Dallas Stars 2009-2010

  • 72 535
  • 251

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ensireaktioni oli nauruun purskahtaminen. Ei tämä vittu ole enää todellista. Hauskinta tässä on, että se on joka kerta eri paikka kropassa. Milloin vittu nivunen, milloin kantapää, milloin korvanlehti, milloin vasen pakara. Jotenkin tästä tulee nyt mieleen Unbreakable-elokuva ja Samuel L. Jacksonin roolihahmo.

Henkisellä puolellahan tämä selkeästi on. Kuten kesällä jo inside-infona kerroin, törmäsin viime kesänä Lehtiseen ja tämän perheeseen ruotsinlaivan pallomerialueella. Taklaukset ja perhetaistelut sikseen, mutta seuraavassa lehtihaastattelussa Lehtisen nuorimmalla pojalla oli Capitals-paita päällä.

Särjet sitten kukistuivat viime yönä?
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Myös eräs Jari Litmanen on välähdellyt mielessä... seuraavissa treeneissä tullee kiekko korvaan tms.

Shark Tank se vaan näyttää edelleen sopivan Dallasille. Viime yönä kaksi maalia eteen ja sitten tasoihin ja rankkareiden kautta voittoon. Taisi olla ensimmäinen rankkarivoitto koko kaudella. Ratkaisijana herkkäkätisyydestään tunnettu Stephane Robidas. Näkemättä veikkaan, että vettä-korvasta harhautus vasemmalle, itse luisteli oikealle ja sitten Foppana liu'utti vasemman kautta sisään. Myös Marek Malikin maila-jalkojen-välistä -laukaus on täysin mahdollinen.

TSN huhuilee Fabian Brunnströmin olevan kauppatavaraa. Perusteena mm. se, että viime kaudella syntyi 17 maalia 51 ottelussa, tällä kaudella vasta yksi osuma. Mahdollista, täysin mahdollista. Mutta perspektiiviin pitäisi kai laittaa sekin, että kenen kanssa FB pelasi viime kaudella, kun puoli joukkuetta oli paskana vs tällä kaudella vieressä hiihtäneet Kris "Kyle" Barch ja Brian "Brain" Sutherby vai-kuka-se-oli. Sinänsä sääli, kun edelleenkin uskon, että FB olisi ihan kelvollinen kahdessa ekassa ketjussa. Ei vaan ole helppoa sieltä ketään pudottaakaan. Pelaajan kannaltahan siirto johonkin toiseen seuraan voisi olla hyvä juttu.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Kolmatta erää näin pätkän ja ottelun ratkaisun, Robidas laukoi ranteella hanskakäden yläkulmaan ja oli ainoa onnistuja rl-kisassa. Nealin peliä ei voi kuin ihastella ja taitaa kohta olla nuori kaveri valmis kantamaan Starsia harteillaan kun vanhat tähdet väistyvät.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Oli kyllä melkoinen tuurivoitto Starsille. Tai sitten hienosti suunniteltu kuvio Demersin varpaan kautta yläpussiin. Sharks dominoi ottelua ajoittain miten tahtoi, ja Dallasin miehistöstä ei löytynyt ketään kuka olisi voinut vastata Murrayn otteisiin. Siinä oli Morrowt ja kumppanit kevyttä tavaraa kun Ruotsin jättiläinen riepotteli vastustajia. Turcon hyvä ilta piti joukkueen kuitenkin pelissä mukana.
 

M10

Jäsen
Ylisanat Nealin kohdalla loppuivat jo aikoja sitten. Ilman häntä ja Turcoa ei oltaisi viime yön matsiakaan voitettu. Mahtava kyllä nähdä, että meillä on taas kunnon veska tolppien välissä. Morrow-Ribeiro-akseli ei ole toiminut tällä kaudella kuin hetkittäin. Toki Richardsin ketjun jäätävyys on pudottanut tuon kaksikon peliaikoja sen 2min per ottelu, mutta silti.

San Jose vaikuttaa taas siltä tutulta ja turvalliselta syksyn mestarilta. Ovat hyvin aikataulussaan, heh. Ja Stars muuten omistaa HP Pavilionin.

Seuraavaksi vastassa Tippettin Phoenix. Jännä nähdä minkälainen peli tulee, kun uusi hyökkäysvoittoinen Dallas lähtee pelaamaan Tippettin kurinalaista ja tuttua systeemiä vastaan.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Täytyi tulla tänne hehkuttamaan Robidasia. Aivan huikea pelaaja. Mies blokkaa vetoja ja vaikka syö kiekon estääkseen maalin. Lisäksi omaa hyvät hyökkäyspään taidot. Ja kun palkkakaan ei ole suuri, niin kyllä teillä on huikea jätkä rosterissa. Tulee ihan Scuderi mieleen tuosta Robidasin puolustuspään uhrautumisesta. Pelaa mies itseään kovaa vauhtia Olympialaisiin.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Tulee ihan Scuderi mieleen

Mahtaisi olla Robidas otettu...

Itse nostaisin pakistosta yhden tilastohienouden. Skrastins, joka ei kuitenkaan mikään raketti ole luistimilla, on tällä hetkellä ottanut tasan nolla jäähyä. Se on aika helkkarin hyvä ominaisuus puolustajassa.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Itse nostaisin pakistosta yhden tilastohienouden. Skrastins, joka ei kuitenkaan mikään raketti ole luistimilla, on tällä hetkellä ottanut tasan nolla jäähyä. Se on aika helkkarin hyvä ominaisuus puolustajassa.

Tämä lisäksi Skrastins johtaa Starsin sisäistä pörssiä laukausten blokkauksissa, 46 blokattua kutia 18 pelissä. Noilla luvuilla koko NHL:n vastaavassa pörsissä jaetulla kuudennella sijalla Kingsin Matt Greenen (20 peliä) ja Avalanchen Scott Hannanin (19 peliä) kanssa.

Vakuuttavasti on tosiaan Skrastins kauden aloittanut, itse en mieheltä ihmeitä odottanut mutta on kyllä hoitanut oman ruutunsa loistavasti!
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Mistä noita blokkaustilastoja löytää, ihan näin btw?

Ihan suoraan vaikkapa NHL:n kotisivuilta. Tässä suora linkki tämän kauden tilastoihin.

Täytyy myöntää että itsekin ensimmäisellä kerralla sain vähän aikaa miettiä mitä kautta nuo esille saa kun tilastoja joskus noilta sivuilta selailin muutama vuosi takaperin..
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Mistä noita blokkaustilastoja löytää, ihan näin btw?
NHL-comin statseista report; HITS - Players

On ollut kyllä hienoa seurata TPS-kasvatti Skrastinsin uraa. Vaikka hän ei koskaan noussut (eikä nouse) miksikään tähtipuolustajaksi, Kalle on sellainen peruspakki, millaisia jokainen joukkue tarvitsee. Hoitaa oman tonttinsa kunnialla ja suojelee omaa maalia blokaten vetoja ja hoitamalla vastustajan äijiä pois maalilta. Muutaman matsin päässä siintää 700 ottelun rajapyykkikin, mihin esimerkiksi ei ole montaa suomalaispuolustajaakaan yltänyt. Hieno mies, tulisipa vielä joskus kotiin Turkuun.
 

M10

Jäsen
Pelaa mies itseään kovaa vauhtia Olympialaisiin.

No tuo Olympiapaikka tuskin tulee realisoitumaan, vaikka ei Robidas siellä varmasti joutuisi esityksiään häpeämään. Ja olihan se Kanadan orientation campilla. Todella aliarvostettu pelaajahan Robidas on, vaikka viime kaudella All-Stars-pelissäkin esiintyi.

Skrastinsin hankinta oli alusta lähtien mielestäni todella loistava veto. Kyseessähän on todellinen teräsmies, joka ei valita mistään ja pelaa uhrautuvasti joukkueelle. Viime kaudella Dallasilta tuollainen mies puuttui. Kaudella 07-08 tuota roolia hoiti hienosti Mattias Norström.

Ja hyvä huomio tuo Skrastinsin 0 jäähyä Awelta.

EDIT: Helvetin hyvä James Nealin haastattelu Yahoon sivuilla.
 
Viimeksi muokattu:

M10

Jäsen
Crawford erottanut Morrow-Ribeiro akselin ensimmäistä kertaa koko kaudella. Mielestäni hyvä veto, koska jotenkin tuota kaksikkoa pitää herätellä. Todennäköiset ketjut Red Wings-otteluun (ke-to yö)

Neal-Richards-Eriksson
Morrow-Modano-Benn
Ott-Ribeiro-Lehtinen
Barch-Wandell-Petersen

Brunnström ja Sutherby kylmänä.

Tuo kolmosketju näyttää tosi hyvältä. Ott pelasi loistavasti viime kaudella Ribeiron kanssa, joka taas on julkisestikin ilmoittanut tykkäävänsä pelata joukkueen ainoan rightilta ampuvan hyökkääjän (#26) kanssa. Kakkosessa Morrow saa sentterikseen erinomaisesti parissa viime pelissä pelanneen seuraikoni Modanon.

NHL korjasi Starsin toisen maalin Phoenix-ottelussa James Nealin nimiin, koska tämä ohjasi Niskasen vedon maaliin. Näin Nealin tehot ovat tällä kaudella 11+9.
 

M10

Jäsen
Vierasvoitot San Josesta ja Detroitista viikon sisään. Ei pöllömmin. Täytyy myös muistaa, että myös Chicagon ja Vancouverin päänahka löytyy plakkarista. Eli aika hyvin ollaan pelattu kovia jengejä vastaan.

Ainoa vaan, että joukkueen pitäisi oppia voittamaan se pari ottelua putkeen eikä sitten aina hävitä sitä seuraavaa matsia (niinkuin on käynyt nyt viimeisen kuukauden ajan). Ensi yönä kotona vastassa CBJ. Paha peli kyllä, mutta voitto pitäisi silti ehdottomasti ottaa.

Auld oli hyvä Detroitia vastaan. Se luo turvallisuudentunnetta.

Morrow-Modano-Benn oli ehkä heikoin ketju viime yönä vaikka Morrow'n fyysinen peli olikin ihailtavaa. Siellä lenteli leinot ja stuartit kun kapteeni pisti hyrskynmyrskyn Hockeytownissa.

Ribeirot ja Richardsit pelasivat hyvin. Nealilla kymmenen ottelun pisteputki. Mikä sophomore slump??

Matt Niskanen pelasi kauden parhaan pelinsä. Tällä kertaa mies näytti siltä, että potentiaalia kiekolliseksi liideriksi voisi sittenkin olla. Robidas on silti puolustuksen kunkku - ei voi mitään. Dallasin pakisto on palkkojen mukaan NHL:n halvin. Siihen nähden nuo daleyt ja skrastinsit pelaavat kyllä vitun hyvin.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Pitää duunin jälkeen kurkata tuo ottelu narulta, kun ei yöllä taipunut. Tulos oli kyllä katsottava ja hyvinhän siinä kävi. Fiksu veto valmentajalta pistää Auld maaliin, kun Joe Louis on ollut Turcolle kauniisti sanottuna haastava paikka.

Mo & Mo Vol 100. Tätä comboa on yrittänyt yhdistää niin Hitchcock kuin Tippett ja nyt Crawfordkin. Tietty ei nyt tätä yritystä voi ampua alas yhden ottelun perusteella, mutta tosi kumma homma, näiden kahden yhteispeli ei ole oikein koskaan lähtenyt liitoon, toisin kuin Modanon ja Ottin tai Modanon ja Nealin, jotka molemmat ovat myös fyysisiä laitureita ja saavat kiekon putkien väliin paikan saadessaan, kuten Morrowkin. Jokin vaan ei suju niin kuin pitäisi. Kummallista. Kovin kummallista. Onko tässä nyt se perinteinen "Sie oot pannu meijän Annelia!" -tilanne, vai mistä on kyse? Jussi Saarinen voisi ottaa selvää.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Tietty ei nyt tätä yritystä voi ampua alas yhden ottelun perusteella, mutta tosi kumma homma, näiden kahden yhteispeli ei ole oikein koskaan lähtenyt liitoon, toisin kuin Modanon ja Ottin tai Modanon ja Nealin, jotka molemmat ovat myös fyysisiä laitureita ja saavat kiekon putkien väliin paikan saadessaan, kuten Morrowkin. Jokin vaan ei suju niin kuin pitäisi. Kummallista. Kovin kummallista. Onko tässä nyt se perinteinen "Sie oot pannu meijän Annelia!" -tilanne, vai mistä on kyse? Jussi Saarinen voisi ottaa selvää.

"What is the breaking point of chain between Modano and Morrow?"
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
No nyt kun tuli katsottua toi matsi, niin kyllähän Morrow-Modano-Benn -vitja sai tilanteita ja laukauksia luotua, ei vaan tulosta syntynyt tällä kertaa, mutta ihan kelvollisestihan he yhteen pelasivat. Samoin Auld oli ajoittain erittäin hyvä. Käsittämätön tuomio kyllä tuossa Mayn maalissa, ei mitään järkeä. Tuomari ilmeisesti aikoi viheltää pilliin samalla hetkellä kuin May sai kiekon ja aivot antoivat käskyn laukoa. Idioottimainen tuomio.
 

M10

Jäsen
Starsin marraskuu:

CAL - häviö
VAN - voitto
MIN -häviö
SJ - voitto
PHO - häviö
DET - voitto
CBJ - häviö
NJD - voitto

Eli seuraavasta Carolina-ottelusta luvassa saletti häviö.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Hyvin mahdollista, sikäli mikäli Stars ei vihdoin ala saada paskaa alivoimapeliään kuntoon. 77,5% alivoima ei ole ihan sitä, mihin on viime vuosina totuttu. Columbus taisi tehdä 3 yv-osumaa, NJ:kin 2.
 

M10

Jäsen
Mutta ylivoima sen sijaan toimii. Viime yön voittoisassa Carolina-ottelussa molemmat maalit syntyi yv:llä. Ja Turco oli loistava maalissa, varsinkin puolentoista minuutin 5-3 av:lla, jossa Hurricanes sai loistavia paikkoja. Toki yhden Car teki, mutta senkin dumarit hylkäsi onneksi.

Brad Richards on NHL:n pistepörssissä sijalla 6. Tässä vaiheessa on helppo seisoa sanojensa takana, että tuo Richards <--> Jokinen, Smith, Halpern -kauppa oli erinomainen Starsin kannalta.

Morrow taisi pelata kauden parhaan pelinsä viime yönä. Mies näytti samalta perseeseen ammutulta karhulta, kun puolentoistavuoden takaisissa pleijareissa.

Neal on pelikieltonsa kärsinyt ja palaa takaisin ykkösen laitaan torstai-yön Blues-matsiin.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Brad Richards on NHL:n pistepörssissä sijalla 6. Tässä vaiheessa on helppo seisoa sanojensa takana, että tuo Richards <--> Jokinen, Smith, Halpern -kauppa oli erinomainen Starsin kannalta.

Ladislav Nagy. :)

Hieno ottelu kyllä Morrow'lta. Ensin tosiaan Gleasonia pataan ja sitten esimerkillistä toimintaa ympäri jään. Way 2 go.

Ilmeisesti tämä peluutusrytmi sopii Turcolle hyvin, että Auld pelaa joka kolmannen tai neljännen ottelun ja Marty loput. Ainakin taso on huomattavasti parempi kuin viime kaudella, mikä olikin tietysti oletettavaa.

Jerelle ei kiekko pompi, mutta pääasia tietysti on, että on vihdoin ehjänä ja pystyy pelaamaan. Paljon tärkeistä asioista, joita #26 tekee, ei näy tulostaululla, mutta kyllä maalin jo Jerkulle soisi. Ehkä sitten Brett Hullin kunniaksi Bluesia vastaan kauhealla one-timerilla.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Tuuuuuuuuuuurrrr-cooooooooo!

Tuu pois sieltä Marty. JLA ei nyt vaan oikeesti sovi Turcolle. Ei voi kukaan oikeesti jäätyä noin pahasti yhdessä ja samassa hallissa (1-9-2) ja vastassa kuitenkaan ei ollut ihan priimakuntoinen Red Wings.

Kehua ei voi nyt Dallasin ylivoimaakaan, kun 0 osumaa neljästä yrityksestä. No, pysyypähän taas tahti voitto-tappio-voitto...
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Hieno, ansaittu voitto Duckseista. Ei ehkä tapa, jolla voitto tuli kuitenkaan. Kaksi erää Michelin-mies piti Ankkoja pystyssä, mutta kolmannessa erässä sitten livahti kaksi aivan käsittämätöntä paskamaalia selän taakse. Ensimmäisessä Neal karvasi kiekkoa ja en ole varma osuiko edes siihen lainkaan, mutta yhtä kaikki, kiekko lipui laidasta kohti Giguerea, joka aurasi sen pakin jalkaan, josta sisään. Hetkeä myöhemmin Ott veti toivotaan-toivotaan-kiekon maalille, jonka J-S onnistui senkin imuroimaan. Crawford on siis nero, kun vaihtoi Ottin ja Nealin päikseen uusiin ketjuihin. Heti onnistuminen molemmille.

Turco oli hyvä silloin kun pitikin. Koivun maalille ei voinut mitään, niin nätti syöttö oli takakulmalle. Morrow'lla on päällä 5 ottelun maaliputki, way to go, captain! Corey Perryn 19 ottelun pisteputki sitä vastoin katkesi. "Ja kun oikein tarkkaan ajatellaan, se oli sille..."
 

M10

Jäsen
On tämä tahti kyllä käsittämätön:

CAL - häviö
VAN - voitto
MIN -häviö
SJ - voitto
PHO - häviö
DET - voitto
CBJ - häviö
NJD - voitto
CAR - voitto
STL - häviö
PHX - häviö
TB - voitto
DET - häviö
ANA - voitto


Toisaalta ei sovi valittaakaan. Koko kauden ajan ollaan oltu pleijariviivan yläpuolella ja mikä parasta, joukkue on ollut pääosin terve. Niin ja Turco on ollut oikeasti hyvä - ei mitään valittamista.

Kyllä tällainen fyysisten pelaajien ystävä herkistyy, kun maalintekijäsarakkeessa on nimet Neal, Ott ja Morrow. Seuraavaksi vastassa vielä AAC:lla Edmonton ja sitten viiden matsin vierasputki. Aika luottavaisin mielin voi lähteä tuohon rupeamaan, varsinkin nyt kun joukkue on Skrastinsia lukuun ottamatta terve.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös