Hyvinhän Lehtonen on NHL:ssä onnistunut. Kannattaa katsella niitä pelejäkin. Mitään Bäckströmiltä pois, pelasi hän pari hyvää kautta täysin puolustavan Minnesotan takana (torjuntaprossa n. 0,92, paljon vetoja kaukaa). Lehtonen taas on pelannut sysipaskan Atlantan kanssa hyvin (torjuntaprossa n. 0,91, paljon läpiajoja, nopeita hyökkäyksiä yms. torjuttavana). En nostaisi Bäckströmiä Lehtosta paremmaksi maalivahdiksi näillä näytöillä, mutta luonnollisesti Kärpän loukkaantumiset antavat selkeän edgen Niklakselle.
Siis väität, että Lehtosen meriitit lyövän Bäckströmin vastaavat NHL:ssä ja Bäckströmin kudit ovat olleet "enimmäkseen helppoja kuteja kaukaa"? Rohkenen kyseenalaistamaan, että oletko varmasti itse sattunut katselemaan niitä pelejä. Toki Minnesota puolusti tiiviisti Lemairen aikoihin, mutta Bäckströmille on tullut kuitenkin NHL-uralla keskimäärin 27 laukausta per peli. Kun Lehtosen vastaava lukema on taas 28 laukausta per peli. Ja itse asiassa Bäckströmin laukausten keskiarvo on tippunut tällä kaudella Richardsin niin sanotun hyökkäävän pelitavan alaisuudessa 24 laukaukseen pelissä, eikä joukkue todellakaan ole mitään NHL:n kärkikastia (sijoitus kirjoitus hetkellä 19.) ja Bäckströmin voittoprosentti on 51,2% ja torjuntaprosentti päälle 90%. Siitä toki kaikilla voi olla mielipiteensä ovatko kudit helppoja vai eivät, mutta kohtuullisen paljon Minnesotan(kin) pelejä nähneenä, Bäckströmille tulleet kudit eivät todellakaan ole olleet vain niitä kuuluisia "marjoja".
"Sysipaskasta" Atlantasta päästäänkin Minnesotaan. Tiivis puolustus ei aina tarkoita automaattisesti hyvää sijoitusta runkosarjassa eikä maalivahdin tilastojen hyvyyttä, vaan joskus hyökkäys voi olla paras puolustus, kuten sanonta kuuluu. Kaudella 2006-2007, jolloin Bäckström pelasi "tulokaskauttaan" ja Lehtonen toista kauttaan NHL:ssä, Minnesota ja Atlanta löytyivät runkosarjasta peräkkäisiltä sijoilta (11. ja 12.). 2007-2008 eroa sitten toki löytyy reippaammin, ja 2008-2009 13. pisteen verran, mutta se ei minusta riitä perustelemaan, sitä että Lehtonen olisi parempi maalivahti. Maalivahtien kohdalla usein puhutaankin voittoprosenteista ja päästettyjen maalien keskiarvoista, ja monet niin sanotut asiantuntijat ja entiset/nykyiset maalivahditkin vetävät ne esiin ensimmäisenä maalivahteja vertaillessa. Ihan vain vertailuksi Lehtosen NHL-uran voittoprosentti on 47,6% ja Bäckströmin 61,8%. Päästettyjen maalien keskiarvo puolestaan Kärpällä 2,87 ja Bäckströmillä 2,34. Toki edessä pelaava joukkue vaikuttaa paljon näihin, mutta kyllä sitä voittavaa maalivahtia arvostetaan eniten - joka tapauksessa.
Bäckströmiltä löytyy palkintokaapista William M. Jennings Trophy (vähiten maaleja päästänyt joukkue) ja Roger Crozier Saving Grace Award (paras torjuntaprosentti) vuodelta 2007. Kun Lehtosen kaappi ammottaa tyhjyyttään - ainakin vielä. Sitä ei kukaan voi kieltää etteikö Lehtoselta löytyisi potenttiaalia nousta Bäckströmin rinnalle ja ohikin, mutta tällä hetkellä tilanne on tämä mielestäni. Katsotaan parin kauden jälkeen tilanne uudestaan ja antaa Lehtosen näyttää mihin kykynee tulevaisuudessa Stars paidassa. Terveenä pysyessään mainio kaappaus kuitenkin.
E: Viilausta.