Mainos

Dallas Stars (1.) – Vegas Golden Knights (WC2), Central 1. kierros

  • 33 250
  • 108

Kumpi menee jatkoon?

  • Stars 4 - 0

    Ääniä: 2 2,0%
  • Stars 4 - 1

    Ääniä: 6 5,9%
  • Stars 4 - 2

    Ääniä: 36 35,3%
  • Stars 4 - 3

    Ääniä: 26 25,5%
  • Golden Knights 4 - 0

    Ääniä: 1 1,0%
  • Golden Knights 4 - 1

    Ääniä: 3 2,9%
  • Golden Knights 4 - 2

    Ääniä: 15 14,7%
  • Golden Knights 4 - 3

    Ääniä: 13 12,7%

  • Äänestäjiä
    102
  • Poll closed .

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Viime vuoden läntisen konferenssin finalistit kohtaavat nyt ensimmäisellä kierroksella. Hallitseva mestari vastaan lännen ykkönen. Jamie Benn vastaan Mark Stone part II. Oettinger vastaan Hill. Seurattavia storylineja on luvassa useita. Vegasin kannattajat voinevat avata omiensa ennakkoasetelmia, tässä muutamia ajatelmia Starsin lähtökohdista.

Stars pelaa DeBoerin johdolla neljän ketjun vyörytystä, jossa hyökkääjät eivät juurikaan ylitä 20 minuuttia tai jää alle 10 minuutin peliajan. Etenkin kolme ensimmäistä ketjua pystyy tekemään tuhoja hyökkäyspäässä, ja tätä pidän tämän ottelusarjan ratkaisijana, mikäli Stars jatkoon painelee. Pakisto näyttää viime kevättä tasapainoisemmalta Harleyn huikean kasvun ja tasonnoston sekä Tanevin hankinnan jälkeen. Suter ja Hakanpää/Lundkvist pelaavat niitä minuutteja, joilla heidän on helpompi onnistua. Miro pelaa niin paljon kuin haluaa ja Lindell syö kiekkoja etenkin alivoimalla.

Oettinger on äitynyt erinomaiseen pelivireeseen All Star -höntsäilyn jälkeen ja alkukautta vaivannut ailahtelevaisuus loistaa poissaolollaan. Tätä varmasti tarvitaan, koska hallitseva mestari tulee varmasti pyrkimään Jaken iholle ja sen alle.

Joukkueen terveystilanne on kohtalainen: Seguinia on peluutettu säästellen ja annettu huileja, ja puolustuksessa vain Hakanpää on ainoa varsinainen kysymysmerkki sarjan alkuun. Mikäli Stars on terveenä, ketjut näyttänevät tältä:

Robertson - Pavelski - Hintz
Marchment - Duchene - Seguin
Benn - Johnston - Stankoven
Steel - Faksa - Smith/Dadonov

Harley - Heiskanen
Lindell - Tanev
Suter - Hakanpää/Lundqvist

Oettinger

Scratch: Dellandrea, Wedgewood

Tiukka sarja on varmasti luvassa, en ihmettelisi jos seiskapeliin mentäisiin.
 

KukkosLasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Konferenssin voitto johti sitten pahimpaan mahdolliseen vastustajaan. Edmontonia ja muita joukkueita Tyynenmeren puolen kaaviossa kyllä lykästi viime yönä. Noh, tuloksena kuitenkin sitten itselleni ensimmäisen kierroksen kiinnostavin sarja Floridan paikallisen ohella.

Mielenkiintoista kyllä, tuleeko vastaan runkosarjan Vegans, vai viime playoffien Vegas. Itse uskon jälkimmäiseen, viimeistään sarjan ensimmäisten otteluiden koneiden käynnistelyn jälkeen. Materiaaliltaanhan Vegas on kaikkien ollessa terveinä huomattavasti vahvempi kuin viime playoffeissa, sillä äkkiseltään ainoa oleellinen lähtijä on Pingviineissä flopannut Reilly Smith ja huomattavia vahvistuksia on lähemmäs kentällinen: Noah Hanifin, Tomas Hertl, Anthony Mantha, Logan Thompson.

Viime vuodesta jäi sellainen muistikuva, että Vegas oli lopulta aika selkeästi parempi joukkue. Dallas on kuitenkin vahvistunut huomattavasti, mutta viime vuonna joukkuetta kantoi Hintzin huippusuoritukset, joille ei ole mitään takeita ykkösketjun tehojen laskettua tällä kaudella (johtuuko tasaisemmasta peluutuksesta muiden ketjujen parannuttua?), joten muun joukkueen on syytäkin olla vahvempi. Oettinger oli viime keväänä huono, eikä tämäkään kausi ole herättänyt lupauksia. Tässä saattaa olla Dallasin kompastuskivi. Kapteeni Benniltä vaaditaan huomattavasti parempaa johtamista, mitä viime vuoden perseily oli.

Uskon Dallasin aloittavan sarjan vahvasti, mutta Vegasin parantavan peli peliltä vieden sarjan lopulta seiskapeliin. Ratkaisupelistä tuleekin sitten kolikonheitto, mutta luotetaan Texasilaisiin, Stars in 7!
 
Viimeksi muokattu:

Massikeikari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Ehkäpä se ensimmäisen kierroksen toiseksi mielenkiintoisin sarja Floridan paikallisen jälkeen. Dallasilta kokonaisuudessaan hyvä runkosarja ja viime kauden erinomainen joukkue on vielä vahvistunut tälle kaudelle. Kolmosketju nuorukaisineen toimi useassa pelissä ratkaisevana erona vastustajaan ja onkin mielenkiintoista nähdä, miten pojat pärjäävät pudotuspelikiekossa. Johnstonilla toki kokemusta on jo viime keväältä, mutta Stankovenille tulossa ensimmäiset tosipelit ja vastassa ehkäpä se Ikaa lainatakseni ”karvaperseisin” ja ”äijämäisin” pudotuspelijoukkue. Vaikka laajuutta Dallasilta löytyy erityisesti hyökkäyksestä, pitäisi mielestäni Hintzin ketjun pystyä nousemaan tuloksellisesti vielä pykälän ylöspäin runkosarjasta, mikäli mielivät toiselle kierrokselle. Vegaskin on vahvistunut viime kaudesta, vaikka runkosarja menikin hieman yskähdellen. Uskoisin heidän kuitenkin nostavan tasoaan sinne viime kauden cup-runin tasolle, kunhan kiekko tippuu ensimmäisessä matsissa jäähän. X-factorina vielä Stonen mahdollinen paluu.

Oettinger pelasikin viimeiset runkosarjapelit jo paremmin ja en näe mitään syytä, miksei sama formi jatkuisi pudotuspeleissäkin. Tässä voisi olla se ratkaiseva ero sarjan kannalta Dallasin hyväksi, sillä Oettinger pystyy todistetusti parhaimmillaan olemaan lähes ohittamaton. Kovatasoinen ja tasainen sarja joka tapauksessa tulossa ja kumpi tästä parista menee jatkoon, on mielestäni suosikki etenemään aina finaaleihin saakka lännestä. Veikkasin kuitenkin Vegasin viime kauden kokemusten myötä vääntävän itsensä jatkoon lukemin 2-4, mutta yhtä hyvin Dallaskin voi hallitsevan mestarin niputtaa kuudessa tai seitsemässä pelissä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: NIN

tylerdurden

Jäsen
Suosikkijoukkue
NYR, LFC, Chiefs, Suomifutis
Vaikka Vegasin runkosarja oli melkoista vuoristorataa ja pelaaminen aika ajoin kaikkea muuta kuin vakuuttavaa, pidän joukkuetta silti pelottavan laadukkaana, erittäin iskukykyisenä koneistona, jolla on rutiinia ja kokemusta.

Harvassa ovat ne joukkueet koko liigassa, jotka kykenevät tylsyttämään Vegasin terävimmän kärjen ja vastaamaan Cassidyn suojattien monella sylinterillä toimivaan pelitapaan ja kokoonpanon leveyteen.

Lännessä on vain yksi joukkue, jonka uskon kykenevän peittoamaan Vegasin neljä kertaa seitsemästä ja se on (onneksi) jo ensimmäisellä kierroksella vastaan asteleva Dallas.

Ennustan huikeaa ja tasaista ottelusarjaa, joka ratkeaa hyvin pieniin marginaaleihin. Lämpöäkään ei tule puuttumaan, joten jäähyboksissa vietetään runsaasti aikaa molemmin puolin.

Dallas in 7.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: NIN

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Dallasille aivan kaikki sormet ja varpaat ylös! Vegasin kusetusjengi ulos playoffeista mahollisimman nopeasti.
 

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Dallasille aivan kaikki sormet ja varpaat ylös! Vegasin kusetusjengi ulos playoffeista mahollisimman nopeasti.

Tuo kulunut fraasi jostain mystisestä kusetustouhusta ei kerro muuta kuin kirjoittajan omasta typeryydestä. Yksi arvokas, jatkuvasti loukkaantuneena oleva pelaaja on ollut sivussa taas kaksi kuukautta ja tekee todennäköisesti paluun playoffeissa. Tämäkö on se suuri kusetus, jonka myötä pitäisi toivoa joukkueelle tappiota? :D
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Lyhyt ennakko:

Golden Knights lähtenee ottelusarjaan tällä kokoonpanolla:

Golden Knights harjoitteli puolestaan tänään näillä ketjuilla:

Barbashev-Eichel-Marchessault
Stephenson-Hertl-Stone
Howden-Karlsson-Mantha
Carrier-Roy-Kolesar

Hanifin-Pietrangelo
McNabb-Theodore
Hague-Whitecloud

Thompson
Hill

Extrat: Dorofeyev, Cotter, Amadio, Hutton ja Martinez

Marchessault ja Hutton pitivät eilen kehonhuoltopäivät, joten Amadio stunttasi ensin mainittua ykkösketjussa, mutta parhaillaan Joonatan on taas treeneissä mukana. Stone ja Carrier saivat luvan osallistua täysipäiväisesti harjoituksiin ja Pietrangelo oli tervehtynyt umpilisäkkeen poistosta. Mantha harjoitteli ilman kontaktia eilen, mutta on tänään normaalisti mukana.

Hyökkäysketjuissa ei sinällään ole mitään ihmeellistä. Ainoa kysymysmerkki etukäteen oli kolmosen toinen laituri ja se, onko Carrier terve vai aloittaako Cotter nelosessa. Eilisten treenien perusteella vaikutti vielä siltä, että Dorofeyev ansaitsisi pitää paikkansa pelaavassa ryhmässä, mikä olisi ollut hienoa. Mutta Cassidy ei näemmä sittenkään uskaltane peluuttaa häntä vastustajan parhaita vastaan osana pimennysketjua Karlssonin ja Howdenin rinnalla, vaan kolmas lenkki on alkuun Mantha. Jos homma ei olisi sujunut, varmasti toista laituria olisi voinut kierrättää pelien sisällä, mutta siihen leikkiin Bruce ei lähtenyt. Puolustusparit olivat isompi arvoitus kakkosparia lukuun ottamatta. Kun Pietrangelon poissaolo ei johtunut varsinaisesti mistään taudista, fyysinen kunto mahdollistaa näemmä heti ykkösparin minuuttien pelaamisen. Hanifin on tällöin luonteva pari, koska alivoimallekaan ei tarvitse sotkea joka paria, vaan Hague tai Whitecloud pelaa McNabbin kanssa kakkosalivoimaa.
Hassu juttu on se, että viimeksi Dallas voitti kaikki keskinäiset matsit runkosarjassa ja tällä kaudella oli Vegasin vuoro. Toivottavasti osat eivät tällä kertaa käänny playoffeissa. Yllätyksiä sarjassa tuskin on luvassa. Molemmat tuntevat toisensa läpikotaisin, koska systeemit eivät ole muuttuneet. Yhteenveto viime vuoden sarjasta löytyy tästä muistin virkistykseksi. Luin sen itsekin läpi ja sitten kävin läpi myös tämän kauden kohtaamiset syyskaudelta.

Kun Dallasilla ei ole kiekkoa, se karvaa/tukkii keskialuetta yhä 1-1-3:lla. Viime vuoden sarjassa Dallasin korkea karvaus aiheutti Vegasille ongelmia vain kakkos- ja vitospelissä. Kirjoitin silloin, että kokonaisuutena Oilersin korkea karvaus oli suurempi haaste ritareille tuolloin. Vegasin voittopelejä yhdisti paineen alta lähtöjen puhtaus ja laadukas toteutus. Niiden on toimittava myös tällä kertaa alusta asti. Tämän kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Dallas tukki Vegasin pelin puolen standardilähdön tehokkaasti (puolustaja siirtää kiekon ränniin maalin takaa 1-2 kosketuksella ja laituri jatkaa kiekon pistelinjalle sentterille, joka ylittää jalkavasti keskialueen tai vaihtaa puolen painottoman puolen laiturille). Kraken-peleissähän varsinkin tällä kaudella Vegasilla oli ongelmia tulla omista ulos, kun tuo painollinen laita oli tukossa. Uskon, että Stars tulee sitä tukkimaan yhtä lailla eli toinen puolustaja pinchaa Vegasin laiturin selkään estäen pistelinjasiirron. Jos Vegas pääsee paineen alta pois yhtä hyvin kuin viime vuonna, sitten tuloksena on taas 2v1-ylivoimahyökkäyksiä, jollei H3 varmista ajoissa keskialueella.

Viime kauteen verrattuna Golden Knightsin paineen alta lähdöissä toteutus ei kuitenkaan ole ollut niin laadukasta ja pystysuunnan pelitapa on vaativa, jos syöttöjen laatu tai ajoitukset vähänkin sakkaavat. Ja mitä tulee tuohon kauden avauskohtaamiseen, siinä Dallasilla oli tarpeeksi pelaajia pelin alla (usein kolme keskialueella eli varmistukset olivat kunnossa), joten Vegasin suorahyökkäykset tyssäsivät keskialueelle. Sillä oli 30 minuuttiin vain 10 kutia kohti maalia ja harvat paikat tulivat vastaiskuista, kun Dallas oli organisoimaton. Toki 2-2 tasoitus kolme minuuttia ennen loppua oli sitten taideteos, jossa toteutus onnistui nappiin. Karlsson pelasi laiturina yhden vaihdon Stephensonin ketjussa ja jatkoi tälle kiekon lapaan laidasta. Stephenson ylitti keskialueen, Stone pudotti siniviivan murtamisen jälkeen kiekon viivaan, Korczak laukoi ja Karlsson ehti ohjaamaan kiekon sisään maalin edestä. Toisessa kohtaamisessa kuukautta myöhemmin yhtä lailla esim. avauserässä Vegas ei saanut yhtään suorahyökkäysmestaa, kun Dallas puolusti tiiviisti 1-1-3:lla. Kolmannessa ja viimeisessä kohtaamisessa joulukuussa Dallasin hyökkäysvarmuus oli huonoa ja se menetti kiekkoja siniviivojen välissä. Vegas iski yhteensä neljä kääntömaalia, joista kolme avauserässä. Jos Dallasin hyökkäysvarmuus on yhtä huonoa, sitten Vegas menee jatkoon, kun se saa tarpeeksi tekopaikkoja hyökätä organisoimatonta Dallasin alakertaa vastaan.

Keskialueen puolustuspelaamiseen liittyen Dallashan tuolla 1-1-3:llaan esim. viime kaudella tylsytti Vegasin kertaalleen tylysti runkosarjassa, kun se haki 0-4 voiton. Vegas puski silloin päätä seinään keskialueella lyhytsyöttöpelillä eikä suostunut pelaamaan selustan kautta. Miten se liittyy tähän kauteen? Noh, Vegasin jatkokarvaaminen ei ole ollut sillä tasolla kuin viime kaudella. Toki viime playoffeissakin vielä Jets-sarjan alussa ajoitukset päätydumppausten jälkeisissä karvaushetkissä olivat hukassa ja hyökkääjät myöhässä, mutta toteutus parani nopeasti sen sarjan edetessä ja loppuajan playoffeissa Vegas teki toisteisesti maaleja karvaamalla kiekon takaisin päätydumppausten jälkeen ja iskemällä sitten muutamassa sekunnissa kiekon reppuun. Se taisi olla niissä maaleissa tilastokakkonen Floridan jälkeen ennen finaalisarjaa. Kun tällä kaudella kuitenkaan samanlaista karvaustehokkuutta ei ole ollut, Dallasin pakisto selvinnee vähän helpommalla, jos Vegas joutuu turvautumaan selustan kautta pelaamiseen. Ja toki vihreäpaitojen alakerran materiaali on myös parantunut Harleyn tasonnoston ja Tanevin ansiosta, joten en usko sen olevan ihan niin ongelmissa paineen alla kuin vuosi sitten. Toki tuossa joulukuun matsissa neljän suunnanmuutosmaalin lisäksi Vegas teki kaksi maalia karvaustilanteista, joten se luo uskoa, että viime kevään kaltainen karvauskyvykkyys pelaajistosta taas löytyisi.

Ehkä se yllätti vuosi sitten, että Dallasin trap ei ollut lopulta niin tiivis kuin esim. se 0-4 voitto olisi antanut olettaa, vaan Vegas sai luotua löyhyyttä ja tilaa viisikon sisään usein sen verran, että se pääsi kuljettamalla hyökkäysalueella. Sen se teki eritoten ylemmillä viivelähdöillä, joissa parilla pakki-pakkisyötöllä Dallasin kärkikarvaaja kiekoteltiin ensin vipuun ja sitten vapaa puolustaja otti jalalla tyhjät pois, imi H2:n itseensä ja avasi syntyneeseen 3v3-tilanteeseen lähemmäs takasinistä. Hague-Whitecloud kaksikko näytti eteen pelin rytmittämisessä tuolla tavoin pelaten uransa parhaan pudotuspelisarjan, joten heidän palauttaminen yhteen G1:een maistuu minulle (he eivät siis hetkeen ole runkosarjassa yhdessä olleet, kun esitykset ovat olleet ailahtelevia).

Nähtäväksi jää se, että tuottavatko ne hetket, kun Dallas on trapissa, enemmän kääntösaumoja kuin viime kaudella. Toisaalta vaikka tuottaisi, Vegasin transitiopuolustaminen on ollut viimeisen reilun kuukauden ajan vahvaa ja takapaineet ovat olleet kunnossa, kun hyökkääjät ovat tulleet ahnaasti alas ja katkoneet paljon poikittaissyöttöjä toiseen aaltoon. Uskoisin siis, että Dallasin vastaiskuista ei hirveän huolissaan tarvitse olla, joten Golden Knights saattaa yrittää ainakin alkuun mennä enemmän pelaamalla yli keskialueen kuin selustan kautta. Yksi mahdollinen avausmalli, jos pelin puolen laita on tukossa, saattaa olla se, että puolustaja avaa pidemmän syötön suoraan keskialueelle laiturille, joka houkuttelee Dallasin alimman puolustajan selkäänsä ja jatkaa sitten kiekon tämän selustaan, jonne spurttaa Vegasin sentteri. Pari kertaa tuolla tavoin Vegas rankoi Dallasia viime kaudella runkosarjassa. Lisäksi viimekertaisen playoffsarjan kakkospelissäkin Vegas pelin edetessä sopeutui korkeaan karvaukseen siten, että puolustaja avasi suosiolla takasiniselle ohi Dallasin ylimpien karvaajien ja luotti siihen, että tasavoimaisista tilanteista Vegas saisi edettyä hyökkäysalueelle.

Dallasin perusalakolmiovartioinnin pitävyys arvelutti minua ennen viime sarjaa ja sama juttu on nyt. Johnston on vielä nuori ja kamppailupelaamisessa lienee yhä petrattavaa. Domiin verrattuna Duchene on varmaankin parempi vaihtoehto? Faksaan ja Hintziin luotan jälleen vai Pavelskiko siellä tosiaan sentterinä vetää? Mutta entä sitten Dallasin puolustajien jalkavuus 1v1-hetkissä syvyydessä ja mahdollisten kakkoskiekkojen siivoaminen maalin edestä? Sitovatko he tarpeeksi tiukasti Vegasin roikaleet irti reboundeista? Hyökkäysalueen hyökkäyspelissä Vegasin tulee vaihtaa puolta useasti ja vyöryttää kiekkoa ränniä pitkin, jottei Stars saa luotua alueellisia ylivoimia, koska DeBoerhan haluaa viisikkonsa mahtuvan aina pieneen tilaan, joten se olisi saatava siis venymään tuolla tavoin ja luotua hetkellisiä 1v1-tilanteita laitojen lähelle tai päätyyn ilman, että Starsin muut pelaajat ehtivät tukemaan lähelle. Tiivistäisin kuitenkin Dallas kiekottomana vs. Vegas kiekollisena -osion niin, että jos Dallas pystyy tiukkaan 1-1-3 puolustamiseen tässä sarjassa toisteisesti ja hidastaa Vegasin suorahyökkäykset, se menee jatkoon.

Vegasin päädyssä asetelma on tutun selkeä. Golden Knights parkkeeraa noppavitosen tukkien keskustan ja Dallas laukoo ulkokehältä hakien varmasti taas ahkerasti ohjureita kahden kerroksen maskilla eli kaaoskiekkojen selvittäminen on avainasemassa. Maalissa Thompson ei ole niin hyvä tippauksissa kuin Hill, joten sekin voi helpottaa Dallasin elämää hyökkäysalueen hyökkäyspelissä. DeBoerin joukkueet toki ovat tukehtuneet vastustajia vastaan, jotka sumputtaa keskustan kuten VGK vuosi sitten tai kuplaplayoffeissa Canucks, jota vastaan sarja venyi seiskapeliin.

Tarkistin asian ja viime sarjassa Dallas teki neljä maalia kaaoskiekoilla eli ohjureilla tai reboundeista. Kertaalleen se pääsi rankaisemaan slotista. Vegas on syvän datan mukaan suojannut slottia ihan hyvin tälläkin kaudella, joten tuskin määrä tuosta hirveästi kasvaa, mutta yhä edelleen toki Vegasia voi kaaoskiekkojen lisäksi haavoittaa siten, että sentteri houkutellaan laitaan kamppailemaan (koska sentterin pitää sinne systeemin mukaisesti mennä) ja ennen kuin painoton laituri ehtii pudota tukkimaan keskustaan jääneen tilaan, vastustajan hyökkääjä leikkaa siihen. Mutta tuon asian ja kaaoskiekkojen kanssa Vegas on valmis elämään, koska koripallotermein jotain haavoituskeinoja vastustajalle väkisin jää eikä kaikkea voi ottaa pois. Kauden avauskohtaamisessa Dallasin avausmaali syntyi kaaoskiekolla, kun Harley laukoi viivasta ja Hill pudotti reboundin Seguinille, joka siirsi sen maalin kulmalle Smithin lapaan. Korczak ja Hutton hävisivät maalin edessä 1v1-tilanteensa. Dallas halunnee eristää maalille noita 2v2-tilanteita tässäkin sarjassa ja nostaa kolmannen hyökkääjän korkealle puolustajien väliin siniviivaan, jolloin Vegasin sentterin on noustava perässä kauemmas pakeista luomaan se tasavoima.

Vegasin 1-2-2 keskialueen puolustuspelisysteeminä toimi viime sarjassa ihan hyvin, vaikka joitain löyhempiä eriä väkisin tuli ja pari maalia Dallas teki siten, että se rohkeasti vain kuljetti Vegasin tiiviin alanelikon sisään ja mursi siniviivan keskeltä. Suter taisi ainakin yhden maalin pohjustaa sillä tavoin. Hintzin vauhdikkaiden sisäänvientien eliminointi onnistui kuitenkin pääosin hyvin. Ehkä jo tällä kertaa Dallas osaa käyttää tämän nopeutta hyväkseen siten, että joku muu tippaa keskialueelta kiekon syvään ja Hintz porhaltaa perään ensimmäisenä kuten Oilersin McLeod teki divisioonafinaalisarjassa viime vuonna. Tuolla tavoin Starskin saisi varmasti enemmän pitkiä hyökkäyksiä ja kulmaralleja käyntiin. Jos Hintz on kiekonkuskausvastuussa itse, en usko hänen pahemmin Vegasin alanelikkoa tänäkään vuonna murtavan, koska McDavidin kaltaista yksilötaitoa suomalaisessa ei tietenkään ole.

Erikoistilanteiden suhteen olen aika luottavainen. Viime kauden sarjassa Dallasin YV sakkasi alkuun, kun Vegasin siniviivan puolustaminen alivoimalla oli priimaa. Howden-Roy kaksikko oli varsinkin elementissään. Sarjan edetessä Dallas sai kuitenkin kaivettua tehoja esiin, mutta sitten taas tällä kaudella se ei ole YV-maalia Vegasille tehnyt, joten sikäli Starsin YV ei pelota vähää alusta (kuuluisia viimeisiä sanoja). Vegasin YV puolestaan toimi jouluun saakka TOP15-tasolla, mutta tämän vuoden puolella se oli sarjan heikointa, kunnes Hertl tuli mukaan remmiin ykkösylivoiman maskimieheksi ja raapimaan aloituksia kotiin. Lisäksi Hanifin on viime peleissä syrjäyttänyt Theodoren ja tekikin Vegas-uransa ensimmäiset maalit heti ykkösylivoimaan päästyään. Hän on hieman Theodorea isompi vetouhka. Otanta on toki pieni, mutta Hertlin saavuttua Vegas on tehnyt kuuteen peliin seitsemän ylivoimamaalia 46,7%:n tehokkuudella (NHL:n kärkinoteeraus tuona ajanjaksona). Se lupaa ihan hyvää tähän sarjaan. Voi toki olla, että Stone palaa ykkösylivoiman päätylaudaksi, mutta sitten varmaan ennemmin Stephenson putoaa kakkosylivoimaan, Hertl siirtyy slottiin ja Marchessault toiseen siipeen.

Mitä tulee peluutukseen, vieraissa Vegas nojannee neljän ketjun rotaatioon kuten pääosin viimeksi eikä lähde jahtaamaan tiettyjä vastinpareja. Eichelin ketju osoitti viimeksi, että se kyllä pärjää Hintzia vastaan, kun sitä vastinparia DeBoer kotipeleissä haki. Ja kutospelissä Royn ketju voitti 2-0 Hintzit. Kotipeleissä Vegas lyönee Eichelin ketjua tulosvastuulla askiin Dallasin alaketjuja vastaan ja Hertlin/Karlssonin ketju pelaa vaikeimmat minuutit. Domin vaihtuminen Ducheneen parantaa kyllä Dallasin vastinparikyvykkyyttä mielestäni selkeästi. Howden-Karlsson kaksikko tulee starttaamaan varmasti rutkasti puolustusalueelta ja Mantha kolmantena lenkkinä on hyvä laitojen lähellä kokonsa ja käsiensä ansiosta. Viimeksihän Karlssonin ketju pelasi eniten Hintzia vastaan ja nollasi sen pääosin mukavasti. Avauskohtaamisessa Hintzit toki olivat tehokkaita vähistä paikoistaan, mutta sen jälkeen oli hiljaisempaa. Stephensonin ketju pelasi viimeksi Johnstonia vastaan eniten ja luulen, että hän, Hertl ja Stone pelaavat taas Johnstonia vastaan, koska se lienee toiseksi vaarallisin vitja hyökkäyssuuntaan, jolloin Eichelin ketju sitten pelaisi Faksaa tai Duchenea vastaan. Viime sarjassahan Stephensonin ketju pelasi enimmäkseen 0-0:aa ollen näkymätön jatkoaikamaaleja lukuun ottamatta, joten odotan tänä vuonna, että kun Howden on vaihtunut Hertliin, se tuottaisi tehoja enemmän puolustusvelvoitteiden ohella.

Pakkipareista ykköspari Hanifin-Pietrangelo tulee tietysti kellottamaan vaikeimpia minuutteja, mutta myös kakkospari on aliarvostettu puolustussuuntaan. Viime playoffeissahan he pelasivat kliinistä 0-0:aa sarjasta toiseen, kunnes finaaleissa Theodore vihdoin lunasti potentiaaliaan myös hyökkäyssuuntaan. Viime vuoden sarjassa Martinez vuoti nelos- ja vitospeleissä paineen alla aika pahoin ja vaikka hän paransi kutosmatsiin, luotan enemmän tämänvuotiseen Hanifiniin Pietrangelon partrenina, joten Vegasinkin pakiston voi sanoa olevan paremmalla tolalla kuin vuosi sitten.

Summa summarum, tiivistän tämän sarjan kommenttiini Vegasin kausiketjusta runkosarjan toisen kohtaamisen jälkeen:

"Jatkossa Vegasin pitää saada puolustus- ja keskialueen hyökkäyspelissä toteutus samalle tasolle kuin pudotuspeleissä, jotta Dallasin 1-1-3 ohittuu toisteisemmin eikä se hukkaisi kiekkoja niin paljoa. Toisaalta PAPP:ssa keskusta pysyi aika tiiviinä ja joukkue jaksoi puolustaa väsyneenäkin eikä Dallas edelleenkään ytimeen liian montaa kertaa päässyt tai saanut ohjureita napsumaan kohdilleen, joten se helpotti Hillia."

Golden Knights jatkoon pienten marginaalien jälkeen kuudessa ottelussa, kun se saa terveellä miehistöllä suorahyökkäykset rullaamaan tarpeeksi hyvin. Yhden maalin kiekkopelejä on luvassa rutosti.
 
Viimeksi muokattu:

M10

Jäsen
Ensimmäinen taistelu meni Vegasille, koska olivat terävämpiä erikoistilanteissa. Aika tainnuttava alku Starsin kannalta, kun Vegas tappoi kaiken momentumin salamamaalillaan. Steelin huolimaton jäähy ja taidokas ylivoimamaali Stonelta. Sitten Suterin hylätty tasoitusmaali ja Marssesault iskee pian 2-0:aan. Siinä oli löysää puolustamista Dallasilta.

Thompson oli hyvin epävarma maalilla, mikä luo uskoa tulevaan Dallasin kannalta. Oettingeria ei voi moittia selän taakse menneistä maaleista, ellei nyt halua väkisin laittaa yhtä, eli Marssessaultin maalia hänen piikkiinsä.

Vegas on hiton kova jengi sulkemaan keskustan ja viimeistelemään tappavalla teholla. Kova, kova jääkiekkojoukkue. Tässä kun katsoo Oilersin Kings-teurastusta, ei voi kun pahoitella, että Stars voitti läntisen konferenssin.

Psykologisesti ajatellen, Dallasilla on pakkovoitto ke-to yönä. Piste.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Lensi maahan enkeli, joutuisampi tuulta.
Suuren Kiven vieritti hän syrjään haudan suulta.
Suuren Kiven vieritti hän syrjään haudan suulta.

Niinhän siinä kävi, että Stone laittoi heti ekassa erässä Vegasin kuskin paikalle.

Toivottavasti Stars vielä kääntää tämän ottelupariin.
 
Viimeksi muokattu:

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Oettingeria ei voi moittia selän taakse menneistä maaleista
Nooo, jos torjunta% on 73, niin ei tuosta kyllä kehujakaan voi antaa. Sanotaan vaikka näin, että Starsin kavennusmaalien jälkeen voittava maalivahti ei saa päästää seuraavaa ripulikiekkoa maaliin.

Ei myöskään voi antaa kehuja Johnstonille aloituksissa etenkään eka erän alivoimalla, mistä Hertl teki 3s myöhemmin maalin. Ei vaan voi hävitä tuolla tavalla 1000-0, jos meinaa Vegasille pärjätä.

Kolmas kritiikki menee Mirolle. Huonoa ja pehmeää pelaamista niin Marchessaultin kuin McNabbinkin maaleissa ja vähän muutamassa muussakin tilanteessa omassa päässä, mistä maaleja ei tullut. Jos Lundkvist olisi pelannut nuo tilanteet tuolla tavoin, DeBoer olisi penkittänyt ruotsalaisen armotta.

Kaikenkaikkiaan kamala eka erä ja todella hermostunutta peliä alussa. Vähän turhan paljon antoivat eteen hallitsevalle mestarille ja kiri ei riittänyt. Kolmoskenttä oli energinen ja hyvä. Dadonov <> Smith päikseen neloseen.
 

M10

Jäsen
Nooo, jos torjunta% on 73, niin ei tuosta kyllä kehujakaan voi antaa. Sanotaan vaikka näin, että Starsin kavennusmaalien jälkeen voittava maalivahti ei saa päästää seuraavaa ripulikiekkoa maaliin.

Ei myöskään voi antaa kehuja Johnstonille aloituksissa etenkään eka erän alivoimalla, mistä Hertl teki 3s myöhemmin maalin. Ei vaan voi hävitä tuolla tavalla 1000-0, jos meinaa Vegasille pärjätä.

Kolmas kritiikki menee Mirolle. Huonoa ja pehmeää pelaamista niin Marchessaultin kuin McNabbinkin maaleissa ja vähän muutamassa muussakin tilanteessa omassa päässä, mistä maaleja ei tullut. Jos Lundkvist olisi pelannut nuo tilanteet tuolla tavoin, DeBoer olisi penkittänyt ruotsalaisen armotta.

Kaikenkaikkiaan kamala eka erä ja todella hermostunutta peliä alussa. Vähän turhan paljon antoivat eteen hallitsevalle mestarille ja kiri ei riittänyt. Kolmoskenttä oli energinen ja hyvä. Dadonov <> Smith päikseen neloseen.

Joo, ilman muuta pitää Oettingerin ottaa nekin kiekot kiinni, joita ei näe, mutta tarkoitin ettei häneen Stars hävinnyt.

Heiskasen kritiikkiä en ihan allekirjoita. Tykkään hänen nousseesta kiekollisesta aktiivisuudestaan, mikä havaittiin jo runkosarjan lopulla. Kädet käy paineen alla mahtavasti. Marchessaultin maalissa Benn olisi voinut puolustaa terävämmin.

Stars on yleisesti ottaen ollut liigan eliittiä aloitusympyrässä jo parin vuoden ajan, mutta nyt on vastassa toinen todella kova aloittava joukkue. Johnstonin ainoa selkeä kehityskohde on juuri nuo aloitukset enkä häntä laittaisi noihin kriittisiin aloituksiin ihan vielä. Olipahan muuten mahtava pelaaminen häneltä tuossa Bennin maalissa. Toki kapteenin viimeistelykin oli silkkaa seksiä.

Nyt pitää toivoa, että Stars ei pelaisi niin hermostuneesti ke-to yönä ja välttäisi turhat jäähyt. Sillä sapluunalla voitto on täysin otettavissa. Ei Vegas merkittävästi parempi joukkue näistä kahdesta ole ja täysin voitettavissa. Mutta erikoistilanteiden pitää toimia paremmin ja Oettingerin tosiaan torjua noita viivavetoja maskin takaa paremmin. Tuuriakin toki noissa tarvitaan. Dallasin on muutenkin voitettava maalineduskamppailut paremmalla prosentilla.

Stankovenilta todella upea playoffs-debyytti. Stonelta vietiin kiekko tylysti ja hetken päästä kiekko oli maalissa.

Oli muuten hämmentävän tunteeton ottelu. Ei minkäänlaisia torikokouksia missään vaiheessa. Ehkä nuo heti alkuun tulleet maalit tappoivat tunteen pelistä. Toki vauhtia ja kamppailua oli kuin monzassa.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: NIN

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Tuosta Stankovenin esityöstä Robertsonin maaliin näki mistä Barkov on oppinut ne ihanat takariistonsa keskialueella. Allu on selkeästi kattellut junnuna jo Stankovenin klippejä, ja päättänyt että isona minäkin haluan riistää kuin Logan. Silkkaa seksiä.
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Varmaan jossain Vegas-keskusteluissa käsiteltykin jo, mutta tuli vastaan mielenkiintoinen artikkeli siitä, miten "Vegas huijaa": Yost: The Vegas Golden Knights have turned roster building on its head | TSN
Tämä käy järkeen ihan senkin vuoksi, että nykyään NHL:ssä 50 % joukkueista jää pudotuspelien ulkopuolelle, joten ostajat ovat hyvissä asemissa markkinoilla. Homma hieman vaikeutuisi, jos NHL:ään tulisi säälit, kuten Liigassa ja NBA:ssa.
 
Tämä käy järkeen ihan senkin vuoksi, että nykyään NHL:ssä 50 % joukkueista jää pudotuspelien ulkopuolelle, joten ostajat ovat hyvissä asemissa markkinoilla. Homma hieman vaikeutuisi, jos NHL:ään tulisi säälit, kuten Liigassa ja NBA:ssa.
Ja vastaavasti deadlinen sarjatilanne (ja kuinka paljon ennen runkosarjan loppua deadline on) vaikuttaa. Tuo 50 % on siis sinällään "väärä" numero, koska jos on tiukka tilanne sarjassa, niin siellähän voi olla jopa nolla myyjää teoreettisessa ääritapauksessa.

Mutta sinällään olen kyllä samaa mieltä.

Tuo Vegasin tapa toimia on vain erilainen ja huijauksesta syyttäminen (tekikö joku sitä tässä ketjussa vai ei, en ota kantaa) on minusta vähän vastaava, kuin jos maalivahdin pois ottaminen ja kuudella tasoituksen hakeminen ottelun lopussa olisi huijausta. Kaikki sitä saa tehdä ja sillä saa merkittävää etua, joka toki kasvattaa myös riskitasoja.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tämä jäi aamulla mietityttämään, kun omasta mielestäni oli selvä tapaus (ei siis paitsio). Ja kuten linkistä näkee niin linjuri on samaa mieltä. Mutta ilmeisesti se kauempi linjuri näki tilanteen "paremmin" ja päätti varmuuden vuoksi viheltää paitsion. Jos maali olisi tullut niin sehän olisi ollut mahdollista tarkistaa.
Ei ollut kyllä yhtään linjan mukainen vihellys. En ole mikään VAR-fani, mutta jos linjaksi on valittu "ei vihelletä kuin selvät", niin sitten noita ei vihelletä. Eikä se edes ollut paitsio. Muutenkin piiparit vetivät aika herkällä pillillä ekan puolikkaan matsista.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara ja Dallasin Stars.
Kivi kengässä, Stone perkale. Ultra ärsyttävä pelimies joka puhaltaa joukkueen taas liekkeihin.
Että pitikin Vegas tulla vastaan, ollaan hävitty tämä sarja.

Toivotaan että olen väärässä.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Joopa joo. Vegas ei anna palaakaan Dallasille. Dallasin peli aivan kipsissä ja eivät yksinkertaisesti löydä lääkettä tuohon Vegasin pelitapaan. En olisi uskonut että tässä sarjassa on sweepin potentiaalia, mutta nyt se näyttää jopa todennäköiseltä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Benn

Puolustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos Starsille tulee kaksi vuotta putkeen lähtö samaa joukkuetta vastaan, niin lähteekö DeBoer vaihtoon? On ollut maalin pelejä joo, mutta ei tuo nyt siltä näytä, että viime vuodesta olisi opittu mitään. Starsin suunta on toki ylöspäin, nuoret kehittyy ja uusia on putkessa tulossa. Ja onko parempaakaan valmentajaa tarjolla?
 

M10

Jäsen
Kova peli jälleen kerran ja hurja on pelin vaatimustaso, mitä tulee puolustamiseen ja fyysisyyteen. Ei siellä paljon tilaa ole kummallakaan.

Dallas pelasi todella hyvän pelin ja hävisi. Se kertoo jotain Vegasista. Hintz ei ole ollut samassa jumalmoodissa mitä viime keväänä. Stankoven ja Johnston ovat olleet Dallasin parhaat hyökkääjät tässä sarjassa, mikä on toki tulevaisuuden kannalta rohkaisevaa.

Hattu pois ja onnittelut Vegasille. Mestari näyttää miten voittaminen hoidetaan kovaa vastustajaa vastaan. En ihmettelisi lainkaan, jos ottaisi toisen kannun putkeen, jos tästä sarjasta jatkoon menevät.

Dallasia tai sen pelaajia ei voi effortin puutteesta syyttää. Hieno oli peli tänään. Seuraavaksi sitten Vegasiin.
 

HokiHero

Jäsen
Huhhuh oli kyllä aivan yhtä raskasta katsottavaa ei-fanille kuin viime vuodesta muistelin, ainakin näin suoraan Boston - Toronto pelin jälkeen.

Kaikki kunnia Vegasille, voitosta pelataan, mutta näin viihdyttävien pelien ystävänä toivoisi Vegasin ja Islandersin tippuvan pois mahdollisimman nopeasti, jotenkin vaan ei omaa makuun toimi.

Hintz on kyllä jotenkin hukassa, ei saa lainkaan kiekkoa täyteen vauhtiin keskialueelle ja ei pääse käyttämään tuota suoraluisteluaan niin kuin on välillä totuttu.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Oi ja voi, montussa on Stars… Pelaavat valtaosin sitä kuuluisaa ”voittavaa jääkiekkoa”, mutta niin vaan VGK puuduttaa jengin oikeilla alueilla ja tekee itse paikoista.

Itse olin parin palstatoverin kanssa yhtä mieltä, että ”Stars on yhden RH-pakin päässä SC-finaalista” ja se tapahtui. Nyt vaan jostain se käärmekeitto, jolla Vegas laitetaan kyykkyyn!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: M10
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös