Dallas Stars 2021–2022 – takaisin pudotuspeleihin?

  • 308 068
  • 1 469

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
The Athleticin Scott Wheeler on rankannut Starsin prospectpoolin NHL:än kymmenenneksi parhaaksi. Viime vuoden jutussa Starsin sijoitus oli 21, joten tässä mielessä edistystä on tapahtunut. Dallasin prospectien ykkönen Wheelerin mielestä on Wyatt Johnston.

Wheeler Johnstonista: "Johnston is having an unbelievable season (one I honestly don’t think has received enough attention). He has outproduced his nearest teammate by nearly 2-to-1, he’s atop the OHL scoring race after a year off, and he has contributed on more than 40 percent of his team’s goals. He’s doing that after looking like one of the best players on the ice in Traverse City in his first introduction to the Stars organization, too. I was a little underwhelmed by his summer showcase performance in Calgary in August (which I think was, in conjunction with his age, the reason he was excluded from the selection camp back in Calgary in December). But otherwise, it has been near-perfect from start to finish this year. I think Johnston was a little miscast ahead of the draft because of how effective he was in a checking role for Team Canada — and because his skating can kick out a little. And while he is a versatile, Jack-of-all-trades type who is always on the right side of the puck, moulds his game to his linemates, excels in the faceoff circle, works hard, doesn’t make many mistakes, and comes up with a lot of lifts and steals, he’s also super talented (which there were clear signs of in minor hockey and in the second half of his rookie season in the OHL, when he had started to look like one of Windsor’s best players before COVID-19 hit). This season, his ability to make plays under pressure, play with tempo, and manufacture offence on his own has really shone through. The puck just finds him and then he just seems to make crafty, smart little skill plays with it. When you consider his 6-foot-2, 181-pound frame and the room he still has to get a little quicker and stronger, there’s a lot to be excited about. He’s a guy I spoke about in advance of the draft as someone who several scouts and OHL executives spoke highly of unprompted. Now he’s making them — and the Stars — look good."

Starsin sisäinen prospect ranking.

1. Wyatt Johnston (C)
2. Mavrik Bourque (C)
3. Thomas Harley (LD)
4. Logan Stankoven (LW/RW)
5. Jake Oettinger (G)
6. Riley Damiani (C/RW)
7. Ty Dellandrea (C)
8. Ayrton Martino (LW)
9. Jacob Peterson (C/LW)
10. Conner Roulette (LW)
11. Francesco Arcuri (LW)
12. Yauheni Aksiantsiuk (RW/LW)
13. Jack Bar (RD)
14. Albert Sjöberg (RW)
15. Oscar Bäck (C)
16. Antonio Stranges (LW)
17. Jacob Holmes (LD)
18. Daniel Ljungman (C)
19. Justin Ertel (LW)
20. Samuel Sjölund (LD)
Honourable mention Artem Grushnikov.

Jokaisesta pelaajasta löytyy Wheelerin kommentit eli koko juttu maksumuurin takanta: Wheeler’s 2022 NHL prospect pool rankings: No. 10 Dallas Stars
Koska Dallasilla on melko hyvä prospektipooli, niin olisi entistä tärkeämpää saada Bones kengittyä ja tilalle joku moderni valmentaja. Muussa tapauksessa tämä hyvä pooli menee täysin hukkaan. Bones on onnistunut jo osin pilaamaan Thomas Harleyn itseluottamuksen peluutuksellaan. Heiskanenkin on varjo siitä SC-kuplan säkenöivästä pelaajasta vaikkei mikään prospekti enää olekaan.
 

M10

Jäsen
Koska Dallasilla on melko hyvä prospektipooli, niin olisi entistä tärkeämpää saada Bones kengittyä ja tilalle joku moderni valmentaja. Muussa tapauksessa tämä hyvä pooli menee täysin hukkaan. Bones on onnistunut jo osin pilaamaan Thomas Harleyn itseluottamuksen peluutuksellaan. Heiskanenkin on varjo siitä SC-kuplan säkenöivästä pelaajasta vaikkei mikään prospekti enää olekaan.

Tämä 100%. Bowness tekee tuhojaan tällä hetkellä. Kamalaa katsoa, kuinka nuoret pelaajat murenee yksi kerrallaan. Jopa Heiskanen. Kuinka hyviä Hintz ja Robertson olisi ilman Bownessia?


Oksettava tilanne.
 
Suosikkijoukkue
HPK,Dallas Stars
Niin perus Dallasia taas kun olla ja voi.. hohhoijaa sanon mä! Nyt oli tuhannen taalan paikka naulata peli mutta sitten tuli löysät housuun ja perus sulaminen.. pahinta tässä kaikessa on se että Johtoporras luottaa sokeasti,että Bowness saa kelkan käännettyä mutta kääntääkö? No ei todellakaan käännä.. kyllä voi vituttaa Aikuista ihmistä.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Paul Maurice voisi olla hyvä kaveri tuonne penkin taakse. Vaikkakin ei ole meidän suomalaisten suosiossa Nikun kohtelun jäljiltä, mutta heivasihan Montreal yhtenä heikoimpana jenginä koko liigassa Nikun waivereiden kautta farmiin. Ehkei se vika kuitenkaa ollut Paulissa.

Peliä en kommentoi sen enempää, mutta ottakaahan seurantaan John Klingberg. "Siirtopyynnön" jälkeen ollut ylivoimaisesti heikoin pelaaja peliaikaan suhteutettuna. Kananmunat kainalossa hiihtelyä ja kiekolla pelatessa ollut todella hasardi. Tammikuun joka pelissä antanut vastustajalla vaarallisia paikkoja kiekon menetyksiensä jälkeen.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Bones on onnistunut jo osin pilaamaan Thomas Harleyn itseluottamuksen peluutuksellaan. Heiskanenkin on varjo siitä SC-kuplan säkenöivästä pelaajasta vaikkei mikään prospekti enää olekaan.

Kyllä! Kaikella rakkaudella Joel Hanleytä kohtaan, vaikka uran ekan maalin kolmen pompun kautta tekikin niin eihän hän ole nhl puolustaja, eihän? Ja Sekeralla ei ole riittänyt koko kaudella. Nooh, ainakin ahl:ssä Harley saa reilusti peliaikaa.
 

Big But

Jäsen
Suosikkijoukkue
nhl
Tuntuu että aina kun Bownessin palli heiluu, vetävät he mahti/hyvänpelin alle ja selusta on turvattu hetkeksi, mutta sitten seuraa heikompi esitys ja taas alkaa puheet valmentajan vaihdoksesta. Mitään pitkää hyvää jaksoa ei ole tullut, vaan aika ailahtelevaa on. Eväät joukkueella on mutta Rick ei vaan niitä pysty esiin kaivamaan..
 

M10

Jäsen
Jos Starsin rosteri ja prospektitilanne olisi paska, tai keskinkertainen, niin ei tämä niin pahasti tunteisiin menisi. Nyt tilanne on valitettavasti toinen. Vanha kääkkä, joka tuhoaa nuorten pelaajien kehityksen, seisoo kuukaudesta toiseen penkin takana koska on Nillin kalakaveri, näin ollen Gagliardin bonesia tukevat kommentit olivat todella masentavaa luettavaa.

Ihan oikeasti ainoa hyvä asia mitä nyt voi tapahtua on 10 pelin tappioputki. Se voi pelastaa Starsin lähitulevaisuuden, mikä voi olla todella kirkaskin, kunhan saadaan mädät omenat helvettiin tuosta organisaatiosta.

Tulevat (erittäin lupaavat) prospektit: Stankoven, Johnston, Bourque, Grushnikov
Nuoret jo nyt NHL:ssä: Hintz, Robertson, Oettinger, Heiskanen, Harley
+ leaderhip group Benn, Lindell, Seguin, Faksa

Tuossa on tosi hyvä aihio seuraaville viidelle vuodellekin, kunhan saadaan kunnon koutsi ja Klingbergistä hyvä tulevaisuuden return.
 
Viimeksi muokattu:

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Laskin tuossa, että läntisen konferenssissa tarvitsisi päästäkseen pudotuspeleihin noin 94-96 pistettä. Dallas on nyt Calgary tappion myötä noin 91-92 pisteen vauhdissa. Paljon riippuu nyt helmikuun peleistä (2x Nashville, 2x Winnipeg, 2x Colorado, 1x Chicago, 1x Arizona ja 1x Buffalo), että tuleeko Dallas pelaamaan pudotuspeleissä ja ollaanko trade deadlinella ostajan vai myyjän roolissa..
 

Moritz

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Dallas Stars
Tulevat (erittäin lupaavat) prospektit: Stankoven, Johnston, Bourque, Grushnikov
Nuoret jo nyt NHL:ssä: Hintz, Robertson, Oettinger, Heiskanen, Harley
+ leaderhip group Benn, Lindell, Seguin, Faksa
Niin, tohon vielä lisäisi tämän kesän kolme 1st round pickiä (oma, Klingbergistä 1 ja Pavelskista 1), niin aika helvetin hyvältä tulevaisuus näyttäisi. Siinä kun potentiaalisesti aika tasaseen tahtiin valmistuisi NHL:ään uusia nuoria pelaajia noista yllä mainituista, niin ikääntyvien Seguin/Benn kaksikonkaan sopimukset ei välttämättä painaisi niin pahasti.

Mutta mitäpä turhia tällaisella spekuloida, kun eiköhän tässä kuitenkin pysytä se turvallinen 10 pisteen sisällä playoff-paikasta, eikä siirtorajalla sitten tehdä mitään kummempia siirtoja, koska "eihän sitä tiedä" jos tästä tämä porukka vielä syttyisi pelaamaan... Klingberg ja Pavelski lähtee kesällä eikä mitään saada takas jne jne jne.

Vähän mielessä on että onkohan Nillillä (onpa ärsyttävä nimi käyttää suomeksi) edes päätösvaltaa potkia valmentajaa, puhumattakaan jotain rebuild tai "retoolia" lähteä toteuttamaan. Onkohan toimistolla linja että jos Bowness ei onnistu, niin sitten on myös uuden GM:n aika. Kunhan spekuloin, ehkä se toissakauden finaali muutti tilanteen ja Nilliin (vittu) löytyy yhä luottoa omistukselta. Itse en henk.koht ainakaan "fire Nill" veneessä ole.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Yritetäänpä tutkia vähän Jim Nillin aikakautta Starsin General Managerina (29.4.2013- nykyhetki)

Päävalmentajat (tilastoissa valmennetut ottelut)
Lindy Ruff (21.6.2013-10.4.2017) 328GC 165W 122L 41OTL 371PTS, 19GC 9W 10L
Ken Hitchcock (13.4.2017-13.4.2018) 82GC 42W 32L 8OTL 92PTS, ei playoffeja
Jim Montgomery (2.5.2018-10.12.2019) 113GC 60W 43L 10OTL 130PTS, 13GC 7W 6L
Rick Bowness ( 10.12.2019-nykyhetki)
137GC 66W 50L 21OTL 153PTS, 27GC 15W 12L

Näistä voidaan todeta, että eihän nämä ole täysin nappiin menneet. Ajoittain Ruffin aikana tuntui kuitenkin, että Stars oli aivan pysäyttämätön hyökkäys orientuneen taktiikkansa kanssa. Playoffit kuitenkin palauttivat jalat visusti maan pinnalle. Pleijareista saldoksi jäi ensinmäisellä kierroksella Ducksille tippuminen ja 15-16 huikean runkosarjan jälkeen karvas seiska peli tappio Bluesille haparoivan maalivahtipelin kera. Ruffin viimeinen kausi toi kuitenkin lotterypickkinä Miron Starsin paitaan. Nykyään Ruff vaikuttaa New Jerseyn peräsimessä kera rock and roll jääkiekon.

Ruffin sopimuksen "päättymisen" jälkeen palkattu harmaatukka Hitchcock laittoi Starsin puolustuspelin jiiriin, mutta secondary scoringin puuttuessa Texasilaiset eivät päässeet pudotuspeleihin. Kauden jälkeen Hitch jäi "eläkkeelle", mutta palasi vielä yrittämään Edmontonin puikoissa laihoin tuloksin.

Hitchin jälkeen Nill palkkasi Denverin yliopistossa vakuuttvat näytöt antaneen Jim Montgomeryn. Monty vei Starsin peliä eteenpäin. Vaikka omapää edeltä pelattiin, niin silti hyökkäyspäähän saatiin tulosta. Montyn ensinmäiseltä kaudelta Starsille jäi lapaan karvas seiskapelin tappio St. Louisille, joka marssi aina päätyyn asti. Seuraava kausi päättyi ikävästi Montgomeryn potkuihin, kun kuppi maistui liikaa. Silti allekirjoittanut uskaltaa väittää sen, että Montyn luoma pelillinen identiteetti oli suurin syy sille, että Stars eteni kuplapudotuspeleissä aina finaaliin saakka. Vaikkakin Bonesin johdolla siellä pelattiin. Nykyään Montgomery vaikuttaa St.Louisin apukoutsina. Omasta mielestä Nillin ylivoimasesti paras päävalmentaja rekry.

Montyn juotuaan itsensä pihalle Rick Bowness otti ensiksi väliaikaisena päävalmentajana ohjat käsiin ja jo runkosarjan loppu näytti pahalta pelien keskeytyessä ennen koronaa. Kuplapeleissä Bowness sai piiskattua Starsin uskomattoman hienosti aina finaaleihin saakka, joissa nyky nhl:än paras joukkue näytti Dallasille kaapin paikan. Montyn pelikirjan rippeet ja Bownessin tsemppilätkä eivät yksinkertaisesti riittäneet nhl:n parhaiten valmennettuja huippuyksilöitä vastaan. Viime kausi oli jo tältä kaudelta tuttua ylös alas liikettä. Välillä tuntui, että pelattiin aivan helvetin hyvin ja sitä saattoi seurata useamman pelin kurjimus jona Stars näytti todella huonolta. Itse en ole oikein missään vaiheessa saanut kiinni siitä, että minkälaista peliä Bowness haluaisi edes pelata. Hävittyjen pelien jälkeen on usein heitetty pelaajia bussin alle, Gurianovia useimmiten. Vaikka se ongelma ei ole siellä. Toivottovasti tämä "hyvä äijä" potkitaan.

Merkittävät treidit ja UFA hankinnat

Kausi 2013-14
Offseason:
Sergei Gonchar(UFA rights)<->Ottawa: 2013 6th round pick(#161 Chris Leblanc)
  • Nill sainasi myöhemmin Goncharin 2x5milj sopparilla
Tyler Seguin, Rich Peverley, Ryan Button(RFA rights) <-> Boston: Matt Fraser, Loui Eriksson, Joe Morrow, Rielly Smith

Shawn Horcoff<-> Edmonton: Philip Larsen, 2016 7th roun pick(#206 Otto Somppi)

Kauden aikana:
2014 4th round pick(#115 Brent Moran) <-> Anaheim: Stephane Robidas

2014-15
Offseason:
Jason Spezza, Ludwig Karlsson <-> Ottawa: Alex Chiasson, Alexander Guptill, Nick Paul, 2015 2nd round pick(#42 Mackenzie Blackwood)

UFA:
Ales Hemsky 3x4milj, Anders Lindbäck 1x925k, Patrick Eaves 1x650k

Ulososto: Aaron Rome

Kauden aikana:
Travis Moen <-> Montreal: Sergei Gonchar

Jason Demers, 2016 3rd round pick(#90 Fredrik Karlström) <-> San Jose: Brenden Dillon

Jhonas Enroth<-> Buffalo: Anders Lindbäck, 2016 3rd round pick(#86 Casey Fitzgerald)

Mattias Backman, Mattias Janmark, 2015 2nd round pick(#49 Roope Hintz)<-> Detroit: Erik Cole, 2015 3rd round pick(#73 Vili Saarijärvi)

2015-16
Offseason:
Antti Niemi (UFA rights)<-> San Jose: 2015 7th round pick(#193 John Kupsky)
  • Nill sainasi Niemen 3x4,5milj sopparilla
Stephen Johns, Patrick Sharp <-> Chicago: Trevor Daley, Ryan Garbutt

UFA:
Johnny Oduya 2x3,75milj

Kauden aikana:
Kris Russell<-> Calgary: Jyrki Jokipakka, Brett Pollock, 2016 2nd round pick(#56 Dillon Dube)

2016-17
Offseason:
2016 5th round pick(#128 Colton Point) <-> Arizona: Alex Golikoski (UFA rights)

Nick Ebert<-> Los Angeles: Jack Cambpell

UFA:
Dan Hamhuis 2x3,75milj, Jiri Hudler 1x2milj, Lauri Korpikoski 1x1milj

Kauden aikana:
2017 1st round pick (#29 Henri Jokiharju) <-> Anaheim: Patrick Eaves

Greg Pateryn, 2017 4th round pick (#118 Marcus Philips) <-> Montreal: Jordie Benn

Mark McNeil, 2018 4th roun pick(#100 Adam Mascherin) <-> Chicago: Johnny Oduya

Dillon Heatherington <-> Columbus: Lauri Korpikoski

2017-18
Offseason:
Expansion draft(Vegas)<-> Cody Eakin

Ben Bishop (UFA rights)<->Los Angeles: 2017 4th round pick(#118 Marcus Philips)
  • Nill sainasi Bishopin 6x4,916milj
2017 1st round pick(#26 Jake Oettinger) <-> Chicago: 2017 1st round pick(#29 Henri Jokiharju), 2017 3rd round pick(#70 Andrei Altybarmakyan)

Marc Methot<-> Vegas: Dylan Ferguson, 2020 2nd round pick(#61 Egor Sokolov)

UFA: Martin Hanzal 3x4,75milj, Tyler Pitlick 3x1milj, Alexander Radulov 5x6,25milj, Valeri Nichushkin 2x2,95milj (Comeback)

Ulososto: Antti Niemi

Kauden aikana:
2019 4th round pick(#104 Eric Hjorth)<->Pittsburgh: Jamie Oleksiak

2018-2019
Offseason:
UFA: Anton Khudobin 2x2,5milj, Blake Comeau 3x2,4milj, Roman Polak 1x1,3milj.

Kauden aikana.
Connor Carrick<->Toronto: 2019 7th round pick(#204 Kalle Loponen)

Taylor Fedun<->Buffalo: 2020 7th round pick(#216 Jakub Konecny)

Andrew Cogliano <-> Anaheim: Devin Shore

Jamie Oleksiak<->Pittsburgh: 2019 4th round pick(#104 Eric Hjorth)

Ben Lovejoy<-> New Jersey: Connor Carrick, 2019 3rd round pick(#80 Graeme Clarke)

Mats Zuccarello<-> Rangers: 2019 2nd round pick(#49 Matthew Robertson), 2020 3rd round pick(#92 Oliver Tärnström)

2019-2020
Offseason:
UFA: Joe Pavelski 3x7milj, Corey Perry 1x1,5milj, Andrej Sekera 1x1,5milj, Tanner Kero 2x762K

Ulososto: Valeri Nichushkin
2020-21
Offseason:
UFA: Mark Pysyk 1x750K

2021-22

Offseason:
Expansion draft(Seattle)<-> Jamie Oleksiak (UFA Rights)

2021 3rd round pick(#73 Ayrton Martino)<->Vancouver: Jason Dickinson (RFA rights)

2021 1st round pick(#23 Wyatt Johnston), 2021 2nd round pick(#48 Artem Grushnikov), 2021 5th round pick(#138 Jack Bar) <->Detroit: 2021 1st round pick(#15 Sebastian Cossa)

UFA: Ryan Suter 4x3,65milj, Braden Holtby 1x2milj, Luke Glendening 2x1,5milj, Jani Hakanpää 3x1,5milj, Michael Raffl 1x1,1milj



Jim Nill on ollut hyvin maltillinen jopa vaisu pelaajakauppojen tekijä(yhteensä 39kpl) ollessaan Starsin GM. Toki näistä Nillin tekemistä treideistä itselleni on jäänyt hiukka enempi posin maku kuin paskan. Kuitenkin kolmen ensinmäisen offseasonin, jälkeen Nill on lähinnä vahvistanut joukkuettaan ufa-markkinoilla ja trade-deadlinella Jimillä on kahteen otteeseen ollut ostohousut jalassa Lovejoyn, Russelin ja Zuccarellon nimissä. Jimin isoimmat pelaajakaupat osuivatkin ensinmäiseen kahteen kesään (Seguin ja Spezza). Myyjänä ollessaan Nill on saanut otettu aikalailla maksimit irti asseteistaan, kuten Erik Cole tai Patrick Eaves. Toki Eavesin tapauksessa oli hiukka tuuriakin mukana.

UFA huilinoissa Nill on ollu viimeiset viisi kautta todella aktiivinen. Tänä aikana on tullut mm. sisään Pavelski, Suter, Radulov ja Bishop (laskettakoon ufa hankinnaksi). Kauttaaltaan vapailla markkinoilla Jim onnistunut mielestäni hyvin. Muutamia pahoja hasseja on sattunut joukkoon esim. Hanzal ja Niemi(lasken ufa hankinnaksi) sekä Nichushkin, jolta odotettiin onnistunutta comebackia Venäjän visiitin jälkeen. Hanzalin Stars ura jäi 45 ottelun pituiseksi pahan loukkaantumisen takia, kun taas Niemen ja Nichushkinin sopimukset päättyivät ulosostoon ennen aikojaan floppaamisten myötä. Nichushkin kohdalla harmitusta lisää myös se, että hänet suojattiin Cody Eakinin sijaan. Tänä päivänä ajateltuna viime kesän expansion draft ei olisi mielestäni sujua paljoakaan paremmin. Näin kärjistetysti Dallas oikeastaan treidasi Oleksiakin ja Dickinsonin Suteriin ja kolmannen kierroksen varaukseen(Ayrton Martino).


Draftaaminen 2013->(Laitan tähän NHL:ssä pelanneet sekä esimerkkinä näihin ensinmäisiin drafteihin muutamia ketä olisi ensinmäisellä kierroksella voinut varata kyseisen pelaajan jälkeen)

2013 Entry Draft
1st round #10th Valeri Nichushkin (Colorado) 371gp 58+87=145 (Domi, Morrissey, Wennberg, Pulock, Mantha)
1st round #29th Jason Dickinson (Vancouver) 264gp 28+41=69 (Hartman, Lehkonen, Bertuzzi)
2nd round #40th Remi Elie (Tampa Bay) 107gp 7+15=22
4th round #101 Nick Paul (Ottawa) 206gp 26+33=59

2014 Entry Draft
1st round #14th Julius Honka (Luleå) 87gp 2+11=13 (Larkin, Tuch, DeAngelo, Schmaltz, Kapanen, McCann, Pastrnak)

2015 Entry Draft
1st round #12th Denis Guryanov (Dallas) 180gp 39+43=82 (Barzal, Connor, Chabot, Boeser, Konecny)
2nd round #49th Roope Hintz (Dallas) 200gp 63+72=135

2016 Entry Draft
1st round #25th Riley Tufte (Dallas) 5gp 0+0=0 (Thompson, Kyrou, DeBrincat)
4th round #116th Rhett Gardner (Dallas) 40gp 1+1=2
5th round #146th Nick Caamano (Dallas) 36gp 1+2=3

2017 Entry Draft
1st round #3rd Miro Heiskanen (Dallas) 247gp 32+90=132 (pöh Makar)
1st round #26th Jake Oettinger (Dallas) 47gp
2nd round #39th Jason Robertson (Dallas) 89gp 34+53=87
5th round #132nd Jacob Peterson (Dallas) 36gp 8+2=10
7th round #194th Dylan Ferguson (Vegas) 1gp

2018 Entry Draft
1st round #13th Ty Dellandrea (Dallas) 27gp 3+2=5 (Farabee, Smith, Miller)
5th round #137th Riley Damiani (Dallas) 7gp 1+1=2

2019 Entry Draft
1st round #18th Thomas Harley (Dallas) 8gp 0+0=0

2020 Entry Draft
1st round #30th Mavrik Bourque (Dallas)

2021 Entry Draft
1st round #23rd Wyatt Johnston (Dallas)

Sanotaanko näin, että sylettää aika paljon jälkikäteen katsella vuosien 2013-2016 draftien ensinmäisen kierroksen varauksia. Vuodesta 2017 Nill staffeineen on tehnyt Joe McDonnellin johdolla on erinomaisia valintoja draftissa, mutta silti tämä menee omasta mielestä miinuksen puolelle. Neljä vuotta kilpakumppaneille eteen antaminen draftaamisen suhteen on minun mielestäni todella heikkoa suorittamista.

Summa summarum tästä 9 kaudesta Nillin kanssa. Mielestäni Jim Nillin tulisi lähteä samalla oven avauksella Bownessin kanssa, jos kausi päättyy ennen aikojaan ja tietenkin siihen valmentajan vaihtoon. Jotain uutta tuulahdusta tämä seura tarvitsisi, jotta olisi mahollisuuksia paremman huomisen suhteen. Voi olla, että olen yksin tämän Nillin sivuun siirtämisen kannalla, mutta toivottovasti tämä herättää jotain keskustelua täällä.

Ps. Bennin ja Seguinin sopimuksia en tässä nyt alkanut ruotimaan, mutta niissä täytyy muistaa, että siellä oli Bennillä alla Art Ross kausi ja Seguinilla jokunen pinna per peli kausi.

edit. Ruffin potkut vaihdettu sopimuksen loppumiseen.
 
Viimeksi muokattu:

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Yritetäänpä tutkia vähän Jim Nillin aikakautta Starsin General Managerina (29.4.2013- nykyhetki)

Päävalmentajat (tilastoissa valmennetut ottelut)
Lindy Ruff (21.6.2013-10.4.2017) 328GC 165W 122L 41OTL 371PTS, 19GC 9W 10L
Ken Hitchcock (13.4.2017-13.4.2018) 82GC 42W 32L 8OTL 92PTS, ei playoffeja
Jim Montgomery (2.5.2018-10.12.2019) 113GC 60W 43L 10OTL 130PTS, 13GC 7W 6L
Rick Bowness ( 10.12.2019-nykyhetki)
137GC 66W 50L 21OTL 153PTS, 27GC 15W 12L

Näistä voidaan todeta, että eihän nämä ole täysin nappiin menneet. Ajoittain Ruffin aikana tuntui kuitenkin, että Stars oli aivan pysäyttämätön hyökkäys orientuneen taktiikkansa kanssa. Playoffit kuitenkin palauttivat jalat visusti maan pinnalle. Pleijareista saldoksi jäi ensinmäisellä kierroksella Ducksille tippuminen ja 15-16 huikean runkosarjan jälkeen karvas seiska peli tappio Bluesille haparoivan maalivahtipelin kera. Ruffin viimeinen kausi toi kuitenkin lotterypickkinä Miron Starsin paitaan. Nykyään Ruff vaikuttaa New Jerseyn peräsimessä kera rock and roll jääkiekon.

Ruffin potkujen jälkeen palkattu harmaatukka Hitchcock laittoi Starsin puolustuspelin jiiriin, mutta secondary scoringin puuttuessa Texasilaiset eivät päässeet pudotuspeleihin. Kauden jälkeen Hitch jäi "eläkkeelle", mutta palasi vielä yrittämään Edmontonin puikoissa laihoin tuloksin.

Hitchin jälkeen Nill palkkasi Denverin yliopistossa vakuuttvat näytöt antaneen Jim Montgomeryn. Monty vei Starsin peliä eteenpäin. Vaikka omapää edeltä pelattiin, niin silti hyökkäyspäähän saatiin tulosta. Montyn ensinmäiseltä kaudelta Starsille jäi lapaan karvas seiskapelin tappio St. Louisille, joka marssi aina päätyyn asti. Seuraava kausi päättyi ikävästi Montgomeryn potkuihin, kun kuppi maistui liikaa. Silti allekirjoittanut uskaltaa väittää sen, että Montyn luoma pelillinen identiteetti oli suurin syy sille, että Stars eteni kuplapudotuspeleissä aina finaaliin saakka. Vaikkakin Bonesin johdolla siellä pelattiin. Nykyään Montgomery vaikuttaa St.Louisin apukoutsina. Omasta mielestä Nillin ylivoimasesti paras päävalmentaja rekry.

Montyn juotuaan itsensä pihalle Rick Bowness otti ensiksi väliaikaisena päävalmentajana ohjat käsiin ja jo runkosarjan loppu näytti pahalta pelien keskeytyessä ennen koronaa. Kuplapeleissä Bowness sai piiskattua Starsin uskomattoman hienosti aina finaaleihin saakka, jos nyky nhl:än paras joukkue näytti Dallasille kaapin paikan. Montyn pelikirjan rippeet ja Bownessin tsemppilätkä eivät yksinkertaisesti riittäneet nhl:n parhaiten valmennettuja huippuyksilöitä vastaan. Viime kausi oli jo tältä kaudelta tuttua ylös alas liikettä. Välillä tuntui, että pelattiin aivan helvetin hyvin ja sitä saattoi seurata useamman pelin kurjimus jona Stars näytti todella huonolta. Itse en ole oikein missään vaiheessa saanut kiinni siitä, että minkälaista peliä Bowness haluaisi edes pelata. Hävittyjen pelien jälkeen on usein heitetty pelaajia bussin alle, Gurianovia useimmiten. Vaikka se ongelma ei ole siellä. Toivottovasti tämä "hyvä äijä" potkitaan.

Merkittävät treidit ja UFA hankinnat

Kausi 2013-14
Offseason:
Sergei Gonchar(UFA rights)<->Ottawa: 2013 6th round pick(#161 Chris Leblanc)
  • Nill sainasi myöhemmin Goncharin 2x5milj sopparilla
Tyler Seguin, Rich Peverley, Ryan Button(RFA rights) <-> Boston: Matt Fraser, Loui Eriksson, Joe Morrow, Rielly Smith

Shawn Horcoff<-> Edmonton: Philip Larsen, 2016 7th roun pick(#206 Otto Somppi)

Kauden aikana:
2014 4th round pick(#115 Brent Moran) <-> Anaheim: Stephane Robidas

2014-15
Offseason:
Jason Spezza, Ludwig Karlsson <-> Ottawa: Alex Chiasson, Alexander Guptill, Nick Paul, 2015 2nd round pick(#42 Mackenzie Blackwood)

UFA:
Ales Hemsky 3x4milj, Anders Lindbäck 1x925k, Patrick Eaves 1x650k

Ulososto: Aaron Rome

Kauden aikana:
Travis Moen <-> Montreal: Sergei Gonchar

Jason Demers, 2016 3rd round pick(#90 Fredrik Karlström) <-> San Jose: Brenden Dillon

Jhonas Enroth<-> Buffalo: Anders Lindbäck, 2016 3rd round pick(#86 Casey Fitzgerald)

Mattias Backman, Mattias Janmark, 2015 2nd round pick(#49 Roope Hintz)<-> Detroit: Erik Cole, 2015 3rd round pick(#73 Vili Saarijärvi)

2015-16
Offseason:
Antti Niemi (UFA rights)<-> San Jose: 2015 7th round pick(#193 John Kupsky)
  • Nill sainasi Niemen 3x4,5milj sopparilla
Stephen Johns, Patrick Sharp <-> Chicago: Trevor Daley, Ryan Garbutt

UFA:
Johnny Oduya 2x3,75milj

Kauden aikana:
Kris Russell<-> Calgary: Jyrki Jokipakka, Brett Pollock, 2016 2nd round pick(#56 Dillon Dube)

2016-17
Offseason:
2016 5th round pick(#128 Colton Point) <-> Arizona: Alex Golikoski (UFA rights)

Nick Ebert<-> Los Angeles: Jack Cambpell

UFA:
Dan Hamhuis 2x3,75milj, Jiri Hudler 1x2milj, Lauri Korpikoski 1x1milj

Kauden aikana:
2017 1st round pick (#29 Henri Jokiharju) <-> Anaheim: Patrick Eaves

Greg Pateryn, 2017 4th round pick (#118 Marcus Philips) <-> Montreal: Jordie Benn

Mark McNeil, 2018 4th roun pick(#100 Adam Mascherin) <-> Chicago: Johnny Oduya

Dillon Heatherington <-> Columbus: Lauri Korpikoski

2017-18
Offseason:
Expansion draft(Vegas)<-> Cody Eakin

Ben Bishop (UFA rights)<->Los Angeles: 2017 4th round pick(#118 Marcus Philips)
  • Nill sainasi Bishopin 6x4,916milj
2017 1st round pick(#26 Jake Oettinger) <-> Chicago: 2017 1st round pick(#29 Henri Jokiharju), 2017 3rd round pick(#70 Andrei Altybarmakyan)

Marc Methot<-> Vegas: Dylan Ferguson, 2020 2nd round pick(#61 Egor Sokolov)

UFA: Martin Hanzal 3x4,75milj, Tyler Pitlick 3x1milj, Alexander Radulov 5x6,25milj, Valeri Nichushkin 2x2,95milj (Comeback)

Ulososto: Antti Niemi

Kauden aikana:
2019 4th round pick(#104 Eric Hjorth)<->Pittsburgh: Jamie Oleksiak

2018-2019
Offseason:
UFA: Anton Khudobin 2x2,5milj, Blake Comeau 3x2,4milj, Roman Polak 1x1,3milj.

Kauden aikana.
Connor Carrick<->Toronto: 2019 7th round pick(#204 Kalle Loponen)

Taylor Fedun<->Buffalo: 2020 7th round pick(#216 Jakub Konecny)

Andrew Cogliano <-> Anaheim: Devin Shore

Jamie Oleksiak<->Pittsburgh: 2019 4th round pick(#104 Eric Hjorth)

Ben Lovejoy<-> New Jersey: Connor Carrick, 2019 3rd round pick(#80 Graeme Clarke)

Mats Zuccarello<-> Rangers: 2019 2nd round pick(#49 Matthew Robertson), 2020 3rd round pick(#92 Oliver Tärnström)

2019-2020
Offseason:
UFA: Joe Pavelski 3x7milj, Corey Perry 1x1,5milj, Andrej Sekera 1x1,5milj, Tanner Kero 2x762K

Ulososto: Valeri Nichushkin
2020-21
Offseason:
UFA: Mark Pysyk 1x750K

2021-22

Offseason:
Expansion draft(Seattle)<-> Jamie Oleksiak (UFA Rights)

2021 3rd round pick(#73 Ayrton Martino)<->Vancouver: Jason Dickinson (RFA rights)

2021 1st round pick(#23 Wyatt Johnston), 2021 2nd round pick(#48 Artem Grushnikov), 2021 5th round pick(#138 Jack Bar) <->Detroit: 2021 1st round pick(#15 Sebastian Cossa)

UFA: Ryan Suter 4x3,65milj, Braden Holtby 1x2milj, Luke Glendening 2x1,5milj, Jani Hakanpää 3x1,5milj, Michael Raffl 1x1,1milj



Jim Nill on ollut hyvin maltillinen jopa vaisu pelaajakauppojen tekijä(yhteensä 39kpl) ollessaan Starsin GM. Toki näistä Nillin tekemistä treideistä itselleni on jäänyt hiukka enempi posin maku kuin paskan. Kuitenkin kolmen ensinmäisen offseasonin, jälkeen Nill on lähinnä vahvistanut joukkuettaan ufa-markkinoilla ja trade-deadlinella Jimillä on kahteen otteeseen ollut ostohousut jalassa Lovejoyn, Russelin ja Zuccarellon nimissä. Jimin isoimmat pelaajakaupat osuivatkin ensinmäiseen kahteen kesään (Seguin ja Spezza). Myyjänä ollessaan Nill on saanut otettu aikalailla maksimit irti asseteistaan, kuten Erik Cole tai Patrick Eaves. Toki Eavesin tapauksessa oli hiukka tuuriakin mukana.

UFA huilinoissa Nill on ollu viimeiset viisi kautta todella aktiivinen. Tänä aikana on tullut mm. sisään Pavelski, Suter, Radulov ja Bishop (laskettakoon ufa hankinnaksi). Kauttaaltaan vapailla markkinoilla Jim onnistunut mielestäni hyvin. Muutamia pahoja hasseja on sattunut joukkoon esim. Hanzal ja Niemi(lasken ufa hankinnaksi) sekä Nichushkin, jolta odotettiin onnistunutta comebackia Venäjän visiitin jälkeen. Hanzalin Stars ura jäi 45 ottelun pituiseksi pahan loukkaantumisen takia, kun taas Niemen ja Nichushkinin sopimukset päättyivät ulosostoon ennen aikojaan floppaamisten myötä. Nichushkin kohdalla harmitusta lisää myös se, että hänet suojattiin Cody Eakinin sijaan. Tänä päivänä ajateltuna viime kesän expansion draft ei olisi mielestäni sujua paljoakaan paremmin. Näin kärjistetysti Dallas oikeastaan treidasi Oleksiakin ja Dickinsonin Suteriin ja kolmannen kierroksen varaukseen(Ayrton Martino).


Draftaaminen 2013->(Laitan tähän NHL:ssä pelanneet sekä esimerkkinä näihin ensinmäisiin drafteihin muutamia ketä olisi ensinmäisellä kierroksella voinut varata kyseisen pelaajan jälkeen)

2013 Entry Draft
1st round #10th Valeri Nichushkin (Colorado) 371gp 58+87=145 (Domi, Morrissey, Wennberg, Pulock, Mantha)
1st round #29th Jason Dickinson (Vancouver) 264gp 28+41=69 (Hartman, Lehkonen, Bertuzzi)
2nd round #40th Remi Elie (Tampa Bay) 107gp 7+15=22
4th round #101 Nick Paul (Ottawa) 206gp 26+33=59

2014 Entry Draft
1st round #14th Julius Honka (Luleå) 87gp 2+11=13 (Larkin, Tuch, DeAngelo, Schmaltz, Kapanen, McCann, Pastrnak)

2015 Entry Draft
1st round #12th Denis Guryanov (Dallas) 180gp 39+43=82 (Barzal, Connor, Chabot, Boeser, Konecny)
2nd round #49th Roope Hintz (Dallas) 200gp 63+72=135

2016 Entry Draft
1st round #25th Riley Tufte (Dallas) 5gp 0+0=0 (Thompson, Kyrou, DeBrincat)
4th round #116th Rhett Gardner (Dallas) 40gp 1+1=2
5th round #146th Nick Caamano (Dallas) 36gp 1+2=3

2017 Entry Draft
1st round #3rd Miro Heiskanen (Dallas) 247gp 32+90=132 (pöh Makar)
1st round #26th Jake Oettinger (Dallas) 47gp
2nd round #39th Jason Robertson (Dallas) 89gp 34+53=87
5th round #132nd Jacob Peterson (Dallas) 36gp 8+2=10
7th round #194th Dylan Ferguson (Vegas) 1gp

2018 Entry Draft
1st round #13th Ty Dellandrea (Dallas) 27gp 3+2=5 (Farabee, Smith, Miller)
5th round #137th Riley Damiani (Dallas) 7gp 1+1=2

2019 Entry Draft
1st round #18th Thomas Harley (Dallas) 8gp 0+0=0

2020 Entry Draft
1st round #30th Mavrik Bourque (Dallas)

2021 Entry Draft
1st round #23rd Wyatt Johnston (Dallas)

Sanotaanko näin, että sylettää aika paljon jälkikäteen katsella vuosien 2013-2016 draftien ensinmäisen kierroksen varauksia. Vuodesta 2017 Nill staffeineen on tehnyt Joe McDonnellin johdolla on erinomaisia valintoja draftissa, mutta silti tämä menee omasta mielestä miinuksen puolelle. Neljä vuotta kilpakumppaneille eteen antaminen draftaamisen suhteen on minun mielestäni todella heikkoa suorittamista.

Summa summarum tästä 9 kaudesta Nillin kanssa. Mielestäni Jim Nillin tulisi lähteä samalla oven avauksella Bownessin kanssa, jos kausi päättyy ennen aikojaan ja tietenkin siihen valmentajan vaihtoon. Jotain uutta tuulahdusta tämä seura tarvitsisi, jotta olisi mahollisuuksia paremman huomisen suhteen. Voi olla, että olen yksin tämän Nillin sivuun siirtämisen kannalla, mutta toivottovasti tämä herättää jotain keskustelua täällä.

Ps. Bennin ja Seguinin sopimuksia en tässä nyt alkanut ruotimaan, mutta niissä täytyy muistaa, että siellä oli Bennillä alla Art Ross kausi ja Seguinilla jokunen pinna per peli kausi.
Pitkä kirjoitus ja faktat pöydässä, Hyvä juttu ja peukkua !!

Mun mielestä on turhaa puhua joistain vanhemmista varauksista, sieltä olis jos lähtenyt litoon puolet. Vaakakuppi ehdottomasti 2017 ja sen jälkeiselle ajalle, ei todellakaan mene miinuksen puolelle.
Ellei tarkoitus on niputtaaa Nill, ai niin onkin.

Miten muilla porukoilla on mennyt, listataanko nekin? Paljonko ollaan jäljessä?

Entä UFA hankinnat, kaivamalla kaivetaan. No tapansa kullakin.

Viimeiseen voi sanoa kaksikosta että turhaa , aivan turhaa. On ollut kaikenlaista pistepörssin voittoa (pienimmät pisteet millä voitto herunut 150 vuoteen) ja paljon maaleja.

Pönttöhän se on joka katsoo tässä kohtaa taaksepäin, sehän auttaa mitä nyt tapahtuu kentällä. On parantunut kaksikon otteet ja sehän on mukavaa, aivan oikeasti ilman piruilua. Mitäs ne palkat ja sopimusten kestot? Siinä seurajohtoa vietiin kun litran mittaa, iso miinus, todella iso. Olis pitänyt ilman siirtokieltoa saada sopimukset. Enkä ole nakeiksi kaksikkoa vetämässä, katotaan 3 vuoden päästä.

#firebowness #firenill ..aivan sama, en mää niistä erityisemmin pidä.
 
Viimeksi muokattu:

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Pitkä kirjoitus ja faktat pöydässä, Hyvä juttu ja peukkua !!

Mun mielestä on turhaa puhua joistain vanhemmista varauksista, sieltä olis jos lähtenyt litoon puolet. Vaakakuppi ehdottomasti 2017 ja sen jälkeiselle ajalle, ei todellakaan mene miinuksen puolelle.
Ellei tarkoitus on niputtaaa Nill, ai niin onkin.

Miten muilla porukoilla on mennyt, listataanko nekin? Paljonko ollaan jäljessä?

Entä UFA hankinnat, kaivamalla kaivetaan. No tapansa kullakin.

Viimeiseen voi sanoa kaksikosta että turhaa , aivan turhaa. On ollut kaikenlaista pistepörssin voittoa (pienimmät pisteet millä voitto herunut 150 vuoteen) ja paljon maaleja.

Pönttöhän se on joka katsoo tässä kohtaa taaksepäin, sehän auttaa mitä nyt tapahtuu kentällä. On parantunut kaksikon otteet ja sehän on mukavaa, aivan oikeasti ilman piruilua. Mitäs ne palkat ja sopimusten kestot? Siinä seurajohtoa vietiin kun litran mittaa, iso miinus, todella iso. Olis pitänyt ilman siirtokieltoa saada sopimukset. Enkä ole nakeiksi kaksikkoa vetämässä, katotaan 3 vuoden päästä.

#firebowness #firenill ..aivan sama, en mää niistä erityisemmin pidä.

Kysyn nyt, että miten siten Jim Nillin aikakautta Starsin general managerina tulisi arvioida ellei käydä läpi valmentaja palkkauksia, pelaajakauppoja, draftaamista ja itse menestymistä? Varmasti huomasit, etten pelkästään niputtanut Nilliä? Ja jätin vielä käsittelemättä Nillin tekemät jatkosopimukset.

Kehuit kuitenkin pitkää kirjoitusta ja faktoja, mutta sitten niiden faktojen käsittelemiseen ei ole mielestäsi aihetta? Anteeksi en nyt ymmärrä.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Erittäin hyvä kirjoitus @Pedretti . Piti itsekin tehdä samanlainen jossain kohtaa, mutta laiskotti. Muutama lisäpohdinta tässä.
Valmennusta on hankala verrata keskenään eri ottelumäärien johdosta, mutta voittoprosentin kanssa ehkä homma tasoittuu paremmin:

Ruffin voittoprosentti 50%, Playoffeissa 47%
Hitchcock 51%
Montgomery 53, Playoff 53%
Bowness 48%, Playoff 55%

Valmentajaan liittyvissä asioissa Nilliä uskaltaa kutsua konservatiiviksi. Ruff oli alkuun hyvä valinta, mutta viimeinen kausi oli katastrofi, johon (muistaakseni) loukkaantumisetkin vaikuttivat. Potkuja ei tullut kesken kauden, vaan kauden jälkeen "yhteisestä sopimuksesta" ei jatkoa tullut. Seuraava valinta eli Hitch on hevosmiesten tietotoimiston mukaan ollut vahvasti omistajan Tom Gaglardin vaikutuksen seurausta. Joten sen kauden mahalaskua (pun intended) ei voi täysin Nillin piikkiin mielestäni laittaa. Montyn valinta sitä vastoin oli erinomainen ja tämän poispotkimista ei myöskään voi laittaa Nillin piikkiin. En usko päivääkään, että taustalla olisi ollut pelkästään juominen, vaan Monty ei oikeasti antanut mitään muuta vaihtoehtoa jollain perseilyllään. Valitettavasti näin. Siinä kohtaa kokeneen Bownessin nostaminen ykköseksi oli looginen siirto: kaveri oli tuttu Montyn peluuttaman systeemin kanssa. Kuplapleijareiden sensaatiomainen menestys johti pestin jatkumiseen aivan oikeutetusti. Viime kaudella oli koronaa, lumimyrskyä ja muita loukkaantumisia (ml Bishop, Radulov ja Seguin), josta syystä olisi ollut kohtuutonta ja lyhytnäköistä syyttää niistä Bownesia. Mistä päästäänkin sitten kuluvaan kauteen. Nill on Hollandin tavoin erittäin pitkämielinen - oikein tai väärin - valmentajan suhteen, eikä hevillä anna potkuja, kuten olemme nähneet.

Valmentajavalinnoista antaisin kuitenkin puhtaat paperit.

Kommenttaja joistain kaupoista:
2013 Tyler Seguin, Rich Peverley, Ryan Button(RFA rights) <-> Boston: Matt Fraser, Loui Eriksson, Joe Morrow, Rielly Smith
Tämä kauppa on suurin sulka Jim Nillin hatussa. Ei pelkästään se, että hän hankki Tyler Seguinin, vaan myös se, että kauppasi Loui Erikssonin juuri oikea-aikaisesti pois. Taisi Loui pelata yhden hyvän kauden vielä Bostonissa, mutta rahasti heti perään diilillään ja jatko-otteillaan itsensä yleiseksi naurun aiheeksi.

2014 Jason Spezza, Ludwig Karlsson <-> Ottawa: Alex Chiasson, Alexander Guptill, Nick Paul, 2015 2nd round pick(#42 Mackenzie Blackwood)
Toinen aivan helvetin hyvä diili. Spezza toi kaivattua hyökkäysvoimaa Starsille, jolloin tiimi ei ollut enää vain ykkösketjun varassa tehojen kanssa.

2014 Mattias Janmark, Mattias Backman, 2015 2nd round pick(#49 Roope Hintz)<-> Detroit: Erik Cole, 2015 3rd round pick(#73 Vili Saarijärvi)
Ei meinaa kunnolla enää muistaakaan, miten hyvin Janmark pelasi uransa alkupuolella Spezzan kanssa. Loppupuolella ei enää meinannut osua putkien väliin, mutta uransa ehtoopuolella olevan Colen kauppaaminen oli erinomainen siirto. Kaupassa saadulla kakkoskierroksen vuorolla napattiin siis Hintz, mitä ei tietenkään tuossa kohtaa voinut tietää.

2019 Mats Zuccarello<-> Rangers: 2019 2nd round pick(#49 Matthew Robertson), 2020 3rd round pick(#92 Oliver Tärnström)
Zuccarello oli hiton hyvä hankinta, vaikka kaveri joutuikin heti sivuun loukkaantumisen vuoksi. Olisin mielelläni nähnyt kaverin jatkavan Dallasissa, mutta palkkakattomaailmassa kaikkea ei voi saada.

Drafteista on viimeisen 7 draftin aikana tarttunut Gurianov, Hintz, Heiskanen, Ottinger, Robertson ja hyvää potentiaalia on esim. Harleyssa. Toki drafteissa voi harrastaa jälkiviisautta ja kiduttaa itseään toteamalla, että tämä ja tuo on pelannut paremmin. Näkisin kuitenkin että parempaan suuntaan Stars on mennyt tässäkin osa-alueessa.

UFA-pelissä Hanzal-fiaskoa lukuunottamatta en kauheasti näe moitittavaa. Toki siellä on hudlereita ja korpikoskia, mutta kelläpä ei olisi?

Onko Dallas Stars paremmassa tilassa nyt kuin Nillin ottaessa joukkueen haltuun Nieuwendykin jäljiltä? No totta helvetissä on. Voisiko olla paremmassakin? Tietysti voisi. Sohva-GM:llä on jälkiviisauden tuoma etu ja fantasy-treideissä ei palkkakatot ahista. Missään tapauksessa ei tarkoitus ollut ampua alas @Pedrettin tai kenenkään muunkaan pointteja. Itse olen vaan satunnaisista kenkää-kaikille-kohtauksista huolimatta vahvasti plussalla Nillin tekemisten suhteen.
 
Viimeksi muokattu:

Somppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, JYP, PELICANS, Florida Panthers, SKA
En oo ihan perillä NHL kuvioista, kun enemmän seuraan muita sarjoja. Tulin tässä miettineeksi näitä Dallasin ostoja, treidejä yms suomalaisten kohdalta ja aikoinaanhan Honkakin pyysi treidausta muualle jo useasti vuosia sitten, muttei koskaan saanut sitä. Heillähän on vieläkin oikeudet häneen, joten eikö Dallas tässä tapauksessa menettänyt kun eivät saaneet hänestä mitään/myytyä mihkään? Onko vieläkin mahdollista että hänet kaupattais esim jonkun toisen treidin mukana? Pelannut varmaan elämänsä parasta kautta SHL ja johtaa pakkien maalipörssiäkin..
 
En oo ihan perillä NHL kuvioista, kun enemmän seuraan muita sarjoja. Tulin tässä miettineeksi näitä Dallasin ostoja, treidejä yms suomalaisten kohdalta ja aikoinaanhan Honkakin pyysi treidausta muualle jo useasti vuosia sitten, muttei koskaan saanut sitä. Heillähän on vieläkin oikeudet häneen, joten eikö Dallas tässä tapauksessa menettänyt kun eivät saaneet hänestä mitään/myytyä mihkään? Onko vieläkin mahdollista että hänet kaupattais esim jonkun toisen treidin mukana? Pelannut varmaan elämänsä parasta kautta SHL ja johtaa pakkien maalipörssiäkin..
Honka taidettiin ostaa ulos sopimuksesta. En nyt muista mutta oikeuksia ei ole kenelläkään. Vapaa tekemään sopimuksen minkä tahansa jengin kanssa.

Jim Nill usko Honkaan kuin vuoreen. Siksi ei koskaan kaupannut vaikka sitä kyseltiinkin.
 

Somppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, JYP, PELICANS, Florida Panthers, SKA
Honka taidettiin ostaa ulos sopimuksesta. En nyt muista mutta oikeuksia ei ole kenelläkään. Vapaa tekemään sopimuksen minkä tahansa jengin kanssa.

Jim Nill usko Honkaan kuin vuoreen. Siksi ei koskaan kaupannut vaikka sitä kyseltiinkin.

Korjaan sen verran, että Hongan oikeudet edelleen Dallasilla, kunnes täyttää 28v...
Tämän takia tulinkin pohtineeksi, että miksi häntä ei kaupattaisi jonkun isomman kaupan mukana jos kiinnostuneita olisi.
 

Ralph

Jäsen
Korjaan sen verran, että Hongan oikeudet edelleen Dallasilla, kunnes täyttää 28v...
Ei ole. Se raja on 27 vuotta ja toisekseen Hongalle ei tarjottu Starsilta perustarjousta kesällä, joten hänestä tuli vapaa agentti.
 

Somppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, JYP, PELICANS, Florida Panthers, SKA
Ei ole. Se raja on 27 vuotta ja toisekseen Hongalle ei tarjottu Starsilta perustarjousta kesällä, joten hänestä tuli vapaa agentti.

Näinkö tosiaan on? Luin netistä ihan muuta infoa. Kiitos selvennyksestä! Vapaa agentti eli saa tehdä sopimuksen heti minne vaan vai vasta 27v jälkeen?
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Erittäin hyvä kirjoitus @Pedretti . Piti itsekin tehdä samanlainen jossain kohtaa, mutta laiskotti. Muutama lisäpohdinta tässä.
Valmennusta on hankala verrata keskenään eri ottelumäärien johdosta, mutta voittoprosentin kanssa ehkä homma tasoittuu paremmin:

Ruffin voittoprosentti 50%, Playoffeissa 47%
Hitchcock 51%
Montgomery 53, Playoff 53%
Bowness 48%, Playoff 55%

Valmentajaan liittyvissä asioissa Nilliä uskaltaa kutsua konservatiiviksi. Ruff oli alkuun hyvä valinta, mutta viimeinen kausi oli katastrofi, johon (muistaakseni) loukkaantumisetkin vaikuttivat. Potkuja ei tullut kesken kauden, vaan kauden jälkeen "yhteisestä sopimuksesta" ei jatkoa tullut. Seuraava valinta eli Hitch on hevosmiesten tietotoimiston mukaan ollut vahvasti omistajan Tom Gaglardin vaikutuksen seurausta. Joten sen kauden mahalaskua (pun intended) ei voi täysin Nillin piikkiin mielestäni laittaa. Montyn valinta sitä vastoin oli erinomainen ja tämän poispotkimista ei myöskään voi laittaa Nillin piikkiin. En usko päivääkään, että taustalla olisi ollut pelkästään juominen, vaan Monty ei oikeasti antanut mitään muuta vaihtoehtoa jollain perseilyllään. Valitettavasti näin. Siinä kohtaa kokeneen Bownessin nostaminen ykköseksi oli looginen siirto: kaveri oli tuttu Montyn peluuttaman systeemin kanssa. Kuplapleijareiden sensaatiomainen menestys johti pestin jatkumiseen aivan oikeutetusti. Viime kaudella oli koronaa, lumimyrskyä ja muita loukkaantumisia (ml Bishop, Radulov ja Seguin), josta syystä olisi ollut kohtuutonta ja lyhytnäköistä syyttää niistä Bownesia. Mistä päästäänkin sitten kuluvaan kauteen. Nill on Hollandin tavoin erittäin pitkämielinen - oikein tai väärin - valmentajan suhteen, eikä hevillä anna potkuja, kuten olemme nähneet.

Valmentajavalinnoista antaisin kuitenkin puhtaat paperit.

Kommenttaja joistain kaupoista:
2013 Tyler Seguin, Rich Peverley, Ryan Button(RFA rights) <-> Boston: Matt Fraser, Loui Eriksson, Joe Morrow, Rielly Smith
Tämä kauppa on suurin sulka Jim Nillin hatussa. Ei pelkästään se, että hän hankki Tyler Seguinin, vaan myös se, että kauppasi Loui Erikssonin juuri oikea-aikaisesti pois. Taisi Loui pelata yhden hyvän kauden vielä Bostonissa, mutta rahasti heti perään diilillään ja jatko-otteillaan itsensä yleiseksi naurun aiheeksi.

2014 Jason Spezza, Ludwig Karlsson <-> Ottawa: Alex Chiasson, Alexander Guptill, Nick Paul, 2015 2nd round pick(#42 Mackenzie Blackwood)
Toinen aivan helvetin hyvä diili. Spezza toi kaivattua hyökkäysvoimaa Starsille, jolloin tiimi ei ollut enää vain ykkösketjun varassa tehojen kanssa.

2014 Mattias Janmark, Mattias Backman, 2015 2nd round pick(#49 Roope Hintz)<-> Detroit: Erik Cole, 2015 3rd round pick(#73 Vili Saarijärvi)
Ei meinaa kunnolla enää muistaakaan, miten hyvin Janmark pelasi uransa alkupuolella Spezzan kanssa. Loppupuolella ei enää meinannut osua putkien väliin, mutta uransa ehtoopuolella olevan Colen kauppaaminen oli erinomainen siirto. Kaupassa saadulla kakkoskierroksen vuorolla napattiin siis Hintz, mitä ei tietenkään tuossa kohtaa voinut tietää.

2019 Mats Zuccarello<-> Rangers: 2019 2nd round pick(#49 Matthew Robertson), 2020 3rd round pick(#92 Oliver Tärnström)
Zuccarello oli hiton hyvä hankinta, vaikka kaveri joutuikin heti sivuun loukkaantumisen vuoksi. Olisin mielelläni nähnyt kaverin jatkavan Dallasissa, mutta palkkakattomaailmassa kaikkea ei voi saada.

Drafteista on viimeisen 7 draftin aikana tarttunut Gurianov, Hintz, Heiskanen, Ottinger, Robertson ja hyvää potentiaalia on esim. Harleyssa. Toki drafteissa voi harrastaa jälkiviisautta ja kiduttaa itseään toteamalla, että tämä ja tuo on pelannut paremmin. Näkisin kuitenkin että parempaan suuntaan Stars on mennyt tässäkin osa-alueessa.

UFA-pelissä Hanzal-fiaskoa lukuunottamatta en kauheasti näe moitittavaa. Toki siellä on hudlereita ja korpikoskia, mutta kelläpä ei olisi?

Onko Dallas Stars paremmassa tilassa nyt kuin Nillin ottaessa joukkueen haltuun Nieuwendykin jäljiltä? No totta helvetissä on. Voisiko olla paremmassakin? Tietysti voisi. Sohva-GM:llä on jälkiviisauden tuoma etu ja fantasy-treideissä ei palkkakatot ahista. Missään tapauksessa ei tarkoitus ollut ampua alas @Pedrettin tai kenenkään muunkaan pointteja. Itse olen vaan satunnaisista kenkää-kaikille-kohtauksista huolimatta vahvasti plussalla Nillin tekemisten suhteen.

Joo näin se Ruffin kanssa olikin. Kaikkea ei voi vain muistaa. Joo ja Montylla oli pelireissulla sekoilua tms., mitä ei voi vain hyväksyä urheiluseuran toiminnassa.

Korjattakoon vähän, että itse en niinkään Jim Nillin potkuja vaadi. En vaan millään kyllä jaksa uskoa, että saa tuoda viidennen päävalkun vielä tuohon. Jotain muutosta tuohon organisaatioon pitäisi saada kuitenkin. Omistaja Gagliardi ei ole lähdössä mihinkään ja kaikkia pelaajia ei voi vaihtaa. :D Silloin ainakin itselläni katse siirtyy vääjämättä valmennukseen ja general manageriin näin kotisohvalta.

Kiitos @NIN hyvästä keskustelua edistävästä ja jatkavasta vastauksesta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: NIN
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös