Dallas Stars (1.) – Vegas Golden Knights (WC2), Central 1. kierros

  • 25 103
  • 87

Kumpi menee jatkoon?

  • Stars 4 - 0

    Ääniä: 2 2,0%
  • Stars 4 - 1

    Ääniä: 6 5,9%
  • Stars 4 - 2

    Ääniä: 36 35,3%
  • Stars 4 - 3

    Ääniä: 26 25,5%
  • Golden Knights 4 - 0

    Ääniä: 1 1,0%
  • Golden Knights 4 - 1

    Ääniä: 3 2,9%
  • Golden Knights 4 - 2

    Ääniä: 15 14,7%
  • Golden Knights 4 - 3

    Ääniä: 13 12,7%

  • Äänestäjiä
    102
  • Poll closed .

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei vittu toi Vegas on oksettava porukka. Sääntöjen rajamailla painetaan vuodesta toiseen ja myös menestytään sillä meiningillä. Toki en tiedä olisiko tilanne kovin erilainen vaikka siellä ei tämän kevään vahvistuksia olisi mukana.
 

Duffeldof

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, TPS
Vaikeeta on. En osaa sanoa millainen purkin avaaja tähän tarvitaan, mutta on selvää ettei Dallasin tämän hetkinen pelitapa pure Vegasiin. Onko DeBoerilla ässää hihassa? Pystyykö joukkue mukautumaan lennosta? Seuraava matsi on pakko voittaa tai vähinkään osoittaa, että vastalääke on löytynyt.

P.S. Stankoven on kyllä pelannut tosi hyvin. Logan sai ykkösvitjaan paukun verran lisää vauhtia.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Dallas pelasi todella hyvän pelin ja hävisi. Se kertoo jotain Vegasista.
Tämäpä just. Maalin peli ja ei pompi yhtään Starsille. Tuuri tehdään toki. Mutta vielä sitä ei ole ollut, vaikka duunia tekevätkin. Vegas sulkee oman maalinedustan hemmetin hyvin ja blokkaa siniviivakiekot kulmiin.

Dumareilta taas muutama kyseenalainen vihellys ja viheltämättäjättö. Hinen kiekko katsomoon oli käsittämätön vislaus. En ole videotarkistusten ystävä, mutta jos ei neljä vitun puusilmää tuollaisia näe ja viheltävät sitä jäähyn, ni ei kai sitä muuta vaihtoehtoa ole, kuin lisätä tuollaisetkin haaston pariin.

Vaikeaa on.
 

Massikeikari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Huhhuh oli kyllä aivan yhtä raskasta katsottavaa ei-fanille kuin viime vuodesta muistelin, ainakin näin suoraan Boston - Toronto pelin jälkeen.

Kaikki kunnia Vegasille, voitosta pelataan, mutta näin viihdyttävien pelien ystävänä toivoisi Vegasin ja Islandersin tippuvan pois mahdollisimman nopeasti, jotenkin vaan ei omaa makuun toimi.
Täytyy olla tästä kyllä hieman eri mieltä. Minusta Toronto-Boston oli pelin puoliväliin saakka todella puuduttavaa 0-0 -nyhjäystä, ilman sen kummempaa fyysistä elementtiäkään. Toisin oli Dallas-Vegas -pelissä, joka oli fyysistä ja viihdyttävää taistelua alusta asti, ja jossa molemmille avautui maalipaikkojakin. Maalivahdit olivat hyviä ja ottivat kumpainenkin muutamia isoja torjuntoja. Pelottavan kova Vegas vain on tällä hetkellä. Muistuttaa hyvin paljon viime kauden finaaleita, joissa Vegas tylysti tukki keskustaa, eikä Florida meinannut saada A-luokan maalipaikkoja millään. Nyt toki Dallas pelasi hyvin ja pääsi muutamaan otteeseen hyviltä sektoreilta kokeilemaan, mutta Thompson sai ne tällä kertaa hoidettua. Johnstonin ketju ollut mielestäni Starsien paras, joten en tiedä kannattiko sitä lähteä rikkomaan. Totuus on toki se, että Hintzin ketju on vaellellut varjojen mailla ja jotenkin se täytyisi saada herätettyä mukaan sarjaan. Tuo ketju ei ole nimittäin ollut lähelläkään sitä tasoa, jolla se viime kaudella ensimmäsellä kierroksella operoi Wildia vastaan, tosin vastus taitaakin olla pykälän (tai 10) kovempi. En jaksa uskoa, että vaisut otteet pelkästään Pavelskin tason laskusta johtuu, vaan kyllä siinä kaikki kolme alisuorittaa tällä hetkellä. Niin paljoa en Dallasia ole seurannut, että tietäisin mitä koostumuksia on kauden aikana kokeiltu ja miten hyvin eri variaatiot ovat toimineet, mutta itse olisin ehkä ennemmin sekoittanut Duchenen ja Hintzin kentät ja jättänyt Johnstonin ketjun rauhaan.

Vaikealta joka tapauksessa näyttää Dallasin kannalta, kun nyt pitäisi sitten melkein molemmat pelit saada ryöstettyä yhdeltä sarjan parhaimmista kotijoukkueista. Dallaskin tosin taisi olla tämän kauden parhaimpia vierasjoukkueita, mikäli oikein lähetyksessä kuulin. Ohi tämä sarja ei tietysti vielä ole, sillä Dallasilla on ollut omat saumansa molemmissa peleissä. Jos Vegas tästä jatkoon painelee, niin pahoin pelkään, ettei lännestä pysäyttäjää löydy. Näinköhän idästäkään…
 

hk65

Jäsen
Kova peli jälleen kerran ja hurja on pelin vaatimustaso, mitä tulee puolustamiseen ja fyysisyyteen. Ei siellä paljon tilaa ole kummallakaan.

Dallas pelasi todella hyvän pelin ja hävisi. Se kertoo jotain Vegasista. Hintz ei ole ollut samassa jumalmoodissa mitä viime keväänä. Stankoven ja Johnston ovat olleet Dallasin parhaat hyökkääjät tässä sarjassa, mikä on toki tulevaisuuden kannalta rohkaisevaa.

Hattu pois ja onnittelut Vegasille. Mestari näyttää miten voittaminen hoidetaan kovaa vastustajaa vastaan. En ihmettelisi lainkaan, jos ottaisi toisen kannun putkeen, jos tästä sarjasta jatkoon menevät.

Dallasia tai sen pelaajia ei voi effortin puutteesta syyttää. Hieno oli peli tänään. Seuraavaksi sitten Vegasiin.
Kyllä se Hintzin jumalmoodi viime keväänäkin loppui siihen, kun ottelusarja Vegasia vastaan alkoi. Ei sillä, etteikö miehellä yritystä ollut.

Vegasin pelitapa on yhtä myrkkyä Dallasin vastaavalle ja ilmeisesti silti lyödään päätä seinään toivoen erilaista tulosta kuin viime kerralla.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Johnstonin ketju ollut mielestäni Starsien paras, joten en tiedä kannattiko sitä lähteä rikkomaan.

Samaa mietin, että miksiköhän ihmeessä tuo kolmikko mentiin rikkomaan. Tai totta kai ymmärrän, mitä sillä haettiin, mutta mieluummin tosiaan olisi voitu sotkea Hintzin ja Duchenen ketjujen äijiä. Marchment taisi mennä jossain kohtaa rikki, että olisiko se sitten vaikuttanut asiaan. Edit: Marchment tosiaan taklasi Hertliä kolmannen erän alkupuolella ja näytti ottavan itse siipeensä. Kävi vielä yhden vaihdon luistelemassa Hinen jäähyn jälkeen, mutta ei pystynyt viimeistä 12 minuuttia pelaamaan.

Totuus on toki se, että Hintzin ketju on vaellellut varjojen mailla ja jotenkin se täytyisi saada herätettyä mukaan sarjaan. Tuo ketju ei ole nimittäin ollut lähelläkään sitä tasoa, jolla se viime kaudella ensimmäsellä kierroksella operoi Wildia vastaan, tosin vastus taitaakin olla pykälän (tai 10) kovempi. En jaksa uskoa, että vaisut otteet pelkästään Pavelskin tason laskusta johtuu, vaan kyllä siinä kaikki kolme alisuorittaa tällä hetkellä.
Hintz ei pelaa omalla normaalitasollaan, eikä Pavelski. Robertsonille annan puhtaat paperit, maali per ottelu on ihan riittävästi. Jokin Roopen pelaamisessa näyttää omaan silmään siltä, että kaikki ei ole kunnossa. Loukki?
 
Viimeksi muokattu:

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Hintz ei pelaa omalla normaalitasollaan, eikä Pavelski. Robertsonille annan puhtaat paperit, maali per ottelu on ihan riittävästi. Jokin Roopen pelaamisessa näyttää omaan silmään siltä, että kaikki ei ole kunnossa. Loukki?
Tätä itse jauhoin myöskin otteluseurannassa. Väsymys se tuskin on jos vaan hyvin/normaalisti reenannut kesän. Eli oisko jotain vammaa, kenties raajoissa kun luistelu siitä tuntuu kärsivän. Ei se räjähtävää tikkausta ole ikinä ollut, mutta ekat potkut näyttää siltä kun olis joka kerta vaihtonsa ihan loppupuolella ja puhti pois.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Vegasin menoa on hieno seurata, en usko että lännestä heille pysäyttäjää löytyy, sen verran kovaa tekeminen on. Aivan sama olisiko Dallasin pelaajat terveenä vai ei, samalla tavalla siellä on Vegas puolella loukkia porukalla, mutta nyt pitää antaa kaikkensa oli tilanne mikä tahansa kentällä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Vegasin menoa on hieno seurata
Eikä ole. Jos ei olisi Capitalsia, Boltsia, Torontoa, Edmontonia, Bluesia, Wildiä ja Islandersia, Vegas olisi koko NHL:n ärsyttävin jengi. Mutta onhan noiden peli Starsille kryptoniittiä. En sitten tiedä, minkälaista karvapersekiekkoa DeBoerin pitäisi peluuttaa, mutta materiaali ei siihen kyllä taivu. Toinen vaihtoehto on luoda sellainen määrä laadukkaita maalintekopaikkoja, että suurten lukujen laki pitää lopusta huolen.

Osa avainpelaajista kyllä sakkaa tällä hetkellä Starsilla.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Väkisin hiipii mieleen taas se vanha "viisaus" suomalaisten lukumäärästä ja panoksesta joukkueessa. Olisihan se huippua nähdä Dallasin voittokulkua härmäläisen ykkössenan ja ykköspakin johdolla. Juuri nyt näyttää siltä, että vaipuvat varjojen maille paskavegaskiekon edessä. Toki siellä alisuorittaa (tai tekee kaiken voitavansa) koko Stars-nippu, mutta silloin sitä toivoisi, että Roope ja Miro, miksei Esakin, nostaisivat profiiliaan ja ottaisivat jengin reppuselkäänsä.

Toivottavasti Dallasilla riittää vielä uskoa nousuun ja näyttävät närhen k*rvät Vegasille seuraavassa matsissa.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Texas Stars voitti suoraan 2-0 Manitoba Moosen lukemin 6-3 ja 2-0 ja etenee AHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle. Vastaan Texas Starsille asettuu Milwaukee Admirals.

Ensimmäisen ottelun Texas Starsin maalintekijät ja syöttäjät:

1-1 Mavrik Bourque (Emilio Pettersen ja Curtis McKenzie)
2-1 Curtis McKenzie (Mavrik Bourque ja Luke Krys)
3-1 Michael Karow (Matej Blümel ja Christian Kyrou)
4-1 Christian Kyrou (Mavrik Bourque)
5-3 Mavrik Bourque (Curtis Mckenzie)
6-3 Matej Blümel (Fredrik Karlström) Tyhjä maali

Rémi Poirier torjui Texas Starsin maalilla 21 laukausta 24 vedosta.

Toisen ottelun Texas Starsin maalintekijät ja syöttäjät:

1-0 Fredrik Karlström (Christian Kyrou ja Oskar Bäck) Ylivoimamaali
2-0 Fredrik Karlström (Justin Hryckowian ja Christian Kyrou) Ylivoimamaali

Rémi Poirier torjui Texas Starsin maalilla 41 laukausta 41 vedosta.

Texas Starsin sisäinen pudotuspelien pistepörssi:

1. Mavrik Bourque (2) 2+2 = 4 (+4)
2. Chistian Kyrou (2) 1+3 = 4 (+1)
3. Fredrik Karlström (2) 2+1 = 3 (+3)
4. Curtis McKenzie (2) 1+2 = 3 (+3)
5. Matej Blümel (2) 1+1 = 2 (+2)
6. Michael Karow (2) 1+0 = 1 (+2)
7. Oskar Bäck (2) 0+1 = 1 (+2)
8. Justin Hryckowian (2) 0+1 = 1 (+1)
9. Luke Krys (2) 0+1 = 1 (+1)
10. Emilio Pettersen (2) 0+1 =1 (+4)

Maalivahdit:

1. Rémi Poirier (2) torjuntaprosentti 95,4%

Texas Starsin otteluaikataulu Milwaukee Admiralsia vastaan (paras viidestä):

Texas Stars - Milwaukee Admirals 2.5.2024
Texas Stars Milwaukee Admirals 4.5.2024
Milwaukee Admirals - Texas Stars 8.5.2024
*Milwaukee Admirals - Texas Stars 10.5.2024
*Milwaukee Admirals - Texas Stars 12.5.2024

*Tarvittaessa

Taisi mennä nyt vähän vika ketjuun.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Väkisin hiipii mieleen taas se vanha "viisaus" suomalaisten lukumäärästä ja panoksesta joukkueessa. Olisihan se huippua nähdä Dallasin voittokulkua härmäläisen ykkössenan ja ykköspakin johdolla.
Barkov, Aho, Rantanen, Lundell, Saros, Lehkonen, Mikkola...

Viime vuonna SC-finaaleissa suomalaiskapteenin johdolla. Toissa vuonna suomalainen teki SC:n ratkaisseen maalin ja toinen oli voittajan ykköskentässä.

Kyllä ne on ukkojen henkilökohtaiset ominaisuudet kansallisuuden sijaan, jotka erottelevat painetilanteiden pelaajat niistä muista.

Itse pidän Artturi Lehkosta clutcheimpana suomalaisena aktiivipelaajana. Viime yönäkin löi naulan arkkuun 4-2-maalillaan, ja kolme maalia kolmeen peliin jo tänä keväänäkin.
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hieno ja ansaittu voitto Starsille kolmannessa pelissä. Jenkkiselostusta kuunnellessa Vegasilla uutta miestä kehissä, esimerkiksi Trangelo.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Vegas oli aika telineissä jatkoilla, mutta toisaalta oli koko ajan sellainen pelko, että jostain vastahyökkäyksestä tai virheestä iskevät. Onhan se toisaalta 2-0 tilanteessa helppo iskeä vastustajan virheisiin, kun heillä kaikki kaikessa saada se ratkaiseva maali tehtyä.

Toi Vegasin puolustus on kiekollisesti ihailtava, kun syötöt napsuvat lapoihin. Mutta tuossa kun Johnston, Stankoven ja kumppanit jaksavat hyrrätä, niin kyllä tämä voi hyvinkin olla tasoissa neljännen pelin jälkeen.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Dallasilta kova esitys kolmanteen peliin. Thompson piti ritarit hengissä, kun Dallas jyskytti huippupaikkoja toisensa perään. Sitkeytensä osoitti silti kyllä Vegaskin, ja lähelle voittoa pääsivät, vaikka olivat ihan alakynnessä valtaosan peliä. Saattaa tullakin vielä sarja.
 

Benn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal, Stars, Hahl, Wilshere, Roussel
Olikos DeBoer laittanut ketjut uusiksi kun parhaita paloja katsellessa oli samaan aikaan jäällä Benn, Duchene ja Stankoven, ja toisessa ketjussa Hine, Robo ja Wyatt?
 

M10

Jäsen
Olikos DeBoer laittanut ketjut uusiksi kun parhaita paloja katsellessa oli samaan aikaan jäällä Benn, Duchene ja Stankoven, ja toisessa ketjussa Hine, Robo ja Wyatt?

Juu, kaikki ketjut oli menneet uusiksi ja Dellandrea teki tämän kevään playoff-debyyttinsä. Johnston nostettiin ykköseen Pavelskin tilalle ja loppu on historiaa. Ihan ällistyttävä peli 20-vuotiaalta tulevalta kapteenilta. Johnston otti jälleen kerran joukkueen reppuselkään ja hoiti homman. On se aikamoista, että joukkueen paras hyökkääjä ei pääse ikänsä puolesta vielä edes kasinolle.

Stars oli selkeästi hallitsevampi viime yön ottelussa ja ainoastaan Thompsonin huikeat otteet piti Vegasin mukana pelissä Olisi ollut suuri vääryys, jos VGK olisi voittanut tämänkin ottelun ja mennyt sarjassa 3-0 johtoon.

Nils Lundqvist pelasi reilut pari minuuttia, joten Stars veti käytännössä viidellä pakilla koko ottelun. Onneksi nuo viisi pakkia ovat kaikki kykeneviä pelaamaan isoja minuutteja, mutta eihän tuo kovin kestävä tilanne ole. DeBoer ei yksinkertaisesti luota Lundqvistiin ja Hakanpää ilmeisesti pahemmin rikki. Enter Derek Pouliot?

Nyt tästä tuli sarja. Ennustan, että seuraavan pelin voittaja voittaa koko ottelussarjan.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Työvoitto ja ansaittu sellainen. Mutta kyllä saisivat paremmalla prossalla pistää paikoista sisään. Lukematon määrä läpiajoja, puolittaisia läpiajoja ja kaksykkösiä. 30 minuutin jälkeen tulostaululla olisi pitänyt olla 6-0, eikä 2-0. Sitten yksi scrumi, salomonin kakkoset ja peli kääntyi hetkessä Vegasille. Jännä laji tää hoki.

Ekalle maalille Jake ei voinut mitään, mutta 2-2 tasoituksessa teki itsestään mahdottoman pienen. Selostajat nostivat hyvin esille sen, että Thompson tippuu jäihin hyvin varhain ja jättää ylös paljon tilaa. Johnston sen käytti hyväkseen, ja tuskin tuo on Starsin koutseiltakaan jäänyt huomaamatta.

Eliotte Friedman nosti viimeisimmässä 32 thoughtsissa esille sen, että Starsin yv+av-prossa on kuudenkympin luokkaa, kun menestyvillä joukkueilla luvun pitäisi pyöriä sadan tienoolla. Viime yönä ei paljon jäähyjä jaettu, joten se ei myöskään näytellyt roolia. Muutenkin ollut aika kiltti sarja. Jokohan seuraavassa matsissa menee nastymmäksi?
 

M10

Jäsen
Haamupelastuksia tarvitaan, mutta kyllä aika kovaa on, jos tuo Eichelin jäätävä muutaman metrin päästä lähtenyt veto voidaan laittaa Oettingerin piikkiin.

Niin kuin palstaveli NIN sanoi, on kyllä hämmentävän kiltti sarja ollut odotuksiin nähden. Tyyntä myrskyn edellä? Samaa mieltä myös siitä, että osumatarkkuus pitää saada kohdilleen. Seguinilla ja Lindellillä ihan naurettavan hyviä maalipaikkoja 4 kappaletta, eikä maalia. Se oli positiivista, että Faksan tai varsinkaan Marchmentin poissaolot ei näkyneet juuri lainkaan. Dadonov oli erinomainen ja voisi hyvin pelata vaikka kakkosketjussa.

Saas nähdä, millainen ottelu tulee seuraavasta game 4:sta. Vegas tietää, että jos siitä ei voittoa tule, niin kaikki momentum on Starsilla. Pelillisestihän Dallas on ollut edellä tässä sarjassa 5-5 pelissä, mutta tosiaan erikoistilanteissa Vegas on ollut vahvempi.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Haamupelastuksia tarvitaan, mutta kyllä aika kovaa on, jos tuo Eichelin jäätävä muutaman metrin päästä lähtenyt veto voidaan laittaa Oettingerin piikkiin.
En sinänsä laita Oetterin piikkiin. Jos ylivoimalla vihu pääsee 2-1 hyökkäykseen ja kiekko on Eichelillä, niin siinä on suht moni juttu mennyt jo vihkoon ennen maalia. Sanoin vaan ja sen voi ihan videoltakin tarkastaa, että hyvin syvällä maalissa Jake on ja paljon jää kilpipuolelle tilaa.

Ja kohtuuttomuutta tietysti lisää se, että vastustajan päädyssä on kaveri, joka torjuu tilanteita, joita ei pitäisi millään torjua. Dallas on ollut pelillisesti parempi, mutta maalivahtien taisto on 3-0 Thompsonille ja Jaken on oltava johtava pelaaja, jos Stars tästä jatkoon menee.
 

M10

Jäsen
Ja kohtuuttomuutta tietysti lisää se, että vastustajan päädyssä on kaveri, joka torjuu tilanteita, joita ei pitäisi millään torjua. Dallas on ollut pelillisesti parempi, mutta maalivahtien taisto on 3-0 Thompsonille ja Jaken on oltava johtava pelaaja, jos Stars tästä jatkoon menee.

Thompson oli aivan paska ekassa pelissä ja Oettinger parempi. Valitettavasti mies on parantunut sen jälkeen ja veskojen taisto 2-1 hänelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös