli sitten seurattua pitkästä aikaa baarista käsin asiantutevassa seurassa. Toki matsia seurasin "pienessä" pöhnässä mutta muutama ranskalainen viiva täytyy vielä lauantain pelistä heittää.

- Muulin 3 maalia oli silti pienoinen yllätys itselleni miehen vahvasta vireestä huolimatta. Tosin 5+1 kahdessa kotipelissä Coloradoa vastaan kertoo kyllä tämän hetken vireestä jotain.

- YV tilanteita hukattiin taas aivan liian paljon. Varsinkin tuo 5 vs 3 YV oli heikko.Toki Muuli 2 YV maalia tekikin mutta senkin tuli 2 ketjusta. Perään kuulutan nyt tämän 1 YV tehokkuutta ja Lidas-Homer akselin tehokkaampaa käyttöä. Nämä Lidaksen nappisyöttölaukaukset ja Homerin ohjaukset ovat olleet tämän vuoden playoffeissa suhteelisen vähissä. Muutenkin nämä kaksi jamppaa ovat pelanneet todella tehottomat playoffiit tähän asti.

Homerin 1+3 ja Lidaksen 2+2 tehot eivät ole 1 ketjussa pelaavien pelaajien tasoa. Tosin eivät jampat huonosti ole pelanneet ei vain ole pomppinut sisään. Mutta onhan tässä vielä tätäkin sarjaa aikaa parantaa näitäkin tilastoja. Ehtisiköhän tuo Homer vielä tehdä sen 5 -7 maskimaalia?!?

- Cleary parantaa peli peliltä. Toki Clearynkin 1+1 tehopisteissä on parantamisen varaa mutta nyt mies pelaa taas tutun energisesti mihin ollaan jo totuttu. Omaan silmään Cleary pelasi la parhaimman pelin playoffeissa tähän asti vaikka ei tehoja saanutkaan. Hyvää yritystä ja tsemppiä lähes joka vaihdossa.

- Täysin sama juttu koski Drakea kuin Clearyn kohdalla.

-Osgood oli hyvä ja 4-0 playoff record vakuuttaa kovemmankin Hasek fanin. Vaikeahan tätä on ääneen sanoa mutta jatkakoot Ozzie maalilla niin kauan kun vain kulkee. Eli täysi tuki täältä OZZIE:lle.

-Kronvall se jaksaa ihastuttaa. Syöttö per peli tahdilla tähän asti pelannut pelaaja taitaa playoffien lopussa saada saldon 0+19. Saisi Kronny vain käyttää tuota laukaustaan 2 YV:ssä enemmän. Noh toki täytyyhän sen uran ensimmäisen playoff maalinkin sieltä joskus tulla.

- Sammy on kyllä paska. On se jännä että mies ei saa mitään aikaan vaikka pelaisikin sellaisen kaverin vieressä joilla kulkee. Saisi nyt edes yhden säkämaalin tehdä tämän kauden playoffeissa.

- Chelios alkaa jo pikkuhiljaa näyttää siltä että bensaa ei kauheasti tankissa enään tämän kauden playoffeihin ole. Jatkuvia paniikki purkuja jotka vastustaja katkaisee, Virhe syöttöjä ja väsymisen oloista pelaamista. Mahtaakohan enään virta riittää edes ensi kauden runkosarjaankaan. Toki on nykykunnossa loistavan pelisilmän ja sijoittumisen ansiosta kuitenkin Liljaa parempi.
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Jep jep. Huomenaamuna pääsee taas Versuksen streamin voimin jännäilee Wingsien otteita. Game 2 meni totaalisesti ohi, kiitos mökkiviikonlopun. Avs'eilla edessä käytännössä pakkovoitto, sillä Detroittia vastaan 0-3 voitoista nouseminen on mahdoton tehtävä.

Hieman postia of Jobin kuuluu Coloradon riveistä, sillä Smyth on poissa tulevasta ottelusta. Hannan ja Foppakin on siinä ja siinä.
http://redwingscorner.blogspot.com/2008/04/colorados-tuesday-morning-skate.html

Nyt fudista vielä vähän aikaa töllöstä. Sitten toivottavasti muutaman tunnin unet ja viideltä kaffen keittoon.

GO WINGS!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös